-
Εντάξει, κάποιες σκόρπιες σκέψεις φαίνεται πως έγραψε με αφορμή το 5008 για την Peugeot, σαν ένα preview , εγώ το διάβασα πολύ ευχάριστα και αποκόμισα πως το 3008 είναι το κορυφαίο της κατηγορίας του , κορυφαίος ο επαγγελματισμός της στα μικρά diesel με την εξέλιξη του 1.5 που σε συνδιασμό με το καλό αυτόματο κιβώτιο είναι μοναδικός στην αυτοκινητοβιομηχανία αυτή την στιγμή , ενώ το 5008 είναι ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο που χαίρεσαι να το οδηγείς όπως το 3008 με το πλεονέκτημα της επιπλέον πρακτικότητας.
Γουστάρει πολύ την Peugeot τελευταία ο ΣΧ όπως και πρέπει και της αξίζει καθώς έχει κανει στροφή σε πολύ καλά προϊόντα με ξεχωριστό χαρακτήρα και απολαυστική εμπειρία οδήγησης.Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Γουστάρει πολύ την Peugeot τελευταία ο ΣΧ όπως και πρέπει και της αξίζει καθώς έχει κανει στροφή σε πολύ καλά προϊόντα με ξεχωριστό χαρακτήρα και απολαυστική εμπειρία οδήγησης.
Αλήθεια είναι αυτό για την Peugeot, αλλά ο ΣΧ για άλλους λόγους την 'γουστάρει', κλασσικά εικονογραφημένα.
-
Θα κάνω μία πρόταση προς το περιοδικό, όπως προτρέπει και ο τίτλος του thread.
Φαίνεται πως η τάση είναι τα περιοδικά αυτοκινήτου να γίνονται ένθετα σε κυριακάτικες εφημερίδες. Γιατί όχι και το δικό σας; Δύο μεγάλες κυριακάτικες εφημερίδες δεν έχουν ένθετο για το αυτοκίνητο: Η Καθημερινή και Το Βήμα. Έχετε εξετάσει το ενδεχόμενο αυτό; -
Με αφορμη την δοκιμη της νεας Corolla 2.0 / 180ps Hybrid που εκανε το περιοδικο, με υπογραφη Σωτηρη Τσαντιλη(?)...
https://www.4troxoi.gr/odigoyme/dokimes ... -20-hybrid
Στις τρεις πρωτες σειρες γραφετε:
'Αλίμονο αν περιμένεις από την Toyota καθαρόαιμη Corolla GTi. Από τον πλέον έντιμο κατασκευαστή στην ιστορία της αυτοκίνησης περιμένεις τη συνέπεια που τον χαρακτηρίζει.'
Δηλαδη μετα απο 30 και βαλε χρονια, που υπηρχαν οι προσθιοκινητες hatchback Corolla 1.6 16V (124ps) , το πισωκινητο κεντρομηχανο Mr2 και η Celica που εφτασε μεχρι και σε 4κινητη εκδοση, λιγα χρονια αργοτερα την πλεον φημισμενη Supra, εχοντας επειτα ενα κενο 20 ετων περιπου, βγαινει το GT86. Προχτες η νεα Supra...
Kαι θεωρειται 'αλιμονο' να περιμενουμε Corolla GTI?
Ποια ειναι η συνεπεια δηλαδη? Να φλομωσουμε στα υβριδικα? Για να καταλαβω και εγω ως αναγνωστης, τι χαρακτηριζεται για τον συγκεκριμενο κατασκευαστη ως 'εντιμοτητα'...
Αντι επιλογου...με την γνωστη φραση (Copyright by Σ.Χ)
'Κακα τα ψεμματα'
'Πρόκειται για τον «Τογιοτισμό» που σέβεσαι. Δεν πρόκειται για κάτι εφήμερο. Αντίθετα, εκφράζει τη σπάνια αγάπη που διακρίνει τις ιερές σχέσεις με τη διαχρονική αξία. 'Οντως, κακα τα ψεμματα, πολλες φορες ομως χειροτερες οι μισες αληθειες και οταν μιλατε με γριφους...
Για ποιο σεβασμο να μιλησουμε? Για Ροπη 22χλγ στο ανω ευρος στροφων απο 2λιτρο κινητηρα με 180ps, oταν η συντριπτικη πλειοψηφια του ανταγωνισμου εχει ειτε σε αυτα τα κυβικα ή σε αυτη την κατηγορια ιπποδυναμης 50% υψηλοτερη ροπη με το 'καλημερα' και με ξεκαθαρα πιο συγχρονα κιβωτα διπλου συμπλεκτη ή με μετατροπεα ροπης?
Με τετοιο επιπεδο...'σεβασμου' απο το πλεον δημοφιλες περιοδικο αυτοκινητου στην χωρα, μηπως να αποκλεισουμε και τυχον feedback για προτιμηση χειροκινητης εκδοσης της νεας Supra? (μιλαω και εγω λιγο με γριφους τωρα?)
Αντιληπτο οτι οι δυσκολιες της εποχης επιβαλλουν μια πιο...σφαιρικη και 'λουσταρισμενη' αποψη γενικα, για την επιβιωση και στο χωρο του αυτοκινητου, αλλα εδω διακρινεται μια προσεγγιση σχεδον καμουφλαρισμενου advertorial χαρακτηρα, κατι που κατα την δικη μου αποψη τουλαχιστον, οντας συντονισμενος με το περιοδικο απο το 1987, δεν νομιζω οτι τιμα την ιστορια και φιλοσοφια του ιδιου του περιοδικου.
Με την ευκαιρια, λιγο-πολυ η ιδια 'νερωμενη' αισθηση στα 'οδοιπορικα', που εχουν 'μονιμοποιηθει' ως περιεχομενο, σε σχεση με παλαιοτερα.
Αν ο εκαστοτε συνειδητοποιημενος αναγνωστης περιοδικου αυτοκινητου, ηθελε να διαβασει κυριως για το κοστος, διαμονη, διαδρομες και το ποσο καλα περασε καπου, θα εψαχνε αλλου, σιγουρα οχι στους 4τροχους.Λιγο περισσοτερο εμβαθυνση σε τεχνικα χαρακτηριστικα αυτοκινητων δοκιμων, οδηγικη συμπεριφορα, αλλα ακομα και των συστηματων ψυχαγωγιας (που τοσο καθοριστικο ρολο τελικης επιλογης εχουν στις νεοτερες γενιες) θα ηταν πολυ πιο κοντα σε αυτα που πρεσβευει το ιδιο το περιοδικο.
Το ιδιο και στο ενδεχομενο για δοκιμες μακρας διαρκειας...Και αληθεια, με τις McLaren και Lotus ειστε τσακωμενοι? Γιατι αλλες Ελληνικες αποστολες και δημοσιογραφοι παρουσιαζουν ακομα και με video, δοκιμες στο εξωτερικο και εσεις δεν πραγματοποιειτε αντιστοιχα καποιο δοκιμαστικο?
-
Αυτό το τεύχος (3/2020) έχει ένα διαμαντακι:
Την GTAm του Γ. Μοσχού! Πας όστις ιταλομπλοκες με γλώσσα φιδιού αλλά και εραστής των ελληνικών αγώνων πρέπει να το έχει στο αρχείο του.
Μπορεί να μη εζήσα το Τατόι του τότε (βέβαια συμμετείχα ως οδηγος στον αγώνα του '08 αλλά και στη Ρόδο την προηγούμενη χρονια οποτε έχω έστω μια ιδέα από εκεινη την εποχή συν βεβαια την Τριπολη που από οδηγικής πλευράς τα Μέγαρα δεν υπάρχουν μπροστά της) αλλά πραγματικά απόλαυσα το άρθρο. Συγχαρητήρια και όντας πια στο 2020 ας ελπίσουμε να δούμε και άλλα (εμβληματικά) αγωνιστικά από το 1990 και πίσω (Ψηστε τον Elio να βγάλει οξω την Deltona, την βλέπω και την λιγουρευομαι). Δεν έχουν μείνει λόγοι να αγοράζει κανείς περιοδικά πια και μόνο με τέτοιες δοκιμες θα μπορεί πάντα ένα έντυπο 'να δείχνει τα δόντια του' στο πιο απρόσωπο ίντερνετ.
