-
Ο χρήστης predator έγραψε:
αστα να πανε
μετα απο αυτη την εξεταστικη δεν εχω ορεξη να διαβασω τιποτα
θα το κλεισουμε το θεατρο μου φαινεταιΕγώ ακόμη γράφω...
Μη λες τέτοια και καταλάβουν ότι είναι σκηνοθετημένο για να ανεβάζουμε την κίνηση!
-
Άν δέν κάνω λάθος τα υποτιθέμενα βελτιωτικά μπουζοκαλώδια έχουν ίδια ωμική αντίσταση με τα εργοστασιακά!Δέν μπορώ να καταλάβω που και πώς θα βοηθήσουν την απόδοση ενός κινητήρα?
Τα βελτιωτικά μπουζί δίνουν μία καταγγεγραμμένη άυξηση ~0,5-0,7 πού μάλλον δέν γίνεται αντιληπτή σε χρόνους αλλά σε αίσθηση! Το κύριο πλεονέκτημα των μπουζί ιριδίου είναι η μακροζωία τους.
-
εγω παλι εχω την εντυπωση χωρις φυσικα να εχω μετρησει ποτε οτι ειναι μικροτερη η αντισταση
-
Δεν ξέρω για τα DENSO, αλλα εγώ έβαλα στο δικό μου τα competition μπουζί της BRISK τα οποία είναι χωρίς ακίδες και βγάζουν 6 φορές πιο δυνατό σπινθήρα τον οποίο είδα στο μηχάνημα δοκιμής μαζί με ένα δικό μου διπλα-δίπλα, και έπαθα πλάκα από την διαφορά σε απόδοση.
Σε συνδιασμό με τον πολύ καλής κατασκευής εργοστασιακό πολλαπλαστιαστή της Xsara (δεν έχει μπουζοκαλώδιο, παει καρφί μέσα), πήρα όντως 2 άλογα στο δυναμόμετρο, το οποίο δεν με νοιάζει τόσο, όσο ότι το αμάξι είναι όντος πιο 'τσαχπίνικο' σε όλες τις στροφές και ειδικά χαμηλά. παρατήρησα επίσης μια μικρή μείωση στην κατανάλωση και τους ρύπους επίσης μου είπαν ότι σε παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα που δεν έχουν αισθητήρα για τα 'πυρακια' τα εξαφανίζει σε συνδιασμό με μια καλή 98αρα βενζίνη. πραγματικά τίμιο προϊόν που κάνει αυτό που λέει
τα πήρα 60 ευρώ και διαρκούν για 22.000 χλμ. εχει για όλες τις μάρκες και ψυχρότητες, οπότε δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας, αφού έχουν εγκριθεί απ το εργοστάσιο.
Αυτα
-
Eπανέρχομαι στα μπουζί ιριδίου ... ...
Μήπως για να αποδώσουν θα πρέπει να έχουν γίνει στο κινητήρα και κάποια άλλα πραγματάκια ...??
π.χ. κάποια καλύτερη εισαγωγή αέρα π.χ. σκούπα ή χοάνη ή βαρελάκι ή φίλτρο μαζί με κάποια εξάτμιση και κάποιο ρυθμιστή πίεσης βενζίνης ?? -
Paidia sto clio mou pantws(1,4 16v me arketa pragmata epanw)eida me ta Denso iridium power diafora se sygkrish me ta ergostasiaka...
Enw me kati alla tetrakida ths Euqem an 8ymamai kala eixa dei megalh ptwsh ths apodoshs...
To amaksi pleon anebazei polu kalytera se olo to fasma twn strofwn kai san na exoun eksafanistei teleiws oi psiloarry8mies logw ekkentroforwn....
Se ka8e periptwsh to relanti pia exei ginei san to ergostasiako....
Ta synistw se olous...100E kanoun allwste kai to poson ayto den einai apagoreytiko...
Twra file Storm to sigouro einai oti osa perissotera kaneis toso oi diafores 8a einai megalyteres...An baleis px eksatmish 8a deis mia mikrh diafora pou an syndiastei me ena filtro 8a einai ligo megalyterh kok.
To sigouro einai oti ta kala mpouzi boh8ane kai ayta se mia beltiwsh... -
Damien, ελπίζω να μην πάρεις τα πιστόνια της Ξαρά σου στο χέρι....
Εγώ πάντως μπορώ να πω για μπουζί ότι λίγο μακρύτερο μπουζί από το εργοστασιακό, εφόσον υπάρχει χώρος, δίνει αποτελέσματα σε άρπαγμα.
-
Ξέρει κάποιος κάτι για βελτιωτικά μπουζοκαλώδια??
Επειδή δυστυχώς έχω το μικρόβιο του πειράγματος
έχω δοκιμάσει σε διαφορετικά αμάξια διάφορα μπουζοκαλώδιαΠριν πάρω το 206 είχα Ibiza 1,6 101hp και είχα δοκιμάσει
διάφορα μπουζοκαλώδια με ανάμικτα αποτελέσματα
αλλού καλύτερα αλλού χειρότερα (μέχρι και ηλεκτρονική είχα κάψει).Επειδή το ίδιο είχα κάνει και όταν είχα punto gt (πειράματα)
το συμπέρασμα είναι ότι τα οφέλη από τέτοιες αλλαγές είναι
περισσότερο ψυχολογικά !!! παρά ουσιαστικά. Τα πιο αξιόπιστα
ήταν τα Magnecor (αν τα γραφω σωστά).Οπωσδήποτε άλογα δεν κερδιζεις (δυστυχώς) ... έχεις όμως καλύτερη απόκριση και λειτουργία σε κάποιες στροφές.
το 206 (ευτυχώς για την τσέπη μου) μου στερεί την χαρά να βάλω-βγάλω καλώδια.
Πάντως σε punto 75 του 1994 είχα βάλει τους επινταχυντές του μιστρή και πραγματικά πέταγε (και ρεπριζ και τελική) όταν τα έβγαλα για να το πουλήσω η χειροτέρευση ήταν εμφανής.
-
Ξέρει κάποιος κάτι για βελτιωτικά μπουζοκαλώδια??
[list:1f2oqqcz]Πρεπει να υπαρχουν κατι αμερικανικα που δινουν +60% αυξηση ιποδυναμης Σοβαρευτειτε ρε σεις λιγο [/list:u:1f2oqqcz]>αλλα εγώ έβαλα στο δικό μου τα competition μπουζί της BRISK τα οποία είναι χωρίς ακίδες και βγάζουν 6 φορές πιο δυνατό σπινθήρα τον οποίο είδα στο μηχάνημα δοκιμής μαζί με ένα δικό μου διπλα-δίπλα, και έπαθα πλάκα από την διαφορά σε απόδοση.
[list:1f2oqqcz]Οταν τρυπανε μετα τα πιστονια η χτυπανε τα μοτερ σας, σας φταιει ο γειτονας, ο μαστορας, ο θεος, ο κερατας ο κατασκευαστης [/list:u:1f2oqqcz][list:1f2oqqcz]Απ τη μια καλα να παθετε, θα μαθετε ομως και να βαζετε μετα το χερι βαθια στην τσεπη, απ τις συνειες των ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΣΑΣ [/list:u:1f2oqqcz][list:1f2oqqcz]Παρτε το χαμπαρι.Με τις πορδες δε βαφουν αυγα.[/list:u:1f2oqqcz]
-
Εγώ πάλι με τα Denso Iridium στο Ιμπίθα μου δεν είδα καμία διαφορά!Φύκια για μεταξωτές κορδέλες!
-
Θα ήθελα να δώσουμε προσοχή στο εξής θέμα:
Χρονομέτρης έγραψε:
Έπεσαν στα χέρια μου κάποια μπουζί ιριδίου και θέλω να μάθω άν όντως είναι 'καλά' και αξίζουν.Η μάρκα είναι Denso spark plugs,Ultra fine 0,4mm Iridium με κωδικό IK 24#4
5311#4
Είναι για το αμάξι μου.Απλά,κάνουν δουλειά?
ΕυχαριστώZeitmesser έγραψε :
Εγώ πάλι με τα Denso Iridium στο Ιμπίθα μου δεν είδα καμία διαφορά!Φύκια για μεταξωτές κορδέλες!
Νομίζω πώς βρισκόμαστε εμπρός σε μία κλασσική περίπτωση ΔΙΧΑΣΜΟΥ
προσωπικότητας .
Ο ένας εαυτός , 'Χρονομέτρης' , αγοράζει Denso Iridium και μας ρωτάει
εάν κάνουν για το (?) αυτοκίνητό του !!!
Ο άλλος εαυτός , 'Zeitmesser' , τα έχει βάλει στο (ημιαγωνιστικό ?)
Ιμπιθά του , και τα βγάζει '... φύκια για μεταξωτές κορδέλες.'Αποστόλης.
Υ.Γ. Επιτρέπεται απο τον κανονισμό λειτουργείας η καταχώρηση απο
ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ !!! δημοσίευσης , όπως έκανε ο 'Χρονομέτρης' ???
Το ρωτάω , γιατί μου φαντάζει παράλογο . -
Ehw dokimasi ta Denso IRIDIUM POWER sto rallaki mu ke an kati axizi na anaferthi ine i megali diafora(miwsi fisika!) stin katanalwsi .Kanw tulahiston 5-10% perissotera km me tin idia posotita kafsimu.Ine kati pu iposhete ke i Denso stin siskevasia opote ke mono apo afto aposvenete i megali axia agoras tus .Apo apodwsi den egine kati fovero ala ke ena 2% na ehi pari ke ine adinato na pis pws to katalaves ke efharistimenos ime.Oso gia tin psixrotita ena klik pio psixra buzi sinithws kanun kalo idika se veltiwmena moter.Ektos tis psixrotitas i Denso gia to moter tu rallye 16v to buzi pu protini (IK22) ehi kata 0.2mm mikrotero diakeno tu ergostasiaku kati pu sinithws evnoi poli ipertrofodotumena(mihanika ke himika) aftokinita.Genika padws pistevw pws ena veltiwtiko buzi an ke me kako value for money ws pros tin afxisi dinamis ine poli kali kinisi gia tin evriteri/makroprothesmi igia tu moter mias ke i diafora kafsis/spinthira me ta sinithws ftiniarika ergostasiaka ine megali.Telos miwnoun ta misfires(kikloi hwris katholu spinthira,katholu spanio fenomeno,i mipws nomizete pws stis 6000rpm to moter sas dimiurgi 3000 spinthires?!!afereste kapius... ).
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Το ρωτάω , γιατί μου φαντάζει παράλογο .Αποστόλη, αν στο profile συμπληρώσεις στο πεδίο 'όνομα' τη λέξη 'Επισκέπτης', αυτή θα εμφανίζεται στα posts κάτω απ' τo Nickname.
Πάλιωσε και έμαθε και 'κολπάκια' ο κ. Καθηγητής. -
Ο χρήστης garrett-man έγραψε:
Genika padws pistevw pws ena veltiwtiko buzi an ke me kako value for money ws pros tin afxisi dinamis ine poli kali kinisi gia tin evriteri/makroprothesmi igia tu moter mias ke i diafora kafsis/spinthira me ta sinithws ftiniarika ergostasiaka ine megali.Telos miwnoun ta misfires(kikloi hwris katholu spinthira,katholu spanio fenomeno,i mipws nomizete pws stis 6000rpm to moter sas dimiurgi 3000 spinthires?!!afereste kapius... ).Ωραία όλα αυτά αλλά αυτά που λέει ο...
