-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Και εγώ θα συμφωνήσω ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα έπρεπε να εφαρμοστεί-μπορούν να δοθούν αντικίνητρα με άλλους τρόπους.Πάντως, αν δεν κάνω λάθος, καμία αυτοκινητοβιομηχανία στη Γαλλία δεν παράγει SUV, τουλάχιστον όχι του μεγέθους Cayenne, X5 κλπ.
Αν δεν ίσχυε αυτό επιτρέψτε μου να διατηρώ σοβαρές αμφιβολίες για το αν τέτοιες σκέψεις θα είχαν προχωρήσει...Έχεις απόλυτο δίκαιο. Μόνο προτότυπα SUV έχουν παρουσιάσει, αλλά κανένα δεν έχει βγει στην παραγωγή.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Για την ιστορία, τα SUV συνήθως δηλώνονται ως ελαφρά φορτηγά, μια κατηγορία στην οποία οι προδιαγραφές παθητικής ασφάλειας για επιβαίνοντες και μη είναι πολύ χαλαρότερες. Αλλιώς, τα περισσότερα από αυτά τα ελεεινά, οπισθοδρομικά κατασκευάσματα, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ. Αυτά για το πόσο 'ασφαλή' είναι. Ακόμα όμως και να το εξηγήσεις αυτό στον πέτσακα που αγόρασε το SUV γιατί 'νιώθει πιο ασφαλής μ'αυτό', δεν πρόκειται να καταλάβει, γιατί η φυσική δεν ήταν προφανώς ένα απ'τα μαθήματα στα οποία είχε κλίση μικρός...Αφήστε δε που, λόγω υψηλού κέντρου βάρους, υψηλού κέντρου περιστροφής και μάζας, είναι παντελώς αδύνατον να στρίψουν σωστά. Για το φρενάρισμα ούτε λόγος.
Α, και το άλλο: Τα SUV προσφέρουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους για τον κατασκευαστή τους από τα συμβατικά οχήματα, δηλαδή, για να παραφράσω ένα παλιό σλόγκαν της Skoda, παίρνει ο αγοραστής τους (ή μάλλον το ΚΟΡΟΪΔΟ) less car for his money. Αφήστε δε που ειδικά οι Αμερικανοί κατασκευαστές τα τιμολογούν με... ΤΟ ΚΥΒΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΟΓΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ!!!
Φίλε μου μάλλον κάτι δεν έχει καταλάβει καλά. Τα SUV δεν είναι πολύ ασφαλή αυτοκίνητα και για τους επιβαίνοντες αλλά και για τους υπόλοιπους έξω από αυτά. Παίρνουν έγκριση τύπου με τους ίδιους κανόνες που παίρνουν και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, κάτι που θα ισχύει σιγά σιγά και για τα υπόλοιπα 4Χ4 που δεν είναι SUV και στα οποία αναφέρεσαι όπως τα LR 90 και τα Niva.
-
Ο χρήστης tasmania έγραψε:
Δεν ειναι μαγκια του. Ειναι ενεργοβορα και ρυπαινουν. Αυτα μας επηρεαζουν ολους. Δε ζουμε σε κοινωνιες του ενος. Κανεις δεν εχει δικαιωμα στον αερα που αναπνεουμε...
Πόσα SUV είναι περισσότερο ενεργοβόρα από ένα EVO ή ένα Impreza ή τις 500 άρες και 600 άρες Mercedes υπουργών και λοιπών...; Και γιατί ρυπαίνουν περισσότερο από κάποια άθλια παλιά ταξί ή φορτηγά - κια δημοσίας χρήσεως;
Νομίζω ότι γινόμαστε υπερβολικοί.
