-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
ρε ΝΑΣΣ, ειλικρινα δεν καταλαβαινω που σου φαινεται το περιεργο. ΠΡΟΦΑΝΩΣκαι εχουνε λιγοτερο RND και προφανως και αντιγραφουνε ασυστολως και γιαυτο δεν εχουνε και προτωτυπιες στα μοντελα τους (το σκοτωνω το ορθογραφικο )!! Αλλα προσωπικα προτιμω να παρω κλέρατο με εμφανιση απο παλιό μιτσουμπισι λανσερ, και να μη πληρωσω εξτρα 10.000 το σχεδιασμο της μπεμπας, παρα να τα δωσω βερεσε για την μπεμπα. Ξαναλεω οτι τα ακριβοτερα αμαξια ειναι σιγουρα καλυτερα σε αρκετους αν οχι ολους τους τομεις. Αλλα οχι οτι το κέρατο δεν πρεπει να ειναι ενα αξιοπιστο, ασφαλες, και πανω απο ολα ΦΤΗΝΟ οικογενειακο αμαξι!!! Δηλαδη τι ειναι καλυτερο αυτο, η ενα κοταβια( ) με 75αλογαρες στην ιδια τιμη??Ρε Spiros19, το μόνο περίεργο είναι που γράφεις
Μεγαλο μερος απο τα λεφτα τα οποια γλυτωνεις, ειναι Διαφημιση, RND και αλλα πραγματα, τα οποια δεν τα κοβουνε απο το αμαξι σου. Δηλαδη δεν 'βλεπεις' διαφορα στο αμαξι...
δηλ. πως το RND ΔΕΝ κάνει διαφορά στο αμάξι. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, δηλ. τι κάνει διαφορά αν όχι το RND ?
Οταν το μειωμένο RND σημαίνει (Hyundai Accent που οδήγησα για > 1000 χλμ. το 2003) οδική συμπεριφορά απαράδεκτα υποστροφική και σχέσεις κιβωτίου 'αλλού-γι-αλλού' (2η κοντή, 3η μακριά), τότε ναι, με ενδιαφέρει.
Προσοχή, δε λέω πως είναι κακά αυτοκίνητα. Ισα-ίσα που αξίζουν τα λεφτά τους μέχρι τελευταίο σεντ, και σχεδόν σίγουρα περισσότερο από τα αυτοκίνητα 'κύρους'. Και είναι μια χαρά αυτοκίνητα για τους περισσότερους οδηγούς. Αλλά μην τρελλαθούμε πως είναι σε όλα εξίσου καλά με άλλα αυτοκίνητα, το μειωμένο RND (το οποίο δέχεσαι) σημαίνει πως στα σημεία όπου το RND κάνει τη διαφορά (πχ. οδική συμπεριφορά) τα αυτοκίνητα αυτά μπορούν να είναι στην καλύτερη περίπτωση αντίστοιχα με τα πρότυπα από τα οποία έχουν αντιγράψει (δηλ. τα καλά αυτοκίνητα της προηγούμενης γενιάς) και άρα όχι εξίσου καλά με τα πιο σύγχρονα...
YΓ. Προσωπικα, προφανως και δεν με ενδιαφερει ο δεικτης πουλ-μουρ σε ενα αμαξι, γιαυτο και δεν θα κολαγα να παρω ΚΙΑ. Αν σε ενδιαφερει αυτος ο δεικτης, τοτε πρεπει να στραφεις σε αλλα...
Η μούρη δεν με ενδιαφέρει καθόλου, εξάλλου το αυτοκίνητό μου είναι Honda σε τιμή που άνετα θα μπορούσα να πάρω BMW
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Δηλαδή ο 'Χ' ..εκδοροσφαγεύς (βλ. χασάπης) που τα ....κονόμησε κι έφτιαξε αυθαίρετο στο Πανόραμα Βούλας (και μετά βρίζει το κράτος...όταν πνίγεται) και αγόρασε 'μπέμπα' (..γιατί 'μπέμπα' θ' αγοράσει, μην έχεις καμια αμφιβολία γι αυτό!) ανήκει σε 'ανώτερη κοινωνική τάξη'??.Γι' αυτό την λέξη ανώτερος την έβαλα σε εισαγωγικά. Δεν είναι κάτι που πιστεύω ότι υπάρχει, αλλά ούτε και με πειράζει να το πιστεύουν κάποιοι άλλοι.
-
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
Δηλαδή, αν εσύ είχες τα χρήματα για να πάρεις ένα Toyota ή ένα Land Rover θα έπερνες Hyundai; Αν ναι τότε σου βγάζω το καπέλο!Ο πατέρας μου πρίν 3 χρόνια είχε καταλήξει μεταξύ Toyota Rav4 A/T και Hyundai Santa Fe 2.7 A/T. Και τα δύο κόστιζαν τα ίδια χρήματα (περι τα 12 εκατομύρια τότε). Τελικά επέλεξε το Hyundai, γιατι είχε μεγαλύτερους χώρους, μεγαλύτερη μηχανή και καλύτερη ποιότητα κύλισης.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δηλαδή, αν εσύ είχες τα χρήματα για να πάρεις ένα Toyota ή ένα Land Rover θα έπερνες Hyundai; Αν ναι τότε σου βγάζω το καπέλο!
Ο πατέρας μου πρίν 3 χρόνια είχε καταλήξει μεταξύ Toyota Rav4 A/T και Hyundai Santa Fe 2.7 A/T. Και τα δύο κόστιζαν τα ίδια χρήματα (περι τα 12 εκατομύρια τότε). Τελικά επέλεξε το Hyundai, γιατι είχε μεγαλύτερους χώρους, μεγαλύτερη μηχανή και καλύτερη ποιότητα κύλισης.
Καλά έκανε κι επέλεξε το Hyundai. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα. Όμως το Hyundai Santa Fe 2.7 νομίζω ότι ανήκει στην κατηγορία των καθαρών 4x4 όπως είναι το Toyota Land Cruiser και το Land Rover Discοvery που κοστίζουν περίπου τα διπλάσια χρήματα και όχι του Toyota Rav4 που είναι ένα SUV.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δηλαδή, αν εσύ είχες τα χρήματα για να πάρεις ένα Toyota ή ένα Land Rover θα έπερνες Hyundai; Αν ναι τότε σου βγάζω το καπέλο!
Ο πατέρας μου πρίν 3 χρόνια είχε καταλήξει μεταξύ Toyota Rav4 A/T και Hyundai Santa Fe 2.7 A/T. Και τα δύο κόστιζαν τα ίδια χρήματα (περι τα 12 εκατομύρια τότε). Τελικά επέλεξε το Hyundai, γιατι είχε μεγαλύτερους χώρους, μεγαλύτερη μηχανή και καλύτερη ποιότητα κύλισης.
Δεν πειραζει! Ολοι κάνουν λάθη!!!
-
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
Καλά έκανε κι επέλεξε το Hyundai. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα. Όμως το Hyundai Santa Fe 2.7 νομίζω ότι ανήκει στην κατηγορία των καθαρών 4x4 όπως είναι το Toyota Land Cruiser και το Land Rover Discοvery που κοστίζουν περίπου τα διπλάσια χρήματα και όχι του Toyota Rav4 που είναι ένα SUV.Όχι, καμμία σχέση με καθαρόαιμο. Είναι σχετικά χαμηλό και δεν έχει κοντές σχέσεις. Οι εκτός δρόμου ικανότητες του είναι αρκετά καλές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με Discovery ή Land Cruiser
-
Όμως το Hyundai Santa Fe 2.7 νομίζω ότι ανήκει στην κατηγορία των καθαρών 4x4 όπως είναι το Toyota Land Cruiser και το Land Rover Discοvery που κοστίζουν περίπου τα διπλάσια χρήματα και όχι του Toyota Rav4 που είναι ένα SUV
Το Santa fe είναι στην ίδια κατηγορία με το RAV, έχει αυτοφερόμενο αμάξωμα, 'επιβατική' ανάρτηση και απλή τετρακίνηση χωρίς κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ρε ΝΑΣΣ, ειλικρινα δεν καταλαβαινω που σου φαινεται το περιεργο. ΠΡΟΦΑΝΩΣκαι εχουνε λιγοτερο RND και προφανως και αντιγραφουνε ασυστολως και γιαυτο δεν εχουνε και προτωτυπιες στα μοντελα τους (το σκοτωνω το ορθογραφικο )!! Αλλα προσωπικα προτιμω να παρω κλέρατο με εμφανιση απο παλιό μιτσουμπισι λανσερ, και να μη πληρωσω εξτρα 10.000 το σχεδιασμο της μπεμπας, παρα να τα δωσω βερεσε για την μπεμπα. Ξαναλεω οτι τα ακριβοτερα αμαξια ειναι σιγουρα καλυτερα σε αρκετους αν οχι ολους τους τομεις. Αλλα οχι οτι το κέρατο δεν πρεπει να ειναι ενα αξιοπιστο, ασφαλες, και πανω απο ολα ΦΤΗΝΟ οικογενειακο αμαξι!!! Δηλαδη τι ειναι καλυτερο αυτο, η ενα κοταβια( ) με 75αλογαρες στην ιδια τιμη??
Ρε Spiros19, το μόνο περίεργο είναι που γράφεις
Μεγαλο μερος απο τα λεφτα τα οποια γλυτωνεις, ειναι Διαφημιση, RND και αλλα πραγματα, τα οποια δεν τα κοβουνε απο το αμαξι σου. Δηλαδη δεν 'βλεπεις' διαφορα στο αμαξι...
δηλ. πως το RND ΔΕΝ κάνει διαφορά στο αμάξι. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, δηλ. τι κάνει διαφορά αν όχι το RND ?
Οταν το μειωμένο RND σημαίνει (Hyundai Accent που οδήγησα για > 1000 χλμ. το 2003) οδική συμπεριφορά απαράδεκτα υποστροφική και σχέσεις κιβωτίου 'αλλού-γι-αλλού' (2η κοντή, 3η μακριά), τότε ναι, με ενδιαφέρει.
Προσοχή, δε λέω πως είναι κακά αυτοκίνητα. Ισα-ίσα που αξίζουν τα λεφτά τους μέχρι τελευταίο σεντ, και σχεδόν σίγουρα περισσότερο από τα αυτοκίνητα 'κύρους'. Και είναι μια χαρά αυτοκίνητα για τους περισσότερους οδηγούς. Αλλά μην τρελλαθούμε πως είναι σε όλα εξίσου καλά με άλλα αυτοκίνητα, το μειωμένο RND (το οποίο δέχεσαι) σημαίνει πως στα σημεία όπου το RND κάνει τη διαφορά (πχ. οδική συμπεριφορά) τα αυτοκίνητα αυτά μπορούν να είναι στην καλύτερη περίπτωση αντίστοιχα με τα πρότυπα από τα οποία έχουν αντιγράψει (δηλ. τα καλά αυτοκίνητα της προηγούμενης γενιάς) και άρα όχι εξίσου καλά με τα πιο σύγχρονα...
YΓ. Προσωπικα, προφανως και δεν με ενδιαφερει ο δεικτης πουλ-μουρ σε ενα αμαξι, γιαυτο και δεν θα κολαγα να παρω ΚΙΑ. Αν σε ενδιαφερει αυτος ο δεικτης, τοτε πρεπει να στραφεις σε αλλα...
Η μούρη δεν με ενδιαφέρει καθόλου, εξάλλου το αυτοκίνητό μου είναι Honda σε τιμή που άνετα θα μπορούσα να πάρω BMW
Μα ΔΕΝ ειπα οτι το RND δεν κανει διαφορα σε ενα αμαξι! Εξαρχης εγραψα οτι ενα ακριβοτερο, θα ειναι καλυτερο σε πολλους αν οχι σε ολους τους τομεις... Αυτο δεν το διαβασες, η διαβαζεις και κανεις παραθεση οτι σε συμφερει? Δεν καταλαβαινω που διαφωνεις, αφου συμφωνουμε! Τα λογικα αλματα που κανεις σε καθε περιπτωση, ειναι το λιγοτερο ακυρα.
Οσο για το 'ρε' τι, να πω... Χιλια συγγνωμη που σε εβρισα τοσο χοντρα, που ειπα αυτο το ρε για να σε μειωσω, για να σε προσβαλω, για να σε κανω να νοιωσεις σκουλικι, ποταπος, τιποτενιος, σκατα, χαλια, 666, ου-ου-ου, Σάταν-Σάταν-Σάταν!Νεκροκεφαλη νεκροκεφαλη, καμπουρης καμπουρης,
Οκ ελπιζω οτι τωρα που μου το ειπες και εσυ και μαλιστα με 16 μεγεθος, να ειμαστε παλι φιλοι...
Καποιοι εχουν μεινει στο '70 που τους τραβαγανε στο σχολειο το αφτι επειδη ειπανε ρε και οχι βρε... εγω το ρε, το χρησιμοποιω οταν μιλαω με φιλους. Επειδη θεωρω οτι το φορουμ ειναι παρειστικο, το χρησιμοποιω και εδω. Δεν σε ειπα μαλακα! ( αν και το λεω με τους φιλους μου, απλα εδω ειμαι σιγουρος οτι θα παρεξηγηθουν ολοι... ) -
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Μα ΔΕΝειπα οτι το RND δεν κανει διαφορα σε ενα αμαξι!Συγνώμη, τότε δεν κατάλαβα τι εννοείς με την παραπάνω παράθεσή σου, την οποία και επαναλαμβάνω:
Εγώ από αυτό καταλαβαίνω πως το RND είναι κάτι που αν λείπει δεν βλέπεις διαφορά στο αμάξι. Ερμήνευσέ το όπως ήθελες για να μην σε παρεξηγώ...
Εξαρχης εγραψα οτι ενα ακριβοτερο, θα ειναι καλυτερο σε πολλους αν οχι σε ολους τους τομεις... Αυτο δεν το διαβασες, η διαβαζεις και κανεις παραθεση οτι σε συμφερει? Δεν καταλαβαινω που διαφωνεις, αφου συμφωνουμε!
Τι σημαίνει 'με συμφέρει' Δεν θεωρώ πως βρίσκομαι σε αντιπαράθεση μαζί σου (ή με οποιονδήποτε άλλο) για να 'με συμφέρει' ή όχι κάτι. Διαφωνώ με κάτι συγκεκριμένο που έγραψες, όχι με τις απόψεις σου εν τω συνόλω, ώστε να πρέπει να με απασχολεί τι έγραψες εξαρχής κτλ. κτλ.
