-
Έχω καταλάβει,ήδη,τη σχετική σκληρότητα αυτών των αμορτισέρ, συγκριτικά με τα προηγούμενα που ήταν και άνετα και πήγαινες και σχετικά καλά λίγο πιο έντονα (όχι τίποτα τρελές καταστάσεις, εννοείται). Το κακό είναι,όμως, ότι αν δε βάλεις τα κανονικά στην αντιπροσωπεία που είναι σε τιμή...τσουχτερή, τα sachs που εισάγονται είναι μόνο αυτά (Και ρώτησα αρκετούς ανά την Ελλάδα). Αλλιώς πρέπει να τα παραγγείλεις από καμιά ιστοσελίδα από Αγγλία-Γερμανία μεριά.Και το κακό είναι ότι αυτός που μου τα τοποθέτησε δε μου είπε τίποτα. Απλά ζήτησε,κλασικά, κωδικό πλαισίου,παρήγγειλε κι έβαλε ό,τι υπήρχε Ελλάδα,χωρίς να δει αν κάνουν απόλυτα για το μοντέλο. Φυσικά το πήρα γραμμή μετά που άλλαξα και λάστιχα κι έριξα μια ματιά να δω τί υπάρχει εκεί κάτω (Οπότε μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται ).
Το να δώσω 100-150 επιπλέον για να παραγγείλω αυτά που φόραγε πριν, τα λίγο πιο μαλακά, τώρα δεν υπάρχει περίπτωση, γιατί ετοιμάζεται 500άρα, βάσει όσων μου είπαν στην ΟΠΕΛ (Εκτός αν βρω κάπου έξω κάτι πιο φθηνό), γιατί τελικά ο θόρυβος, ένα τακ, που ακούγεται στο τιμόνι όταν το στρίβω (το έχω γράψει κι αλλού) όχι έντονος ακόμα, υποκρύπτει πρόβλημα σε κάποιο σταυρό στον άξονα διεύθυνσης όπως μου είπε, που συνδέει το τιμόνι με την κρεμαγέρα (Δε γνωρίζω τί περιθώρια υπάρχουν ακόμα, ο μηχανικός μου είπε μεν ότι δεν υπάρχει ακόμα σοβαρός κίνδυνος, αλλά εντάξει, με αυτά δεν παίζεις, σύστημα διεύθυνσης είναι , όχι τασάκι). Πανάκριβα τα ανταλλακτικά του συστήματος διεύθυνσης. Αυτό στα 147000 χιλιόμετρα και 10ετία (δεν ξέρω αν δικαιολογείται φυσιολογική τέτοια βλάβη με αυτά τα δεδομένα, πιθανόν ναι).
Επίσης, εδώ και κάποιο καιρό μου κάνουν 'νούμερα' οι διακόπτες παραθύρων και καθρεπτών του οδηγού. Ανεβάζω πάνω τον καθρέπτη κι αυτός στρίβει αριστερά. Κατεβάζω ή ανεβάζω παράθυρο οδηγού και δεν πιάνει στην κανονική θέση εύκολα. Ή θα τον πατήσεις έντονα ή λίγο προς την έξω μεριά (250 ευρώ αντιπροσωπεία, εννοείται προωθείται, όταν παραδώσει τελείως πνεύμα, άλλη οικονομικότερη λύση).
Έχει αλλαχτεί και πολλαπλασιαστής κάπου στα 127000 χλμ αν θυμάμαι καλά, αντλία βενζίνης πιο νωρίς. Έχει κάποιους μήνες που ανάβει λαμπάκι, λόγω αισθητήρα ψυκτικού υγρού. Γενικά έβγαλε απότομα αρκετές βλάβες.
Μέχρι τα 120000 χλμ καλά είναι τα αυτοκίνητα. Όποιος μπορεί να τα αλλάξει, ας τα αλλάζει.
Για να μην αναφέρω ότι για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα μου έκανε νερά ο κινητήρας. Μάλλον έμπαινε σε safe mode, γιατί ήταν πολλές οι φορές που πάταγα γκάζι και δεν έδινε, πήγαινε τελείως flat. Άλλες φορές σταματούσε αυτό το παραμύθι. Πιθανόν κάκιστη βενζίνη, αισθητήρας λ, μπουκωμένη μονάδα EGR, καταλύτης μπουκωμένος, όπου κι αν ρώτησα, απάντηση δεν πήρα. Έβαλα μια φορά καθαριστικό και το ξεκάπνισα. ίσως ήθελε 2-3 φορές ακόμα. Γενικά δεν μου το ξαναέκανε ή πολύ σπάνια πλέον.
Αν έβγαλε όλα αυτά προσέχοντάς το, πού να μην το πρόσεχα κι όλας το αυτοκίνητο.
Τίποτα ρουλεμάν δε μου έβγαλε ακόμα, να αλλάζω πακέτο όπως είναι μουαγέ με αισθητήρα ABS μαζί για επιπλέον εγκεφαλικά
Μάλλον για Monday car το κόβω το opelάκι, δυστυχώς -
Μηπως ηρθε η ωρα να το σπρωξεις οπως ειναι?
Δε ξερω τα οικονομικα σου, αλλα αμαξι που διακρινεται καπου δεν ειναι, λεφτα θελει και απο αναρτηση δεν ειναι οπως το θες. 10 χρονια συμβιωση ειναι και αξιοπρεπες νουμερο και τα 150.000km τα λες και ωρα για αλλαγη. -
Γεια σας φίλοι, ενδιαφέρομαι να αγοράσω το Opel Compo Diesel 1.3 του 2005 -06. Την έκδοση με πίσω καθίσματα. Κυρίως θα χρησιμοποιείται σε μικρές αποστάσεις 5-10 χιλιόμετρα για την οικογένεια, αλλά επειδή έχω και κάποια κτήματα να μπορώ να φορτώνω και εργαλεία (αλυσοπρίονα, θαμνοκοπτικά κλπ).
Με ενδιαφέρει κυρίως η οικονομία και όχι επιδόσεις, έχει κάποιος γνώμη για την αξιοπιστία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου; -
Από ότι είδα το Opel Compo 2005 -06 βασίζεται στο Opel Corsa και ο κινητήρας diesel είναι 1248 cc και 75ps το 1.3 CDTI. Είναι το μοτέρ αυτό αξιόπιστο;
-
Τέλος το on star, μέχρι το 2020 και μετά... άγνωστο τι θα γίνει... Και έχω και δύο αμάξια με αυτή την υπηρεσία, αυτά πάντως δεν είναι καλές ειδήσεις. Ορίστε και το email που μου έστειλαν
Αγαπητέ Πελάτη OnStar,
Τον Αύγουστο του 2017, η Groupe PSA αγόρασε τις Opel και Vauxhall από την General Motors. Η OnStar Europe Limited δεν ήταν μέρος αυτής της αγοράς και παραμένει θυγατρική της General Motors.
Έτσι, ως αποτέλεσμα της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, οι υπηρεσίες OnStar και οι υπηρεσίες Wi-Fi που ενεργοποιούνται από τη σύνδεση OnStar (αν είναι διαθέσιμες στη χώρα σας) θα σταματήσουν να είναι διαθέσιμες για τα αυτοκίνητα Opel στις 31 Δεκεμβρίου 2020.
Κατανοούμε την ανησυχία σας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει την OnStar υπηρεσία σας, αλλά εάν έχετε προπληρωμένη συνδρομή η OnStar θα συνεχίσει να σας παρέχει την ίδια ποιότητα υπηρεσιών και ασφάλεια μέχρι την τελευταία ημέρα.
Τι θα συμβεί στη συνέχεια;
Θα συνεχίσετε να απολαμβάνετε όλες τις λειτουργίες του OnStar μέχρι να ολοκληρωθεί η δοκιμαστική περίοδός σας. Μετά από αυτό, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε μια κανονική συνδρομή OnStar, η οποία σας δίνει όλες τις υπηρεσίες που κρατούν ασφαλείς εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, συμπεριλαμβάνοντας :
β’ Αυτόματη Απόκριση σε Περίπτωση Σύγκρουσης*
β’ 24ωρη επικοινωνία με τους εκπαιδευμένους Συμβούλους μας που μιλούν την ίδια γλώσσα με εσάς
β’ Διαγνωστικός Έλεγχος Οχήματος κατ' απαίτηση
β’ Βοήθεια Εύρεσης Κλεμμένου ΑυτοκινήτουΕάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή απλά θέλετε να ενημερωθείτε επιπλέον, δημιουργήσαμε μια σελίδα Ερωτήσεων & Απαντήσεων Πελατών.
Θα σας ενημερώσουμε άμεσα, μόλις έχουμε περισσότερα νέα.
Με εκτίμηση,
Brian McCreavy
Διευθύνων Σύμβουλος, OnStar Europe -
*Re: --> OPEL FORUM
Νέα δημοσίευσηαπό andreasg » 18 Μάιος 2018 12:02Το ειχα εγω σε επαγγελματικο (χωρις καθισματα). Αγορασμενο καινουργιο πουληθηκε με 193.500 χλμ μετα απο 7 χρονια. Εχουν θεμα με την κρεμαγιερα τιμονιου ολα σχεδον,εχει βγει και κιτ επισκευης απο την ιδια την opel γι αυτον τον λογο. Εμενα μου εκαψε και τις προθερμανσεις στις 155.000 χλμ η οποια θεωρειται και φυσιολογικη φθορα (-10+ βαθμους κελσιου ολο το χειμωνα στην περιοχη μου) . Απο αποψη καταναλωσης ειχα καταφερει να δω και την εργοστασιακη (μικτη 5.1) αλλα συνηθως ειναι 5.5 με 6 με φυσιολογικους και λιγο γρηγορους ρυθμους.*
Ευχαριστώ, και εμένα ένας γνωστός μου μου είπε ότι είχε θέμα με την ηλεκτρική υποβοήθηση του τιμονιού ότι μερικές φορές δεν δούλευε αλλά λόγου κόστους δεν το επισκεύασε του ζητούσαν 1000 ευρώ.
-
Το θεμα στις κρεμαγιερες σε αυτα τα opel ειναι σε ενα πλαστικο δαχτυλιδι που τρωγεται και εχει ελαφρως μποσικα και συντονισμους,ηλεκτρουδραυλικα δεν εχει θεματα. Το σετ επισκευης ειχε 55 € αλλα με τα εργατικα στην αντιπροσωπεια εφτανε κοντα στα 300€ χωρις επιτυχια τις περισσοτερες φορες. Οι περισσοτεροι αγοραζαν καινουργια εκτος αντιπροσωπειας σε αυτα τα λεφτα.
-
https://www.autoblog.gr/2018/07/31/apol ... omilo-psa/
https://www.autoblog.gr/2018/07/24/psa- ... ai-h-opel/
Μακάρι για αυτή την τόσο ταλαιπωρημένη εταιρία να βρεί τον δρόμο της, 'μέσα απο τους Γάλλους της PSA'.
-
Καλημέρα,
πηρα ενα Agila του 2005 με αυτον τον κινητηρα:
1.3 CDTi με τα 69 άλογα; (2004-2007)
Τον φορανε τα Corsa και τα Meriva.Τον έχει κάποιος να μου πεί τι λάδι να βάλω και κάθε πότε να το αλλάζω;
Στο ψαχτήρι της Castrol δίνει τα Edge 5-30 C3.
Τέτοια βάζω και στο Subaru, αλλά το Agila δεν εχει φίλτρο μικροσωματιδίων.H Motul προτείνει το 8100 X-CLEAN EFE 5W-30
Οπότε καταλήγω στο 5-30
Στο βιβλιαρακι που εχει μεσα δεν αναφέρει ιξωδες λαδιου, το έχει κενο να το συμπληρώσει το συνεργείο
επίσης εχει διάστηματα αλλαγής ανά 30000 χιλιομετρα -
Θα δεις στο βιβλίο οδηγιών όχι στο βιβλιο που γραφονται τα σερβις
Λογικα 5-30 παίρνει και το Opel λαδο ειναι υπεραρκετό . -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Καλημέρα,
πηρα ενα Agila του 2005 με αυτον τον κινητηρα:
1.3 CDTi με τα 69 άλογα; (2004-2007)
Τον φορανε τα Corsa και τα Meriva.Τον έχει κάποιος να μου πεί τι λάδι να βάλω και κάθε πότε να το αλλάζω;
Στο ψαχτήρι της Castrol δίνει τα Edge 5-30 C3.
Τέτοια βάζω και στο Subaru, αλλά το Agila δεν εχει φίλτρο μικροσωματιδίων.H Motul προτείνει το 8100 X-CLEAN EFE 5W-30
Οπότε καταλήγω στο 5-30
Στο βιβλιαρακι που εχει μεσα δεν αναφέρει ιξωδες λαδιου, το έχει κενο να το συμπληρώσει το συνεργείο
επίσης εχει διάστηματα αλλαγής ανά 30000 χιλιομετραΣτο punto με ίδιο (μάλλον) κινητήρα, χωρίς dpf βάζω 5-40 (Selenia WR) σύμφωνα με το manual. Και η Fiat έδινε οταν το αγόρασα αλλαγή στα 30Κ και μετά το γύρισε στα 20Κ χιλιόμετρα
-
*Υπόθεση dieselgate και για την Opel η οποία είναι ύποπτη για ζητήματα σχετικά με τις εκπομπές ρύπων των diesel αυτοκινήτων της. Το πρωί της Δευτέρας 15/10 αστυνομικοί και δικαστικοί υπάλληλοι έκαναν έφοδο στα κεντρικά της εταιρείας στο Rüsselsheim, αλλά και στο Kaiserslautern. Οι ανακριτές εντοπίζουν σε πρώτο στάδια υποψία απάτης στην εταιρεία. Για την ακρίβεια, η εισαγγελία Φρανκφούρτης ερευνά αν η Opel έχει εμποδίσει στα μοντέλα της Insignia, Zafira και Cascada-προδιαγραφών Euro 6- μια μη έγκυρη συσκευή απόκρυψης στοιχείων. Συνολικά επηρεάζονται 95.000 μοντέλα σε όλην την Ευρώπη...
