-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Στο Fiesta 195/45/16 Continental Premium Contact 2
Στο Octavia 5 205/55/16 παλι Continental, μοντελο ομως που δεν θυμαμαιΚαι στα 2 ηταν πρωτη τοποθετηση
Δεν εχω καποιο θεμα με την επιδοση των ελαστικων 3 μηνες που το εχω το Fiesta. Και σχετικα καλες καταναλωσεις μου εξασφαλιζουν και στα στροφιλικια καλα τα πανε. Απλως εχουν ψιλοφθαρει τα μπροστινα λαστιχα επειδη τις πρωτες μερες που το οδηγουσα εκανα χαζοσπινιαρισματα
Τρώγονται γρήγορα τα Continental?
Είχα την υποψία αυτή...
Στο Fiesta μου, έχω τα Hankook S1 Evo K107. Μέχρι τα 26000 οι εντυπώσεις είναι ικανοποιητικές, χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο.
Έχουν αρχίσει να φθείρονται βέβαια οπότε σκοπεύω στα 30000 αλλαγή.Σε άλλα αυτοκίνητα έχω δοκιμάσει για χλμ:
--Dunlop SP Sport 01(Merc C200K) . Καλό , στο μέσο απο πλευράς σκληρότητας, στα φρένα δεν μου
άρεσε. Ένιωθα δηλαδή ολίσθηση (έχει και η Μέρκα τα κιλά της )
--Pirelli P7 (Merc C200K) : Το νιώθω ελαφρώς χειρότερο. Στο φρενάρισμα μου δίνει καλύτερη αίσθηση.--Yokoγλίστρα deciBel (Toyota Yaris mk2): Σε ευθεία και σε στεγνό είναι ικανοποιητικό. Κακό λάστιχο σε στροφές με βρεγμένο οδόστρωμα. Απο φθορά είναι ικανοποιητικό.
--Continental PremiumContact 2(BMW 523):Αρκετά καλό με σχετικά γρήγορη φθορά μάλλον.
Στο Fiesta ενδιαφέρομαι για λάστιχο καλό. Τα Michelin Sport 3 τι λένε?
Κι εγώ στο Fiesta τα Hankook είχα και τα είχα αλλάξει την πρώτη μέρα με Michelin pilot exalto 2 επειδή τα Hankook από το test drive και από αυτοκίνητο φίλου μου φάνηκαν λίγο άθλια. Τα Michelin Pilot Sport 3 δεν βγαίνουν στην διάσταση του Fiesta βγαίνουν όμως τα Michelin Pilot Exalto 2 που είναι πολύ καλή επιλογή και τα Continental Sport Contact 3 που επίσης είναι πολύ καλή επιλογή
-
Το setup παίζει το ρόλο του όταν έρχεσαι σε πρώτη επαφή με ένα αυτοκίνητο... Έχω γράψει τις εντυπώσεις μου πιο πάνω για τρία διαφορετικά ελαστικά για το StreetKa (αδελφάκια δηλαδή).
Με τα Pirelli δεν είχα ποτέ επαφή οπότε δε μπορώ να εκφέρω γνώμη.... Πολύ παλιά στο αείμνηστο Renault 19 16V θυμάμαι τον πατέρα μου να βρίζει τα P600 (μαμά) διότι καρουμπάλιαζαν (διάλεκτος ότι να'ναι!!), ενώ εκθείαζε τα Pzero....
Είναι ρίσκο η επιλογή ελαστικού αλλά έχει την πλάκα της.
P.S. Τα Εxalto στην διάσταση που φοράνε τα αυτοκίνητά μας δεν είναι καθόλου μαλακά... Απορώ από που προήλθε αυτός ο μύθος....
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Οταν θα ερθει ο καιρος της αλλαγης (ή θα μου τη δωσει να αλλαξω ζαντες) θελω να βαλω sport contact 3Νομιζω οτι βγαινουν σ'αυτη τη διασταση
Τωρα που ειπαμε για λαστιχα αρχισε να μου ξαναλειπει το αμαξακι μουγιατί βρε τί το έκανες;
-
Ειμαι Κομοτηνη και αυτο ειναι Αθηνα. Θα ξανασυναντηθουμε 1/7
(Θα μας παρεξηγησουν ) -
streetka2 διαβασα το post σου , θα τα σκεφτω και τα michelin .
τουλαχιστον επιβεβαιώνουμε οτι τα SC3 σκιζονται ευκολα. -
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Κι εγώ στο Fiesta τα Hankook είχα και τα είχα αλλάξει την πρώτη μέρα με Michelin pilot exalto 2 επειδή τα Hankook από το test drive και από αυτοκίνητο φίλου μου φάνηκαν λίγο άθλια. Τα Michelin Pilot Sport 3 δεν βγαίνουν στην διάσταση του Fiesta βγαίνουν όμως τα Michelin Pilot Exalto 2 που είναι πολύ καλή επιλογή και τα Continental Sport Contact 3 που επίσης είναι πολύ καλή επιλογή
Τα Hankook έχουν το πρόβλημα οτι αργούν να ζεσταθούν.Όταν όμως ζεσταθεί, το κράτημα του είναι ικανοποιητικό , χωρίς εκπληξεις. Μπορώ να το συγκρίνω σε σχέση με τα Pirelli P Zero που φορούσε το test drive που οδήγησα παλαιότερα.
Φίλε patro, έχεις δίκιο στην παρατήρηση σου.
Προσωπικά, ένα λάστιχο το καταλαβαίνω απο τη μετάβαση του απο το κρύο σε ζεστό, η φθορά είναι εύκολη αλλά και απο τη πάροδο του χρόνου με το ίδιο αμάξι στις ίδιες διαδρομές. Αρχίζεις και αντιλαμβάνεσαι σταδιακά που σταματά το στήσιμο και που ευθύνεται το λάστιχο για κάποια πράγματα.
Επίσης, το πιο χαρακτηριστικό είναι όταν αλλάζεις λάστιχα σε αμάξι που οδηγείς τακτικά. Γι'αυτό και ανέφερα 2 αλλαγές ελαστικών σε 2 αυτοκίνητα ως παράδειγμα.
-
yokohama A048 195/50/15
http://www.cwkmotor.com/photo/small/1336336IMGP0005.JPG -
Ολοφρεσκα michelin energy 185/60/14..
-
τα μπριτζεστον τα δικα μου στην ιδια διασταση ειναι καλυτερα
μετα απο 5 χρονια καιρος ηταν να αλλαξεις λαστιχα
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
τα μπριτζεστον τα δικα μου στην ιδια διασταση ειναι καλυτεραμετα απο 5 χρονια καιρος ηταν να αλλαξεις λαστιχα
Σε ποιον αναφερεσαι??
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
τα μπριτζεστον τα δικα μου στην ιδια διασταση ειναι καλυτερα
μετα απο 5 χρονια καιρος ηταν να αλλαξεις λαστιχα
Σε ποιον αναφερεσαι??
Στον εαυτο του..
-
-
turanza
-
Δοκιμασα σημερα αλλο μικρο αυτοκινητο με energy -Τα οποια ηταν καινουργια=.
Εδω ναι !!Βρηκα χαζοσπιναρισμα χωρις λογο ...και δυσκολια στην προσφυση σε καποια σημεια.
Πιο παλια δοκιμασα energy σε ελαφρυ μικρο και ηταν ερκετα διαφορετικο ...δεν χαζοσπιναρε τοσο και ειχε μετρια προσφυση αλλα καλη για το ειδος του αυτοκινητου και χωρις τσιριγματα!!!!.
Παντως στα καινουργια οντως τα πλα'ι'να του στηριζαν καλυτερα το αυτοκινητο απο τα μαλακα στα παλια τα οποια εδιναν χειροτερη αισθηση....
εχει τελικα τοσο διαφορετικα χαρακτηριστικα το πελμα στα energy οταν παλιωνει η παιζει τιποτα με τις βερσιον του? -
Pirelli P-zero Rosso 225/45/17 τα μαμίσια ακόμη (15Κ χλμ)
Και μία ερώτηση , τα Pzero που το Pzero είναι με κόκκινα γράμματα πάνω στο λάστιχο είναι κάποια άλλη έκδοση -
Ο χρήστης D1FF έγραψε:
Pirelli P-zero Rosso 225/45/17 τα μαμίσια ακόμη (15Κ χλμ)
Και μία ερώτηση , τα Pzero που το Pzero είναι με κόκκινα γράμματα πάνω στο λάστιχο είναι κάποια άλλη έκδοσηΈχω την εντύπωση ότι παλαιότερα έβγαιναν με το κόκκινο label, ενώ οι νεώτερες εκδόσεις του δε διαθέτουν το σχετικό label
-
conti sport contact 2 195/50/16, και ειμαι υπερευχαριστημενος, ειδικα σε βρεγμενο..
αληθεια τα sport contact 3 ειναι οντως βελτιωμενα..? αλλα μαλλον ειμαι
-
michelin pilot sport 2 245/45/17 εξαιρετικο στο στεγνο , πολυ καλο στο βρεγμενο , φαγωνεται βεβαια με πολυ γρηγορο ρυθμο , δεν προκειται να πανε πανω απο 20000 χιλ.
-
Michelin Pilot Exalto II 195/45/R15. Σε ένα αυτοκίνητο 900 κιλών. Σε συνδιασμό με μία καλή ανάρτηση προσφέρουν αφάνταστο κράτημα . Σε στεγνό και καινούριο οδόστρωμα η συμπεριφορά είναι εκπληκτική, απλά στρίβεις! Φρενάρισμα αρκετά καλό (χωρίς ABS) και με πολύ καλά κρατήματα στο βρεγμένο. Μου έχουν βγάλει 40000+ km και όμως ακόμη έχουν πολύ ικανοποιητικά κρατήματα, στο στεγνό. Θέλουν αλλαγή και χωρίς δεύτερη σκέψη θα βάλω τα ίδια, αν και είναι ακριβούτσικα.
-
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Θέλουν αλλαγή και χωρίς δεύτερη σκέψη θα βάλω τα ίδια, αν και είναι ακριβούτσικα.Χλωμό...
Τι λάστιχα φοράει το αυτοκίνητό σας?