-
Καλημέρα. Γνωρίζουμε χαρακτηριστικά-διαφορές μεταξύ της πάστας 1521 της Carbotech σε σχέση με την ΑΧ6; Από ότι χονδρικά κατάλαβα, η πρώτη ως εν γένει συμπεριφορά είναι σχετικά κοντά στα ΟΕΜ τακάκια ενώ η δεύτερη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πιο 'ζόρικες' καταστάσεις (πχ trackday). Aν ισχύουν τα παραπάνω, ποιος ο λόγος να επιλέξει κανείς την 1521 για σχετικά νορμάλ/καθημερινή χρήση στο αμάξι του, όταν το κόστος της (ενδεικτικά, από όσο πρόχειρα έψαξα) είναι περίπου 2-3 φορές πάνω από τα επώνυμα ΟΕΚ τακάκια;
-
Καλησπερα ελεγα να αλλαξω υγρα φρενων στο ford kuga 2.5t και βρηκα τα ate super blue που εχουν και καγκουρικο χρωμα χαχαχα..Ειναι καλα?Επισης για σωστη αλλαγη πρεπει το αμαξι να ειναι αναμενο και συνδεδεμενο με καποιο διαγνωστικο για να ανοιξει το abs?Γτ την τελευταια φορα ηταν σβηστο...Εχει σημασια απο ποιον τροχο ξεκιναμε την εξαερωση?Ευχαριστώ πολυ!
-
Καλησπέρα κόσμε
Πόσο μεγάλο ρόλο παίζει μια αυξηση βάρους (+10%) στις μπρόστινές δισκόπλακες?
Χρειάζονται αντικατάσταση μετά από 120.000 χλμ και βρήκα aftermarket για τις 16ρες ζάντες (έναντι των 15' που είχε από τη μάνα του). Είναι διάτρητες αεριζόμενες αλλά είναι 8 κιλά η καθεμία έναντι 7,2 των μαμα.
Το αμάξι είναι Hyundai i30 2007 1400cc και είναι ήδη λίγο νωχελικό στα χαμηλά και δεν θέλω να το κάνω χειρώτερο.
Από την άλλη μια μικρή βελτίωση στο φρενάρισμα δεν θα με χάλαγε.
Ευχαριστώ, να είστε καλά! -
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Καλησπερα ελεγα να αλλαξω υγρα φρενων στο ford kuga 2.5t και βρηκα τα ate super blue που εχουν και καγκουρικο χρωμα χαχαχα..Ειναι καλα?Επισης για σωστη αλλαγη πρεπει το αμαξι να ειναι αναμενο και συνδεδεμενο με καποιο διαγνωστικο για να ανοιξει το abs?Γτ την τελευταια φορα ηταν σβηστο...Εχει σημασια απο ποιον τροχο ξεκιναμε την εξαερωση?Ευχαριστώ πολυ!Όπου ρώτησα για το υγρά να βάλω μου πρότειναν τα ate. Δεν έχω βάλει ποτέ αλλά στην επόμενη αλλαγή αυτά θα βάλω.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης HammerHead έγραψε:
Καλησπέρα κόσμε
Χρειάζονται αντικατάσταση μετά από 120.000 χλμ και βρήκα aftermarket για τις 16ρες ζάντες (έναντι των 15' που είχε από τη μάνα του). Είναι διάτρητες αεριζόμενες αλλά είναι 8 κιλά η καθεμία έναντι 7,2 των μαμα.
Το αμάξι είναι Hyundai i30 2007 1400cc και είναι ήδη λίγο νωχελικό στα χαμηλά και δεν θέλω να το κάνω χειρώτερο.
Ευχαριστώ, να είστε καλά!Μονο καλα μπορω να δω απο αυτην την αλλαγη παντα στην περιπτωση που ειναι συμβατη ομως. Καλυτερο φρεναρισμα, μεγαλυτερη αντοχη σε μια καταβαση και φανταζομαι ειναι και αλλα που δεν μου ερχονται στο μυαλο τωρα..
