-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Η κεραμική είναι αυτό που είναι και έχει αξιόλογα οφέλη ως ένα επιπλέον layer πάνω από το βερνίκι. Πιο εύκολο στο να διατηρείς το όχημα καθαρό, με λιγότερο κόπο, αξιόλογη γυαλάδα και επιπλέον προστασία σε χημικούς παράγοντες είναι μερικά από αυτά. Το πρόβλημα είναι είτε η παραπληροφόρηση από επιτήδειους είτε ο πελάτης που έχει λάθος προσδοκίες. Σαφώς και θέλει συντήρηση γιατί η οξείδωση, οι επικαθήσεις και τα φυσικά στοιχεία δεν εξαφανίζονται με την εφαρμογή της
Γενικά η κεραμική .. τα γυαλίσματα .. τα κεριά .. τα πλυσίματα .. οι υπηρεσίες καλλωπισμού του οχήματος, ΔΕΝ απευθύνονται σε αυτούς που δεν έχουν σκοπό να ασχολούνται με την περιποίηση του οχήματος τους σε σταθερή βάση. Σαν να πηγαίνεις κομμωτήριο να σε κάνει σένιο κουνιστός με υψηλό κασέ και εσύ να απαιτείς το αποτέλεσμα να κρατήσει για μήνες χωρίς συντήρηση/επανάληψη.
Τώρα το τι αξίζει και τι όχι, έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία, τα συμπλέγματα και την τσέπη του καθενός.
Ακριβώς!! Όπως τα λές. Για αυτό είπα για πετάμενα λεφτά, γιατί ο κόμος (η πλειοψηφία) πιστεύει (έτσι το πουλάνε) ότι δίνεις €1.000 και ξενοιάζεις για 5+ χρόνια, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Θέλει λεφτά κάθε χρόνο! Με το 1/4 των χρημάτων όταν θες να το πουλήσεις το επεναφέρεις σαν καινούργιο.
Άσε που συντηρεί την ματαιοδοξία, τα συμπλέγματα και τους ψυχαναγκασμούς....έξτρα άγχος χωρίς λόγο.
-
@gtsartsal said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
To detailing , η περιποίηση του αυτοκίνητου είναι χόμπι και θα ξοδέψεις αναλόγως του ποσού που είσαι διατεθειμένος.
Όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε χόμπι (ψάρεμα, κυνήγι, μουσική).Συμφωνω για το χόμπι, οπως τα περισσότερα χομπι προσφέρει μονο ψυχοθεραπεία στον χομπιστα.
-
Ένα ενδιαφέρον βίντεο που λέει ότι το στολάρισμα δεν είναι και κάτι φοβερό τελικά. Το βάζω στο επίμαχο σημείο γιατί το βίντεο είναι μεγάλο.
-
Γενικά είμαι από τους πρώτους που κράζω τις υπερβολές και το παραπλανητικό μάρκετινγκ αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι μια σοβαρή λεπτομερής διόρθωση-γυάλισμα-ανάδειξη όπως και το σφράγισμα του με μια λεπτή και χρονοβόρα διαδικασία εφαρμογής κεραμικής σημαίνει πολλές εργατοώρες εξειδικευμένης εργασίας που πρέπει να πληρωθούν. Υπάρχουν καταστήματα που κάνουν deliver, χρεώνουν ανάλογα και συμφωνώ ότι δεν είναι για όλους. Το να τους απαξιώνουμε εντελώς όμως δε με βρίσκει σύμφωνο. Υπάρχουν άνθρωποι είτε από λόξα είτε λόγω οικονομικής δυνατότητας, θα προτιμήσουν τέτοιες λύσεις. Όπως κάποιος μπορεί να δώσει μέχρι 50 ευρώ για διανυκτέρευση ενώ άλλος τα δεκαπλάσια.
Το καλό είναι που έχουν καταλάβει πλέον οι περισσότεροι ότι μιλάμε για χόμπυ. Αν θές "καθαρό" αυτοκίνητο υπάρχουν και τα αυτόματα πλυντήρια, τα συνοικιακά και τα γκαζάδικα. Από τη στιγμή όμως που ξεκινάς για πλύσιμο μόνος σου είτε με κέρμα, είτε στην αυλή σου το μόνο που σε περιορίζει στο πόσο βαθιά θα ασχοληθείς είναι ο εαυτός σου. Άλλωστε τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Σε όλα λοιπόν τα χόμπυ το "κάτι παραπάνω" έχει μικρό όφελος για τον χρόνο ή και χρήμα που θα απαιτηθεί. Δεν είναι ορθολογικά/αντικειμενικά τα κριτήρια, είναι η ηθική ικανοποίηση που απολαμβάνεις κάθε φορά που βελτιώνεσαι και ανεβαίνεις επίπεδο. Στο κάτω κάτω όσοι έχουν το μικρόβιο λίγο πολύ βρίσκονται εδώ οπότε πιστεύω ότι καταλαβαινόμαστε.
