-
Εγώ αντιθέτως θα υποστηρίξω ότι ο αλοιφαδόρος είναι το άγιο δισκοπότηρο του ψυχανάγκα που ζει μέσα μας .
Με μία χρήση το εξάμηνο σε διόρθωση και κέρωμα ή σφραγιστικό έχεις κάνει απόσβεση απο την 1-2 κιόλας εφαρμογή .
Σκεφτείτε πόσα θα δίνατε σε "ειδικό" να κερώσει/ γυαλίσει .
Εγώ που δεν έχω ούτε Parking σκέφτομαι να πάρω και να τον έχω μόνιμα στο εξοχικό που έχω κλειστό γκαράζ και όποτε χρειάζεται να κάνω εκεί την δουλειά μου !
Πιστεύω είναι βήματα "προόδου" , από την μάνικα με κουβά σε πιεστικό με αφροποιητή και μετά αλοιφαδόρος .@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ο φόβος μήπως κάνουμε καμία ζημιά από την ασχετοσύνη μας. Φυσικά θα ξεκινήσουμε με παλιά αυτοκίνητα για να μάθουμε, αλλά πάλι, η σκέψη πως θα έχουμε κάνει όλα τα παραπάνω για να κάνουμε και ζημιά...
Και εγώ αυτό νόμιζα μέχρι που ο @mastoras78 μου έδειξε -στο δικό μου αμάξι- πόση πίεση ασκούμε , πόση αλοιφή βάζουμε , πως καθαρίζουμε τα παντς κτλ ... Πανευκολούρα λέμε
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Μια και πιάσαμε το θέμα του αλοιφαδόρου, θέλω να πω ποιοι λόγοι αποθαρρύνουν εμάς τους μη έχοντες από το να πάρουμε.
- Το κόστος. Κοιτώντας τους έκκεντρους αλοιφαδόρους, βλέπουμε ότι ο πιο φθηνός έχει γύρω στα 60ευρώ. Και δεν πρόκειται να αγοράσουμε έναν τέτοιον γιατί φοβόμαστε την αξιοπιστία του. Απ' αυτά που έχω ακούσει έχω την εντύπωση ότι ένας αξιοπρεπής αλοιφαδόρος έχει πάνω από 120 ευρώ. Και πάλι, δε θα μπορεί να κάνει όλην την δουλειά. Επιπλέον, μπαίνει και το κόστος των pads που διαβάζοντας και ακούγοντας καταλαβαίνω ότι αρχικά θα αγοράσεις 1-2 αλλά θα καταλήξεις με καμιά δεκαριά pads από διάφορες μάρκες και μεγέθη. Και μετά είναι και οι αλοιφές. Και όλο αυτό μοιάζει να μην έχει πάτο.
- Η δυσκολία χρήσης του από ανθρώπους που μένουν σε πολυκατοικία. Ειδικά αν είναι με καλώδιο.
- Ο φόβος μήπως κάνουμε καμία ζημιά από την ασχετοσύνη μας. Φυσικά θα ξεκινήσουμε με παλιά αυτοκίνητα για να μάθουμε, αλλά πάλι, η σκέψη πως θα έχουμε κάνει όλα τα παραπάνω για να κάνουμε και ζημιά...
- Το κερασάκι στην τούρτα: το ύφος με το οποίο θα μας κοιτάζουν οι οικείοι μας μετά απ' όλα αυτά.
Συμφωνώ με τον sarantism. Ο αλοιφαδόρος είναι εκ των ων ουκ άνευ αν θέλεις να λέγεσαι detailer. Χωρίς αλοιφαδόρο είσαι ο μπάρμπας της γειτονιάς που πιτσιλάει το αυτοκίνητό του με νερό και χαίρεται. Απλά παρέθεσα και τις δικαιολογίες του μπάρμπα.
Αλέξανδρε όλα όσα θέτεις είναι εύλογα και πέρναγαν και από το δικό μου μυαλό πρίν ξεκινήσω. Πλέον μετανιώνω που δεν ξεκίνησα νωρίτερα με αλοιφαδόρο.
Το κόστος αν το καλοσκεφτείς δεν είναι τόσο τραγικό. Σκέψου επίσης ότι αν τον χρησιμοποιήσεις μια-δυο φορές έχεις κάνει απόσβεση. Συμφωνώ ότι αν δεν έχεις κάποιο δικό σου χώρο στην μόνιμη κατοικία ή έστω εξοχικό περιορίζεσαι. Το πρώτο αμάξι που έκανα ήταν το δεύτερο που χρησιμοποιούσαμε οικογενειακά. Ούτε κάποιο παλιό ούτε τίποτα. Το να κάνεις ζημιά είναι εξαιρετικά δύσκολο, άντε να "ασπρίσεις" κάποιο άβαφο πλαστικό επειδή δεν πρόσεξες. Για το πώς σε κοιτάνε οι οικείοι αναλόγως, θεωρώ ότι με το μηχάνημα σε παίρνουν πιο σοβαρά, πρίν ήσουν ο τύπος που το πλένεις και το χαιδολογείς
Οκ η σύζυγος θα σπαστεί γιατί η χρήση του σου τρώει κάααμποσες ώρες και είναι και εθιστικό το ρημάδι
Ο @yem πίθηκε !
Αυτό αφιερωμένο σε όσους δεν.. ακόμα
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Μια και πιάσαμε το θέμα του αλοιφαδόρου, θέλω να πω ποιοι λόγοι αποθαρρύνουν εμάς τους μη έχοντες από το να πάρουμε.
- Το κόστος. Κοιτώντας τους έκκεντρους αλοιφαδόρους, βλέπουμε ότι ο πιο φθηνός έχει γύρω στα 60ευρώ. Και δεν πρόκειται να αγοράσουμε έναν τέτοιον γιατί φοβόμαστε την αξιοπιστία του. Απ' αυτά που έχω ακούσει έχω την εντύπωση ότι ένας αξιοπρεπής αλοιφαδόρος έχει πάνω από 120 ευρώ. Και πάλι, δε θα μπορεί να κάνει όλην την δουλειά. Επιπλέον, μπαίνει και το κόστος των pads που διαβάζοντας και ακούγοντας καταλαβαίνω ότι αρχικά θα αγοράσεις 1-2 αλλά θα καταλήξεις με καμιά δεκαριά pads από διάφορες μάρκες και μεγέθη. Και μετά είναι και οι αλοιφές. Και όλο αυτό μοιάζει να μην έχει πάτο.
- Η δυσκολία χρήσης του από ανθρώπους που μένουν σε πολυκατοικία. Ειδικά αν είναι με καλώδιο.
- Ο φόβος μήπως κάνουμε καμία ζημιά από την ασχετοσύνη μας. Φυσικά θα ξεκινήσουμε με παλιά αυτοκίνητα για να μάθουμε, αλλά πάλι, η σκέψη πως θα έχουμε κάνει όλα τα παραπάνω για να κάνουμε και ζημιά...
- Το κερασάκι στην τούρτα: το ύφος με το οποίο θα μας κοιτάζουν οι οικείοι μας μετά απ' όλα αυτά.
Συμφωνώ με τον sarantism. Ο αλοιφαδόρος είναι εκ των ων ουκ άνευ αν θέλεις να λέγεσαι detailer. Χωρίς αλοιφαδόρο είσαι ο μπάρμπας της γειτονιάς που πιτσιλάει το αυτοκίνητό του με νερό και χαίρεται. Απλά παρέθεσα και τις δικαιολογίες του μπάρμπα.
Eγω εχω εδω και μια δεκαετια εναν einhell αγορασμενο κανα 70αρι ευρω απο το πρακτικερ με ρυθμιζομενες ηλεκτρονικα στροφες που και πολυ δυνατος ειναι κι ευχρηστος κι αξιοπιστος εχει αποδειχτει. Αγορασα κι ενα polishing κι ενα finishing pad απο κανα 20αρι ευρω το ενα (δεν θυμαμαι μαρκα γιατι πανε πολλα χρονια, ηταν ομως επωνυμα και ποιοτικοτατα) και 2 αλοιφες menzerna αντιστοιχα polishing και finishing και με κανα 140αρι ευρω ακομα γυαλιζω οταν χρειαζεται, αν κι οχι συχνα γιατι πλενω σωστα οποτε δεν εχω σοβαρες αραχνες.
Cutting pad ειχε ο αλοιφαδορος ενα μαλλινο αλλα δεν το χρησιμοποιησα ποτε γιατι δεν χρειαστηκα τοσο σοβαρες διορθωσεις.Εν κατακλειδι μια χαρα αλοιφαδορο βρισκεις και με κατω απο 100 ευρω και με κανα 2 ποιοτικα pads και αλοιφες κανεις φοβερη δουλεια.
