-
ΤΑ ΜΠΟΥΖΙ ΙΡΙΔΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ , ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ?
-
-
-
Από μακρυζωία δεν ξέρω τι λένε και πόσο κρατάνε αλλάτι δύναμη σίγουρα την ανεβάζουν λίγο.Το ROWER είχε δυναμομετρήσει ενα saxo vts δευτέρου σταδίου με περίπου 150 αλογα και κερδισε 2 άλογα ψηλά σε σχέση με πριν χωρίς να χάσει στις μεσαίες.Μάλιστα το άρθρο έλεγε πως σε ένα τούρμπο μοτερ οι διαφορές θα ήταν μεγαλύτερες.
Αυτα που δοκιμασε το power ηταν της Denso. -
Ο χρήστης rallye32v έγραψε:
Από μακρυζωία δεν ξέρω τι λένε και πόσο κρατάνε αλλάτι δύναμη σίγουρα την ανεβάζουν λίγο.Το ROWER είχε δυναμομετρήσει ενα saxo vts δευτέρου σταδίου με περίπου 150 αλογα και κερδισε 2 άλογα ψηλά σε σχέση με πριν χωρίς να χάσει στις μεσαίες.Μάλιστα το άρθρο έλεγε πως σε ένα τούρμπο μοτερ οι διαφορές θα ήταν μεγαλύτερες.
Αυτα που δοκιμασε το power ηταν της Denso.προσωπικα δεν εχω ασχοληθει καθολου με τα συγκερκιμενα μπουζι και δεν ξερω τιποτα
αυτο ομως που με προβληματιζει ειναι το κατα ποσο οι δοκιμες του power και του καθε power ειναι αξιοπιστες
δηλαδη εκαναν ποτε δοκιμη και να πουν οτι
'τελικα ηταν πατατα, χειροτερο παντου και παντα, μην τυχον και το αγορασει κανενας'
με απολυτο τροπο ?αν δεν εχει γινει αυτο τοτε σε κατι που δινουν 1-2% βελτιωση οταν στις σκουπες δινουν 10% εμενα τουλαχιστον κατι μου βρωμαει
-
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει δυναμομέτρηση με τέτοια επαναληψιμότητα, ώστε να μπορει να διακρίνει διαφορές 2 αλόγων στα 150.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει δυναμομέτρηση με τέτοια επαναληψιμότητα, ώστε να μπορει να διακρίνει διαφορές 2 αλόγων στα 150.προσπαθησα να το πω πιο ευγενικα αλλα τωρα μου το χαλασες
-
Egw genika ksero pws otan allazeis mpouzi vlepeis kapoia diafora sinithis stis psiles..kai ston ixo...ki egw den exw tosi empistosini se auta ta test
-
Και όμως οταν είχαν δοκιμάσει κάποιον στροβιλιστή αέρα στην εισαγώγη του ίδιου saxo είχαν παρατηρησει οτι το αμάξι είχε χασει.
Μάλλιστα είχαν πει πόσο και σε ποιές στροφές και είχαν και διάγραμμα δυναμομέτρησης πρίν και μετά.
Δεν ξέρω κατα πόσο τα νουμερα είναι αληθινά,αν και εμένα μου φαίνονται νορμάλ,η ουσία είναι οτι το αμάξι κέρδισε (έστω και λίγο) και δεν έχασε.
Αυτό κρατάω ως συμπέρασμα όπως επίσης και οτι το κόστος τους δεν είναι απαγορευτικό για να τα δοκιμάσει κανείς όταν έρθει η ώρα να αλλάξει τα δικά του. -
Aς μη βιαστούμε να τα καταδικάσουμε...
Σε κάποια πράγματα ίσως η υποκειμενική αίσθηση μιλάει καλύτερα απο τα νούμερα.
Πιθανόν να βελτιώνεται η απόκριση και όχι οι απόλυτες τιμές ιπποδύναμης και ροπής.Αν συμβαίνει το πρώτο πιθανόν να δίνεται η υποκειμενική εντύπωση της βελτίωσης.
Ακόμη,2-3 άλογα στα 150 της μέγιστης ιπποδύναμης δεν νομίζω να φαίνονται.Οταν αυτά όμως προστίθενται απο τις χαμηλές στροφές στην καμπύλη ιπποδύναμης πιθανόν και να γίνονται αντιληπτά.
Πάντως απο προσωπική εμπειρία που είχα απο τη χρήση τετράκιδων μπουζί σε αντικατάσταση εργοστασιακών σε κάποιο παλιό μου αυτοκίνητο,είχα μεγάλη υποκειμενική αίσθηση βελτίωσης.Το αυτοκίνητο 'άρπαζε' πανεύκολα με το γκάζι,ενώ με τα δικά του μπουζί πήγαινε σαν μπουκωμένο...
Απο την άλλη,όσον αφορά τα Denso iridium δεν έχω ιδέα τι κάνουν.Πιθανόν να είναι και μούφες...
Ρισκάρει κανείς να τα χρησιμοποιήσει στο πανάκριβο αυτοκίνητο του χωρίς την έγκριση του κατασκευαστή???
Εγώ δεν θα το ρίσκαρα πάντως! -
ενδεικτικα και μονο σας λες οτι τα ιριδιου HKS κανουν 150Ε!!!!!!!!!!!
-
TA MPOUZI THS DENSO(PANTA IRIDIOU)KANOUN 100euro..
-
To θέμα δεν είναι το πόσο κάνουν, όσο το αν και κατά πόσο, προσφέρουν κάτι....
Στη συνέχεια πρέπει να εξετάσουμε και αυτό που λέει ο GTZ. Μήπως δημιουργούν πρόβλημα στο κινητήρα????
Ξέρει κανείς, κάτι για αυτό? -
Tα μπουζί ιριδίου έχουν χρόνο ζωής 60000χμ(Denso Iridium). Τα βελτιωτικά Denso Iridium Power έχουν 15000χμ. Aν η ψυχρότητα των μπουζί είναι ίδια με τα εργοστασιακά τότε δέν νομίζω να υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με τη σωστή και αξιόπιστη λειτουργία του κινητήρα.
Η Seat χρησιμοποιεί στο Ibiza 2000 1.4 8ν μπουζί απο πλατίνα με χρόνο ζωής 20000χμ. Ξέρει κάποιος κάτι για βελτιωτικά μπουζοκαλώδια?? -
Έπεσαν στα χέρια μου κάποια μπουζί ιριδίου και θέλω να μάθω άν όντως είναι 'καλά' και αξίζουν.Η μάρκα είναι Denso spark plugs,Ultra fine 0,4mm Iridium με κωδικό IK 24#4
5311#4
Είναι για το αμάξι μου.Απλά,κάνουν δουλειά?
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης Χρονομέτρης έγραψε:
Έπεσαν στα χέρια μου κάποια μπουζί ιριδίου και θέλω να μάθω άν όντως είναι 'καλά' και αξίζουν.Η μάρκα είναι Denso spark plugs,Ultra fine 0,4mm Iridium με κωδικό IK 24#4
5311#4
Είναι για το αμάξι μου.Απλά,κάνουν δουλειά?
ΕυχαριστώΒάλτα και πες μας εντυπώσεις...
-
Για τα μπουζοκαλώδια που αναφέρθηκε...
..η λογική μου λέει ότι το μόνο 'πλεονέκτημα' που μπορεί να έχει ένα 'βελτιωτικό' μπουζοκαλώδιο είναι να έχει διαφορετική τιμή ωμικής αντίστασης. Αυτή η διαφορετική ωμική αντίσταση, έχει σαν αποτέλεσμα διαφορετική τάση στα άκρα του καλωδίου ή ισοδύναμα διαφορετικό ρεύμα να το διαρρέει. Αν ο κατασκευαστής ήθελε διαφορετικό ρεύμα ή τάση στο μπουζοκαλώδιο, γιατί δεν το κατασκεύαζε με την επιθυμιτή αντίσταση εξ'αρχής; Δεν θα κόστιζε παραπάνω...
Κατά τη γνώμη μου, τέτοια μπουζοκαλώδια αποδίδουν μόνο σε πολύ βελτιωμένα αυτοκίνητα, που πιθανόν να έχουν τελείως διαφορετικές απαιτήσεις στην ανάφλεξη από τα εργοστασιακά...συν το ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν πρέπει μόνο να είναι γρήγορο, αλλά να δείχνει και γρήγορο...ακόμη και στο χώρο του κινητήρα.
-
BTS
δεν εχω τιποτα να προσθεσω
με καλυψες απολυτα -
Ο χρήστης predator έγραψε:
BTS
δεν εχω τιποτα να προσθεσω
με καλυψες απολυταΜάλλον και εσύ δεν διαβάζεις το σενάριο, γιατί κανονικά έπρεπε να μου πεις ότι δεν έλαβα υπ'όψιν την διαφορετική χωρητική και επαγωγική αντίσταση του καλωδίου...
-
αστα να πανε
μετα απο αυτη την εξεταστικη δεν εχω ορεξη να διαβασω τιποτα
θα το κλεισουμε το θεατρο μου φαινεται
Μπουζί