-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@antonakis said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Παρμπρίζ και τζάμια γενικότερα εσωτερικά με τι προτείνεται να καθαρίζονται?
Κλασσικά στο πλυντήριο χρησιμοποιήθηκε πανί που θόλωσε τα πάντα...Η συζήτηση αυτή έχει γίνει και παλιότερα. Ακριβώς η ίδια. Ο @mastoras78 επέμενε ότι πρέπει να μην χρησιμοποιούμε καθαριστικά με αμμωνία. Γενικά στον χώρο των detailers έχει επικρατήσει αυτό: τα καθαριστικά πρέπει να μην έχουν αμμωνία.
Η λύση που προτείνεται είναι είτε να πάρεις ένα καθαριστικό χωρίς αμμωνία, είτε να αγοράσεις ισοπροπυλική αλκοόλη και να την αραιώσεις σε αναλογία 1:10 (όπως λέει και ο Μάρκος) με απιονισμένο νερό και να χρησιμοποιείς αυτήν. Βγαίνει εξάλλου και πιο φθηνό από το άζαξ.Εγώ προσωπικά δεν έχω άποψη, και τούτο γιατί δεν ξέρω τι σόι αντίδραση μπορεί να κάνει η αμμωνία με τα πολυμερή.
Ούτε μπορεί κάποιος να το πιστοποιήσει αυτό, διότι κι αν γίνεται αντίδραση έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, οπότε η διάβρωση των λάστιχων γύρω από το τζάμι, μπορεί να οφείλεται και σε άλλες αιτίες. Δεν είμαι χημικός, αλλά από την χημεία που γνωρίζω δε βρίσκω τίποτα που να δικαιολογεί την αντίδραση. Μπορεί δηλαδή όλο αυτό να είναι μύθος των εταιρειών που θέλουν να πουλάνε ειδικά καθαριστικά για τα τζάμια, ενώ το άζαξ να κάνει μια χαρά δουλειά.
Από την άλλη δε μπορώ και να το αποκλείσω. Όντως μπορεί να γίνεται αντίδραση και εγώ να μην το ξέρω επειδή δεν γνωρίζω αρκετά. Και όντως οι εταιρείες μπορεί να λένε το σωστό. Και όντως πολλές φορές το να κάνουμε κινήσεις που μοιάζουν οικονομικές, μας οδηγεί τελικά στο να κάνουμε ζημιά. Γιατί οι πραγματικοί detailers δεν τρώνε και κουτόχορτο.Συμπερασματικά: άλλος θα πει "δε με νοιάζει αν σε 10 χρόνια χαλάσουν τα λάστιχα". Κι έχει ένα δίκιο. Άλλος θα πει "θα πάρω χωρίς αμμωνία, εξάλλου δεν κοστίζει και τίποτα" κι έχει κι αυτός δίκιο.
Για όσους ενδιαφέρονται, εγώ πλέον ακολουθώ την μέθοδο χωρίς αμμωνία.Tο προβλημα με την αμμωνια ειναι και καλα οι διαθλασεις.που γινονται.
Εγω παντως με αζαξ καθαριζω μεσα εξω τα τζαμια ωρις κανενα προβλημα κι αριστο αποτελεσμα. Απλα καλο ειναι να μην πεφτει στο ταμπλο.
Ψεκαζουμε απευθειας πανω στο πανι και μ'ενα αλλο σκουπιζουμε. Ειναι τοσο απλο και αποτελεσματικο που δε χρειαζεται θεωρω τιποτα πιο εξειδικευμενο. -
Την έφτυσε ο Lap με το γιαπονέζικο μίνι κούπερ και τη μάζεψα εγώ με τη μπανιέρα το μιάτα και την πάτησα! Καλά να πάθω για όσα έχω κάνει
-
Πω! πολύ γέλιο με τα σημερινά μηνύματα!
-
Mάστορα πολύ καλά θυμάσαι για το θέμα του χώρου που είχα και με απέτρεπε στο να αγοράσω αλοιφαδόρο. Το θέμα λύθηκε.
Επειδή είμαι σε κάτι κοινά έξοδα με το "αίσθημα" αφήνω να καταλαγιάσουν λίγο για να κάνω την κρούση μου.
Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες!! Πολύ καλή δουλειά!! Το μαύρο χρώμα είναι το αγαπημένο μου, αν και στο detailing φαίνονται τυχόν απροσεξίες σε κεριά και αλοιφές ξεχασμένες. Όμως για εμένα το χρώμα αυτό μου αρέσει....
Σχετικά με τον καθαρισμό των τζαμιών. Έχω διαβάσει και εδώ και σε άλλα φόρουμ πως μία καλή λύση είναι η IPA 1 προς 10 με νερό.
Για να πω την αλήθεια χρησιμοποιώ ένα των Chemical Guys για τα τζάμια αλλά όταν τελειώσει θα δοκιμάσω την IPA.
Το άλλο για τα τζάμια στο θέμα του καθαρίσματος μετά το ψέκασμα είναι το είδος της πετσέτας μικροίνας. Σε εμένα βοηθάει πολύ η πετσέτα να είναι σαν αυτές δηλαδή (δεν με απασχολεί ποιας εταιρίας θα είναι):
https://www.amazon.com/Rag-Company-Waffle-Weave-Microfiber-Detailing/dp/B071ZLC2WM
Επίσης καλές είναι και αυτές:
https://www.skroutz.gr/s/22669365/Feral-Πανί-Μικροϊνών-Καθαρισμού-για-Τζάμια-Αυτοκινήτου-40x40cm-25503.html
Είναι με ραβδώσεις. Δεν ξέρω τι κάνει η feral στα άλλα προιόντα της. Στη συγκεριμένη πετσέτα μικροίνας με έχει βολέψει για καθαρισμό πάντα των τζαμιών αυτοκινήτου, οθονών (τηλεόρασης, υπολογιστή, κινητού κλπ) και τζαμιών σπιτιών (εκεί έχει βολέψει την κοπελιά μου lol).
Αλλιώς για τζάμια πετσέτα με μικρό GSM αλλιώς μπορεί να αφήσει χνούδι.
Μία άλλη λύση είναι η εξής: κάθε πετσέτα μικροίνας έχει δύο πλευρές. Η μία έχει μακρύ πέλος (ας πούμε νήματα) ενώ η άλλη που δεν τη δουλεύουμε συνήθως έχει πολύ κοντό πέλος που είναι για το καθάρισμα των κεριών σε κρέμα (για όποιον θέλει να το χρησιμοποιείσει εκτός αν θέλει να χρησιμοποιήσει την πλευρά με το μακρύ πέλος).
Αυτή η πλευράς της πετσέτας μικροίνας με το μικρό πέλος, μπορεί να βοηθήσει στο καθάρισμα των τζαμιών, οθονών κλπ (σαν μία λύση της στιγμής).
lap σε ένα σχόλιό σου - απορία καλοπροαίρετο και με χιούμορ αν βάζω δακτυλογράφο να γράφει τα μεγάλα κείμενα
Μόνος τα γράφω. Βασικά πες το και λόγω δουλειάς, έχω μάθει να γράφω και λόγω των χρόνων που ασχολούμαι με τους υπολογιστές, έχω μάθει να γράφω ας πούμε γρήγορα.
Εκεί που θα με δεις και θα με βαρεθείς είναι όταν πάω να γράψω sms στο κινητό....lol Ποτέ μου δεν το συμπάθησα να γράφω σε κινητό και όποτε είναι να γράψω sms δεν την παλεύω!!!
Για το φίλο που ρώτησε τι είναι τα streaks (ραβδώσεις). Όταν αυτό γίνεται βασικά σε κεριά σε σπρέι, ψεκάσεις περισσότερο προιόν, η πετσέτα μικροίνας ίσως να μην το σκουπίσει όλο και μένουν κάτι ίσιες γραμμές πάνω στο βερνίκι από το προιόν που περίσεψε και στέγνωσε. Φεύγουν με σκούπισμά τους. Αυτό μπορείς να το παρατηρήσεις και στα τζάμια όταν πας να τα σκουπίσεις με κάποιο προίόν.
H φωτογραφία είναι από streaks σε τζάμι. Παρόμοια είναι και στο βερνίκι.