Ζημια, αν δεν χρησιμοποιεις πολυ επιθετικο κομπο αλοιφης και pad ειναι πολυ δυσκολο να κανεις ακομα και με rotary αρκει να μην ξεπερνας τις 1000-1200 στροφες και φυσικα να μην μενεις για πολλη ωρα στην ιδια ακριβως επιφανεια.
Οποτε με μικρο σχετικα κοστος, αν υπαρχει ορεξη και με κοινη λογικη μπορει καποιος να κανει μια χαρα δουλεια. -
Προτεινομενοι detailers για γυαλισμα,κερωμα,βιολογικο καθαρισμο,για κεντροανατολικη θεσσαλονικη,πειτε μου 2-3 προτασεις δοκιμασμενες απο εσας.
-
Λοιπόν, δε σας πιστεύω( @yem @mastoras78 @driver-m ), με ψήσατε. Όλη μέρα σκεφτόμουν τον αλοιφαδόρο.
Έπιασα που λέτε την κυρά μου και την ρώτησα τι δώρο θα μου κάνει για τα Χριστούγεννα. Mε ρώτησε τι είχα στο μυαλό μου και της απάντησα κατευθείαν:
-Έναν έκκεντρο αλοιφαδόρο.
Αφού εξήγησα τι κάνει ένας έκκεντρος αλοιφαδόρος, ακολούθησε επίδειξη με βιντεάκια που μεταμόρφωναν θωλές σακαράκες σε γυαλιστερές vintage αντίκες. Έτσι, αντελήφθη την σοβαρότητα του θέματος -τουλάχιστον για εμένα.Κατόπιν μπήκα στο skroytz. Και τώρα θέλω τα δικά σας φώτα:
- Bulle στα 90 ευρώ (είχε δίκιο ο @driver-m ), με καλώδιο. Αξίζει;
- Το αυτοκίνητο δεν έχει αράχνες. Άρα τι θα κάνω με τον αλοιφαδόρο; Θα περνάω απλά το κερί;
- Δεν έχω ιδέα από μεγέθη των pads και τις λοιπές ιστορίες. Ποιος είναι συμβατός;
- Και αυτό που θα κάνω τελικά, ποια κρέμα θα χρειαστεί;
-
Λοιπόν, δε σας πιστεύω( @yem @mastoras78 @driver-m ), με ψήσατε. Όλη μέρα σκεφτόμουν τον αλοιφαδόρο.
Έπιασα που λέτε την κυρά μου και την ρώτησα τι δώρο θα μου κάνει για τα Χριστούγεννα. Mε ρώτησε τι είχα στο μυαλό μου και της απάντησα κατευθείαν:
Αφού εξήγησα τι κάνει ένας έκκεντρος αλοιφαδόρος, ακολούθησε επίδειξη με βιντεάκια που μεταμόρφωναν θωλές σακαράκες σε γυαλιστερές vintage αντίκες. Έτσι, αντελήφθη την σοβαρότητα του θέματος -τουλάχιστον για εμένα.Κατόπιν μπήκα στο skroytz. Και τώρα θέλω τα δικά σας φώτα:
- Το αυτοκίνητο δεν έχει αράχνες. Άρα τι θα κάνω με τον αλοιφαδόρο; Θα περνάω απλά το κερί;
- Δεν έχω ιδέα από μεγέθη των pads και τις λοιπές ιστορίες. Ποιος είναι συμβατός;
Αν θες απλα για να περνας κερι τοτε δεν αξιζει.
Ασε που τα φυσικα carnauba κερια δεν περνιουνται σωστα με αλοιφαδορο, μονο τα συνθετικα περνιουνται.
Αν παντως θες ντε και καλα για την πλακα σου, παρε ενα finishing pad (το πιο μαλακο δηλαδη) που κανει και για να περνας κερι και για γυαλιστικες ωστε απλα να αφαιρεσουν καποιες επικαθησεις. Αραχνη να διορθωσεις με finishing pad και orbital αλοιφαδορο ειναι σχεδον αδυνατο αλλα εσυ δεν εχεις αραχνες οποτε δε σε νοιαζει.Οποτε ενα finishing pad 15αρας διαμετρου θες και μια finishing αλοιφη. Εγω προτεινω τις menzerna για ο,τι εχει να κανει με γυαλισμα. Και εισαι καλυμμενος για πολυ ελαφρυ γυαλισμα και εφαρμογη συνθετικου κεριου ή glaze μετα σε καθαρη επιφανεια.
-
Ωραίος ο Αλέξανδρος! Λοιπόν πάμε στο ψητό.. για αρχή θα ψώνιζες από εξωτερικό ? Αν ναι έχεις περισσότερες επιλογές πχ
και θα γλιτώσεις και κάποια χρήματα. Αν όχι, από Ελλάδα με μια γρήγορη αναζητήση βρήκα μόνο τα παρακάτω σε "οικονομικά" μηχανήματα. (θα το ψάξω και άλλο όμως)
https://www.skroutz.gr/s/38774270/BC9200215-Έκκεντρος-Αλοιφαδόρος-600W-με-Ρύθμιση-Στροφών.html
https://www.skroutz.gr/s/28311030/Bulle-633084-Έκκεντρος-Αλοιφαδόρος-Solo-με-Ρύθμιση-Στροφών.html
https://tokyodetailing.gr/index.php?route=product/product&product_id=460
Χρειάζεσαι αλοιφαδόρο με 125mm (5 ίντσες) πλάκα με μικρό throw 8 mm ως συνήθως. Κάμποσες σελίδες πρίν τα έχω εξηγήσει. Αυτά τα μηχανήματα είναι πιο κατάλληλα για μοναδικά στην φαρέτρα ενός ερασιτέχνη και μπορείς να βάλεις και μικρότερη πλάκα 75mm για λεπτομέρειες.
Pads θα παίρνεις δυό-δύο από κάθε τύπο, σα τους χιώτες. Για πρώτη επάφή θα σου πρότεινα ένα ζεύγος σα τα κίτρινα της rupes που είναι για αυτό που λέμε ελαφριά διόρθωση σε συνδυασμό με ψιλή αλοιφή. Πρώτη σου αλοιφή θα κοίταγα πάλι σε κάποια σαν και αυτή
https://www.rupes.com/product/uno-advanced-stand-alone-protection-maintenance-polish/
Στην ουσία είναι μια αλοιφή όλα σε ένα που καθαρίζει, γυαλίζει, διορθώνει απειροελάχιστα και αφήνει μακράς διάρκειας προστασία.
Ακόμα και αν το αυτοκίνητο δεν έχει αράχνες, όταν το περάσεις μια φορά θα καταλάβεις διαφορά. Πηλούς κτλ κτλ φαντάζομαι έχεις, σωστά ?
ΥΓ Έβαλα επάνω και έναν μπαταριάτο. Βάζω βίντεο παρουσίασης που βρήκα χωρίς να το έχω δεί ακόμα
-
Κατ' αρχάς ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές. Θέλω κι άλλες αν έχετε.
Κοιτώ αυτά που μου προτείνατε και κλείνω προς αυτούς με καλώδιο, αφού ο bulle με την μπαταρία, όπως είπε ο Μάρκος, θέλει συχνά αλλαγή μπαταρίας και δε θέλω να αγχώνομαι και να βιάζομαι μηπως μου μείνει χωρίς ρεύμα.
-
Κοιτώ αυτά που μου προτείνατε και κλείνω προς αυτούς με καλώδιο, αφού ο bulle με την μπαταρία, όπως είπε ο Μάρκος, θέλει συχνά αλλαγή μπαταρίας και δε θέλω να αγχώνομαι και να βιάζομαι μηπως μου μείνει χωρίς ρεύμα.
Ναι για πρώτο αλοιφαδόρο ή και μοναδικό καλά κάνεις και κοιτάς με καλώδιο. Καλό είναι να μελετήσεις και εσύ λίγο μόνος σου και να θέσεις τους προβληματισμούς σου.
Κάποια κόστη επιπλέον θα είναι οι αλοιφές περίξ των 15 ευρώ τα 250ml, και τα pads άλλα τόσα το ένα ανάλογα και το μέγεθος τους. Οκ και κάποια άλλα μικρο-παρελκόμενα όπως μια παλιά οδοντόβουρτσα
κανά δύο καλές πετσετούλες για σκούπισμα, λιπαντικό πηλού, Ισοπροπυλική αλκοόλη, ψεκαστήρι , απιονισμένο νερό, ταινία μασκαρίσματος και χρόνος να δείς τα βασικά της χρήσης στο ΕσύΣωλήνα
edit : βρήκα τη σελίδα που είχα γράψει περισσότερα για τον τύπο του αλοιφαδόρου που σου πρότεινα. Ξαναρίξε μια ματιά αν θέλεις https://forum.4troxoi.gr/topic/35456/τεχνικά-θέματα-βελτιώσεις-εσωτερικόςεξωτερικός-καθαρισμός-γυάλισμα-πλυντήρια-κλπ/3868?_=1668900658322
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ναι για πρώτο αλοιφαδόρο ή και μοναδικό καλά κάνεις και κοιτάς με καλώδιο. Καλό είναι να μελετήσεις και εσύ λίγο μόνος σου και να θέσεις τους προβληματισμούς σου.
Κάποια κόστη επιπλέον θα είναι οι αλοιφές περίξ των 15 ευρώ τα 250ml, και τα pads άλλα τόσα το ένα ανάλογα και το μέγεθος τους. Οκ και κάποια άλλα μικρο-παρελκόμενα όπως μια παλιά οδοντόβουρτσα
κανά δύο καλές πετσετούλες για σκούπισμα, λιπαντικό πηλού, Ισοπροπυλική αλκοόλη, ψεκαστήρι , απιονισμένο νερό, ταινία μασκαρίσματος και χρόνος να δείς τα βασικά της χρήσης στο ΕσύΣωλήνα
Πηλούς, λιπαντικά, πετσέτες να φάνε κι οι κότες και όλα τα κλασικά τα έχω. Ισοπροπυλική αλκοόλη δεν έχω. Ούτε ειδικά λειαντικά, αφού δεν είχε νόημαως τώρα.
Έτσι το έχω ρίξει στην μελέτη και σε ένα απέραντ google translate από ισπανικά σε ελληνικά, λόγω του ισπανόφωνου amazon για μεταφράσεις σε ορολογίες...Πάντως βρε μάστορα, είσαι εγκυκλοπαίδεια στο θέμα αυτό! Ό,τι κι αν ζητήσαμε το απάντησες με εγκυρότητα και με φιλότιμο. Μπράβο ρε φίλε! Ευχαριστώ!
-
Εγώ το έχω πει, πρέπει να ασχοληθεί με τον χώρο αυτο. Ή να κάνει κανάλι στο YouTube. Θα είναι σαν τον Μάρεκ του detailing.
Πω πω φανταστείτε εκπομπή αυτοκινήτων με τον μάστορα και τον Μάρεκ. Ωχ θεέ μου!!!!
-
Έχω σκαλώσει με το εξής: τα pads από γούνα λένε ότι κάνουν για τις βαθιές γρατζουνιές. Αυτά δε θα έπρεπε, επειδή είναι τα πιο απαλά, να κάνουν το αντίθετο;
Και για να μη γράφω πολλές αναρτήσεις κάνω επεξεργασία:
δεδομένου ότι η μπογιά του αυτοκινήτου μου είναι πολύ μαλακή, αν έπαιρνα τα ultra fine της rupes, δηλαδή τα https://www.rupes.com/product/high-performance-ultra-fine-foam-pad-d-a-ultra-fine/ θα ήταν καλό; Ή μήπως αυτά δεν κάνουν τίποτ' απολύτως; -
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Εγώ το έχω πει, πρέπει να ασχοληθεί με τον χώρο αυτο. Ή να κάνει κανάλι στο YouTube. Θα είναι σαν τον Μάρεκ του detailing.
Πω πω φανταστείτε εκπομπή αυτοκινήτων με τον μάστορα και τον Μάρεκ. Ωχ θεέ μου!!!!
Οχι οχι οχι δεν συμφωνω. Γιατι θα τον χασουμε εμεις μετα
-
Έχω σκαλώσει με το εξής: τα pads από γούνα λένε ότι κάνουν για τις βαθιές γρατζουνιές. Αυτά δε θα έπρεπε, επειδή είναι τα πιο απαλά, να κάνουν το αντίθετο;
Και για να μη γράφω πολλές αναρτήσεις κάνω επεξεργασία:
δεδομένου ότι η μπογιά του αυτοκινήτου μου είναι πολύ μαλακή, αν έπαιρνα τα ultra fine της rupes, δηλαδή τα https://www.rupes.com/product/high-performance-ultra-fine-foam-pad-d-a-ultra-fine/ θα ήταν καλό; Ή μήπως αυτά δεν κάνουν τίποτ' απολύτως;https://www.youtube.com/watch?v=HgBTPAY9AiE
Σε λίγα λεπτά λέει γενικά τις ιδιότητες της κάθε κατηγορίας και τα συν και τα πλην -
@alexandros-s Ισοπροπυλική αλκοόλη μπορείς να αγοράσεις από φαρμακείο πολύ φτηνά και να κάνεις μίξη με απιονισμένο νερό, δεν είναι τίποτα. Σε ευχαριστώ ξανά, ότι γνωρίζω και έχω ασχοληθεί το μεταφέρω εδώ.. Εμένα με ικανοποιεί αν κάποιος οφελείται από αυτό, να σαι καλά.
