-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Την έκανα ήδη την παράθεση και λες 95%. Δεν λες πουθενά μεγάλου κυβισμού ή ντίζελ. Λες 95% των νέων κινητήρων. Μήπως εσένα δεν βολεύουν οι μικροί κινητήρες λοιπόν? Οπότε βρες μου 10 μοντέλα ότι θες του 2019 και δείξε μου τη χωρητικότητα λιπαντικου , καταρχάς ειμαι σιγουρος ότι δεν ξέρεις καν που να αναζητήσεις.. Περιμένω.Άντε βρε παλιόπαιδα, χαλάλι σας, θα απαντήσω και σε αυτό!
Μόνο και μόνο για το ψυχαγωγικό κομμάτι του όλου θέματος.Από το site της Castrol (για να μην τα ψάχνετε και δεν τα βρίσκετε) 12 κινητήρες με χωρητικότητα λαδιού μαζί με το φίλτρο πάνω από 4 λίτρα:
- BMW 116i 4.25 lt.
- BMW 116D 5.2 lt.
- Ford Ecoboost 1.0 4,8 lt.
- Ford Ecoboost 1.5 4,35 lt.
- Ford Duratorq 1.5TDCi 4,35 lt.
- Mercedes A160 5,8 lt.
- Renault 0.9 TCE 4,1 lt.
- Renault 1.2 TCE 4,6 lt.
- Mini One 1.2 4,25 lt.
- Renault 1.5 DCi 4,5 lt.
- VAG 1.5 TSi 4,3 lt.
- VAG 1.6 TDi 4,7 lt.
Κυβισμοί από 0.9 ως 1.6, 8 βενζίνες και 4 Diesel, δηλαδή ακριβώς εκεί που αγοράζει ο μέσος Έλληνας.
Κατά τ' άλλα όταν λέμε όλοι, εννοούμε 100% και όχι 95%. Οπότε παραδέχεσαι φαντάζομαι ότι δεν μπορείς να παραθέσεις κάτι...
Δεν πρόκειται να δώσει γιατί δεν γνωρίζει. Ειναι απο αυτούς τους άσχετους που χαβαλεδιαζουν χωρίς να γνωρίζουν το παραμικρό τεχνικό . Έχω γνωρίσει ατέλειωτους τέτοιους δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Να είναι καλά αλλά δεν έχουμε καμία επαφή σε τεχνικό επίπεδο για να συνεχίσουμε τη κουβέντα με τεχνικά στοιχεία.
Βοήθησε με λίγο... Για ποια τεχνικά στοιχεία μιλάμε και για πόσο προχωρημένες τεχνικές γνώσεις, τις οποίες έχεις εσύ και εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω;
Γιατί νομίζω το θέμα μας είναι ποσότητες λαδιού. Δηλαδή γκουγκλάρισμα για να βρεις τις ποσοτητες και γνώση απλής αριθμητικής δημοτικού σχολείου. Δεν φτάνει βέβαια η Α' δημοτικού, λόγω δεκαδικών.
Τόσο προχωρημένες τεχνικές γνώσεις... -
Citroen c3 1.2 puretech 110 : 3.5lt
Citroen c3 1.6hdi 110 : 3.75lt
Fiat punto multiair 1.4 : 3.5lt
Ford fiesta 1.5 diesel : 3.85lt
Hyundai i20 1.2 : 3.6lt
Hyundai kona 1.0 t-gdi 3.6lt
Peugeot 3008 1.5 bluehdi : 4.0lt
Toyota ch-r 1.2T : 4.0lt
Suzuki vitara 1.6 : 3.9lt
Suzuki vitara 1.4 : 3.3lt
Opel astra 1.0 turbo :4lt
Opel astra 1.4 turbo :4lt
Opel isignia 1.5 turbo :4lt
Honda crv 1.5 :3.5ltΑυτά με μια γρήγορη ματιά.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αν παίρνει ένας κινητήρας 3 λίτρα ή 4 λίτρα δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα.Διαφορά 7-10€.Δεν αυξάνεται/μειώνεται το κόστος ιδιαίτερα.Το κόστος του σέρβις διαφέρει στο κόστος της εργατοώρας.Ο κάθε επιχειρηματίας την κοστολογεί διαφορετικά διότι διαφορετικά κόστη λειτουργίας έχει.Άλλο να έχει 10 άτομα προσωπικό και άλλο 2.Άλλο να έχεις ένα χώρο που καίνει 50 λάμπες και άλλο να έχει 3 λάμπες.Άλλο ενοίκιο 1000€,και άλλο 500€ κλπ κλπ.Ο κάθε πελάτης επιλέγει πού θα πάει το αμάξι του.Η δική μου η γνώμη είναι ότι όταν ένα αμάξι δεν είναι στην εγγύηση βρίσκεις ένα συνεργείο να ξέρει τον τύπο,να έχει συνεργαζόμενους έμπορους ανταλλακτικών,καινούριων ή μεταχειρισμένων,και το πας εκεί.Για απλές εργασίες όπως π.χ αλλαγή λαδιών υπάρχουν πολλά μαγαζιά που πουλάνε λάδια και τα αλλάζουν δωρεάν.Η ίδια δουλειά θα γίνει.Ο μηχανικός μπορεί να κοιτάξει και τα ψαλίδια,τα δισκόφρενα κλπ μιας και θα το σηκώσει.Δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνει κάποιος στην αντιπροσωπία για λάδια όμως.
-
Φίλε downhill, πες μου σε παρακαλώ σε ποιο μηχανικό μπορώ να κάνω αλλαγή υγρών φρένων με 10 Ευρώ με την εργασία, αν είσαι Αθήνα. Με pm αν προτιμάς.
Στο έχω ξαναζητήσει, γιατί όντως χρειάζομαι μια αλλαγή και η τιμή που μου είπαν σε ένα συνεργείο Ford είναι τσουχτερή...
-
**Το θέμα καθαρίστηκε από τις αντιπαραθέσεις. Παρακαλώ να μην επαναληφθεί. **
-
SERVICE TOYOTA
Όποιος θέλει να υπολογίσει ακριβώς πόσο θα πληρώσει και τι περιλαμβάνει η συντήρηση του αυτοκινήτου του μπορεί να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή κόστους στον ιστότοπο της αντιπροσωπείας
https://www.toyota.gr/service-and-acces ... rvice.json
το κακό είναι οτι είναι μέγιστες τιμές λιανικής και όλοι σχεδόν χρεώνουν ΝΑΙ ΤΙΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ
Ευτυχώς στην Θεσσαλονίκη η ΤΟΥΟΤΑ ΑΓΓΕΛΟΣ χρεώνει ενα 50άρικο λιγότερο στα 220 € * και μερικές αντιπροσωπείες στην επαρχία , να τα λεμε αυτά χωρίς παρωπίδες η συντήρηση των ΤΟΥΟΤΑ δεν είναι φθηνή !
Για Yaris diesel '14 περιλαμβάνει αλλαγή λαδιών/φίλτρου , φίλτρο a/c , αλλαγή υγρών φρένου ...αυτα ΜΟΝΟ για 220 € ακριβά !
-
Μόνο άνθρωπος που δεν ασχολείται/επισκέπτεται service toyota, μπορεί να πει κάτι τέτοιο.
Το τραγικό είναι, πως την ίδια τακτική έχουν και οι παλιατζίδες για ανταλλακτικά:
Για ep70 ζήτησαν 90€ για κάρτερ.
Για ep90 θέλανε 60€ για ηλεκτρικό γρύλο.
Για 1.6 corola μοτέρ/σαζμάν 1600κ.εκ. ή από glanza 1500€.edit:Στον από πάνω «υπολογιστή κόστους» δεν έχει καν starlet
-
Καλησπέρα στο φόρουμ. Αν και τον τελευταίο καιρό βλέπω ποστς είπα να κάνω και εγώ ένα.
Τον τελευταίο χρόνο αποφάσισα αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα για αγορά νέου και αξιόλογου για αντικατάσταση του οικογενειακό vw passat του 2000 έχουν γίνει τα έξεις μάζεματα.
1)αλλαγη όλα τα μπροστά συνεμπλοκ.. Είναι και πολλά πανάθεμα τα.. Κόστος 300 ευρώ με την εργασία και μάλιστα δεν εμεινα ευχαριστημένος από την εργασία σε εξειδικευμένο vw. Ειχαν τοποθετήσει σε λάθος τρύπα της βάσης το κατω ψαλίδι. ( μου άρεσε που και ο συνεργείας είχε το ίδιο πασσατ σε βελτιωμένο αλλά ήταν ο μόνος που δν μου έλεγε διαφορά για να το αναλάβει, καθώς οι άλλοι μου έλεγαν για αλλαγή όλα τα ψαλίδια 600 άρες ζητάγανε. ) με αποτέλεσμα να πάρει κάποια χιλιοστά η βάση που δένει το ψαλίδι και να έχει κλοτσισει μια βιδα από τα ψαλίδια.
2)επισκευη κρεμαργιερας στον λογοθετη γιατί έχανα πολλά υγρά από τα τσιμουχακια.. Κόστος 120 ο λογοθετης και 60 ο μάστορας που την έβγαλε και την τοποθέτησα τον οποίο μου τον υπέδειξε ο ίδιος! Απλά δεν έχω λόγια και για τους δύο άψογη δουλειά ο δε λογοθετης θεωρώ ότι πραγματικά έχω νέα κρεμαγιερα. Ο δε μάστορας που την τοποθέτησε είναι αυτός που μου έφτιαξε και το πρόβλημα από τον πρώτο μάστορα με το ψαλίδι.
3)αλλαγη αμορτισέρ γιατι τα παλιά ήταν 20 χρόνια στο αμάξι με 195000 χλμ και ήταν βάρκα γιαλός το αμάξι. Αλλάχτηκαν με νέα sachs advantage, νέα bumpstop ευθυγράμμιση τοποθέτηση στα 300 ευρό σε γνωστό και καλό λάστιχα.
Σειρά έχουν το Σεπτέμβριο αλλαγη μπροστά δισκόφρενα με νέα τακάκια ( τα fiba που έχω είναι εξαιρετικά και με αρκετή πάστα ακομα..αλλά θα αλλαχτεί πακέτο με της Δισκόπλακες για να πατήσουν καλά. ) και τοποθέτηση από εμένα κόστος 120 ευρώ τα υλικά. Επίσης θα αλλαχτούν και τα λάστιχα γιατί τα fulda sport control πλέων είναι ξερά και φθαρμενα με Goodyear στα 280 ευρώΣυμπέρασμα με 1200ευρώ έχω ένα ασφαλές και 'νέο' όχημα για αλλά 5 χρόνια τουλάχιστον και το κυριότερο
Έχει esp έχει νέα όλα τα εξαρτήματα που συμβάλουν στην ενεργητική ασφάλεια. Έχει υγραέριο δηλαδη με 35ευρώ κάνω 400 χλμ μικτα . Έχει ρεπριζ,( το αυτοκίνητο 150 άλογα έχει.) Έχει χώρους. έχει έχει εχει... Και έχοντας και υπόψη ότι τα τελευταία 6 χρόνια κάνει και το αγροτικό του λόγο ελαιοπαραγωγης..
Με υλικρινεια δεν ζηλεύω τα νέα αυτοκίνητα γιατί δεν μου γεμίζουν το μάτι ως προς την αξιοπιστία τους σε βάθος 20 ετιας.το αν έδωσα 1200 τα οποία και ζωριστικα 1χρόνια να κάνω οικονομία να το σουλουποσω ήταν σωστό θα δείξει σε βάθος 5 ετιας. Ακούω γνώμες.. -
Είχες επιλογή; Όχι! Από τη στιγμή που ζορίστηκες ένα χρόνο για να μαζέψεις 1.200 ευρώ, προφανώς δεν είχες επιλογή να δώσεις 20-25 χιλιάρικα για καινούριο αντίστοιχο.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Είχες επιλογή; Όχι! Από τη στιγμή που ζορίστηκες ένα χρόνο για να μαζέψεις 1.200 ευρώ, προφανώς δεν είχες επιλογή να δώσεις 20-25 χιλιάρικα για καινούριο αντίστοιχο.Ακριβώς! Elementary, my friend Watson...
-
Εφόσον το συμμαζεψες, μια χαρά είσαι. Θα σε βγάλει μερικά χρόνια ακόμη. Είναι ένα αξιοπρεπέστατο αυτοκίνητο που επι της ουσίας μόνο σε παθητική ασφάλεια υστερεί σε σχέση με ένα σύγχρονο όχημα. Καλα έκανες.
Sent from my iPhone using Tapatalk.
-
Subaru Forester 2008, 2.0 βενζινη.
Βγήκαν πολλά μαζεμένα στα 105000 χιλιόμετρα
Ιμάντας χρονισμού με τους τεντωτήρες του.
Δίσκος πλατο και ρουλεμαν (το οποίο είχε διαλυθεί)
Ιμάντας a/c
Βαλβολίνες και λάδια συνθετικα της eni
Φίλτρο λαδιού, αέρα, καμπίνας.Επισκευή του κεντρικού διαφορικού (συλλέκτη). Οταν ζεσταινόταν το αυτοκίνητο και έστριβαν πολυ οι ρόδες, δημιουργούσε αναπηδήσεις (δεν κυλούσαν κανονικά οι ρόδες)
Πρακτικά, μετά απο ταξίδι μιας ωρας και πάνω, οταν πας να παρκάρεις ή να στρίψεις πολύ, το αυτοκίνητο κανει εναν εντονο ήχο στους μπροστα τροχους γιατι δεν κυλάνε, αλλά μικρομετατοπίζονται.Ανταλλακτικά (εκτός των φίλτρων) αγοράστηκαν ακριβώς τα ίδια με αυτα που φορούσε απο το εργοστάσιο.
830€ σε εξειδικευμένο για Subaru συνεργείο (χωρίς ΦΠΑ για τα εργατικά)
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Subaru Forester 2008, 2.0 βενζινη.Diesel δεν εχεις?
-
Λίγο αδικαιολόγητες φθορές για τόσα λίγα χλμ. Η τιμή σουπερ.
Λάδια και βαλβολινες eni που μπορώ να βρω?Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Diesel δεν εχεις?
Δεν έχει forester.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Λίγο αδικαιολόγητες φθορές για τόσα λίγα χλμ. Η τιμή σουπερ.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΑυτό ακριβώς, αλλά τα εργατικά λογικά θα είναι >250Ε. Βέβαια, η επισκευή του διαφορικού είναι λίγο επίφοβη γιατί είναι περίεργα τα συμπτώματα.
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Diesel δεν εχεις?
Δεν έχει forester.
Nai, είναι ενος φίλου.
Ο ιμάντας ήταν στην προγραμματισμενη συντηρηση.
Ο δίσκος ηταν 'μπονους' μιας και ο φίλος μου ειναι προσεκτικός και ήρεμος οδηγός, αλλά μπροστά στο σπίτι του εχει μια ανηφόρα 30 μέτρα με παρα πολυ μεγάλη κλιση που καταλήσει σε 'STOP'
Μάλλον εκει εγινε η ζημιά.Το κεντρικό διαφορικό είναι ενα θεμα προς συζήτηση, μιας και εχω κι εγω το ίδιο πρόβλημα (μάλλον).
Και ειναι σοβαρό θέμα μιας και η αντιπροσωπία δεν το επισκευάζει και το ανταλλακτικό κάνει 900€ (+ τα εργατικά) -
Φίλε downhill, πες μου σε παρακαλώ σε ποιο μηχανικό μπορώ να κάνω αλλαγή υγρών φρένων με 10 Ευρώ με την εργασία, αν είσαι Αθήνα. Με pm αν προτιμάς.
Στο έχω ξαναζητήσει, γιατί όντως χρειάζομαι μια αλλαγή και η τιμή που μου είπαν σε ένα συνεργείο Ford είναι τσουχτερή...
Ποσό σου είπαν τιμή δλδ ?
-
Μικρό service & έλεγχος σε Οpel Mokka diesel 1.6
-
5.2 λίτρα λαδάκια Opel Dexos 2
-
Φιλτρο λαδιού
-
Φιλτρο αέρα
-
Τακάκια πίσω (αλλαγή)
-
Ρύθμιση αμορτισέρ στο πορτπαγκαζ
-
Διαγνωστικος έλεγχος
Σύνολο 120 Ευρώ με απόδειξη σε εξειδικευμένο Opel. Πολύ εξυπηρετικοί και σχολαστικοί, απάντησαν σε ολες τις ερωτήσεις μου και μου έλυσαν αρκετές απορίες.
Αλλά η τιμή νομίζω οτι είναι ελαφρώς τσιμπημένη
-
-
120 € με απόδειξη και σου φαίνονται πολλά?
την επόμενη πες τους να σου βάλουν για φίλτρο αέρα το φίλτρο καφετέριας,αντί για τακάκια τσίχλες και αραβοσιτέλαιο αντί για λάδι μηχανής να βγει λιγότερο
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?