-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Παρασυρθήκαμε 'λίγο' έτσι?
Δεν πειράζει.
Ο φίλος μου με ρώτησε αν στρίβει σαν τα σαξόραλα.
Εγώ έτυχε να οδηγήσω στο Σαββατοκύριακο στην Αγγλία το GT (1.6 VTR manual) και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.
Το sensodrive τι λέει; -
Να στρίβει σαν τα σαξόραλλα δεν το νομίζω, τουλάχιστον στην έκδοση VTR, εκτός αν περιμένει το VTS που αναμένεται.
Δεν έχω δοκιμάσει το sensodrive αλλά απ'ότι διαβάζω αξίζει μόνο για χρήση στην πόλη... -
Ο χρήστης sado έγραψε:
Εγώ έτυχε να οδηγήσω στο Σαββατοκύριακο στην Αγγλία το GT (1.6 VTR manual) και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.
Το sensodrive τι λέει;To GT είναι μόνο δεξιοτίμονο. Βγήκε σε περιορισμένο αριθμό για να ομολογκαριστεί πιο γρήγορα το JWRC.
Μελλοντικά μάλλον θα βγει με χειροκίνητο και το VTR όπως και το καινούργιο VTS.
Απ'όσα έχω ακούσει (δεν το οδήγησα, δυστυχώς), έχει ελάχιστη σχέση με το Saxo σαν αίσθηση. Το Sensodrive σπάει νεύρα αν έχεις συνηθίσει σε χειροκίνητο. Επίσης μην ξεχνάμε το βάρος και το ηλεκτρικό τιμόνι.
Άρα δε νομίζω ότι του κάνει, αν αυτές είναι οι προδιαγραφές που θέτει.
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Παρασυρθήκαμε 'λίγο' έτσι?
Δεν πειράζει.
Το sensodrive τι λέει;Στην αυτόματη λειτουργία δεν είναι ότι καλύτερο, μπερδεύεται, δεν ξέρει τι ταχύτητα να επιλέξει και έχει αργό kickdown. Στη χειροκίνητη βελτιώνονται τα πράγματα, αλλά τα ανεβάσματα είναι αργά και κάπως πιο γρήγορα τα κατεβάσματα.
Στα C3 και Pluriel ταιριάζει, στο C2 που υποτίθεται ότι είναι πιο σπορτίφ, το αδικεί
-
Ξέρουμε τίποτα για το C2 με τον 1.4 16V; Δεν μπορώ να βρω πουθενά πληροφορίες!
-sorry για το double post-
-
H ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ TOPGEAR
The winner: Citroen C2 GT
Fighting for space between Britney and Christina, one car has earned a place on every boy's bedroom wall. It's not a supercar, not a sports car, it's an affordable, insurable, hot-ish hatch.
The clue's in the paintwork: WRC red with bright white alloys. The C2 GT is one of few cars that looks exactly right.There's no extraneous weight. The mirrors are manually adjusted and the spare wheel's gone.
The 1.6-litre, 110bhp engine is the same as the C2 VTR's, but the GT's better and quicker. Thanks to cleaner shifts from a sharp, accurate manual gearbox,1.4 seconds has been chipped off the 0-62mph time. Up a tight, tortuous country lane, it feels livelier still - grippy, edgy, raucous, fun. The GT is even cheaper than the VTR. The campaign to persuade Citroen to build more than the limited run of 2,250 starts here.
-
Σας θυμίζει κάτι?
Εμένα μου θυμίζει τα πρώτα rallye ( τα καλύτερα από όλα για μένα ) απλά αυτό είναι κόκκινο. -
Πριν από δυο μήνες πήρα το VRT 1.4 – 74 HP.
Το αμάξι στρίβει περίεργα. Πολλές φορές νομίζω ότι δεν στρίβει καλά αλλά τελικά ανακαλύπτω ότι μπορεί να μπει και με τα διπλάσια. Ακόμα δηλαδή δεν το έχω μάθει, εκεί που υστερεί κατά την γνώμη μου είναι όταν έχουμε στροφές με λακκούβες και υψηλή ταχύτητα ( > 140 ) . μου δίνει την αίσθηση ότι «πετάει». Σε τέτοιες συνθήκες η βάρκα carina που έχω τα πάει καλλίτερα. -
to carina με καλα λαστιχακια και με γραμμες παει αερα.........
ΜΑΡΚΟ ΑΚΟΥΣ????
-
Υπάρχει αυτοκίνητο που με καλά λάστιχα και γραμμές (και αρκετά άλογα για το βάρος του) που να μην πηγαίνει αέρα;
-
Στρίβει και παραστρίβει... Και εγώ παθαίνω το ίδιο πράγμα με τον machine...ενώ φοβάμαι ότι δεν θα στρίψει ορισμένες φορές, μετά καταλαβαίνω ότι μπορούσα να μπώ και με παραπάνω. Είναι και τα λάστιχα πολύ καλά,,,μη το παραβλέπουμε κ αυτό.
Και εγώ περιμένω το 90άρι αλλά δεν μπορεί να μου απαντήσει κανείς πότε και αν θα βγεί και με τι στανταρτς...!