![alt text]( ) -
Χωρίς να θέλω να καταχραστώ τον χώρο του φόρουμ και την κατανόηση των διαχειριστών, θα γράψω ένα ξεχωριστό μήνυμα που αφορά το Turtle Wax Ceramic Spray.
Aναφέρομαι σε αυτό:
https://www.skroutz.gr/s/24654410/Turtle-Wax-Σπρέι-Γυαλίσματος-για-Αμάξωμα-Ceramic-Coating-Wax-500ml.html
Είχε γίνει κουβέντα με το φίλο lap και τα streaks που και εκείνον και εμένα κάποιες φορές και πολλούς από ότι είδα στο youtube τους ας πούμε ταλαιπωρούν και πως μπορούν να απαλλαγούν από αυτά.
Είχα γράψει και το είχα δοκιμάσει, γιατί το προτείνουν και detailers αλλά και η Turtle Wax για το συγκεκριμένο προιόν και τα streaks που μπορεί να δημιουργηθούν, μία λύση είναι να καθαρισθούν με μία βρεγμένη πετσέτα.
Σε ένα σημείο στο καπό του αυτοκινήτου, επίτηδες δημιούργησα streaks και τα σκούπισα με μία βρεγμένη πετσέτα και μετά με μία στεγνή για να στεγνώσει καλά η συγκεκριμένη περιοχή.
Τα streaks έφυγαν (αυτό έγινε αν θυμάμαι πριν μία εβδομάδα την Κυριακή) την επόμενη μέρα είχε λίγο βροχή και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό στη συγκεκριμένη περιοχή με τη συγκεκριμένη διαδικασία.
Εχθές έβρεξε και πήγα να δω το καπό. Μέρα με τη νύχτα η περιοχή που σκούπισα τα streaks με βρεγμένη πετσέτα σε σχέση με την υπόλοιπη περιοχή που έχει σκουπιστεί κανονικά όπως κάνουμε πάντα με μία στεγνή πετσέτα.
Ήταν σαν να μην είχε περαστεί το Ceramic Spray......Δε θα ρίξω τις αιτίες στην εταιρία.
Θα εκφράσω το τι συνέβει σε εμένα και μόνο και οι υποθέσεις αφορούν εμένα. Οι άλλοι μπορεί να κάνουν σωστά την απομάκρυνση των streaks (ραβδώσεων) με την υγρή πετσέτα και να έκανα εγώ το λάθος.
Δηλαδή. Μπορεί να ήταν πολύ βρεγμένη η πετσέτα και να απομάκρυνε μεγάλο μέρος του προιόντος.
Επίσης μπορεί να φταίει το ότι τη συγκεκριμένη περιοχή δεν την προετοίμασα ώστε να φύγει το εδώ και 2 μήνες περασμένο Ceramic Spray, οπότε το καινούργιο να μην "έπιασε" καλά.
Πήρα το λάστιχο ποτίσματος για να δω γενικά τη συμπεριφορά του νερού και στο υπόλοιπο καπό αλλά και στο αμάξι (η ειρωνεία είναι πως εκείνη την ώρα άρχισε να ψιχαλίζει lol) και έβρεξα και το καπό και όλο το αυτοκίνητο (είχε σκιά προς βροχή και με αρκετή υγρασία οπότε δεν ανησύχησα για τη δημιουργία water spots). Στο υπόλοιπο αυτοκίνητο που δεν είχα κάνει πέρασμα με υγρή πετσέτα, το Ceramic δούλευε μια χαρά και το νερό απομακρυνόταν όπως έπρεπε σε επιφάνειες που έχει εφαρμοστεί το προιόν αυτό.
Τα γράφω αυτά, γιατί μπορεί κάποιος να προσπαθήσει να καθαρίσει τις ραβδώσεις με υγρή πετσέτα και να παρατηρήσει ότι παρατήρησα και εγώ και να νομίζει πως είναι αυτός μόνον που το έπαθε.
Αν κάποιος το πάθει, να ξέρει το έχω πάθει. Επαναλαμβάνω, πιθανόν να φταίω στο ότι ήταν πολύ υγρή η πετσέτα και πήρε αρκετό από το προιόν, οπότε σε μία εβδομάδα αυτό που είχε μείνει, εξαφανίστηκε.
Άλλοι μπορεί να τα καταφέρνουν με αυτό τον τρόπο μια χαρά.
Το ξαναγράφω πως το Turle Wax Ceramic Spray όπου το εφάρμοσα με ψέκασμα και σκούπισμα, συμπεριφέρθηκε πολύ καλά. Πολύ καλή υδροφοβικότητα (αν υπάρχει αυτή η λέξη). Δε με απογοήτευσε (2 μήνες το έχω στο υπόλοιπο αμάξι, με εξαίρεση το σημείο δοκιμής που έκανα στο καπό σήμερα - εννοείται πως πριν είχα πλύνει το καπό με σαμπουάν - που το πέρασα.......ψιχαλίζοντας ξανά με το ίδιο προιόν)
Θα πω και μια σκανδαλιά μου. Υπάρχουν φορές που όταν βλέπω ραβδώσεις γενικά από διάφορα προιόντα τις αφήνω για να φύγουν είτε με καμιά βροχή, είτε στο επόμενο πλύσιμο.....Ανάλογα με τις αντοχές μου και τα νεύρα μου lol γιατί μερικές φορές καταντούν εκνευριστικές για τα δικά μου δεδομένα. -
Ε μα, για αυτό φταρνιζομουν σήμερα!
Τι εγινε εδω μέσα; Χριστέ μου τι ντεκαντανς!!!!
Εγώ δεν βγαίνω για ποτάκια. Εγώ κάθομαι σπίτι μου, είμαι μουντροχος και ξενερωτος.
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ε μα, για αυτό φταρνιζομουν σήμερα!
Τι εγινε εδω μέσα; Χριστέ μου τι ντεκαντανς!!!!
Εγώ δεν βγαίνω για ποτάκια. Εγώ κάθομαι σπίτι μου, είμαι μουντροχος και ξενερωτος.
Θα βγεις...
Θα βγεις...
Δεν θα κατεβω... Θα σε βρω και θα βγεις -
Μπράβο στο κουράγιο σου να γράφεις τόσο αναλυτικά @sarantism . Για αυτό λέω και εγώ συχνά ότι η τεχνική έχει μεγαλύτερη αξία από το προιόν. Ειναί αρκετές οι μικρές λεπτομέρειες και πολλές φορές καταφεύγουμε στο.. τηλέφωνο μεταξύ μας για να βγάλουμε άκρη.
Το turtle wax δε το έχω δουλέψει αλλά με το Sonax BSD είχα ανάλογα θεματάκια. Μερικές παρατηρήσεις και από εμένα... Σχεδόν όλοι ξεκινάμε την εφαρμογή σφραγιστικών από το καπό. Οι εφαρμογείς μας(pads) δεν είναι αρκετά νωποί από το προιόν πράγμα που το κάνει πιο δύσκολο να το στρώσουμε ομοιόμορφα. Ούτε έχουμε ακόμα πάρει το κολάι στις ποσότητες που πρέπει να χρησιμοποιούμε. Ε όσο περνάει η ώρα το "βρίσκουμε", ο εφαρμογέας έχει νοτίσει αρκετά και η δουλειά γίνεται πιο εύκολα. Άλλο σημαντικό το φώς.. Δυστυχώς δεν είμαστε σε κλειστό χώρο με τέλειο φωτισμό από πολλές γωνίες οπότε κάποιες μικροατέλειες θα τις αντιληφθούμε εκ των υστέρων. Τέλος θα ξαναμιλήσω για υγρασία.. πολλές οι φορές που με έχει πάρει η νύχτα και άντε να δουλέψεις εμπειρικά όσο αυτή συσσωρεύεται στις φλατ επιφάνειες και να τρέχεις και να μη φτάνεις. Ιδανικές συνθήκες σπάνια θα έχουμε αλλά όσο μπορούμε προνοούμε και τις κυνηγάμε..
