-
Προτού ανεχθώ τα SUV, θέλω να δω σεβασμό εκ μέρους των ιδιοκτητών τους στο περιβάλλον και στους άλλους οδηγούς... Καθώς, όπως εγώ δεν είμαι μόνος μου σ'αυτόν τον κόσμο, έτσι και οι SUVλατζήδες δεν είναι μόνοι τους, ούτε τους ανήκει ο δρόμος.
-
Πρίν σου φταίγανε τα SUV, τώρα σου φταίνε οι οδηγοί τους. Αποφάσισε επιτέλους τι σου φταίει
-
Και τα δυο.
Τα μεν SUV γιατί δεν είναι πραγματικά εκτός δρόμου οχήματα και πουλάνε μόνον με θέλγητρο τον όγκο τους και απευθύνονται στους 'οδηγούς' που τα αγοράζουν με μανία.
Οι δε οδηγοί τους, γιατί δεν ενδιαφέρονται για την πραγματική χρησιμότητα του αυτοκινήτου, αλλά πρωτίστως για τον εντυπωσιασμό και για τον κοινωνικό εκφοβισμό που μπορούν να κάνουν 'οδηγώντας' ένα τέτοιο πράγμα.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Επίσης έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχουν -κυρίως για τις ΗΠΑ- εκδόσεις των SUV... μπροσθιοκίνητες, χωρίς κανένα σύστημα τετρακίνησης και φυσικά πουλάνε.Αυτό λέει πολλά νομίζω για το αν αυτοί που τα αγοράζουν ξέρουν και τις δυνατότητές τους, ή απλώς τα αγοράζουν επειδή είναι μεγάλα και βλέπουν τους άλλους αφ υψηλού
και εγω επαθα την πλακα μου οταν το εμαθα
'stef'Δυστυχώς στην Ελλάδα, λόγω της νοοτροπίας μας, σε μεγάλο ποσοστό, οι οδηγοί των SUV περνάνε τις διασταυρώσεις αδιαφορώντας για τη σήμανση.
Έχω αρκετές προσωπικές εμπειρίες κυρίως με γυναίκες οδηγούς, στην Πολιτεία όπου εργάζομαι, οι οποίες παραβιάζουν το stop και σε κοιτούν και με ύφος 'κάνε στη πάντα ρε φτωχόπ...'
Πιστευεις οτι δεν θα εκαναν το ιδιο οτιδηποτε και να οδηγουσαν?
skullone
Προτού ανεχθώ τα SUV, θέλω να δω σεβασμό εκ μέρους των ιδιοκτητών τους στο περιβάλλον και στους άλλους οδηγούς... Καθώς, όπως εγώ δεν είμαι μόνος μου σ'αυτόν τον κόσμο, έτσι και οι SUVλατζήδες δεν είναι μόνοι τους, ούτε τους ανήκει ο δρόμος.
Δηλ. θελεις να μου επεις οτι τις παραλίες τις λερωνουν οι suvλατζηδες? και μονο?
Ωπα ρε παιδια σε λιγο θα τους κατηγορήσουμε για μελη της Αλ-καιντα. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πρίν σου φταίγανε τα SUV, τώρα σου φταίνε οι οδηγοί τους. Αποφάσισε επιτέλους τι σου φταίειXAXAXA!!! Ακομα γελαω με την υπογραφη σου!
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Επίσης έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχουν -κυρίως για τις ΗΠΑ- εκδόσεις των SUV... μπροσθιοκίνητες, χωρίς κανένα σύστημα τετρακίνησης και φυσικά πουλάνε.
Αυτό λέει πολλά νομίζω για το αν αυτοί που τα αγοράζουν ξέρουν και τις δυνατότητές τους, ή απλώς τα αγοράζουν επειδή είναι μεγάλα και βλέπουν τους άλλους αφ υψηλού
και εγω επαθα την πλακα μου οταν το εμαθα
Ισχύει. Μια κοπέλα που δουλεύει στη Renault εδώ στα Χανιά έφερε από Αμερική ένα Ford Maverick ΠΡΟΣΘΙΟΚΙΝΗΤΟ. Όταν μου το'πε, δεν το πίστευα... Μέχρι που το είδα σηκωμένο στο συνεργείο.
'stef'Δυστυχώς στην Ελλάδα, λόγω της νοοτροπίας μας, σε μεγάλο ποσοστό, οι οδηγοί των SUV περνάνε τις διασταυρώσεις αδιαφορώντας για τη σήμανση.
Έχω αρκετές προσωπικές εμπειρίες κυρίως με γυναίκες οδηγούς, στην Πολιτεία όπου εργάζομαι, οι οποίες παραβιάζουν το stop και σε κοιτούν και με ύφος 'κάνε στη πάντα ρε φτωχόπ...'
Πιστευεις οτι δεν θα εκαναν το ιδιο οτιδηποτε και να οδηγουσαν?
Όχι, κι αυτό στο λέω από προσωπική μου εμπειρία. Ξέρω ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ, που όταν είχαν αυτοκίνητο πόλης οδηγούσαν εντελώς φοβισμένα, αλλά όταν πήραν SUV ξαφνικά απέκτησαν τσαμπουκά και άρχισαν να μη σέβονται ΤΙΠΟΤΑ: ούτε πεζούς, ούτε άλλους οδηγούς, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ.
skullone
Δηλ. θελεις να μου επεις οτι τις παραλίες τις λερωνουν οι suvλατζηδες? και μονο?
Ωπα ρε παιδια σε λιγο θα τους κατηγορήσουμε για μελη της Αλ-καιντα.Τις παραλίες τις λερώνει το κάθε ηλίθιο ξόανο που δεν έχει παιδεία. Μέλη της οδηγικής Αλ Κάιντα είναι οι SUVλατζήδες. Συγκεκριμένα, έχουν τη δική τους ταξιαρχία (ταξιαρχία του Αλ SUVλί), όπως άλλες κατηγορίες 'οδηγών' (π.χ. νταλικιέρηδες, κάγκουρες, ομάρ ταρίφ, 50άρηδες με τα βασικά μοντέλα των BMW & M-B) έχουν τις δικές τους.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και τα δυο.Τα μεν SUV γιατί δεν είναι πραγματικά εκτός δρόμου οχήματα και πουλάνε μόνον με θέλγητρο τον όγκο τους και απευθύνονται στους 'οδηγούς' που τα αγοράζουν με μανία.
Οι δε οδηγοί τους, γιατί δεν ενδιαφέρονται για την πραγματική χρησιμότητα του αυτοκινήτου, αλλά πρωτίστως για τον εντυπωσιασμό και για τον κοινωνικό εκφοβισμό που μπορούν να κάνουν 'οδηγώντας' ένα τέτοιο πράγμα.
Αυτή η απάντηση θα έπρεπε να μας ικανοποιεί όλους.
Πάρτε για παράδειγμα μια X5 και τον οδηγό της. Η Χ5 δεν προσφέρει τίποτε περισσότερο παρά χλιδή και ο οδηγός της την αγόρασε με βάση αυτό το κριτήριο.
Απλά πράγματα. Εύκολα και άκοπα συμπεράσματα.
Και μην μπερδεύουμε τα τετρακίνητα που φτιάχτηκαν για ουσιαστική τετρακίνηση (Sportage, Terrano II, Jimny, Niva κλπ.) με τα επονομαζόμενα SUV. Ας τα διαχωρίσουμε λοιπόν σε 4x4 και σε SUV.
Α, και αν δείτε Χ5 να κοτσάρει πλεούμενο στην άμμο, γράψτε με!
-
(δυστυχως δε ξερω πως να βαλω πολλα quote και ετσι λιγο σας μπερδεψω ως προς το που αναφερομαι)
Οι κοπελες αυτες ισως κατεληξαν σε suv ( για τον λογο που λες) μηπως ομως μεσα στα αλλα καποιοι απο εμας τους 'αρσενικους' τις κλεισαμε-βρισαμε-κολλησαμε απο πισω, για οποιοδηποτε λογο, σωστό ή όχι?
Οπως ειπες τετοιες 'φαρες' υπαρχουν πολλές ΑΚΟΜΑ. Του 'μπαμπα μην τρεχεις' κατηγορία οδηγων Opel ( ωχ πληγη ανοιγω τωρα ) κ.λ.π.
Με ολο το θαρρος και τον σεβασμο εσυ τι οδηγεις? (skullone)
-
Δεν καταλαβαινω το νοημα αυτης της συζητησης.....
Αν καποιος διαθετει 100,000 ε για αυτοκινητο τι θα παρει 10 accent?? οχι βεβαια .... τώρα αν αυτό ειναι Χ5, xc90, ML420 Η CL600 ;ή SLK και δεν ξερω και εγω τι αλλο , προβλημα του.
'Διαχωρισμος' με βαση τον πλουτο υπηρχε ,υπαρχη και θα υπαρχη μεταξυ των ανθρωπων ....δεν ειναι αυτό το προβλημα...Το προβλημα ειναι, τυχον, περιεργες συμπεριφορες αυτων των ανθρωπων.
Αρα ο ανθρωπος φταει οχι τα αυτοκινητα.....Και κατι ακομα ...υπαρχει καποιος εδω μεσα που αν ειχε ειδοσημα 300,000ε το χρονο θα κυκλοφορουσε με ΟΠΕΛ. ΤΟΥΟΤΑ και τα λοιπά????
-
καλα η κατασταση με τα SUV, εχει ξεφυγει απο καθε ελεγχο!!! Πλεον ολοι θελουν ενα SUV!!!
Λεμε στην οικογενοια να αγορασουμε ενα μικρο αμαξακι πολης, σε αντικατασταση ενος μεγαλου οικογενοιακου, μιας και τα παιδια μεγαλωσαμε, και δεν ταξιδευουμε, αρα δεν μας χρειαζεται το σενταν!!!
Το ακουνε λοιπον κατι γνωστοι (τα κριτηρια τα θεσαμε, ενα ΜΙΚΡΟ αμαξι πολης ειπαμε) και αρχιζουν οι γνωστοι...
'Α! εβγαλε η χιουνται ενα ωραιο τζιπ! να πατε να το δειτε'
'αν δε θελετε τοσο μεγαλο, να δειτε τα τζιμνι και τεριος'
'εχει και η ΚΙΑ ωραια τζιπ μεγαλα και φθηνα'
χαχαχααχα... απιστευτο. Απο κατηγορια Πάντα, πικάντο, κλιο, γιαρις, C2, πηγαμε σε τζιπ τουκσον και αλλα...
Απιστευτη επιτυχια του μαρκετινγκ. -
(δυστυχως δε ξερω πως να βαλω πολλα quote και ετσι λιγο σας μπερδεψω ως προς το που αναφερομαι)Οι κοπελες αυτες ισως κατεληξαν σε suv ( για τον λογο που λες) μηπως ομως μεσα στα αλλα καποιοι απο εμας τους 'αρσενικους' τις κλεισαμε-βρισαμε-κολλησαμε απο πισω, για οποιοδηποτε λογο, σωστό ή όχι?
Οπως ειπες τετοιες 'φαρες' υπαρχουν πολλές ΑΚΟΜΑ. Του 'μπαμπα μην τρεχεις' κατηγορία οδηγων Opel ( ωχ πληγη ανοιγω τωρα ) κ.λ.π.
Με ολο το θαρρος και τον σεβασμο εσυ τι οδηγεις? (skullone)
Οι κοπέλες αυτές ήταν πάντα στο στυλ που περιγράφει σε άλλο θέμα ο Χρήστος Δήμου. Καμία απολύτως σχέση με την οδήγηση, πλήρης αδιαφορία και φοβόντουσαν ακόμα και το να πιάσουν το τιμόνι (ακόμα κι όταν δεν είχε κίνηση). Οι 'μπαμπά μην τρέχεις' κυκλοφορούν ανάμεσά μας με διάφορες μάρκες αυτοκινήτων, όχι μόνον Opel (π.χ. Lada, Honda Civic στις βασικές εκδόσεις, Hyundai, Kia, Daewoo). Προσωπικά οδηγώ Clio, γιατί τέτοιο μέγεθος αυτοκινήτου χρειαζόμουν, τέτοια οδική συμπεριφορά, τέτοια οικονομία καυσίμων κλπ. Και, προφανώς, δεν έδινα δεκάρα για τους χώρους των πίσω επιβατών...
-
ΟΥΟΥΟΥ ΒΡΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΣΟΥΒΛΑΤΖΗ!!!!
Πού θά μού πάς βρέ!!!Θά σέ κάνω καμμιά βόλτα μέ τό όπελ μου,καί μετά θά ψηφίσω καί τόν scullone γιά υπουργό μεταφορών,νά σού δείξει αυτός!!! -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Και κατι ακομα ...υπαρχει καποιος εδω μεσα που αν ειχε ειδοσημα 300,000ε το χρονο θα κυκλοφορουσε με ΟΠΕΛ. ΤΟΥΟΤΑ και τα λοιπά????
Αν μετράνε Subaru & Mitsubishi ΝΑΙ
-
[>quote='lkar']>Ο χρήστης GFON έγραψε:
Και κατι ακομα ...υπαρχει καποιος εδω μεσα που αν ειχε ειδοσημα 300,000ε το χρονο θα κυκλοφορουσε με ΟΠΕΛ. ΤΟΥΟΤΑ και τα λοιπά????