Τέλος πάντων, αφού συμφωνούμε, και αφού διαφωνώ με την παράθεση, τότε και εσυ διαφωνείς με την παράθεση. Κανένα πρόβλημα
Οσο για το 'ρε' τι, να πω... Χιλια συγγνωμη που σε εβρισα τοσο χοντρα, που ειπα αυτο το ρε για να σε μειωσω, για να σε προσβαλω, για να σε κανω να νοιωσεις σκουλικι, ποταπος, τιποτενιος, σκατα, χαλια, 666, ου-ου-ου, Σάταν-Σάταν-Σάταν!Νεκροκεφαλη νεκροκεφαλη, καμπουρης καμπουρης,
Οκ ελπιζω οτι τωρα που μου το ειπες και εσυ και μαλιστα με 16 μεγεθος, να ειμαστε παλι φιλοι...
Καποιοι εχουν μεινει στο '70 που τους τραβαγανε στο σχολειο το αφτι επειδη ειπανε ρε και οχι βρε... εγω το ρε, το χρησιμοποιω οταν μιλαω με φιλους. Επειδη θεωρω οτι το φορουμ ειναι παρειστικο, το χρησιμοποιω και εδω. Δεν σε ειπα μαλακα! ( αν και το λεω με τους φιλους μου, απλα εδω ειμαι σιγουρος οτι θα παρεξηγηθουν ολοι... )Αν νομίζεις πως η αντίδρασή σου είναι αντίστοιχη της δικής μου στο αρχικό δικό σου 'ρε', μάλλον δεν έχουμε τα ίδια κριτήρια ορθότητας και ωριμότητας συμπεριφοράς
Και ναι, εδώ είναι γραπτός λόγος με ανθρώπους που δεν ξέρεις προσωπικά, δεν είμαστε σε καφετέρια για να αποκαλείς τον άλλον 'ρε μαλάκα' (το καταλαβαίνεις και εσύ, άλλωστε), οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί το 'ρε' σου φαίνεται σωστό. Μπορεί να είμαι 60 χρονών με εγγόνια, τι σε κάνει να πιστεύεις πως το 'ρε' είναι καλοδεχούμενο...
Τέλος πάντων, από μένα δεν υπάρχει κάποιο θέμα, και σου ζητώ συγνώμη αν ενδεχομένως το τράβηξα περισσότερο από όσο αξίζει, ας επιστρέψουμε στην ουσία του θέματος.
-
τελοσπαντων στην παραθεση που εχεις κανει φαινεται οτι εχεις δικιο που παρεξηγησες, αλλα ειναι απομονομενη απο το ολο κειμενο... Αν την δεις απομονομενη επιμενω οτι εχεις δικιο. Στο συνολο ομως ειπα 1000 φορες οτι δε θεωρω το ΚΙΑ καλυτερο απο Μπεμπα η αλλα ακριβοτερα μαλλον σε κανεναν τομεα κιολας....
Οσο για το ρε, θεωρουσα οτι κατι τοσο παλιο, και τοσο αποδεκτο (κατα την αποψη μου) δεν θα πειραζε ουτε 50αρη... Φαινεται κανω λαθος, και γιαυτο λυπαμαι... αλλα πραγματικα δεν το ενοησα ασχημα, γιαυτο και σου εγραψα το χιουμοριστικο ποστ. ΑΥτα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν από το λιγότερο RND δεν βλέπεις διαφορά στο αμάξι... τι να πω
Αν στέκει αυτό που λες, δηλ. είναι φτηνότερα επειδή έχουν λιγότερο RND, τότε η μόνη εξήγηση για το ό,τι είναι αξιοπρεπή αυτοκίνητα, είναι ότι αντιγράφουν ασύστολα. Και αυτό συμβαίνει...
Οσο για το λιγότερη διαφήμιση: μέσα στο 2004 δεν πρέπει να υπάρχει (στην Ελλάδα, ξέρω βέβαια πως δεν αντιπροσωπεύει την κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και οι πωλήσεις της Hyundai/KIA στην Ελλάδα επίσης δεν είναι αντιπροσωπευτικές των πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο...) εταιρία που έκανε περισσότερη διαφήμιση (χώρια τους Ολυμπιακούς) από τη Hyundai (= KIA... )
ΙΜΗΟ η αλήθεια είναι απλούστερη: οι Κορεάτες κάνουν ό,τι και οι Ιάπωνες το 70 και το 80: εκτός του θέματος του RND, προκειμένου να εδραιωθούν στην αγορά, πουλάνε με πολύ μικρότερο περιθώριο κέρδους.
Aυτή είναι σε γενικές γραμμές η επιθετική πολιτική των Κορεατών τα τελευταία χρόνια με σκοπό την άνοδο των πωλήσεων στην Ευρώπη,πράγμα που φαίνεται και στην πράξη σιγά σιγά.
Δεν διαφωνώ ότι πολλά μοντέλα Ευρωπαικής προέλευσης είναι καλύτερα,ποιοτικότερα και πιο ολοκληρωμένα σε σύγκριση με τα Κορεάτικα...αλλά η ψαλλίδα κλείνει με αμείωτο ρυθμό χρόνο με το χρόνο!
Πάντως υπερτιμημένα θα χαρακτήριζα αρκετά π.χ.Γερμανικά μοντέλα με βάση την τιμή πώλησής τους σε σχέση με τα αντίστοιχα Κορεατικά .
Είναι νομίζω προφανές πως πέρα απο αυτό καθ'εαυτό το προιόν στην τιμή παίζουν ρόλο και πολλοί άλλοι παράγοντες (όνομα-φήμη,ιστορία,σχέδιο,αξία μεταπώλησης....) που δεν πρέπει πάντα να μπαίνουν στην ζυγαριά γιατί πολλές φορές παραμορφώνουν τα αποτελέσματα των σκέψεων μας και μας στρέφουν σε λάθος αγορές.
Συμπαρασματικά στην παγκοσμιοποιημένη αγορά που ζούμε πολλά άλλαξαν ,αλλάζουν και θα αλλάξουν προς όφελός μας τελικά αφού ο ανταγωνισμός θα μας φέρνει όλο και καλύτερα και φθηνότερα αυτοκίνητα ανεξάρτητα από την χώρα προέλευσης.
Επομένως όσο πιο ενημερωμένοι είμαστε τόσο πιό σωστές αγορές θα κάνουμε με βάση τα προσωπικά μας υποκειμένικά κριτήρια.
-
Μάλιστα, τρελάδικο το κάνατε.
Υπενθυμίζω ότι το θέμα της συζήτησης είναι κατά πόσο το Cerato συμφέρει για αγορά. Νομίζω ότι οι περισσότεροι αποδέχθηκαν την τιμιότητα του αυτοκινήτου σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλά κάπου ορισμένοι ίσως 'θίχτηκαν' που πιάσαμε τα αυτοκίνητά τους στο στόμα μας. Είπαν περίπου 'Άμα μπορείς να τα σκάσεις, δεν θα πάρεις κορεάτικο' ή 'Άλλη η χάρη του ακριβού αυτοκινήτου'.
Σωστά ως προς το δεύτερο, λάθος για πολλούς το πρώτο.Εξηγούμαι:
- Αν πάρεις ένα ακριβό αυτοκίνητο, το επιδεικνύεις ή επιδεικνύεσαι κι εσύ μ'αυτό. Προκαλείς εντύπωση σε άτομα-στόχους (κατ' εμέ: άτομα-στόκους, αφού εντυπωσιάζονται από ανθρώπους λόγω των αγαθών τους κι όχι λόγω της προσωπικότητάς τους - άλλο ασφαλώς το ζήτημα του αν οι κάτοχοι ακριβών αυτοκινήτων έχουν άριστη προσωπικότητα, εδώ μιλάμε για τους/τις στόκους που κοιτάνε τι οδηγείς κι όχι αν είσαι και γαμώ τα παιδιά), πράγμα κάποιες φορές χρήσιμο.
- Αν έχεις κατανοήσει τις ανάγκες σου (πραγματικές και συναισθηματικές) ΚΑΙ αυτές καλύπτονται άνετα μ'ένα κορεάτικο κατηγορίας Accent ή Cerato ή Coupe ή Santa Fe, θα είναι μεγάλο λάθος να μην πάρεις ένα τέτοιο επειδή δεν θα 'εγκρίνουν' την αγορά τρίτοι. Θα στριμώχνεσαι πχ σ'ένα Smart ή θα τρέμεις για την αποπληρωμή των δόσεων ενός ακριβού αυτοκινήτου επειδή διαφορετικά δεν θα εντυπωσιάσεις τον χλέμπουρα εκδοροσφαγέα ή την παρδάλω φιλενάδα της γυναίκας σου.
- Δεν είναι σωστή η άποψη ότι αγοράζοντας ακριβό αυτοκίνητο διατηρείς το κεφάλαιό σου. Βάλτε τα κάτω αν θέλετε: η μείωση της τιμής είναι ποσοστιαία όσο περνούν τα χρόνια. Στην τριετία έχεις χάσει 30-40%. Αν αγοράσεις ένα αυτοκίνητο των 40.000, θα το δώσεις (αν όλα έχουν πάει καλά) το πολύ 25.000 [απώλεια 15.000 ευρώ]. Αν αντίστοιχα πάρεις ένα κορεάτικο των 15.000 ευρώ, θα το δώσεις στην ξεφτίλα 9.000 ευρώ [απώλεια 6.000 ευρώ]. Για ποια εξοικονόμηση χρημάτων μιλάμε λοιπόν; Και βέβαια δεν έχουμε συνυπολογίσει τη διαφορά δαπάνης για τη συντήρηση των αυτοκινήτων μέσα σ'αυτή την τριετία, οπότε η απώλεια μεγαλώνει περισσότερο για το ακριβό αυτοκίνητο.
- Αφού ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ένα ακριβό αυτοκίνητο 'καλής' εταιρείας προσφέρει από πλευράς οδηγικής απόλαυσης όσα δεν προσφέρουν φθηνότερες εταιρείες, ας αναρωτηθούν το εξής: θα αγόραζαν ένα όμορφο, άριστο αμάξι που θα έλιωνε τα γνωστά σπορ αυτοκίνητα στην άμεση σύγκριση από περιοδικά του χώρου δίνοντας 30.000 ευρώ και με το λογότυπο μιας κορεατικής εταιρείας; Ή μήπως έχει κανείς την εντύπωση ότι ο γίγαντας που ακούει στο όνομα Hyundai σε συνεργασία με τις (κορυφαίες πια στον χώρο τους) κορεάτικες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας δεν μπορεί να βγάλει ένα αυτοκίνητο με 250 ίππους, κρατήματα τρένου και καλύτερα ηλεκτρονικά βοηθήματα από τους Ευρωπαίους; Σκεφτείτε και πείτε.
Τα πράγματα είναι απλά: οι Κορεάτες ανεβαίνουν σε ανώτερα επίπεδα χρόνο με τον χρόνο. Το ότι δεν βγάζουν υπεραυτοκίνητα ακόμα οφείλεται στο ότι κανείς δεν θα πληρώσει για να τ'αγοράσει λόγω ψυχολογικών εμποδίων. Πριν 15 χρόνια άκουγες Hyundai και γελούσες ειρωνικά, ήταν κάτι σαν τα Lada. Σήμερα τα σέβεσαι, μεθαύριο θα στέκεσαι στην ουρά για να τ'αγοράσεις όσο-όσο. Προς το παρόν πάρε κόσμε ένα Cerato και με τα (πολλά) ρέστα κάνε διακοπές την ώρα που άλλοι θα πληρώνουν συνεργεία και γκαράζ. Έτσι απλά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
- Δεν είναι σωστή η άποψη ότι αγοράζοντας ακριβό αυτοκίνητο διατηρείς το κεφάλαιό σου. Βάλτε τα κάτω αν θέλετε: η μείωση της τιμής είναι ποσοστιαία όσο περνούν τα χρόνια. Στην τριετία έχεις χάσει 30-40%.
Δε νομίζω, ένα ακριβό - μουράτο αυτοκίνητο διατηρεί την αξία του ποσοστιαία περισσότερο από ένα φτηνό. Βέβαια σε απόλυτα νούμερα σίγουρα χάνεις πολύ περισσότερα χρήματα, αλλά ποσοστιαία η διαφορά είναι μικρότερη.
- Αφού ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ένα ακριβό αυτοκίνητο 'καλής' εταιρείας προσφέρει από πλευράς οδηγικής απόλαυσης όσα δεν προσφέρουν φθηνότερες εταιρείες,
Μη γενικεύεις, εξάλλου δε νομίζω να είπε κανείς αυτό που λες. Υπάρχουν ακριβά αυτοκίνητα που είναι μέτρια - αδιάφορα οδηγικά. Ομως, θεωρώ πως οι πιθανότητες να βρεις ένα καλύτερο οδηγικά αυτοκίνητο αυξάνονται όσο περνάμε σε μάρκες με σχετική εξειδίκευση και, προφανώς, μεγαλύτερη τιμή. Αυτό προφανώς δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν 'φτηνές' (όχι μόνο κορεάτικες) μάρκες με καλή οδική συμπεριφορά. Και το σίγουρο είναι πως το Hyundai που ανέφερα έχει, για τα χρήματα που κοστίζει, καλή οδική συμπεριφορά (δηλ. είναι, όπως όλοι παραδέχονται, value for money) αλλά με απόλυτα κριτήρια, μετριότατη.
ας αναρωτηθούν το εξής: θα αγόραζαν ένα όμορφο, άριστο αμάξι που θα έλιωνε τα γνωστά σπορ αυτοκίνητα στην άμεση σύγκριση από περιοδικά του χώρου δίνοντας 30.000 ευρώ και με το λογότυπο μιας κορεατικής εταιρείας;
Τελείως θεωρητική υπόθεση. Πιθανότατα, όταν βγει αυτό το αυτοκίνητο, δεν θα κάνει όσο λες. Απόδειξη: τα ιαπωνικά. Δες τι αυτοκίνητα έβγαζε η Toyota το 80 και πόσο έκαναν, και τι αυτοκίνητα βγάζει σήμερα και πόσο κάνουν. Πάντως απαντώντας στη θεωρητική σου υπόθεση, προσωπικά θα το αγόραζα, κανένα πρόβλημα. Αλλά μέχρι στιγμής τα σπορ αυτοκίνητα των Κορεατών, παρότι έχουν βελτιωθεί σε σχέση με το ανεκδιήγητο S-Coupe, με αφήνουν παγερά αδιάφορο.
Τα πράγματα είναι απλά: οι Κορεάτες ανεβαίνουν σε ανώτερα επίπεδα χρόνο με τον χρόνο. Το ότι δεν βγάζουν υπεραυτοκίνητα ακόμα οφείλεται στο ότι κανείς δεν θα πληρώσει για να τ'αγοράσει λόγω ψυχολογικών εμποδίων. Πριν 15 χρόνια άκουγες Hyundai και γελούσες ειρωνικά, ήταν κάτι σαν τα Lada. Σήμερα τα σέβεσαι, μεθαύριο θα στέκεσαι στην ουρά για να τ'αγοράσεις όσο-όσο. Προς το παρόν πάρε κόσμε ένα Cerato και με τα (πολλά) ρέστα κάνε διακοπές την ώρα που άλλοι θα πληρώνουν συνεργεία και γκαράζ. Έτσι απλά.
Ακριβώς Οτι έγινε και με τους Ιάπωνες. Μόνο που τα Ιαπωνικά αυτοκίνητα δεν είναι πια 'κελεπούρια'. Και πιστεύω πως η ιστορία θα επαναληφθεί και, όταν τα Κορεάτικα γίνουν ό,τι σήμερα τα Ιαπωνικά από άποψη 'ολικής' ποιότητας, θα ακριβύνουν αναγκαστικά (λόγω RND, πχ. που χρειάζεται για να συμβεί αυτό)
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Η γνώμη μου είναι...
...oμολογώ ότι με αφόπλισες με τα επιχειρήματά σου...
Ασφαλώς θα είσαι από εκείνους που δεν θα αγόραζαν ένα Santa Fe, Tucson διότι είναι Hyundai...μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά.
Αγοράζουμε αυτοκίνητο με γνώμονα την εικόνα που έχει ο περίγυρός μας...τι να πω.
Το τελευταίο δεν πάει μόνο σε σένα...Πως είσαι τόσο σίγουρος για εμένα και τις απόψεις μου, με ξέρεις απο κάπου ή έχεις το κληρονομικό χάρισμα?!!!
-
RnD: Λίγη ιστορία.
Να θυμίσω ότι εν έτει 1946 ο Soichiro Honda ιδρύει το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Έρευνας, το 1948 ιδρύει την Honda και το 1957 η Honda είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που ιδρύει τμήμα RnD και στις 16 Ιουνίου 1960 γίνεται αυτόνομο. Χρηματοδοτούταν δε με ποσοστό επί των ολικών κερδών της εταιρείας και όχι με προϋπολογισμένο ποσό.
Μέχρι τότε οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί, έκαναν σποραδικές δοκιμές και παρ'όλο που κατά τον Β' Παγκόσμιο ανέπτυξαν τρομερή τεχνολογία, η αυτ/νία δεν επωφελήθηκε παρά ελάχιστα.
Και είναι χαρακτηριστικό οτι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '80, το Ιαπωνικό μοντέλλο βιομηχανικής ανάπτυξης αποδείχθηκε τόσο αποτελεσματικό, ώστε αποτέλεσε πρότυπο και άρχισε να διδάσκεται στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.
Αυτά, για να μην νομίζουμε οτι η μόνη δουλειά των Ιαπώνων ήταν η αντιγραφή ή οτι μόνο οι Ιάπωνες αντέγραφαν!
Θα συμφωνήσω οτι το Cerato είναι καλά φταγμένο, προσφέρει πολλά (σε εξοπλισμό) για την τιμή του η οποία είναι χαμηλή λόγω RnD, λόγω χαμηλότερων μισθών κλπ. κλπ.
70 μέτρα και πλέον για τα 120-0 ????
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Όμως το Hyundai Santa Fe 2.7 νομίζω ότι ανήκει στην κατηγορία των καθαρών 4x4 όπως είναι το Toyota Land Cruiser και το Land Rover Discοvery που κοστίζουν περίπου τα διπλάσια χρήματα και όχι του Toyota Rav4 που είναι ένα SUV
Το Santa fe είναι στην ίδια κατηγορία με το RAV, έχει αυτοφερόμενο αμάξωμα, 'επιβατική' ανάρτηση και απλή τετρακίνηση χωρίς κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού.
Δεν ξέρω και πολλά από τζιπ. Οπότε, συγχωρείστε μου το λάθος αυτό!
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Πως είσαι τόσο σίγουρος για εμένα και τις απόψεις μου, με ξέρεις απο κάπου ή έχεις το κληρονομικό χάρισμα?!!!
Σχολιάζω την άποψή σου και μόνο...
Η γνώμη μου είναι...
Δεν σε ξέρω για αυτό και δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα της παραπάνω πρότασής σου..
Πάντα φιλικά
Σάββας
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πως είσαι τόσο σίγουρος για εμένα και τις απόψεις μου, με ξέρεις απο κάπου ή έχεις το κληρονομικό χάρισμα?!!!
Σχολιάζω την άποψή σου και μόνο...
Η γνώμη μου είναι...
Δεν σε ξέρω για αυτό και δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα της παραπάνω πρότασής σου..
Πάντα φιλικά
Σάββας
Το σχόλιο μου που ήταν σύντομο ήταν ότι είναι αστείο να ζητάει η kia 15300 για το κέρατο όταν στα ίδια χρήματα μπορεί κάποιος να πάρει:
Peugeot 307
Renault Megane
Opel Astra
VW Golf
Ford Focus
Seat Leon
Mitsubishi Charisma, lancer
Toyota Corollaπου τα θεωρώ καλύτερα αυτοκίνητα σε όλους τους τομείς εκτός ίσως απο τον εξοπλισμό που και αυτό παίζετε. Κλιματιστικά υπάρχουν πολλά αλλά το Hitachi της Δούνια είναι άλλο πράγμα. Δεν παίρνουμε ψωμί ή σουβλάκι με το μέτρο αυτοκίνητο παίρνουμε.
Σχετικά με τα santa fe και tuscon δεν θα τα αγόραζα ποτέ όχι γιατί θα με πούν γύφτο αλλά γιατί έχω ακριβώς την ίδια άποψη με την άποψη των τεστ των 4τροχών. Έχω κάνει τεστ το santa fe και κόλλησε εκεί που πέρναγε χαλαρά το CRV!!!! Για το tuscon μου φαίνετε πολύ ακριβό για αυτά που δίνει σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Στα ίδια λεφτά παίρνει κάποιος το maverick που επίσης έχω κάνει of road και ήταν καταπληκτικό. Ο προφυλακτήρας του tuscon έτσι και βρεί σε κάποια πέτρα διαλύθηκε ΄(σκύψε απο κάτω και δές τον στο τελείωμα πόσο ψεύτικος είναι) ενώ το maverick σερνόταν πάνω σε κορμούς δέντρων και πέτρες και δεν έπαθε τίποτα!!!
Αυτή είναι η γνώμη μου φίλε elteo αλλά δυστηχώς ορισμένες φορές λόγω έλλειψης χρονου δεν μπορώ να την εκφράσω τόσο αναλυτικά γι'αυτό καλό θα είναι να μην σχολιάζουμε τόσο επιθετικά τους συνforumιστες μας αν δεν καταλαβαίνουμε κάτι αλλά να τους ρωτάμε τι εννοούν.
Φιλικά και απο μένα
Κώστας
-
πέρα απο όλα αυτά, το αυτοκίνητο αυτό είναι κατα την (υποκειμενική) γνώμη μου...ΚΑΚΑΣΧΗΜΟ!!!!!! Σαν κουτί σε ρόδες είναι.Πιό άσχημο και απο την νέα BMW 1!!!! Εξωτερικά τουλάχιστον δεν το βάζω σε ξεχωριστή μοίρα ακόμα και αυτο το αυτοκίνητο των 5.000 ευρω http://picserver.student.utwente.nl/vie ... erver.jpeg
-
15300 ευρώ είναι λίγα σε σχέση με τα 16800 που έδωσα εγω για το Γκόλφ 1.4 75 ίππων.Και να ξέρετε οτι η ποιότητα των πλαστικών του Γκόλφ είναι επιεικώς απαράδεκτη και ήδη έχω παραγγείλει τις χειρολαβές απο τις μπροστινές πόρτες γιατί ξεφλουδίστηκαν μετά απο 9 μήνες κανονικής χρήσης...
Ωστόσο στον πίνακα αξιών της αγοράς το Γκόλφ παραμένει ψηλά ενω το ΚΙΑ μπορεί και να μην το ξέρει κανείς.
Τι θέλω να πω μ'αυτά;
Περι ορέξεως τελικά κολοκυθόπιττα...
Και ο αγοραστής του ΚΙΑ θα αισθάνεται ευτυχισμένος,διότι με 15300 ευρώ αγόρασε ένα γρήγορο και μεγάλο 1600άρι,αλλά και ο αγοραστής ενός Γκόλφ,μιας Κορόλα,μιας 147 θα αισθάνονται ευτυχισμένοι για τους δικούς τους λόγους (αυτοκίνητα διαχρονικής αξίας,με τα πλεονεκτήματά τους το καθένα...).
Είναι θέμα προτεραιοτήτων τελικά...
Kia Cerato 4D 1,6 EX FULL - Ποιά η άποψή σας?