-
Για μπές στο νήμα για το CX-5...
-
Ποιός εισαγωγέας;
Έχει ανατεθεί σε κάποιον η πώληση Mazda? -
Η επισκευή/συντήρηση των ήδη υπαρχόντων μόνο.
Η πώληση νέων ... 'θα συζητηθεί' από την Mazda του χρόνου. Ίσως, πιθανό, μπορεί ...Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Δεν το πιασα φιλε μου..
-
αν δεν κάνω λάθος - διορθώστε με στην αντίθετη περίπτωση - νομίζω ότι κι εγώ διάβασα ότι δεν εξετάζεται ακόμη η εισαγωγή νέων μοντέλων, αλλά η παροχή υπηρεσιών συντήρησης των υπαρχόντων mazda μέσα από ένα δίκτυο στη χώρα...
-
edit
βρηκα καταλληλοτερο θεμα. -
Eψαχνα και γω για εισαγωγη ενος CX3 gran touring 1,5 diesel,φορτωμενο σε εξοπλισμο,και μτχ με 6000χλμ.Τιμη στα 21000ε στην Γερμανια απο τοπικο dealer.Kατι τα capital,κατι οτι λογω εξοπλισμου κλπ,το αυτοκινητο εβγαινε γυρω στα 32κ,υστερα απο υπολογισμο απο εκτελωνιστη.
Παντως το Σαββατο στην Α.Γλυφαδα πετυχα CX5 με ελληνικες πινακιδες...γαμωτο -
Καλησπέρα παιδιά. Κοιτώντας το όχι πολύ μακρινό μέλλον και στην αναζήτηση του άπιαστου ονείρου έπεσα σε αυτά εδώ με ένα πεντοχίλιαρο και λέω βρε λες με κανένα δεκαρικάκι σύνολο με τελωνείο κ.λ.π. να έχουμε αυτό το γλυκό πλάσμα? Απότι ξέρω το χρόνο έχει φόρο πολυτελούς διαβίωσης 308 ευρώ (μετά την πενταετία) και τέλη δεν ξέρω?
Τα δυο πρώτα έχουν όσα χιλιόμετρα πουλάνε εδώ οι μαντράδες και το τρίτο πολύ λιγότερα, αλλά κάνει 7000 .
Με αναζήτηση υπάρχουν και άλλες μάρκες κ.λ.π. ,
Βλέπω από Γαλλία και Ιταλία ότι είναι αρκετά φτηνά.
http://www.pifauto.com/voiture-occasion ... sport.html
http://www.marche.fr/petite_annonce_aut ... 30637.html
http://www.cuboauto.it/annunci/auto-usa ... 6571.html#
Η γυναίκα μου είναι ξένη υπήκοος, εκτός Ευρωπαικής Ένωσης και μόνιμη κάτοικος Ελλάδας, μπορεί να το αγοράσει και να το κυκλοφορούμε ελύθερα εδώ με ξένες πινακίδες?
-
Σε αυτο και εγω ενδιαφερομαι.
(ξενος υπηκοος εκτος ΕΕ - υπηκοος ΗΠΑ)
Οχι μονιμος κατοικος.Ξερω την πονεμενη ιστορια για τους 6 μηνες κυκλοφορια και μετα να σφραγιζεται αλλα δεν καταλαβαινω που σφραγιζεται; Απο το τελωνειο και που θα μενει μετα; Το αυτοκινητο δεν θα κυκλοφορει πανω απο 6 μηνες ετσι και αλλοιως.
Νικος
-
Από τα λίγα που έχω μάθει από 2-3 φίλους που έχουν αγοράσει αυτοκίνητο από Ρουμανία
-
κανονικά Αγοράζεις το αυτοκίνητο και με προσωρινές πινακίδες το φέρνεις Ελλάδα όπου και το ταξινομείς, πληρώνεις φόρο και παίρνεις Ελληνικές πινακίδες.
-
Για να κρατήσεις τις πινακίδες της χώρας προέλευσης, θα πρέπει να το αγοράσεις ως κάτοικος της χώρας εκείνης (η να αγοραστεί στο όνομα εταιρίας εκεί, αυτό που κάνουν δλδ με τις Βουλγάρικες πινακίδες). Δεν μπορείς να αγοράσεις όχημα σε μια χώρα χωρίς να έχεις ΑΦΜ. Άρα χρειάζεσαι κάποιον να το πάρει στο όνομά του.
Μπορείς να κυκλοφορείς αυτοκίνητο με πινακίδες Ευρωπαϊκής χώρας σε οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Στην Ελλάδα έχω ακούσει ότι μπορείς να το κυκλοφορείς για 6 μήνες, μετά θα πρέπει να βγει και να ξαναμπεί. Αλλά επειδή δεν γίνεται καταγραφή στα σύνορα, πρακτικά δεν υπάρχει και χρονικός περιορισμός διαμονής.
Αυτοκίνητο με πινακίδες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν νομίζω ότι επιτρέπεται να κυκλοφορεί, και αν ναι θα έχει πιθανότατα χρονικούς περιορισμούς.
-
-
Μια χαρά κυκλοφορούν πολλά εκτός ΕΕ (πέρνα από Μεσόγεια/Πόρτο Ράφτη κάνα καλοκαίρι να δεις από ΗΠΑ πολλά). Ισχύει ότι ισχύει και για τα ΕΕ. Από το φθινόπωρο και μετά εξαφανίζονται όλοι αυτοί...
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Μια χαρά κυκλοφορούν πολλά εκτός ΕΕ (πέρνα από Μεσόγεια/Πόρτο Ράφτη κάνα καλοκαίρι να δεις από ΗΠΑ πολλά). Ισχύει ότι ισχύει και για τα ΕΕ. Από το φθινόπωρο και μετά εξαφανίζονται όλοι αυτοί...Από ΗΠΑ? Με αυτοκίνητο? Πώς ήρθανε? Οδικώς?
Γνωστός μου που είχε αυτοκίνητο με πινακίδες ΕΕ (Ιταλικές) του το κατασχεσαν αλλά δεν γνωρίζω λεπτομερειες
-
Το 6μηνο δεν σημαινει να βγαινεις εκτος χωρας 1 μερα ανα 6 μηνες και να ξαναμπαινεις την επομενη, αλλα οτι δικαιουσαι να κυκλοφορεις εντος της χωρας για 6 μηνες ανα ημερολογιακο ετος (νομιζω 185 μερες συγκεκριμενα).
-
Ακριβώς. Αυτό δε που κατασχέθηκε ήταν γιατί ο ιδιοκτήτης δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι είχε μόνιμη κατοικία εκτός Ελλάδας.
Οι Ελληνοαμερικάνοι τα στέλνουν με πλοίο από Ν.Υόρκη για το καλοκαίρι. Όπως 2 928 GT κάποτε στη Ν. Σμύρνη. Ή είναι Αμερικάνοι μπασκετμπολίστες με Dodge Challenger Hemi στο Μαρούσι (το ποιο απίθανο(;) ήταν ένα τζιπ με πινακίδες ...Κούβας στην Πάντειο) -
[quote='993cc']Ακριβώς. Αυτό δε που κατασχέθηκε ήταν γιατί ο ιδιοκτήτης δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι είχε μόνιμη κατοικία εκτός Ελλάδας.
Οι Ελληνοαμερικάνοι τα στέλνουν με πλοίο από Ν.Υόρκη για το καλοκαίρι. Όπως 2 928 GT κάποτε στη Ν. Σμύρνη. Ή είναι Αμερικάνοι μπασκετμπολίστες με Dodge ChallengerΔεν νομιζω οτι καποιος το στελνει πισω στις ΗΠΑ. Οι τιμες για αποστολη ειναι δυο χιλιαρικα οποτε 3-4 χιλιαρικα δεν αξιζει
απλως τα ακινητοποιούν για 6 μηνες και μετα παλι τα κυκλοφορουν
Εκεινο που ειμαι περιεργος πως το ακινητοποιούν; Απλως το παρκαρουν; Στην πυλωτή;
Νικος
-
Για να γίνει η ακινητοποίηση έρχετε το τελωνειο στον χώρο που έχει σταθμεύσει το αυτοκίνητο και βάζει μολυβδοσφραγιδες. Έξι μήνες αργότερα ερχετε και τις αφαιρεί.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά. Κοιτώντας το όχι πολύ μακρινό μέλλον και στην αναζήτηση του άπιαστου ονείρου έπεσα σε αυτά εδώ με ένα πεντοχίλιαρο και λέω βρε λες με κανένα δεκαρικάκι σύνολο με τελωνείο κ.λ.π. να έχουμε αυτό το γλυκό πλάσμα? Απότι ξέρω το χρόνο έχει φόρο πολυτελούς διαβίωσης 308 ευρώ (μετά την πενταετία) και τέλη δεν ξέρω?
Τα δυο πρώτα έχουν όσα χιλιόμετρα πουλάνε εδώ οι μαντράδες και το τρίτο πολύ λιγότερα, αλλά κάνει 7000 .
Με αναζήτηση υπάρχουν και άλλες μάρκες κ.λ.π. ,
Βλέπω από Γαλλία και Ιταλία ότι είναι αρκετά φτηνά.
http://www.pifauto.com/voiture-occasion ... sport.html
http://www.marche.fr/petite_annonce_aut ... 30637.html
http://www.cuboauto.it/annunci/auto-usa ... 6571.html#
Η γυναίκα μου είναι ξένη υπήκοος, εκτός Ευρωπαικής Ένωσης και μόνιμη κάτοικος Ελλάδας, μπορεί να το αγοράσει και να το κυκλοφορούμε ελύθερα εδώ με ξένες πινακίδες?
Oχι
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ακριβώς. Αυτό δε που κατασχέθηκε ήταν γιατί ο ιδιοκτήτης δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι είχε μόνιμη κατοικία εκτός Ελλάδας.
Οι Ελληνοαμερικάνοι τα στέλνουν με πλοίο από Ν.Υόρκη για το καλοκαίρι. Όπως 2 928 GT κάποτε στη Ν. Σμύρνη. Ή είναι Αμερικάνοι μπασκετμπολίστες με Dodge ChallengerΔεν νομιζω οτι καποιος το στελνει πισω στις ΗΠΑ. Οι τιμες για αποστολη ειναι δυο χιλιαρικα οποτε 3-4 χιλιαρικα δεν αξιζει
απλως τα ακινητοποιούν για 6 μηνες και μετα παλι τα κυκλοφορουν
Εκεινο που ειμαι περιεργος πως το ακινητοποιούν; Απλως το παρκαρουν; Στην πυλωτή;
Νικος
Ναι σε ιδιωτικο χωρο, πυλωτη/γκαραζ οτι εχεις αλλα πρεπει να το δηλωσεις που το εχεις στο τελωνειο και να εχεις και Ελληνα αντιπροσωπο (βεβαια εχεις για την Ελληνικη εφορια οποτε βαζεις τον ιδιο). Το καλοκαιρι στην πελοπονησσο ειδα πανω απο 20 με προσωρινες πινακιδες. Το μονο προβλημα ειναι αν στο κλεψουν αν θα σου ζητουν τους Ελληνικους φορους οπως λενε οτι θα κανουν. Τι θα φερεις? Τα περισσοτερα που εχουν ειναι παλια (>20 χρονων) Mercedes, BMW, Volvo αν και καμμια φορα βλεπεις και καποιο Ακκορντ/Τζεττα/Αλτιμα 5ετιας.
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Μια χαρά κυκλοφορούν πολλά εκτός ΕΕ (πέρνα από Μεσόγεια/Πόρτο Ράφτη κάνα καλοκαίρι να δεις από ΗΠΑ πολλά). Ισχύει ότι ισχύει και για τα ΕΕ. Από το φθινόπωρο και μετά εξαφανίζονται όλοι αυτοί...Οχι ακριβως μια χαρα γιατι πρεπει να εχεις ασφαλεια που ελαχιστες εταιρειες παρεχουν αν δεν εχεις Ελληνικες πινακιδες και ειναι και πανακριβη. Δηλ αν και τυπικα δεν εχεις θεμα για προσωρινη εισαγωγη στην Ευρωπαικη Ενωση αμαξιου με αμερικανικες πινακιδες στην πραξη η ασφαλεια θα σου κοστισει πολυ ακριβα γιατι ελαχιστες εταιρειες θα σε καλυψουν (και καμμια Ελληνικη).
-
Το θέμα είναι ότι κυκλοφορούν. Και σε Γλυφάδα Βούλα βλέπεις από ΗΠΑ. Το τι τα κάνουν μετά το 6μηνο ή τι γίνεται με την ασφάλεια είναι άλλο θέμα. Πάντως έχω πετύχει ένα κάρο απίθανα άγνωστα στην Ευρώπη όπως ένα Honda Insight 1ης γενιάς το μικρό 2πορτο με νούμερα ΝΥ στην Ν. Σμύρνη. Δεν νομίζω να τα σφραγίζουν/ξεσφραγίζουν ανά 6μηνο πάντως όλα αυτά γιατί μετά από ένα σχετικά σύντομο διάστημα εξαφανίστηκαν εντελώς (μπορεί και να έτυχε). Ή βρίσκονται σε κάποια πυλωτή μόνιμα.. Από Ν. Υόρκη είναι 2 χιλιάρικα
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.