Γούνες θα δείς κυρίως σε αλοιφαδόρους που χρησιμοποιούν οι φανοποιοί με μεγάλες 6ιντσες πλάκες και κατα βάση περιστροφικούς. Θέλουν κάτι αποτελεσματικό που με σωστή χρήση και εμπειρία μειώνουν τους χρόνους των εργασιών. Στόκος, γυαλόχαρτα και κάμποση σκόνη είναι η καθημερινότητα τους. Δεν είναι για φινίρισμα, φινίρισμα θα κάνουν με άλλο συνδιασμό σε επόμενο στάδιο.
Οι τύποι pads είναι είτε μάλλινα, είτε μικροίνας είτε σπόγγοι. Τα δύο πρώτα είναι πιο αποτελεσματικά στο να "κόβουν" βερνίκι εξαιτίας των θερμοκρασιών που αναπτύσσουν κτλ. Οι σπόγγοι αφρού θα δώσουν καλύτερο φινίρισμα αλλά με μικρότερη αποτελεσματικότητα στην διόρθωση βαθιών ατελειών. Και εκεί υπάρχει τεχνογνωσία στον τύπο τους πχ close cell, open cell για όποιον θέλει να εντρυφήσει. Μόλις είδα το βίντεο που ανέβασε ο @sarantism και με έβγαλε από τον κόπο. Γενικά προτείνω πολύ την Rupes όχι επειδή έχει τα "καλύτερα" προιόντα αλλά γιατί προσφέρει δωρεάν τεχνογνωσία κατανοητή στον ερασιτέχνη με αξιόλογη γκάμα. Μπορείς να κάνεις μια καλή ασφαλή αρχή μαζί τους και το εκτιμώ.
Από pads πραγματικά πρέπει να ξεκινήσεις με τα κίτρινα. Τα λευκά είναι πολύ μαλακά για να περνάς κανά sealant/κερί ή σε διορθώσεις 3 σταδίων σαν τελικό στάδιο να δώσουν την μέγιστη γυαλάδα (μικροδιαφορές). Μπορείς πχ να πάρεις δύο κίτρινα και αργότερα ένα μπλέ για να κυνηγάς καμιά βαθύτερη γρατζουνιά και ένα λεύκο. Εγώ θα έπαιρνα πρώτα όμως πλάκα 3" 75 mm και τα αντίστοιχα pads. Ένα σύγχρονο αυτοκίνητο συνήθως κατά το 1/3 των επιφανειών του θα γυαλιστεί με την μικρότερη πλάκα!
Εκπομπή στο Γιουτούμπ δε ξέρω είμαι του Γιουπόρν περισσότερο
Αλλά αν έκανα θα είχα συνπαρουσιαστή τον τιτάνα τον @Lap που είμαι σίγουρος ότι θα έσπαγε τα κοντέρ και θα γινόμασταν πλούσιοι και ανάρπαστοι.. Ναι εκεί παίζει να με χάνατε
-
Η ισοπροπυλική αλκοόλη είναι απλά για να παίρνει κεριά και μικροβρωμιές; Ή είναι και για κάτι άλλο και μου διαφεύγει;
Επίσης, γίνεται πριν ή μετά τον πηλό; -
Η ισοπροπυλική αλκοόλη είναι απλά για να παίρνει κεριά και μικροβρωμιές; Ή είναι και για κάτι άλλο και μου διαφεύγει;
Επίσης, γίνεται πριν ή μετά τον πηλό;Ο ρόλος της ισοπροπυλικής αλκοόλης (πάντα διαλυμένη) , είναι για να προετοιμάσουμε μια καθαρή επιφάνεια να δεχτεί κάποιου είδους προστασία. Αν το λιπαντικό του πηλού ή το σαμπουάν ή τα λάδια μια αλοιφής γυαλίσματος ή οτιδήποτε άλλο έχουν αφήσει κατάλοιπα στο βερνίκι θα εμποδίσουν το σφραγιστικό μας(κεριά,κεραμικές κτλ) να δέσουν όσο πιο ιδανικά γίνεται στην επιφάνεια που επιθυμούμε να προστατέψουμε.