Χειροκίνητες οι αλλαγές στο sensodrive αν και αργές, πολύ καλύτερες από τις αυτόματες τις δικές του. Όποιος θέλει άνεση πέρνει sensodrive, όποιος θέλει οδηγική απόλαυση πέρνει χειροκίνητο.it's simple
-
Πάσχει δηλαδή από αίσθηση?Τί φταίει,το τιμόνι,κάτι άλλο?
Γιατί σας δίνει την αίσθηση ότι δεν θα στρίψει,ενώ έχει τη δυνατότητα?
Για αναλύστε το λιγάκι οι κάτοχοι... -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Υπάρχει αυτοκίνητο που με καλά λάστιχα και γραμμές (και αρκετά άλογα για το βάρος του) που να μην πηγαίνει αέρα;μην αρπαζεσαι......δεν το ειπα για αυτο το λογο.......
-
Καλημέρα,
σχετικά με το πότε θα δούμε το 90άρι μοτέρ των 1.400 κ.εκ. στο C2 η Citroen προς το παρόν τηρεί σιγή ιχθύος.
Μόλις έχουμε κάτι νεότερο θα το ανακοινώσουμε. -
Κοίταξε φίλε tsilis...εγώ θεωρώ ότι το τιμόνι είναι πολύ ελαφρύ και στρίβει πανεύκολα ακόμα και με το μικρό το δαχτυλάκι. Ϊσως έιναι αυτό που μου δίνει την εντύπωση ότι δε θα στρίψει ενώ στρίβει απίστευτα καλά, και σίγουρα καλύτερα από το αντίστοιχο Polo.
KF, thanx για την ενημέρωση άντε γιατι τα 75 δεν αντέχονται ! Ξέρουμε αν θα λέγετε VTS στα 1400 ή απλά θα σταματήσει να βγαίνει ο 75άρης?(γιατι το έχω ακούσει και αυτό) -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Υπάρχει αυτοκίνητο που με καλά λάστιχα και γραμμές (και αρκετά άλογα για το βάρος του) που να μην πηγαίνει αέρα;
μην αρπαζεσαι......δεν το ειπα για αυτο το λογο.......
Ούτε λόγος, popol@re! Πλάκα έκανα...
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Πάσχει δηλαδή από αίσθηση?Τί φταίει,το τιμόνι,κάτι άλλο?
Γιατί σας δίνει την αίσθηση ότι δεν θα στρίψει,ενώ έχει τη δυνατότητα?
Για αναλύστε το λιγάκι οι κάτοχοι...Να το αναλύσω με τεκμηριωμένα δεν μπορώ γιατί ακόμα δεν έχω εξοικειωθεί με το αμάξι. Μπορώ να σας πω παραδείγματα όμως.
1: Πήγαινα στον Κηφισό σε (αριστερή) στροφή με 140 + . ξαφνικά το αμάξι που ήταν δεξιά μου θεώρησε ότι πρέπει να μπει και στην δικιά μου λουρίδα …… τότε έκοψα το τιμόνι αριστερά, με τρόμαζε λίγο, έχω την εντύπωση ότι έγειρε κιόλας αλλά ακολούθησε ακριβώς την πορεία που του είπα.
2 : Σε επαρχιακούς δρόμους (Καλύβια – Ανάβυσσος - Λαύριο) που έχει συνέχεια στροφές με κακή ποιότητα δρόμου βλέπω περίεργες αντιδράσεις . δηλαδή «χτυπάει» στις και νιώθω ότι χάνει την πρόσφυση στις λακκούβες (με στροφή ).
3 : Φρένο σε στροφή . εκεί πάλι το βλέπω περίεργα το θέμα. Ναι μεν ακολουθεί σωστά την πορεία του τιμονιού αλλά …….
Υ.Γ 1 .Η Citroen φαίνεται να έχει κάνει καλή δουλεία στο στήσιμο του αυτοκίνητου αλλά τα μειονεκτήματα του μικρού μεταξονίου υπάρχουν
Υ.Γ. 2 έχω ένα πρόβλημα και δεν μπορώ να βολευτώ. Έχω την εντύπωση ότι το γκάζι είναι αρκετά βαθιά με αποτέλεσμα να πάει και το πόδι μου βαθιά. Όταν όμως πάω να πατήσω φρένο πατάω το σιδερικό που είναι πάνω από το φρένο με μειωμένη απόδοση φρεναρίσματος. Έτσι λοιπών έχω συνέχεια στο μυαλό μου αυτό το θέμα και προσπαθώ να έχω πιο έξω το πόδι στο γκάζι ώστε αν χρειαστεί φρενάρισμα πανικού να είμαι έτοιμος. Η Citroen (2 αντιπροσωπίες που ρώτησα )λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό.
Έχει κανείς το ίδιο πρόβλημα ?Υ.Γ. 3 . τι το θέλανε αυτό το σύστημα να ανάβουν αυτόματα τα alarm σε δυνατό φρενάρισμα……
Citroen C2 στρίβει;;;;