Όχι πως δεν υπάρχουν και φθονούντες που υπάρχουν για να... υπάρχουν βεβαίως βεβαίως!
@fanis75 Εσύ βλέπεις το χιλιάρικο(+/-) και καλά κάνεις. Η υπηρεσία όμως τόσο κοστίζει και αν βάλεις κάτω τις εργατοώρες κρίνεται λογική τιμή (εφόσον δε μας δουλεύουνε). Το θέμα με το detailing είναι το μάρκετινγκ τα τελευταία χρόνια με τις νανο-λεξούλες δίπλα από κάθε παπαριά που πωλείται. Όπως οι μάγειρες που μοιράζουν βραβεία μεταξύ τους για να σου χρεώνουν μια μλκια 4 φορές πάνω σε ένα πιατάκι και γενικά όλοι οι χώροι που το μάρκετινγκ δίνει υπεραξία με φαντεζί τίτλους σε υπηρεσίες ή και προιόντα.
Πρίν λίγα χρόνια σου λέγανε γυάλισμα-κέρωμα, κόστος τόσο πχ. Πλέον με τις αντιχαρακτικές (χαχα), αυτοκαθαριζόμενες (πακιστανός δώρο?), υδρόφοβες (για πόσο?) , αντιUV, Αντιπυρικές, αντι βιοχημικού πολέμου και πυρηνικής σύντηξης, σούπερ γκλόσσυ Νανοκεραμικές By NASA σε χρώμα! πλαστικά! τζάμια! ζάντες! πιτσιλιστήρια! εξατμίσεις! ακόμα και στ' @ρχιδια μου(!!!) γίνεται πιο πιασάρικο το πακέτο. Άσχετα αν τα 3/4 του χρόνου της παραπάνω δουλειάς είναι η προετοιμασία στο όχημα ενώ η σφράγιση που στηρίζεται όλα το παραπάνω hype κοστίζει ελάχιστα σε υλικό.
Πάντως με δυόμησι κατοστάρικα, όχι, δεν επαναφέρεται σα "καινούργιο" κανένα όχημα.
@alexandros-s Μια χαρά είναι το στολάρισμα, άλλωστε είναι η δικλίδα ασφαλείας των έκκεντρων αλοιφαδόρων ώστε να μη κάνουμε "ζημιά"
-
@fanis75 Εσύ βλέπεις το χιλιάρικο(+/-) και καλά κάνεις. Η υπηρεσία όμως τόσο κοστίζει και αν βάλεις κάτω τις εργατοώρες κρίνεται λογική τιμή (εφόσον δε μας δουλεύουνε).
Δεν μιλάω για το κόστος και την εργασία στα οποία συμφωνούμε, αλλά για το εαν αξίζει με βάση το αποτέλεσμα. Και για εμένα δεν αξίζει, γιατι τελικά στην 5ετια θα έχεις πληρώσει 3-4 φορές επάνω από ότι εαν απλά έκανες μια διόρθωση τότε και στο ενδιάμεσο προαστάτευες με απλά πολυμερή των €20. Είδα και την 116i μου πως ήταν μετά από 5 χρόνια με το κεραμικό....πάλια ήθελε διόρθωση, σε αντίθεση με τα υποσχεθέντα από την εταιρεία που έβγαζε το κεραμικό.
-
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Δεν μιλάω για το κόστος και την εργασία στα οποία συμφωνούμε, αλλά για το εαν αξίζει με βάση το αποτέλεσμα. Και για εμένα δεν αξίζει, γιατι τελικά στην 5ετια θα έχεις πληρώσει 3-4 φορές επάνω από ότι εαν απλά έκανες μια διόρθωση τότε και στο ενδιάμεσο προαστάτευες με απλά πολυμερή των €20. Είδα και την 116i μου πως ήταν μετά από 5 χρόνια με το κεραμικό....πάλια ήθελε διόρθωση, σε αντίθεση με τα υποσχεθέντα.
Όχι η "απλή διόρθωση" που λές δεν υφίσταται. Δλδ δύο σταδίων με αποκατάσταση γρατζουνιών στο βερνίκι είναι κανονική διόρθωση που θα κοστίσει περισσότερο και θα αφαιρέσει και ενα ποσοστό βερνικιού, κοινώς δεν είναι για κάθε μέρα.
Γυαλισματάκι που δε θα στο κάνει σα καινούργιο αλλά θα δείξει πολύ, ενός σταδίου, θα κοστίσει λιγότερο αλλά δε θα διορθώσει πολλά. Στην ουσία θα μασκάρει για κάποιο διάστημα τις ατέλειες οι οποίες θα επανεμφανιστούν.
Από το κεραμικό είτε είχες υψηλότερες προσδοκίες είτε -κακώς- κάποιος στις δημιούργησε. Βέβαια να ξέρεις ότι χωρίς το κεραμικό οι "ατέλειες" που θα είχες μαζέψει στην 5ετία θα ήταν περισσότερες και πιο έντονες.
και το Vitara μου από τα εκτός δρόμου έχει μαζέψει ειδικά στα πλαινά γραμμές που φαίνονται υπό το κατάλληλο φώς. Ενα μειονέκτημα λοιπόν της κεραμικής για εμένα είναι ότι μπορώ μεν να το πλακώσω με τον αλοιφαδόρο και να το στρώσω όμως θα αφαιρέσω την κεραμική.. Γι'αυτό το λόγο μάλιστα πολλοί ερασιτέχνες τις αποφεύγουν και επιλέγουν παραδοσιακά sealants.
Πάντως σε καταλαβαίνω. Ούτε εγώ θα την πλήρωνα γιατί ενώ τα πλεονεκτήματα υπάρχουν, δεν είναι αρκετά για να δικαιολογήσω το έξοδο. Ακόμα και όταν την πέρασα μόνος μου σε κλάσμα της τιμής που ζητάνε, οι "εργατοώρες" και ο κόπος που αφιέρωσα συνολικά ήταν τέτοιος που αμφιταλαντεύτηκα αν θα το επαναλάμβανα. Ακόμα κρίνω και κατανοώ την κεραμική και πολλά θα εξαρτηθούν από τη διάρκεια ζωής της, συντήρηση κτλ.
-
Πάντως σε καταλαβαίνω. Ούτε εγώ θα την πλήρωνα γιατί ενώ τα πλεονεκτήματα υπάρχουν, δεν είναι αρκετά για να δικαιολογήσω το έξοδο. Ακόμα και όταν την πέρασα μόνος μου σε κλάσμα της τιμής που ζητάνε, οι "εργατοώρες" και ο κόπος που αφιέρωσα συνολικά ήταν τέτοιος που αμφιταλαντεύτηκα αν θα το επαναλάμβανα. Ακόμα κρίνω και κατανοώ την κεραμική και πολλά θα εξαρτηθούν από τη διάρκεια ζωής της, συντήρηση κτλ.
εμένα μου έχει δημιουργηθεί η εξής απορία: Αν θεωρήσουμε ότι ένα αυτοκίνητο θα θέλει βάψιμο στα 5 χρόνια και κερμαμεική στα 2. Ποιο κοστίζει περισσότερο; Είναι το βάψιμο 2,5 φορές πάνω από την κεραμεική;
Στο ερώτημα βάζω τις θεωρητικές προϋποθέσεις ότι το βάψιμο θα είναι σωστό και ακριβές, όπως και ότι η κεραμεική θα είναι σωστή. -
Όχι η "απλή διόρθωση" που λές δεν υφίσταται. Δλδ δύο σταδίων με αποκατάσταση γρατζουνιών στο βερνίκι είναι κανονική διόρθωση που θα κοστίσει περισσότερο και θα αφαιρέσει και ενα ποσοστό βερνικιού, κοινώς δεν είναι για κάθε μέρα.
Ένα καλό γυάλισμα με διόρθωση είναι μαξ €500 (το βρίσκεις και με €300), καμία σχέση με τα €1-2.000 της κεραμεικής σε βάθος 5ετίας (και μπορεί να λέω και λίγα).
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
εμένα μου έχει δημιουργηθεί η εξής απορία: Αν θεωρήσουμε ότι ένα αυτοκίνητο θα θέλει βάψιμο στα 5 χρόνια και κερμαμεική στα 2. Ποιο κοστίζει περισσότερο; Είναι το βάψιμο 2,5 φορές πάνω από την κεραμεική;
Γιατί να θέλει βάψιμο στα 5 χρόνια? Στα 15 ναι, αλλά στα 5 όχι...με ένα καλό γυάλισμα/επαναφορά χρώματος είναι σαν καινούργιο. Ναι τρώει βερνίκι, αλλά το κάνεις μια φορά στα 5 χρόνια. Εαν το κρατήσεις πολύ το βάφεις εαν θες, αφού φας βερνίκι 2-3 φορές.
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Στο ερώτημα βάζω τις θεωρητικές προϋποθέσεις ότι το βάψιμο θα είναι σωστό και ακριβές, όπως και ότι η κεραμεική θα είναι σωστή.Λοιπόν σόρυ κιόλας αλλά μεγαλύτερη μπούρδα από το "Με τόσα λεφτά το βάφω" δεν υπάρχει. Το ακούω από τύπους που δε πάνε κάν το αμάξι για πλύσιμο γιατί τσιγκουνεύονται το δεκάρικο. Άντε να το πάνε πρίν ανέβουν στο χωριό μη τους πούνε γύφτους και όταν γυρίσουν το καλοκαίρι για να τους το κάνουνε και μέσα και να ρουφήξουν με την σκούπα το χώμα και τα σκουπίδια τους. Καμιά φορά αν βρούνε παροχή νερού ελεύθερη μπορεί να πιάσουν ένα παλιό σφουγγάρι που έχει ακόμα τρίχα από την κωλοχαραμάδα τους μιας και το χρησιμοποιούσαν παλιά στο ντούζ, ένα τύπου fairy καθαριστικό (γιατί το ορίτζιναλ είναι πλέον ακριβό και παίρνουν ετικέττας σουπερ μάρκετ) και να το βαφτίσουν πλύσιμο . Φυσικά θα το κάνουν κώλο σε σημείο που ο αλλοδαπός στο βενζινάδικο θα φαντάζει pro detailer σε τεχνική.
Ένα αμάξι λοιπόν θα περάσουν χρόνια έκθεσης στα φυσικά στοιχεία μέχρι να χρειαστεί βάψιμο. Φυσικά αν κάποιος το συντηρούσε σωστά θα άντεχε πολύ περισσότερο. Ένα αμάξι μπορεί να βαφτεί ξέρω γω με 1000 ευρώ μπορεί και με 3000 ευρώ ή και παραπάνω. Αυτό που ξέρω είναι οτι ποτέ δεν θα πετύχουν το αποτέλεσμα της εργοστασιακής βαφής. Επίσης επειδή απευθύνονται στον μέσο σταρχιδιστή του πρώτου παραδείγματος που είναι τσίπης αυτός θα πάει στον πιο φτηνό που ως συνήθως ότι πληρώσεις θα πάρεις και όσο σε πιάσουνε.
Δε χρειάζεσαι κεραμική για να γλιτώσεις το βάψιμο.. Σκιά θές, τακτικό πλύσιμο, ένα σφραγιστικό που και πού και αγάπη
-
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ένα καλό γυάλισμα με διόρθωση είναι μαξ €500 (το βρίσκεις και με €300), καμία σχέση με τα €1-2.000 της κεραμεικής σε βάθος 5ετίας (και μπορεί να λέω και λίγα).
Γυάλισμα με "γυάλισμα" έχουν διαφορά.. Αυτός που χρεώνει 300-500 για γυάλισμα δε θα σου πάρει πάνω από 200-300 επιπλέον για εφαρμογή κεραμικής.
Ένας άλλος με καλή φήμη που θα πιάσει μεγάλο αυτοκίνητο πολυτελείας μπορεί να ζητήσει τα διπλά για διόρθωση/γυάλισμα πολλαπλών σταδίων και τα διπλά για κεραμική πολλαπλών στρώσεων. Είναι πολύπλοκο ζήτημα η ανάλυση κόστους και διαφέρει από υλικό σε υλικό και εγκαταστάτη σε εγκαταστάτη. Αν πχ βάλεις 3-4 στρώσεις που θέλουν cure τάδε ώρες και ντάντεμα θα πληρωθεί.
Το μεγαλύτερο κόστος πάντως είναι η σωστή προετοιμασία. Αν κάτι γίνεται αλλιώς ή πλασάρεται λάθος τρέχουμε μακριά
-
Το μεγαλύτερο κόστος πάντως είναι η σωστή προετοιμασία. Αν κάτι γίνεται αλλιώς ή πλασάρεται λάθος τρέχουμε μακριά
Δεν έχεις άδικο , στην περίπτωση που κάνεις εσύ την προετοιμασία είναι ζόρι και κόστος προσωπικού/ ελεύθερου χρόνου που είναι λιγοστός αλλά μια επιχείρηση έχει 1-2 πιτσιρικάδες που σε μια μέρα έχουν τελειώσει την προετοιμασία , για τα "διάσημα" μαγαζιά δεν το συζητώ που βρίσκουν θύματα που θέλουν να μάθουν την τεχνική και τους κάνουν σεμινάρια -τσάμπα εργατικά δλδ , τι τσάμπα εδώ βγάζουν και λεφτά αφού πληρώνονται για να τους κάνουν τα σεμινάρια .
Ακόμα και συνοικιακός να είναι σαν τον δικό μου το ψυχάκια που δουλεύει μόνος του και 3 μέρες να φάει να τελειώσει ένα αμάξι σκασίλα του βγάλε έξοδα κεραμικής-pads-πανιά από 1000 θα του μείνουν 900? παντελονάτα για 3 πρωινά δουλειά . -
Γενικά είμαι από τους πρώτους που κράζω τις υπερβολές και το παραπλανητικό μάρκετινγκ αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι μια σοβαρή λεπτομερής διόρθωση-γυάλισμα-ανάδειξη όπως και το σφράγισμα του με μια λεπτή και χρονοβόρα διαδικασία εφαρμογής κεραμικής σημαίνει πολλές εργατοώρες εξειδικευμένης εργασίας που πρέπει να πληρωθούν. Υπάρχουν καταστήματα που κάνουν deliver, χρεώνουν ανάλογα και συμφωνώ ότι δεν είναι για όλους. Το να τους απαξιώνουμε εντελώς όμως δε με βρίσκει σύμφωνο. Υπάρχουν άνθρωποι είτε από λόξα είτε λόγω οικονομικής δυνατότητας, θα προτιμήσουν τέτοιες λύσεις. Όπως κάποιος μπορεί να δώσει μέχρι 50 ευρώ για διανυκτέρευση ενώ άλλος τα δεκαπλάσια.
Το καλό είναι που έχουν καταλάβει πλέον οι περισσότεροι ότι μιλάμε για χόμπυ. Αν θές "καθαρό" αυτοκίνητο υπάρχουν και τα αυτόματα πλυντήρια, τα συνοικιακά και τα γκαζάδικα. Από τη στιγμή όμως που ξεκινάς για πλύσιμο μόνος σου είτε με κέρμα, είτε στην αυλή σου το μόνο που σε περιορίζει στο πόσο βαθιά θα ασχοληθείς είναι ο εαυτός σου. Άλλωστε τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Σε όλα λοιπόν τα χόμπυ το "κάτι παραπάνω" έχει μικρό όφελος για τον χρόνο ή και χρήμα που θα απαιτηθεί. Δεν είναι ορθολογικά/αντικειμενικά τα κριτήρια, είναι η ηθική ικανοποίηση που απολαμβάνεις κάθε φορά που βελτιώνεσαι και ανεβαίνεις επίπεδο. Στο κάτω κάτω όσοι έχουν το μικρόβιο λίγο πολύ βρίσκονται εδώ οπότε πιστεύω ότι καταλαβαινόμαστε.
Όχι πως δεν υπάρχουν και φθονούντες που υπάρχουν για να... υπάρχουν βεβαίως βεβαίως!
@fanis75 Εσύ βλέπεις το χιλιάρικο(+/-) και καλά κάνεις. Η υπηρεσία όμως τόσο κοστίζει και αν βάλεις κάτω τις εργατοώρες κρίνεται λογική τιμή (εφόσον δε μας δουλεύουνε). Το θέμα με το detailing είναι το μάρκετινγκ τα τελευταία χρόνια με τις νανο-λεξούλες δίπλα από κάθε παπαριά που πωλείται. Όπως οι μάγειρες που μοιράζουν βραβεία μεταξύ τους για να σου χρεώνουν μια μλκια 4 φορές πάνω σε ένα πιατάκι και γενικά όλοι οι χώροι που το μάρκετινγκ δίνει υπεραξία με φαντεζί τίτλους σε υπηρεσίες ή και προιόντα.
Πρίν λίγα χρόνια σου λέγανε γυάλισμα-κέρωμα, κόστος τόσο πχ. Πλέον με τις αντιχαρακτικές (χαχα), αυτοκαθαριζόμενες (πακιστανός δώρο?), υδρόφοβες (για πόσο?) , αντιUV, Αντιπυρικές, αντι βιοχημικού πολέμου και πυρηνικής σύντηξης, σούπερ γκλόσσυ Νανοκεραμικές By NASA σε χρώμα! πλαστικά! τζάμια! ζάντες! πιτσιλιστήρια! εξατμίσεις! ακόμα και στ' @ρχιδια μου(!!!) γίνεται πιο πιασάρικο το πακέτο. Άσχετα αν τα 3/4 του χρόνου της παραπάνω δουλειάς είναι η προετοιμασία στο όχημα ενώ η σφράγιση που στηρίζεται όλα το παραπάνω hype κοστίζει ελάχιστα σε υλικό.