Οταν τρυπανε μετα τα πιστονια η χτυπανε τα μοτερ σας, σας φταιει ο γειτονας, ο μαστορας, ο θεος, ο κερατας ο κατασκευαστης
Απ τη μια καλα να παθετε, θα μαθετε ομως και να βαζετε μετα το χερι βαθια στην τσεπη, απ τις συνειες των ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΣΑΣ
Παρτε το χαμπαρι.Με τις πορδες δε βαφουν αυγα.θα τρελλαθώ δεν ξέρω ποιο να πιστέψω..(έρχεται και η ώρα της αλλαγής των δικών μου μπουζί και....... ???????? )
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Θα ήθελα να δώσουμε προσοχή στο εξής θέμα:Χρονομέτρης έγραψε:
Έπεσαν στα χέρια μου κάποια μπουζί ιριδίου και θέλω να μάθω άν όντως είναι 'καλά' και αξίζουν.Η μάρκα είναι Denso spark plugs,Ultra fine 0,4mm Iridium με κωδικό IK 24#4
5311#4
προσωπικότητας .
Δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα. Ο 'Χρονομέτρης' ρωτάει αν είναι καλά αυτά τα μπουζί. Ο 'Zeitmesser' τα έχει πια ήδη δοκιμάσει και έχει διαπιστώσει πως δεν είναι καλά. Είναι το ίδιο πρόσωπο ? Προφανώς ναι, αλλά έτσι και αλλιώς ο κωδικός 'Χρονομέτρης' έχει απενεργοποιηθεί, οπότε δεν υπάρχει παράβαση του κανονισμού.
Το ρωτάω , γιατί μου φαντάζει παράλογο .Αυτό συμβαίνει λόγω της απενεργοποίησης του κωδικού 'Χρονομέτρης', εμφανίζεται πλέον (εκ των υστέρων) ως 'επισκέπτης'.
-
θα τρελλαθώ δεν ξέρω ποιο να πιστέψω..(έρχεται και η ώρα της αλλαγής των δικών μου μπουζί και....... ???????? )
[list:3w32w5co]Φιλε μου ΔΕΝ υπαρχουν βελτιωτικα μπουζι.Αν ειναι δυνατον.[/list:u:3w32w5co][list:3w32w5co]Υπαρχουν τα καταλληλα μπουζι για τον καταλληλο κινητηρα [/list:u:3w32w5co][list:3w32w5co]Εαν ο κατασκεαστης συνιστα μπουζι με μια ακιδα, αυτα θα πρεπει να μπουν.Αν συνιστα με τρεις η με.............δεκατρεις, παλι αυτα θα μπουν.Αν παλι συνιστα πλατινας για 60000 χιλιομετρα(απ τη μανα του) αυτα παλι θα μπουν.[/list:u:3w32w5co][list:3w32w5co]Τωρα οταν ενα μπουζι παραγει τον 5πλασιο σπινθηρα απ το κανονικο, αυτος ο σπινθηρας για να αναπαραχθει χρειαζεται ΡΕΥΜΑ.Ετσι οταν τραβαει το μπουζι παραπανω ρευμα απ οτι μπορει να αποδωσει το συστημα αναφλεξης ερχεται το καψιμο του πολαπλασιαστη η της ηλεκτρονικης Δευτερον αυξανουμε χωρις λογο τη θερμοκρασια καυσης στον κυλινδρο με αποτελεσμα να καταπονουμε πιστονια ελατηρια αλλα και φλαντζα.Αν βαλεις σε εναν κινητηρα ο οποιος διαθετει πλατινες, μπουζι τριακιδα θα δεις οτι οι πλατινες θα καουν σε ελαχιστο χρονο.Κι αυτο γιατι η ταση του πολαπλασιαστη με πλατινες και για ΜΟΝΗΣ ΑΚΙΔΑΣ μπουζι ειναι γυρω στα 22000volt και στα αντιστοιχα ΤΡΙΑΚΙΔΑ απαιτειται ηλεκτρονικη(εκτος απ τη σταθεροτητα του αβανς που προσφερει) και πολαπλασιαστης ο οποιος παραγει 40000volt.Θα μπορουσα να γραφω ολοκληρο τεχνικο αρθρο αλλα σκοπος ειναι να γινουν καποια πραγματα κατανοητα με απλα λογια.Τελος δεν υπαρχει βελτιωτικο μπουζι.Και οποιος επιμενει ας ζητησει απ τον πωλητη που τα προωθει υπευθυνη δηλωση για τα μαγικα του αποτελεσματα [/list:u:3w32w5co][list:3w32w5co]Τα μπουζι πλατινας τωρα η ιριδιου δεν τοποθετουνται για να αυξηθουν τα αλογα(σιγα να μη σηκωνεται το αμαξι σας και σουζα)αλλα μπαινουν εκει οπου απαιτειται σταθεροτητα στην αναφλεξη λογω μεγαλης θερμοκρασιας καυσης(τουρμπο) αλλα και για μεγαλη δειαρκεια αντοχης.Επισης κατα τη συμπιεση στο χωρο καυσης δημιουργειτε ρευμα αερα, για αυτο και σε φαγωμενα μπουζι κυριως το χειμωνα το μοτερ δεν παιρνει μπροστα.Παρασυρετε και αδυνατει η φλογα Φανταστειτε τι γινεται οταν εχουμε υπερπληρωση Εκει θελουμε ιριδιου η πλατινας που ουτως η αλλως ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΑ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ [/list:u:3w32w5co]
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Θα ήθελα να δώσουμε προσοχή στο εξής θέμα:
Χρονομέτρης έγραψε:
5311#4
προσωπικότητας .
Δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα. Ο 'Χρονομέτρης' ρωτάει αν είναι καλά αυτά τα μπουζί. Ο 'Zeitmesser' τα έχει πια ήδη δοκιμάσει και έχει διαπιστώσει πως δεν είναι καλά. Είναι το ίδιο πρόσωπο ? Προφανώς ναι, αλλά έτσι και αλλιώς ο κωδικός 'Χρονομέτρης' έχει απενεργοποιηθεί, οπότε δεν υπάρχει παράβαση του κανονισμού.
Το ρωτάω , γιατί μου φαντάζει παράλογο .Αυτό συμβαίνει λόγω της απενεργοποίησης του κωδικού 'Χρονομέτρης', εμφανίζεται πλέον (εκ των υστέρων) ως 'επισκέπτης'.
Μεταξύ σοβαρού και αστείου , κινούμενος στα όρια της νομιμότητας του
forum (και όχι μόνον !) , επισήμανα ένα , κατά την εκτίμησή μου, πρόβλημα.Φίλε nass , νομίζω λοιπόν πώς υπάρχει πρόβλημα , απο την στιγμή που
ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ η χρήση απο το ΙΔΙΟ φυσικό πρόσωπο ΔΥΟ username !Είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ κατανοητό , πώς είναι εύκολη η καταστρατήγηση του
όρου αυτού , απο τον οποιονδήποτε ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ , πιστεύω
όμως πώς δεν είναι δύσκολο , μόλις γίνει κάτι τέτοιο αντιληπτό, να ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ (ή περισσότεροι )
'ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ' , και όχι να ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ με τα γνωστά αποτελέσματα .Αποστόλης.
-
H όλη συζήτηση έχει γίνει στο παρελθόν και δεν θεωρώ πως έχει νόημα η αναμόχλευσή της και θα ήθελα να το τηρήσουμε αυτό.
-
Πάντως τα μπουζί αυτά δεν κάνουν τίποτα το ιδιαίτερο και ξεχωριστό!Είτε το λέει ο Χρονομέτρης, είτε τα φόρεσε o Zeitmesser!
-
Έχουμε λοιπόν ένα 205 Rallye, με 11,5:1 συμπίεση, 150αρια μπεκ στα καρμπυρατέρ (πλούσιο μείγμα γενικά) που θα τρέχει με την καλύτερη δυνατή βενζίνη και αρκετά περιποιημένο καπάκι - εισαγωγή/εξαγωγή και κάποια άλλα καλούδια που δεν έχουν σχέση.
Τι θα προτείνατε για μπουζί?
Μπουζί