-
Ευχαριστώ παιδιά. Θα ρωτήσω και για τα Textar.
-
Καλημέρα. Αν και επισκέπτομαι το forum αλλά δεν γράφω.
Χθες πέρασα το αυτοκίνητο από ΚΤΕΟ και πήρα τα εξής αποτελέσματα στα φρένα τα οποία βέβαια δεν με ικανοποίησαν.
Οριακά την γλίτωσα.
Τα service γίνονται κανονικά και χωρίς τσιγκουνιές. Μάλιστα την προηγούμενη φορά που είχα περάσει ΚΤΕΟ υπήρχε μια απόκλιση αλλά όχι τόσο μεγάλη.
Το είχα αναφέρει στο μηχανικό που κάνει τα service και μου είπε ότι εκεί στο ΚΤΕΟ Βάρης όλα τα αυτοκίνητα τα βγάζουν με απόκλιση. Τώρα το πέρασα στο ΚΤΕΟ Autovision της Καλαμάτας επειδή βρίσκομαι για λίγο καιρό.
Προτάσεις για το πως συμμαζεύεται και τι να προσέξω γιατί μάλλον μόνο τα λεφτά μου παίρνουν οι μαστοράντζες.
Ευχαριστώ. -
Πένα είναι το αμάξι στα χαρτια. Για να φτιαχτεί το μονόπλευρο στο πίσω αξονα θα πεις στο επόμενο σερβίς να λυσει τα πίσω ταμπουρά να τα καθαρίσει, να αλλάξει σιαγόνες ή ταμπουρά αν έχουν φθορά , να γρασαρουν ότι χρειαζεται και θα φυγει το μονόπλευρο φρανρισμα.
-
τα καυσαερια ειναι πολυ καλα ποιο μοντελο εχεις;
-
Καλησπέρα στο φόρουμ μετα από καιρό... Θέλω την γνώμη σας καθος σε λίγο καιρό θα πρέπει να αλλάξουμε τακάκια στο πάσσατ μας 1,8 τούρμπο του 2001 έχει 180 Χ χλμ και τα παρόν ferodo πρεμιέρ που είχε βάλει αντιπροσωπεία έχουν κρατήσει 60 Χ χλμ... Σε πρόσφατη αλλαγή που έκανα μόνος μου στα υγρά φρένων είδα ότι πέρα από τακάκια σε 5 Χ χλμ καλό θα είναι να αλλάξει κ δίσκους.. Έχει φαγωθεί αρκετά και φενετε απ το νυχάκι π έχει ο κάθε δίσκος στην περιφέρεια του. Έχω μείνει ικανοποιημένος και απ τα τεξταρ που φοράει πίσω. Ακούω γνώμες για μπροστά τακάκια και δίσκο. Δεν θέλω ατε γιατί τις θεωρώ υπερτιμημένη, ούτε, bosch γιατί την θεωρώ Φάσον.. Έχω βρει σε καλή τιμή τις jurid που είναι της tmd friction Groupon δλδ textar αλλά πουθενά τεξταρ δίσκο. Ακούω προτάσεις καθώς μέχρι 120 ευρώ πακέτο τακάκια - δίσκους για μπροστά το θεωρω πολλά λεφτά όταν η αντιπροσωπεία μαζί με τα εργατικά θέλει 180 με την εργασία.
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
Καλησπέρα στο φόρουμ μετα από καιρό... Θέλω την γνώμη σας καθος σε λίγο καιρό θα πρέπει να αλλάξουμε τακάκια στο πάσσατ μας 1,8 τούρμπο του 2001 έχει 180 Χ χλμ και τα παρόν ferodo πρεμιέρ που είχε βάλει αντιπροσωπεία έχουν κρατήσει 60 Χ χλμ... Σε πρόσφατη αλλαγή που έκανα μόνος μου στα υγρά φρένων είδα ότι πέρα από τακάκια σε 5 Χ χλμ καλό θα είναι να αλλάξει κ δίσκους.. Έχει φαγωθεί αρκετά και φενετε απ το νυχάκι π έχει ο κάθε δίσκος στην περιφέρεια του. Έχω μείνει ικανοποιημένος και απ τα τεξταρ που φοράει πίσω. Ακούω γνώμες για μπροστά τακάκια και δίσκο. Δεν θέλω ατε γιατί τις θεωρώ υπερτιμημένη, ούτε, bosch γιατί την θεωρώ Φάσον.. Έχω βρει σε καλή τιμή τις jurid που είναι της tmd friction Groupon δλδ textar αλλά πουθενά τεξταρ δίσκο. Ακούω προτάσεις καθώς μέχρι 120 ευρώ πακέτο τακάκια - δίσκους για μπροστά το θεωρω πολλά λεφτά όταν η αντιπροσωπεία μαζί με τα εργατικά θέλει 180 με την εργασία.Τα premier τουλάχιστον για μερσεντές με υπερκαλυψαν μεχρι και σε καταβαση με μη αεριζόμενους δισκους.Πολυ οικονομικα και καλα.
-
Γεια σας! Έχω το καινούργιο honda civik (ΜΥ 2015) πετρέλαιο. Ήταν προγραμματισμένο να γίνει σέρβις για τα 40,000 χιλ την προσεχή εβδομάδα με άκρως ταλαιπωρημένα μπροστινά τακάκια αλλά χρειάστηκε να το πάρει ο γιο μου κ να κάνει αρκετά χιλιόμετρα με αποτέλεσμα άκρως οδυνηρό για την δεξιά δισκοπλακα. Κατά το φρενάρισμα έβρισκε σίδερο τακάκι με την δισκοπλακα κ έκανε ΠΑΡΑ πολλές ραβδώσεις έντονες! Φυσικά όταν το πήγα για σέρβις άλλαξα δισκοπλακες με κάτι λίγο φτηνότερες (όχι τις τελείως φτηνές) κ φυσικά πήρα τις παλιές. Δεν ξέρω αν φαίνεται καθαρά στην Φώτο μπορώ να τις πάω στον τόρνο;;;; (η άλλη δεν έχει πρόβλημα) αλλά θα πάω κ την άλλη για να έχουν κ οι δυο ακριβώς το ίδιο πάχος κατά την επισκευή. (είναι οι γνήσιες κ φυσικά είναι ακριβές.) έχουν κάνει μόνο 40.000 χιλ κ μόνο ένα τακάκι έχουν φάει μέχρι κ λίγο σίδερο από τη βάση του τακάκι https://s9.postimg.o...tflcv/image.jpg
Αξίζει να πάει στον τόρνο;;; θα έχω επιπτώσεις στην ασφάλεια αργότερα του αμαξιού;;; απλά τις θέλω για εφεδρικές όταν χαλάσουν αυτές που έβαλα τώρα. Το αμάξι φοραει τις μεγάλες δισκοπλακες (χωρίς να είμαι σίγουρος το 293 mm
Η πεταμένα χρήματα κ κόπος θα είναι;;;;; -
Δεν φαίνεται η φωτό
-
Ποσο κοστιζουν οι αφτερμαρκετ δισκοπλακες?
-
Ο χρήστης 1kost12 έγραψε:
Γεια σας! Έχω το καινούργιο honda civik (ΜΥ 2015) πετρέλαιο. Ήταν προγραμματισμένο να γίνει σέρβις για τα 40,000 χιλ την προσεχή εβδομάδα με άκρως ταλαιπωρημένα μπροστινά τακάκια αλλά χρειάστηκε να το πάρει ο γιο μου κ να κάνει αρκετά χιλιόμετρα με αποτέλεσμα άκρως οδυνηρό για την δεξιά δισκοπλακα. Κατά το φρενάρισμα έβρισκε σίδερο τακάκι με την δισκοπλακα κ έκανε ΠΑΡΑ πολλές ραβδώσεις έντονες! Φυσικά όταν το πήγα για σέρβις άλλαξα δισκοπλακες με κάτι λίγο φτηνότερες (όχι τις τελείως φτηνές) κ φυσικά πήρα τις παλιές. Δεν ξέρω αν φαίνεται καθαρά στην Φώτο μπορώ να τις πάω στον τόρνο;;;; (η άλλη δεν έχει πρόβλημα) αλλά θα πάω κ την άλλη για να έχουν κ οι δυο ακριβώς το ίδιο πάχος κατά την επισκευή. (είναι οι γνήσιες κ φυσικά είναι ακριβές.) έχουν κάνει μόνο 40.000 χιλ κ μόνο ένα τακάκι έχουν φάει μέχρι κ λίγο σίδερο από τη βάση του τακάκι https://s9.postimg.o...tflcv/image.jpg
Αξίζει να πάει στον τόρνο;;; θα έχω επιπτώσεις στην ασφάλεια αργότερα του αμαξιού;;; απλά τις θέλω για εφεδρικές όταν χαλάσουν αυτές που έβαλα τώρα. Το αμάξι φοραει τις μεγάλες δισκοπλακες (χωρίς να είμαι σίγουρος το 293 mm
Η πεταμένα χρήματα κ κόπος θα είναι;;;;;https://imgur.com/a/K7sok
ελπίζω να φαινεται τωρα η φωτο.... -
Αφού η ζημιά έγινε,αφού τις αντικατεστησες, γιατί να την τορνιρεις;;;για μελλοντική χρήση;;;; ΟΚ φρόντισε μόνο όσο συνολικό πάχος μείνει στην προβληματική, τόσο ακριβώς να μείνει και στην άλλη, κατεβάζοντας και τις δύο πλευρές. Από το αρχικό πάχος να μην κατέβεις παραπάνω από 2.5 χιλ στην κάθε πλευρά. Αν απαιτείται τις πετάς.....
-
Διχως να εχω εμπειρία από δισκοπλακα που τριβοταν με την πλατη από το τακάκι(μα καλά ολόκληρο λαμπάκι για τα φρένα δεν το είδατε? ) εμένα η δισκόπλακα μου φαινεται 'οκ' και πως με νέα τακακια θα μπορουσε να στρωσει.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Διχως να εχω εμπειρία από δισκοπλακα που τριβοταν με την πλατη από το τακάκι(μα καλά ολόκληρο λαμπάκι για τα φρένα δεν το είδατε? ) εμένα η δισκόπλακα μου φαινεται 'οκ' και πως με νέα τακακια θα μπορουσε να στρωσει.Δυστυχώς φίλε όταν το λαμακι έκανε τον προειδοποιητικό ήχο είχα πει ότι σύντομα θα το πήγαινα για σέρβις (στα 2α του) ξαφνικά σταμάτησε ο χαρακτηριστικός ήχος από το λαμακι κ υπόθεσα ότι κάποιο πετραδάκι είχε πάει κ έκανε τον θόρυβο, τελικά είχε ΣΠΑΣΕΙ το λαμακι κ …..το πήρε ο γιος μου….κ όταν το πήρα ήταν πολύ αργά. ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ραβδώσεις, αυλάκια κ ότι τακάκια βάλω μέσα σε λίγα χιλιόμετρα λένε ότι θα τα καταστρέψει (τα τακάκια) είναι πλέων ο τόρνος λύση για να τις έχω πλέων εφεδρικές τις δισκοπλακες;;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Αφού η ζημιά έγινε,αφού τις αντικατεστησες, γιατί να την τορνιρεις;;;για μελλοντική χρήση;;;; ΟΚ φρόντισε μόνο όσο συνολικό πάχος μείνει στην προβληματική, τόσο ακριβώς να μείνει και στην άλλη, κατεβάζοντας και τις δύο πλευρές. Από το αρχικό πάχος να μην κατέβεις παραπάνω από 2.5 χιλ στην κάθε πλευρά. Αν απαιτείται τις πετάς.....Αυτό τελικά θα κάνω…. Θα τις έχω εφεδρικές κ όσο το δυνατόν πιο λίγο να «φάει» ο τόρνος . εννοείται θα έχουν τα ίδιο χιλιοστά κ οι δυο!!!
-
Διχως να εχω εμπειρία από δισκοπλακα που τριβοταν με την πλατη από το τακάκι(μα καλά ολόκληρο λαμπάκι για τα φρένα δεν το είδατε? ) εμένα η δισκόπλακα μου φαινεται 'οκ' και πως με νέα τακακια θα μπορουσε να στρωσει.
Δυστυχώς φίλε όταν το λαμακι έκανε τον προειδοποιητικό ήχο είχα πει ότι σύντομα θα το πήγαινα για σέρβις (στα 2α του) ξαφνικά σταμάτησε ο χαρακτηριστικός ήχος από το λαμακι κ υπόθεσα ότι κάποιο πετραδάκι είχε πάει κ έκανε τον θόρυβο, τελικά είχε ΣΠΑΣΕΙ το λαμακι κ …..το πήρε ο γιος μου….κ όταν το πήρα ήταν πολύ αργά. ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ραβδώσεις, αυλάκια κ ότι τακάκια βάλω μέσα σε λίγα χιλιόμετρα λένε ότι θα τα καταστρέψει (τα τακάκια) είναι πλέων ο τόρνος λύση για να τις έχω πλέων εφεδρικές τις δισκοπλακες;;;;
Ο τορνος είναι λύση αν οι δισκοπλακες σου κοστιζουν αρκετά.Εγω βαζω δισκοπλακες με 35ε ζευγαρι(είναι μονες) οποτε είναι τα ιδια χρήματα.Βλεπω ότι οι δικες σου σε brembo η μία εχει 38ευρω.ASHIKA είναι πολύ φθηνες,οι κάτοχοι ιαπωνεζικων πιθανον να την ξερουν.
Υ.Γ.Δεν μου φαινονται τοσο εντονα,λιιιγο πιο νορμαλ είναι οι δισκοι μου με αγρια χρηση,απλα δεν σκαλωνει καπου το νυχι οταν τους αγγιζεις.Θα σουν πουν αλλοι που ξερουν αν θελει τορνο σιγουρα.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Αφού η ζημιά έγινε,αφού τις αντικατεστησες, γιατί να την τορνιρεις;;;για μελλοντική χρήση;;;; ΟΚ φρόντισε μόνο όσο συνολικό πάχος μείνει στην προβληματική, τόσο ακριβώς να μείνει και στην άλλη, κατεβάζοντας και τις δύο πλευρές. Από το αρχικό πάχος να μην κατέβεις παραπάνω από 2.5 χιλ στην κάθε πλευρά. Αν απαιτείται τις πετάς.....Συγγνώμη αλλά που το βρήκες γραμμένο αυτό το 2.5mm σε κάθε πλευρά ? Δηλαδή συνολικά 5mm ? Θα αστειεύεσαι προφανώς, 2mm όριο δίνουν οι κατασκευαστές δίσκων στο 90% των δίσκων, υπάρχουν και μερικοί με 2.5mm συνολικά, δηλαδή 1.25mm ανά πλευρά.
Πχ οι 28 έχουν όριο τα 26μμ, οι 30 τα 28, οι 25 τα 23 κλπ.
Αν δεν γνωρίζεται κάτι μην το προτείνεται ειδικά αν είναι θέματα φρένων που περιέχουν και κίνδυνο.
-
Αφού η ζημιά έγινε,αφού τις αντικατεστησες, γιατί να την τορνιρεις;;;για μελλοντική χρήση;;;; ΟΚ φρόντισε μόνο όσο συνολικό πάχος μείνει στην προβληματική, τόσο ακριβώς να μείνει και στην άλλη, κατεβάζοντας και τις δύο πλευρές. Από το αρχικό πάχος να μην κατέβεις παραπάνω από 2.5 χιλ στην κάθε πλευρά. Αν απαιτείται τις πετάς.....
Αυτό τελικά θα κάνω…. Θα τις έχω εφεδρικές κ όσο το δυνατόν πιο λίγο να «φάει» ο τόρνος . εννοείται θα έχουν τα ίδιο χιλιοστά κ οι δυο!!!
Όσο στραβές και να είναι ο τόρνος δεν θα - φάει - περισσότερο από 0.7-1.0 δέκατο την κάθε πλευρά, δηλαδή με 2 - 2.5 δέκατα του χιλιοστού είναι ΟΚ, θα σου πείκαι ο μάστορας, μπορείς και μόνο σου να τις μετρήσεις πόσο έχουν τώρα, με όριο τα 2 χιλιοστά μπορείς να αποφασίσεις αν πέρνουν καθάρισμα, γιατί πολλές φορές οι φρενάδες σου λένε δεν έχουν περιθώριο για να σου πουλήσουν καινόργιο σέτ, άλλες φορές τους σφάζουν επίτηδες χωρίς λόγο, ξέρω τι λέω, οπότε καλό είναι να κάνεις και κάποιους ελέγχους μόνος σου.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Συγγνώμη αλλά που το βρήκες γραμμένο αυτό το 2.5mm σε κάθε πλευρά ? Δηλαδή συνολικά 5mm ? Θα αστειεύεσαι προφανώς, 2mm όριο δίνουν οι κατασκευαστές δίσκων στο 90% των δίσκων, υπάρχουν και μερικοί με 2.5mm συνολικά, δηλαδή 1.25mm ανά πλευρά.
Αν δεν γνωρίζεται κάτι μην το προτείνεται ειδικά αν είναι θέματα φρένων που περιέχουν και κίνδυνο.
Οι κατασκευαστές να πουλήσουν θέλουν και βέβαια πάνω απ'όλα η ασφάλεια μας! Δεν λέω ότι με μείον 4-5χιλ πάχους είσαι όπως οι καινούργιοι, αλλά για εφεδρεία,σε περίπτωση ανάγκης την κάνουν τη δουλειά τους.
-
ρε συ, ο δάσκαλος, γιατί δεν είναι πια απλά 'μάστορας', 40 χρόνια ασχολείται με το αντικείμενο, όταν γράφει κάτι, όλοι μαθαίνουμε, τέλος.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Συγγνώμη αλλά που το βρήκες γραμμένο αυτό το 2.5mm σε κάθε πλευρά ? Δηλαδή συνολικά 5mm ? Θα αστειεύεσαι προφανώς, 2mm όριο δίνουν οι κατασκευαστές δίσκων στο 90% των δίσκων, υπάρχουν και μερικοί με 2.5mm συνολικά, δηλαδή 1.25mm ανά πλευρά.
Οι κατασκευαστές να πουλήσουν θέλουν και βέβαια πάνω απ'όλα η ασφάλεια μας! Δεν λέω ότι με μείον 4-5χιλ πάχους είσαι όπως οι καινούργιοι, αλλά για εφεδρεία,σε περίπτωση ανάγκης την κάνουν τη δουλειά τους.
Δεν κάνουν ούτε για εφεδρικοι.Οι δισκοι μου είναι μονοι 12μμ παχος.Κακώς τελευταια φορα μπήκαν τακάκια μονο και δν αλλαχθηκαν οι δισκοι.Οι δισκοι το Πασχα που θα τους αλλαξω πρεπει να εχουν 1,5μμ νυχι η κάθε πλευρά.Συνεπώς ο δισκος εχασε το 25% του βαρους του ,αρα εχασε και κατά 25% την ικανοτητα του να αποθηκευσει το ιδιο θερμικο φορτιο ενός φρεναρίσματος.Το αποθηκευει βεβαια αλλα με 25% αυξημένη θερμοκρασία.Οταν κατεβεις από καποιο βουνο γρηγορα εχει τεραστια διαφορά, οι δίσκοι μου στο τελος κοκκινιζουν πιο εντονα πλέον.Στον αεριζόμενο δεν θα σε απασχολήσει ιδιαίτερα εκτος από φρενάρισμα από πολλά χαω και τα στραβοματα θα λαμβανουν χωρα με το παραμικρο.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις