-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Σέρβις 120k σε Toyota auris 1.4vvti του 2007, το ν σκίζεται καθημερινά με min 40χλμ τη μέρα ( τη Δευτέρα έκανα 250) λόγο δουλειάς150€ λάδια, μπουζί, τακάκια μπροστά, φίλτρα( αέρα, λαδιού, καμπίνας), ιμάντας δυναμό - αιρ-κον, βαλβολίνες, υγρά φρένων - συμπλέκτη.
Ατάκα του μάστορα ' Ευτυχώς για σένα είναι Toyota, αλλιώς θα ήσουν εδώ στάνταρ μια φορά το μήνα '. Ο μάστορας πιο τρελλός toyotaκιας από τον iceman. : )
nickthetrib from tapatalk
Toyota auris d4d mod. 2011. Στα 5000 χλμ άρχισε να καεί λάδια. Κατόπιν παρακολούθησης απο την αντιπροσωπεία, προέκυψε κατανάλωση 1l ανα 1000. Το αυτοκίνητο στην εγγύηση και απαίτησα αντικατάσταση ολοκλήρου του κινητήρα, όχι μονο μπλοκ. Απάντηση Toyota Europe στο σχετικό αίτημα της Toyota Ελλάς: 'κατανάλωση έως 1 l ανα 1000 χλμ ειναι στα πλαίσια της φυσιολογικής λειτουργίας, το γράφει το manual' (όντως το έγραφε).
Τι θα έλεγε γι'αυτο ο μάστορας σου;Sent from my iPad using Tapatalk
-
Για φριτέζα, λογική κατανάλωση είναι
Ευτυχώς που η Toyota και το άψογο after sales κάλυψαν τον πελάτη τους -
'Τζαπαν εγγυηση'
Κριμα. Και σ αυτο το μοτερ και στο 1.33 βενζινης εχουν παρατηρηθει αρκετα τετοια φαινομενα. -
Ο χρήστης STROF έγραψε:
Σέρβις 120k σε Toyota auris 1.4vvti του 2007, το ν σκίζεται καθημερινά με min 40χλμ τη μέρα ( τη Δευτέρα έκανα 250) λόγο δουλειάς
150€ λάδια, μπουζί, τακάκια μπροστά, φίλτρα( αέρα, λαδιού, καμπίνας), ιμάντας δυναμό - αιρ-κον, βαλβολίνες, υγρά φρένων - συμπλέκτη.
Ατάκα του μάστορα ' Ευτυχώς για σένα είναι Toyota, αλλιώς θα ήσουν εδώ στάνταρ μια φορά το μήνα '. Ο μάστορας πιο τρελλός toyotaκιας από τον iceman. : )
nickthetrib from tapatalk
Toyota auris d4d mod. 2011. Στα 5000 χλμ άρχισε να καεί λάδια. Κατόπιν παρακολούθησης απο την αντιπροσωπεία, προέκυψε κατανάλωση 1l ανα 1000. Το αυτοκίνητο στην εγγύηση και απαίτησα αντικατάσταση ολοκλήρου του κινητήρα, όχι μονο μπλοκ. Απάντηση Toyota Europe στο σχετικό αίτημα της Toyota Ελλάς: 'κατανάλωση έως 1 l ανα 1000 χλμ ειναι στα πλαίσια της φυσιολογικής λειτουργίας, το γράφει το manual' (όντως το έγραφε).
Τι θα έλεγε γι'αυτο ο μάστορας σου;Sent from my iPad using Tapatalk
O μέσος οδηγός με τέτοια κατανάλωση λαδιού, πάει στην αντιπροσωπεία με κολλημένο μοτέρ και τα πάντα αλλάζονται στην εγγύηση.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Για φριτέζα, λογική κατανάλωση είναι
Ευτυχώς που η Toyota και το άψογο after sales κάλυψαν τον πελάτη τουςΤουλάχιστον εκεί στο γράφει εξαρχής στο manual δεν το αποφασίζει κανας σκιτζης εδώ αυθαίρετα (μην με κουρδίζεις βραδιάτικα και ανοίξω το στόμα μου)
άλλωστε κινητήρα δεν του αλλάζουν όχι κάτι άλλο που ίσως βελτιώσει την κατάσταση.
Αλίμονο αν άλλαζαν κινητήρα σε όλους. -
Εννοειται τετοια καταναλωση σηκωνει αντικατασταση μοτερ! Και εκτος αυτου ολοι για να χουν το κωλο του καλυμμενο γραφουν το ιδιο στο βιβλιαρακι περι 'λογικης' καταναλωσης.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
:slap:
Εννοειται τετοια καταναλωση σηκωνει αντικατασταση μοτερ! Και εκτος αυτου ολοι για να χουν το κωλο του καλυμμενο γραφουν το ιδιο στο βιβλιαρακι περι 'λογικης καταναλωσης.Στα vag αλλάζονταν μοτέρ ;
-
Σ ολα τα polo gti - ibiza cupra 1.4 180 που ηταν η κλασσικη περιπτωση. Οπως και φυσικα η toyota στα mr2. Γι αυτο ειναι και παραξενο που δε το αλλαζουν.
-
Τι σημασία έχει τι κάνουν στα vag??
Τέτοια κατανάλωση πάντως δε δικαιολογείται. -
Τέτοια κατανάλωση πάντως δε δικαιολογείται.Το ρωτάω επειδή και εκεί υπήρχαν σε κάποιους tsi πολλές απώλειες λαδιού...
-
Το μοτέρ της celica (1.8 143 άλογα) φίλου μου έκαιγε λάδια μετά τα 120.000 χλμ και ένα auris 1.6 συγγενή μου επίσης (μετά τα 90.000 χλμ). Και στις 2 περιπτώσεις η toyota τα αντικατέστησε με καινούρια (μάλιστα και τα 2 είχαν μόλις βγει από την εξαετή εγγύηση). Σήμερα δεν ξέρω σε τι επίπεδο βρίσκεται το after sales τους.
Έχω φίλο που είναι υπεύθυνος σε συνεργείο toyota (επίσημη αντιπροσωπεία) στην επαρχία και μου έχει πει ότι :- Σίγουρα δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά, τα τελευταία toyota έχουν διάφορα θεματάκια.
- Ο 1.4 diesel έχει πολλά και διάφορα προβλήματα και προτείνει ανεπιφύλακτα τα αντίστοιχα hybrid.
-
Ο οποίος αυτός κινητήρας d4d ειναι στην παραγωγή πάνω απο 15 χρονια και θα έπρεπε φυσιολογικά να ειναι 'αλεξίσφαιρος' μετά απο τόση εμπειρία και εκατομμύρια χλμ που εχει γράψει. Όπως ο 1.5 dci της Renault που ειναι κι αυτός πολυ παλιός αλλά πραγματικά δεν παθαίνει τίποτα.
Όσο για το ότι τα τελευταία (τουρκικά) TOYOTA δεν έχουν καμία σχέση με τα παλιά, δεν χωράει αμφιβολία. Οριοθετώ το πέρασμα στη νέα εποχή αναξιοπιστίας και φθηνότερων- υποδεέστερων υλικών με το τέλος της παραγωγής των corolla στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι ντράπηκαν να δώσουν αυτο το όνομα στο κουτί που έφτιαξαν και το ονόμασαν auris. Για την Ευρώπη μιλάμε πάντα. Στην Ασία/ Αυστραλία/ Αφρική το κουτί ονομάζεται corolla αλλα κατασκευάζεται στην Japan.Όσο για το θέμα με τα λάδια που είχα (και κάποια ακόμα με τριγμούς, χαλασμένους σιδηροδρόμους, πλάτη που κουνιόταν κ.α.), δεν ασχολήθηκα. Την επόμενη μέρα της απάντησης μπήκε στο car και σε τρεις μέρες είχα απαλλαγεί.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Συμφωνώ σε όλα, εδώ και χρόνια μου έλεγε ο φίλος για τα προβλήματα των d4d και τον κοιτούσα καχύποπτα. Ενώ έπρεπε να είναι μοτέρ σκυλιά με τόση εξέλιξη. Κάτσε να δούμε πόσο θα αντέχει ο 1.2 turbo.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Τέτοια κατανάλωση πάντως δε δικαιολογείται.Το ρωτάω επειδή και εκεί υπήρχαν σε κάποιους tsi πολλές απώλειες λαδιού...
Υπήρχαν όντως. Στο δικό μου 1,4tsi μισό λίτρο λάδι λάδι ανα 10.000χιλ.
Φυσιολογικό μου έλεγαν και στην VW γιαυτο και εμένα πήγε στο car.gr και ησύχασα. -
Φυσιολογικό μου έλεγαν και στην VW γιαυτο και εμένα πήγε στο car.gr και ησύχασα.Φυσιολογική κατανάλωση για 10.000 αυτή που γράφεις..
-
H BMW δικαιολογει μεχρι 750ml/1.000χλμ καταναλωση λαδιου στα απλα μοντέλα και 1,5λτ/1.000χλμ για τα //Μ...!! Μάλιστα εχω και την τεχνική οδηγια...εαν την βρω θα την αναρτησω, η οποία εξηγει και τους λόγους.
-
στο WagonR εχω πρόβλημα στον κινητηρα και προβληματίζομαι αν αξίζει να τον φτιαξω ή αν πρεπει να αλλαξω ολο το αυτοκινητο (λογω υψηλου κοστους επισκευης και χαμηλης αξιας αυτοκινητου).
Χρειαζεταια αλλαγη μια βαλβιδα εξαγωγης, τσιμουχακια και ελλατήρια αν ειμαι τυχερος (αν δεν ειμαι θα χρειαστει και μηχανουργειο για τα χιτωνια).
Το αυτοκινητο καπνίζει αρκετα, μυριζει λαδιλα και λερωνει την εξατμιση.μεχρι τις 2000 χιλιομετρα καιει ελαχιστο λαδι που δεν φαινεται στον δεικτη.
Μετα τις 3000 χιλιομετρα καιει περιπου 1 λιτρο και μετα τις 4-5000 περισσοτερο. (κανω αλλαγη στις 7500)Με αυτα ομως που διαβαζω εδω, μάλλον ειμαι μεσα στα ορια
Περα απο την πλακα, αποφασισα να παιρνω ενα φτηνο συνθετικο λαδι και να το αλλαζω καθε 4 ή 5000 χιλιομετρα χωρις να συμπληρωνω (για τις 7500 χρειαζομαι περιπου 3 λιτρα λαδι, ενω το αυτοκινητο θελει 4 λιτρα με αλλαγη φιλτρου)
-
H μερσεντές μεσα στο μανουαλ της λεει ότι θεωρει φυσιολογικη καταναλωση εως 1λ/1000 χιλιόμετρα εφόσον το αυτοκινητο δουλευει παρατεταμένα σε ψηλες στροφες.
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Φυσιολογικό μου έλεγαν και στην VW γιαυτο και εμένα πήγε στο car.gr και ησύχασα.Φυσιολογική κατανάλωση για 10.000 αυτή που γράφεις..
Sorry λάθος ανα 1.000χιλ. ήθελα να γράψω.
Πως γίνεται να είναι φυσιολογικές οι καταναλώσεις που γράφουν VW, BMW, Mercedes και οποιοσδήποτε από τη στιγμή που σου λένε service κάθε 10 ή 15.000χιλ.?? Θα μείνει από λάδια πριν πάει για service.
Οκ, εγώ το παρακολουθώ και προσθέτω (αν και το βρίσκω τρέλο) ο παππούς όμως ή η κυριούλα ή κάποιος που δεν ξέρει που μπαίνει το νερό για τους υαλοκαθαριστήρες?? Θα μείνουν χωρίς λάδια??
Ρητορική ερώτηση, ξέρω την απάντησηΠάντως το qasqhai δεν καίει ούτε γραμμάριο.
-
Λάδια Ημισυνθετικα Havoline 10-40
Μπουζι NGK
Φιλτρο Λαδιου Εμπορίου
45 ευρώ και παίρνω μαζί και το λάδι που περισσεύει.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?