-
@giorgos_ks said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Γειά σε όλη τη παρέα.
Θέλω τη βοήθεια σας για την επαναφορά των πλαστικών. Θέλω να κάνω
τα μαύρα πλαστικά εξωτερικα μαζί με τα καουτσούκ των παραθύρων και τα κοκκινα πλαστικά κουμπώματα από τις ζώνες εσωτερικά που έχουν ασπρισει. Είμαι αναμεσα στα δύο παρακάτω.Meguiar's Black Plastic Restorer 355ml
https://www.skroutz.gr/s/11704331/Meguiar-s-Black-Plastic-Restorer-G15812-355ml.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_shareAutoGlym Bumper & Trim Gel 325ml
https://www.skroutz.gr/s/19212290/AutoGlym-Bumper-Trim-Gel-325ml.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_shareαυτό μου κάνει πάντα καλή δουλειά...θέλει λίγο προσοχή με τις αναλογίες νερού και καλό "άπλωμα" για να πετύχεις άριστο αποτέλεσμα!
-
Το Perl το χρησιμοποιώ και εγώ. Όλα τα παραπάνω είναι dressings και ναι μέν κάνουν δουλειά αλλά η αποκατάσταση δεν είναι μακράς διάρκειας. Κάθε τόσο θέλουν επανεφαρμογή δηλαδή. Επίσης έχω κάποιους ενδοιασμούς για τις επιφάνειες που θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις. Αν είσαι Αθήνα πέρνα από Colorglo να σε συμβουλέψουν σχετικά. Διαβάζω καλά λόγια για αυτούς αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία.
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Το δεύτερο το έχω πάρει. Έχει γεύση τσιχλοφουσκα, με κεράσι. Νόστιμο.
ε; Τι θέλει να πει ο ποιητής LAP;
Νόστιμο; Γεύση τσιχλόφουσκα με κεράσι;Ρε συ σφηνάκια έφτιαξες με το προστατευτικό gel;
Τι πίνεις;;;;; -
εχω ενα fiat punto 188 και θέλω να κάνω ενα detailing στο ταμπλό του. Επειδή έχει ξεθωριασει το χρώμα σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω την παρακάτω βαφή. Έχει να προτείνει κάποιος κάποια καλύτερη λύση ? Επισυνάπτω φωτογραφίες απο το ταμπλό. https://www.praktiker.gr/m/p/vafi-quixx-plastikon-mayri-130506
-
Μια λεπτομέρεια που μου έτυχε και μπορεί να φανεί χρήσιμη σε άλλους. Στο πρόσφατο εξωτερικό πλύσιμο αφού είχα ρίξει αφρό και ξέπλενα για να ακολουθήσει το πλύσιμο επαφής είπα να ρίξω με το πιεστικό από την εσωτερική πλευρά των ζαντών, του συστήματος των φρένων και των αναρτήσεων σκύβοντας κάτω από τον χώρο της μηχανής. Έβγαλε ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ μαυρίλα-τακόσκονη και για πολλά λεπτά, οπότε θα καθιερωθεί πλέον στην διαδικασία.
-
@george1703 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
εχω ενα fiat punto 188 και θέλω να κάνω ενα detailing στο ταμπλό του. Επειδή έχει ξεθωριασει το χρώμα σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω την παρακάτω βαφή. Έχει να προτείνει κάποιος κάποια καλύτερη λύση ? Επισυνάπτω φωτογραφίες απο το ταμπλό.
-
@tesa54 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Μια λεπτομέρεια που μου έτυχε και μπορεί να φανεί χρήσιμη σε άλλους. Στο πρόσφατο εξωτερικό πλύσιμο αφού είχα ρίξει αφρό και ξέπλενα για να ακολουθήσει το πλύσιμο επαφής είπα να ρίξω με το πιεστικό από την εσωτερική πλευρά των ζαντών, του συστήματος των φρένων και των αναρτήσεων σκύβοντας κάτω από τον χώρο της μηχανής. Έβγαλε ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ μαυρίλα-τακόσκονη και για πολλά λεπτά, οπότε θα καθιερωθεί πλέον στην διαδικασία.
Προσοχή να είναι τελείως κρύα τα φρένα. Ειδάλλως τις στραβωσες τις δισκοπλακες
-
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει για ποιον λόγο αυτός ο πηλός έχει τέτοια τιμή;
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ο συγκεκριμένος είναι πανάκριβος. Έχω ακούσει καλά λόγια για τον soft99 αν και από παλιά έχω και χρησιμοποιώ της bilt hamber. Κάτω από 15 ευρώ κοστίζουν
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Λογικά θα τρίβει/καθαρίζει μόνος του το αμάξωμα , θα ξεβγάζεται μόνος του και μετά θα μπαίνει στο κουτί μόνος του , δεν εξηγείται αλλιώς
-
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Λογικά θα τρίβει/καθαρίζει μόνος του το αμάξωμα , θα ξεβγάζεται μόνος του και μετά θα μπαίνει στο κουτί μόνος του , δεν εξηγείται αλλιώς
Θα έχει και δώρο χαρτομάντηλλα για να σκουπίζουμε τα δάκρυά μας επειδή θα κλαίμε τα λεφτά μας που πήγαν χαμένα.
-
Γενικά στο Detailing χρεώνουν ότι θέλουν και ονομάζουν ότι θέλουν, άσχετα αν το φθηνό με το ακριβό έχουν τα ίδια αποτελέσματα και οι διαφορετικές ονομασίες κάνουν το ίδιο πράγμα.
Πχ, έχω μάλλινο σφουγγάρι των 4€, από το 16 μέχρι σήμερα δεν έχει την παραμικρή φθορά ούτε είναι κακής ποιότητας, σκληρό, όχι 100% μάλλινο κλπ. Είναι όντως μάλλινο, τι παραπάνω μπορεί να έχει το meguiars των 15€?
Αντίστοιχα, το vinyl and rubber care της Autoglym είναι για πλαστικά, βινύλιο, ελαστικά. Για ποιο λόγο να πάρει κάποιος και το tyre dressing που έχουν την ίδια σύσταση;
Αντίστοιχα με τα σαμπουάν, τι παραπάνω προσφέρει ένα chemical guys με 15€ τα 500ml όταν το sonax έχει 7€ τα 1000ml?
-
Αυτό με τα προιόντα detailing ισχύει και το έχουμε θίξει και στο παρελθόν. Οι λόγοι είναι καθαρά εμπορικοί. Υπάρχει κόσμος που δεν ασχολείται ιδιαίτερα(τίποτα μεμπτό σε αυτό) και τον ενδιαφέρει να απλώσει το χέρι στο ράφι και να πάρει το προιόν που αναγράφει ότι είναι έτοιμο για την χρήση ακριβώς που θέλει. Σε αυτά τα προιόντα οι εταιρίες ανάλογα με το πόσο "βαρύ" τομάρι κουβαλάνε, έχουνε μεγάλα περιθώρια κέρδους.
Το κακό είναι ότι το έχουν παρακάνει με το μάρκετινγκ και προσθέτουν λεξούλες που εντυπωσιάζουν τον υποψήφιο αγοραστή ώστε να τον παρασύρουν σε αγορά.
Και οι επώνυμες και οι ημιεπώνυμες μάρκες έχουν πολλά προιόντα που τα βρίσκεις στον Αλή φθηνότερα. Και κολλάει ο καθένας τη στάμπα του.
Ευτυχώς οι ίδιες εταιρίες έχουν prosumer και professional σειρές που ξεχωρίζουν από τις παραδοσιακές του retail.
-
Εγώ αν σας πω πως και το κερί από τα Λίντλ είναι μια χαρά, τι θα λέγατε; 3 ευρώ ολόκληρο μπουκάλι. Δεν είναι πολύ γκλοςς αλλά δίνει καλό μπουσταρισμα στην απόχρωση του χρώματος. Και μένει αρκετά το άτιμο
-
Το "πρόβλημα" με τα κεριά/sealants είναι η δυσκολία να διακρίνει κάποιος τις όποιες διαφορές μεταξύ τους. Πχ στην εμφάνιση κάποια ίσως δίνουν περισσότερο gloss, άλλα δίνουν ένα πιο θερμό ή ψυχρό look. Άλλα περιέχουν fillers που κρύβουν ατέλειες και άλλα όχι. Όπως δύσκολο είναι να μετρηθεί και η διάρκεια τους. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι κανόνες για το τι να περιμένει κανείς από ένα προιόν γενικά . Τέλος παίζει ρόλο και η επιφάνεια - τρόπος εφαρμογής.
Ένα αμάξι που είναι εξωτερικά σε καλή κατάσταση χωρίς επικαθίσεις ρύπων, σωστή εφαρμογή του κεριού κατα τις οδηγίες του κατασκευαστή και σε γκαράζ σκεπασμένο θα αντέξει πολύ περισσότερο η προστασία του σε σχέση με ένα που δεν τηρεί τα παραπάνω.
Είναι ωραία μπίζνα τελικά τα μαγικά φίλτρα σε μπουκαλάκι με πάρα πολλές υποκειμενικές παραμέτρους και πολλές δικαιολογίες αν κάτι δε πάει καλά.. Αυτό το τελευταίο το γράφω για να προβληματιζόμαστε και να έχουμε κριτική σκέψη-σωστές προσδοκίες
-
Για αυτό έγραψα για του Λίντλ. Δεν προτείνω να το αγοράσετε αλλά μου έκανε εντύπωση η σχέση τιμής αξίας συγκριτικά με το μπουσταρισμα στο χρώμα. Δεν ξέρω την ακριβή ορολογία αλλά πως να το πω έκανε πιο βαθύ το χρώμα. Είχε αισθητή διαφορά.
Για χρόνια το σνομπαρα αλλά έτσι για χαβαλε που το έβαλα οκ κάνει μια δουλειά. Αν θα το αγόραζα ξανά, μάλλον όχι προτιμώ τα πιο γκλοςς κεριά.
-
Αν κάτι σου κάνει και είσαι ευχαριστημένος δε βλέπω το λόγο να μην το τιμάς. Από την άλλη υπάρχουν και σαμπουάν αυτοκινήτου με κερί για μέγιστη ευκολία / vfm με ανάλογο πέναλτι στην διάρκεια
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Εγώ αν σας πω πως και το κερί από τα Λίντλ είναι μια χαρά, τι θα λέγατε; 3 ευρώ ολόκληρο μπουκάλι. Δεν είναι πολύ γκλοςς αλλά δίνει καλό μπουσταρισμα στην απόχρωση του χρώματος. Και μένει αρκετά το άτιμο
Δεν το αμφισβητώ καθόλου. Όπως είχε πει και ο mastoras παλιότερα, δε χρειάζεται να ξοδέψει κανείς μια περιουσία. Αν ξέρει τι να κάνει και πώς να το κάνει, μπορεί να το κάνει καλά.
-
Οικονομική λύση:
Για να καθαρίζουμε διάφορα μέρη που δεν έχουν ανάγκη από πολλές ευγένειες (όπως πχ οι ζάντες), πάρτε παλιά ζευγάρια αθλητικές κάλτσες, από αυτά που έχουν τρύπες και πάνε για πέταμα και χρησιμοποιήστε τα σαν γάντια. -
Έχετε να προτείνετε κάποιον detailer σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες ή Κοζάνη, που να ασχολείται με κεραμικές επιστρωσεις και ppf?
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