-
Michelin Pilot Exalto 215/45/17
καλό allround κράτημα , αρκετά ανθεκτικά...
...
...
...
...
...
αλλά εγώ ήθελα τα pirelli.... -
Bridgestone Potenza 070 225/45/17
οτι καλυτερο εχω ζησει μεχρι σημερα, μακραν μπροστα απο ολα τα 'πολιτικα' ελαστικα. το μονο μειον οτι θελει προσοχη στην δυνατη βροχη. -
αν ποτε δοκιμασεις michelin pilot sport ή conti sc , θα δεις οτι και στη βροχη δε χαμπαριαζουν
-
Bridgestone Potenza RE050A (runflat)
Εμπρός: 225/40 R 18
Πίσω: 255/35 R 18Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος.
Θετικά:
-Σκληρό λάστιχο, δε φθείρεται εύκολα και δε «σπάει» σε βάθος χρόνου. Είναι τα λάστιχα που φορούσε όταν βγήκε από το εργοστάσιο 4 χρόνια πριν δεν και έχουν σπάσει πουθενά, ούτε έχουν χάσει σε κράτημα. Ακόμα και όταν φθείρεται το λάστιχο δηλαδή, δε χάνει σε επιδόσεις.
-Πολύ καλά κρατήματα. Κανένα παράπονο από τα κρατήματα, αλλά δεν έχω δοκιμάσει άλλο λάστιχο για να μπορώ να συγκρίνω.
-Πολύ ικανοποιημένος στο βρεγμένο.
-Τεχνολογία runflat και έχω το κεφάλι μου ήσυχοΑρνητικά:
-Σκληρό λάστιχο, άρα ΑΡΓΕΙ να ζεσταθεί. Θέλει λίγο «στραμπούλιγμα» για να ζεσταθεί το λάστιχο, όταν όμως ζεσταθεί, είναι σούπερ!
-Runflat, άρα είναι σκληρό και κοπανάει λίγο. Προσωπικά δε με πειράζει, άλλους ίσως τους πείραζε.
-Επειδή είναι runflat, είναι ακριβό στην αντικατάστασή του, αλλά προσωπικά όπως έγραψα και παραπάνω την ασφάλεια που μου παρέχει δεν την αλλάζω με τίποτα.Θα το ξαναέβαζα? Ναι, σίγουρα! Αν και περιμένω τη νέα γενιά runflat που λένε ότι δε θα κοπανάνε τόσο.
-
**Τα τελευταια ποστ μεταφερθηκαν στο viewtopic.php?f=6&t=35915&start=3990 [mod] **
-
Michelin Pilot Exalto 2 , 205/55/16 91V...
Πολυ καλη κυλιση (χαμηλος θορυβος), ζεσταινονται σχετικα γρηγορα -σε sedan 1230κιλα-.
Παρεχουν εξαιρετικη αισθηση στο τιμονι, υψηλα περιθωρια προσφυσης,
και ακομα και οταν αρχισουν να την χανουν, αυτο γινεται προοδευτικα.
Στο βρεγμενο, ειναι ισως ενα κλικ καλυτερα απ' οτι στο στεγνο, δηλαδη απιστευτα!
Δε φθειρονται ευκολα, μονο τα πλαινα καπως πιο γρηγορα αν πιεζει κανεις πολυ συχνα σε στροφες,
overall ομως, βγαζουν ανετα 40-50κ χλμ, πριν αρχισουν να γλυστρανε.
Ειναι η δευτερη φορα που τα βαζω. -
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
οτι καλυτερο εχω ζησει μεχρι σημερα, μακραν μπροστα απο ολα τα 'πολιτικα' ελαστικα. το μονο μειον οτι θελει προσοχη στην δυνατη βροχη.Yπαρχουν στην Αθηνα, ή τα παρειγγειλες μεσω internet?
Σε τι τιμη τα πηρες αν επιτρεπεται? -
To Cruze φοράει απο τη μάμα του Kumho και είναι πολύ καλά , αθόρυβα, καλή κύλιση, καλή συμπεριφορά στο βρεγμένο και στην Εθνική και στη πόλη. Αυτά με οικογενειακούς ρυθμούς όχι πολεμικούς.
-
Toyo R 888 205/55/16 medium compound
1 φορα τα βαζεις και μετα δεν θελεις να ξαναβαλεις 'πολιτικο' λαστιχο
ΔΕΝ κανουν ομως για καθημερινη χρηση και ειδικα στην κινηση της πολης
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Πολυ καλη κυλιση (χαμηλος θορυβος), ζεσταινονται σχετικα γρηγορα -σε sedan 1230κιλα-.
Στο βρεγμενο, ειναι ισως ενα κλικ καλυτερα απ' οτι στο στεγνο, δηλαδη απιστευτα!
Δε φθειρονται ευκολα, μονο τα πλαινα καπως πιο γρηγορα αν πιεζει κανεις πολυ συχνα σε στροφες,
Ειναι η δευτερη φορα που τα βαζω.πολύ θετική η πληροφορία, ότι βγάζουν 40-50κ.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Ειναι η δευτερη φορα που τα βαζω.πολύ θετική η πληροφορία, ότι βγάζουν 40-50κ.
Για να ειναι καπως πιο αντικειμενικη, να προσθεσω οτι η φυλαξη γινεται
σε πυλωτη, -με οτι αυτο συνεπαγεται σε σχετικη προστασια απο υψηλες θερμοκρασιες πχ τα καλοκαιρια- και γενικοτερα αποφευγεται το ανεβασμα στα πεζοδρομια. -
σε πιλοτή παρκάρω επίσης, ούτε είμαστε πεζοδρομιάκιας . Έχω κάνει μέχρι τώρα 8.000χλμ με τα Pe2 και λογικό είναι να μην έχουν παρουσιάσει κάποια φθορά.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Θετικά:
-Σκληρό λάστιχο, δε φθείρεται εύκολα και δε «σπάει» σε βάθος χρόνου. Είναι τα λάστιχα που φορούσε όταν βγήκε από το εργοστάσιο **4 χρόνια **πριν δεν και έχουν σπάσει πουθενά, ούτε έχουν χάσει σε κράτημα. Ακόμα και όταν φθείρεται το λάστιχο δηλαδή, δε χάνει σε επιδόσεις.Νικο, ξερεις οτι θελεις λαστιχα ετσι?
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Θετικά:
-Σκληρό λάστιχο, δε φθείρεται εύκολα και δε «σπάει» σε βάθος χρόνου. Είναι τα λάστιχα που φορούσε όταν βγήκε από το εργοστάσιο **4 χρόνια **πριν δεν και έχουν σπάσει πουθενά, ούτε έχουν χάσει σε κράτημα. Ακόμα και όταν φθείρεται το λάστιχο δηλαδή, δε χάνει σε επιδόσεις.Νικο, ξερεις οτι θελεις λαστιχα ετσι?
Θα αλλαχτούν μέσα στους επόμενους μήνες. Τα βρίσκω 850 από Αγγλία και 1.200 από εδώ. Πόσο να μου πάρουν να μου τα τοποθετήσουν αν τα φέρω απ'έξω? (απάντησε στο άλλο τόπικ των ελαστικών)
Προς το παρόν είναι εντάξει πάντως Κωνσταντίνε, δε γλιστράνε και δεν έχουν σκάσει.
Θα τα αλλάξω...αλλά δεν επείγομαι.
(προς το παρόν άλλαξα στο καρτ ...ένα-ένα)
-
Ειναι η δευτερη φορα που τα βαζω.Τα ίδια φοράω και εγώ και επιβεβαιώνω, ειδικά στο βρεγμένο είναι καλύτερα και δεν το πίστευα.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Θετικά:
Aσε να κανει κανενα donut πρωτα, και μετα αλλαζει...
-
οτι καλυτερο εχω ζησει μεχρι σημερα, μακραν μπροστα απο ολα τα 'πολιτικα' ελαστικα. το μονο μειον οτι θελει προσοχη στην δυνατη βροχη.Yπαρχουν στην Αθηνα, ή τα παρειγγειλες μεσω internet?
Σε τι τιμη τα πηρες αν επιτρεπεται?απο camskill.co.uk περιπου 550 ευρω αλλα βγαινουν μονο σε 225/45/17 και νομιζω σε 18 και 20 αλλα δεν κυκλοφορουν πολυ. ξεχασα να πω οτι δεν εχουν θορυβο (ελαχιστο) και ειναι ιδανικα και για πολη και για ταξιδια.
βαζω και μια φωτο τους
-
@Cyberguy
Τhnx! -
Ποια είναι η σχέση μεταξύ του RE070 και του RE760 Sport; Τα συγκρίνω γιατί μοιάζουν λιγάκι στο ότι είναι ασύμμετρα με μπόλικη επιφάνεια ελαστικού γενικά. Υποπτεύομαι ότι είναι ένα ελαστικό που δεν κυκλοφορεί στην Ευρώπη αλλά δεν είναι αντίστοιχο αφού εκεί συνυπάρχουν.
Σε αντίθεση με το 070 το 760 φαίνεται να έχει πολλά μεγέθη και αρχίζει από 16άρες και έχει και treadwear 340!!.
Γενικά έχω ξαναδεί συμπαθητικά/βολικά μοντέλα ελαστικών που δεν υπάρχουν στους ευρωπαϊκούς καταλόγους.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ποια είναι η σχέση μεταξύ του RE070 και του RE760 Sport; Τα συγκρίνω γιατί μοιάζουν λιγάκι στο ότι είναι ασύμμετρα με μπόλικη επιφάνεια ελαστικού γενικά. Υποπτεύομαι ότι είναι ένα ελαστικό που δεν κυκλοφορεί στην Ευρώπη αλλά δεν είναι αντίστοιχο αφού εκεί συνυπάρχουν.
Σε αντίθεση με το 070 το 760 φαίνεται να έχει πολλά μεγέθη και αρχίζει από 16άρες και έχει και treadwear 340!!.
Γενικά έχω ξαναδεί συμπαθητικά/βολικά μοντέλα ελαστικών που δεν υπάρχουν στους ευρωπαϊκούς καταλόγους.η κυριοτερη διαφορα εκτος του πελματος ειναι τα πλαινα. κυριολεκτικα τα πλαινα του 070 ειναι πετρα. δεν λυγιζουν με τιποτα και αυτο δινει στο αμαξι πιο σκληρη συμπεριφορα με φανταστικες επιδοσεις. οταν ζεσταθει αυτο το ελαστικο γινεται ενα με τον δρομο.
Για να καταλαβετε σπανια το ακουω να τσιριζει, οταν φτασει στα ορια του τοτε εχεις φτασει και στα ορια του αυτοκινητου σου. Με εχει σωσει 2-3 φορες οπου με απλα πολιτικα ελαστικα θα ειχα αγορασει ή μπαρες ή οικοπεδα.
Τι λάστιχα φοράει το αυτοκίνητό σας?