-
Έχω μπόλικο τακάκι, έτσι;Γιατί ο φρενάς με τρόμαξε ελαφρώς «κατά το Πάσχα....».
-
Θα σε αφήσει στο δρόμο...
-
Το πρόβλημα είναι οι δίσκοι, που είναι ήδη στο 3ο τακάκι, και είχαν οριακό πάχος.
Γι'αυτό και κάνω οικονομία στο φρένο όπου μπορώ και το θυμάμαι. -
Τους έχω πάρει, και επειδή(ς) θέλω να τους βάλω, απογοητεύτηκα λίγο που έχω αρκετό ψωμί ακόμα.
-
Εννοείται αυτό.
Άλλωστε είμαι ψυχαναγκαστικός... -
ακολουθεί γενική ερώτηση ενδιαφέροντος!
βλεπω διαφορους "φρεναδες" να πουλανε custom big brake solutions... και λεω τωρα εγω, το δικο μου εβγαινε και εργοστασιακο με brembo δαγκανες....(βεβαια εγω ειμαι ο φτωχος συγγενης οποτε είμαι με τις απλες)
αν (λεμε αν) θελησω καποια στιγμη να βαλω πιο μεγαλες δαγκανες (καθαρα εμφανισιακοί λογοι) ποσο αξιοπιστες ειναι οι custom λυσεις αντι μιας μτχ τετραπιστονης δαγκανας brembo?
επίσης τα τακακια στις τετραπιστονες είναι πιο ακριβα απο τις απλες?edit : αναφερομαι σε alfa romeo giulietta
-
@gv2000 said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
βλεπω διαφορους "φρεναδες" να πουλανε custom big brake solutions... και λεω τωρα εγω, το δικο μου εβγαινε και εργοστασιακο με brembo δαγκανες....(βεβαια εγω ειμαι ο φτωχος συγγενης οποτε είμαι με τις απλες)
αν (λεμε αν) θελησω καποια στιγμη να βαλω πιο μεγαλες δαγκανες (καθαρα εμφανισιακοί λογοι) ποσο αξιοπιστες ειναι οι custom λυσεις αντι μιας μτχ τετραπιστονης δαγκανας brembo?
επίσης τα τακακια στις τετραπιστονες είναι πιο ακριβα απο τις απλες?edit : αναφερομαι σε alfa romeo giulietta
Ειδικά σε περιπτώσεις αυτοκινήτου που έβγαινε κι από το εργοστάσιο με upgraded φρένα δεν υπάρχει κανένα ρίσκο. Καλό τσακάρισμα ή και φρεσκάρισμα τις δαγκάνες για τσιμουχάκια και πιστόνια και όλα τα υπολοιπα είναι plug n play. Το ιδιο έχω κάνει σε Leon που έβγαινε ως performance pack με 4πίστονες, τις οποίες και έβαλα μετά την αγορά.
Ο μόνος ενδυασμός μου θα ήταν η κωδικοποίηση/παραμετροποίηση του ABS και άλλων συστημάτων καθώς πλέον αλλάζουν τα χαρακτηριστικά φρεναρίσματος. Στα vag αυτό είναι κάτι πολύ εύκολο. Στν Alfa δεν ξέρω. Επίσης έχει νόημα να ψάξει κανείς κι αν οι 4πιστονες όταν είναι εργοστασιακός εξοπλισμός έχουν τα ίδια περιφερειακά πχ σερβό.
Τα τακάκια δεν είναι θέμα ουτε σε κόστος ούτε σε διαθεσιμότητα. Ίσα ίσα που για τα 4πίστονα βρίσκει κανείς και πιο σπορτίφ επιλογές εάν το επιθυμεί.
-
@stefan147 said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
@gv2000 said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
Ο μόνος ενδυασμός μου θα ήταν η κωδικοποίηση/παραμετροποίηση του ABS και άλλων συστημάτων καθώς πλέον αλλάζουν τα χαρακτηριστικά φρεναρίσματος. Στα vag αυτό είναι κάτι πολύ εύκολο. Στν Alfa δεν ξέρω. Επίσης έχει νόημα να ψάξει κανείς κι αν οι 4πιστονες όταν είναι εργοστασιακός εξοπλισμός έχουν τα ίδια περιφερειακά πχ σερβό.
ενδιαφέρουσα πληροφορία που δεν την γνώριζα...
αρα θα ψαξω για παραμετροποίηση του ABS και αν τα αλλα περιφερειακά είναι ίδια στις 2 εκδόσεις.. -
Αποτελεσματική αλλαγή ήτανε από τους εργοστασιακούς σωληνίσκους σε υψηλής πιέσεως.
Ταχύτερη απόκριση φρένου. -
Τι σε νοιάζουν αν είναι αξιόπιστες οι λύσεις, εφόσον τα θες για εμφανισιακούς λόγους;
Με τα φρένα δεν «παίζουμε». -
@bassstarlet said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
Τι σε νοιάζουν αν είναι αξιόπιστες οι λύσεις, εφόσον τα θες για εμφανισιακούς λόγους;
Με τα φρένα δεν «παίζουμε».Αυτό αφορά τους σωλήνες υψηλής πιέσεως;
-
Για τις δαγκάνες.
-
Για τις δαγκάνες.
Στις δαγκάνες συνδέονται.
Αυξάνει την ασφάλεια. Αποτελεσματικότερη τροχοπέδη.
-
@petran17 said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
Εκανα προσφατα αναβαθμιση στα φρενα του Fiesta μου (mk8 1.0). Tαυτοχρονα αλλαξα και το μεγεθος δισκοπλακας απο 262 σε 278mm που φοραει το mk8 ST. Επελεξα τους EBC GD Sports Rotors δισκους και τα EBC Yellowstuff τακακια τα οποια ειναι για Fast street driving οπως λενε. Επισης εβαλα και σωληνακια υψηλης και νεα υγρα φρενων.
Το αποτελεσμα απλα φανταστικο. Πολυ δυνατοτερο φρενο, φοβερο cold bite που το φοβομουν για τα συγκεκριμενα τακακια, πολυ μεγαλυτερη διαρκεια και αντοχη πριν παραδωσουν και οσο ζεστενονται γινονται ακομα καλυτερα. Ακριβως οτι ηθελα. Επισης αν για καποιον μετραει και πολυ ομορφο στα ματια (χαρακτος και ταυτοχρονα οχι τρυπητος/διατρητος αλλα dimple δισκος).
Τιμη λιγο πανω απο τα εργοστασιακα αλλα ειλικρινα αξιζουν και το καθε ευρω. Τα συγκεκριμενα τα ειχα ψωνισει αρκετο καιρο πριν (πανω απο χρονο) αλλα δεν τα ειχα βαλει πανω, με τιμες πριν το θεμα με την Αγγλια και τους εκτελωνισμους γιατι απο εκει ηρθαν. Πλεον οι τιμες εχουν ανεβει ομως για τα συγκεκριμενα αλλα σκεφτομαι να κανω την ιδια αναβαθμιση και για τα πισω φρενα.Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι στα λεφτα που κανουν τα εργοστασιακα υπαρχουν σαφως καλυτερες επιλογες με πραγματικη αναβαθμιση στην αποδοση. Μερικες λυσεις ειναι και φθηνοτερες απο τα εργοστασιακα οπως προ-ειπατε.
Μια αλλη επιλογη μου ηταν τα ΑΤΕ.
ΑΤΕ Powerdisc δισκος με ΑΤΕ original τακακια που μου εχουν πει αλλοι κατοχοι οτι δουλευει εκπληκτικα και επισης αναβαθμιση στην αποδοση.Δαγκανες αλλαχθηκαν;
Τα οπισθια φρενα τα αλλαξες υστερα;
Πως ειναι επειτα απο καιρο; -
Αρχές καλοκαιριού φέτος αγόρασα (λίγο βεβιασμένα είναι η αλήθεια) ένα σετ aftermarket πίσω τακάκια φρένων για Opel Astra H. Το σετ είναι της Ferodo, σειράς premier eco friction και η τιμή του ήταν αρκετά χαμηλή (γύρω στα 20 ευρώ).
Τα τακάκια δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα στο αυτοκίνητο. Αγοράστηκαν με το σκεπτικό να μπουν στο επόμενο σέρβις που θα γίνει εντός του φθινοπώρου.
Στον πίσω άξονα έχω τώρα τα γνήσια, τα οποία αλλάχτηκαν για πρώτη φορά πριν 9 χρόνια (2014) και τα έχω ακόμα (την πρώτη φορά που αλλάχθηκαν, το 2014, τα μαμά είχαν κρατήσει επίσης 9 χρόνια, 2005-2014).
Βέβαια τα γνήσια κόστιζαν το 2014 60 ευρώ. Σήμερα παίζουν στα 100+ ευρώ, οπότε δεν θα ήθελα να ανέβω τόσο ψηλά σε χρήματα.
Το θέμα είναι αν υπάρχει κάποια εμπειρία χρήσης (καλή ή κακή) από κάποιον φίλο του φόρουμ επί της συγκεκριμένης σειράς της Ferodo (premier eco friction). Σε περίπτωση που είναι μάπα το καρπούζι, τι εταιρεία/σειρά θα προτείνατε;
Ζητούμενό μου η όσο πιο κοντά στη "μαμά" απόδοση/αίσθηση των φρένων και δευτερευόντως να μην τρώγονται τόσο εύκολα οι δίσκοι που θα πατάνε, δεδομένου ότι οι οι δίσκοι που φορώ τώρα έχουν επίσης 9 χρόνια/130.000 χλμ πάνω στο αμάξι. Δεν έχουν έντονες αυλακώσεις μέχρι τώρα, αλλά δεν θα ήθελα να φαγωθούν με πιο έντονο ρυθμό από ότι μέχρι σήμερα.
Τα παραπάνω βέβαια υπό την προυπόθεση ότι θα έχω φρένα με τα νέα τακάκια...
Μέχρι σήμερα πέρα από τα γνήσια τακάκια η εμπειρία μου σε τακάκια είναι μόνο σε ΑΤΕ (κατασκευασμένα από τη Galfer) που έχω βάλει μπροστά, τα οποία αν και είναι μια χαρά σαν δύναμη πέδησης, έφαγαν μάλλον πρόωρα τις εμπρός δισκόπλακες που επίσης τοποθετήθηκαν μαζί τους (και μάλιστα γνήσιες). -
Τα ferodo premier τα έχω βάλει στο παρελθόν σε golf mk6 και ήταν μια χαρά δεν είχαν εμφανή διαφορά με τα μαμά, μόνο λίγο παραπάνω μαυρίλα στις ζάντες
-
@thodoris91 said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
Τα ferodo premier τα έχω βάλει στο παρελθόν σε golf mk6 και ήταν μια χαρά δεν είχαν εμφανή διαφορά με τα μαμά, μόνο λίγο παραπάνω μαυρίλα στις ζάντες
Τίμιο τακάκι.
-
Με τα φρένα δεν «παίζουμε».μάλλον σε εμένα πήγαινε...όχι δεν με κατάλαβες. επειδή ακριβώς δεν θέλω να παίξω με τα φρένα όπως πολύ σωστά λες θέλω να μάθω κατά πόσο αυτές οι "πατέντες" είναι αξιόπιστες. ανεφερα τους εμφανισιακούς λόγους αφού ήδη τα φρένα που έχω είναι ικανοποιητικά. (αλλά επειδή έμαθα τιμές η σκέψη όπως ήρθε εφυγε χαχαχαχα )
-
Έκανα τελικά service στο L200 με αρκετή καθυστέρηση. Πήγα και αγόρασα φίλτρα και τακάκια από ένα έμπορο, το συνεργείο έβαλε τα λάδια. Όλα καλά.
Για τα τακάκια η αλήθεια είναι ότι είχα αμφιβολίες κάτι δεν μου καθόταν. Παρόλα αυτά άφησα το αμάξι και έφυγα να πάω να κάνω δουλειές. Επιστρέφοντας αργότερα έπεσα πάνω στη στιγμή που είχε αλλάξει τακάκια και είδα τα παλιά. Έκανα μαλακία, είχαν ακόμα 1-2 χρόνια για να ήθελαν άλλαγμα. Μικρό το κακό θα μου πείτε. Η απορία είναι τα παλιά τακάκια αν τα έπαιρνα και τα αποθήκευα κάπου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ξανά έστω για λίγο ή ξεραίνονται και είναι ακατάλληλη η χρήση τους άπαξ και βγουν? -
φοραει κανεις κεραμικά τακάκια να μου πει γνωμη? αξίζει η επιλογη? ειμαι για αλλαγη δισκοπλακες και τακακια μπροστά και θελω να μαθω αν αξιζει η επιλογή για αυτοκινητο καθημερινό. ενδιαφερομαι για ate
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις