-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Παίδες, θέλω βοήθεια. Καλός φίλος έχει το Golf V 1.4 Tsi (122). Το είχε παραγγείλει με τάσια και σιδερένιες ζάντες. Καθώς ήρθε η ώρα της αλλαγής των εργοστασιακών ελαστικών, σκεφτόμαστε να αναβαθμιστούμε σε ζαντικό. Έχω βρει κάτι χαριτωμένα (λέγε με 17άρες από το GTi) και ρωτώ: το πλάτος της συγκεκριμένης ζάντας είναι 7.5 ίντσες. Η VW βάζει στο GTi διάσταση 225. Όμως, εμείς δε θέλουμε τόσο φαρδύ λάστιχο στο 1.4 με τα 122 άλογα και προτιμούμε να κρατήσουμε το 205 (και για τα δυναμικά χαρακτηριστικά και για το κόστος). Μια χαρά δε θα κάθεται; Η ζάντα δεν είναι πολύ φαρδιά.Δεν θα απαντήσω επιστημονικά αλλά δεν μου φαίνεται καλή ιδέα. Με το μάτι και μόνο οι 205 θα είναι 'λιγοστές' στο πλάτος. Οι τιμές στα 225/45/17 έχουν πέσει αρκετά σε σχέση με πριν 3-4 χρόνια, τα άλογα δεν είναι ψοφίμια οπότε θα πρότεινα να ταιριάξετε με 225. Του GT :
που μου αρέσουν και λίγο παραπάνω έχουν πλάτος 7 αντί για 7.5 και ίσως είναι πιο κοντά σε 205 αλλά και πάλι 'ευρεσιτεχνίες' είναι αυτές οι προσεγγίσεις.
-
Από το μεσημέρι που πόσταρα την απορία, προέκυψε επικοινωνία με τον λαστιχά μου. Πέρα από το πώς κάθεται το λάστιχο στο πλάτος της ζάντας (όπου όντως δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα), είχε απόλυτο δίκιο αναφορικά με το πόσο κονταίνει το βήμα του αυτοκινήτου. Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου...
Πέρα από την απόκλιση σε ταχύμετρο και οδομετρητή, θα είναι σα να έχεις βάλει κοντύτερο κ/π. Σε Miata ή Ραλί συνηθίζεται, σε Golf που θέλει να ταξιδεύει με ησυχία και μικρή κατανάλωση, όχι. Στο κάτω-κάτω, ο φίλος-κάτοχος δεν έχει σπορτίφ αναζητήσεις. Ως εκ τούτου, πάμε στο 225/45/17. Κι όντως έχουν πέσει πολύ οι τιμές. 400 μού είπε για Fulda, η φθηνότερη αξιοπρεπής επιλογή (κινέζικα και συναφή τσίπικα αποκλείονται). Οπότε, με ένα 800άρι έχουμε καθαρίσει. Δεν το λες κι άσχημα. Αν έμενε με τα τάσια και έβαζε καινούρια 205/55/16, κάπου στα 4 κατοστάρικα θα έσκαγε. Ε, έδωσε άλλα 4 και με τις 17άρες του GTi, το ερίφιο θα γίνει κ(ι)ουκλί !!!Ευχαριστώ για την απάντηση.
-
400ε οι ζάντες του gti;
Δεν το λες και ευκαιρία . Γενικά έχω εκπλαγεί με το πόσο ( χαμηλά) δίνουν τις εργοστασιακές τους ζάντες κάποιοι -
Κι όμως, όσο έψαξα, ήταν η καλύτερη τιμή. Αν έχεις κάτι καλύτερο στο μυαλό σου, let me know.
-
επειδή και εγώ το έψαξα με τιν 205/50 ρ17 διάσταση σε ζάντα οπος του γτι που εχει φάρδος 7,5 ιντσες δεν προκειτε να κάτσει ποτε!! το ανώτερο όριο-πλάτος ζάντας για 205/50 ειναι οι 7 ιντσες ....
και εγω στο ιδιο θα καταληξω σε 225/45 (εχω 6αρι με 122αλογα με ζαντες απο γτι)παλι...απλα σε μια πιο οικονομική γόμα απο άποψη καταναλώσεων
-
Δημήτρη τσέκαρε κι αυτές αν του αρέσουν κι εγώ σε golf v τις είχα...
viewtopic.php?f=9&t=47422
(Να προωθήσουμε την αγγελία μας, ευχαριστώ!) -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Παίδες, θέλω βοήθεια. Καλός φίλος έχει το Golf V 1.4 Tsi (122). Το είχε παραγγείλει με τάσια και σιδερένιες ζάντες. Καθώς ήρθε η ώρα της αλλαγής των εργοστασιακών ελαστικών, σκεφτόμαστε να αναβαθμιστούμε σε ζαντικό. Έχω βρει κάτι χαριτωμένα (λέγε με 17άρες από το GTi) και ρωτώ: το πλάτος της συγκεκριμένης ζάντας είναι 7.5 ίντσες. Η VW βάζει στο GTi διάσταση 225. Όμως, εμείς δε θέλουμε τόσο φαρδύ λάστιχο στο 1.4 με τα 122 άλογα και προτιμούμε να κρατήσουμε το 205 (και για τα δυναμικά χαρακτηριστικά και για το κόστος). Μια χαρά δε θα κάθεται; Η ζάντα δεν είναι πολύ φαρδιά.
Δεν θα απαντήσω επιστημονικά αλλά δεν μου φαίνεται καλή ιδέα. Με το μάτι και μόνο οι 205 θα είναι 'λιγοστές' στο πλάτος. Οι τιμές στα 225/45/17 έχουν πέσει αρκετά σε σχέση με πριν 3-4 χρόνια, τα άλογα δεν είναι ψοφίμια οπότε θα πρότεινα να ταιριάξετε με 225. Του GT :
που μου αρέσουν και λίγο παραπάνω έχουν πλάτος 7 αντί για 7.5 και ίσως είναι πιο κοντά σε 205 αλλά και πάλι 'ευρεσιτεχνίες' είναι αυτές οι προσεγγίσεις.
-
-
Μάλλον θα είναι τα λεγόμενα 'κεριά' (δεν ξέρω καν αν όντως υπάρχουν) που δημιουργούν αναθυμιάσεις. Δεν θα ανησυχούσα.
Αν το αυτοκίνητο το πήρες και αφού έπιασαν τα κρύα, λογικό είναι να μείνει η μυρωδιά λίγο παραπάνω..
-
να πας σε οποιο συνεργειο επιθυμεις η εγγυηση ισχυει παντου...
-
Του 1990, (γενιά Β3), με ΑBS, EDL, 4WD, (SYNCRO), compressor 190 HP, (πολύ εύκολα με ελάχιστο...γαργάλημα), 230 χλμ. τελική, ελαφρύ, πενταθέσιο με ατελείωτους χώρους, και άλλα πολλά!
Ταχύτερο, ανετότερο και ασφαλέστερο από πολλά σημερινά σπορ και μη, αν και εικοσαετίας και βάλε!
Το τελευταίο με, (άψογο), αερόψυκτο στυλ, παραπέμποντας στις μεγάλες αντιπάθειες του ιδρυτή Κ.Κ., στα 411 και 412, που σε πολλούς άφησαν ανεξίτηλες μνήμες, θετικά η αρνητικά!
Ατεκμηρίωτα!
-
Καταπληκτικο
Sent from my MB525 using Sarko power
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Καταπληκτικο -
Από τα πιο άσκημα αυτοκίνητα που έχουν πατήσει τις 4 ρόδες τους σε αυτό τον κόσμο. Μέσα-έξω.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Κι όμως, όσο έψαξα, ήταν η καλύτερη τιμή. Αν έχεις κάτι καλύτερο στο μυαλό σου, let me know.Παντως ο κατασκευαστης στα εξτρα πακετα/εξοπλισμους, εβαζε 16αρες στο tsi 122 με διαστασεις 205/55/16.
Υπαρχουν εντωμεταξυ σε αγγελια, 16αρες αν σε ενδιαφερουν που φορουσε το Golf V :http://www.car.gr/parts/view/1890138/
Με 250ευρω για τις ζαντες συν 350ευρω πχ για πολυ καλα καινουργια λαστιχα στην διασταση που σου προανεφερα (παρομοια διασταση εχω και εγω, και πηρα προσφατα τα Pilot exalto2 στα λεφτα αυτα...), συνολο 600ευρω νομιζω ειναι μια καλη περιπτωση για την γενικοτερη αναβαθμιση που θελει να κανει ο φιλος σου, με πολυ καλο συνδυασμο ανεσης/σπορτιφ αισθησης, για την ισχυ του αυτοκινητου, ενω περισσευουν και 200ευρω...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Από τα πιο άσκημα αυτοκίνητα που έχουν πατήσει τις 4 ρόδες τους σε αυτό τον κόσμο. Μέσα-έξω. -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Από τα πιο άσκημα αυτοκίνητα που έχουν πατήσει τις 4 ρόδες τους σε αυτό τον κόσμο. Μέσα-έξω.+1 (για το μπροστινό μέρος περισσότερο)
-
είναι προφανές ότι δεν έχετε ιδέα από όμορφα αυτοκίνητα.
Κόσμημα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
είναι προφανές ότι δεν έχετε ιδέα από όμορφα αυτοκίνητα.Κόσμημα
Είναι και στα δικά μου μάτια!
Ωστόσο, πράγματι, το στιλ του είναι λίγο...δύσπεπτο, θα έλεγα, ακόμα και με βάση το 1990, πολύ retro VW!
Βλέποντας ότι έδωσα λαβή για διάλογο, συνεχίζω με ωραίες φωτό του πίσω μέρους και του εσωτερικού:
Πίσω όψη:
Eσωτερικό:
Λεπτομέρεια: με clima από το 1990!
Με 'τεμπέλη'
-
Ο χρήστης Hellenic Vanagon έγραψε:
...
Βλέποντας ότι έδωσα λαβή για διάλογο συνεχίζω με ωραίες φωτό του πίσω μέρους και του εσωτερικού:και μερικά whiteblueprints για τους επίδοξους designers
VW FORUM