Η ανώτερη εισαγγελέας Nadja Niesen επιβεβαίωσε στη Handelsblatt ότι προχωρά σε όλες τις ενέργειες «λόγω της υποψίας της απάτης από την πλευρά της αυτοκινητοβιομηχανίας, που προώθησε στην αγορά diesel αυτοκίνητα με ‘πειραγμένο’ software καυσίμων». Αφορμή για την έφοδο των αρχών στην Opel έδωσε η «κρατική υπηρεσία αυτοκινήτων», η οποία τον περασμένο Απρίλιο διαπίστωσε ατασθαλίες σε ζητήματα που αφορούν στη γερμανική εταιρεία από τα τέλη του 2015 και σχετίζονται με την απόκρυψη στοιχείων για τις πραγματικές τιμές των εκπομπών ρύπων. Από τότε, οι αρχές επανήλθαν στις αρχές του 2018 και οδηγούν ουσιαστικά την Opel ουσιαστικά στην ανάκληση σχεδόν 100.000 οχημάτων.
Για τις τρέχουσες διαδικασίες η Opel δε θέλησε να εκφράσει άποψη, καθώς «προέχει η συνεργασία με τις αρχές». Βέβαια, η γερμανική εταιρεία προέβη σε δηλώσεις αμφισβήτησης: «Η Opel αρνείται τις κατηγορίες, που τη θέλουν να έχει χρησιμοποιήσει παράνομα μέσα για τη μείωση των τιμών των εκπομπών ρύπων στα diesel αυτοκίνητά της».
Σύμφωνα με τις αρχές, τα μέτρα που έλαβε η Opel αποδεικνύονται αποτελεσματικά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως οι χαμηλές θερμοκρασίες ή όταν ο κινητήρας λειτουργεί σε συγκεκριμένες rpm. Μάλιστα, η φίρμα υποστήριξε επίσης ότι από το Δεκέμβριο του 2015 είχε προτείνει στους θιγόμενους καταναλωτές στη Γερμανία βελτιώσεις και επεμβάσεις για περισσότερη διαφάνεια, αξιοπιστία και αποδοτικότητα προς όφελος των πελατών. Φυσικά, μέρος των παραπάνω ενεργειών έγιναν στα Insignia, Zafira Tourer και Cascada των ετών μεταξύ 2013 και 2016.
Εκτός των προαναφερθέντων, η Opel υποστήριξε ότι οι κινήσεις της προστατεύουν τους κινητήρες από τις ακραίες καιρικές συνθήκες (είτε ζέστη, είτε κρύο), αν και, εφόσον δε λειτουργεί σωστά ο καθαρισμός των καυσαερίων, οι diesel κινητήρες εκπέμπουν περισσότερα βλαβερά οξείδια του αζώτου (NOx).*
Πηγή -
Συμβαίνει και στις 'καλύτερες' οικογένειες. Και εκεί στη Γερμανία έχουν το 'ελάττωμα' να ισχύουν οι νόμοι, τουλάχιστον σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι εδώ.
-
Στον όμιλο Συγγελίδη η Opel .
Λέτε να πάρει και τη Mazda;! -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Στον όμιλο Συγγελίδη η Opel .
Λέτε να πάρει και τη Mazda;!Λογικό και αναμενόμενο για την Opel, ένεκα PSA.
Άντε να δούμε πως θα λύσει την σπαζοκεφαλιά της τιμολόγησης του ίδιου αυτοκινήτου με 4 διαφορετικά περιβλήματα!?!?!
-
Πάει και το δίκτυο της OPEL... Τετέλεσται...
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Άντε να δούμε πως θα λύσει την σπαζοκεφαλιά της τιμολόγησης του ίδιου αυτοκινήτου με 4 διαφορετικά περιβλήματα!?!?!Οπως το γκρουπ vag
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Οπως το γκρουπ vag
Είναι λιγο πιο ευκολο στο vag γιατι ειναι 3 εταιρείες (αντί για 4) στην ιδια εισαγωγική και επίσης είναι λιγο ποιο διακριτή η τμηματοποίηση.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πάει και το δίκτυο της OPEL... Τετέλεσται...Στην πόλη μου ο αντιπρόσωπος της opel εδώ και πάρα πολλά χρόνια την άφησε γιατί ακούστηκε ότι του ζήτησαν 100 χιλιάρικα καπέλο για να συνεχίσει να είναι αντιπρόσωπος στην περιοχή. Και στον Νομό ήταν πάντα στις 3 πρώτες σε πωλήσεις. Τώρα πήρε τις kia-hyundai.
-
Τώρα το δίκτυο θα είναι ίδιο με της Citroen/Peugeot.
Σκέφτομαι αυτούς που θα πηγαίνουν Automotivo.
23euro η αλλαγή βαλβολίνες...
OPEL FORUM