[/quote]
Ναι ρε παιδί μου... αλλα δεν θα ειχες στο κλειστο σου γκαραζ, ξερεις σε αυτό που ειναι δεξια της πισινας μια SLK και ενα Χ5??
-
Hunter πεσ μου οτι εχεις και astra το προηγουμενο και θα εχουμε γλεντια
Ναι την ξερω την κατηγορια της κοπελας που εννοεις. Ειναι η ιδια ηλιθια ( δες αλλο ποστ περι φεμινισμου) που απλα εχει λεφτα και αντι για Sei πηρε Vitara ( Εξ ου και το 'η σαρανταρα με το vitara' )
Μια που πραγματικά εχω καταευχαριστηθει αυτη τη συζητηση αφηστε με να το παω το πραγμα λιγο πιο περα.
Φιλε skullone εσυ με το clio εισαι το ιδιο επικυνδυνος προς ενα παπακι οσο οπως εσυ λες εγω προς εσενα. Και γιατι εχεις αυτοκινητο και οχι παπι αφου μονο δυο θεσεις χρειαζεσαι ( αν καταλαβα καλα τον τροπο που το εθεσες) ή εστω smart αν δεν θες να βρεχεσαι....
Εγω σαν ατομο πηρα αυτο που χρειαζομουν/αρεσε/μπορουσα να πληρωσω. Να σου πω και κατι αλλο? Απο αυτα τα ακριβα αυτοκινητα που πληρωνουν ολοι αυτοι που λες ( και που φυσικα υπαρχουν) βγαινουν τεχνολογιες που καποτε θα ερθουν σε οχηματα που εσυ και εγω μπορούμε να πληρωσουμε. ΠΧ δες την bmw. Ποσες 7αρες 5αρες πουληθηκαν για να ανεβοκατεβαινουν την Κηφησίας? Βγηκε ομως και ενα ( κατα τα φαινομενα) αστερι ( η 1 ) σε λογικη τιμη, μονο και μονο γιατι καποιοι επιδιξιες αγοράζουν τα ανωτερω τερατα ( διαφωνείς?)
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Εεεεετσι!!!
Edit: A, κ Nissan (skyline) κ Toyota (supra) -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Ναι ρε παιδί μου... αλλα δεν θα ειχες στο κλειστο σου γκαραζ, ξερεις σε αυτό που ειναι δεξια της πισινας μια SLK και ενα Χ5??
Ε μόνο στο κλειστό γκαράζ, εκεί αξίζουν
Επίσης έχουμε ξεχάσει και τα άλλα φρούτα του μάρκετινγκ που δυστυχώς πληθαίνουν
C3 XTR, 25 Streetwise, Fusion, Polo Fun (δεν έχει έρθει λόγω υψηλής τιμής) και έπεται συνέχεια.
'Τετρακίνητη και άγρια' εμφάνιση, περισσότερο ύψος και σχεδόν ίδια μηχανικά μέρη με τις εκδόσεις από τις οποίες προέρχονται
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
καί μετά θά ψηφίσω καί τόν scullone γιά υπουργό μεταφορών,νά σού δείξει αυτός!!! -
Βγηκε ομως και ενα ( κατα τα φαινομενα) αστερι ( η 1 ) σε λογικη τιμη, μονο και μονο γιατι καποιοι επιδιξιες αγοράζουν τα ανωτερω τερατα ( διαφωνείς?)Εγώ κάθετα!!!
Αστέρι? Ένα αναιμικό, στενάχωρο, ενεργοβόρο και πανάκριβο αμάξι χιλίων εξακοσίων κυβικών εκατοστών?
Δεν έχουν το θεό τους οι Γερμανοί! Βάζουν φρένο στη διάδοση της τεχνολογίας και αποδεικνύουν οτι η τεχνολογία που ενσωματώνουν οι 5άρες και οι 7άρες, θα παραμείνει εκεί...
'Κι εσύ, φάε σκατά λαέ!' όπως λέει και ο μέγας Πόντιος, Χάρυ Κλήν.
-
Μου εβαλες ιδεες τωρα να ξαναδιαβασω το αρθρο που ειχα διαβασει για την ενα μηπως κανω λαθος, γιατι αυτα που θυμαμαι ειναι οτι η βασικη εκδοση θα εχει περιπου 17-18 χιλιαρικα και ενα lite ( ειναι η αληθεια) i-drive ή οπως αλλιως το λεει η bmw
SUV: Μόδα ήταν και πέρασε... Ευτυχώς