-
Ξέρεις τι είναι να έχεις αμάξι που παρκάρει 23 χρόνια στον ήλιο και δίπλα σε δένδρα οπωροφόρα και το χρώμα του να είναι σαν την πρώτη μέρα , τα φώτα του να μην έχουν θαμπώσει και το εσωτερικό να είναι επίσης σε άριστη κατάσταση , με μηδενική περιποίηση ?
Το ίδιο και για το άλλο των 16 χρόνων .
Για αυτό όταν ακούω τάχα για 'γαλλική ποιότητα' τα παίρνω λιγάκι...
Όλα σχετικά είναι και εμάς το C3 2 ετών με 20.000 χλμ έχει πάει 2 φορές συνεργείο για ηλεκτρολογικά προβλήματα, έχει τριγμούς και στα φρένα κάνει έναν θόρυβο από πίσω που δεν μπορούν να εντοπίσουν από το συνεργείο τι είναι.
Ενώ μου αρέσει πολύ σαν αμάξι και σκεφτόμουν ακόμη και εγώ να το πάρω, μία φοβία μετά την 5ετια την έχω ήδη
-
Τα Xantia είναι και 30 χρονών,σωστά? Εγώ βλέπω στη γειτονιά μου Yaris του2011 και octavia του 2010 και είναι tritone....και κάθομαι μετά και βλέπω το 7 ετών Σιτροέν μου να μην έχει σχεδόν ίχνος αράχνης και θαμπώματος...σε τέτοιο σημείο που όταν πήγα σε detailer για να του κάνω μια περιποίηση με έδιωξε....και πάντα παρκαρισμένο στον ήλιο...
-
ΧΑΝΤΙΑ 1.8 16V & C4 1.6 EXCLUSIVE
-
Ενιγουέι, η κατάσταση ενός οχήματος έχει να κάνει κυρίως με τις συνθήκες, την έκθεση στον ήλιο και την περιποίηση που του κάνει ο ιδιοκτήτης.
Όσοι λοιπόν είναι ευχαριστημένοι από τα αμάξια τους μπράβο τους και να τα χαίρονται. Πάντως η εικόνα που παρατηρώ καθημερινά στα αμάξια εκεί έξω είναι αποθαρρυντική..
-
Η δε κατάσταση της C5 στα 11 της χρόνια ήταν κατάσταση καινούργιου , αλλά αυτό παρκάρει σε υπόγειο γκαράζ , ενώ τα άλλα είναι σε υπαίθριο ξέσκεπα .
-
'γαρδενια'= καθε γειτονια, δυτικα τουλαχιστον, ειχε καποτε ή εχει ακομη μεχρι να παρει συνταξη ο μπαρμπα Γερασιμος, ενα ζαχατοπλαστειο 'Η γαρδενια' με φουξια ανοιχτο φωτισμο και γλυκα αγοραστα απο αλλα, κανονικα, ζαχαροπλαστεια. ζει απο τα γαλατα και τα σαβουαγιαρ ομως. οποτε ολα τα αλλα εχουν κανει τη κρουστα, το τραγανο στοιχειο, απο τους 2 μηνες στο ψυγειο και τη μπαγιατιλα. ρωταει ο γερασιμος οταν αγοραζεις αν τα θες για σπιτι ή δωρο, στο δωρο κανει τον καλυτερο φιογκο της αγορας. αγαπαμε γερασιμο. και γαλλους. και ας πασαρουν δευτερατζες με ομορφο φιογκο.
-
Ξέρεις τι είναι να έχεις αμάξι που παρκάρει 23 χρόνια στον ήλιο και δίπλα σε δένδρα οπωροφόρα και το χρώμα του να είναι σαν την πρώτη μέρα , τα φώτα του να μην έχουν θαμπώσει και το εσωτερικό να είναι επίσης σε άριστη κατάσταση , με μηδενική περιποίηση ?
Το ίδιο και για το άλλο των 16 χρόνων .
Για αυτό όταν ακούω τάχα για 'γαλλική ποιότητα' τα παίρνω λιγάκι...
Saxo ασημί και C3 του 2012, όλα καλά!
Πάντως Xsara βλέπω και εγώ περίεργες οροφές και ξεβαψιματα (ειδικά εκείνα τα κίτρινα/λαδί).
-
Οι Γάλλοι μπορούν, ξέρουν και φτιάχνουν όμορφα και πολύ λειτουργικά πράγματα. Πολλές από τις συνήθειες μας βασίζονται σε γαλλικές υλοποιήσεις γατούλη. Η Γαλλική σχολή είναι άποψη και τρόπος ζωής και δεν παρεξηγούνται όσοι δεν την καταλαβαίνουν. Μετά τόσα χρόνια μπορείς να φορέσεις ωραίο κουστούμι με παπιγιόν, να κουμπώσεις φερμουαρ, να κάνεις ταξίδι δίχως στάση για βεσέ... και να βρεθείς 300χλμ μακριά με αρκετό καύσιμο ακόμη στο ρεζερβουάρ για άλλα τόσα,,,και όλα αυτά γιατί ότι μακακία και αν έκανες ας είναι καλά οι συσπανσιόν που σε συγχώρησαν και δεν σ αφησαν στο** ντεμί τώρα που θα τρωγες φουαγκρά. Ολα αυτά για να φτάσεις και να κατέβεις ατσαλάκωτος δίχως διάθεση φατάλ** αφού δεν χρειάστηκε ούτε να πατάς πεντάλ. Αντ αυτού όλη την ώρα συζητούσες σα να ήσουν στο μποντουάρ. Αυτή είναι λα βεριτά. Όλα τα υπόλοιπα είναι του στυλ 'τι ωραία περνούσαμε στην βαστίλη με το βιτάρα κλαμπ να συζητάμε για τους οσφυικούς'.
Το ίδιο όχημα που έχεις, με την ίδια γαλλική φιλοσοφία μπορεί να σε πάει και στην παραλία με τις** σεζλόνγκ**. Δεν έχεις παρά να φορέσεις σορτς και κροκς (αν δε σ΄αρεσουν βάλε σαμπό)και μπόλικη αλοιφή πουρ λε σολεγ. Α μη ξεχάσεις και τις ρακέτες και σαμπουάν για μετά στο** ντουζ**!
Τα Γαλλικά αυτοκίνητα είναι δηλαδή για εκείνους που εκτιμούν το σαβουάρ βιβρ. Όχι γατούλη μου δε σε κοροΙδεψανε που δε σου έδωσαν αμάξι με λεβιέ. Το σαζμάν είναι εκεί και εσύ έχεις να παίζεις μόνο με το βολάν.Όχι** μον φρερ δε σε λυπάμαι, όχι γιατί είμαι σαδιστής (σαντίσμ) **μα γιατί μετά τόσα χρόνια μπορείς να έχεις ένα γρήγορο όχημα αλλά παραντίγμ για τους υπόλοιπους. Με **πλαίσιο - σασί **καλοζυγισμένο και σιλουέτα μοναδική για το είδος του. Όσο και να ψάξεις δεν θα βρεις κατάλληλη λέξη στην αργκό για να μας πείσεις πως το γαλλικό αμάξι είναι σικέ. Αυτά αλλού. Μπορείς να τρέχεις πια σαν σε σιρκουϊ αλλά έχοντας το ρημάδι το σιλανσιέ το μόνο που σου λείπει είναι η γκαγκουριά του μπουρναζιώτικου πούμα. Γιατί με όλα αυτά τα σατινέ στις λεπτομέρειες και **σικ **στοιχεία του το γαλλικό αυτοκίνητο σου δίνει άνεση και αίσθηση χάρης που δε θα βρεις αλλού. Εσύ οδηγείς σε πολυθρόνα και οι άλλοι σε σκαμπό ενα πράμα... Δεν οδηγείς σε δευτερο αλλά σε πρεμιερ και το ξέρεις. Σε αυτό ο ταξιδευτής έχει δίκιο. Άλλωστε με τις διαστάσεις του δεν του επετρέπετο να κάνει πειραματισμούς με ολίγη από αυτοκίνητο.
Εγώ πάντως το μυστικό σου παντως δε θα το πω πουθενά. Που χρειάστηκε να περάσουν χρόνια και χρόνια για να δεις τι βγάζει η γαλλική σχολή. Ζαμέ σου λέω ζαμέ! Πριν λίγο επέστρεψα από εθνική με τη ΜΕΡΚ που φορά εκείνον τον κινητήρα τον 1,3 με τους 160 και κάτι ίππους. Λέω βρε γμτ αυτοί οι Γάλλοι να μη μπορούν να βγάλουν ένα τέτοιο καλό κιντήρα ρε γμτ?
Κι ας τον τυλίξουν με** σερπαντίνα**. Θα τον έπαιρνα αμέσως. Ας τον φορούσε όποιος ήθελε. Από μερκ μέχρι και ντουστ.
-
-
Ω μοντιε έχετε δώσει πολύ πόνο, ωραία post
-
σπάι αδερφε, χρωσταω κεραζμα εις μερος με
-
ποτα
-
πιπινομιλφατα
-
σαιμον. οχι τον τεμπλαρ, τον αλλονα
αμα εισαι καλο μαστορι και οι αλλοι θα σας παιξουμε ενα μονακι και υμας
-
-
Επειδή μεσιέ Σπυγός ξέχασες το **ασανσέρ, **να σχολιάσω πως το ποστ σου καβάλησε ένα τέτοιο και ανέβηκε πολύ ψηλά σε αυτήν την λίστα με τα καλογραμμένα πουμπλικασιόν.
Υ. Γ έχω και άλλο..... Τους πείρες τα σώβρακα και τα κομπινεζόν.
-
Μη με κανετε να κοκκινησω. Αλλωστε το ρουζ παει στα πιπινια. Εξκιουζε μουα οταν γινομαι πικροχολος. Με τα πανου και κατου οπως ολοι κι εγω. Καλη εβδομαδα σε ολους. Μον φρερ θα βρεθουμε.
-
-
https://youtu.be/U7b5SMorbq8
Το βίντεο που βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Πολύ καλές οι επιδόσεις των xantia, όχι βεβαίως στα επίπεδα που αναφέρονταν σε παρόμοια τεστ. Μόλις περάσουν τα όρια θέλουν χέρια, αλλιώς χαιρέτα μου τον πλάτανο όπως σε όλα τα αυτοκίνητα χωρίς esp. Εμένα πάντως με εντυπωσίασε ο τρόπος που διαχειρίζεται η ανάρτηση το αμάξωμα. -
Οχι εξακολουθεί να είναι ανωτερη αλλά όλοι σας μπερδεύεστε. Στην δοκιμη που έπιασε τα 85 είχε όπως λέει το βίντεο αλλά πρότυπο Αλλα ηταν και γεμάτο από βάρος. 5 ενήλικοι επιβάτες συν γεμάτο το πορτπαγκαζ. Ήταν στο ανώτατο όριο βάρους που μπορεί να κουβαλήσει
Κανένα από τα τεστ αυτά δεν έχει εξτρα βάρος
Το περιοδικό που την είχε δοκιμάσει συνεχίζει να κάνει το ίδιο τεστ με το ίδιο πρότυπο κα παραμένει 1η η Activa (μάλιστα τα άλλα έχουν esp, η Activa όχι!!!)
Στου km 77 μόνο τον οδηγό έχει άλλα μικρότερη δεύτερη στροφή. Η διαφορα ειναι κολοσσιαία μεταξύ ενός αδειου και ενός φουλ γεμάτου αυτοκινήτου. Όλοι σας είστε οδηγοι, θα το έχετε νιώσει.
Εκει ήταν και το θαύμα της Activa, ότι και αν την φορτώνεις είχε την ίδια συμπεριφορά που ήταν εξαιρετική κια μηδενικές κλίσεις.
Επισηοπως έγραψα ξανά τότε δεν είχε ηλεκτορνικο σύστημα πρόσφυσης όπως τα σημερινά αυτοκινητα. Οπότε ενδιαφέρον είναι να δούμε τις ίδιες δοκιμές με τα σημερινά χωρίς esp!!! Ούτε τα 60χλμ δεν θα έφταναν τα απλα αυτοκινητα και 60+ τα καλά. Και πάλι θεωρω πρώτη θα ηταν η Activa. Να δούμε και με πόσα βγαίνουν από τη δοκιμασία ακόμα και με esp . Δηλαδη με λίγα λόγια φρεναρουν μόνα τους. Η Activa για παράδειγμα μπήκε ΧΩΡΙΣ ΣΎΣΤΗΜΑ ESP με 73 και βγήκε με 60!!!!!!
Άθλος κανονικός. Τα όρια τα έβαζαν η πρόσφυση στα ελαστικα. Τόσο αντέχουν τα λαστιχα τόσο έπιασε.
Επίβεβαιώνεται έστω και με τα 73χλμ/ωρα οτι ήταν ένα κορυφαίο αυτοκίνητο στην οδήγηση σε στροφές.
Πλέον ανήκει στο μουσείο της αυτοκίνησης.
-
Η activa είναι η τρανή απόδειξη πως πλέον με πιο απλές και οικονομικές αναρτήσεις και 2 ηλεκτρονικουλια πετυχαίνεις καλύτερα αποτελέσματα.
Στην εποχή της ήταν κορυφαία, συμφωνώ.
Σήμερα ομως είναι ξεπερασμένη και δεν έχει νόημα να τη συγκρίνουμε με καινούργια αυτοκίνητα.
Στο μουσείο λοιπόν.
-
Έχεις ένα λάθος σε ένα σημείο. Τρανή απόδειξη όπως λες αλλά ΜΟΝΟ για αυτη τη δοκιμή. Οπου στην ουσία είναι απλά ενα δείγμα σε ένα εργαστηριακό τεστ. Θα είχε ενδιαφέρον αν μπορούσε να μπει ως ρετροφιτ ένα esp και να είχε μελετηθεί σωστά, να δούμε τι νούμερα θα έπιανε η Activa. Τα νούμερα που έπιασε τα επιασε με 15αρες ζαντες και αυτα εβαλαν το οριο και όχι κάποιο esp.
Σε στροφοδιαδρομη όμως και στον δρόμο ένα σύγχρονο με τις φθηνές λύσεις θα φρέναρε συνεχώς με το esp του (για αυτό σας τόνισα την ταχύτητα εισόδου και εξόδου της Activa, για κάντε ένα τεστ και δείτε και τα άλλα) και θα έχανε τα αυγά και τα πασχάλια, οπότε το νέο με φθηνές λυσεις μάλλον θα πηγαινε στα.... σκουπίδια και η άλλη βγαίνει από το μουσείο για να διδάξει. Μετά θα ξαναμπει στο μουσειο απλά για να ξεκουραστεί.
-
Εδω με το ιδιο πρότυπο δοκιμης που είχε η Activa και έπιασε τα 85χλμ/ωρα. Δείτε πόσο αλλάζει το βαρος όλη τη συνεπριφορα και με ηλεκτρονικά και με ότι θέλετε.
Απολαύστε ελεύθερα.
Εδω οι λεπτομέρειες του τεστ
Σας λέω δεν υπάρχει καμία επαφή με την Activa. Ήταν ένα όνειρο μηχανολογίας και τεχνικής αναρτησεων. Τώρα γεμίσαμε μαλακά πλαστικα και ζαντες.
-
Αυτή τη δοκιμή όμως χρησιμοποιούν οι πτωματολάγνοι για να υποστηρίξουν την υπεροχή της xantia.
Μια xantia με esp, μεγαλύτερες ζάντες και λοιπές βελτιώσεις απλά δεν θα ήταν η xantia αλλά ένα νέο μοντέλο.
CITROËN FORUM