-
Αυτό ναι. Σαφώς και μπορείς με πανί, εγώ πινέλο χρησιμοποιώ στους διακόπτες και ανάμεσα στα πλαστικά, τα μεγάλα πάνελ τα κάνω με πανί.
-
Σε μερικά σημεία λειτουργεί καλά και το εξής: βάζεις το πινέλο μέσα σε ένα μωρομάντηλλο και καθαρίζεις με αυτό. Είναι καλό για εξωτερικά μέρη που έχουν πολλή βρωμιά και λειτουργεί πιο καλά με πιο σκληρό πινέλο.
-
Λοιπόν λόγο περιορισμένου χρόνου πήγα στο πρώτο Lampiko που είδα μπροστά μου και πήγα να πάρω το Meguiars αλλά ήταν σε έλλειψη και πήρα το Auto Glym .
Έκανα σήμερα το πρωί τις 2 πόρτες και τα 2 καθίσματα και έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος .
Πολύ καλή καλυπτικότητα σαν σπρέι με πυκνό αφρό , πολύ εύκολη εφαρμογή λίγο δυσκολότερη η απομάκρυνση μιας και με βρεγμένο πανί ξαναέκανε αφρό συνέχεια , ήθελε πολύ στύψιμο το πανί , εγώ έβαλα πετσέτα στεγνώματος .
Έβγαζε τους ρύπους στην επιφάνεια χωρίς τρίψιμο ακόμα και ανάμεσα στα πλαστικά !
Δεν αφήνει γυαλάδες κτλ , θα περαστεί μετά με ArmourAll
Η εικόνα με το βρώμικο νερό είναι μόνο από την πόρτα του οδηγού και μόνο από τα πλαστικά (όχι μέταλλα / κάσομα κτλ).
Θα επανέλθω με το σκληρό καρύδι a.k.a. τιμόνι που έχει και αυτό λίγο αντιηλιακό/αλάτι/τζατζίκι κτλ
Καλό προϊόν και αποτελεσματικό , η διάρκεια θα δείξει μιας και στα ίδια λεφτά ήταν και το απλό με ψεκαστήρα στα 0.500ml
-
This post is deleted! -
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Λοιπόν λόγο περιορισμένου χρόνου πήγα στο πρώτο Lampiko που είδα μπροστά μου και πήγα να πάρω το Meguiars αλλά ήταν σε έλλειψη και πήρα το Auto Glym .
Έκανα σήμερα το πρωί τις 2 πόρτες και τα 2 καθίσματα και έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος .
Πολύ καλή καλυπτικότητα σαν σπρέι με πυκνό αφρό , πολύ εύκολη εφαρμογή λίγο δυσκολότερη η απομάκρυνση μιας και με βρεγμένο πανί ξαναέκανε αφρό συνέχεια , ήθελε πολύ στύψιμο το πανί , εγώ έβαλα πετσέτα στεγνώματος .
Έβγαζε τους ρύπους στην επιφάνεια χωρίς τρίψιμο ακόμα και ανάμεσα στα πλαστικά !
Η εικόνα με το βρώμικο νερό είναι μόνο από την πόρτα του οδηγού και μόνο από τα πλαστικά (όχι μέταλλα / κάσομα κτλ).
Θα επανέλθω με το σκληρό καρύδι a.k.a. τιμόνι που έχει και αυτό λίγο αντιηλιακό/αλάτι/τζατζίκι κτλ
Καλό προϊόν και αποτελεσματικό , η διάρκεια θα δείξει μιας και στα ίδια λεφτά ήταν και το απλό με ψεκαστήρα στα 0.500ml
Πολυ καλο φαινεται yem ,ποσο χρησιμοποιησες για αυτα που εκανες?
-
Σαν βάρος στο χέρι μου φαίνεται ακόμα γεμάτο , φαίνεται πυκνός/πολύς ο αφρός αλλά δεν ήθελε μεγάλη διάρκεια στο ψέκασμα .
Φαντάζομαι το υγρό θα βγάλει περισσότερα πλυσίματα
-
Τελείωσε και το μπιχλοτίμονο .
Εσωτερικά κοντά στις ραφές είχε κάνει ασπρίλες σαν σημάδια τριβής και ήμουν σκασμένος ότι ξεκίνησε μετά απο μόλις 3 χρόνια να ξεφτίζει .
Με ένα ψέκασμα και καθάρισμα έφυγαν όλα .
Στο τιμόνι δεν έχω βάλει κανένα γυαλιστικό .Στο ταμπλό έπεσε λίγο παραπάνω απο το κανονικό , μην φοβάστε καμιά μέρα θα κρατήσει η γυαλάδα μετά θα το απορροφήσει .
Προς το παρών bitros style dash
-
Χαχαχα bitros λέει..
Εκείνος βάζει γυμνοσάλιαγκα και τον κλειδώνει μέσα.
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Χαχαχα bitros λέει..
Εκείνος βάζει γυμνοσάλιαγκα και τον κλειδώνει μέσα.
-
Για το τιμόνι υπάρχει ένα μικρό κόλπο. Με ένα καλό και φθηνό APC, και μια γόμα καθαρισμού κάνεις και το τιμόνι και τις πόρτες εσωτερικά χωρίς αυτό το λίπος από τα χέρια και δεν μένει τίποτα. Γόμα καθαρισμού αυτό το ορθογώνιο μαλακό άσπρο...
-
@groover1972 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
γόμα καθαρισμού
Αυτή δεν είναι λίγο "τραχιά" για δερματίνες και αφρώδη πλαστικά?
Καθαρίζω τους τοίχους από ξυλομπογιές και βλέπεις ότι "γδερνει" λιγάκι τον τοίχο.
-
Είναι σαν ένα πολύ ψιλό γυαλόχαρτό. Πολύ καλή λίπανση, και απαλά πάντα κατά τη χρήση της
-
Σε διάφορους χώρους έχει περάσει μια ψευδής επίδειξη πολυτέλειας. Πχ στην μαγειρική, στο κάπνισμα πίπας, στο ξύρισμα κλπ, όπου απλές δραστηριότητες θεωρήθηκαν ξαφνικά τέχνη και ιεροτελεστία και κάποια προϊόντα υπερεκτιμήθαν. Ε, λοιπόν αυτό το φαινόμενο παρατηρείται πλέον για τα καλά και στα καρναουβικά κεριά. Και φυσικά με την αναμενόμενη αύξηση τιμών, η οποία είναι και ο πραγματικός λόγος όλων αυτών.
Ιδού μερικά παραδείγματα από το skroytz:
Πάστα Κερώματος για Αμάξωμα Bad Boys Ceramic Wax 100gr τιμή 62ευρώ.
Την δίνουν όπως βλέπετε σε ξύλινο κουτί με ηχομονωτικό αφρολέξ και πετσετούλα λες και είσαι σε ξενοδοχείο. Το αστείο είναι ότι πρόκειται μόνο για 100 γραμμάρια κεριού, με τα οποία δε μπορείς να κάνεις και πολλά κερώματα, άρα το ιδιαίτερο κουτί δεν έχει νόημα.
Κερί Chemical Guys Lava Wax 242ml 99ευρώ
Δηλαδή ένα καρναουβικό κερί 242 μιλιλίτρα 100 ευρώ. Στα διαφημιστικά της chemical guys έχουμε μια παρουσίαση λες και πρόκειται για χρυσό κόσμημα.
Πάλι κερί Koch-Chemie W0.01 175ml 107ευρώ
Κλασική μινιμαλιστική δηθενιά με τους κλασικούς δυσνόητους κωδικούς της Koch-Chemie για να μοιάζουν πιο επιστημονικοί. Όλα αυτά για 175 μιλιλίτρα κερί.
Συμπέρασμα: κάποιοι άνθρωποι καβάλησαν το καλάμι. Χαλαρώστε παιδιά! Ανακατέψατε λίγη καρνάουμπα με μερικά παράγωγα πετρελαίου κι εμείς απλώνουμε το κερί. Ούτε ταλέντο χρειάζεται, ούτε τέχνη είναι, ούτε καμιά πολυτέλεια. Αμάν πια με αυτές τις φούσκες της εποχής μας!
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Σε διάφορους χώρους έχει περάσει μια ψευδής επίδειξη πολυτέλειας. Πχ στην μαγειρική, στο κάπνισμα πίπας, στο ξύρισμα κλπ, όπου απλές δραστηριότητες θεωρήθηκαν ξαφνικά τέχνη και ιεροτελεστία και κάποια προϊόντα υπερεκτιμήθαν. Ε, λοιπόν αυτό το φαινόμενο παρατηρείται πλέον για τα καλά και στα καρναουβικά κεριά.
Δεν είναι καινουργιο φαινόμενο αυτό. Τα έκανε η Swisswax (και άλλες) εδώ και 20+ χρόνια με τέτοιες συσκευασίες και κεριά των €500 (και παραπάνω)! Με μεταλλικές πλάκες με τον αριθμό της περιορισμένης παραγωγής, ξύλινα κουτιά και όλα αυτά που περιγράφεις.
-
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Σε διάφορους χώρους έχει περάσει μια ψευδής επίδειξη πολυτέλειας. Πχ στην μαγειρική, στο κάπνισμα πίπας, στο ξύρισμα κλπ, όπου απλές δραστηριότητες θεωρήθηκαν ξαφνικά τέχνη και ιεροτελεστία και κάποια προϊόντα υπερεκτιμήθαν. Ε, λοιπόν αυτό το φαινόμενο παρατηρείται πλέον για τα καλά και στα καρναουβικά κεριά.
Δεν είναι καινουργιο φαινόμενο αυτό. Τα έκανε η Swisswax (και άλλες) εδώ και 20+ χρόνια με τέτοιες συσκευασίες και κεριά των €500 (και παραπάνω)! Με μεταλλικές πλάκες με τον αριθμό της περιορισμένης παραγωγής, ξύλινα κουτιά και όλα αυτά που περιγράφεις.
Eτσι ειναι.
Στην τελικη υπαρχουν αριστα κερια με 30-40 ευρω μαξ που ειμαι βεβαιος οτι τουλαχιστον απ'τα 3 που αναφερθηκαν παραπανω ειναι καλυτερα σε ολα, εκτος ισως απ'τη συσκευασια. Οποτε κανεις δεν εχει λογο να ααχοληθει με τετοιες πανακριβες παπατζες. Γενικα στο detailing για οποιον δεν ξερει ή για οποιον ειναι λιγο παρασυρομενος απ'τις ακριβες συσκευασιες και τα φρου φρου ειναι μεγαλο αρμεγμα. Αν ομως ξερεις τι να αγορασεις κανεις τελεια δουλεια με λογικοτατο κοστος. -
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Η αλήθεια είναι ότι αγνοούσα πόσο πίσω πάει αυτό, όπως αγνοούσα και την ύπαρξη της swisswax την οποία και επισκέφτηκα και είδα ότι έχεις δίκιο και με το παραπάνω. Βρήκα κερί της το οποίο πωλείται £2,950.00 δηλαδή 3.400 ευρώ! Βέβαια είναι 1+1 δώρο! Άρα συμφέρει
Στο βιντεάκι ο τυπάς που περνάει το κερί το κάνει με πολύ αργές κινήσεις, λες και κάνει ερωτικό μασάζ στην λαμαρίνα.
Άσχετη παρατήρηση: Ένα ακόμη χαρακτηριστικό αυτών των βίντεο ειδών ψευτοπολυτελείας, είναι ότι οι τυπάδες μιλάνε με απαλή φωνή, λες και βρίσκονται σε καμιά βιβλιοθήκη.
-
@groover1972 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
γόμα καθαρισμού
Αυτή δεν είναι λίγο "τραχιά" για δερματίνες και αφρώδη πλαστικά?
Καθαρίζω τους τοίχους από ξυλομπογιές και βλέπεις ότι "γδερνει" λιγάκι τον τοίχο.
καθόλου. απλά θέλει λίπανση με το APC καλή και μετά σκούπισμα με το fiber
-
Παρατήρησα τελευταίως ότι δεν είναι τόσο εύκολο να βρω μερικά προϊόντα που παλιότερα εύρισκα και μάλιστα εύκολα. Χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον στο skroutz αν ψάξει κανείς, από κεριά της collinite θα βρει μόνο το 476. Επίσης ένα μαγαζί από το οποίο έπαιρνα πολύ είδα ότι δεν είχε κάποια κλασικά προϊόντα όπως πχ το meguiar's gold class. Όλο αυτό οφείλεται στην γενικότερη έλλειψη αγαθών; Ή σε κάποιον άλλο λόγο;
-
Υποθέτω η προσφορά-ζήτηση επηρεάζει και τα στόκ. Έχω την αίσθηση ότι η όρεξη για "περιποίηση" έρχεται με τις καλές ηλιόλουστες ημέρες , ενώ τώρα βαδίζουμε προς χειμώνα. Συνήθως κάνουν μεγάλες παραγγελίες από το εξωτερικό οι μεταπωλητές ώστε να μην χρεώνονται συνέχεια μεταφορικά.
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Υποθέτω η προσφορά-ζήτηση επηρεάζει και τα στόκ. Έχω την αίσθηση ότι η όρεξη για "περιποίηση" έρχεται με τις καλές ηλιόλουστες ημέρες , ενώ τώρα βαδίζουμε προς χειμώνα. Συνήθως κάνουν μεγάλες παραγγελίες από το εξωτερικό οι μεταπωλητές ώστε να μην χρεώνονται συνέχεια μεταφορικά.
Τα collinites (845 και 915) παντως ειναι σε ελλειψη απο πριν το καλοκαιρι, μιας τα παρατηρω συχνα. Ιδιως το 915 ειναι κανα 6μηνο και βαλε. Τρεμω μονο σε τι τιμη θα το ξαναφερουν μιας και ηταν απιστευτο vfm περα απο κορυφσιο ποιοτικα.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