Καλό είναι λοιπόν να τη χρησιμοποιούμε για σφραγιστικά μακράς διάρκειας πρίν την εφαρμογή τους. Σε σφραγιστικά μικρής διάρκειας εύκολα στην χρήση το θεωρώ λίγο overkill..
Έγω χρησιμοποιώ και ακόμα δραστικότερα προιόντα paint prep που ναί, μυρίζουν σαν νέφτι(σαν τα tar,glue removers) από την ισοπροπυλική αλκοόλη. Έτσι το έκανα όταν έβαλα την κεραμική μακράς διάρκειας έπειτα από το γυάλισμα δυο σταδίων. Δύο περάσματα μάλιστα
-
Επίσης, γίνεται πριν ή μετά τον πηλό;Ο ρόλος της ισοπροπυλικής αλκοόλης (πάντα διαλυμένη) , είναι για να προετοιμάσουμε μια καθαρή επιφάνεια να δεχτεί κάποιου είδους προστασία. Αν το λιπαντικό του πηλού ή το σαμπουάν ή τα λάδια μια αλοιφής γυαλίσματος ή οτιδήποτε άλλο έχουν αφήσει κατάλοιπα στο βερνίκι θα εμποδίσουν το σφραγιστικό μας(κεριά,κεραμικές κτλ) να δέσουν όσο πιο ιδανικά γίνεται στην επιφάνεια που επιθυμούμε να προστατέψουμε.
Καλό είναι λοιπόν να τη χρησιμοποιούμε για σφραγιστικά μακράς διάρκειας πρίν την εφαρμογή τους. Σε σφραγιστικά μικρής διάρκειας εύκολα στην χρήση το θεωρώ λίγο overkill..
Έγω χρησιμοποιώ και ακόμα δραστικότερα προιόντα paint prep που ναί, μυρίζουν σαν νέφτι(σαν τα tar,glue removers) από την ισοπροπυλική αλκοόλη. Έτσι το έκανα όταν έβαλα την κεραμική μακράς διάρκειας έπειτα από το γυάλισμα δυο σταδίων. Δύο περάσματα μάλιστα
Κοίτα, εγώ θα ήθελα να συνεχίσω να χρησιμοποιώ καρναουβικά κεριά. Καταλαβαίνω ότι υστερούν από τα συνθετικά, αλλά μου αρέσει πολύ το χρώμα και η υφή που δίνουν πάνω στο αμάξωμα. Δεν νομίζω ότι αυτά θεωρούνται μακράς διάρκειας.
Από την άλλη όμως κι ένας βαθύς καθαρισμός πριν από τον αλοιφαδόρο, νομίζω ότι επιβάλλεται, για να γίνει το πράγμα όπως πρέπει. -
@alexandros-s ναι έχεις δίκιο και ξέχασα να το αναφέρω. Πρίν γυαλισουμε με αλοιφαδόρο μετά την απορρύπανση κάνουμε και σε αυτή την περίπτωση ενα πέρασμα με ισοπροπυλική αλκοόλη.
Sealants ότι προτιμάει ο καθένας κανένα πρόβλημα εννοείται!
-
@alexandros-s ναι έχεις δίκιο και ξέχασα να το αναφέρω. Πρίν γυαλισουμε με αλοιφαδόρο μετά την απορρύπανση κάνουμε και σε αυτή την περίπτωση ενα πέρασμα με ισοπροπυλική αλκοόλη.
Sealants ότι προτιμάει ο καθένας κανένα πρόβλημα εννοείται!
Εγω πριν το γυαλισμα μονο πηλο χρησιμοποιω.
Ετσι εχουν φυγει οι επικαθησεις, μετα γυαλιζεις κιολας οποτε ειναι πεντακαθαρο κι αστραφτερο το βερνικι και μια χαρα καθεται το κερι-sealant μετα. Νομιζω οτι ειναι καπως υπερβολη η ισοπροπυλικη αλκοολη σ'αυτες τις περιπτωσεις αλλα οκ κακο δεν κανει.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