Πάντως με δυόμησι κατοστάρικα, όχι, δεν επαναφέρεται σα "καινούργιο" κανένα όχημα.
@alexandros-s Μια χαρά είναι το στολάρισμα, άλλωστε είναι η δικλίδα ασφαλείας των έκκεντρων αλοιφαδόρων ώστε να μη κάνουμε "ζημιά"
To θεμα ειναι αν αξιζουν τα λεφτα γι'αυτο που πληρωνεις.
Το γυαλισμα εχει οντως αποτελεσμα, αφαιρει την αραχνη και κανει το χρωμα να φαινεται καινουριο. Το ποσα λεφτα ειναι διατεθειμενος να δωσει καποιος γι'αυτο ειναι αλλο θεμα. Ομως αποτελεσματικο ειναι, τουλαχιστον αν γινει σωστα.Η κεραμικη παλι, κοστιζει τρελα λεφτα, θελει (και καλα) συντηρηση καθε 1-2 χρονια και στην ουσια δεν προστατευει το βερνικι αποτελεσματικα αφου και οι κουτσουλιες δημιουργουν σταμπα και επικαθησεις μαζευονται και αραχνη με την ιδια ουσιαστικα ευκολια με το να μην ηταν περασμενη.
Οποτε δινεις 300+ ευρω για κατι που δεν προσφερει σχεδον τιποτα παραπανω απο ενα καλο κερωμα με καποιο σοβαρο κερι και το κανεις και μονος σου ή δινεις 60-70 ευρω σε καποιον detailer αν δεν θες να μπεις στη διαδικασια αυτη (που ειναι πανευκολη ωστοσο).Αυτη ειναι η ειδοποιος διαφορα για'μενα, οτι ενα καλο γυαλισμα εχει ουσιαστικο αποτελεσμα ενω οι κεραμικες κατα κανονα ειναι να'χαμε να λεγαμε. Δεν εχει να κανει ουτε με το ζητημα χομπυ ουτε με το αν συμφερει το βαψιμο περισσοτερο (που ειναι κατι τελειως διαφορετικο) ουτε τιποτα, εχει να κανει με οτι το ενα κανει αυτο που υποσχεται (γυαλισμα) ενω το αλλο ειναι ενα πανακριβο κερωμα με προιοντα που κανουν πολλη λιγοτερη δουλεια απ'αυτη που θα οφειλαν για τα χρηματα τους. Το να δινεις λοιπον 300-400 ευρω και να μην εχεις σοβαρη προστασια ουτε καν απ'τις κουτσουλιες για'μενα ειναι απαραδεκτο γιατι ειναι σαν να πληρωνεις πανακριβα για μια εξτρα προστασια που ουσιαστικα δεν υφισταται.
Αν καποιος θελει οντως προστασια, ας βαλει διαφανες μεμβρανες οπως ειπωθηκε και προηγουμενως. Κι αυτες πανακριβες ειναι αλλα τουλαχιστον αποτελεσματικες.
-
@driver-m said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Η κεραμικη παλι, κοστιζει τρελα λεφτα, θελει (και καλα) συντηρηση καθε 1-2 χρονια
Εγώ σε όσους πήγα και ρώτησα ήθελαν συντήρηση κάθε χρόνο εκτός και αν έπλενα εκεί το αμάξι κάθε 3-4 βδομάδες στο σπεσιαλ πλύσιμο με νανοκεραμικά σαμπουάν απο νανοκεραμικές παρθένες 25-30ε το πλύσιμο
-
Θα επανέλθω αργότερα γιατί είναι πολλά και δε μπορώ να γράψω τώρα. Βλέπω όμως ότι υπάρχει παρανόηση και μηδενισμός αδίκως
-
Δεν θα υποστηρίξω ότι αξίζει ή όχι η κεραμική.
Θα αναφέρω όμως κάποια πράγματα που γνωρίζω απλοποιώντας την κουβέντα.Ίδιες συνθήκες χρήσης για τα οχήματα και παρκάρισμα στο δρόμο.
Εφαρμογή σε μαγαζίΚΕΡΙ
Κόστος κερώματος 60 ευρώ καλά είναι?
Κόστος κεριού καλής εταιρειας (αγορά από ιδιώτη) 30 ευρώ , εφαρμογή για 10 αμάξια.
Χρόνος διαδικασίας μισή ωρα.
Διάρκεια καλή και αισθητή 1 μήνας.
Εφαρμογή κάθε μήνα άρα στο εξαμηνο 360 ευρώΚΕΡΑΜΙΚΉ
Κόστος κεραμικής μία στρωση 300 ευρώ καλά είναι?
Κόστος κεραμικής καλής εταιρείας, αγορά σαν ιδιώτης 70 ευρώ , εφαρμογή για 2 αμάξια.
Χρόνος διαδικασίας 2 ώρες.
Διάρκεια καλή και αισθητή 6 μήνες.
Κόστος εξαμήνου με πλυσίματα μια φορά το μήνα 360 ευρώ.Γενικά και χονδρικά, διαλέγετε και παίρνετε.
-
2 ώρες για εφαρμογή κεραμικής?
Χωρίς να κάνεις πλύσιμο και διόρθωση?
Εγώ θέλω 1 ώρα μόνο για πλύσιμο (με φραπεδια) και δεν το ψειριζω.
Με τον μάστορα κάναμε κάναμε την διόρθωση στο captur και μας πείρε 6-7 ώρες χωρίς κεραμικές αλλά με μπουγάτσα και καφέ -
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@driver-m said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Η κεραμικη παλι, κοστιζει τρελα λεφτα, θελει (και καλα) συντηρηση καθε 1-2 χρονια
Εγώ σε όσους πήγα και ρώτησα ήθελαν συντήρηση κάθε χρόνο εκτός και αν έπλενα εκεί το αμάξι κάθε 3-4 βδομάδες στο σπεσιαλ πλύσιμο με νανοκεραμικά σαμπουάν απο νανοκεραμικές παρθένες 25-30ε το πλύσιμο
Aκομα χειροτερα.
Γι'αυτο λεω οτι οι κεραμικες ειναι μια μπιζνα για τους detailers που τους εξασφαλιζει συνεχη δουλεια ("ειδικα" πλυσιματα, συντηρησεις κλπ) κι οταν γινεται η στραβη (πχ θαμπωμα απο κουτσουλια) σου λενε μετα, “ε δεν κανει και θαυματα"! Τοτε τοσο χρημα και χρονος για τι? Για να πλενεται λιγο πιο ευκολα το αμαξι και να γυαλιζει λιγο παραπανω? Που κι αυτα αμφιβαλλω αν ειναι ανωτερα απο ενα καλα κερωμενο αυτοκινητο αλλα τελος.παμτων.Η κεραμικη κανει θαυματα λοιπον αλλα για την τσεπη των detailers και μονο.
-
Στο ερώτημα βάζω τις θεωρητικές προϋποθέσεις ότι το βάψιμο θα είναι σωστό και ακριβές, όπως και ότι η κεραμεική θα είναι σωστή.Λοιπόν σόρυ κιόλας αλλά μεγαλύτερη μπούρδα από το "Με τόσα λεφτά το βάφω" δεν υπάρχει. Το ακούω από τύπους που δε πάνε κάν το αμάξι για πλύσιμο γιατί τσιγκουνεύονται το δεκάρικο. Άντε να το πάνε πρίν ανέβουν στο χωριό μη τους πούνε γύφτους και όταν γυρίσουν το καλοκαίρι για να τους το κάνουνε και μέσα και να ρουφήξουν με την σκούπα το χώμα και τα σκουπίδια τους. Καμιά φορά αν βρούνε παροχή νερού ελεύθερη μπορεί να πιάσουν ένα παλιό σφουγγάρι που έχει ακόμα τρίχα από την κωλοχαραμάδα τους μιας και το χρησιμοποιούσαν παλιά στο ντούζ, ένα τύπου fairy καθαριστικό (γιατί το ορίτζιναλ είναι πλέον ακριβό και παίρνουν ετικέττας σουπερ μάρκετ) και να το βαφτίσουν πλύσιμο . Φυσικά θα το κάνουν κώλο σε σημείο που ο αλλοδαπός στο βενζινάδικο θα φαντάζει pro detailer σε τεχνική.
Ένα αμάξι λοιπόν θα περάσουν χρόνια έκθεσης στα φυσικά στοιχεία μέχρι να χρειαστεί βάψιμο. Φυσικά αν κάποιος το συντηρούσε σωστά θα άντεχε πολύ περισσότερο. Ένα αμάξι μπορεί να βαφτεί ξέρω γω με 1000 ευρώ μπορεί και με 3000 ευρώ ή και παραπάνω. Αυτό που ξέρω είναι οτι ποτέ δεν θα πετύχουν το αποτέλεσμα της εργοστασιακής βαφής. Επίσης επειδή απευθύνονται στον μέσο σταρχιδιστή του πρώτου παραδείγματος που είναι τσίπης αυτός θα πάει στον πιο φτηνό που ως συνήθως ότι πληρώσεις θα πάρεις και όσο σε πιάσουνε.
Δε χρειάζεσαι κεραμική για να γλιτώσεις το βάψιμο.. Σκιά θές, τακτικό πλύσιμο, ένα σφραγιστικό που και πού και αγάπη
Ακριβώς γι' αυτό λοιπόν:
Αν τα βάλουμε το σωστό βάψιμο έχουμε 3000 ευρώ.Αν κάνουμε εμείς την κεραμεική, θα κοστίζει πολύ λιγότερο. Άρα σε αυτήν την περίπτωση η κεραμεική αξίζει.
Αν κάποιος ζητήσει σε καλούς detailers να του κάνουν κεραμεική. Πόσο θα του ζητήσουν; Θέλω να δω πόσα χρόνια η κεραμεική μπορεί να αναβάλλει το βαψιμο.Υ.Γ. @mastoras78 Δεν έχω σχηματίσει ακόμα γνώμη. Απλά ρωτάω να κάνω την σύγκριση.
-
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
2 ώρες για εφαρμογή κεραμικής?
Χωρίς να κάνεις πλύσιμο και διόρθωση?
Εγώ θέλω 1 ώρα μόνο για πλύσιμο (με φραπεδια) και δεν το ψειριζω.
Με τον μάστορα κάναμε κάναμε την διόρθωση στο captur και μας πείρε 6-7 ώρες χωρίς κεραμικές αλλά με μπουγάτσα και καφέΊδια δεδομένα για τις δύο περιπτώσεις. πλύσιμο , όχι διόρθωση , κεραμική - κερί.
-
@gtsartsal said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Δεν θα υποστηρίξω ότι αξίζει ή όχι η κεραμική.
Θα αναφέρω όμως κάποια πράγματα που γνωρίζω απλοποιώντας την κουβέντα.Ίδιες συνθήκες χρήσης για τα οχήματα και παρκάρισμα στο δρόμο.
ΚΕΡΙ
Κόστος κερώματος 60 ευρώ καλά είναι?
Κόστος κεριού καλής εταιρειας (αγορά από ιδιώτη) 30 ευρώ , εφαρμογή για 10 αμάξια.
Χρόνος διαδικασίας μισή ωρα.
Διάρκεια καλή και αισθητή 1 μήνας.
Εφαρμογή κάθε μήνα άρα στο εξαμηνο 360 ευρώΚΕΡΑΜΙΚΉ
Κόστος κεραμικής μία στρωση 300 ευρώ καλά είναι?
Κόστος κεραμικής καλής εταιρείας, αγορά σαν ιδιώτης 70 ευρώ , εφαρμογή για 2 αμάξια.
Χρόνος διαδικασίας 2 ώρες.
Διάρκεια καλή και αισθητή 6 μήνες.
Κόστος εξαμήνου με πλυσίματα μια φορά το μήνα 360 ευρώ.Γενικά και χονδρικά, διαλέγετε και παίρνετε.
To κερι αντεχει για περισσοτερο απο 10 αμαξια, πολυ κιολας. Εμενα το 915 εχει κερωσει καμια 30αρια φορες το 207 και την 320 μου και ειναι λιγο κατω απ'τη μεση.
Δευτερον, κραταει για πλακα 3 μηνες.
Τριτον, το εφαρμοζεις πανευκολα μονος σου. Οποτε αν σκεφτεις οτι κανει 50 ευρω, το καθε κερωμα με προσωπικη εργασια δεν κοστιζει ουτε 1 ευρω.
Και καθε μηνα να το περνας λοιπον, που δε χρειαζεται, εχεις κοστος 6 ευρω το εξαμηνο.
Αν περασεις την κεραμικη και μονος σου ακομα (που δεν ειναι καθολου απλο) ανα εξαμηνο σου λεω εγω, θες τουλαχιστον 40-50 ευρω και πολυ κοπο και μεγαλη πιθανοτητα να παει κατι στραβα.
Αυτη ειναι η πραγματικη διαφορα.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