Μιλας για μια αυξηση βαρους 1600 γραμμαριων αν καταλαβαινω καλα... δεν ειναι καν αξια συζητησης θεωρω... φαντασου οταν παιρνεις βαρος ο οδηγος και παει πχ απο τα 90 στα 95 κιλα... εκει ειναι 5 κιλα και δεν το συζηταμε καν χαχα ουτε που το σκεφτεσαι κιολας... -
To βάρος των 5 kg του οδηγού δεν έχει σχέση με τα 1.6 kg στους τροχούς που είναι μη φερόμενο βάρος και επηρεάζουν εκτός την λειτουργία της ανάρτησης πρός το χειρότερο και την επιβράδυνση και την επιτάχυνση.
Από την άλλη οι μαμά δισκόπλακες με το μαμά τακάκι ( γνήσια αντιπροσωπείας μάρκας MOBIS ) είναι ανώτερης ποιότητας από οτιδήποτε άλλο, γιατί νομίζεις ότι κράτησα 120.000 χλμ ? Βάλε ότι θέλεις από atermarket και θυμίσου πόσο θα κρατήσουν, το λέω γιατί οι γνήσιες δισκόπλακες της MOBIS που φοράει από το εργοστάσιο έχουν θερμική επεξεργασία και για να βρείς aftermarket δισκόπλακες με θερμική επεξεργασία πρέπει να πας στα 500€ και πάνω.
Από την άλλη έχεις κάνει ένα λάθος βάζοντας 16άρες ζάντες αφού όταν μεγαλώνεις τις ζάντες είναι σαν να μικραίνεις τα φρένα σου τα οποία τα ταλαιπωρείς περισσότερο, το ότι είναι νωχελικό όπως λες ευθύνονται και οι 16άρες ζάντες.
http://www.hyundai.gr/App_Upload/files/ ... entypo.pdf
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
To βάρος των 5 kg του οδηγού δεν έχει σχέση με τα 1.6 kg στους τροχούς που είναι μη φερόμενο βάρος και επηρεάζουν εκτός την λειτουργία της ανάρτησης πρός το χειρότερο και την επιβράδυνση και την επιτάχυνση.Από την άλλη οι μαμά δισκόπλακες με το μαμά τακάκι ( γνήσια αντιπροσωπείας μάρκας MOBIS ) είναι ανώτερης ποιότητας από οτιδήποτε άλλο, γιατί νομίζεις ότι κράτησα 120.000 χλμ ? Βάλε ότι θέλεις από atermarket και θυμίσου πόσο θα κρατήσουν, το λέω γιατί οι γνήσιες δισκόπλακες της MOBIS που φοράει από το εργοστάσιο έχουν θερμική επεξεργασία και για να βρείς aftermarket δισκόπλακες με θερμική επεξεργασία πρέπει να πας στα 500€ και πάνω.
Από την άλλη έχεις κάνει ένα λάθος βάζοντας 16άρες ζάντες αφού όταν μεγαλώνεις τις ζάντες είναι σαν να μικραίνεις τα φρένα σου τα οποία τα ταλαιπωρείς περισσότερο, το ότι είναι νωχελικό όπως λες ευθύνονται και οι 16άρες ζάντες.
http://www.hyundai.gr/App_Upload/files/ ... entypo.pdf
Επειδή έχω το ίδιο αμάξι με τις 15αρες δεν πατούσε καθόλου καλά. Συν το γεγονός ότι στα 205 55 16 υπάρχουν πολλά φθηνά και καλής ποιότητας ελαστικά...
-
Τεχνικα ωστοσο τα πραγματα ειναι ακριβως οπως τα ανελυσε ο Quadra21.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τεχνικα ωστοσο τα πραγματα ειναι ακριβως οπως τα ανελυσε ο Quadra21.Ίσως στην θεωρία.. Στην πράξη όμως τα πράγματα πολλές φορές είναι διαφορετικά...
-
Συγγνωμη αλλα σ αυτα που γραφτηκαν δε χωραν ερμηνειες ουτε μπακαλικη. Ετσι οπως τα λεει ειναι.
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Τεχνικα ωστοσο τα πραγματα ειναι ακριβως οπως τα ανελυσε ο Quadra21.
Ίσως στην θεωρία.. Στην πράξη όμως τα πράγματα πολλές φορές είναι διαφορετικά...
Περισσότερη πράξη από αυτά γίνεται ? Και αυτά είναι μόνο το 1/10
https://www.google.gr/search?q=τ%C ... 80&bih=917
-
Ο χρήστης HammerHead έγραψε:
Καλησπέρα κόσμε
Ευχαριστώ, να είστε καλά!Βαλε τις γνησιες mobis. Δεν υπαρχει κατι καλυτερο στην αγορα.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Μάλλον τα original Hyundai/Mobis θα βάλω.
Όσων αφορά τις 16ρες ζάντες, το KIA Ceed που είναι ακριβώς το ίδιο αμάξι, τις φοράει εργοστασιακά στα 1400cc με τις ίδιες δισκόπλακες, οπότε είμαι εντός των προδιαγραφών. -
Είχα κάνει ερώτηση αλλά δεν μπόρεσα να βρω την απάντηση. Τα ferodo για τακάκια σε corsa c είναι καλή επιλογή; Οδήγηση χαλαρή και κυρίως στην πόλη. Παλιά τα θεωρούσαν καλά. Σήμερα δεν ξέρω τι παίζει.
-
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
Είχα κάνει ερώτηση αλλά δεν μπόρεσα να βρω την απάντηση. Τα ferodo για τακάκια σε corsa c είναι καλή επιλογή; Οδήγηση χαλαρή και κυρίως στην πόλη. Παλιά τα θεωρούσαν καλά. Σήμερα δεν ξέρω τι παίζει.Ποιά Ferodo εννοείς ? Yπάρχουν πολλές πάστες
Thermoquite
performance
Premier
DS 2500
DS 4003
DS 3000
DS 1.11
DS 2.11
DS UNOΒάλε τα Premier ή τα Thermoquite, αν δεν βρείς τα Thermoquite βάλε Wagner Thermoquite που είναι μια εταιρία της μαμά της Ferodo, της Allied Domeque, είναι τα ίδια και είναι φτηνότερα, αυτά αν δεν το κυνηγάς, αλλιώς προχώρα σε Performance ή DS2500
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Είχα κάνει ερώτηση αλλά δεν μπόρεσα να βρω την απάντηση. Τα ferodo για τακάκια σε corsa c είναι καλή επιλογή; Οδήγηση χαλαρή και κυρίως στην πόλη. Παλιά τα θεωρούσαν καλά. Σήμερα δεν ξέρω τι παίζει.
Ποιά Ferodo εννοείς ? Yπάρχουν πολλές πάστες
Thermoquite
performance
Premier
DS 2500
DS 4003
DS 3000
DS 1.11
DS 2.11
DS UNOΒάλε τα Premier ή τα Thermoquite, αν δεν βρείς τα Thermoquite βάλε Wagner Thermoquite που είναι μια εταιρία της μαμά της Ferodo, της Allied Domeque, είναι τα ίδια και είναι φτηνότερα, αυτά αν δεν το κυνηγάς, αλλιώς προχώρα σε Performance ή DS2500
Δεν το κυνηγώ 21 Quadra. Μάλλον σε Premier θα πάω ή σε Thermoquite. Εξαρτάται από το μαγαζί τι από τα δύο θα έχει. Σε ευχαριστώ.
-
Καλημέρα στην παρέα!
Τι τακάκια μου προτείνετε που να είναι αθόρυβα χωρίς να σφυρίζουν σαν τα ICER που έχουμε στο ένα αυτοκίνητο και τα Bosch στο άλλο που είναι τρισχειρότερα από τα ICER σε θέμα θορύβου; Τα γνήσια που έχω είναι αθόρυβα δεν ακούγεται τίποτα, απλά μάλλον δεν θα ξανά βάλω γνήσια λόγω τιμής.
Διαβάζω καλά λόγια για τα Ferodo και τα Wagner πιο πάνω από άποψη φρεναρίσματος. Μισό με ένα ευρώ διαφορά τα βρίσκω τα Ferodo σε σχέση με τα Wagner για το δικό μου αυτοκίνητο χωρίς να ξέρω αν είναι Thermoquiet ή Performance. Έχει 2 ή 3 εκδοχές. Είναι αθόρυβα στο φρενάρισμα ή τσιρίζουν κι αυτά; Ο μηχανικός μου, μου είπε ότι αθόρυβα τελείως είναι τα FTE... Έχει κανείς εμπειρία;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
Είναι λίγο τύχη αυτό, το πως θα ταιριάξουν με το υλικό της δισκοπλακας. Μονο δοκιμάζοντας στο δικο σου αμαξι θα κρινεις.
-
βαλε textar
-
συμφωνώ
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις