-
Γιατί δεν είναι;
Η Xantia έβγαινε με abs και χωρις abs. Η πρώτη είναι Xantia και η άλλη όχι;
Μπάζει από παντού αυτή αυτή η λογική.
Το esp είναι εκεί όταν τα ελαστικα σπάσουν την πρόσφυση. Το θέμα ειναι τι κάνει η ανάρτηση μέχρι να σπάσουν την πρόσφυση τους. Το esp απλά σε μαζεύει.
Τα νέα αυτοκινητα τι κάνουν στην ουσια;
Μπαίνει με πολλά και επαφίεται στο ότι απλώς θα το φρενάρει το esp. Αυτό όμως δεν λέγεται σπορτιφ οδηγηση. Καμία σχέση με σπορτιφ οδηγηση.
Δεν είναι λοιπον θέμα λαγνων κτλ είναι θέμα μηχανολογικης ανωτερότητας.
-
Πάντως η Σιτροέν έχει παράδοση να κάνει αμάξια με άνεση , που μπορούν να παίξουν καλή μπαλίτσα , χωρίς να σου αφήνουν το ένα κωλομέρι έξω...
-
Ο γύρος έχει απόλυτο δίκιο. Το αυτοκίνητο δύο δεκαετίες πίσω έχει παρόμοιες επιδόσεις με σύγχρονα οχήματα. Όπως αναφέρεται προς το τέλος η έλλειψη ESP είναι αυτή που δεν το έκανε να έχει ακόμη καλύτερη συμπεριφορά. Μάστορα γελώ για άλλη μια φορά με το εξαιρετικό σου χιούμορ αλλά ο βιβλιοφάγος δε γράφει αστήρικτα πράγματα. Το αντίθετο.
ΥΓ Συγνώμη για 30 χρονών αυτοκίνητο μιλάμε
ΥΓ 2 Παρόμοια επίδοση με BMW M2 COUPE 2016
-
Πάντως η Σιτροέν έχει παράδοση να κάνει αμάξια με άνεση , που μπορούν να παίξουν καλή μπαλίτσα , χωρίς να σου αφήνουν το ένα κωλομέρι έξω...
Είναι κι όμορφο αυτό σε χρώμα ίδιο με το Aircross μου. Αν δεν είχα πετύχει την προσφορά πέρυσι, μάλλον με ένα τέτοιο ΕΑΤ6 θα είχα βολευτεί όταν έβρισκα μεταχειρισμένο, όπως το είδα ένα πριν λίγες μέρες.
-
Για το τι έφταιξε και δεν προχώρησε η Ακτιβά , αν θυμάμαι καλά το κόστος κατασκευής και εξέλιξης αυτής της ανάρτησης , έπρεπε να δίνει στην ΧΑΝΤΙΑ , τιμές πώλησης Ε κλας και δεν γινόταν αυτό τότε .
Δηλαδή με απλά λόγια ήταν ένα διαμέρισμα στην Ηλιούπολη με εξοπλισμό της καλύτερης βίλας στον λαιμό της Βουλιαγμένης .
Πάντα σαν Ηλιούπολη θα πούλαγε...
-
Νομίζω ότι κανείς λάθος στην τιμή της Activa. Ήταν δίλιτρη κι έκανε κοντά στα 9 εκατομμύρια δραχμές. Γι' αυτό και δεν πούλησε.
-
Μια και το ανέφερε ο Λάπης η αντιστρεπτική δοκος εάν μπει μελετημένα μπορεί να βελτιώσει πολύ τα περιθώρια πρόσφυσης ενός αυτοκινήτου. Χαρακτηριστική περίπτωση η εφαρμογή της στο τριο οχτώ του γάτου που το κανει να συμπεριφέρεται σαν ιντεγκράλε για τα δεδομένα του όγκου, του βάρους και του κέντρου βάρους του.
-
Εδω διαφήμιση της εποχής με την τιμή στα 5700000.Δεν ξέρω και εγώ θεωρώ πως στα 9.000.000 ήταν σωστή η τιμή. Ίσως η turbo κοστιζε τόσο και αυτή ήταν η απλή ατμοσφαιρική δίλιτρη.
Λογικα θα εννοει από 5700.000 η απλή Xantia. Εστω, και πάλι καλή τιμή ήταν αλλά για ειδικό κοινό.
-
Το **από **δε το βλέπεις στην διαφήμιση? Αλλά να μου πείς εδώ δε βλέπεις άλλα και άλλα....
Ορίστε και η δοκιμή των 4Τ..
https://www.4troxoi.gr/4tlibrary/article.php?year=1995&month=11&issue=74&cat=Δοκιμές&number=1645
-
Η ενεργή ανάρτηση δεν είναι κι αυτή ηλεκτρονικό (ηλεκτρο-υδραυλικο) βοήθημα, όπως και το ESP ?
-
Είναι παραπλανητικη πάντως. Μιλάει για την Activa και λέει 'από' . Οποτε ένας υπερλογικος και απλός άνθρωπος σαν εμενα θα πει πως αρα η αctiva ξεκινά από τόσα.
Ναι έχει ηλεκτρονικο εγκέφαλο στην ανάρτηση. Δεν έχει όμως σύστημα ευασταθιας κατά την απώλεια πρόσφυσης των ελαστικών. Το αναλύω έτσι για να καταλαβουμε τι κάνει το κάθε σύστημα.
-
Το αποτέλεσμα είναι αυξημένη ασφάλεια και όρια πρόσφυσης, με άλλη προσέγγιση. Δεν μπορεί να αποδεχόμαστε το ένα ηλεκτρουδραυλικο βοήθημα και να απορριπτουμε το άλλο.
Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, όχι πως είναι το ίδιο πράγμα, φυσικά 10 φορές ανώτερα χαρακτηριστικά σε πολλούς τομείς η Activa, αλλά αν πούμε 'αν είχε και ESP' το αντεπιχείρημα για οποιοδήποτε αμάξι θα είναι 'αν όμως είχε και ενεργή ανάρτηση' για να είναι επί ίσοις όροις η σύγκριση.
Και ενώ η ενεργή υδροπνευματικη είναι απλησίαστο όνειρο, ESP έχουν πλέον και τα σκουτεράκια.
-
-
Την δική μου 1.8 την είχα αγοράσει το 1998 στα 7500000 . Μετά το 1999 μείωσαν τους φόρους και έπεσε στα 6500000 .
Η ακτιβά ήταν μόνο ειδική έκδοση και δίλιτρη και έκανε 9000000 . Αλλά λόγω της επιτυχίας της , ο Σ ονόμασε όλα τα μοντέλα ΑΚΤΙVΑ με ένα αυτοκόλλητο εκεί που έλεγε 1,6 SX , οπότε έτσι βγήκε και η διαφήμιση .
Να θυμίσω ότι τότε δεν είχες επιλογές εξοπλισμού . Οτι έφερνε η αντιπροσωπεία , αφού οι παραγγελίες ήταν χωρίς να ξέρεις τιμή ή παράδοση , ενώ στα ακριβά ήταν μήνες .
Θυμάμαι που φίλος πήγε να παραγγείλει την clk και του είπαν 11-12 μήνες...
Βέβαια το ίδιο μου είπαν τώρα και για την GLB , όταν είχα ρωτήσει πριν 3-4 μήνες .
-
Αφού όλος ο ειδικος τύπος, ολοι οι μηχανικοί που ήρθαν σε επαφή με το αυτοκινητο αυτό, όλα τα ξένα forums που είχαν την ευκαιρια να το οδηγήσουν, όλοι αναφερουν οτι ήταν απίστευτο οχημα.
Τα δεδομένα, το λένε. Ακόμα και στο km77 κάνεις δεν διάβασε τις γραμμές της μετάφρασης όπου γράφει πως τους άφησε θετικότατη εντύπωση όχι μονο για τις ταχύτητες που πέτυχε χωρίς esp, αλλά κυρίως για το πως συμεπριφερεται.
Λιγο να ξέρεις και από αυτοκινητα μόλις δεις το βίντεο μένεις άναυδος με το πως διαχειρίζεται η ανάρτηση τις φυγόκεντρες δυνάμεις. Σαν αγωνιστικό αυτοκινητο.
Γενικώς, από τότε θα έπρεπε οι ενεργές αντιστρεπτικες να είναι κάτι το σύνηθες στα ακριβά μοντέλα γύρω στα 30.000 ευρώ αλλά ακόμα δεν το έχουμε δει πάρα μόνο σπανίων εξαιρέσεων και αυτό για πάνω από τα 40 με 50.000 ευρώ.
-
Ρε γύρε, όταν κολλάς με κάτι, ψάχνεσαι να κρατηθείς από τα μαλλιά σου ενώ πνίγεσαι...
Για την τιμή μιλάω, βεβαίως. Στα υπόλοιπα σχετικά με την Activa καλά το πας.
-
Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι το συγκεκριμένο τεστ δεν λέει πολλά για μένα. Πιο πολύ είναι θέμα ρύθμισης ESP. Από την άλλη επίσης δεν σέβομαι ιδιαίτερα το συγκεκριμένο site γιατί ενέχει τον ανθρώπινο παράγοντα σε μεγάλο βαθμό (σε αντίθεση με τα τεστ της FIA που γίνονται με αυτοματοποιημένο μηχανισμό). Όμως, έχει ενδιαφέρον η νέα εξέταση της Activa γιατί είχε γίνει λίγο αστείο εδώ μέσα η δοκιμή της που πέτυχε τότε ένα ρεκόρ. Λοιπόν αυτό το ρεκόρ ήταν επειδή ήταν διαφορετικό το πλάτος των διαδρόμων τότε. Το site αυτό λοιπόν ξαναμέτρησε 3 Xantia με σύγχρονα ελαστικά και τα σημερινά δεδομένα σε σχέση με το πλάτος των διαδρόμων και τα αποτελέσματα φυσικά είναι τα αναμενόμενα σήμερα. Δεν πετυχαίνει λοιπόν κορυφαία αποτελέσματα, αλλά είναι και σήμερα ένα πολύ αξιόλογο αυτοκίνητο σε αυτήν την δοκιμασία, όχι όμως το θαύμα της αυτοκίνησης που κάποιοι ήθελαν να πιστεύουν. Το μειονέκτημα του τεστ αυτού είναι ότι δεν δίνει ταχύτητα εξόδου (σε κάποια άλλα αυτοκίνητα έδιναν και αυτό) και σίγουρα η έλλειψη ESP κάνει την επίδοση αξιοπρόσεκτη.
-
Πολύ απλά για να κάνει κάποιος επίκαιρη την εξέταση της με τα σημερινά αυτοκινητα μπορεί να αρκεστεί με το να δει τις δοκιμές του ίδιου περιοδικού με τα ίδια πρότυπα από τότε. Ακόμα και σήμερα κάνει τα ίδια τεστ,δεν σταμάτησε ποτέ να κάνει αυτό από τότε που δοκιμάστηκε η Activa.
Το γεγονός ότι πέτυχε 73 χλμ /ωρα χωρίς esp στην δοκιμη του km77 ακόμα και με άλλα πρότυπα και πάλι το κατατάσσουν στα κορυφαία. Όποιος παρατηρεί και βλέπει το ποσό σωτήριον είναι το esp μπορεί να φανταστεί πόσο δύσκολο είναι για κάποιο αυτοκινητο να πιάσει 73χλμ/ωρα χωρίς esp. Ομως η μόνη σωστή δοκιμη όπως είπα ειναι να δοκιμαστουν και τα υπόλοιπα αυτοκινητα χωρίς esp, έστω α κορυφαία. Ως τότε (θεωρώ πως ίσως το πράξουν διοτι πολλοί ξαναθυμήθηκαν την Activa και από όσο διαβάζω σε άλλα forums αποκτά η υπόθεση μεγάλο ενδιαφέρον) μένουμε για άμεση σύγκριση στο ήδη υπάρχον τεστ του περιοδικού που την κρατάει ακόμα στην κορυφή.
Υ. Γ Αυτή η ευγένεια με τους όρους 'κάποιοι' δεν τυγχάνει αξιοσύνης. Το αντίθετο.
Εδω μια σημερινή δοκιμη του περιοδικού. Όπως έγραψα και σε αλλο ποστ τα αυτοκινητα δοκιμάζονται σε φαρδύτερο διάδρομο διοτι φορτώνονται με 5 άτομα και αποσκευές. Παρόλα αυτά όπως και της ύπαρξης του esp, τα αυτοκινητα δυσκολεύονται πάρα πολύ. Το μεγάλο αποβαρο αλλάζει τα πάντα στην συνεπριφορα των αυτοκινητων. Ειναι εμφανέστατη η αδυναμία των αναρτησεων τους στην διαχειρηση των δυνάμεων. Στην Activa όμως λόγω των εξαιρετικών αναρτησεων της, το μεγάλο εξτρα βάρος τύχαινε εξαιρετικής διαχειρησης.
Υ. Γ
Εδω ολόκληρη η λίστα του περιοδικού για άμεση σύγκριση. Όλα τα νέα είναι με esp!!!!
https://teknikensvarld.se/algtest/
Συμφωνώ σε ένα πράγμα πάντως πως αυτό είναι ένα απλό τεστ τίποτα παραπάνω.
Υ. Γ. 3 Οι ειρωνες του forum, (ούτε εγώ τυγχάνω αξιοσυνης τώρα) που αρέσκονται σε αποδόμηση των απόψεων, ας κρατήσουν μικρό καλαθάκι διοτι όπως έγραψα πληθαίνουν οι φωνές σε forums να ξαναγίνει το τεστ με τη Activa μαζί με τα κορυφαία σημερινά αλλά αυτή την φορα με βγαλμένη την ασφάλεια του esp. Πρακτικό δεν θα ναι. Αλλά όντως θα έχει ενδιαφέρον
-
Τα 73 χλμ τώρα κατατάσσουν μια Activa ως ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, όχι κορυφαίο όμως, οταν το Focus πέρασε με 83, που είναι τεράστια διαφορά. Ξαναλέω τελευταία φορά ότι για μένα δεν λέει και πολλά αυτό το τεστ, το σλάλομ είναι πολύ καλύτερο τεστ!
ΥΓ: Αν ήθελα να αναφέρω ονομαστικά κάποιον θα το είχα κάνει. Είμαι πολλά χρόνια εδώ μέσα και ποτέ δεν φοβήθηκα να πω αυτό που θέλω και στο παρελθόν έχω μαλώσει άσχημα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει προσωπική μια αντιπαράθεση όμως, όταν μιλάμε για αυτοκίνητα.
-
Παρακαλώ να πέσουν οι τόνοι εκατέρωθεν! Καλοκαίρι είναι, ας χαλαρώσουμε με μια βουτιά και μια κρύα μπύρα!!
CITROËN FORUM