-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ένα μεγάλο ποσοστό θερμότητας του θαλάμου καύσης αποβάλλεται μέσω των μπουζί. Τα θερμά μπουζί έχουν μικρή επιφάνεια οπότε αποβάλουν λιγη θερμότητα, ενώ τα ψυχρά το αντίθετο.Το ζητούμενο είναι να μένει σταθερή η θερμοκρασία σε κάποιους βαθμούς που ορίζει ο κατασκευαστής. Αν γίνουν μετατροπές στον κινητήρα (τούρμπο, εκκεντροφόροι), συνήθως βάζουμε ψυχρότερα μπουζί.
Ένα καλό site σχετικά με μπουζί: http://www.ngksparkplugs.com/techinfo/s ... 0&country=
Μια διευκρίνιση μόνο, το μπουζί δεν αλλάζει την θερμοκρασία του θαλάμου καύσης αλλά μόνο τη (δική του) θερμοκρασία ανάλογα εάν είναι ζεστό ή κρύο, δηλαδή το ποσοστό της θερμότητας που αποβάλλει.
Για αποκλειστική κίνηση μέσα στη πόλη ένα θερμό μπουζί αποδίδει καλύτερα (καίει τα κατάλοιπα που εναποτίθενται επάνω του) ενώ για κίνηση με υψηλές ταχύτητες ένα ψυχρό μπουζί δεν κινδυνεύει να καταστραφεί από υπερθέρμανση.
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Thanks αλλά τελικά αυτό που έψαχνα δεν είναι τόσο σπάνιο οπότε το βρήκα
Παραδόξως...
Γιατί ρε?
Τα μηχανικά τα βρίσκω!Το ξέρω βρε, αλλά τσιμπάς κατευθείαν!
-
Δεν ξέρω πως και γιατί αλλά έχασα το μπουζόκλειδο μου...
Δεν θέλω κάτι ιδιαίτερο (περιέργως) αλλά να μην σπάσει και σε μια μέρα...
Αθηνάς ή Σπ.Πάτση να παω?
21 mm είναι τα μπουζί μου (όλα τόσο είναι?)
Να ετοιμάζομαι για κανένα 20ευρώ?
-
Βρε βρε πως και έτσι!!! Δεν παίρνει διαφορετικά μπουζί το Ami σου; Χάλασαν και οι Γάλλοι. Μα να έχουν τις ίδιες διαμέτρους με τους άλλους!!!!!
Τα ίδια είναι παντού. Για μεγάλη αντοχή αν χωράει και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις απέφυγε αυτά με το ενσωματωμένο χερούλι και προτίμησε τα σωληνωτά που παίρνουν πείρο αποσπώμενο για να κάνεις μοχλό. Και να μην ξεχνάς όχι πολύ σφίξιμο όταν τα βάζεις. Ένας καλός κανόνας είναι να τα σφίγγεις με το χέρι και μετά< με το κλειδί περίπου ¼ της στροφής έως ½. -
Δηλαδή αυτό που λένε ότι όσο περισσότερες ακίδες έχει ένα μπουζί τόσο περισσότερο ρεύμα περνάει στον κινητήρα άρα έχει καλύτερη απόδοση είναι βλακείες; Αντιτίθεται στη λογική αυτό, εφόσον ο κινητήρας είναι σχεδιασμένος για ένα συγκεκριμένο εύρος ισχύος (όπου ισχύς η ισχύς του ρεύματος). Κάτι σαν overclocking δλδ που ανεβάζοντας τη συχνότητα του επεξεργαστή πρέπει να του δώσουμε και παραπάνω τάση;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Δηλαδή αυτό που λένε ότι όσο περισσότερες ακίδες έχει ένα μπουζί τόσο περισσότερο ρεύμα περνάει στον κινητήρα άρα έχει καλύτερη απόδοση είναι βλακείες; Αντιτίθεται στη λογική αυτό, εφόσον ο κινητήρας είναι σχεδιασμένος για ένα συγκεκριμένο εύρος ισχύος (όπου ισχύς η ισχύς του ρεύματος). Κάτι σαν overclocking δλδ που ανεβάζοντας τη συχνότητα του επεξεργαστή πρέπει να του δώσουμε και παραπάνω τάση;Μιας και το ξύπνησες το θέμα ...
Οι περισσότερες ακίδες σιγουρεύουν την ύπαρξη του σπινθήρα ειδικά με μεγάλο φορτίο στον κύλινδρο.
Το υλικό της ακίδας και η αγωγιμότητα του παίζουν ρόλο στην τάση. Εδώ τα Ιριδίου είναι καλύτερα.
Και φυσικά η τάση που παράγει ο πολλαπλασιαστής , όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα - και η ταχύτητα επανεκφόρτισης δηλ. το πόσο γρήγορα μπορεί να ξαναδώσει υψηλή τάση. Το τελευταίο παίζει ρόλο στις ψηλές στροφές λειτουργίας. -
Παίδια μία απορία και απο εμένα.
Υπάρχουν μερικοι που υποστηρίζουν πώς η χρήση τετρακιδων μπορεί να φέρει μέχρι και καταστροφή του κινητήρα (τρύπες στα πιστόνια απο μεγάλο σπινθίρα) .
Αυτό το άκουσα και στην Κύπρο αλλά και Ελλάδα.(διεθνής η άποψη)
Προσωπικα ειμαι εναντιον και πιστευω οτι ειναι λογια του μαστρο Μιτσου και κάθε μαστρο Μιτσου που θέλει να το πέζει ιδίμων επι του θέματος.Πίες είναι οι αποψεις σας?
-
οκ αυτό αφορούσε απορία γνωστού.
Τώρα μια άλλη ερώτηση σχετικά με το δικό μου, έχει να κάνει το μπουζί με την εξωτερική θερμοκρασία; Τι εννοώ: Παρατήρησα ότι τώρα με το πολύ κρύο ακόμα κι αν έχει ανέβει η θερμοκρασία του νερού σε κανονικά πλαίσια, ο κινητήρας φέρεται σα να ρετάρει, σαν κάποιο μπουζί δλδ να υπολειτουργεί ή να μη λειτουργεί καθόλου. Υπάρχει κάποια λύση σ'αυτό το πρόβλημα; Είναι πρόβλημα/δυσλειτουργία των μπουζί επηρεασμένα απ'το κρύο και την υγρασία; Αλλαγή στεγανέστερων μπουζοκαλωδίων μήπως; Δε ξέρω μπορεί και να λέω βλακείες -
Ο χρήστης Demetriades έγραψε:
Παίδια μία απορία και απο εμένα.
Υπάρχουν μερικοι που υποστηρίζουν πώς η χρήση τετρακιδων μπορεί να φέρει μέχρι και καταστροφή του κινητήρα (τρύπες στα πιστόνια απο μεγάλο σπινθίρα) .
Αυτό το άκουσα και στην Κύπρο αλλά και Ελλάδα.(διεθνής η άποψη)
Προσωπικα ειμαι εναντιον και πιστευω οτι ειναι λογια του μαστρο Μιτσου και κάθε μαστρο Μιτσου που θέλει να το πέζει ιδίμων επι του θέματος.Πίες είναι οι αποψεις σας?
Τά τελευταί δέκα χρόνια,φοράω αποκλειστικά τετράκιδα μπουζί χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα.
Πρόσφατα άλλαξα πιστόνια,καί τά παλιά μου δέν είχαν τό παραμικρό στήν πάνω επιφάνεια. -
οκ αυτό αφορούσε απορία γνωστού.
Τώρα μια άλλη ερώτηση σχετικά με το δικό μου, έχει να κάνει το μπουζί με την εξωτερική θερμοκρασία; Τι εννοώ: Παρατήρησα ότι τώρα με το πολύ κρύο ακόμα κι αν έχει ανέβει η θερμοκρασία του νερού σε κανονικά πλαίσια, ο κινητήρας φέρεται σα να ρετάρει, σαν κάποιο μπουζί δλδ να υπολειτουργεί ή να μη λειτουργεί καθόλου. Υπάρχει κάποια λύση σ'αυτό το πρόβλημα; Είναι πρόβλημα/δυσλειτουργία των μπουζί επηρεασμένα απ'το κρύο και την υγρασία; Αλλαγή στεγανέστερων μπουζοκαλωδίων μήπως; Δε ξέρω μπορεί και να λέω βλακείεςΤα μπουζί δεν επηρεάζονται από την εξωτερική θερμοκρασία. Το πρόβλημα σου αν δεν είναι κατεστραμμένο ή βραχυκυκλωμένο μπουζί είναι στο κύκλωμα που μεταφέρει το ρεύμα μέχρι αυτά. Άρχισε τσεκάροντας τα μπουζί κάτι πολύ εύκολο. Ενώ δουλεύει ο κινητήρας βγάλε μια πίπα και δες αν αλλάξει η λειτουργία του κινητήρα αν όχι σημαίνει ότι το συγκεκριμένο μπουζί είναι προβληματικό και ο κινητήρας δούλευε με τρις κυλίνδρους, στην αντίθετη περίπτωση βάλε ξανά πίσω την πίπα και βγάλε την επόμενη κλπ έως ότου δοκιμάσεις και τις τέσσερις. Αν τα μπουζί είναι οκ τότε προχώρα σε έλεγχο των μπουζοκαλωδίων και πάει λέγοντας.
Ένας καλό τρόπος ελέγχου του ίδιου του μπουζί είναι να το αφαιρέσεις και ενώ είναι πάνω στην πίπα να το πλησιάσεις πάνω στο μπλοκ του κινητήρα για να δεις αν βγάζει σπινθήρας.
-
EMMANOYHL σ'ευχαριστώ αλλά τον ξέρω αυτό τον τρόπο, το αμάξι σε γενικές γραμμές δε ρετάρει, παρατήρησα μόνο περιοδικό ρετάρισμα τώρα με τα κρύα γι'αυτό ρώτησα μήπως υπάρχει καμια σχέση. `Ισως και να προκειται περί σύμπτωσης ή κάποιο μπουζοκαλώδιο να 'παίζει'. Θα το κοιτάξω από βδομάδα, από αύριο δλδ
-
Αααα για τα προβλήματα αυτά την ειδικότητα την έχει ο Κούκος.
Μιλάμε για μεγάλη εμπειρία!!!! -
EMMANOYHL σ'ευχαριστώ αλλά τον ξέρω αυτό τον τρόπο, το αμάξι σε γενικές γραμμές δε ρετάρει, παρατήρησα μόνο περιοδικό ρετάρισμα τώρα με τα κρύα γι'αυτό ρώτησα μήπως υπάρχει καμια σχέση. `Ισως και να προκειται περί σύμπτωσης ή κάποιο μπουζοκαλώδιο να 'παίζει'. Θα το κοιτάξω από βδομάδα, από αύριο δλδΑν έψαξες για διαρροές όπως είπε ο EMMANOYHL .... μήπως είναι ώρα για αλλαγή των μπουζί ;;
Εχουν το σωστό heat range ;; ..... γιατί αν είναι λίγο πιο ψυχρά , δικαολογείται να δυσκολεύονται λίγο μέχρι να ζεσταθεί ο κινητήρας. -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Αααα για τα προβλήματα αυτά την ειδικότητα την έχει ο Κούκος.
Μιλάμε για μεγάλη εμπειρία!!!!Απο εμπειρία άλλο τίποτα!!!
Οπως τα λέει ο Κύρος...εεε...ο Βασίλης! Φυσικά αυτό ισχύει ΜΟΝΟ για την αρχή λειτουργίας του κινητήρα!Οταν ζεσταθεί πρέπει να λειτουργεί κανονικά!
-
είδα στο Praktiker τις προάλλες κάτι τετράκιδα μπουζί Bosch με 20 ευρώ, αλλά δεν έλεγε για πια μοντέλα κάνει. Αν τα βάλω στο Σιβίκουρα θα εκραγεί;
-
Στο κουτί των NGK έχει ένα 1/16 και λίγο πιο δεξιά ένα 1/2 ~ 2/3...
τι είναι το 1/16?
-
καλημέρα,έχω μια ερώτηση που μου προέκυψε προχθές που πήγα να κάνω σερβις στο golf μου(΄89).ο μηχανικός, μου είπε πως έβαλε μπουζι με 3 ακίδες.(Του είχα πάει τα bosch yttrium που είχα αγοράσει μόνος μου και μου τα επέστρεψε,λεγοντάς μου πως δεν θα δουλεύει καλά με αυτά!).δε νομίζω πως έχουν καμιά σχέση οι ακίδες, ειδικά σε τόσο παλιό αυτοκίνητο,αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας.τί διαφορά έχουν αυτά τα μπουζί;
-
Τα πολυάκιδα μπουζί δεν δουλεύουν σε όλα καλά. Για τι αμάξι και τι μοτέρ μιλάμε;
-
VW GOLF 1 CABRIO 1,6 καρμπιρατερ του 1988
-
Ο χρήστης vdub έγραψε:
Του είχα πάει τα bosch yttrium που είχα αγοράσει μόνος μου και μου τα επέστρεψε,λεγοντάς μου πως δεν θα δουλεύει καλά με αυτά!Το yttrium είναι ένα υλικό που βάζει η bosch σε διάφορους τύπους μπουζί και υποτίθεται ότι κάνει τα ηλεκτρόδια της γείωσης πολύ ανθεκτικά σε φθορά από το σπινθήρα. Μπορεί να πήρες λάθος τύπο μπουζί και να μην έκαναν για το αμάξι σου.
Μπουζί