Συμφωνώ για τα ταξί,αλλά σκέψου πόσα suv κυκλοφορούν και πόσα evo,impreza κ.α.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Οι πηγές μου είναι από μαθήματα και papers που κατά καιρούς διαβάζω στην σχολή μου. Πάντως μπορώ να αναζητήσω (μετά την εξεταστική βέβαια) ακριβείς πηγές για αέριους ρύπυς κλπ. Μία πρώτη είναι Economopoulos et al κάποιο βιβλίο περί μόλυνσης αέρα. Τίτλο δεν θυμάμαι.
Pes mou periodiko kai author to paper.. Signwmh alla MIT exw teliwsei kai den mporw na dextw na metafereis upervolika auta pou diavazeis sta papers.
DimitrisΜάλιστα. Τώρα καταλαβαίνω γιατί ζητάς αποδείξεις και τεκμηριώσεις για όλα.
Ο ελεύθερος άνθρωπος έχει κριτική ματιά και ικανότητα αξιολόγησης πέρα από τα απόλυτα κριτήρια πειραμάτων και τα αποτελέσματα τους. Επίσης, δεν χρειάζεται κάποια !#@$#@ επιστημονική τεκμηρίωση ότι ένα απλό SUV όπως το HRV θα κάνει κομμάτια έναν μοτοσυκλετιστή που θα τον πάρει πανεύκολα από κάτω, τη στιγμή που ένα τουίνγκο θα προκαλέσει σαφώς μικρότερη ζημιά. (συγγνώμη για την ασχήμεια του παραδείγματος).
Επίσης, το ότι έχεις τελειώσει ΜΙΤ (μακάρι να είχα τελειώσει και εγώ) δε σημαίνει ότι έχεις αποκτήσει την κυριαρχία να δέχεσαι ή να μη δέχεσαι απόψεις ή τη δική μας εκτίμηση. Μπορείς να αντιλέγεις, αλλά όχι να μας παραθέτεις τις καθόλα αξιοσέβαστες σπουδές σου ως τεκμήριο ανώτερης δυνατότητας κρίσης και σκέψης. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ, αν ζεις και εργάζεσαι στις ΗΠΑ εμένα (έχοντας πάρα πολλά τεκμήρια πια) αυτό μου κάθεται πολύ αρνητικά στο στομάχι, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.
Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι σε κατηγορώ. Σε κρίνω όμως με όλη την ελευθερία που μου έχει δώσει το μυαλό μου, που δεν περιορίζεται από τις κατώτερες σπουδές μου.
ΑΙΝΤΕ ΠΙΑ.Κι εάν ο δύστυχος μοτοσικλετιστής, βρεθεί αντιμέτωπος με ένα κωλό φτιαγμένο punto που κάνει δοκιμές μέσα στα στενά ή ακόμα και στην Βουλιαγμένης ή με ένα φορτηγό που κυκλοφορεί βράδυ χωρίς φώτα ή χωρίς να έχει καλυμμένο το φορτίο θα την γλιτώσει; Χλωμό
Έχουμε πολλά μεμπτά στις κυκλοφοριακές μας συνήθειες σαν Έλληνες και το λιγότερο μεμπτό είναι τα SUV Ας γίνουμε πρώτα άνθρωποι που σκεφτόμαστε τον άλλο που κυκλοφορεί δίπλα μας και μετά συζητάμε και για τα κακά που έχουν τα SUV
-
Βασικά, από τις χώρες στις οποίες παράγονται (κυρίως ΗΠΑ) παίρνουν έγκριση ΦΟΡΤΗΓΟΥ, γιατί έτσι δεν είναι υποχρεωμένα να πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας, οικονομίας και χαμηλών εκπομπών ρύπων που καλύπτουν τα 'παρακατιανά' ΙΧ.
Ο χρήστης tasmania έγραψε:
Για την ιστορία, τα SUV συνήθως δηλώνονται ως ελαφρά φορτηγά, μια κατηγορία στην οποία οι προδιαγραφές παθητικής ασφάλειας για επιβαίνοντες και μη είναι πολύ χαλαρότερες. Αλλιώς, τα περισσότερα από αυτά τα ελεεινά, οπισθοδρομικά κατασκευάσματα, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ. Αυτά για το πόσο 'ασφαλή' είναι. Ακόμα όμως και να το εξηγήσεις αυτό στον πέτσακα που αγόρασε το SUV γιατί 'νιώθει πιο ασφαλής μ'αυτό', δεν πρόκειται να καταλάβει, γιατί η φυσική δεν ήταν προφανώς ένα απ'τα μαθήματα στα οποία είχε κλίση μικρός...
Αφήστε δε που, λόγω υψηλού κέντρου βάρους, υψηλού κέντρου περιστροφής και μάζας, είναι παντελώς αδύνατον να στρίψουν σωστά. Για το φρενάρισμα ούτε λόγος.
Α, και το άλλο: Τα SUV προσφέρουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους για τον κατασκευαστή τους από τα συμβατικά οχήματα, δηλαδή, για να παραφράσω ένα παλιό σλόγκαν της Skoda, παίρνει ο αγοραστής τους (ή μάλλον το ΚΟΡΟΪΔΟ) less car for his money. Αφήστε δε που ειδικά οι Αμερικανοί κατασκευαστές τα τιμολογούν με... ΤΟ ΚΥΒΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΟΓΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ!!!
Φίλε μου μάλλον κάτι δεν έχει καταλάβει καλά. Τα SUV δεν είναι πολύ ασφαλή αυτοκίνητα και για τους επιβαίνοντες αλλά και για τους υπόλοιπους έξω από αυτά. Παίρνουν έγκριση τύπου με τους ίδιους κανόνες που παίρνουν και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, κάτι που θα ισχύει σιγά σιγά και για τα υπόλοιπα 4Χ4 που δεν είναι SUV και στα οποία αναφέρεσαι όπως τα LR 90 και τα Niva.
-
Το κόστος επισκευής μετά από μικροσύγκρουση SUV με ΙΧ είναι τόσο αυξημένο που οι ασφαλιστικές εταιρίες στην Αμερική επιθυμούν να ληφθούν μέτρα: 4500-6000 δολλάρια για σύγκρουση με 10mph! ΤΟ ενδιαφέρον είναι ότι τα SUV δεν έπαθαν πολύ μικρότερη ζημιά από τα ΙΧ.
Το πρώτο μέτρο είναι να κατέβει το ύψος από τους προφυλακτήρες των SUV στο ύψος των άλλων αυτοκινήτων. Ήδη μερικά νέα μοντέλα (πχ Mercedes Μ) το φροντίζουν αυτό, αποδεχόμενα ότι οι χρήστες τους ελάχιστα ενδιαφέρονται για εκτός δρόμου χρήση.
http://www.msnbc.msn.com/id/5961831/ -
Λέτε να γίνουμε Παρίσι;
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Λέτε να γίνουμε Παρίσι;http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
***Υπό εξέταση το μέτρο
«Δακτύλιος» στο κέντρο της Αθήνας για τα τζιπ μεγάλου ***Ουγκ!
Πως θα εφαρμοσθεί αυτό?
Θα εξαιρούνται οι κυρίες με μαλλί κομμωτηρίου και Χ5. κάτοικοι Κολωνακίου?
Θα εξαιρούνται οι 25χρονοι 'επιχειρηματίες' με Cayenne?Χμμμμ....
-
Δεν μπορει να εφαρμοστει κατι τετοιο....
Αν ειναι δικαιοι θα πρεπει να το εφαρμοσουν σε αυτοκινητα κακοσυντηρημενα,σε πασης φυσεως αυτοκινητο ανω των 2500 κυβικων ή σε διλιτρα turbo,σε ολα τα παλαια diesel(ταξι),σε αυτα που χρησιμοποιουν super και οχι μονο στα suv μεγαλου κυβισμου...
Αλλα κατα τα αλλα λογος να γινεται.. -
Τα SUV επιπροσθέτως αποτελούν κίνδυνο για τους πεζούς ενω μια mercedes 600 οχι τόσο,και φυσικα τα SUV αναγνωρίζονται εύκολα απο τους τροχονόμους.
-
εμένα στα Suv με ενοχλεί ότι όαν είναι μπροστά μου δεν βλέπω τι είναι μπροστά τους και γενικώς πως κινείται η κυκλοφορία....
επίσης με ενοχλεί ότι μερικού είναι προκλητικοί και χώνονται και με κλείνουν για να πάρουν την λωρίδα με το σκεπτικό είμαι μεγάλος (όπως κάνουν στο περιφερειακό του Καρέα μερικοί έξυπνοι που προσεπρνούν /χώνονται από τις λωρίδες εισόδου για να περάσουν 20 αυτοκίνητα)Μεταξύ SUVαδων πόλης το τελευταίο διάστημα η πρώτη συζήτηση τους είιναι η κατανάλωση (όπως στρώνεις κοιμάσαι)
ΥΓ. άσε που τώρα γνωστή εταιρεία του χώρου έβγαλε και μεγάλο πρόγραμμα άτοκων δόσεων (50 μήνες) και θα πάρουν και οι τελευταίοι ....
Ναι στα SUV αλλά πάρτε τα βουνά ρε να τα χαρείτε.... πηγαίντε στην Σαμαρίνα, στην Δαδιά, Στη Φολόη, στα Τζουμέρκα, στην άγνωστη Ανδρο όχι στο Κολωνάκι ρε πελατάκια
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
εμένα στα Suv με ενοχλεί ότι όαν είναι μπροστά μου δεν βλέπω τι είναι μπροστά τους και γενικώς πως κινείται η κυκλοφορία....Αυτο ακριβως εινα ικαι το δικο μου προβλημα με τα εν λογο οχηματα και φυσικά οχι μονο με αυτα, αλλα και με τα van και τα φορτηγα γενικοτερα..κατα τα αλλα ας τα κανουν οτι θελουν και να μην κλαινε γιατί καινε πολυ ...ας προσεχαν!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
ΥΓ. άσε που τώρα γνωστή εταιρεία του χώρου έβγαλε και μεγάλο πρόγραμμα άτοκων δόσεων (50 μήνες) και θα πάρουν και οι τελευταίοι ....Άσε που η διαφήμιση λέει 50 άτοκες δόσεις και μετά 340 ευρώ το μήνα, οπότε πολλοί θα νομίζουν ότι πουλιέται για 17000 ευρώ.
-
Να δω τι άλλο θα αντιγράψουμε από το εξωτερικό!!!!!
Να αντιγράφαμε και τίποτα θετικό!!
Αλήθεια γιατί δεν αντιγράφουν την ελεύθερη πώληση πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων;
Βρε δεν πάνε στο καλό να μας αφήσουν ήσυχους; -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
...........................
.............................
Μεταξύ SUVαδων πόλης το τελευταίο διάστημα η πρώτη συζήτηση τους είιναι η κατανάλωση (όπως στρώνεις κοιμάσαι)ΥΓ. άσε που τώρα γνωστή εταιρεία του χώρου έβγαλε και μεγάλο πρόγραμμα άτοκων δόσεων (50 μήνες) και θα πάρουν και οι τελευταίοι ....
Ναι στα SUV αλλά πάρτε τα βουνά ρε να τα χαρείτε.... πηγαίντε στην Σαμαρίνα, στην Δαδιά, Στη Φολόη, στα Τζουμέρκα, στην άγνωστη Ανδρο όχι στο Κολωνάκι ρε πελατάκια
Συμφωνώ απόλυτα
Οσο για τη γνωστή εταιρεια με το προγραμμα των 50 ατοκων δόσεων (που προυποθέτει 50% προκαταβολή), ειναι πασιγνωστο πόσο 'βαράει' στα μικρά και μεγάλα Service των θηρίων της (500 - 1000 Ευρώ ανα service)
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ναι στα SUV αλλά πάρτε τα βουνά ρε να τα χαρείτε.... πηγαίντε στην Σαμαρίνα, στην Δαδιά, Στη Φολόη, στα Τζουμέρκα, στην άγνωστη Ανδρο όχι στο Κολωνάκι ρε πελατάκιαΔεν ειναι κα8ε μερα Σαββατοκυριακο ομως..
[ο δικηγορος του διαβολου ]
-
αν ήταν έξυπνοι Δευτέρα με Παρασκευή απόγευμα θα κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητο της κατηγορίας Α και Παρασκευή απόγευμα το SUV και έφυγες για την φύση.......
Έλα όμως που είναι σαν να νιώθουν ντροπή αν τους δούνε σε αυτοκίνητο της κατηγορίας Α
-
θα διαφωνησω μαζι σας !!!Οχι στα ΣΟΥΒ σε οσους δεν τα χρειαζονται !!ναι σε οσους τα χρειαζονται!!
Η ΑΘΗΝΑ ειναι η πολη που πραγματικα ειναι αναγκαια τα Σουβς!!!
Πλημηρες!λακουβες!!ανηφορες με ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ καθρεπτη!!κατηφορες το ιδιο!!Ειπαμε οχι στην Σουβμανια! ναι στα Σουβ για τις εκδρομουλες μας,γιαυτους που μενουν Παρνηθα,λοφο Αξιωματικων, ανω Λιοσια ,Εφεδρους Εκαλης,Δροσια,Αγιο Στεφανο,Κρυονερι,Παπαγου,Τουρκοβουνια,Καρεα, Ανω βουλα,Πανοραμα Γλυφαδας,,,,,,,,,,ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΤΑ 4Χ4 ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΘΗΝΑ??? -
Ο χρήστης iperodigos έγραψε:
θα διαφωνησω μαζι σας !!!Οχι στα ΣΟΥΒ σε οσους δεν τα χρειαζονται !!ναι σε οσους τα χρειαζονται!!
Πλημηρες!λακουβες!!ανηφορες με ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ καθρεπτη!!κατηφορες το ιδιο!!Ειπαμε οχι στην Σουβμανια! ναι στα Σουβ για τις εκδρομουλες μας,γιαυτους που μενουν Παρνηθα,λοφο Αξιωματικων, ανω Λιοσια ,Εφεδρους Εκαλης,Δροσια,Αγιο Στεφανο,Κρυονερι,Παπαγου,Τουρκοβουνια,Καρεα, Ανω βουλα,Πανοραμα Γλυφαδας,,,,,,,,,,ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΤΑ 4Χ4 ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΘΗΝΑ???Και με ενα..... stayer στρατιωτικό πας με περισσοτερη ασφαλεια!!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Πλημηρες!λακουβες!!ανηφορες με ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ καθρεπτη!!κατηφορες το ιδιο!!Ειπαμε οχι στην Σουβμανια! ναι στα Σουβ για τις εκδρομουλες μας,γιαυτους που μενουν Παρνηθα,λοφο Αξιωματικων, ανω Λιοσια ,Εφεδρους Εκαλης,Δροσια,Αγιο Στεφανο,Κρυονερι,Παπαγου,Τουρκοβουνια,Καρεα, Ανω βουλα,Πανοραμα Γλυφαδας,,,,,,,,,,ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΤΑ 4Χ4 ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΘΗΝΑ???Και με ενα..... stayer στρατιωτικό πας με περισσοτερη ασφαλεια!!
Αυτο ακριβως λεω!!!!!Αλλα το Σταγιερ ειναι υπερβολη λογο ογκου και ρυπων....
Ενα Μαβερικ ομως 2.3 2005 ενα Ραβ η ενα Φορεστερ ας πουμε ειναι μια καλη λυση!!!
Έξω τα suv (από το Παρίσι?)