-
Και μια και αναφέρεσαι προσωπικά σε εμένα
Ναι εχω οδηγήσει και το 182 και το 150.
Το 150 το είχα ολοκληρό ΣΚ. Πολυ ωραίο αυτοκίνητο, από αυτά που χαίρεσαι να οδηγείς.Η αναλογια των κιλών που αναφέρεις υπάρχει μόνο στην θεωρια. Σε πραγματικές συνθήκες, βενζίνης , οδηγός, βαλίτσες και τα δυο αυτοκίνητα είναι κοντά στα 1400 κιλά. Οποτε η διαφορά στην αναλογία ξεπερνάει τα 1,6hp/kg
Τόσο αναφέρουν και οι δοκιμές στα άλλα έντυπα που έχουν μέτρηση σε πραγματικές συνθήκες. -
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Μάλλον ξέφυγε αυτό...
Για να επιτάχυνση μιλάμε, κατανάλωση μας λεει ο Γρηγόρης.george1977 έγραψε:
Για την ιστορία ο μέσος όρος από τους δοκιμαστές στον διεθνή τύπο δίνουν κάτω από 8,0 δευτερόλεπτα (7,8) honda civic και (8,9) vw golf.
Στο κείμενο ο δοκιμαστής το αναφέρει οτι δυσκολεύτηκε να κατέβει κατώ από τα 9 στο Golf (όπως είναι και η εμπειρία όλων των δοκιμαστών) και παραδόξως στο πινακα επιδόσεων αναφέρεται η επίδοση.8.6.Για την επιτάχυνση απαντησα ηδη στην παραπανω παραγραφο απο αυτη που το θετεις...
Ασε τι κανει ο μεσος ορος στο zeperfs και καθε zeperfs που παιρνει τον μεσο ορο 8-10 περιοδικων των οποιων ΔΕΝ γνωριζουμε συνθηκες.
Μιλαμε πολυ συγεκριμενα, οταν κρινεις ΕΝΑ περιοδικο για τις αποψεις του. Υπο αυτη την βαση λοιπον θα το κρινεις για αυτα που κατεγραψε το ιδιο, με τα δικα του οργανα μετρησης και καταχωρημενες συνθηκες και οχι με μεσο ορο ΑΛΛΩΝ.Το Ηοnda στις 3-4-5...10 προσπαθειες που εκαναν εβγαλε στο περιοδικο ενα μεσο ορο στο 8,2sec για το 0-100km/h.
Αντιστοιχα το Golf εβγαλε ενα 8,6sec...
Οκ το honda το εκανε πιο ευκολα, το Golf ηθελε λιγο περισσοτερο πατιναρισμα(?) ή κοβοταν απο το ASR που ενδεχομενως να μην βγαινει.Η ουσια ποια ειναι?
Για την κατηγορια τους ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ειναι αρκετα γρηγορα. Η διαφορα 0,4-0,7sec στο 0-100km στην 'κατηγορια κατω απο 9sec' ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ουτε σε αισθηση, ουτε στην ουσια, εκτος εαν θες να μας πεις οτι οι υποψηφιοι
αγοραστες των δυο, συνηθως μετρανε κολωνες στις γνωστες ευθειες των νοτιων προαστειων.
Μετραει η συνολικη σπορτιφ εικονα, που εκει καλως/κακως το Civic 1.5 υστερει, τι να κανουμε τωρα... -
Και μια και αναφέρεσαι προσωπικά σε εμέναΝαι εχω οδηγήσει και το 182 και το 150.
Το 150 το είχα ολοκληρό ΣΚ. Πολυ ωραίο αυτοκίνητο, από αυτά που χαίρεσαι να οδηγείς.Η αναλογια των κιλών που αναφέρεις υπάρχει μόνο στην θεωρια. Σε πραγματικές συνθήκες, βενζίνης , οδηγός, βαλίτσες και τα δυο αυτοκίνητα είναι κοντά στα 1400 κιλά. Οποτε η διαφορά στην αναλογία ξεπερνάει τα 1,6hp/kg
Τόσο αναφέρουν και οι δοκιμές στα άλλα έντυπα που έχουν μέτρηση σε πραγματικές συνθήκες.Προφανως και ειναι θεωρητικη , αλλα εδω ειναι σαφως χαμηλοτερη, μικροτερη ουσιαστικα η διαφορα τους απ' οτι προδιδουν οι αριθμοι -και μονο- της ιπποδυναμης. 88κιλα παραπανω για το Ηοnda σε αμαξωματα μεχρι 1300 και κατι κιλα ειναι σημαντικη διαφορα...
Το σημαντικοτερο ομως επι του προκειμενου συγκριτικου ειναι οτι και η ιπποδυναμη απο μονη της δεν λεει κατι. Αυτο λοιπον το επισημανα ηδη στην προηγουμενη μου δημοσιευση με αυτη την σημαντικη διαφορα βαρους ΥΠΕΡ του Golf.
Oσο για τις πραγματικες συνθηκες, εαν και εφοσον δεν εισαι ενας τυχαιος, εφημερος αναγνωστης του περιοδικου, θα πρεπει να γνωριζεις οτι τις πραγματοποιει με οσο το δυνατον πιο κοντινες -και παντα- ανακοινωσιμες συνθηκες.
Αυτες ειναι σε καθε περιπτωση με ΔΥΟ ατομα και οργανα μετρησης. Απο εκει και περα διαφοροποιουνται ενιοτε
τα της πληρωσης ρεζερβουαρ, εξωτερικη θερμοκρασια και φυσικα τα χλμ οδομετρου σε καθε αυτοκινητο κατα την διαρκεια των δοκιμων.Πολυ συγκεκριμενα λοιπον, το Honda μετρηθηκε με ρεζερβουαρ 1/3 , θερμοκρασια 30 βαθμους, οδομετρο 4,011χλμ, oταν αντιστοιχα το Golf μετρηθηκε με ρεζερβουαρ 3/4 , θερμοκρασια 32 βαθμους και οδομετρο 959χλμ.
Για ποια διαφορα αναλογιας λοιπον μου μιλας της ταξης του 1,6κιλων/ιππο (που μονο απο τις καταχωρημενες συνθηκες, ειναι προφανες, ποσο ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ κανονικα θα προκυψει η πραγματικη αναλογια)
οταν ηδη χωρις να ληφθουν υποψιν οι δυσμενεστερες συνθηκες μετρησης για το Golf αλλα και ενα διαγραμμα δυναμομετρησης που κατα πλειοψηφια δειχνει την ΜΕΤΡΙΟΦΡΟΣΥΝΗ ως προς την πραγματικη αποδοση ισχυος των κινητηρων Turbo των -επιτηδευμενα για λογους φορολογησης/γενικοτερης πολιτικης- Γερμανικων, η θεωρητικη-ονομαστικη διαφορα ειναι ΜΟΛΙΣ της ταξης του 1κιλου/ιππο.P.S Οι αναφορες τυπου zeperfs εχουν νοημα και αξια ΜΟΝΟ οταν δεν εχουμε καθολου στοιχεια, για πολυ συγκεκριμενες καταγραφες επιδοσεων.
Μεσος ορος επιδοσεων, οταν λαμβανεται απο 5-10 περιοδικα, των οποιων οι συνθηκες μπορει να εχουν μεγαλη αποκλιση, ή δεν ανακοινωνεται καν, ΔΕΝ ειναι ποιοτικο στατιστικο στοιχειο, δεν αποτελει αξιολογο δειγμα.
To να εχεις ενσταση πχ με τις μετρησεις συγκεκριμενα των 4τροχων και να θελεις να αντιπαραθεσεις ΑΛΛΕΣ καταγεραμμενες επιδοσεις, ειναι απολυτως αποδεκτο (παροτι στην χωρα, το συγκεκριμενο περιοδικο εχει την μεγαλυτερη εμπειρια και αξιοπιστια στο ζητημα αυτο, οσοι τους διαβαζουν τουλαχιστον απο την δεκαετια 80' ανελλειπως το ξερουν πολυ καλα αυτο...) εφοσον παραθεσεις ομως καποιου αλλου ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ και οχι ενα απλως μεσο ορο καποιων...
Βαζω εγω λοιπον τις καταγεγραμμενες εντυπωσεις του περιοδικου Drive, (δεχομενος ευχαριστως εαν εχεις και καποιου αλλου που να μετραει και τα δυο μοντελα) οι οποιες φερνουν την διαφορα ακομα πιο κοντα με το Honda να κανει 0-100km/h σε 8,3sec και το Golf σε 8,6sec.
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi ... evo-150-ps
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi ... vtec-turboKαι σου ξαναλεω. ΔΕΝ εχει σημασια στην συγκεκριμενη κατηγορια εαν το ενα ειναι πιο γρηγορο απο το αλλο στο 0-100km/h για 0,4-0,7sec στην 'κατηγορια' των 8-9sec. ΔΕΝ μιλαμε για hot-hatch! Αλλα σπορτιφ μικρομεσαια!
Οταν oι πολυ καλες επιδοσεις -ετσι κι αλλιως και για τα δυο- δεν υποστηριζονται στην περιπτωση του Civic απο ενα αντιστοιχης αναλογιας σπορ στησιμο και αισθηση στο δρομο, ενω αντίθετα το Golf τα προσφερει αυτα σε καλυτερο βαθμο, ΜΟΙΡΑΙΑ τα (βαρυτερα) 182ps απο μονα τους δεν λενε κατι για την επικρατηση στο συγκριτικο...
Τωρα εαν καποιος για δικους του λογους, προτιμαει απλως τα '182ps', την τριπλη αποληξη εξατμισης (με ενα πολυ μετριο ηχο παντως κατα ομολογια των δοκιμαστων ανα τον κοσμο...) και ενα οντως καταπληκτικο χειροκινητο κιβωτιο, (με του Golf να ειναι παντως ηδη πολυ καλο) με γεια του με χαρα του.
Δεν τον κανουν νικητη ομως αυτα, οταν δεν καταφερνει να εχει ενα ολοκληρωμενο σπορτιφ προφιλ, κατι που το Golf οσο και πιο διακριτικο, συντηρητικο, βαρετο να δειχνει σχεδιαστικα, τελικα ακομα και αυτο το κομματι, το σπορτιφ προφιλ δηλαδη το υποστηριζει καλυτερα.
-
Το πρόβλημα είναι ότι σχεδόν πάντοτε το περιοδικό είχε μια πιο συμπυκνωμένη ύλη, χρησιμοποιούσε πιο σύνθετες φράσεις, λεξιλόγιο κτλ, κάνοντας πιο δυσνόητη την όποια άποψη του εκάστοτε δοκιμαστή, ειδικά στον περιστασιακό αναγνώστη, αλλά και σε όποιον διάβαζε αποσπασματικές φράσεις ή πήγαινε κατευθείαν στο συμπέρασμα, χωρίς να έχει διαβάσει προσεκτικά ολόκληρο το άρθρο.
φυσικα και εχω προβλημα με τα συμπυκνωμενα.
και τις συνθετες λεξεις.
και το λεξιλογιο.
και εχω και διαταραχες της ανασταλτικης λειτουργίας του γατοκέφαλου
θελω ρε παιδι μου λιγο μολφέτα, σουρή, σαχλικη, κατουλλο. και παπαδιαμαντη δια το καθαρον του λογου.
χριστιανοπουλο, μη ξεχνασ ω -
Διάβασα με προσοχή για άλλη μια φορά το αρχικό άρθρο των 4τ, τα σχόλια των επικριτών (μεταξύ των οποίων και το δικό μου), το κείμενο επεξήγησης αλλά και εντελώς απομονωμένα τα σχόλια του γάτου. Τρία συμπεράσματα. Πρώτον και τα δύο αυτοκίνητα είναι πολύ καλά έως κορυφαία σε αυτό που κάνουν. Δεύτερον το honda είναι τόσο καβλωτικό που πραγματικά σου αφήνει μια πικρή αίσθηση ότι δεν σου δείνει όλα αυτά που μπορεί να σου δώσει. Τρίτον πως υπάρχουν πολλοί γύρω μου που δεν έχουν οδηγήσει ποτέ με αθλητικές κάλτσες. Οδηγούν με φήμες και διαδόσεις σε πολύ πολύ μικρές, σε δόσεις. ΔυΣΤΥΧΏς το κεφάλι μου το ξερό επιμένει πως το honda είναι αλλού, μπροστά πολύ μπροστά και όντας φευ άφησε μόνη την γκόλφο στην απονομή...
-
Σχετικό με το θέμα.
Επεσε στα χέρια μου τυχαία τεύχος του 2018. Μαύρη απελπισία! Ποια ελληνικά, ποια τεχνικά (όπως μου είχα πει συντάκτης πριν 15 χρόνια, αφού δεν τα διαβάζουν δεν τα γράφουμε, άντε ένα μικρό παραθυράκι), ποια συμπεράσματα, ποια η κρίση και η άποψη (σε ανυπόγραφα άρθρα που αυτοαποκαλούνται δοκιμές). Η περιγραφή της οδήγησης στο δρόμο (όριο, υποστροφή, αίσθηση;) δεν είναι μέρος των δοκιμών πια;
Σκεφτόμενος τις «δικές μου εποχές», τότε που περιμέναμε τη 2η ή 3η μέρα του μήνα για να αγοράσουμε το περιοδικό. Τότε που έγραφαν οι ΚΚ, ΠΦ, ΚΤ, ΜΣ, ΝΔ, ΣΚ, ΣΛ, ΝΛ και κάποιοι που δεν καταλάβαινες τίποτα απ΄όσα έγραφαν ήταν μόνο περιστασιακοί συμμετέχοντες (αγώνες, κανένα γρήγορο αυτοκίνητο στο εξωτερικό). Καμία σύγκριση… ειδικά αυτή η Β΄ περίοδος -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Το πρόβλημα είναι ότι σχεδόν πάντοτε το περιοδικό είχε μια πιο συμπυκνωμένη ύλη, χρησιμοποιούσε πιο σύνθετες φράσεις, λεξιλόγιο κτλ, κάνοντας πιο δυσνόητη την όποια άποψη του εκάστοτε δοκιμαστή, ειδικά στον περιστασιακό αναγνώστη, αλλά και σε όποιον διάβαζε αποσπασματικές φράσεις ή πήγαινε κατευθείαν στο συμπέρασμα, χωρίς να έχει διαβάσει προσεκτικά ολόκληρο το άρθρο.
φυσικα και εχω προβλημα με τα συμπυκνωμενα.
και τις συνθετες λεξεις.
και το λεξιλογιο.
και εχω και διαταραχες της ανασταλτικης λειτουργίας του γατοκέφαλου
θελω ρε παιδι μου λιγο μολφέτα, σουρή, σαχλικη, κατουλλο. και παπαδιαμαντη δια το καθαρον του λογου.
χριστιανοπουλο, μη ξεχνασ ωΠερι ορεξεως...
Αν εχεις προβλημα με τα συμπυκνωμενα, μην διαβαζεις απο εδω, ενημερωσου απο αλλου που τα εχουν νερωμενα...
Συμφωνοι, την μεση(?) λυση τυπου 'ολα ξεκαθαρα' δυσκολα ή καθολου δεν την βρισκεις σε Ελληνικο μεσο. Φημιζομαστε αλλωστε οτι σε πολλα πραγματα λειτουργουμε στα ακρα.
Το περιοδικο παντως απευθυνεται κυριως σε ενηλικες, αντε εφηβους και πανω, που εμαθαν και συνθετες λεξεις.Αν δεν σου αρεσει ρε παιδι μου, υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες.
Αλλα για καποιο λογο, φαινεται να τριβεσαι στην γκλιτσα του τσοπανη, λεγε με και forum 4τροχοι... -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Διάβασα με προσοχή για άλλη μια φορά το αρχικό άρθρο των 4τ, τα σχόλια των επικριτών (μεταξύ των οποίων και το δικό μου), το κείμενο επεξήγησης αλλά και εντελώς απομονωμένα τα σχόλια του γάτου. Τρία συμπεράσματα. Πρώτον και τα δύο αυτοκίνητα είναι πολύ καλά έως κορυφαία σε αυτό που κάνουν. Δεύτερον το honda είναι τόσο καβλωτικό που πραγματικά σου αφήνει μια πικρή αίσθηση ότι δεν σου δείνει όλα αυτά που μπορεί να σου δώσει. Τρίτον πως υπάρχουν πολλοί γύρω μου που δεν έχουν οδηγήσει ποτέ με αθλητικές κάλτσες. Οδηγούν με φήμες και διαδόσεις σε πολύ πολύ μικρές, σε δόσεις. ΔυΣΤΥΧΏς το κεφάλι μου το ξερό επιμένει πως το honda είναι αλλού, μπροστά πολύ μπροστά και όντας φευ άφησε μόνη την γκόλφο στην απονομή...Επειδη η μια φραση με την αλλη, ειναι αντιφατικες. Που ακριβως διακρινεται οτι το honda ειναι 'πολυ μπροστα'?
P.S Το 'καβλωτικο' επισης που υπαρχει? Στην τριπλη κεντρικη αποληξη, στην αμφιλεγομενη φλυαρη σχεδιαση, ή στους προφυλακτηρες με τεραστιους -αναλογικα- ψευτικους αεραγωγους?
Μηπως στον πισω καθαριστηρα με μπρατσο που θυμιζει Ιαπωνικο του 80'?Γιατι στην αναρτηση και στο τιμονι τιποτε καβλωτικο δεν διακρινεται απο την πλειοψηφια δοκιμαστων, εγχωριων και ξενων.
Δεν θα κουραζομαι να το υπενθυμιζω, οτι απο μονος του ενας καλος σε αποδοση -παντου γραμμικος, χωρις ξεσπασματα- κινητηρας και ενα κορυφαιο οντως σε αισθηση κιβωτιο, δεν διασφαλιζουν εναν συνολικα σπορτιφ χαρακτηρα...Ποσο μαλλον...καβλωτικο. -
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Σχετικό με το θέμα.
Επεσε στα χέρια μου τυχαία τεύχος του 2018. Μαύρη απελπισία! Ποια ελληνικά, ποια τεχνικά (όπως μου είχα πει συντάκτης πριν 15 χρόνια, αφού δεν τα διαβάζουν δεν τα γράφουμε, άντε ένα μικρό παραθυράκι), ποια συμπεράσματα, ποια η κρίση και η άποψη (σε ανυπόγραφα άρθρα που αυτοαποκαλούνται δοκιμές). Η περιγραφή της οδήγησης στο δρόμο (όριο, υποστροφή, αίσθηση;) δεν είναι μέρος των δοκιμών πια;
Σκεφτόμενος τις «δικές μου εποχές», τότε που περιμέναμε τη 2η ή 3η μέρα του μήνα για να αγοράσουμε το περιοδικό. Τότε που έγραφαν οι ΚΚ, ΠΦ, ΚΤ, ΜΣ, ΝΔ, ΣΚ, ΣΛ, ΝΛ και κάποιοι που δεν καταλάβαινες τίποτα απ΄όσα έγραφαν ήταν μόνο περιστασιακοί συμμετέχοντες (αγώνες, κανένα γρήγορο αυτοκίνητο στο εξωτερικό). Καμία σύγκριση… ειδικά αυτή η Β΄ περίοδοςΣυμφωνω για την πτωση γενικοτερης ποιοτητας...Μεχρι ενος σημειου αποδεκτη η δικαιολογια, οτι τα παντα στην χωρα, επεσαν κατηγορια, κτλ...ΑΛΛΑ, απο ενα περιοδικο αυτοκινητου με τετοια ιστορια και διαχρονικη παρουσια περιμενεις κατι καλυτερο.
Τα τεχνικα ειναι περιορισμενα, ενιοτε απουσιαζουν εντελως. Τα δε σχολια-αναλυση περι οδικης συμπεριφορας, επισης ειναι ΠΟΛΥ μετρημενα, εως και δυσκολα διακριτα και εμφανιζονται λιγο πιο εντονα σε συγκριτικα, με super hot hatch και αποστολες-διαδρομες με κανενα supercar κτλ.
Τι να πω, ισως η διοικηση (βλεπε Σ.Χ βασικα) ειδε τα στατιστικα, τα ζυγισε και διαπιστωσε οτι -δυστυχως για τους παραδοσιακους αναγνωστες των 4τ- το Lifestyle υφος πουλαει περισσοτερο, οποτε και η πλειοψηφια των αρθρων, περασε απο μια τετοια...-μεγαλυτερη απο το αναμενομενο- επικαλυψη.
Επισης συμφωνω, για το 'καμμια σχεση με την περιοδο Β' '.
Η μεγαλυτερη μου δε απορια, ειναι γιατι δεν αρθρογραφει στα περισσοτερα δοκιμαστικα που αφορουν γρηγορα αυτοκινητα ο εξαιρετικος Κουνιτης, αλλα ο -λιγοτερο μεταδοτικος σε αυτο το κομματι imo-Τριανταφυλλιδης που εχει ηδη ταιριαξει στο αγωνιστικο κομματι (Ελληνικο/ξενο) το οποιο ειναι και πλουσιο σε σελιδες αλλα και απαιτητικο. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Διάβασα με προσοχή για άλλη μια φορά το αρχικό άρθρο των 4τ, τα σχόλια των επικριτών (μεταξύ των οποίων και το δικό μου), το κείμενο επεξήγησης αλλά και εντελώς απομονωμένα τα σχόλια του γάτου. Τρία συμπεράσματα. Πρώτον και τα δύο αυτοκίνητα είναι πολύ καλά έως κορυφαία σε αυτό που κάνουν. Δεύτερον το honda είναι τόσο καβλωτικό που πραγματικά σου αφήνει μια πικρή αίσθηση ότι δεν σου δείνει όλα αυτά που μπορεί να σου δώσει. Τρίτον πως υπάρχουν πολλοί γύρω μου που δεν έχουν οδηγήσει ποτέ με αθλητικές κάλτσες. Οδηγούν με φήμες και διαδόσεις σε πολύ πολύ μικρές, σε δόσεις. ΔυΣΤΥΧΏς το κεφάλι μου το ξερό επιμένει πως το honda είναι αλλού, μπροστά πολύ μπροστά και όντας φευ άφησε μόνη την γκόλφο στην απονομή...
Επειδη η μια φραση με την αλλη, ειναι αντιφατικες. Που ακριβως διακρινεται οτι το honda ειναι 'πολυ μπροστα'?
P.S Το 'καβλωτικο' επισης που υπαρχει? Στην τριπλη κεντρικη αποληξη, στην αμφιλεγομενη φλυαρη σχεδιαση, ή στους προφυλακτηρες με τεραστιους -αναλογικα- ψευτικους αεραγωγους?
Μηπως στον πισω καθαριστηρα με μπρατσο που θυμιζει Ιαπωνικο του 80'?Γιατι στην αναρτηση και στο τιμονι τιποτε καβλωτικο δεν διακρινεται απο την πλειοψηφια δοκιμαστων, εγχωριων και ξενων.
Δεν θα κουραζομαι να το υπενθυμιζω, οτι απο μονος του ενας καλος σε αποδοση -παντου γραμμικος, χωρις ξεσπασματα- κινητηρας και ενα κορυφαιο οντως σε αισθηση κιβωτιο, δεν διασφαλιζουν εναν συνολικα σπορτιφ χαρακτηρα...Ποσο μαλλον...καβλωτικο.Σε κάθε τι που γράφει κάποιος δημοσιογράφος - ειδικός πάντα υπάρχουν δόσεις αντικειμενικότητας αλλά και υποκειμενικότητας. Στην πραγματικότητα στα περισσότερα άρθρα πάντα κάτι λείπει σε αριθμούς - στοιχεία ώστε να δώσει πάτημα στον γράφοντα να πει το μακρύ και το κοντό του. Πάμε τώρα στο συγκεκριμένο άρθρο. Τι μπορείς να δεις πραγματικά με αριθμούς και τι μαρτυρά τα υπόλοιπα;
'Στην ευθεία των μετρήσεων και κατά την επιτάχυνση από στάση, το Civic υπερέχει ξεκάθαρα, ενώ δε δυσκολεύτηκε να βελτιώσει την επίδοση του εργοστασίου (με την πρώτη έκανε 8,1 δλ., όταν ο κατασκευαστής ανακοινώνει 8,3 δλ.), τη στιγμή που με το Golf χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες προκειμένου να κατέβει κάτω από τα 9 δλ. Στις υπόλοιπες μετρήσεις, πάντως, η εικόνα είναι πιο ισορροπημένη, με το Civic να προηγείται με μικρές διαφορές στις ρεπρίζ με 3η, 4η και 5η, και το Golf να παίρνει κεφάλι στην 6η. '
Από εκεί και μετά θα προσθέσω άλλη μια λέξη. Φ Ο Υ Τ Ο Υ Ρ Ι Σ Τ Ι Κ Ο. Με τολμηρό σχεδιασμό πολύ προχωρημένο και με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν την εικόνα του από ένα 'όχημα του συρμού'. Τι δεν καταλαβαίνεις;
Φλύαρη σχεδίαση; Μάλιστα. Πάρε άλλη μια φορά και υποστήριξε αυτή που υπάρχει στο πατάρι χρόνια. Καλά κάνεις αφού παρ όλες τις αγωνιώδεις προσπάθειές σου και πραγματικά πολύ φλύαρες εντούτοις καταλήγεις να υιοθετείς την πιο ανόητη έκφραση περι 'ισοπεδωτικής' οδικής συμπεριφοράς που διάβασα ποτέ για χατς. Ε λοιπόν δεν είναι όλα ίσα και όμοια. Ισοπεδωτική μπορεί να είναι μόνο η ανάρτηση ενός WRANGLER. Τα υπόλοιπα είναι για αυτούς που θέλουν να παραμυθιάζονται. Το έργο βέβαια στους 4τ έχει επαναληφθεί το 2007 αλλά τότε δεν πήρε πάλι τα πρωτεία το type r γιατί βρε παιδί μου ήταν καθαρόαιμο σμπορτ σε σχέση με το golf gt. Πάντα της πτωχής θα της φταίνε οι τρίχες. -
Σε κάθε τι που γράφει κάποιος δημοσιογράφος - ειδικός πάντα υπάρχουν δόσεις αντικειμενικότητας αλλά και υποκειμενικότητας. Στην πραγματικότητα στα περισσότερα άρθρα πάντα κάτι λείπει σε αριθμούς - στοιχεία ώστε να δώσει πάτημα στον γράφοντα να πει το μακρύ και το κοντό του. Πάμε τώρα στο συγκεκριμένο άρθρο. Τι μπορείς να δεις πραγματικά με αριθμούς και τι μαρτυρά τα υπόλοιπα;
'Στην ευθεία των μετρήσεων και κατά την επιτάχυνση από στάση, το Civic υπερέχει ξεκάθαρα, ενώ δε δυσκολεύτηκε να βελτιώσει την επίδοση του εργοστασίου (με την πρώτη έκανε 8,1 δλ., όταν ο κατασκευαστής ανακοινώνει 8,3 δλ.), τη στιγμή που με το Golf χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες προκειμένου να κατέβει κάτω από τα 9 δλ. Στις υπόλοιπες μετρήσεις, πάντως, η εικόνα είναι πιο ισορροπημένη, με το Civic να προηγείται με μικρές διαφορές στις ρεπρίζ με 3η, 4η και 5η, και το Golf να παίρνει κεφάλι στην 6η. '
To εξαντλησαμε νομιζω το θεμα περι 0-10km/h. Το civic κανει κατα μεσο ορο -των προσπαθειων του ΙΔΙΟΥ περιοδικου- ενα 8,2sec (οκ το εμπεδωσαμε οτι το κανει πιο ευκολα, παροτι δεν ξεκαθαριζεται εαν οφειλεται στον συμπλεκτη, σε μη παρεμβατικο ή με δυνατοτητα απενεργοποιησης αντισπιν κτλ...) οταν το Golf κανει αντιστοιχα, παλι κατα μεσο ορο ενα 8,6sec μαλιστα με την υποσημειωση οτι εγινε ιδιαιτερη προσπαθεια (παλι δεν εξηγειται που οφειλεται αυτο αλλα οκ, ανεφερα πιο πανω δυο ενδεχομενα...)
Παιζουμε χαρτακια υπερατου μηπως? Το 8,2sec ειναι 'αλλου' σε σχεση με το 8,6sec? ΠΟΣΟ αλλου ειναι?Ποσες κολωνες ειναι δηλαδη? Μιση κολωνα, 3/4 κολωνας?
Μιλαμε για αυτοκινητα κοντρακηδων, ή για διαφορα 0,4sec στα 0-100km/h σε εργοστασιακα αυτοκινητα που σπανε τα 6sec?
Και αν οι 4τροχοι βγαζουν αυτη την διαφορα επιδοσεων, (που ομως οι καταγεγραμμενες συνθηκες μετρησης τους, θα επρεπε να προιδεαζουν, οποιονδηποτε αναγνωστη θελει να ψειρισει την μαιμου στα των επιδοσεων...) το Drive μετρησε 0-1000m το Golf σε 29,3sec/183km/h ενω το Civic σε 29,5sec/177km/h.
Eδω, ΠΟΣΕΣ ΚΟΛΩΝΕΣ αραγε δινει το Golf?Από εκεί και μετά θα προσθέσω άλλη μια λέξη. Φ Ο Υ Τ Ο Υ Ρ Ι Σ Τ Ι Κ Ο. Με τολμηρό σχεδιασμό πολύ προχωρημένο και με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν την εικόνα του από ένα 'όχημα του συρμού'. Τι δεν καταλαβαίνεις;
Φουτουριστικο ηταν πχ και το Fiat Multipla, στα δικα μου ματια ομως, αλλα και αρκετων απ' οσο ενημερωνομαι σε ξενα και εγχωρια μεσα αυτοκινητου, ειναι σαν γ@μω το φελεκι του...
Και το λεω με πληρη συνειδηση ως παλιοτερος κατοχος του Civic sedan MY1991, ενα αυτοκινητο που βραβευτηκε σχεδιαστικα, αν θυμαμαι καλα στην 3θυρη εκδοση του?Αυτα οπως εσυ θα επρεπε να καταλαβαινεις, ειναι εντελως υποκειμενικα. Και τι να την κανεις την φουτουριστικη σχεδιαση (ακομα και εαν η συγκεκριμενη σου αρεσει) οταν δεν υποστηριζεται απο ενα Infotainment της προκοπης, οταν ειναι οτι πιο αργο και αντιεργονομικο στην κατηγορια.
Προφανως και ουτε εμενα με προδιαθετει η βαρετη, αναμενομενη εως και κουραστικη -εξωτερικη ειδικα- σχεδιαση του Golf, ομως εχει ξεκαθαρα πλεονεκτηματα που δεν επιδεχονται αμφισβητησης.
Ειπωθηκαν πριν συγκεκριμενα για το οδηγικο προφιλ του.
Εχει ακομα, σημαντικα καλυτερη θεση οδηγησης, εργονομια.Ενα αυτοκινητο λοιπον αυτης της κατηγοριας, των σπορτιφ μικρομεσαιων, κρινεται απο πολλους παραγοντες και οχι μονο απο την οποιαδηποτε ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ (wow factor) εμφανισιακη γαματοσυνη(?) και τριπλη αποληξη αλα...F40.
Φλύαρη σχεδίαση; Μάλιστα. Πάρε άλλη μια φορά και υποστήριξε αυτή που υπάρχει στο πατάρι χρόνια. Καλά κάνεις αφού παρ όλες τις αγωνιώδεις προσπάθειές σου και πραγματικά πολύ φλύαρες εντούτοις καταλήγεις να υιοθετείς την πιο ανόητη έκφραση περι 'ισοπεδωτικής' οδικής συμπεριφοράς που διάβασα ποτέ για χατς. Ε λοιπόν δεν είναι όλα ίσα και όμοια. Ισοπεδωτική μπορεί να είναι μόνο η ανάρτηση ενός WRANGLER. Τα υπόλοιπα είναι για αυτούς που θέλουν να παραμυθιάζονται. Το έργο βέβαια στους 4τ έχει επαναληφθεί το 2007 αλλά τότε δεν πήρε πάλι τα πρωτεία το type r γιατί βρε παιδί μου ήταν καθαρόαιμο σμπορτ σε σχέση με το golf gt. Πάντα της πτωχής θα της φταίνε οι τρίχες.
Nαι φλυαρη, και μαλιστα το λεω και πολυ ευγενικα. Στο προφιλ η σχεδιαση του c-pillar ειναι σαν να συμπιεσανε τροπετο τον τριτο ογκο, επειδη τους εβγαινε πιο μακρυ απ'οσο θα θελανε.
Ξαναλεω, ουτε το Golf μου αρεσει, δεν με προδιαθετει ουτε καν για σπορτιφ, ειναι πιο μελετημενο ομως ακομα και στις λεπτομερειες, δεν σε απωθει σχεδιαστικα, οπως το νεο civic εκτος εαν εχεις γενικευμενη αλλεργια στα VAG ή θεωρεις φουτουριστ...Οσο για την εκφραση, δεν υιοθετω τιποτα. Ως τακτικος αναγνωστης των 4τ (απο το 1987 δεν εχω χασει τευχος, παραλληλα ομως εχω παρα πολλα αλλα Ελληνικα και ξενα...) και ανησυχος γενικοτερα, εχοντας οδηγησει μεταξυ αλλων καμμια 15αρια Golf διαφορετικων γενεων, εκδοσεων και ιπποδυναμεων μαζι και καμποσα αλλα της κατηγοριας του, συμφωνω απολυτως με την εκφραση.
Τωρα εαν καποιος δεν την αντιλαμβανεται, αποδεχεται, δεν του αρεσει, δικο του θεμα.Η λεξη 'ισοπεδωτικη' ή οποια αλλη, αφορα ενα εκαστοτε συγκεκριμενο αρθρο , και μια κατηγορια αυτοκινητων που συγκρινεται.
Ο ορος χρησιμοποιηθηκε για το συγκριτικο δυο (θεωρουμενων απο τους κατασκευαστες τους) 'σπορτιφ' μικρομεσαιων.
Στην κατηγορια ερμηνευεται συνηθως με μια αναρτηση αποτελεσματικη υπο πιεση, αλλα και αρκουντως ανετη. Ταυτοχρονα με ενα καλοζυγισμενο σε αισθηση βαρους τιμονι. Αυτο τον συνδυασμο ισορροπιας το Golf τον επιτυγχανει ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΑ, σε σχεση με το 182αρι Civic
Τιποτε λιγοτερο, τιποτε περισσοτερο. Πιο ταληρακια δεν γινεταιΣτα της επανηληψης του εργου, ειναι μαλλον προφανες οτι δεν θες να δεις την πραγματικοτητα, ή επειδη εσυ εχεις μια ξεκαθαρη προτιμηση, ταυτοχρονα σημαινει οτι αυτη ειναι η πιο σωστη.
Δεν παει ετσι ομως...
Εαν αναφερεσαι στο συγκριτικο Golf GTi MK5 vs Type r ep2 του, το συμπερασμα και τοτε ηταν ξεκαθαρο.'Tο Type-R είναι πιο απόλυτο και, για να αποδώσει, πρέπει να έχεις το πόδι με το γκάζι κολλημένο στο πάτωμα'
'αλλά με το Golf, πέραν του ότι κινείσαι «άνεμος» και με ασφάλεια μέχρι εκεί, επίσης οδηγείς, και μάλιστα δε χαμηλώνεις την ένταση...διασκεδάζεις με τον επιλογέα,...Mαζί σου, ο κινητήρας, χωρίς, με μισό ή με τέρμα γκάζι, και, εντέλει, οποιοσδήποτε δρόμος. Mας ενθουσίασε στον 'Αγιο' μας ικανοποίησε στο «Mέγαρο» και, βέβαια, μας ανάγκασε να το κρύψουμε και να μην το επιστρέφουμε στην Kosmocar, ώστε να απολαμβάνουμε τη διαδρομή σπίτι-γραφείο-σπίτι, αξιοποιώντας τη σωστά ρυθμισμένη ανάρτηση, ακόμα και για τους τρελούς δρόμους της πρωτεύουσας'
http://www.4troxoi.gr/4tlibrary/article ... mber=10264Τα πρωτεια δεν τα πηρε γιατι ηταν ΜΟΝΟ καθαροαιμο sport, οταν το αλλο ηταν ελαχιστα λιγοτερο sport, ευκολοτερα εκμεταλλευσιμο στις δυνατοτητες του, αλλα ομως ιδανικο ΚΑΙ για καθημερινη συμβιωση.
Καθοτι επροκειτο για αναμετρηση σε Hot-hatch, oχι σε αγωνιστικα ή αποκλειστικα σε επιλογη ιδανικου track-day στα 30κ ευρω.Τι δεν καταλαβαινεις λοιπον?
-
χαχαχαχα! Βρε άνθρωπε σου γράφει ο άλλος ότι χρειάστηκε να προσπαθήσει πολλάκις να καταφέρει να κατέβει κάτω από τα 9 στο ένα ενώ στο άλλο κατέβηκε με την μια κάτω από το νουμεράκι του κατασκευαστή και το ξεπερνάς έτσι απλά? Μην ανησυχείς καταλαβαίνω. Πάντα κάποιος βρίσκεται στην γωνία να μας περιμένει. Χρειάστηκε να πάρει λίγο τα επάνω του στην 5η και αυτό είναι υπέρ του σε σπορ οδήγηση? Που στο αεροδρόμιο? Α καλά και νόμιζα πως καταλάβαινες! Αλλα γρι...
-
Σχετικα με το μουλτιπλα και το αντιστοιχο frv της χοντα, εγω τα βρισκω καταπληκτικες ιδεες για οσους εχουν π.χ τεσσερα παιδια και δεν θελουν πουλμαν για να κινουνται. Ειδαλως στις τριτες σειρες καθισματων σε αλλα αυτοκινητα, ολα ειναι πολυ χειροτερα απο αποψη χωρου και ασφαλειας (οπισθια συγκρουση)
Ασε που οποιο απο τα παιδια ηταν καλος μαθητης και μαζευει το δωματιο του μπορει να καθετε μπροστα... εργαλειο λεμε σε πολλους τομεις. (ενταξει το μπροστα δεν ισχυει για μπομπιρες και μικρουλες, οποτε αυτοι παντα χαμενοι θα ταν, οτι και να εκαναν )
Ιδιαιτερα το χοντα ειχε θυμαμαι και πολυ καλο πατημα.
Τωρα που το θυμαμαι το μουλτιπλα ηταν ως πρωτοτυπο σε πρασινο χρωμα, σε ενα παμπαλαιο τευχος των 4 τροχων του 92-93 αν δεν κανω λαθος και τονιζαν το πισω φαναρι σε σχημα καρδιας, και το εβγαλε σχεδον αυτουσιο η φιατ στην παραγωγη πολυ αργοτερα. Κριμα τα πεταξα τα τευχη αυτα, με επριξαν πως γεμισα ολο το σπιτι και τα παταρια, και μια μαυρη μερα τα πεταξα. Ακομα και σημερα θυμαμαι την στεναχωρια μου καθως τα κοιταζα στην ανακυκλωση
-
χαχαχαχα! Βρε άνθρωπε σου γράφει ο άλλος ότι χρειάστηκε να προσπαθήσει πολλάκις να καταφέρει να κατέβει κάτω από τα 9 στο ένα ενώ στο άλλο κατέβηκε με την μια κάτω από το νουμεράκι του κατασκευαστή και το ξεπερνάς έτσι απλά? Μην ανησυχείς καταλαβαίνω. Πάντα κάποιος βρίσκεται στην γωνία να μας περιμένει. Χρειάστηκε να πάρει λίγο τα επάνω του στην 5η και αυτό είναι υπέρ του σε σπορ οδήγηση? Που στο αεροδρόμιο? Α καλά και νόμιζα πως καταλάβαινες! Αλλα γρι...Απο την στιγμη που μιλαμε ως ενηλικες, οδηγουμε αυτοκινητα και δεν ειμαστε πιτσιρικια να παιζουμε...υπερατου, φανταζομουν οτι τοσα ποστ τωρα, εχεις αντιληφθει πλεον (αν δεν ειχες προηγουμενως πληρη γνωση επ'αυτου) οτι η εννοια ΣΠΟΡ ΟΔΗΓΗΣΗ δεν στηριζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, -ουτε καν ΠΡΩΤΗ προτεραιοτητα δεν ειναι!- σε τυχον ΕΛΑΦΡΩΣ καλυτερες επιδοσεις απο τον εκαστοτε ανταγωνισμο.
Δεν ξερω ποσες φορες χρειαζεται να επαναλαβω, οτι η εννοια 'ΣΠΟΡ' (και επι του προκειμενου 'σπορτιφ' καθοτι πραγματικα σπορ σε αυτη την κατηγορια, κατω απο 2 λιτρα και κατω απο 30κ στα μικρομεσαια, ΚΑΝΕΝΑ δεν ειναι) 'χτιζεται' απο εναν καλο και ισορροπημενο συνδυασμο
- καλου σε αισθηση και πληροφορησης τιμονιου
- αποτελεσματικης αναρτησης σε οδηγηση υπο πιεση, χωρις παραλληλα να ειναι υπερβολικα σκληρη και αβολη, μαζι και με ενα στιβαρο, αρκετα ακαμπτο σασι, ωστε να δινεται η μεγιστη δυνατη πληροφορηση και ακριβεια.
- ικανοποιητικου σε αποδοση, αποκριση αλλα και με ευχαριστο ηχο κινητηρα
4)καλο σε αισθηση και ακριβεια κουμπωματος κιβωτιο ταχυτητων
5)δυνατα φρενα, με γραμμικη αισθηση, που να μην χανουν την αντοχη τους αρκετα ευκολα/συντομα
Το Civic 182, σε σχεση με το Golf 150, το μονο -ΕΛΑΦΡΩΣ μαλιστα- καλυτερο που προσφερει σε επιπεδο σπορτιφ αισθησης ειναι η αισθηση κιβωτιου. ΚΟΡΥΦΑΙΑ στο Ηοnda, ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ στο Golf
Το Golf υπερεχει ομως σε σπορτιφ αισθηση σε τιμονι αλλα και σε στησιμο, εχοντας παραλληλα εξισου καλα σε αισθηση φρενα και σε χαρακτηριστικα λειτουργιας κινητηρα.Για αυτο και κερδιζει ΚΑΙ στο κομματι 'σπορτιφ' αλλα και συνολικα ως καλυτερο -συγκριτικα- μικρομεσαιο, με καλυτερη θεση οδηγησης, καλυτερη εργονομια, μαλιστα με καλυτερο, πιο ευκολο και ξεκουραστο στην χρηση συστημα infotainment.
Συνεχισε τωρα να γκρινιαζεις γιατι βγηκε το Golf 1ο επειδη εχει 0-100kmh 8,6sec (δυσκολα?) ενω το Civic 8,2sec 'ευκολα'...
P.S Ισως εγω προσπαθω ματαια να αναλυσω στην κουβεντα την ευρυτερη εννοια του ορου...σπορ-σπορτιφ.
Οταν καποιοι προφανως εξαντλουν την...εννοια αυτη απο φαναρι σε φαναρι, κυριως σε μικρες ευθειες γιατι μεχρι εκει ξερουν... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Δεν ξερω ποσες φορες χρειαζεται να επαναλαβω, οτι η εννοια 'ΣΠΟΡ' (και επι του προκειμενου 'σπορτιφ' καθοτι πραγματικα σπορ σε αυτη την κατηγορια, κατω απο 2 λιτρα και κατω απο 30κ στα μικρομεσαια, ΚΑΝΕΝΑ δεν ειναι) 'χτιζεται' απο εναν καλο και ισορροπημενο συνδυασμο
1) καλου σε αισθηση και πληροφορησης τιμονιου
2) αποτελεσματικης αναρτησης σε οδηγηση υπο πιεση, χωρις παραλληλα να ειναι υπερβολικα σκληρη και αβολη, μαζι και με ενα στιβαρο, αρκετα ακαμπτο σασι, ωστε να δινεται η μεγιστη δυνατη πληροφορηση και ακριβεια.
3) ικανοποιητικου σε αποδοση, αποκριση αλλα και με ευχαριστο ηχο κινητηρα
5)δυνατα φρενα, με γραμμικη αισθηση, που να μην χανουν την αντοχη τους αρκετα ευκολα/συντομα[/quote]
Για τα 2 πρώτα και για το 2ο σκέλος του τρία,δε νομίζω ότι το group VAG στις normal εκδόσεις (με μικρή εξαίρεση τη Seat),είναι ανταγωνιστικό ούτε και με ιταλικά 10ετίας.Ειδικά σε δρόμους με κλειστές και ανοιχτές καμπές,υποφέρουν αρκετά και δεν δίνουν τόση πληροφόρηση (κι από τη θέση του οδηγού και ως εξωτερικού παρατηρητή-οδηγού με άλλη μάρκα).Για το κιβώτιο,συμφωνούμε.