-
Κανείς δε θα σχολιάσει το θέμα για το 'ελληνικό hypercar';;; Όλα σας φαίνονται νορμάλ και legit που λέμε και στο χωριό μου;
-
Κανείς δε θα σχολιάσει το θέμα για το 'ελληνικό hypercar';;; Όλα σας φαίνονται νορμάλ και legit που λέμε και στο χωριό μου;
Το αμάξι υπέρατου, πασπαλισμενο με όλα τα τρέχοντα buzzwords της αυτοκίνησης;
-
Δηλαδή ούτε ΕΝΑΣ δεν πήρε είδηση το πόση μπαρούφα πέταξε στο βίντεο του Σαρημπαλίδη; Ούτε ΕΝΑΣ δεν αναρωτήθηκε πού έγινε όλο αυτό το αυτοκίνητο που υποτίθεται είναι έτοιμο μηχανικά; Πού είναι τα εργαστήρια; Πού είναι τα εργαλεία και ο χώρος συναρμολόγησης; Πού είναι όλοι οι 3D printers που υποτίθεται το φτιάξανε; Που έδειξε πλαστική μπιέλα από laser sintering 3D printer και καλά κεραμική; Που έδειξε ένα ψυγείο (ΟΥΑΟΥ) και ένα autoclave (σούπερΟΥΑΟΥ) και λέει μόνο στη McLaren έχουν το ίδιο (ναι και σε κάθε άλλο κατασκευαστή supercar, aerospace, αγωνιστικών τύπου Dallara και δεν ξέρω πόσων άλλων προμηθευτών) και 3 gaming PC που υποτίθεται σχεδιάζουν; Έχουν δει ποτέ στη ζωή τους πώς είναι τα κέντρα σχεδιασμού για μηχανολογικά εξαρτήματα; Γιατί μπορώ να διαβεβαιώσω πως δεν είναι με τετραπλές οθόνες στα 10 μέτρα μακριά λες και βλέπεις μπάλα σε πρακτορείο ΟΠΑΠ...
Δηλαδή η παπάτζα πάει σύννεφο και ακόμα και μέσα όπως οι 4Τ τους δίνουν βήμα να διαφημίζουν τη βλακεία τους... Εντάξει το ξέρω ότι όλα στην Ελλάδα έχουν βαρέσει πάτο αλλά αυτό πραγματικά με θύμωσε, γιατί ζω στο εξωτερικό, δουλεύω σε μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης ως μηχανικός στα chassis controls, και τύποι σαν αυτόν αντί να κάνουν μια ουσιαστική προσπάθεια μας δουλεύουν μέσα στη μούρη και ξεφτυλίζουν όλους εμάς που ελπίζουμε να γυρίσουμε κάποια στιγμή... Έχει δει κανείς πόσο μετρημένοι και σοβαροί είναι άνθρωποι που όντως έκαναν τα δικά τους hypercar, όπως ο Pagani, o Koenigsegg, και ακόμα πιο κοντά στα δικά μας δεδομένα ο Rimac; Που κι αυτός ξεκίνησε από το μηδέν σε μια μικρή χώρα χωρίς αυτοκινητιστική κουλτούρα (Κροατία); Γιατί να μην έχουμε έναν τέτοιο άνθρωπο και αντιθέτως να έχουμε τον παπατζή κάγκουρα που μηδενίζει κάθε ελπίδα;
Είναι δυνατό να μη βλέπει κανείς πόσο απάτη είναι η όλη φάση και ότι πάει για μεγάλο φαγοπότι ΕΣΠΑ κλπ και μετά να εξαφανιστεί; Έλεος γμτ τα πήρα πάλι μεσημεριάτικα.Υ.Γ αυτό ταιριάζει και στο 'μ'αρέσει - δε μ'αρέσει' υποθέτω.
-
...είμαστε ευγενικοί και περιμένουμε το αποτέλεσμα.
Scripta manent, και ειδικά στο ίντερνετ. Αν πετύχει και δεν είναι παπατζής (που το βλέπουμε από χιλιόμετρα ότι είναι αλλά τέλος πάντων) εγώ πρώτος θα ζητήσω δημόσια συγγνώμη και θα στείλω βιογραφικό την ίδια στιγμή.
Υ.Γ. Έχω να προτείνω και όνομα για το... δεύτερο αυτοκίνητο που δεν έχουν ονομάσει ακόμα: ATMOS 2 (από το vaporware).
-
...είμαστε ευγενικοί και περιμένουμε το αποτέλεσμα.
Άσχετο: υπεύθυνος marketing Rimac Misha Charoudin!
-
Κι εμένα το άρθρο μου φάνηκε πρωταπριλιάτικο που κατά λάθος συμπεριλήφθηκε στο τεύχος Μαρτίου. Συμβαίνουν όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά (και αόριστα) εδώ και τόσο καιρό αλλά κανείς δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτα. Ένα χωριό είμαστε ειδικά στον χώρο του αυτοκινήτου.
-
Ρωτάω εδώ γιατί δεν ξέρω που αλλού να ρωτήσω. Καταρχήν να πω για άλλη μια φορά, ότι κάθε μέρα στης 3 το μεσημέρι είναι η αγαπημένη μου στιγμή. Η ΕΡΤ σπορτ παίζει σε επανάληψη αγώνες φόρμουλα 1. Δεν μπόρεσα να δώ κανένα από αυτούς τους περυσινούς αγώνες λόγω δουλειάς ,οπότε είναι κάτι το όμορφο για μένα.
Μετά το τέλος των αγώνων έχει μια εκπομπή αυτοκινήτου. Βλέπω ότι σε όλα τα test drive αυτοκινήτων και μηχανών γίνονται γυρίσματα σε μια απίστευτη στροφή η οποία αν θυμαμαι καλά έχει διαχωριστικό στη μέση και έχει και 4 λωρίδες. Που είναι αυτό το μέρος? Έχω δει τα περασμένα χρόνια άπειρα test drive από πολλές εκπομπές που γίνονται στο συγκεκριμένο σημείο. Πρέπει να είναι τρομερό να στρίβεις σε εκείνο το σημείο (ειδικά αν είσαι σε πισωκούνητο )
-
Ωραίο το τεύχος αυτού του μήνα και ωραία η ιδέα της Ιταλίας.
Πάλι όμως ο ΣΧ πιστός στη συνήθεια του κάθε μήνα να εκφράζει στήριξη στην κυβέρνηση. Αυτή τη φορά:
...-και γκρινιάζετε ελεύθερα, αγαπητοί, αλλά αυτή η προσπάθεια έχει το ονοματεπώνυμο του κυβερνήτη. Μόνο τυχαία δεν κλειδωθηκαμε και πειθαρχησαμε.
Άρα οταν ΣΧ οι ταξινομησεις καινούργιων ΙΧ γνωρίσουν νέα χαμηλά και οι (αγαπημένοι μας) ελληνικοι αγώνες πατωσουν οριστικα (καλά για φέτος δεν κάνουμε καν κουβέντα για το τι και πώς θα γίνει) δε θα φταίει κανένας Μιχελακακης και κανένας Φατούρος. Αλλονου το ονοματεπώνυμο θα είναι φαρδύ πλατύ γραμμενο δίπλα στο νέο χάος. Βέβαια, πάντα θα υπάρχουν οι γόνοι και οι πλούσιοι ώστε να μη πεθάνει εντελώς ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Συμβαίνει και εις WRC όπου είδαμε 6/8 της generation next να είναι γιοι του μπαμπά τους ή πλούσιοι.
Eδω είμαστε, θα τα δείτε...
-
Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Μπορεί να εκφράζει την συμπαθεια στην κυβέρνηση κάτι το οποίο σε ένα περιοδικό αυτοκινήτου σηκώνει αρκετή συζήτηση.
Αν πιάσουν πάτο οι πωλήσεις θα φταίει η κυβέρνηση δηλαδή? Άρα δεν έπρεπε να μπούμε όλοι σε καταντίνα, αυτό λές?
-
Με διαβάζεις στον αντιλογο και με ξέρεις νομίζω. Η άποψη μου είτε συμφωνείς με αυτή είτε όχι είναι πάντα συγκροτημένη και τα λάθη σπάνια. Επίσης συζητώ με σεβασμό με οποιονδήποτε με σέβεται.
Αυτο που υπονοεις για μενα (το...'ρηχό') έκανε ο ΣΧ. Είπε πως ο Κούλης πιστώνεται το καλό αποτέλεσμα στον ιό. Αρα ομοίως θα πιστωθεί και τα χαλια μετα. Απλό. Μυαλό από την κρίση δεν έβαλε ο ΣΧ. Ανασκολοπηθηκε κυριολεκτικά ο χώρος (ΙΧ-αγωνες) αλλά...
Το έχω ξαναπεί, τόσο φορα παρτίδα άποψη σε περιοδικό αυτοκινήτου -ποσο μάλλον το συγκεκριμένο- ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ. Οποια και αν είναι αυτή...Να μπουν οι 4τροχοί σε σακούλα μιας κυριακάτικης κυβερνητικής εφημερίδας και ας κάνει ο,τι θέλει μετά. Και στην Αυγή να έμπαιναν οι 4τροχοι δε θα τους διάβαζα, για να σε/σας προλαβω. Τους θέλω όπως τους ξερω, με τα καλά τους και τα στραβά τους αλλά όσο το δυνατόν 'αυτοκεφαλους/αδέσμευτους'.
Τους αγοράζω ακόμα γιατί είναι το μόνο περιοδικό που διαβάζεται και ανάποδα -ακομα-. Γι'αυτό επανειλημμένα το επισημαίνω αυτό το διαρκές αβανταρισμα. Είναι πέρα για πέρα λάθος._
-
Ωραίο το τεύχος αυτού του μήνα και ωραία η ιδέα της Ιταλίας.
Πάλι όμως ο ΣΧ πιστός στη συνήθεια του κάθε μήνα να εκφράζει στήριξη στην κυβέρνηση. Αυτή τη φορά:
...-και γκρινιάζετε ελεύθερα, αγαπητοί, αλλά αυτή η προσπάθεια έχει το ονοματεπώνυμο του κυβερνήτη. Μόνο τυχαία δεν κλειδωθηκαμε και πειθαρχησαμε.
Άρα οταν ΣΧ οι ταξινομησεις καινούργιων ΙΧ γνωρίσουν νέα χαμηλά και οι (αγαπημένοι μας) ελληνικοι αγώνες πατωσουν οριστικα (καλά για φέτος δεν κάνουμε καν κουβέντα για το τι και πώς θα γίνει) δε θα φταίει κανένας Μιχελακακης και κανένας Φατούρος. Αλλονου το ονοματεπώνυμο θα είναι φαρδύ πλατύ γραμμενο δίπλα στο νέο χάος. Βέβαια, πάντα θα υπάρχουν οι γόνοι και οι πλούσιοι ώστε να μη πεθάνει εντελώς ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Συμβαίνει και εις WRC όπου είδαμε 6/8 της generation next να είναι γιοι του μπαμπά τους ή πλούσιοι.
Eδω είμαστε, θα τα δείτε...
Το να λέει κάποιος πως οι έλληνες πειθάρχησαν στην ταμπέλα 'Μητσοτάκης' μπορεί να χατακτηριστεί από ύβρις μέχρι 'μεγάλη μαλ@κια'. Ο Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος στον οποίο όλοι αναφέρονται με το υποκοριστικό'Κούλης' και δεν εμπνέει καμιά ιδιαίτερη αφοσίωση και σεβασμό. Μέχρι κι αυτοί που τον γλύφουν σήμερα, στο πρόσφατο παρελθόν τον παρουσίαζαν ως τον κακομαθημένο πλούσιο γόνο πολιτικής οικογενείας...
Οι έλληνες φέρθηκαν είτε με φιλότιμο για το κοινωνικό σύνολο είτε με φόβο για το τομάρι τους, λίγη σημασία έχει αν ήταν πρωθυπουργός στη συγκυρία ο Μητσοτάκης ή ο Σιμήτης ή ο Βασίλης Λεβέντης...
-
Εντάξει μην πας και εσύ στην άλλη άκρη . Κούλης είναι , γόνος είναι , αλλά εδώ το έπαιξε πολύ καλά . Γιατί έβαλε ένα επιστήμονα με ήπιο λόγο και έρριξε τον Ελληνα στο φιλότιμο . Είχε και τον Χαρδαλιά βέβαια ως Α/Φ που έκανε τις εφοδίες , αλλά ρίσκαρε με το κλείσιμο και του βγήκε .
Τώρα αν του βγεί και λίγο ο τουρισμός και η ύφεση δεν περάσει το 5 % , θα είναι καβάλα στ΄ άλογο .
Από την άλλη επειδή στα θέματα του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου κάτι σκαμπάζω , βλέπω ότι η αντιπολίτευση μλκζτε εντελώς .
Και με πειράζει που γνωστοί και φίλοι που είναι σύριζα , κκε , ανταρσία κλπ , παίζουν όλοι την ίδια ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ και ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ κασέτα προπαγάνδας που σε ένα που ξέρει 5 πράγματα μπορεί να τους ξεφτιλίσει σε δημόσιο διάλογο .
Σαν ένα φίλο μου ΚΚΕ , γιατρό , που ξεκίνησε την προπαγάνδα και του λέω αγόρι μου ασχολήσου με αυτά που ξέρεις και μην εκτίθεσαι για τα κωλοκόμματα . Γιατί εγώ είμαι φίλος και δεν παρεξηγώ , αλλά άλλοι θα σε δουν αλλιώς και δεν κάνει να ρισκάρεις το κύρος σου ως επιστήμονας .
-
Criu αυτά τα κάνουμε στον αντιλογο. Εδώ απλά λέμε ΟΧΙ στην πολιτική άποψη (οποία και αν είναι αυτή) σε κάτι που είναι χόμπι μας. Δε γουστάρω πολιτική όταν διαβάζω περιοδικό αυτοκινήτου, δε γουστάρω πολιτική όταν οδηγώ, όταν πάω σε αγώνα. Και θυμάμαι αγώνα χωμάτινο πριν αρκετό καιρο οπου Lancer φόραγε αυτοκόλλητο antinews στη φασα του παρμπρίζ μπροστά. Αυτό -επί της ουσιας- απαγορεύεται από τους κανονισμούς των αγώνων (άρθρο 13.1.3 του Γενικού Κανονισμού οποιασδήποτε μορφής αγώνα)...
-
Στον Πηλιουρίτη τα έλεγα επειδή το πολιτικοποίησε ..
-
Κάποια πράγματα πρέπει να τα κρατάμε καθαρά από την αμεση κομματικη αποψη, ειδικά μετά από όσα έχουν γίνει. Αυτό. Αν δεν το καταλαβαίνουν στους 4Τ, θα τους το δείξει η ίδια η ζωή. Για μένα ήταν η τελευταία φορά που τοποθετουμαι επί του συγκεκριμένου θεματος. Εύχομαι να μην αναγκαστώ να σταματήσω μια συνήθεια δεκαετιών*, 2 γενεών και μιας στην αναμονή (από το ελάχιστο που βλέπω ως τώρα και 'με την εξέλιξη των ειδών')...
*Εύχομαι όλη η παρέα του αντιλογου να είναι πιστοί αναγνώστες, διατηρώ αμφιβολίες επ' αυτού...
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό