-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Πρέπει σιγά σιγά να μάθω να φοράω τα γάντια του box. Μπήκα στο forum αυτό για να εξασκήσω τα Ελληνικά μου σε σχέση με το πάθος μου για αυτοκίνητα. Καιρός να εξασκήσω και το Ελληνικό αίμα που ρέει στις βλέβες μου
Come on.. Ποιος είναι πρώτος να του δείξω εγώ πως ξύπνησα πρωί πρωί
ΑστειεύομαιΦιλικά ,
ΔημήτρηςΜα φυσικα ενας απο τους λογους που μπαινω μεσα στο φορουμ εδω ειναι οτι αναζητω το ελληνικο ταμπεραμεντο. Τα Ελληνικα συμφωνω επισης. Κυριως τα γραπτα
Και να μην ξεχναμε τα αυτοκινητα που ολοι μας εχουμε μια τρελλα λιγο πολυ.
Νικος
-
Οι απαγορεύσεις γενικώς πρέπει να αποφεύγονται. Πιό συγκεκριμένα για το πετρέλαιο στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι κατά την αποψή μου η ποιότητα του όπως βγαίνει απο τα δυιληστήρια είναι κατώτερων προδιαγραφών απο της Ευρώπης και γιαυτό και οι κινητήρες DIESEL στην Ελλάδα βγάζουν αυτην την κάπνα. Η κυβέρνηση δεν το αναφέρει βέβαια αυτό σαν λόγο για την απαγόρευση γιατι η μετατροπή των δυιληστηρίων μας κοστίζει και δεν γίνεται απο την μία μέρα στην άλλη. Αλλο πρόβλημα όπως είπε και ο Κ.Κ. στην τηλεόραση είναι η νοθεία η οποία δεν ελέγχεται στην Ελλάδα και κατα συνέπεια θα καταστρέφονται πολύ εύκολα τα μπέκ των κινητήρων τά οποία κοστίζουν υπερβολικά για να αντικατασταθούν. Για τους νέους κινητήρες που είναι πολύ καθαροί η ποιότητα καυσίμου παίζει το πρώτο λόγο. Σκευθείτε οτι ακόμη και τη ρευστή άσφαλτος που παράγουν τα δυιλιστήρια και που είναι το κατακάθι δεν έχει σταθερή ποιότητα!!!!! πόσο μάλλον το πετρέλαιο κίνησης. Για τις ζώνες δεν το συζητώ οτι σώζουν ζωές, για τους 'χιλιάδες αερόσακους' όμως δεν είμαι τόσο σίγουρος.
-
Υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε (αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι) αν πούμε ότι τα SUV μεταξύ κι άλλων κατηγοριών οχημάτων ΔΕΝ είναι 'συμβατά' με τις υπάρχουσες κυκλοφοριακές υποδομές της Αθήνας;
Κι αν συμφωνήσουμε στο παραπάνω, υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε επίσης ότι η απαγόρευση ΜΟΝΑΧΑ των SUV φαντάζει (και για μένα είναι) 'ρατσιστική' αντιμετώπιση;
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Καλα ρε Νικο εσυ καταλαβες που το πηγαινε ο φιλος theios αλλα εμεις αν που με κατι θα μας πουνε οτι μαντευουμε.
Γιαυτο λοιπον προτεινω οταν κανουμε εκθεση επιχειρηματων στο τελος να βαζουμε και το συμπερασμα που καταληξαμε.Μια και οπως πολυ καλα ξερουμε οτι αλλο συμπερασμα βγαζω εγω αλλο εσυ και αλλο καποιος αλλος.
Φιλικα
Νικος
Nίκο και εγώ... μαντεύω. Αν κάνω λάθος (καθόλου απίθανο) θα με διορθώσει. Σε αυτό και σε άλλα topic κάποιες φορές, αν και κάποιοι προέβαλλαν επιχειρήματα, κάποιοι άλλοι συμπεριφερόντουσαν σα να φορούσαν οτασπίδες. Σε αυτό οφείλεται και η αντίδραση του theios. Κάτι που δεν ισχύει όμως εδώ, για αυτό και η δική μου (ελπίζω σωστή) διευκρίνηση. Συμφωνώ, καλό είναι στο τέλος να αναφερόμαστε με σαφήνεια στο συμπέρασμα ή τη θέση μας.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε (αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι) αν πούμε ότι τα SUV μεταξύ κι άλλων κατηγοριών οχημάτων ΔΕΝ είναι 'συμβατά' με τις υπάρχουσες κυκλοφοριακές υποδομές της Αθήνας;Κι αν συμφωνήσουμε στο παραπάνω, υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε επίσης ότι η απαγόρευση ΜΟΝΑΧΑ των SUV φαντάζει (και για μένα είναι) 'ρατσιστική' αντιμετώπιση;
migf1 συμφωνώ! Μόνο που στο πρώτο σκέλος θα έβαζα οποιοδήποτε όχημα άνω των 4,8 μέτρων...
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε (αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι) αν πούμε ότι τα SUV μεταξύ κι άλλων κατηγοριών οχημάτων ΔΕΝ είναι 'συμβατά' με τις υπάρχουσες κυκλοφοριακές υποδομές της Αθήνας;Κι αν συμφωνήσουμε στο παραπάνω, υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε επίσης ότι η απαγόρευση ΜΟΝΑΧΑ των SUV φαντάζει (και για μένα είναι) 'ρατσιστική' αντιμετώπιση;
Συμφωνώ και πρέπει να πω ότι με επιχειρήματα (με αποδείξεις ή άνευ) που έχω διαβάσει εδώ μέσα έσπασα λίγο το ΄στόκο του κεφαλιού μου
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Κι εγώ μαζί σου.
-
Την αντιμετώπιση όμως που επιφυλάσσουν εν γένει οι ιδιοκτήτες SUV στην πλέμπα που δεν έχει τέτοιο όχημα ΔΕΝ την θεωρούμε ρατσισμό, έτσι;
Η τυφλή ανοχή είναι ηλιθιότητα. Ανοχή μπορεί να υπάρχει μόνον αν είναι αμοιβαία, το ίδιο ισχύει και για τον σεβασμό.
-
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Την αντιμετώπιση όμως που επιφυλάσσουν εν γένει οι ιδιοκτήτες SUV στην πλέμπα που δεν έχει τέτοιο όχημα ΔΕΝ την θεωρούμε ρατσισμό, έτσι;Η τυφλή ανοχή είναι ηλιθιότητα. Ανοχή μπορεί να υπάρχει μόνον αν είναι αμοιβαία, το ίδιο ισχύει και για τον σεβασμό.
Deja vu!
Νομίζω ότι κάπου το έχω ξαναδεί αυτό το στυλάκι. Α, ναι, θυμήθηκα: στους Κνίτες των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Deja vu!Νομίζω ότι κάπου το έχω ξαναδεί αυτό το στυλάκι. Α, ναι, θυμήθηκα: στους Κνίτες των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων...
kyan, οι Κνίτες των εφηβικών σου χρόνων έχουν τώρα **όλοι **SUV (και πισίνα, δίπλα στην οποία κάνουν μπάρμπεκιου ακούγοντας αντάρτικα).
-
Τωρα το 8εμα περασε παλι στους ιδιοκτητες. Κ 8α προσ8εσω:
Δεν ειναι οτι καλυτερο να 3ερεις οτι το αυτοκινητο σου μπορει να σε παει παντου? Με ασφαλεια στην ασφαλτο, στο χωμα, στο χιονι, στην αμμο κτλ.
Λοιπον, επειδη η χωρα μας ειναι ιδανικη για ορεινες κ παραλιακες περιηγησεις, τα SUV ειναι ο,τι καλυτερο για μας. Ακομη κι αν παει μια φορα στα 2 χρονια. Ακομη κι αν το κανει για να δικαιολογησει την αγορα του αυτοκινητου του. Κακα τα ψεμματα, ακομη κ μια φορα να βγεις εκτος δρομου κ να ψαχτεις σε μονοπατια, ειναι κατι που 8α σου μεινει, κ για μενα α3ιζει κα8ε ευρω..
Προσωπικο παραδειγμα: Στην οικογενεια χρειαζομασταν 2ο αυτοκινητο. Ο πατερας μου ειχε σκισει 3 λαστιχα οταν ειχε παει να δει ενα χωραφι κοντα στο ε3οχικο μας κ ειχαμε πα8ει γερη ζημια σε χιονοδρομικο με το κυριο αυτοκινητο. Παρ' ολα αυτα ομως το 99% του χρονου το περνουσαμε στην ασφαλτο. Αυτο δε σημαινει τιποτα. Το gv ηταν το ιδανικο 2ο αυτοκινητο για μας.
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Λοιπον, επειδη η χωρα μας ειναι ιδανικη για ορεινες κ παραλιακες περιηγησεις, τα SUV ειναι ο,τι καλυτερο για μας. Ακομη κι αν παει μια φορα στα 2 χρονια. Ακομη κι αν το κανει για να δικαιολογησει την αγορα του αυτοκινητου του. Κακα τα ψεμματα, ακομη κ μια φορα να βγεις εκτος δρομου κ να ψαχτεις σε μονοπατια, ειναι κατι που 8α σου μεινει, κ για μενα α3ιζει κα8ε ευρω..Έχεις απόλυτο δίκιο. Στη χώρα μας τα πιο κατάλληλα αυτοκίνητα είναι τα 'πολλαπλών ρόλων' (θα αποφύγω να τα περικλείσω στον κακόηχο χαρακτηρισμό SUV) και τα άνοιχτά (cabrio, roadster, cc, κλπ). Άσχετα αν έχουμε υποστεί μια περιχαράκωση της 'κοινωνικής μας συνείδησης' (sic!) λόγω της αιώνιας μιζέριας και των πεφωτισμένων κυβερνήσεων μας τόσα χρόνια.
Και, όπως διαπιστώνει κανείς απ'αυτό το thread, τα κόμπλεξ είναι πολλά και αγιάτρευτα.
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Deja vu!
Νομίζω ότι κάπου το έχω ξαναδεί αυτό το στυλάκι. Α, ναι, θυμήθηκα: στους Κνίτες των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων...
kyan, οι Κνίτες των εφηβικών σου χρόνων έχουν τώρα **όλοι **SUV (και πισίνα, δίπλα στην οποία κάνουν μπάρμπεκιου ακούγοντας αντάρτικα).
Όπως είχε πει ένας φίλος μου κνίτης αυτοί έφυγαν από το 'κουκουέ' και πήγαν στο 'κουκουέφ' (κομμουνιστικό κόμμα ευπόρων)
-
Τα SUV θα μπορούσαν να είναι τέλεια για τα βουνά και τις παραλίες.
Όπως και τα Σμαρτ για τις πόλεις.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ και τα SUV στα βουνά ή τις παραλίες να τραβάνε φουσκωτά, αν είχαν όλα κοντό και/ή μπλοκέ (θα μπορούσα να πω)
-
Όπως και τα Σμαρτ για τις πόλεις.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ και τα SUV στα βουνά ή τις παραλίες να τραβάνε φουσκωτά, αν είχαν όλα κοντό και/ή μπλοκέ (θα μπορούσα να πω)
Ξαναλέω πως το θέμα που συζητάμε εδώ είναι θέμα προσωπικής ελευθερίας. Εφόσον έχω ένα όχημα που συμορφώνεται με τους κανονισμούς και δεν ενοχλεί κανένα η απαγόρευση κυκλοφορίας του για λόγους αισθητικής (?) ή καλύτερα για να ακριβολογούμε κόμπλεξ είναι μια κίνηση καθαρα ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ.
-
Μα από ότι βλεπεις, οι Γάλλοι ΑΛΛΑΖΟΥΝ τους κανονισμούς τους!!!
ΟΠΟΤΕ, θα έπρεπε να συμμορφωθείς με αυτούς!!
Και πραγματικά αυτή η καραμέλα με το κόμπλεξ είναι το λιγότερο ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ για κάποιους που θεωρούν τα SUV άτοπα στις πόλεις!!!Και να μην ξεχνάς ότι η προσωπική μας ελευθερία διέπεται πιά από κανόνες, θες δε θες.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Και να μην ξεχνάς ότι η προσωπική μας ελευθερία διέπεται πιά από κανόνες, θες δε θες.Αυτό το 'θες δε θες' μου γυρίζει προσωπικά τα άντερα. Συγνώμη. Δεν θα πάρω
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Μα από ότι βλεπεις, οι Γάλλοι ΑΛΛΑΖΟΥΝ τους κανονισμούς τους!!!Δέν είναι σίγουρο οτι θα αλλάξουν οι κανονισμοί. Το άρθρο στο αρχικό πόστ μιλάει για την πρόταση ενός (φανατικού κατ'εμέ) μέλους του δημοτικού συμβουλίου. Απο πρόταση ως να αρχίσει να επιβάλλεται υπάρχει πολύς δρόμος.
ΟΠΟΤΕ, θα έπρεπε να συμμορφωθείς με αυτούς!!
Φυσικά και πρέπει να συμμορφωνόμαστε με τους κανόνες, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να τους κρίνουμε. Το θέμα αυτό έχει συζητηθεί εκτενέστατα στο τόπικ για τις ζώνες ασφαλείας.
Και πραγματικά αυτή η καραμέλα με το κόμπλεξ είναι το λιγότερο ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ για κάποιους που θεωρούν τα SUV άτοπα στις πόλεις!!!
Κάποιοι πήραν μια φαρδιά βούρτσα και μπογιατίσανε όλους τους οδηγούς SUV ώς αντικοινωνικά στοιχεία. Κόμπλεξ δεν είναι αυτό?
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Όπως και τα Σμαρτ για τις πόλεις.ΟΚ, τότε περιμένω να υπερασπιστείς με το ίδιο 'πάθος' τις ακόλουθες μελλοντικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας:
ο Smart, Atos και γενικά αυτοκινήτων με λιγότερα από 1400 cc σε αυτοκινητόδρομους
ο Μη 4x4 αυτοκινήτων σε χωματόδρομους και χιόνια
ο Πολυμορφικών αυτοκινήτων με λιγότερους από 4 επιβαίνοντες
κοκ.
Έξω τα suv (από το Παρίσι?)