-
Λοιπόν, τώρα που σταθεροποιήθηκε το αποτέλεσμα (λες και ήταν ποτέ αμφιλεγόμενο ) μπορώ να κάνω κάποια σχόλια.
Ομολογώ ότι περίμενα το αποτέλεσμα λιγότερο μονομερές. Μου φαίνεται εξαιρετικά αξιοσημείωτο που ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο με 'κύρος' και έναν επίσης ολοκαίνουργιο και πολυδιαφημισμένο κινητήρα τελευταίας τεχνολογίας δεν κατάφερε όχι να εκθρονίσει αλλά ούτε κατά διάνοια να αμφισβητήσει το βασιλιά ή μάλλον καίσαρα (κατά τη γνώμη μου πάντα) της κατηγορίας των σπορ χάτσμπακ κύρους.
Οι λόγοι για μένα είναι τα εξής αρνητικά (με σειρά σημασίας):
- Υπερβολικά υψηλή τιμή.
- Αδιάφορη 'deja-vu' εξωτερική σχεδίαση.
- Ο ντόρος για το αν ο FSI καίει απλή βενζίνη χωρίς προβλήματα ή όχι.
- Αισθητικά αδιάφορη εσωτερική σχεδίαση που δε 'φωνάζει' τη γερμανική προέλευση.
- Η ήδη συντηρητική εικόνα του μοντέλου από τη σειρά ΙΙΙ και μετά που δεν πείθει τους σπορτίφ, καιθώς και...
- Το συντηρητικό πια προφίλ της μάρκας και το προφίλ των αγοραστών που έχει διαμορφώσει στις συνειδήσεις μας.
οι οποίοι φαίνεται ότι δεν υπερσκελίζονται από τα θετικά (ομοίως με σειρά σημασίας):
- Πολύ καλή οδική συμπεριφορά, ίσως εφάμιλλη της 147.
- Πολύ καλά φρένα.
- Πολύ καλοί χώροι.
- Ποιοτική συναρμολόγηση και 'απτή' ποιότητα κατασκευής.
- Κινητήρας νέας τεχνολογίας.
- Παθητική ασφάλεια.
- Ιστορία του μοντέλου.
- Κύρος και φήμη της VW, ειδικά ως προς την αξιοπιστία.
Βέβαια αν η ψηφοφορία είχε όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας, δηλαδή 116 και A3 το αποτέλεσμα θα ήταν πιο μοιρασμένο αλλά δε νομίζω ότι θα άλλαζε ο νικητής.
Σχόλια;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
......τα θετικά (ομοίως με σειρά σημασίας):.............
- Ποιοτική συναρμολόγηση και 'απτή' ποιότητα κατασκευής.
- Κύρος και φήμη της VW, ειδικά ως προς την αξιοπιστία.
.............
Σχόλια;
Αδιαμφισβήτητη νικήτρια η Ιταλίδα, αλλά αυτά τα ξεκαθαρίσαμε για το Golf, νομίζω και μάλλον συγκαταλέγονται στα αρνητικά.
Μμμμμ??
-
να σημειώσω για τις παρατηρήσεις του αγαπητού kyan πως τα 6 αρνητικά στοιχεία που καταλογίζει στο Golf είναι στην ουσία 3, καθώς το 2, 4, 5 και 6 είναι to εξής ένα..αισθητική (σε θέματα αισθητικής δεν υπάρχει αντικειμενικότητα παρά μόνο η σκληρή γλώσσα των πωλήσεων..αν μιλάμε για καταναλωτικό προιόν)
για το καύσιμο τα είπαμε ουκ ολίγες φορές, θέμα δεν υφίσταται ενώ η υπερβολικά υψηλή τιμή δεν νομίζω πως παίζει ρόλο στην συγκεκριμένη σύγκριση διότι οι τιμές της 147 κυμαίνονται περίπου στα ίδια επίπεδα (ή τουλάχιστον ήταν όταν είχα κάνει μια έρευνα αγοράς τον Ιούνιο)
η τελευταία μου ένσταση είναι ως προς το συμπέρασμα περί εκθρόνισης ενός Καίσαρα που ουδέποτε είχε καθίσει σε άλλο θρόνο πλην αυτού των συνειδήσεων αρκετών φίλων (και όχι άδικα) της ιταλικής φίρμας..όσο καλή και να είναι η 147 και όσο αγαπητή..αυτό αφορά κυρίως την ελληνική αγορά και νοοτροπία πολλές φορές καθώς στον υπόλοιπο κόσμο η Alfa αποτελεί μια μάλλον άγνωστη ποσότητα
όλα τα παραπάνω όχι με διάθεση να υπερασπιστώ το Golf αλλά να προσπαθήσω να θέσω τα πράγματα σε μια πιο ρεαλιστική βάση
στο κάτω κάτω ούτε το Golf ούτε η 147 αποτελούν hatchback κύρους..για τα ελληνικά εισοδήματα πιθανόν να φαντάζουν έτσι και γι'αυτό και αρκετοί ιδιοκτήτες τους έχουν ανάλογες ψευδαισθήσεις (τις οποίες εκμεταλλεύονται οι τοπικές αντιπροσωπείες στο έπακρο) αλλά στην υπόλοιπη Δ. Ευρώπη τουλάχιστον που γνωρίζω και περισσότερο φαντάζομαι στην Αμερική παίζουν στην ίδια κατηγορία με Corolla,Civic,Focus και Megane
-
Η αισθητική μπορεί να μην είναι αντικειμενική, η πρωτοτυπία όμως είναι. Και όταν έχεις ένα αυτοκίνητο του οποίου οι 4 επόμενες σειρές είναι 'εκμοντερνισμοί' του (εμπνευσμένου, είναι η αλήθεια) αρχικού σχεδίου του Τζουτζάρο είναι μοιραίο ότι κάποτε ο κόσμος θα το βαρεθεί. Ομοίως, θεωρώ ότι το εσωτερικό του δεν έχει κάτι καινούργιο ή ξεχωριστό να δείξει. Αισθητκά προτιμώ εκείνο του Αλτέα, αν και (απ'ό,τι λένε) υποδεέστερο ποιοτικά. Και από τα δύο προτιμώ εκείνο του Mazda 3. Ομοίως για το εξωτερικό, θα προτιμούσα να με έβλεπαν μέσα σε ένα Μεγκάν παρό,τι το θεωρώ κακάσχημο παρά σε ένα Golf.
Για το καύσιμο είπα ο ντόρος. Κι εγώ πιστεύω ότι τελικά δεν είναι αλήθεια. Παρόλα αυτά με πιάνει μια χαιρεκακία όταν οι γερμανόφιλοι υφίστανται τα αποτελέσματα των δικών τους πρακτικών (βλέπε αρνητική προπαγάνδα).
Ο χαρακτηρισμός 'Καίσαρας' αφορά κυρίως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, τα σχόλια των 4Τ και τους χρόνους που γράφει η 147 στις πίστες. Επίσης θυμάμαι να διάβασα στους 4Τ ότι η 147 στις αρχές της καριέρας της είχε ξεσκιστεί να πουλάει σε ολόκληρη της Ευρώπη, σε σημείο που ανάγκασε την Άλφα Ρομέο να ανεβάσει την παραγωγή της γιατί η ζήτηση την υπερκάλυπτε. Δεν ξέρω αν η κατάσταση ανατράπηκε αργότερα, πολύ πιθανόν. Όπως και να έχει όμως, αν η αξία ενός αυτοκινήτου κρίνεται από τις πωλήσεις του τότε 147, Golf, BMW και ένα κάρο άλλα άξια αυτοκίνητα πρέπει να υποκλιθούν στο ...Accent!
Στην Αγγλία απ'ό,τι ακούω η Άλφα μόνο άγνωστη ποσότητα δεν είναι. Και τα αυτοκίνητά της φέρνουν τις ίδιες ανατριχίλες στους άγγλους όπως και στους έλληνες. Δε θα ξεχάσω το αφιέρωμα του Top Gear (διορθώστε με αν κάνω λάθος) στην 147 GTA που ενώ της τα έχωνε κανονικότατα για την ακατάσχετη υποστροφή ισχύος στην (κλειστή) πίστα που την δοκιμάζανε, όταν τελικά οι δοκιμαστές ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι την προτιμούσαν π.χ. από κάτι Golf R32 και συναφή γιατί 'έτσι', που λέει και μια ψυχή.
Α, το βιντεάκι αυτό κυκλοφόρησε και ...λογοκριμμένο με την τελική ετυμηγορία κομμένη. Ποιοί το έκαναν αυτό άραγε;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Στην Αγγλία απ'ό,τι ακούω η Άλφα μόνο άγνωστη ποσότητα δεν είναι. Και τα αυτοκίνητά της φέρνουν τις ίδιες ανατριχίλες στους άγγλους όπως και στους έλληνες. Δε θα ξεχάσω το αφιέρωμα του Top Gear (διορθώστε με αν κάνω λάθος) στην 147 GTA που ενώ της τα έχωνε κανονικότατα για την ακατάσχετη υποστροφή ισχύος στην (κλειστή) πίστα που την δοκιμάζανε, όταν τελικά οι δοκιμαστές ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι την προτιμούσαν π.χ. από κάτι Golf R32 και συναφή γιατί 'έτσι', που λέει και μια ψυχή.
[list:dinm0aww]Τα περιοδικα δε θα τα επιλεγετε με βαση το συμφερον σας Υπαρχει και ο Γρμανικος ειδικος τυπος, αλλα εκει δε σας παιρνει.[/list:u:dinm0aww][list:dinm0aww]Εχεις οδηγησει R32?[/list:u:dinm0aww][list:dinm0aww]Αστο........γιατι θα βαλεις τα κλαματα.....[/list:u:dinm0aww]
-
Δεν το πιασα αυτό. Το Top Gear δηλαδή είναι Ιταλικό;
-
Βρε καλώς τον! Άργησες!
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Τα περιοδικα δε θα τα επιλεγετε με βαση το συμφερον σας Υπαρχει και ο Γρμανικος ειδικος τυπος, αλλα εκει δε σας παιρνει.Ενώ ο γερμανικός τύπος είναι υπόδειγμα αμεροληψίας, έτσι;
Εχεις οδηγησει R32?
Όχι αν και πολύ θα ήθελα, όπως και 147 GTA και M3.
Αστο........γιατι θα βαλεις τα κλαματα.....
Δε νομίζω. Εγώ δεν είμαι απ'αυτούς που υποβιβάζουν τα άλλα αυτοκίνητα ή στενοχωριέμαι όταν διαπιστώνω ότι κάποιο άλλο αυτοκίνητο είναι καλύτερο από την Άλφα (και το ξέρεις ).
Όσον αφορά το R32, απ'ό,τι έχω διαβάσει είναι ένα πολύ αποτελεσματικό αυτοκίνητο αλλά οδηγικά σχετικά αποστειρωμένο. Αναγνωρίζω την αξία του αλλά η φιλοσοφία του δε μου ταιριάζει.
-
Μια παρενθεση εδω για το καυσιμο των FSI.
Εγραψα στην Αουντι Σουηδιας και μου απαντησαν οτι ολοι οι FSI χρειαζονται 98 οκτανια, υποψιν οτι ειναι η ανωτερη ποιοτητα στην Σουηδια αυτη!Οσο για την αλλη ερωτηση μου για το αν πρεπει να χρησιμοποιησουν βενζινη χωρις θειαφι, δεν μου απαντησαν, μαλλον η βενζινη εδω στην Σουηδια δεν εχει θειαφι!
Σπυρος -
Ο χρήστης theios έγραψε:
στο κάτω κάτω ούτε το Golf ούτε η 147 αποτελούν hatchback κύρους..για τα ελληνικά εισοδήματα πιθανόν να φαντάζουν έτσι και γι'αυτό και αρκετοί ιδιοκτήτες τους έχουν ανάλογες ψευδαισθήσεις (τις οποίες εκμεταλλεύονται οι τοπικές αντιπροσωπείες στο έπακρο) αλλά στην υπόλοιπη Δ. Ευρώπη τουλάχιστον που γνωρίζω και περισσότερο φαντάζομαι στην Αμερική παίζουν στην ίδια κατηγορία με Corolla,Civic,Focus και MeganeΘείε, μάλλον εδώ σφάλεις!
Η κατηγορία των μικρομεσαίων hatchback κύρους υπάρχει και αναπτύσσεται... Μιλάμε για αυτοκίνητα στο μέγεθος του Focus, αλλά που προσφέρουν το κύρος ενός 'καλού' ονόματος (BMW - ο εφευρέτης της κατηγορίας - Μercedes, Audi, Alfa προς το παρόν) με τιμή και γενικότερα χαρακτηριστικά (ποιότητα, οδική συμπεριφορά, εξοπλισμό, κτλ) ανώτερα από αυτά των Megane, Focus, Golf, κτλ... Μιλάω εδώ για όλη την Ευρώπη. Εξάλλου αυτά τα αυτοκίνητα δεν φτιάχτηκαν για να απειλήσουν τα καθιερωμένα. Η 147 για παράδειγμα ποτέ δεν ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις ετησίως (ίσως ούτε τις μισές να μην έφτασε), αλλά είναι ένα πολύτιμο συμπλήρωμα στην γκάμα των εταιριών 'κύρους'... Για την VW, που πουλάει 4εκ. αυτοκίνητα/έτος οι 150.000 πωλήσεις (που λογικά θα πιάσει η 1) δεν είναι τόσο σημαντικές όσο για την BMW που πουλάει 850.000...
Βέβαια, προσωπικά από τα hatchback κύρους μόνο την σειρά 1 θα επέλεγα, γιατί θεωρώ ότι, πέρα από το όποιο κύρος (που δεν μ' ενδιαφέρει) τα υπόλοιπα δεν προσφέρουν κάτι παραπάνω από ένα Focus για παράδειγμα στους τομείς που μ' ενδιαφέρουν (οδική συμπεριφορά, επικοινωνία με τον οδηγό). Την μπέμπα θα την έπαιρνα μόνο και μόνο λόγω πίσω κίνησης... και όχι για το σήμα...
Αχ! Πότε θα βγάλει η Skoda πισωκούνα...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Δε θα ξεχάσω το αφιέρωμα του Top Gear (διορθώστε με αν κάνω λάθος) στην 147 GTA που ενώ της τα έχωνε κανονικότατα για την ακατάσχετη υποστροφή ισχύος στην (κλειστή) πίστα που την δοκιμάζανε, όταν τελικά οι δοκιμαστές ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι την προτιμούσαν π.χ. από κάτι Golf R32 και συναφή γιατί 'έτσι', που λέει και μια ψυχή.
Α, το βιντεάκι αυτό κυκλοφόρησε και ...λογοκριμμένο με την τελική ετυμηγορία κομμένη. Ποιοί το έκαναν αυτό άραγε;
Δεν κάνεις λάθος φίλε kyan. Και πράγματι ήταν εντυπωσιακά ΓΕΛΟΙΟ το videaki poy κυκλοφορούσε ευρέως, με κομμένα τα θετικά σχόλια για την GTA!
-
μια παρατήρηση για την κατηγορία μικρομεσαίων κύρους..δεν είπα πως δεν υφίσταται..είπα πως αυτοκίνητα όπως το Golf και η 147 δεν έχουν καμία σχέση με αυτή σε ανεπτυγμένες αγορές
για το καύσιμο ειλικρινά δεν μπορώ να πω παραπάνω όταν το ίδιο το group δηλώνει στα manuals πως ο συγκεκριμένος κινητήρας λειτουργεί και με τους δύο τύπους, πολύ περισσότερο όταν ο κινητήρας αυτός έχει ήδη δοκιμαστεί εδώ και κάποια χρόνια στο Α2..υποθέτω πως αν είχαν παρουσιαστεί προβλήματα δεν θα είχε επιλεγεί η χρήση του σταδιακά σε όλα τα οχήματα του ομίλου εκτός αν η VAG βασίζει την επιβίωσή της σε ένα τεράστιο πείραμα
τόνισα τον παράγοντα 'συναίσθημα' στην σύγκριση επειδή ο αγαπητός kyan μας παρέθεσε μια λίστα από πλεονεκτήματα που ξεχειλίζει συναίσθημα (δεν με βρίσκει και αντίθετο ως προς την σχεδιαστική ικανότητα των ιταλών)..επί της ουσίας όμως εγώ ένας μέσος οδηγός βρίσκω δύσκολο να απορίψω το Golf ως υποδεέστερο από τεχνική άποψη..το κόστος πάλι είναι παραπλήσιο, απλά στα δύο αυτοκίνητα πληρώνεις διαφορετικά πράγματα..κυρίως την αίσθηση ενός τρόπου ζωής και μια εικόνα (που χρησιμοποιούν οι εταιρίες για να μπορούν να προσεγγίζουν διαφορετικό κοινό)
επειδή αγαπώ την αυτοκίνηση όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι, αγαπώ και σέβομαι χωρίς φανατισμούς οποιοδήποτε κατασκεύασμα την υπηρετεί, από Maruti μέχρι...τράκτορες, υποκλίνομαι στο accent που καταφέρνει να συνδυάζει τέτοια χαρακτηριστικά και σε τέτοιο βαθμό ώστε ικανοποιεί τις ανάγκες ενός μεγάλου αριθμού αγοραστών, χαρίζοντας τους την χαρά της αυτοκίνησης
τελικά αυτό δεν είναι αυτοκίνηση?..η υπέρβαση των περιορισμών της ανθρώπινης φύσης και του χρόνου..η μεταφορά η δική μας καί όσων αγαπάμε σε μέρη που πριν το αυτοκίνητο θα ήταν δυσπρόσιτα?
κάθε φορά που βλέπω αψιμαχίες και συγκρίσεις μεταξύ οπαδών σχολών, εργοστασίων, φιλοσοφιών κλπ χαμογελάω και θυμάμαι με αγάπη το πρώτο σαπάκι που έπιασα στα χέρια μου..δεν θυμάμαι ούτε τελικές, ούτε αναρτήσεις, ούτε ποιότητες πλαστικών, ούτε οκτάνια..μόνο την άσφαλτο που κατάπινε αγκομαχώντας και μια υπέροχη αίσθηση φυγής
οπότε, ειρήνη υμίν
-
ΕΓΡΑΨΕΣ ΘΕΙΟ!!!
-
Θείο θείο!
Αυτός δεν είναι ο Carl Sagan?Θεός σ'χωρέστον..!
-
Θείε, πολύ σωστά αυτά που έγραψες. Η τέταρτη παράγραφος για το accent με κάλυψε απόλυτα. Έφαγα με αυτό την Αττική, την Κρήτη και το Πήλιο - ήταν (και είναι ακόμα) το πρώτο μου αυτοκίνητο. Ποτέ δεν ένιωσα δυσάρεστα οδηγώντας το, ήταν ένας καλός σύντροφος που μου άλλαξε τον τρόπο σκέψης για το τι τελικά προσφέρει ένα αυτοκίνητο καθημερινής χρήσης. Φθηνά πλαστικά; Τόσο το καλύτερο, δεν είχα το φόβο μη μου σκάσουν ή ξεφτίσουν. 0-100 σε 13-14'; Και λοιπόν; Εγώ τουλάχιστον προλάβαινα να δω τα μέρη απ'όπου περνούσα και δεν κοίταζα μόνο μπροστά αγωνιώντας για το πότε θα βρω την ευκαιρία για προσπέρασμα. Και τέλος, η χαμηλή του τιμή με απελευθέρωσε σύντομα από το άγχος της γρατζουνιάς. Δηλαδή επιτέλους, πήρα νέο αμάξι και έχω λαλήσει. Μην το φάω, μη μου το φάνε, κουκούλες, τρέξιμο με νερό και πανάκι όποτε πέσει κουτσουλιά - άντε να παλιώσει να ηρεμήσουμε. Λόγω τιμής το επόμενό μου αυτοκίνητο (γεροί να είμαστε να αγοράζουμε) θα είναι κάποιο τύπου accent, βελτιωμένου σε θέματα ασφάλειας και στησίματος (βλ. Lacetti). Έτσι για να θυμηθώ την απόλαυση της αυτοκίνησης (που κατ' εμέ είναι διαφορετική έννοια απ' αυτήν της γρήγορης οδήγησης).
-
Κύριε Σέιγκαν (αν δεν είναι αυτός σίγουρα του μοιάζει πολύ ) συμφωνώ κι εγώ με ό,τι έγραψες. Κι εγώ θυμάμαι με στρογή το πισωκίνητο Nissan (Datsun) Sunny του 80 στο οποίο έμαθα να οδηγώ, το οποίο μπροστά σε μια συνομήλικη Alfasud ήταν αντικειμενικά απαράδεκτο οδηγικά αλλά δεν έσπαγε-δεν χάλαγε. Επίσης δεν μπορώ να μην αισθανθώ θαυμασμό μπροστά με μια M3, μια 911 ή και ένα Ραλλάκι.
Το επιχείρημά μου είναι ότι το 'συναίσθημα' που καταφέρνουν να προκαλούν κάποια αυτοκίνητα, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις καθορίζει και το αποτέλεσμα μιας αμφιλεγόμενης σύγκρισης δεν πρέπει επ'ουδενί να υποβιβάζεται όταν συγκρίνεται το αυτοκίνητο. Αυτοκίνηση για μένα και για πολλούς άλλους δεν είναι μόνο η μεταφορά από το Α στο Β αλλά και η διασκέδαση (το ταξίδι και όχι μόνο η Ιθάκη ) οπότε οι όποιοι 'ορθολογιστές' οφείλουν να σέβονται αυτή την άποψη και να μη λοιδωρούν τους ανθρώπους που την έχουν παραπέμποντάς τους ούτε λίγο ούτε πολύ σε ...ψυχίατρο (χωρίς να υποννοώ ότι εσύ έκανες κάτι τέτοιο).
-
Θεωρώ ότι όλα τα αυτοκίνητα πλέον στην εποχή μας είναι 'καλά'. Αποκλείεται δηλαδή να πάρεις κάποιο που θα σε βγάλει απ'το δρόμο στην πρώτη στροφή, ή που θα στραβώνει το σασί του με το παραμικρό, ή που θα σου μένουν τα πόμολα στο χέρι.
Αλλά, νομίζω ότι οι Ιταλοί έχουν μείνει πίσω. Και δεν το νομίζω μόνο εγώ αυτό, πολύς κόσμος το νομίζει, γι'αυτό και οι πωλήσεις των Ιταλικών αυτοκινήτων δεν πάνε και τόσο καλά.
Σίγουρα, σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, οι Ιταλοί όχι μόνο δεν είναι πίσω, αλλά στην κορυφή ή κοντά - τουλάχιστον από άποψη απόδοσης, αν και ο JTS είναι μάλλον για τα μπάζα (προσωπική μου άποψη, που όμως έχει διαμορφωθεί από δημοσιεύματα).
Προσωπικά (και πολύς κόσμος πιστεύω) δεν μπορώ να μη χαμογελώ ειρωνικά όταν οι Ιταλοί (και διάφορα έντυπα) βγαίνουν και ισχυρίζονται ότι 'δεν υστερεί πλέον σε ποιότητα από κανένα' για κάποιο νέο μοντέλο που παρουσιάζεται. Και ναι, σίγουρα υπάρχει πρόοδος, όμως για να φθάσουν εκεί που είναι κάποιοι άλλοι έχουν κοπιάσει πάρα πολύ για μεγάλο διάστημα. Και ναι, όταν οι Ιταλοί βγάζανε τα.. λιπάσματα, αυτοί οι άλλοι βγάζανε αυτοκίνητα που πηγαίνουν ακόμα, πολλά από αυτά σχεδόν χωρίς συντήρηση! Πείτε μου, πόση φροντίδα απαιτείται για να διατηρείς σήμερα σε καλή κατάσταση μια Alfasud? Ή ένα αντίστοιχο Fiat / Lancia? Και πόσες Corolla του '78 βλέπετε να κυκλοφορούν - κακώς βέβαια, αλλά κυκλοφορούν!
Όσο για την αξιοπιστία, αυτή είναι μετρήσιμη μόνο με την πάροδο ικανού χρονικού διαστήματος, και όχι με τα τεστ 'διαρκείας' των 3 ~ 4 μηνών που κάνουν τα περιοδικά. Και αντικειμενικά, τα Ιταλικά πάσχουν.
Βαγγέλης.
-
Ορίστε ένα site στη Βρετανία με λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε μοντέλο σε όλους τους τομείς:
http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/index.htm
Επιλέγετε μάρκα και μοντέλο. Το ξέρω ότι το όνομα (και η φάτσα) είναι κάπως γελοίο, αλλά το site είναι πολύ προσεγμένο και οι πληροφορίες πολύ ακριβείς.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Πείτε μου, πόση φροντίδα απαιτείται για να διατηρείς σήμερα σε καλή κατάσταση μια Alfasud? Ή ένα αντίστοιχο Fiat / Lancia? Και πόσες Corolla του '78 βλέπετε να κυκλοφορούν - κακώς βέβαια, αλλά κυκλοφορούν!
Βαγγέλης.Βαγγελη πιστευεις οτι αυτο το στοιχειο ειναι σημαντικο (ή θα επρεπε να ειναι σηματρικο) για καποιον που σημερα αγοραζει ενα καινουργιο αυτοκινητο??
Προσωπικα δε με ενδιαφερει καθολου, κανεις πλεον δεν κρατα το αυτοκινητο του για τοσα πολλα χρονια.
Επισης, ακομη και σημερα μια alfasud σωστα συντηρημενη ειναι απειρως πιο απολαυστικη απο μια Κορολλα της εποχης εκεινης
-
Για να συμπληρώσω τον φίλο ClioDriver, μου κάνει εντύπωση που σε κάθε δοκιμή Ιταλικού, γράφουν για βελτίωση ποιότητας. Στα Ιαπωνικά μιλούν συνήθως για 'τυπική Ιαπωνική ποιότητα', στα Γερμανικά το ίδιο. Μόνο οι Ιταλοί φαίνεται να έχουν ακόμη προβλήματα ποιότητας και σιγά σιγά (αλλά πολύ σιγά ρε παιδιά...) φαίνεται οτι τα ξεπερνούν. Οι υπόλοιποι έφτασαν σε ένα επίπεδο που πλέον δύσκολα βελτιώνεται.
Τώρα, το αν η κατάσταση αλλάζει (προς το χειρότερο) για τους Γερμανούς, είναι άλλη κουβέντα! ) -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Επισης, ακομη και σημερα μια alfasud σωστα συντηρημενη ειναι απειρως πιο απολαυστικη απο μια Κορολλα της εποχης εκεινηςΚατά πάσα πιθανότητα και από σημερινή Κορόλα. Μιλάω εκ πείρας, αφού έχω μια Σουντ.
Alfa 147 vs golf 1.6 fsi