-
Το ανπέπαφο πλύσιμο έχει πολλά καλά αλλά:
- Πρέπει να γίνεται σε αυτοκίνητα που έχουν μια βάση κεριού ή σιλικόνης κάτω από την βρωμιά.
- Πρέπει η βρωμιά να είναι φρέσκια. Αν έχει ξεραθεί κι έχει κολλήασει, δε φεύγει.
- Μπορείς να κάνεις ανέπαφο πλύσιμο για λίγον καιρό, αλλά σε μια φάση πρέπει να πάρεις το σφουγγάρι όπως λέει και ο Μάστορας, διότι πλέονμ υπάρχει μια λεπτή στρώση στερεωμένης γλίτσας που δε φεύγει.
- Μετά από ένα τέτοιο πλύσιμο δε μπορείς να κάνεις κερί, διότι αυτά που δεν κατάφερες να καθαρίσεις θα εγκλωβιστούν κάτω από το κερί.
Γενικά, εμένα μου αρέσει αυτό το πλύσιμο, ειδικά όταν δεν έχω χρόνο. Αλλά πάντα υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις.
-
Μόνο εγώ κάνω κανονικό πλύσιμο σε πλυντήριο κάθε εβδομάδα ;;;
-
Κάποιες φορές δεν προλαβαίνεις βρε lap, έχεις τσίμα-τσίμα ένα μισάωρο, τότε το κάνεις ανέπαφο για να προλάβεις να κάνεις και το εσωτερικό.
-
Εγώ πλέον έχω βρει self service πλυντήριο δίπλα μου, touchless και έχω σωθεί. Πάω όποτε θέλω, τα κάνω μόνος μου και με ελάχιστο κόστος.
-
Μόνο εγώ το πλένω 2 ή 3 φορές τον χρόνο; Σίγουρα 1 φορά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και 1 μετά το τέλος του χειμώνα για να φύγουν τα αλάτια και ... αν υπάρξει 3η είναι εξτρα δώρο.
-
@xeno said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Μόνο εγώ το πλένω 2 ή 3 φορές τον χρόνο; Σίγουρα 1 φορά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και 1 μετά το τέλος του χειμώνα για να φύγουν τα αλάτια και ... αν υπάρξει 3η είναι εξτρα δώρο.
Το αυτό και δι' ημάς...
-
Το σωστό touchless γίνεται με πολύ παχιά σαπουναδα με τη λογική ότι με το βάρος παρασέρνει και τη βρωμιά. Τέτοια σαπουναδα δεν έχω δει σε κανένα self service. Σε αυτά περισσότερο έχουν δυνατά χημικά απλα για φύγουν τα πιο χοντρά και να φαίνεται καθαρό. Για κάτι γρήγορο ώστε να διατηρείται καθαρό το αυτοκίνητο είναι μια χαρά αλλά όπως ειπώθηκε κάποια στιγμη πρέπει να γίνει και ένα κανονικό πλύσιμο με σφουγγάρι.
-
@panos2171 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Το σωστό touchless γίνεται με πολύ παχιά σαπουναδα με τη λογική ότι με το βάρος παρασέρνει και τη βρωμιά. Τέτοια σαπουναδα δεν έχω δει σε κανένα self service. Σε αυτά περισσότερο έχουν δυνατά χημικά απλα για φύγουν τα πιο χοντρά και να φαίνεται καθαρό. Για κάτι γρήγορο ώστε να διατηρείται καθαρό το αυτοκίνητο είναι μια χαρά αλλά όπως ειπώθηκε κάποια στιγμη πρέπει να γίνει και ένα κανονικό πλύσιμο με σφουγγάρι.
Τα self service δεν έχουν ενεργό αφρό. Έχουν απλά νερό με σαπούνι σε πίεση. Και ίσως κάποιο χημικό για πρώτο στάδιο πρόπλυσης.
Προσωπικά, αν είναι σωστό το σαπούνι, το προτιμώ από ενεργούς αφρούς!
-
Δεν έχω εγώ πρόβλημα με το touchless, απλά δεν πρέπει να γίνει κανόνας γιατί πάντα θα μείνουν κάποια υπολείμματα.
Αυτό που κάνω όμως είναι να στέλνω τον αφρό υπό γωνία 30 μοιρών περίπου έτσι ώστε να παρασέρνει την βρωμιά. Αυτό το σύστημα δουλεύει.
Βέβαια, από πλυντήριο σε πλυντήριο η πίεση διαφέρει. Το καλοκαίρι για παράδειγμα είχα πάει σε ένα πλυντήριο όπου η πίεση του νερού-αφρού ήταν τόσο μικρή που ήταν λες και έριχνα με το λάστιχο του ποτίσματος πιεσμένο με το δάχτυλο. Ε, με τόση πίεση taouchless δε γίνεται! -
Λοιπόν παιδιά ύστερα από τον χιονιά που έριξε και δεν μετακινήθηκε το αυτοκίνητο ήρθε και ο covid και έκατσε άλλες 10 μέρες δίπλα απο μια ελιά είπα χθες καιρού επιτρέποντος να του ρίξω μια σαπουνάδα να φύγει όλη αυτή η μπιχλα από πάνω του , παρατήρησα στο χρώμα πάρα πολλές στάμπες σαν αυτές που αφήνουν οι ξεραμένες κουτσουλιές , το ξαναέπλυνα στα καπάκια και τα σημάδια είναι ακόμα εκεί , δεν είχε ζέστη να στεγνώσει η σαπουνάδα ούτε το νερό να εξατμιστεί πριν το μαζέψω . δείτε φωτογραφίες και ακούω συμβουλές.
Ειδικά στο καπό φαίνονται δεκάδες μικρές τέτοιες θολούρες
-
Πήγαινε να το δει κάποιος επαγγελματίας detailer να σου πει τη γνώμη του. Από τις φωτογραφίες είναι δύσκολο να καταλάβουμε.
Είχε κάποια επίστρωση το αυτοκίνητο; Κερί, κεραμικό ή κάτι ανάλογο;
Αν όχι υπάρχει περίπτωση να έχει κάψει την επιφάνεια του βερνικιού. Δεν φαίνεται υπερβολικό οπότε φαντάζομαι με γυάλισμα με αλοιφή θα φύγει.
-
Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ο δεξιός κύκλος στην προτελευταία φωτογραφία. Δείχνει να έχει πρόβλημα το βερνίκι που είναι από επάνω.
Λέω την γνώμη μου, που μπορεί να είναι όμως και λάθος: ένα τοπικό βερνίκωμα ή έστω κεραμική επίστρωση, όχι τόσο για να καλυφθεί το πρόβλημα αλλά για να μην γίνει χειρότερο.Τα ελαιόδεντρα είναι αλήθεια ότι ρίχνουν κάτι μικρά κίτρινα γρουμπαλάκια που κολλάνε στο μέταλλο. Μάλλον θα πρέπει να το ψάξουμε το ζήτημα γιατί νομίζω ότι και σε άλλα αυτοκίνητα έχουν προκαλέσει παρόμοια θέματα.
-
Πολύ δύσκολο να βγούν ασφαλή συμπεράσματα απο φωτογραφίες @yem . Εσύ καταλαβαίνεις διάβρωση στην αφή ? Θαμπάδα στο βερνίκι ? Η κάτι που μπορεί να φύγει με πιο δραστικό χημικό ?
Έχεις κάποια γυαλιστική αλοιφή μήπως ? Βάζεις λίγη αλοιφή σε πανί μικροίνας, σώβρακο ότι έχεις τέλος πάντων και τρίβεις ήπια. Ελέγχεις, αν έχει φύγει καλώς, αλλιώς εφαρμόζεις λίγη παραπάνω δύναμη. Αν δείς ότι φεύγουν αλλά με αρκετό τρίψιμο θα χρειαστεί να περάσεις όλο το καπό. Όλα αυτά σε καθαρή λαμαρίνα πάντα!
-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες
όχι δεν έχει τίποτα περασμένο πάνω στο αυτοκίνητο
θα κοιτάξω και στην αφή αν δω καμία ανωμαλία αν και δύσκολο να καταλάβω γιατί τα χέρια μου είναι σκληρά έτσι και αλλιώς, ούτε αλοιφές έχω να περάσω να δω αποτέλεσμα! Έλεγα πρόσφατα να πάρω το sonax bsd αλλά φοβάμαι μην εγκλωβιστει τίποτα από κάτω.
Το στίγμα στην φωτογραφία με την οροφή δεν το πολύ φοβάμαι γιατί μάλλον η οροφή δεν έχει βαφή αλλά μάλλον μια τεχνοτροπία σαν μεμβράνη.
Πήγα σε έναν detailer στην γειτονιά μου, λίγο κουκουρουκου το παιδί αλλά δοσμένος με την καλή δουλειά , είχα κάνει εκεί βιολογικό το Focus μου είχε κάνει εντύπωση ότι είχε ξηλώσει τα καθίσματα και τα είχε βάλει πάνω σε πάγκο για να τα πλύνει από κάτω. Αυτός μου είπε ότι ίσως σε κάποιο πλυντήριο που το πήγα έβαλαν πολύ απορρυπαντικο-αφρό κτλ αδιάλυτο και το άφησαν λίγη ώρα παραπάνω και ταλαιπώρησαν το βερνίκι, μου είπε να το πάω από βδομάδα να του κάνει ένα καλό πλύσιμο να δει πως θα το χειριστεί...
Καμία πρόταση για detailer? Αττική. -
@yem Δε θές detailer. Ειλικρινά. Μόλις αφαίρεσα κάτι φρέσκες γρατζουνιές από τον γάτο (του αδερφού μου, όχι του forum) με ένα πανάκι μικροίνας και λίγη αλοιφή με το χέρι. Κόστος μιας γυαλιστικής αλοιφής πενιχρό, γύρω στο 10ευρο. Πήρα μια όποια βρήκα μπροστά μου που χρησιμοποιώ με τον αλοιφαδόρο
Αυτός που το πήγες καλά στα είπε. Πρέπει να το δεί τι είναι. Από άλατα μέχρι υπολείμματα απορρυπαντικού.
Πάρε μια γυαλιστική αλοιφή, κανα πανάκι έξτρα και το koch chemie fse για φρέσκα άλατα. Δεν είναι ακριβά
Το Sonax Bsd κερί συνθετικό είναι. Ένα φίλμ αφήνει, τίποτα το ιδιαίτερο οπότε φέυγει για πλάκα. Μην φοβάσαι ότι αν το βάλεις μετά δε θα μπορείς να αφαιρέσεις μια ατέλεια.
-
@mastoras78
Ρε συ πως καθαρίζουν τα λαστιχακια στα παραθυρα από τέτοιους λεκέδες χωρίς να χαλάσουν; -
ανάλογα το λεκέ.. γενικά δεν καθαρίζουν όμως. Ασπρίζουν με τον καιρό και αν τα πλακώσεις με αλοιφές γυαλιστικές γίνονται χειρότερα. Για αυτό το λόγο άλλωστε καλύπτουμε λάστιχα και άβαφα πλαστικά με χαρτοταινία όταν χρησιμοποιούμε αλοιφαδόρο.
Μασκάρονται για λίγο καιρό με υδάτινης βάσης dressers και επανεφαρμογή συχνή. Από εκεί και πέρα υπάρχει το polytrol για βαφή πλαστικών trim αλλά θέλει λίγο προσοχή. Ακόμα δε το έχω δοκιμάσει ο ίδιος. Υπάρχουν ανάλογα βίδεα στο γιουτιουμπ
-
Σου άνοιξα προσωπικό chat. Ρίξε μια ματιά
-
@dimitriscsd said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
γιατι να το κανεις αυτο? μαζι του? ε?
-
@dimitriscsd said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Σε ποιον ?
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