-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Επισης, ακομη και σημερα μια alfasud σωστα συντηρημενη ειναι απειρως πιο απολαυστικη απο μια Κορολλα της εποχης εκεινης
Κατά πάσα πιθανότητα και από σημερινή Κορόλα. Μιλάω εκ πείρας, αφού έχω μια Σουντ.
...και δεν εχω κανεναν λογο να αμφιβαλλω!
-
Λοιπόν, κοίτα να δεις τι θα κάνουμε: Μόλις είναι έτοιμη η Σουντ και τη στρώσω λίγο (γιατί άλλαξα μπλοκ) θα τη δώσω στον syele που είναι ταγμένος ιαπωνόφιλος και έχει μια Corollo 1.6 G6 προηγούμενης γενιάς να μας πει εντυπώσεις. Μπορεί να γίνει και στα Μέγαρα αυτό.
-
Ως κάτοχος σημερινής Corolla ούτε εγώ έχω λόγο να αμφιβάλω!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Βαγγελη πιστευεις οτι αυτο το στοιχειο ειναι σημαντικο (ή θα επρεπε να ειναι σηματρικο) για καποιον που σημερα αγοραζει ενα καινουργιο αυτοκινητο??Νομίζω ναι, γιατί αυτό μεταφράζεται σε αξία μεταπώλησης (μπορεί να μην ενδιαφέρει εσένα που θα το πάρεις καινούριο, θα ενδιαφέρει τον άλλον όμως που θα το πάρει μεταχειρισμένο και με κάποια χρόνια στην πλάτη).
Επισης, ακομη και σημερα μια alfasud σωστα συντηρημενη ειναι απειρως πιο απολαυστικη απο μια Κορολλα της εποχης εκεινης
Σε αυτό, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.
-
Λοιπον, περιμένω σχόλια για τον 'Τίμιο Γιάννη' (Honnest John).
Και διαβάστε τα αρνητικά και για τα δικά σας αυτοκίνητα, έτσι??
-
Το site αυτό το ξέρω και εγώ και μου είχε κάνει εντύπωση από την πρώτη στιγμή. Γράφει σαν Άγγλος (σ.σ. σαρκαστικά, ειρωνικά και όλα τα αμάξια δεν είναι καλά), αλλά ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά αμερόληπτος.
Πάντως για το Jazz έχω αμφιβολίες! Ο τύπος ούτε διαφήμιση να έκανε! Πάντως όταν λέει οτι οι αναγνώστες που το αγόρασαν έμειναν ευχαριστημένοι, δε νομίζω να λέει ψέμματα. Δε λέω, έμεινα ικανοποιημένος (και υπερήφανος, διατί να το κρύψωμεν άλλωστε! ).
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Βαγγελη πιστευεις οτι αυτο το στοιχειο ειναι σημαντικο (ή θα επρεπε να ειναι σηματρικο) για καποιον που σημερα αγοραζει ενα καινουργιο αυτοκινητο??
Νομίζω ναι, γιατί αυτό μεταφράζεται σε αξία μεταπώλησης (μπορεί να μην ενδιαφέρει εσένα που θα το πάρεις καινούριο, θα ενδιαφέρει τον άλλον όμως που θα το πάρει μεταχειρισμένο και με κάποια χρόνια στην πλάτη).
Δεκτο, αν και δυσκολα μπορεις να προδικασεις απο τωρα την αξια μεταπωλησης ενος μοντελου μετα απο 4-8 χρονια.
Το θεμα για μενα ειναι αλλο: να παρω ενα αυτοκινητο το οποιο δε με 'συγκινει' μονο και μονο επειδη θα πιασω περισσοτερα χρηματα οταν το πουλησω ή να αγορασω καποιο που θα το ευχαριστηθω πολυ περισσοτερο και ας χασω 15% παραπανω απο την αξια του οταν ερθει η ωρα να το πουλησω?
Εγω θα προτιμησω τη 2η περιπτωση.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Λοιπον, περιμένω σχόλια για τον 'Τίμιο Γιάννη' (Honnest John).Διάβασα τα σχόλια για την 147. Για τα προβλήματα που αναφέρονται:
- Selespeed failure to engage gear.
Δε με αφορά.
- Alarm goes off when boot is unlocked with remote control.
Δεν έχει συμβεί ποτέ.
- Boot plastic gutter trim not secure at rear edge, hatch not
aligned.
Δεν έχει παρατηρηθεί.
- Oil leak.
Δεν έχει παρατηρηθεί.
- Positive terminal battery cover broken.
Δεν έχει συμβεί ποτέ.
- CD Player skips on normal CDs even when car stationary.
Δεν έχει συμβεί ποτέ. (αλλά σπάνια χρησιμοποιώ το CD Player.
- Front Windscreen washers very poor.
Δεν ισχύει.
- Power Steering fluid level below minimum.
Δεν έχει συμβεί ποτέ.
- Handbrake cable on left not fitted properly to floor bracket.
Δεν ισχύει.
- Timing belt cover not fitted correctly, gap at top and loose.
Δεν έχει παρατηρηθεί.
- Carpet hanging out of passenger front lower trim.
Δεν έχει παρατηρηθεί.
- Carpet loose on side of center console.
Δεν έχει παρατηρηθεί.
- Alternator fails to charge battery.
Δεν έχει παρατηρηθεί.
- Only 25 to 26mpg.
Βαριέμαι να κάνω τη μετατροπή. Αναφέρω ότι σε μικτό κύκλο η κατανάλωση είναι γύρω στο από 10 - 10.5 lt/100km
- Engine uses oil.
Ο κινητήρας καίει περίπου 0.7lt/10000km. Αυτό δεν είναι μειονέκτημα κατά τη γνώμη μου αλλά σχεδιαστική επιλογή.
- Rattles from Door trims.
Δεν είχα ποτέ κάτι τέτοιο. Η ηλιοροφή έχει αρχίσε να τρίζει πολύ ελαφρά και μόνο σε ανωμαλίες αλλά μετά από 3.5 χρόνια σίγουρα θέλει συντήρηση.
- Rattles from rear seats.
Δεν είχα ποτέ κάτι τέτοιο.
- Rear seats not locking in position.
Δε με αφορά (3d version)
- Sunroof blind completely missing.
Όχι.
- Sunroof fails to open.
Δεν έχει συμβεί ποτέ.
- Finish keeps coming off Selespeed Paddles on steering wheel.
Δε με αφορά.
- The Climate Control keeps going to HIGH and MAX.'
Δεν έχει συμβεί ποτέ.
Κατά τα άλλα, όντως χρειάστηκε να αλλάξω το airflow sensor της Bosch όπως αναφέρει, όπως και το variator.
Θα κάνω αυτό το post και στο Alfa 147 φόρουμ να δούμε τι θα πουν και άλλοι κάτοχοι.
-
Σχεδόν το μισό κόστος επισκευών έχει η E46 από την 146;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
9) Handbrake cable on left not fitted properly to floor bracket.Δεν ισχύει.
Εντάξει ρε συ kyan, οτι 147 έχω δει στο δρόμο, από κάτω κρέμεται το καλώδιο τουλάχιστον του αριστερού πίσω τροχού. Συνήθως και των 2.
Επίσης δεν ξέρω αν έχουμε παραπλήσιες πωλήσεις με την Αγγλία (πολύ πιθανόν!), γιατί αν έχουν περισσότερες τότε και σε συνδυασμό με τον κακό καιρό και την υγρασία, μπορεί να ισχύουν αρκετά απ'όσα γράφει.
-
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
- Handbrake cable on left not fitted properly to floor bracket.
Δεν ισχύει.
Εντάξει ρε συ kyan, οτι 147 έχω δει στο δρόμο, από κάτω κρέμεται το καλώδιο τουλάχιστον του αριστερού πίσω τροχού. Συνήθως και των 2.
Εννοούσα στη δικιά μου, όχι ότι λέει ψέμματα.
-
ΩΧ!
εγω νομιζα οτι αυτο το 'καλωδιο'στις 147 ηταν κατι στην αναρτηση, και οτι ηταν νορμαλ να ειναι ετσι... -
Και σε όλα τα ZX είναι έτσι, μη χολοσκάτε... Κι όταν τους το είπα στο συνεργείο μόνο που δεν γέλασαν.
-
Στα ΖΧ επίσης κρέμονται και τα κορδονάκια από την πίσω εταζέρα πάνω στα φανάρια.
Χωρίς παρεξήγηση ρε συ TGD, αλλά το θεωρώ αστείο να μην μελέτησαν σωστά 2 κορδονάκια!
-
Αχ, αυτά τα χάι-τεκ κορδονάκια! Έχουν έναν μηχανισμό που τα τραβάει μέσα στην καπελιέρα όταν κλείνεις το πορτ-μπαγκάζ. Τα κορδονάκια όμως είναι από πλεκτό σκοινί και με τον καιρό ξεφτίζουν και μακραίνουν. Κάτι αυτό, κάτι και ο μηχανισμός που παλιώνει δεν μπορεί να τα τραβήξει και κρέμονται απ' έξω.
Εγώ απλά τα αποσύνδεσα, τα έκανα μπάλα και τα κόλλησα με χαρτοταινία κάτω από την καπελιέρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν ανεβαίνει η καπελιέρα όταν ανοίγεις το πορτ-μπαγκάζ, αλλά δεν πειράζει. Αν τη σηκώσεις με το χέρι ψηλά σφηνώνει στα αμορτισέρ της πόρτας και μένει μια χαρά! -
Παντως η δικια μου Αλφασουντ δουλεψε αψογα ακομα και τον χειμωνα με μειον 20 βαθμους!Σκουριες τιποτα, ευχαριστω το Dinitrol γιαυτο!
Μια μιζα αλλαξα, made in Germany, ενα μπρατσο αναρτησης που εσπασε, μερικα ζινκγλερ, λαμπες, μια ηλεκτρικη επαφη για τα μεγαλα φωτα, ολες τις ασφαλειες, 8 κομματια!Πηρε μπρος ολες τις φορες, ακομα δεν εχω συνδεσει το τσοκ!!!....................
Μηπως μιλαμε για αυτοκινητα που δεν τα συντηρει κανενας ΠΟΤΕ;Τοτε θα εισαι καθε μερα με το κατσαβιδι στ χερι και θα ξυνεις το κεφαλι σου τι αραγε να φταιει που δεν παιρνει μπρος!
Σπυρος -
Στα ΖΧ επίσης κρέμονται και τα κορδονάκια από την πίσω εταζέρα πάνω στα φανάρια.Χωρίς παρεξήγηση ρε συ TGD, αλλά το θεωρώ αστείο να μην μελέτησαν σωστά 2 κορδονάκια!
χαχαχα... ειναι οντως τρομερα αστειο!! που το θυμηθηκες.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Αν τη σηκώσεις με το χέρι ψηλά σφηνώνει στα αμορτισέρ της πόρτας και μένει μια χαρά!Είδες ο Γάλλος, έχει μελετήσει την περίπτωση που κάτι θα πάει στραβά να σου έχει έτοιμη τη λύση(και ανέξοδη!)
-
Στα ΖΧ επίσης κρέμονται και τα κορδονάκια από την πίσω εταζέρα πάνω στα φανάρια.Χωρίς παρεξήγηση ρε συ TGD, αλλά το θεωρώ αστείο να μην μελέτησαν σωστά 2 κορδονάκια!
...και στο clio I επίσης!
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Alfa 147[list:1nqp13d5]Μηδενικη παθητικη ασφαλεια και απαραδεκτη τεχνικη συγκολησης και κατασκευης πλαισιου.[/list:u:1nqp13d5]Golf FSi
Κατασκευη πλαισιου και παθητικη ασφαλεια η οποια δε νομζω οτι χρειαζεται συστασεις.Απλα μερικοι θελουν να προσπερνουν καποιους τομεις.Ξεθαβω το συγκεκριμενο τοπικ και κανω quote τα παραπανω για να διατυπωσω καποιες τεχνικες αποριες σχετικα με τις τεχνικες συγκολλησης και κατασκευης των πλαισιων και δη των συγκεκριμενων μοντελων που μου δημιουργηθηκαν διαβαζοντας το τοπικ.
Θα παρακαλουσα να μην αναλωθουμε σε διαμαχες μεταξυ των συγκεκριμενων μοντελων. Απεφυγα να ανοιξω καινουριο θεμα στην ενοτητα των Τεχνικων Θεματων, αλλα αν οι moderators θεωρουν οτι τα ερωτηματα ταιριαζουν καλυτερα εκει μπορουμε να μεταφερθουμε.
Το βασικο ερωτημα ειναι λοιπον το εξης: Ποιες ειναι οι τεχνικες κατασκευης και συγκολλησης που χρησιμοποιουνται απο τα εργοστασια και τι διαφορες εχουν? Αν δεν κανω λαθος ολα τα συγχρονα αυτοκινητα (εξαιρω τα τζιπ που εχουν τυπου σκαλας) εχουν αυτοφερομενα αμαξωματα. Τι ακριβως σημαινει αυτο ομως σε σχεση με τον τροπο κατασκευης και συγκολλησης? Πως οι 2 αυτες τεχνικες επιδρουν στην οδικη συμπεριφορα του αυτοκινητου και εξασφαλιζουν ακαμψια?
Επισης πως επηρεαζουν την παθητικη ασφαλεια των αυτοκινητων και τις επιδοσεις τους στα διαφορα crash tests? Για παραδειγμα μεταξυ του Golf και της 147 υπαρχει μια σημαντικη διαφορα στα αποτελεσματα του crash test του Euroncap. Μπορουμε να συμπερανουμε απο αυτο οτι το πλαισιο της 147 ειναι πολυ πιο ευκαμπτο απο του Golf, κι αν ναι αυτο οφειλεται στα υλικα κατασκευης, στις συγκολλησεις ή που αλλου? Και αν ισχυει αυτο τοτε δεν θα επρεπε να ειχε δυσμενη επιδραση στην οδικη συμπεριφορα της 147, για την οποια εχει αποσπασει πολυ καλα σχολια? Δεν μοιαζει λιγο αντιφατικο, ενα αυτοκινητο με ευκαμπτο πλαισιο να εχει πολυ καλη οδικη συμπεριφορα?
Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις.
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
ΩΧ!
εγω νομιζα οτι αυτο το 'καλωδιο'στις 147 ηταν κατι στην αναρτηση, και οτι ηταν νορμαλ να ειναι ετσι...Είναι γείωση ρε παιδια, ο ιταλος τα εχει προβλέψει όλα
Alfa 147 vs golf 1.6 fsi