-
ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ 21 Quadra ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Η ΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΟΥ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΙΣΚΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΔΑΓΚΑΝΑΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΒΑΛΩ ΧΕΡΙ.
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ Η ΠΙΣΩ ΔΕΞΙΑ ΔΑΓΚΑΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΑΛ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΕΔΙΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΑΡΙΣΤΕΡΗ, ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΕΜΗΤΗΣ Η ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ? Υ.Γ ΤΗΝ ΠΕΔΗΣΗ ΤΗΝ ΕΧΩ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΦΡΕΝΟΜΕΤΡΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ Η ΜΙΑ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΖΕΣΤΗ. -
Ενα καλο service, και στις 4 δαγκανες, ειναι δεδομενο. (κυλινδρος, γλυστρες)
Οπως και τα μαρκουτσια, αντικατασταση. Τα πισω δεξια σιγουρα!
Οι δισκοι να μετρηθουν, και αν εχουν περιθορια, τορνιρισμα.. Διαφορετικα αλλαγη.
Επισης, ενα καλο υγρο φρενων, και θα εισαι οκ. -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ποια η γνώμη των ειδικών για Zimmerman δίσκους?Ειδικός δεν είμαι, αλλά μετά από δύο μεγάλες έρευνες αγοράς για φρένα μπορώ να πω το εξής: κακά λόγια για τη συγκεκριμένη εταιρία δεν έχω ακούσει πουθενά. Μπορεί να μην είναι top brand, αλλά φαίνεται να έχει σταθερά καλή ποιότητα σε λογικό κόστος και τα προϊόντα της να είναι καλύτερα από πολλά εργοστασιακά.
Αν δεν έβρισκα ATE Power discs σε τιμή-πρόκληση πριν από κανένα μήνα θα είxα πάρει σίγουρα Zimmermann. Σε παλιότερη έρευνα αγοράς που το ζητούμενο ήταν και η απόδοση σε πίστα είχα πάρει κάτι ακριβότερο.
Ελπίζω να βοήθησα.
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Ειδικός δεν είμαι, αλλά μετά από δύο μεγάλες έρευνες αγοράς για φρένα μπορώ να πω το εξής: κακά λόγια για τη συγκεκριμένη εταιρία δεν έχω ακούσει πουθενά. Μπορεί να μην είναι top brand, αλλά φαίνεται να έχει σταθερά καλή ποιότητα σε λογικό κόστος και τα προϊόντα της να είναι καλύτερα από πολλά εργοστασιακά.
Αν δεν έβρισκα ATE Power discs σε τιμή-πρόκληση πριν από κανένα μήνα θα είxα πάρει σίγουρα Zimmermann. Σε παλιότερη έρευνα αγοράς που το ζητούμενο ήταν και η απόδοση σε πίστα είχα πάρει κάτι ακριβότερο.
Ελπίζω να βοήθησα.
Μάλιστα. Η αλήθεια είναι ότι όντως είναι μάλλον χαμηλές οι τιμές και συνηθίζω να πιστεύω ότι ότι πληρώσεις παίρνεις. Και σε μέρη του αυτοκινήτου που έχουν να κάνουν με πέδηση δεν χωράνε τσιγκουνιές. Θα συνεχίσω το ψάξιμο μάλλον. Thanks!
-
Εχω τρεμουλο στο τιμονι στο φρεναρισμα αλλα μονο οταν ειναι ζεστα τα φρενα. Στα πρωτα κρυα φρεναρισματα δεν παρατηρω κατι.
Το αμαξι δεν εχει βουτηξει ποτε σε ποταμι με καυτα φρενα ουτε πλυθηκε ποτε καυτο. Οπως λεει ο quadra 21 μαλλον προηλθε απο θερμικο σοκ σε καποιο αποτομο παρατεταμενο φρεναρισμα ή και υπερθερμανση.
Ομως δεν θελω να παω παλι στους γνησιους δισκους της hyundai γιατι εχω την υπονοια οτι παλι το ιδιο προβλημα θα εχω σε λιγο καιρο.
Ο quadra21 δινει λυση κανοντας ''καμπανατους δισκους'' αυτο δεν ξερω αν ειναι εφικτο και προσιτο σε κοστος απο εναν φρενα σε ενα συμβατικο αυτοκινητο. Τι λυσεις προτεινετε για δισκους?
Καποιο καλο φρενά που να μπορω να συζητησω και οχι απλα να πουλησει? -
Ο χρήστης Τζαβαρας Δημητρης έγραψε:
Ενα καλο service, και στις 4 δαγκανες, ειναι δεδομενο. (κυλινδρος, γλυστρες)
Οπως και τα μαρκουτσια, αντικατασταση. Τα πισω δεξια σιγουρα!
Οι δισκοι να μετρηθουν, και αν εχουν περιθορια, τορνιρισμα.. Διαφορετικα αλλαγη.
Επισης, ενα καλο υγρο φρενων, και θα εισαι οκ.Όπως τα λες, αυτό πρέπει να κάνει ο φίλος με τα κολλημένα φρένα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εχω τρεμουλο στο τιμονι στο φρεναρισμα αλλα μονο οταν ειναι ζεστα τα φρενα. Στα πρωτα κρυα φρεναρισματα δεν παρατηρω κατι.
Το αμαξι δεν εχει βουτηξει ποτε σε ποταμι με καυτα φρενα ουτε πλυθηκε ποτε καυτο. Οπως λεει ο quadra 21 μαλλον προηλθε απο θερμικο σοκ σε καποιο αποτομο παρατεταμενο φρεναρισμα ή και υπερθερμανση.
Ομως δεν θελω να παω παλι στους γνησιους δισκους της hyundai γιατι εχω την υπονοια οτι παλι το ιδιο προβλημα θα εχω σε λιγο καιρο.
Ο quadra21 δινει λυση κανοντας ''καμπανατους δισκους'' αυτο δεν ξερω αν ειναι εφικτο και προσιτο σε κοστος απο εναν φρενα σε ενα συμβατικο αυτοκινητο. Τι λυσεις προτεινετε για δισκους?
Καποιο καλο φρενά που να μπορω να συζητησω και οχι απλα να πουλησει?δοκιμασε ''σκληροτερο'' τακακι,και καθαρισε τους δισκους σου με σμυριδοπανο.Εαν εχουν νυχι τορνιρησε τους να καθαρισουν.
-
καλησπερα, ειμαι νεος στο φορουμ , θελω να σασ ρωτησω κατι. λπν, ειμαι νεος οδηγος και οδηγω(περιπου 3 μηνες) ενα skoda felicia glxi combi 1.2cc 1996 ( αν δεν κανω λαθος) , μπροστα εχει δισκους πισω ταμπουρα. το οδηγουσε η μητερα μου εδω και 15 χρονια,εχει περιπου 74.000 χιλιομετρα, τα σερβις τα εχει κανει ολα σε συνεργειο της σκοντα στο περιφεριακο πολυγωνου(δεν ξερω αν τα εχει κοιταξει ποτε ο μηχανικος), εχω παρατησει οτι δεν φρεναρει τοσο καλα και αισθανομαι σαν να μην εχει αναρτησεις (πεφτω σε λακουβα και νιωθω ολο τον κραδασμο). το ερωτημα ειναι το εξης: μπορειτε να μου πειτε τι περιπου να πω στον μηχανικο να κοιταξει η τι πρεπει να κοιταξω/παρατηρησω εν ωρα οδηγησεις η κατι που να με βοηθησει ;;;;;
-
Εχω ενα sterlet '98.σε 9χρονια εκανα 120000χλμ.τα τακακια του αλλαχτηκαν κατοπιν δικης μου επιμονης.η αντιπροσωπια δεν προχωρησε στηναλλαγη 3φορες γιατι οπως μου ελεγαν δεν χρειαζοταν.αργοτερα εμαθα πως τα αυθεντικα τακακια toyota κρατανε κανα 3αρι χρονια.το παραπανω 'ρεκορ' συμβαινει μονο με τακακια πρωτης τοποθετησης σε μοντελα που κατασκευαστηκαν στο ιαπωνικο εργοστασιο!επιπλεον η αποδοση στα φρενα του starlet ηταν παντοτε εξαιρετικη.γενικοτερα παντως,ακουω πως τα citroen εχουν πολυ εντιποσιακα φρενα.
-
Ο χρήστης karpodine έγραψε:
καλησπερα, ειμαι νεος στο φορουμ , θελω να σασ ρωτησω κατι. λπν, ειμαι νεος οδηγος και οδηγω(περιπου 3 μηνες) ενα skoda felicia glxi combi 1.2cc 1996 ( αν δεν κανω λαθος) , μπροστα εχει δισκους πισω ταμπουρα. το οδηγουσε η μητερα μου εδω και 15 χρονια,εχει περιπου 74.000 χιλιομετρα, τα σερβις τα εχει κανει ολα σε συνεργειο της σκοντα στο περιφεριακο πολυγωνου(δεν ξερω αν τα εχει κοιταξει ποτε ο μηχανικος), εχω παρατησει οτι δεν φρεναρει τοσο καλα και αισθανομαι σαν να μην εχει αναρτησεις (πεφτω σε λακουβα και νιωθω ολο τον κραδασμο). το ερωτημα ειναι το εξης: μπορειτε να μου πειτε τι περιπου να πω στον μηχανικο να κοιταξει η τι πρεπει να κοιταξω/παρατηρησω εν ωρα οδηγησεις η κατι που να με βοηθησει ;;;;;Αν νιώθεις ότι δε φρενάρει καλά πιθανότατα είναι φθαρμένα αμορτισέρ που δεν επιτρέπουν να έχει καλή επαφή ο τροχός με το δρόμο. Δεν έχει να κάνει τόσο με τον κραδασμό όταν πέσεις σε λακούβα αλλά κυρίως με το ότι το αμάξι αργεί να βρει την ισορροπία του μετά.
Στο μηχανικό πες ό,τι είπες και σε εμάς. -
Με το φρενάρισμα το βάρος μεταφέρεται προς τα εμπρός, οι εμπρός τροχοί φορτίζονται περισσότερο (για αυτό μπροστά έχεις και τα πιο καλά φρένα). Άρα μπροστά η ανάρτηση είναι πιεσμένη όταν φρενάρεις, αν ταυτόχρονα πέσεις σε λακούβα η διαδρομή της ανάρτησης εξαντλείται, τερματίζει και μεταφέρεται όλο το γκτουπ(!) στο σασί σχεδόν απευθείας. Πρέπει να εξασκηθείς να αφήνεις το φρένο την τελευταία στιγμή πριν την λακούβα (ή το σαμαράκι) ώστε να δώσεις τη δυνατότητα στην εμπρός ανάρτηση να αποφροτιστεί για να μπορεί να αντιμετωπίσει την ανωμαλία και το ξαναπατάς αμέσως μετά. Δοκίμασέ το αυτό πριν πάς συνεργείο.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
καλησπερα, ειμαι νεος στο φορουμ , θελω να σασ ρωτησω κατι. λπν, ειμαι νεος οδηγος και οδηγω(περιπου 3 μηνες) ενα skoda felicia glxi combi 1.2cc 1996 ( αν δεν κανω λαθος) , μπροστα εχει δισκους πισω ταμπουρα. το οδηγουσε η μητερα μου εδω και 15 χρονια,εχει περιπου 74.000 χιλιομετρα, τα σερβις τα εχει κανει ολα σε συνεργειο της σκοντα στο περιφεριακο πολυγωνου(δεν ξερω αν τα εχει κοιταξει ποτε ο μηχανικος), εχω παρατησει οτι δεν φρεναρει τοσο καλα και αισθανομαι σαν να μην εχει αναρτησεις (πεφτω σε λακουβα και νιωθω ολο τον κραδασμο). το ερωτημα ειναι το εξης: μπορειτε να μου πειτε τι περιπου να πω στον μηχανικο να κοιταξει η τι πρεπει να κοιταξω/παρατηρησω εν ωρα οδηγησεις η κατι που να με βοηθησει ;;;;;
Αν νιώθεις ότι δε φρενάρει καλά πιθανότατα είναι φθαρμένα αμορτισέρ που δεν επιτρέπουν να έχει καλή επαφή ο τροχός με το δρόμο. Δεν έχει να κάνει τόσο με τον κραδασμό όταν πέσεις σε λακούβα αλλά κυρίως με το ότι το αμάξι αργεί να βρει την ισορροπία του μετά.
Στο μηχανικό πες ό,τι είπες και σε εμάς.στο αμαξι απο οτι μου λεει η μητερα μου και στα χαρτια απο service , βιβλιο service, δεν εχουμε αλλαξει ποτε αναρτηση ουτε ελατηρια ουτε υγρα αν δεν κανω λαθος. για τα φρενα εχουμε αλλαξει τακακια και υγρα οποτε μας ελεγε ο μηχανικος. βεβαια διαβασα σε παλιοτερες συζητησεις για τα κυλινδρακια στο ταμπουρο δεν ξερω αν εχουν αλλαχτει ποτε . κατι ακομα οταν φρεναρω και παταω ελαχιστα το πενταλ δεν κοβει λιγο αλλα πρεπει να το πατησω λιγο ακομα για να κοψει .
-
Μη περιμενεις και παπαδες, το αυτοκινητο ειναι 17 ετων, του χρόνου θα ψηφιζει.
-
κατι ακομα οταν φρεναρω και παταω ελαχιστα το πενταλ δεν κοβει λιγο αλλα πρεπει να το πατησω λιγο ακομα για να κοψει .Σε πιο καινούργια αυτοκίνητα με υπερβολική υποβοήθηση και σχετική ρύθμιση τύπου on-off πιάνουν πιο απότομα με ελάχιστο πάτημα. Αν είχες συνηθίσει έτσι με το αυτοκίνητο του δασκάλου ίσως το δικό σας παλιότερο σε ξενίζει αλλά μπορεί να είναι απόλυτα φυσιολογικό. Προσωπικά με ενοχλεί πολύ το να πιάνουν απότομα από πολύ ψηλά και θεωρώ πιο σωστό και ρυθμίσιμο αυτό που αναφέρεις, ένα μικρό κενό (τζόγος πενταλιού μέχρι που μπαίνει η υποβοήθηση) και μετά να πιάνει λίγο και να πατάς περισσότερο για να πιάσει περισσότερο.
Πάντως νομίζω ότι ισχύει αυτό που σου είπα πιο πριν δοκίμασέ το και πες μας. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
κατι ακομα οταν φρεναρω και παταω ελαχιστα το πενταλ δεν κοβει λιγο αλλα πρεπει να το πατησω λιγο ακομα για να κοψει .
Σε πιο καινούργια αυτοκίνητα με υπερβολική υποβοήθηση και σχετική ρύθμιση τύπου on-off πιάνουν πιο απότομα με ελάχιστο πάτημα. Αν είχες συνηθίσει έτσι με το αυτοκίνητο του δασκάλου ίσως το δικό σας παλιότερο σε ξενίζει αλλά μπορεί να είναι απόλυτα φυσιολογικό. Προσωπικά με ενοχλεί πολύ το να πιάνουν απότομα από πολύ ψηλά και θεωρώ πιο σωστό και ρυθμίσιμο αυτό που αναφέρεις, ένα μικρό κενό (τζόγος πενταλιού μέχρι που μπαίνει η υποβοήθηση) και μετά να πιάνει λίγο και να πατάς περισσότερο για να πιάσει περισσότερο.
Πάντως νομίζω ότι ισχύει αυτό που σου είπα πιο πριν δοκίμασέ το και πες μας.μαλλον σε αυτο που λες εχεις δικιο. αυτο που με παραξενευει ειναι στην κατηφορα εκει ψιλο φοβαμαι οτι δεν θα φρεναρω. παντως σιγουρα πρεπει να κοιταξω φρενα και αναρτησεις να δω τι θα μου πει και ο μηχανικος.
-
Καλό είναι να γίνει ένας έλεγχος των φρένων σε φρενά. Και των αμορτισέρ.
Και στις κατηφόρες που το φορτίο στα φρένα είναι πολύ μεγαλύτερο καλό είναι να ρυθμίζεις εγκαίρως την ταχύτητά σου. Γενικά ο οδηγός έχει υποχρέωση να επιλέγει ταχύτητα ανάλογα με τις συνθήκες είτε είναι βροχή, χιόνια, πάγος, κατηφόρα, καρόδρομος, φορτίο, αέρας κλπ. -
Καλησπέρα μετά από αρκετό καιρό....
Πριν φύγω για την Γερμανία ολοκλήρωσε κάποια retro fit στο Αστρα μου ( εργοστασιακούς αισθητήρες παρκαρίσματος , TPMS με DDS και Hill Assist ). Χρειάστηκε να αλλάξω εγκέφαλο ABS τον οποίο είχα βρει πριν κανά δυο χρόνια και ήταν αποθηκευμένος με ασφάλεια όμως δεν είχε τάπες.
Ο μηχανικός μου είπε πώς είναι ΟΚ μπορεί να χρειαστεί όμως εξαέρωση μετά από λίγο καιρό. Σήμερα εντοπισα διαρροή υγρών φρένου και ψάχνοντας είδα πώς μάλλον είναι από τον εγκέφαλο.
Ειχε ξανασυμβεί προ τριμήνου και αφού συμπλήρωσα ( δεν είχα ψάξει τότε στον εγκέφαλο ) δεν είχα πρόβλημα. Επίσης δεν εμφανίζεται πρόβλημα στην λειτουργία του ABS ή του ESP , TPMS γενικά.Καμιά ιδεά για το τι κάνω ;
-
καλησπερα, ειμαι νεος στο φορουμ , θελω να σασ ρωτησω κατι. λπν, ειμαι νεος οδηγος και οδηγω(περιπου 3 μηνες) ενα skoda felicia glxi combi 1.2cc 1996 ( αν δεν κανω λαθος) , μπροστα εχει δισκους πισω ταμπουρα. το οδηγουσε η μητερα μου εδω και 15 χρονια,εχει περιπου 74.000 χιλιομετρα, τα σερβις τα εχει κανει ολα σε συνεργειο της σκοντα στο περιφεριακο πολυγωνου(δεν ξερω αν τα εχει κοιταξει ποτε ο μηχανικος), εχω παρατησει οτι δεν φρεναρει τοσο καλα και αισθανομαι σαν να μην εχει αναρτησεις (πεφτω σε λακουβα και νιωθω ολο τον κραδασμο). το ερωτημα ειναι το εξης: μπορειτε να μου πειτε τι περιπου να πω στον μηχανικο να κοιταξει η τι πρεπει να κοιταξω/παρατηρησω εν ωρα οδηγησεις η κατι που να με βοηθησει ;;;;;Γεια σου φιλε.
Εχω το skoda favorit απο το 1993 με 200.000κμ
Θα πας να του περασεις 4 καινουρια αμορτισερ bilstein η kyb μαυρα.
Το πενταλ του φρενου ειναι γενικα σκληρο σε αυτο το αμαξι.
Ελεγξε το σε φρενά. 1.3 ειναι τα κυβικα σου και οχι 1.2.
Κανε εναν ελεγχο απο κατω για κομμενα συνεμπλοκ
μπαλακια ψαλιδιων κτλ. Ελατηρια μην σε παραμυθιασουν και αλλαξεις. ΜΟΝΟ αμοριτσερ.
Θελει κυνηγημα αυτο το αμαξι...
Αν προκειται να ασχοληθεις ρωτα με και με πμ να σου προτεινω μαγαζια με ανταλλακτικα. -
Για αλλαγή τακακιών σε golf V με 140 άλογα έχει κανείς υπ όψη του τίποτα; Να βάλω τα εργοστασιακά ή να ψάξω τπτ Galfer ή άλλη μάρκα;
Όχι αγωνιάρικη χρήση.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Για αλλαγή τακακιών σε golf V με 140 άλογα έχει κανείς υπ όψη του τίποτα; Να βάλω τα εργοστασιακά ή να ψάξω τπτ Galfer ή άλλη μάρκα;Όχι αγωνιάρικη χρήση.
ATE
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις