-
None ισχύει.
θα τον αφήσω να ρίξει λίγο τιμή και μετά θα πάω να τη δω.
Και βλέπουμε. -
Χτες πήρα το αμάξι με την νέα αντλία ανάρτησης , αφού η πρώτη παρέδωσε το πνεύμα και βραχυκύκλωσε .
Ακριβή βλάβη στο 1000άρικο με την έκπτωση , αλλά η πρώτη βλάβη του αυτοκινήτου , ενώ διανύει τον δέκατο χρόνο της ζωής του .
Αυτό που ενόχλησε περισσότερο είναι που δεν είχαν αμάξι να μου δώσουν και έμεινα χωρίς αμάξι για 15 μέρες μέχρι να έρθει το ανταλλακτικό από την Γαλλία .
Είναι σπάνια βλάβη , η πρώτη που είχαν σε αμάξι αυτής της σειράς .
Από την άλλη χτες που το ξαναοδήγησα μετά τόσο καιρό , μου είχε λείψει και να πω ότι μπορεί να με πονάνε τα 690 των τελών τον χρόνο , ο φόρος πολυτελείας τελειώνει φέτος , αλλά αυτά τα αμάξια τα κρατάς για πολλά χρόνια , εκτός αν έχεις 30-35000 για να πάρεις κάτι ανάλογο καινούργιο....
-
Αυτη η vw ρε φστ μου ,ακομα και σε ταινια κλεμμενες ιδεες παλι απο αλλο κατασκευαστη.. Το βαζω εδω και οχι στο φαου βε τοπικ γιατι γνωστο μελος μετοχος θα το παρει στα σοβαρα το ποστ και βαριεμαι ν απανταω...
-
Παίδες fan της citroen, μπορείτε να ρίξετε μιά ματιά στην παρακάτω αγγελία να μου πείτε την γνώμη σας.
Σίγουρα η εμπειρία σας έχει μεγάλη αξία για μένα.
Επίσης αν υπάρχει ειδικό forum για το c3, γιατί δεν μπορώ να το βρω. -
Ειλικρινής για το πρόσφατο παρελθόν της μάρκας αλλά και πολύ αισιόδοξη για το παρόν και το μέλλον της μάρκας εμφανιστηκε σε δηλώσεις της η CEO της Citroen, κα. Linda Jackson.
Ενδιαφέρουσες δηλώσεις έκανε η CEO της Citroen Linda Jackson στο περιθώριο της Έκθεσης του Παρισιού για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της γαλλικής μάρκας.Αρχικά, η Jackson αναφέρθηκε στις ατυχείς επιλογές της μάρκας τα προηγούμενα χρόνια λέγοντας: «Aς είμαστε ειλικρινείς, χάσαμε τον δρόμο μας. Όταν προσπαθήσαμε να μοιάσουμε στους άλλους, ήταν η χειρότερη περίοδος μας. Όταν προσπαθούμε να είμαστε διαφορετικοί, όπως κάνουμε τώρα, θα είμαστε επιτυχημένοι και σύμφωνα με τα στατιστικά, είμαστε ήδη σε πολύ καλό δρόμο».
Η PSA έχει αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει τώρα τις Peugeot, Citroen, DS και Opel αλλά για την Jackson, η Citroen είναι η πιο «θαρραλέα» από όλες.«Από όλες τις άλλες η Citroen είναι η πιο καινοτόμος. Καμιά άλλη μάρκα δεν θα κατασκεύαζε το C5 Aircross με τόσες διαφορετικές επιλογές εξατομίκευσης. Η Citroen για μένα ήταν πάντα συνεπάγεται με την καινοτομία και την δημιουργικότητα. Η μάρκα πρέπει να είναι διαφορετική, να έχει μοναδική σχεδίαση και να ξεχωρίζει, πρέπει να είναι μοντέρνα, φρέσκα και να προκαλεί αναστάτωση».
Όσο για τον διαχωρισμό Citroen με DS, η Jackson δήλωσε: «Ήταν σκέτη σχιζοφρένεια πριν. Πώς γίνεται να είσαι μια mainstream μάρκα και την ίδια στιγμή να θες να είσαι premium. To μήνυμα που δίνεις είναι μπερδεμένο.»
-
Αυτονόητα πράγματα είπε η CEO. H Citroen πρέπει να πουλάει καινοτομία, πρωτοπορία, τεχνολογία και εναλλακτική άποψη. Με αυτόν τον τρόπο είχε φτάσει κάποτε να θεωρείται η Νο 3 premium εταιρία στη Γερμανία (πίσω από Mercedes και BMW) στη Γερμανία.
-
Μου αρεσει που το γυναικειο φυλλο, οχι μονο τα καταφερνει πολυ καλα σε εναν κλαδο οπως αυτον του αυτοκινητου, αλλα τα παει πολυ καλυτερα απο πολλους αντρες και καλα γνωστες.
Αν ημουν Δ. Συμβουλος θα επιδιωκα να προσλαβω αρκετες γυναικες με γνωσεις σε τοσο κομβικες θεσεις. Πολλες φορες βγαζω το καπελο στην ικανοτητα τους εναντι ενα ματσο αντρων γεματοι με αυταρεσκεια.
-
Με αυτόν τον τρόπο είχε φτάσει κάποτε να θεωρείται η Νο 3 premium εταιρία στη Γερμανία (πίσω από Mercedes και BMW) στη Γερμανία.
Βασικά ποτέ δεν έγινε αυτό. Όταν η Σιτροέν πούλαγε πριμιά, υπήρχαν και άλλοι διεκδικητές στην αγορά, όπως : Βόλβο, Άλφα, Λάντσια, Τζάγκουαρ, και οι αμερικάνοι των σίξτις που τότε πέρναγε η μπογιά τους.
Από εκεί και πέρα μιλάμε για απόπειρα μερικής διαφοροποίησης και αλλαγής πλεύσης, αλλά με άλλον μανδύα, τη DS. Προηγήθηκε η -με πολύ αργό ρυθμό- ενσωμάτωση της γκάμας στα πρότυπα της Πεζώ, διαδικασία που τράβηξε σχεδόν δύο δεκαετίες ('70-'80), και εσάτως ξεκίνησε η σταδιακή απόπειρα διαφοροποίησής της.
Να θυμίσω ότι το μεγάλο μαγαζί, η Πεζώ ήγουν, κρατάει πλέον 5 καρπούζια στα χέρια του και είναι επιτακτικό να τα μοιράσει ανάλογα : Πεζώ (η οποία προσπαθεί τα τελευταία 2-3 χρόνια να αναρριχηθεί με πολύ αργό ρυθμό σε μια πιο upmarket θέση), Σιτροέν με παγιωμένη θέση τα τελευταία χρόνια, DS που προσπαθεί να ανέβει τον ανήφορο της πριμιάς, Όπελ + Βώξολ που προσπαθούν να αναδιοργανωθούν, να ενσωματωθούν στα πρότυπα του ομίλου (κοινοί προμηθευτές, κοινά υποσυστήματα, ενιαίο κατά το δυνατό r+d) και μετά να αποφασίσουν (άλλοι γι' αυτούς) τι εμπορικό δρόμο θα ακολουθήσουν.
Από εκεί και πέρα η τάση στην αγορά και αυτή που πάει να ακολουθήσει και το ΠΣΑ είναι η κάτωθι :
Δημιουργία υπερομίλων όπου θα προσφέρονται ει δυνατό τα πάντα, από γκαζοντενεκέδες μέχρι Φερράρια, δείτε π.χ. Βαγκέουλες, Φίατ, Τουότα, Ρενώ, Τζιέμ, Χόντα, Χιουντάι, ενώ ακόμα και νεοσσοί κινέζοι που δεν έχουν καλά καλά ξεμυτίσει από τη χώρα τους, παρόλα αυτά στήνονται από την αρχή τους για να ακολουθήσουν αυτό το πλάνο ανάπτυξης, π.χ. Geely.
Υπάρχουν και μερικοί ανεξάρτητοι φυσικά, ή κάποιοι σε φάση αναδόμησης, αλλά δεν ξέρεις τι γίνεται σε μερικά χρονάκια. Π.χ. εγώ περιμένω να δω που θα πάει η βαλίτσα της Πεμβέ. Θα στήσει μια φθηνή μάρκα, θα αγοράσει μία έτοιμη, ή θα παραμείνει ένας μικρομεσαίος ανεξάρτητος κατασκευαστής που θα πολιορκείται όμως διαρκώς από φαντς και ανταγωνιστές λόγω του δέλεαρ των τεράστιων κερδών του και της upmarket θέσης του? -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Με αυτόν τον τρόπο είχε φτάσει κάποτε να θεωρείται η Νο 3 premium εταιρία στη Γερμανία (πίσω από Mercedes και BMW) στη Γερμανία.
Βασικά ποτέ δεν έγινε αυτό. Όταν η Σιτροέν πούλαγε πριμιά, υπήρχαν και άλλοι διεκδικητές στην αγορά, όπως : Βόλβο, Άλφα, Λάντσια, Τζάγκουαρ, και οι αμερικάνοι των σίξτις που τότε πέρναγε η μπογιά τους.
Θυμάμαι ότι είχα διαβάσει σε άρθρο ότι τη δεκαετία του 70 (αν θυμάμαι σωστά - μπορεί και στα 60s), πριν καθιερωθεί η Audi ως premium κατασκευαστής, έρευνες αγοράς είχαν βγάλει το πόρισμα ότι στη συνείδηση των καταναλωτών η Citroen ήταν ο τρίτος premium κατασκευαστής, προφανώς πάνω από Volvo, Alfa, Lancia και αμερικάνους (η Jaguar τότε έπαιζε μια κατηγορία παραπάνω). Αν γνωριζεις εσύ κάτι άλλο, ευχαρίστως να μας παραθέσεις τα στοιχεία που έχεις.
Π.χ. εγώ περιμένω να δω που θα πάει η βαλίτσα της Πεμβέ. Θα στήσει μια φθηνή μάρκα, θα αγοράσει μία έτοιμη, ή θα παραμείνει ένας μικρομεσαίος ανεξάρτητος κατασκευαστής που θα πολιορκείται όμως διαρκώς από φαντς και ανταγωνιστές λόγω του δέλεαρ των τεράστιων κερδών του και της upmarket θέσης του?
Νομιζω ότι όσο ελέγχεται (μετοχικά) από μια οικογένεια, η επιθετική εξαγορά γίνεται δύσκολη. Δεν ξέρω βέβαια τα ποσοστά διασποράς, οπότε μπορεί να κάνω και λάθος.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Θυμάμαι ότι είχα διαβάσει σε άρθρο ότι τη δεκαετία του 70 (αν θυμάμαι σωστά - μπορεί και στα 60s), πριν καθιερωθεί η Audi ως premium κατασκευαστής, έρευνες αγοράς είχαν βγάλει το πόρισμα ότι στη συνείδηση των καταναλωτών η Citroen ήταν ο τρίτος premium κατασκευαστής, προφανώς πάνω από Volvo, Alfa, Lancia και αμερικάνους (η Jaguar τότε έπαιζε μια κατηγορία παραπάνω). Αν γνωριζεις εσύ κάτι άλλο, ευχαρίστως να μας παραθέσεις τα στοιχεία που έχεις.
Π.χ. εγώ περιμένω να δω που θα πάει η βαλίτσα της Πεμβέ. Θα στήσει μια φθηνή μάρκα, θα αγοράσει μία έτοιμη, ή θα παραμείνει ένας μικρομεσαίος ανεξάρτητος κατασκευαστής που θα πολιορκείται όμως διαρκώς από φαντς και ανταγωνιστές λόγω του δέλεαρ των τεράστιων κερδών του και της upmarket θέσης του?
Νομιζω ότι όσο ελέγχεται (μετοχικά) από μια οικογένεια, η επιθετική εξαγορά γίνεται δύσκολη. Δεν ξέρω βέβαια τα ποσοστά διασποράς, οπότε μπορεί να κάνω και λάθος.
Ισχύει.
Όταν ήμουν μικρός τέλη 60΄ς με 70΄ς ο πατέρας μου είχε μία DS και με δύο φίλους του που είχαν mercedes συζητούσαν για που είναι καλύτερο το ένα ή το άλλο αυτοκίνητο. Οπότε και οι μερδεντάκιδες την έβλεπαν ως το αντίπαλο δέος.
Η ΒΜW ήταν κάτι σαν πιό σπορ, την Audi την άκουσα σαν καλή (primium) εταιρεία στα τέλη 70s. -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Ακριβώς! Όσο η οικογένειά Quandt κάνει κουμάντο, δεν υπάρχει περίπτωση να πωληθεί, γιατί τα κέρδη είναι τεράστια...εάν γίνει μεγαλύτερη διασπορά μετοχών, ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά για εμένα αυτό είναι το σημείο που διαφοροποιεί την BMW και την κάνει τόσο πετυχημένη με τόσο υψηλό % κερδοφορίας, ο έλεγχος από 1 οικογένεια και όχι από μετόχους, funds κλπ.
-
Mercedes E - Citroen DS - Volvo 122 ήταν τα πρίμιουμ της εποχής . BMW μετά το 70 . Αουντι μετά το 75 . Στους Γάλλους έπαιζε και το 504 .
-
Από το fb της Citroen.
- To Pluriel Charleston ήταν limited edition.
- Black Friday απο τον πελάτη στον αντιπρόσωπο ερμηνευεται κοψοχρονια και σκότωμα στην τιμή για ανταλλαγή με καινούργιο.
Πρέπει να είναι από τις ατυχεστερες διαφημίσεις που έχω δει.
-
Σε μια ανασκαφή σε ντουλάπια έπεσε στα χέρια μου το φυλλάδιο της ZX , την οποία και είχαμε αγοράσει. Φοβερό να βλέπεις τι προωθούσαν τότε ως εξοπλισμό αλλά και την τιμή
Στάλθηκε από το SM-A530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εβγαινε στην ελλαδα ζχ με συρρομενο ποσω καθισμα;
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Εβγαινε στην ελλαδα ζχ με συρρομενο ποσω καθισμα;Νομίζω ότι εκτός από την πολύ βασική (reflex?) στα 1.4, όλες οι άλλες εκδόσεις (avantage, aura, volcan) το είχαν
-
Βέβαια είχε μάλιστα ήταν ένας από τους λόγους που ο πατέρας μου την είχε επιλέξει !
Στάλθηκε από το SM-A530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πάντως βρε usrus σε είχα πολύ μικρή για να πρόλαβες Δρχ...
-
29 είμαι , ούτε μικρή ούτε και μεγάλη ακόμα [emoji14]
Την πρόλαβα τη δραχμούλα και θυμάμαι βέβαια τα σακουλάκια με τα ευρώ που έδιναν πριν την επίσημη κυκλοφορία του νομίσματος.
Ανακάλυψα ακόμα και κάτι οδηγίες για ραδιοκασσετοφωνα pioneer που είχαμε πάρει από το τότε Continent στο Ελληνικό. Τρομερή μαγαζαρα.
Οι γονείς ψωνιζαν κι εμείς λιωναμε στα ηλεκτρονικάΣτάλθηκε από το SM-A530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Νομιζα πως ηταν σαν του 306.
Μπραβο στη σιτροεν για τον συνδιασμο χατσμπακ με συρρομενο πισω καθισμα.
CITROËN FORUM