-
αν κ στο αμαξι εχω dunlop sp sport fast responce καινουργια με ~15000χμ η αισθηση που ειχα με τα φαγωμενα Pzero Rosso ειναι by far πολυ χειροτερη. Πλαινα '0' σε γρηγορες στροφες, πολυ υπερστροφη, τρελο γλιστρημα, και στη βροχη ειναι επικινδυνη η οδηγηση. Ετσι απλα....
αμαξι : 307 xsi 1600cc 117hp
διαστασεις : 205χ55χR16 δεικτης V -
Pirelli P-Zero Rosso 225/45/17
Ευχαριστημένος και από Σεπτέμβρη που θα αλλάξω μάλλον τα ίδια! -
Στο CLS και το A4 φοράω F1 Assymetric τα οποία τα θεωρώ ότι καλύτερο για αυτοκίνητα επιδόσεων
Nokian W για τα χιονοδρομικά
και το Yeti - sport contact 2.Πάντως στα λάστιχα περιφέρεται ενας μύθος... μην πάρεις αυτό ή βλέπεις μαζικά κάποιους να αγοράζουν ένα λάστιχο για το οποίο ας είναι καλά το marketing και τα 'τεστ' των περιοδικών.
Επίσης η ελλάδα έχει παρεμπόριο μη γνήσιων ελαστικών σε βαθμο που δεν πάει ο νους μας. -
Ο χρήστης D1FF έγραψε:
Pirelli P-Zero Rosso 225/45/17
Ευχαριστημένος και από Σεπτέμβρη που θα αλλάξω μάλλον τα ίδια!Kαι εγω τα ιδια στην ιδια διασταση, πολυ γαματα λαστιχα!
-
Καταρχας το μεγαλυτερο προβλημα ειναι ο πολυ χαμηλος συντελεστης τριβης των δρομων μας,ειδικα μεσα σε πολη.Οι συνθηκες αλλαζουν πολυ γρηγορα,η Ελλαδα εχει γενικοτερα αρκετη σκονη στους δρομους της και σε συνδυασμο με καυσαεριο,''λαστιχιλα'' και οχι παντα συχνες βροχοπτωσεις ωστε να καθαριστουν,δυσκολευουν την αποδοση των ελαστικων.Ολοι εχουν δει τη ''λαδιλα'' που βγαζουν οι δρομοι στις πρωτες βροχες.Απο εκει ξεκιναει το προβλημα και οχι απο τα ελαστικα.Τα ιδια ελαστικα σε μια ακτινα 30-40χλμ εκτος πολης ''πιανουν'' αισθητα πολυ καλυτερα παντου.Και αυτο ειναι εντονοτερο σε ποιο σπορ διαστασεις ελαστικων χαμηλης σειρας (πχ.50,45,40 κλπ.)
-
Σε Saab 9-3 Aero 225/45/17 Y τωρα τα νεα Michelin Pilot sport 3, αλλαγη από τα ContiSportContact 3 σε ιδιες διαστασεις και δεικτη ταχυτητας. Στο Vectra (b 1600sport) ContipremiumContact 2 205/55/16 91H, μια χαρα λαστιχα και τα δυο τα Conti, τα πρωτα αργουν λιγο να ζεσταθουν, οπως και τα michelin λογω υψηλου δεικτη ταχυτητας...
-
Στο Lancia Thesis...3.0 V6 δεν βρηκα την διασταση του.. και εβαλα 245-45-17 αντι τα 225-50-17 εβαλα τα Hankook... περιπου 320 ευρω τα τεσσερα εδω στο Καταρ....
-
Πρώτη τοποθέτηση Dunlop SP300 195/65/15 91H
Στη συνέχεια Michelin Energy Saver 195/65/15 91H
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στο CLS και το A4 φοράω F1 Assymetric τα οποία τα θεωρώ ότι καλύτερο για αυτοκίνητα επιδόσεων
Nokian W για τα χιονοδρομικά
και το Yeti - sport contact 2.Πάντως στα λάστιχα περιφέρεται ενας μύθος... μην πάρεις αυτό ή βλέπεις μαζικά κάποιους να αγοράζουν ένα λάστιχο για το οποίο ας είναι καλά το marketing και τα 'τεστ' των περιοδικών.
Επίσης η ελλάδα έχει παρεμπόριο μη γνήσιων ελαστικών σε βαθμο που δεν πάει ο νους μας.Tί εννοείς; Παραεισαγωγή ή 'πλαστά' λάστιχα; Γιατί το δεύτερο είναι απείρως σοβαρότερο...
-
Στο Fiesta 195/45/16 Continental Premium Contact 2
Στο Octavia 5 205/55/16 παλι Continental, μοντελο ομως που δεν θυμαμαιΚαι στα 2 ηταν πρωτη τοποθετηση
Δεν εχω καποιο θεμα με την επιδοση των ελαστικων 3 μηνες που το εχω το Fiesta. Και σχετικα καλες καταναλωσεις μου εξασφαλιζουν και στα στροφιλικια καλα τα πανε. Απλως εχουν ψιλοφθαρει τα μπροστινα λαστιχα επειδη τις πρωτες μερες που το οδηγουσα εκανα χαζοσπινιαρισματα
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Στο Fiesta 195/45/16 Continental Premium Contact 2Τα ίδια είχα* στο 207 και εγώ.
Πολύ καλό λάστιχο!*και τώρα αυτα έχω αλλα σε 205/55-16
-
Οταν θα ερθει ο καιρος της αλλαγης (ή θα μου τη δωσει να αλλαξω ζαντες) θελω να βαλω sport contact 3
Νομιζω οτι βγαινουν σ'αυτη τη διασταση
Τωρα που ειπαμε για λαστιχα αρχισε να μου ξαναλειπει το αμαξακι μου -
Yokohama C Drive 2. Ωραιότατο!
-
Στο Fiesta 195/45/16 Continental Premium Contact 2
Στο Octavia 5 205/55/16 παλι Continental, μοντελο ομως που δεν θυμαμαιΚαι στα 2 ηταν πρωτη τοποθετηση
Δεν εχω καποιο θεμα με την επιδοση των ελαστικων 3 μηνες που το εχω το Fiesta. Και σχετικα καλες καταναλωσεις μου εξασφαλιζουν και στα στροφιλικια καλα τα πανε. Απλως εχουν ψιλοφθαρει τα μπροστινα λαστιχα επειδη τις πρωτες μερες που το οδηγουσα εκανα χαζοσπινιαρισματα
Τρώγονται γρήγορα τα Continental?
Είχα την υποψία αυτή...
Στο Fiesta μου, έχω τα Hankook S1 Evo K107. Μέχρι τα 26000 οι εντυπώσεις είναι ικανοποιητικές, χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο.
Έχουν αρχίσει να φθείρονται βέβαια οπότε σκοπεύω στα 30000 αλλαγή.Σε άλλα αυτοκίνητα έχω δοκιμάσει για χλμ:
--Dunlop SP Sport 01(Merc C200K) . Καλό , στο μέσο απο πλευράς σκληρότητας, στα φρένα δεν μου
άρεσε. Ένιωθα δηλαδή ολίσθηση (έχει και η Μέρκα τα κιλά της )
--Pirelli P7 (Merc C200K) : Το νιώθω ελαφρώς χειρότερο. Στο φρενάρισμα μου δίνει καλύτερη αίσθηση.--Yokoγλίστρα deciBel (Toyota Yaris mk2): Σε ευθεία και σε στεγνό είναι ικανοποιητικό. Κακό λάστιχο σε στροφές με βρεγμένο οδόστρωμα. Απο φθορά είναι ικανοποιητικό.
--Continental PremiumContact 2(BMW 523):Αρκετά καλό με σχετικά γρήγορη φθορά μάλλον.
Στο Fiesta ενδιαφέρομαι για λάστιχο καλό. Τα Michelin Sport 3 τι λένε?
-
Georgetz ειμαι 2 μηνων οδηγος. Δεν νομιζω να τρωγονται πιο πολυ τα Conti απλως φοβομουν μηπως μου σβησει γι'αυτο και παταγα πιο πολυ γκαζι. (Τωρα ειμαστε μια χαρα)
Θα ρωτησω τον πατερα μου για τη φθορα των Continental (εκει δουλευει )και θα σου απαντησω
-
Pirelli P Zero Nero...
-
-
Georgetz** ειμαι 2 μηνων **οδηγος. Δεν νομιζω να τρωγονται πιο πολυ τα Conti απλως φοβομουν μηπως μου σβησει γι'αυτο και παταγα πιο πολυ γκαζι. (Τωρα ειμαστε μια χαρα)Θα ρωτησω τον πατερα μου για τη φθορα των Continental (εκει δουλευει )και θα σου απαντησω
Nα τα εκατοστήσεις
Γενικά θεωρείται μαλακό λάστιχο, τουτέστιν πιο εύκολη φθορά.
Όποτε μπορείς , γράψε 2 λογάκια για τη φθορά, είναι κι αυτά υποψήφια (τα SportContact 3 που σκέφτηκες και εσύ) ως επόμενα για το τουτού μου.
-
Michelin Energy E3A 205/55/16 V, ψαγμένο.
-
εγω δεν εχω καταλαβει με τι κριτηρια γινονται κρισεις για τα ελαστικα , οκ η φθορα ας πουμε οτι ειναι ευκολο θεμα ... ΟΛΑ τα αλλα? πανικος , αντικρουομενες αποψεις, αντικρουομενες δοκιμες και αντε να βγαλεις συμπερασμα.
πχ . στο sportka 195/45/16 , p zero nero , ειναι καιρος για αλλαγη , ανθεκτικα στη φθορα, 1 σκισιματακι που επισκευαστηκε , και εδω ξεκιναμε : απιστευτη κατευθυντικοτητα , για ολικη προσφυση θα μπορουσαν και καλυτερα .οκ δεν ειναι αυτο που ζηταω , ζηταω αποκριση και πληροφορηση και τα p zero nero ειναι μια χαρα σε αυτα ΟΜΩΣ αυτα ειναι και τα χαρακτηριστικα του αυτοκινητου. πως καταλαβαινεις αν ειναι το λαστιχο ή το σεταπ? ή δοκιμαζεις ή βρισκεις κατι ολοιδιο με αλλα ελαστικα.
το δευτερο παραδειγμα ειναι τα conti sport contact 3 195/45/16 στο twingo rs κολητου , τα σιχαινεται , εχουν λιγα χιλιομετρα και εχουν δυο σκισιματα το ένα μη επισκευασιμο , προσφυση εχουν παρα πολυ καλη αλλα δεν εχουν πληροφορηση και μπορει να βρεθεις sideways χωρις να το θες.εχει βαλθει να τα αλλαξει για p zero nero. ωραια ολα αυτα τα καλα και κακα για τα SP3 ΑΛΛΑ που ξερουμε οτι δεν ειναι ετσι το αυτοκινητο?
οκ για τη φθορα βγαζουμε μερικα συμπερασματα.
τελος παντων εγω θελω να αλλαξω τα pzero nero γιατι πιστευω οτι μετα απο τοσο χρονια πρεπει να εχουν βγει καλυτερα λαστιχα αλλα δε θελω μαλακο λαστιχο αρα no michelin, conti,toyo ...αυτα τα goodyear f1 gs-d3 (καπως ετσι) ειδα οτι ειναι μια μεση λυση και τα φορανε πολλοι στη διασταση αυτη. ε παω και βλεπω ενα συγκριτικο και λεει οτι υστερουν σε αποκριση. γμς τα με p zero nero με βλεπω να καταληγω
Τι λάστιχα φοράει το αυτοκίνητό σας?