Κάτι που ισχύει και για τις κεραμικές.. όταν πέσει παραπάνω προιόν και δημιουργούνται streaks/high spots κτλ, οι οδηγίες συνήθως λένε να ξανακάνεις ένα πέρασμα με το σφραγιστικό την περιοχή που το παρατηρείς. Αν δεν έχεις αργήσει υπερβολικά, κάνοντας το παραπάνω και μετά το σκούπισμα το πρόβλημα λύνεται. Αν δε λυθεί, αφαιρείς και ξαναπερνάς.
Είναι καλύτερα αντί να βρέχουμε τον εφαρμογέα με νερό, να τον φορτώνουμε με παραπάνω προιόν. Αν κάποια στιγμή νοτίσει υπερβολικά και μας δυσκολεύει είτε τον γυρνάμε ανάποδα είτε χρησιμοποιούμε άλλον. Όσο περισσότερη υγρασία υπάρχει ανάμεσα στον εφαρμογέα και το προιόν τόσο πιο εύκολο να το εφαρμόσουμε απροβλημάτιστα αλλά με κόστος στην αποτελεσματικότητα και διάρκεια του! Με την εμπειρία και την επανάληψη ανακαλύπτουμε αυτό που λένε sweet spot ή χρυσή τομή.
sarantis Δε νομίζω να ενοχλείται κανείς από τα μακροσκελή post. Τεραμπάιτ να φάν και οι κότες υπάρχουν καλά να είμαστε
-
Αυτο για τα τζάμια είναι άχρηστο.
Ευτυχώς στο ιαπωνικό είναι μικρό και κάθετο το παρμπρίζ και το καθαρίσεις πανευκολα, άλλο ένα θετικό από αυτήν την σαν κουτι σχεδίαση.
Αλλά σε άλλο αυτοκίνητο με πιο σφηνοειδες παρμπρίζ που προσπάθησα να το καθαρίσω όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά αφήνει και υπολείμματα.
Είναι τόσο άθλιο και χαζό που τώρα που το θυμήθηκα εκνευρίστηκα.Και πάντα, μα πάντα όμως, αφήνει υπολείμματα ακριβώς εκεί που είναι το βλέμμα μου. ...πω εκνευρίστηκα πολύ τώρα!
-
-
Όταν μιλάνε οι επιστήμονες, οι κοινοί θνητοί σιωπαίνουν, ακούνε και προσπαθούν να καταλάβουν...
Η αλήθεια είναι ότι έχω χαθεί λίγο...
-
@antoniokon said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Όταν μιλάνε οι επιστήμονες, οι κοινοί θνητοί σιωπαίνουν, ακούνε και προσπαθούν να καταλάβουν...
Δεν φτάις εσύ και δεν έχασες και τίποτα!
Χρησιμοποίησα 200 λέξεις (μπορεί και παραπάνω) κατά τα πρότυπα ρητορικής του ΙΕΚ Lap, για να γράψω ότι πάιρνεις ένα pad μικροίνας, κάνεις πσσουττττ το σπρέι και το απλώνεις στο αμάξωμα
καλά και ο sarantis τα ίδια κάνει και χειρότερα και λαχανιάζει κιόλας..
-
Ότι απορία έχεις antoniokon μπορείς να την πεις χωρίς να αισθανθείς μήπως γράψεις κάτι που μπορεί να θεωρηθεί αφελές κλπ.
Μάστορα συμφωνώ με όσα γράφεις φίλε μου. Είμαι στην ίδια με εσένα "κατηγορία". Τη δουλειά μου την κάνω έξω και έχω και εγώ θέμα με το φως....Μεγάλη υπόθεση να μπορείς καθαρά να βλέπεις την εφαρμογή της αλοιφής γυαλίσματος, του κεριού, τις μικρογρατσουνιές, αν φύγανε κλπ. Στο διάβασμα μεγάλων μηνυμάτων δεν έχω θέμα. Συνηθισμένος είμαι από το ψάξιμο που έκανα παλιότερα και διάβαζα σελίδες σε ξένα φόρουμ, χώρια τα βίντεο στα youtube. Στο youtube και τώρα βλέπω κανένα βίντεο αλλά δεν με πιάνει εκείνο το άγχος να το ψάξω με περισσότερη λεπτομέρια και αν είναι να αγοράσω το χ και ψ προιόν.
Έχουν βγάλει αυτά με τη γραφίνη αν το γράφω σωστά προιόντα. Για να τα βλέπω καλά είναι. Το BSD είναι στον πολύ στάνταρ εξοπλισμό γιατί το δουλεύω και σαν drying aid σε αναλογία 2 με 3 προς 1. Δεν το αποχωρίζομαι και ας καμια φορά με τυραννάει και εμένα. Η υγρασία και σε εμένα είναι μπελάς. Από το καθόλου όμως....Επειδή βλέπω το clay mitt που έχω να μη βγάζει όταν το χρειαστώ ολόκληρο το αυτοκινήτο, αλλά και επειδή βλέπω να υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά λέω να πάρω ένα τώρα για να μην τρέχω μετά.
Θα βάλω κάποια που έχω υπ' όψιν, αν υπάρχει άλλη πρόταση δεκτή.
Έχω της Autocare fine grade αλλά πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμο. Μόνον στο Αγγλικό Amazon αλλά βγαίνει συνολικό κόστος σε ευρώ κοντά στα 30. Για autocare clay mitt 30 ευρώ.....AUTOSCRUB Fine Grade Sponge
[https://www.amazon.com/Nanoskin-AS-019-AutoScrub-Grade-Sponge/dp/B00CUAWJ6G/ref=sr_1_2?crid=1RZ5HQM1S6NOF&keywords=Nanoskin&qid=1669760128&sprefix=nanoskin%2Caps%2C194&sr=8-2
AUTOSCRUB Fine Grade Sponge](link url)Mothhers 17240 Speed Clay 2.0
[https://www.amazon.com/Mothers-17240-Single-Unit-Speed/dp/B01MPYDYWT/ref=rvi_sccl_1/134-4313547-0336561?pd_rd_w=J6tii&content-id=amzn1.sym.f5690a4d-f2bb-45d9-9d1b-736fee412437&pf_rd_p=f5690a4d-f2bb-45d9-9d1b-736fee412437&pf_rd_r=110ZCZNMW6NBZM9R1STK&pd_rd_wg=hunrV&pd_rd_r=542c185e-80e4-4b63-81e0-8b6e25bef51c&pd_rd_i=B01MPYDYWT&th=1](link url)Maxshine Detailing Clay Towel
[https://www.motorgeek.co.uk/cgi-bin/ecom.cgi?Command=ShowProduct&db_pid=1842](link url)Της Marflo από το aliexpress (δεν ξέρω αν είναι καλό ή όχι)
[https://www.aliexpress.com/item/32972999984.html?spm=a2g0o.detail.1000014.1.2b412d7fR1XHYO&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.40000.267768.0&scm_id=1007.40000.267768.0&scm-url=1007.40000.267768.0&pvid=27046172-babe-4f0d-ae5e-b655d1a7f9fc&_t=gps-id:pcDetailBottomMoreOtherSeller,scm-url:1007.40000.267768.0,pvid:27046172-babe-4f0d-ae5e-b655d1a7f9fc,tpp_buckets:668%232846%238114%23789&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"66656377294"%2C"sceneId"%3A"30050"}&pdp_npi=2%40dis!EUR!9.17!6.32!!!!!%40210323a516697635880468959eb983!66656377294!rec](link url)Είδα και ένα στρόγγυλο από SPTA που είναι για αλοιφαδόρο αλλά δουλεύεται και με το χέρι, είδα και ένα clay mitt της farecla αλλά δεν γράφουν τι grade είναι....
Στην Ελλάδα δε βρήκα κάτι σε claymitt. Παλιότερα από όσο θυμάμαι είχαν της carpro που πρέπει να ήταν καλό. Στο Αμερικάνικο Amazon έχει και άλλα clay mitt αλλά πάνε στα 40 κάτι από τη nanoskin αν θυμάμαι καλά, όμως πάει πολύ για claymitt. Καλύτερα δύο 200 γραμμαρίων της Bilt Hamber να πάρω και να κάνω παραπάνω χρόνο. -
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Δεν φτάις εσύ και δεν έχασες και τίποτα!
Χρησιμοποίησα 200 λέξεις (μπορεί και παραπάνω) κατά τα πρότυπα ρητορικής του ΙΕΚ Lap, για γράψω ότι πάιρνεις ένα pad μικροίνας, κάνεις πσσουττττ το σπρέι και το απλώνεις στο αμάξωμα
καλά και ο sarantis τα ίδια κάνει και χειρότερα και λαχανιάζει κιόλας..
lol Είναι να μη φάει κάποιος το κόλλημα....Εντάξει να έχουμε κάτι να ασχολούμαστε. Ψιχάλιζε και εγώ εφάρμοζα κερί lol Το ευχαριστιόμουν όμως. Δε θέλω να με φανταστώ αν είχα κλειστό γκαράζ με μπόλικο χώρο για να βάλω τα διάφορα πράματα. Θα με χάνανε από παντού. Silver Alert θα με είχαν lol
-
@sarantism Είχα ξαναγράψει για τις πετσέτες πηλού. Το έψαξα και κατέληξα σε αυτό τον "τύπο" βάση του παρακάτω βίδεο
Αγόρασα πετσέτα πηλού της carpro(που δε βρίσκεις πια πουθενά) και είναι ίδια με αυτή στο link(η πορτοκαλί) :
Χρησιμοποιώ και τον παραδοσιακό πηλό της Bilt Hamber. Σίγουρα ο κλασσικός πηλός είναι πιο δύσχρηστος, παίρνει πιο πολλή ώρα, κάνει πιο εύκολα "ζημιές" αλλά σηκώνει και περισσότερους ρύπους από μια πετσέτα πηλού..
-
Κερωμενο και μη -
-
Αν τον πάρεις θέλω βίντεο.. Είναι σε μέγεθος αντιαρματικού.. Θα νομίζουν ότι τα έχασες και θα σε κρατήσουν μέσα
Πάρε ενα μικρό σαν αυτό που έβαλε ο yem καλύτερα
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Αν τον πάρεις θέλω βίντεο.. Είναι σε μέγεθος αντιαρματικού.. Θα νομίζουν ότι τα έχασες και θα σε κρατήσουν μέσα
Πάρε ενα μικρό σαν αυτό που έβαλε ο yem καλύτερα
Χαχαχα φανταζεσαι τι εχει να γινει.
Τον θελω και για το γκαζον οταν κοβω και πεφτει πανω στα δρομακια βαριεμαι να σκουπιζω.
Ξερεις γιατι ψηνομαι ασχημα τωρα να τον αγορασω?
Γιατι σταματησε η βροχη τωρα και εβαλε αερα και το αυτοκινητο εκτος απο τα πλαϊνα γυαλιζει.
Υ.γ Σκεφτομαι να παρω λασπωτηρες (οχι εκεινα που ειναι σαν σαμπρελα ) -
Καλή επιλογή Μάστορα αλλά 5 Φεβρουαρίου έχει παράδοση....
Bασικά δεν είχα δει αυτό το νέο τύπο σε συνθετικό πηλό. Αν είναι όπως τα περιγράφει το παλικάρι στο βίντεο πρέπει να είναι πολύ φιλικός με το βερνίκι.
Από ότι κατάλαβα πρέπει να λέγεται: Aero Clay Cloth
Στο link που μου έδωσες δεν αναφέρει grades.
Σε άλλο link είδα πως το πορτοκαλί είναι heavy grade. Για fine σκέφτομαι....
[https://www.aliexpress.com/item/32975978513.html?spm=a2g0o.detail.0.0.6cd1628cK7h9W0&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.291025.0&scm_id=1007.13339.291025.0&scm-url=1007.13339.291025.0&pvid=e9e2f3d3-44fd-4026-a3a0-4e427eebc08f&_t=gps-id:pcDetailBottomMoreThisSeller,scm-url:1007.13339.291025.0,pvid:e9e2f3d3-44fd-4026-a3a0-4e427eebc08f,tpp_buckets:668%232846%238111%231996&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"66708486919"%2C"sceneId"%3A"3339"}&pdp_npi=2%40dis!EUR!12.48!10.61!!!!!%402101d1ae16698180213373654e268f!66708486919!rec](link url)
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