Δεν έχω οδηγήσει το νέο Civic,ούτε το ανανεωμένο Golf,αλλά στα αντίστοιχα προηγούμενα μοντέλα το τιμόνι κι η σπορτίφ αίσθηση στο δρόμο ήταν καλύτερη για το Honda,οπότε μου φαίνεται λίγο δύσκολο να έχει καλύψει τη διαφορά αυτή η VW.Αν ναι,τότε ειλικρινά,θα ήθελα να τεστάρω ένα καινούριο Golf. -
Ώπα μισό, από πότε ένα Golf έχει καλύτερο κινητήρα και κιβώτιο από ένα Honda ? Και από πότε το -οποιοδήποτε- VW έχει το οτιδήποτε ενδιαφέρον στο στήσιμό του ? Ακόμα και οι διάφορες R εκδόσεις, τις χαρακτηρίζεις ως 'αποτελεσματικές' αλλά δύσκολα 'ενδιαφέρουσες' ή 'ευχάριστες'. Για τιμόνι και φρένα, ας πούμε ότι το δεχόμαστε, ελάχιστα Honda (πλην TypeR) μπορούν να πουν ότι είναι καλά ή κορυφαία σε αυτούς τους τομείς.
Ή μήπως το 'ενδιαφέρον' είναι σε στυλ νέο Passat, που απλώς επειδή δεν είναι τέρμα υποστροφικό και αναίσθητο σε τιμόνι, φρένα, ανάρτηση, στήσιμο κλπ όπως όλα τα προηγούμενα, το έβγαλαν ξαφνικά 'καλοστημένο' ?
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
1) καλου σε αισθηση και πληροφορησης τιμονιου
2) αποτελεσματικης αναρτησης σε οδηγηση υπο πιεση, χωρις παραλληλα να ειναι υπερβολικα σκληρη και αβολη, μαζι και με ενα στιβαρο, αρκετα ακαμπτο σασι, ωστε να δινεται η μεγιστη δυνατη πληροφορηση και ακριβεια.
3) ικανοποιητικου σε αποδοση, αποκριση αλλα και με ευχαριστο ηχο κινητηρα
5)δυνατα φρενα, με γραμμικη αισθηση, που να μην χανουν την αντοχη τους αρκετα ευκολα/συντομαΓια τα 2 πρώτα και για το 2ο σκέλος του τρία,δε νομίζω ότι το group VAG στις normal εκδόσεις (με μικρή εξαίρεση τη Seat),είναι ανταγωνιστικό ούτε και με ιταλικά 10ετίας.Ειδικά σε δρόμους με κλειστές και ανοιχτές καμπές,υποφέρουν αρκετά και δεν δίνουν τόση πληροφόρηση (κι από τη θέση του οδηγού και ως εξωτερικού παρατηρητή-οδηγού με άλλη μάρκα).Για το κιβώτιο,συμφωνούμε.
To αρθρο παντως αναφερεται επι τουτου:(για το Honda η πρωτη παρατηρηση, για το Golf η δυο επομενες)
'Για να ήταν όμως πιο... αληθινός ο σπορτίφ χαρακτήρας, θα έπρεπε το τιμόνι να είναι λίγο βαρύτερο και οι ρυθμίσεις της ανάρτησης λίγο πιο σφιχτές'
'Η αλήθεια είναι πως σε αυτό το πολύ συγκεκριμένο τμήμα της κατηγορίας το Golf έχει κερδίσει τη μερίδα του λέοντος, όχι μόνο λόγω κινητήρα, αλλά και λόγω πλαισίου'
'το αυτοκίνητο μπορεί να σε προδιαθέσει για άλλες καταστάσεις, χάρη στις σωστές δοσολογίες σε ό,τι αφορά τις κλίσεις, την αμεσότητα του ρύγχους και το βάρος του τιμονιού. Σημαδεύεις και περνάς αέρα, χωρίς ίχνος ασάφειας, και, επειδή δε σε τρομάζει, σου δημιουργεί την εντύπωση ότι μπορεί να το κάνει και ταχύτερα.'Με τα σημερινα δεδομενα των ηλεκτρικων τιμονιων, οι ρυθμισεις ως προς την αισθηση βαρους, αλλα και το επιπεδο ακριβειας, το vag group ειναι πλεον αναμεσα στην κορυφη της κατηγοριας.
Προφανως και δεν συγκρινεται σε συνολικη αισθηση με κανενα υδραυλικο τιμονι καλου Ιταλικου-Γαλλικου, δεν θα μπορουσε αλλωστε οποιοδηποτε σημερινο μοντελο της ιδιας κατηγοριας, εχοντας ηλεκτρικη υποβοηθηση.Για την αναρτηση ειναι γνωστο τουλαχιστον για 10-15 χρονια στην χωρα μας, οτι τα Γερμανικα και συγεκριμενα τα Vag εχουν βρει την ιδανικη συνταγη αποτελεσματικοτητας, σπορτιφ αισθησης και ικανοποιητικης ανεσης, σε οτι αφορα τις ρυθμισεις αναρτησης. Κατι που σε συνδυασμο με αυξημενη ακαμψια πλαισιου, δινει μια περαιτερω ακριβεια ελεγχου αλλα και πληροφορησης στο δρομο.
Οι Ιαπωνες αργησαν αρκετα σε αυτο τον τομεα για να φτασουν πολυ κοντα στα αντιστοιχα επιπεδα των Γερμανων, ακομα και στις κορυφαιες εκδοσεις τους -βλεπεType R- μολις σε αυτη την τελευταια γενια εφτιαξαν μια ιδανικη σε ολα τα επιπεδα αναρτηση.Δεν έχω οδηγήσει το νέο Civic,ούτε το ανανεωμένο Golf,αλλά στα αντίστοιχα προηγούμενα μοντέλα το τιμόνι κι η σπορτίφ αίσθηση στο δρόμο ήταν καλύτερη για το Honda,οπότε μου φαίνεται λίγο δύσκολο να έχει καλύψει τη διαφορά αυτή η VW.Αν ναι,τότε ειλικρινά,θα ήθελα να τεστάρω ένα καινούριο Golf.
Τυχαινει να εχω υπαρξει κατοχος της 4ης γενιας Civic (87'-91') στην τελευταια του εκδοση (ΜΥ1991)με τον 1,600αρη καταλυτικο των 109ps.
Koρυφαιος κινητηρας σε αισθηση-αποδοση, με ευκολο εργο για το περιορισμενο συνολικο βαρος (900 κιλα και κατι ψιλα) , πολυ γρηγορο ΑΛΛΑ αρκετα ελαφρυ τιμονι, που το εσωζε σε ενα βαθμο η -παλαια πλεον- τεχνολογια της υδραυλικης υποβοηθησης. Σχεδον ολα τα Ιαπωνικα σημερα της κατηγοριας με τα ηλεκτρικα τιμονια, πασχουν ακομα περισσοτερο στο θεμα της αισθησης, ακομα και εαν εχουν δυνατοτητα διαμορφωσης οδηγικου προφιλ.
Στην αναρτηση επισης επασχε με μετρια αποσβεση, μικρες διαδρομες που ευκολα τερματιζε.
Μετα απο τοποθετηση ψαγμενου συνδυασμου Bilstein-eibah σε αμορτισερ ελατηρια, μπορεσε να αξιοποιησει την δυναμη του και την ρυθμισιμοτητα-ακριβεια των διπλων ψαλιδιων εμπρος με πολλαπλων συνδεσμων πισω αναρτηση.Η υπεροχη σε σπορ αισθηση προηγουμενων γενιων, υπερ του Honda αφορουσε 2-3 γενιες πισω. Πλεον στις νεοτερες γενιες, η διαφορα εχει καλυφθει υπερ του vag group, σε αυτη την κατηγορια ογκου και χρηματων, παντα κατω απο 2 λιτρα.
Κατι που βεβαια δεν ειναι παντα και ευκολα διακριτο, καθοτι χρειαζεται να αφορα και εξοπλιστικη εκδοση με εξτρα σπορ αναρτηση και ενιοτε εξτρα δυνατοτητα διαμορφωσης οδηγικου προφιλ, μαζι και με τροχους μεγαλυτερης διαμετρου απο τις βασικες.
Στις εκδοσεις πχ R-Line η volkswagen το ειχε πετυχει αυτο. -
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
Ώπα μισό, από πότε ένα Golf έχει καλύτερο κινητήρα και κιβώτιο από ένα Honda ? Και από πότε το -οποιοδήποτε- VW έχει το οτιδήποτε ενδιαφέρον στο στήσιμό του ? Ακόμα και οι διάφορες R εκδόσεις, τις χαρακτηρίζεις ως 'αποτελεσματικές' αλλά δύσκολα 'ενδιαφέρουσες' ή 'ευχάριστες'. Για τιμόνι και φρένα, ας πούμε ότι το δεχόμαστε, ελάχιστα Honda (πλην TypeR) μπορούν να πουν ότι είναι καλά ή κορυφαία σε αυτούς τους τομείς.Ή μήπως το 'ενδιαφέρον' είναι σε στυλ νέο Passat, που απλώς επειδή δεν είναι τέρμα υποστροφικό και αναίσθητο σε τιμόνι, φρένα, ανάρτηση, στήσιμο κλπ όπως όλα τα προηγούμενα, το έβγαλαν ξαφνικά 'καλοστημένο' ?
Καλυτερο συνολικα κινητηρα,παντα στην κατηγορια μικρομεσαιων σπορτιφ, μπορει οριακα να εχει το Golf απο την στιγμη που εχει μεν ελαχιστα χειροτερες επιδοσεις (μη διακριτη διαφορα τουλαχιστον στην αισθηση) , ΑΛΛΑ εξισου γραμμικη και σε μεγαλο ευρος αποδοση, ελαφρως καλυτερη τιμη μεγιστης ροπης και επισης ελαφρως χαμηλοτερη καταναλωση.
Κιβωτιο καλυτερο επουδενι ΔΕΝ εχει (του Honda ειναι KOΡΥΦΑΙΟ) ειναι ομως ηδη πολυ καλο, ανω του μεσου ορου και επισης συνδυαζεται με καλυτερη κλιμακωση ΠΙΟ ΚΟΝΤΗ απ' οτι στο Honda, κατα τις εντυπωσεις τουλαχιστον του δοκιμαστη.Οπως ανεφερακαι παραπανω, ηδη απο τις εξοπλιστικες εκδοσεις R-Line το group εδινε μια ολοκληρωμενη σπορτιφ αιθσηση. Επι του προκειμενου φανηκε οτι ακομα και στην απλη εκδοση, στο Golf 7.5, η συνολικη αισθηση ειναι καλυτερη απ΄οτι του νεου Honda σε ανησυχες οδηγικες αναζητησεις.
Ή αλλιως η εκδοση 'sport' του Civic δεν δικαιολογει τον ορο, ειδικα σε σχεση και με τον ισχυροτερο κινητηρα 182ps που φοραει (εναντι της βασικοτερης εκδοσης των 1,000κ.εκ και 130ps).
Παντα στην ιδια κατηγορια χρηματων φυσικα ολα αυτα, (Golf vs Honda) ωστε να υπαρχει και ενα αντιστοιχο μετρο συγκρισης.
-
Γρηγόρη πραγματικά δεν σου κάνει εντύπωση οτι όπου είναι καλύτερο το civic είναι 'ελαφρώς', ενώ όπου είναι καλύτερο το γκολφ είναι 'ισοπεδωτικά'.
Έχουμε 'Ελαφρώς' περισσότερα 32 άλογα, 'ελαφρώς' ένα δευτερόλεπτο στις περισσότερες μετρήσεις και πάμε και ξετρυπωνούμε ένα αχαρακτηριστικό τεστ του drive που δίνει κεφάλη στο golf , δίνοντας στο civic 0-1000 ,29,6 και 177 χλμ (γελάμε πραγματικά γιατί το πιθανότερο να είναι τυπογραφικό λάθος) όταν στο ξένο τύπο τα περισσότερα 0-200 στο civic είναι στα 30 ή και κάτω από τα 30.
Στο προσωπικό τώρα Γρήγορη τα έχεις οδηγήσεις back2back και ασπάζεσαι τις απόψεις αυτές;
Πράγματι το γκολφ έχει 'ισοπεδωτικά' καλύτερη θέση οδηγησης (ίσως φταίει οτι δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα από το γκολφ που είχα για πολλά χρόνια) και 'ισοπεδωτικά' καλύτερο infotainment. ¨Οπως και αντικειμενικά και καλύτερο σε αίσθηση τιμόνι, πιο αργό από το civic όμως το civic είναι πολύ γρήγορο αλλά και πολύ ελαφρύ.
Από την άλλη το περισσότερο 'ισοπεδωτικό' που θυμάμαι ήταν οι γρίλλοι στα παράθυρα που είχαν την τάση να ισοπεδώνονται καθέ τρίμηνο και η εδώ αντιπροσωπεια σφύριζε αδιάφορα. Ακόμη θυμάμαι τον θερμοστάτη να κολλάει πηγαίνοντας με 130 και η βελόνα του θερμομέτρου να επιταχύνει 'ισοπεδωτικά' και αποπειράται να 'ισοπεδώσει την φλάντζα του κινητήρα. Και όλα αυτά σε αυτοκίνητο που έκανε service κάθε έξι μήνες.
-
Γρηγόρη πραγματικά δεν σου κάνει εντύπωση οτι όπου είναι καλύτερο το civic είναι 'ελαφρώς', ενώ όπου είναι καλύτερο το γκολφ είναι 'ισοπεδωτικά'.Έχουμε 'Ελαφρώς' περισσότερα 32 άλογα, 'ελαφρώς' ένα δευτερόλεπτο στις περισσότερες μετρήσεις και πάμε και ξετρυπωνούμε ένα αχαρακτηριστικό τεστ του drive που δίνει κεφάλη στο golf , δίνοντας στο civic 0-1000 ,29,6 και 177 χλμ (γελάμε πραγματικά γιατί το πιθανότερο να είναι τυπογραφικό λάθος) όταν στο ξένο τύπο τα περισσότερα 0-200 στο civic είναι στα 30 ή και κάτω από τα 30.
Στο προσωπικό τώρα Γρήγορη τα έχεις οδηγήσεις back2back και ασπάζεσαι τις απόψεις αυτές;
Πράγματι το γκολφ έχει 'ισοπεδωτικά' καλύτερη θέση οδηγησης (ίσως φταίει οτι δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα από το γκολφ που είχα για πολλά χρόνια) και 'ισοπεδωτικά' καλύτερο infotainment. ¨Οπως και αντικειμενικά και καλύτερο σε αίσθηση τιμόνι, πιο αργό από το civic όμως το civic είναι πολύ γρήγορο αλλά και πολύ ελαφρύ.
Από την άλλη το περισσότερο 'ισοπεδωτικό' που θυμάμαι ήταν οι γρίλλοι στα παράθυρα που είχαν την τάση να ισοπεδώνονται καθέ τρίμηνο και η εδώ αντιπροσωπεια σφύριζε αδιάφορα. Ακόμη θυμάμαι τον θερμοστάτη να κολλάει πηγαίνοντας με 130 και η βελόνα του θερμομέτρου να επιταχύνει 'ισοπεδωτικά' και αποπειράται να 'ισοπεδώσει την φλάντζα του κινητήρα. Και όλα αυτά σε αυτοκίνητο που έκανε service κάθε έξι μήνες.
Ισοπεδωτικό ποστ
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό