-
@georgemit said in Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων:
Τα αυτόματα είναι για μπουφους. Όποιος θέλει αυτόματο ας πάει λουνα παρκ που έχει γκάζι φρένο. Είναι δυνατόν αμάξι χωρίς ταχύτητες; Αφήστε τα χειροκίνητα αντρικά για μας.
Δεν είναι για μπούφους. Κυρίως είναι για αυτούς που οδηγούν διεκπεραιωτικά. Αν σου αρέσει εν γένει ο χειρισμός μηχανημάτων τότε μόνο συμπλέχτης και χειροκίνητο.
Μερικοί σ´ αυτό μπορούν να δουν μόνο καρδάρες με γάλατα και καζάνια με φακές. Εγώ βλέπω δυνατότητα περισσότερου ελέγχου στην παρεχόμενη ισχύ. Η ταχύτητα αλλαγής σχέσης εφόσον δεν χρονομετράς δεν προσφέρει κάτι όταν γίνεται μόνη της. Αν την κάνεις μόνος σου πετυχημένα, τότε ναι, είναι ικανοποίηση. Παρ´ όλα αυτά οι περισσότεροι φαίνεται να θέλουν απλώς αποστασιοποίηση.
Σίγουρα και αυτοί-ες που οδηγούν συστηματικά σε συνθήκες κίνησης θα έχουν τα δίκια τους για το αυτόματο, αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό το νόημα του αυτοκινούμαι.
Προσωπικά δεν τους χαρακτηρίζω άσχετους, αλλά όταν νομίζουν ότι πέτυχαν την ...εξέλιξη, θεωρώ απλώς ότι αφού απέτυχαν στην κυβερνητική κάποιον πρέπει να κατηγορήσουν...
*κρατάω επιφύλαξη για της εκτός δρόμου συνθήκες που δεν έχω άποψη. -
Δλδ κατι σουπερ σπορ κατασκευαστες , οπως Ferrari , Lambo, Bugatti κτλ , που βαζουν ημι/αυτοματα σασμαν , με αλλαγες απο το τιμονι, δεν ξερουν ε? Κατι λαθος θα καταλαβαν μαλλον
-
@alexandros-k said in Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων:
Δλδ κατι σουπερ σπορ κατασκευαστες , οπως Ferrari , Lambo, Bugatti κτλ , που βαζουν ημι/αυτοματα σασμαν , με αλλαγες απο το τιμονι, δεν ξερουν ε? Κατι λαθος θα καταλαβαν μαλλον
Σου εύχομαι ολόψυχα να αποκτήσεις σύντομα ένα τέτοιο και να με καλέσεις να το οδηγήσω λίγο για να αλλάξω κι εγώ γνώμη. .
Δηλαδή πού απορείς στο ότι μου αρέσει η διαδικασία;
Αλλοι δεν θέλουν ούτε γκάζι-φρένο να πατάνε.
Σε μερικούς το όνειρο είναι να διαβάζουν στο τάμπλετ την ώρα που "οδηγούν" ή χειρότερα να κοιμούνται (αυτόνομα).
Γιατί είναι τόσο ολέθριο για μια μηχανή με τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των ΜΕΚ, να θες μόνος σου να διαχειριστείς την παροχή της; -
@manast said in Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων:
Γιατί είναι τόσο ολέθριο για μια μηχανή με τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των ΜΕΚ, να θες μόνος σου να διαχειριστείς την παροχή της;
Για διαφορους λογους:
-
Το 99% δεν ξερει να την διαχειριστει σωστα (λαθος αλλαγες, μια σχεση πανω, αλλαγη στις 1.500ααλ για οικονομία, ρολαρισμα με νεκρα, φρεναρισμα χωρις χρηση ταχυτητας, στροφη με λάθος σχέση, αλλαγή πανω στην στροφη, κλπ.)
-
Ακομα και οι ελαχιστοι που γνωριζουν στο 95% του χρονου οδηγησης δεν το κανουν γιατι δεν εχουν την ευκαιρια. Εκτος εαν θεωρεις οτι εχει νοημα η αλλαγη σε 1η -νεκρα (αντε και 2α) στους καθημερινα μποτιλιαρισμένουα δρομους.
Οσοι ελάχιστοι είναι τυχεροι να κανουν τα περισσοτερα χλμ σε ανοιχτους δρομους (επαρχιακους, ΕΟ κλπ.) δικαίως ας παρουν χειροκίνητο.
-
-
Σου εύχομαι ολόψυχα να αποκτήσεις σύντομα ένα τέτοιο και να με καλέσεις να το οδηγήσω λίγο για να αλλάξω κι εγώ γνώμη. .
Δηλαδή που απορείς στο ότι μου αρέσει η διαδικασία;
Αλλοι δεν θέλουν ούτε γκάζι-φρένο να πατάνε.
Σε μερικούς το όνειρο είναι να διαβάζουν στο τάμπλετ την ώρα που "οδηγούν" ή χειρότερα να κοιμούνται (αυτόνομα).
Γιατί είναι τόσο ολέθριο για μια μηχανή με τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των ΜΕΚ, να θες μόνος σου να διαχειριστείς την παροχή της;Ευχαριστω. Δεν εχω Φερραρι και Λαμποργκινι, εχω ενα Mitsubishi Εvo X με SST . Διπλοσυμπλεκτο δλδ, που αλλαζεις (αν θες) με paddles πισω απο το τιμονι. Εχω οδηγησει και μερικα άλλα "γρηγορα" με paddles . Τους ταιριαζει αυτο το σασμαν. Με το χειροκινητο δεν προλαβαινεις να αλλαζεις ταχυτητες . Με τα paddles το κανεις παιχνιδακι. Και ειδικα στα κατεβασματα (που ουτε λαθος σχεση μπορεις να βαλεις και ουτε χρειαζεται να συγχρονισεις στροφες ).
Εσυ εχεις οδηγησει τετοιο σασμαν σε δυνατο αμαξι και δεν σου αρεσε?
Δεν απορω γιατι σου αρεσουν τα χειροκινητα , γιατι κι εμενα μ αρεσουν, αλλά μ αρεσουν και τα αυτοματα. Καθε ενα εχεις τα συν και τα πλην του . Αλλά οταν ολοι οι κατασκευαστες (ειδικα στα σουπερ σπορ αμαξια) πανε σε αυτα τα σασμαν, κατι ξερουν μαλλον. -
Ευχαριστω. Δεν εχω Φερραρι και Λαμποργκινι, εχω ενα Mitsubishi Εvo X με SST .
Μ΄αρέσει αυτό που έχεις! Πάντα μ΄άρεσε.
Αλλά μ΄αρέσουν και τα χειροκίνητα. Ισως κι εγώ αλλάξω γνώμη όταν μάθω λίγο καλύτερα τα "αυτάκια". -
Βρε παιδιά τα αυτόματα κιβώτια σε manual mode και sport mode είναι άπιαστα σε αίσθηση και αποτελεσματικότητα από το 99,99% των οδηγών.
Μόνο έμπειροι οδηγοί αγώνων ίσως να πλησιάζουν την ταχύτητα των αλλαγών και το revmatching ειδικά στα κατεβάσματα ενός DSG σε sport mode.
Ούτε γρατζουνισματα , ούτε δισταγμοί που θα σε κρεμάσουν στη στροφή σε οριακές ταχύτητες σε σφιχτά στροφιλιά , με το κλικ ενός κουμπιού και τα 2 χέρια στο τιμόνι έχεις τον απόλυτο έλεγχο. -
@fanis75 said in Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων:
Γιατί είναι τόσο ολέθριο για μια μηχανή με τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των ΜΕΚ, να θες μόνος σου να διαχειριστείς την παροχή της;
Για διαφορους λογους:
- Το 99% δεν ξερεις να την διαχειριστει σωστα (λαθος αλλαγες, μια σχεση πανω, αλλαγη στις 1.500ααλ για οικονομία, ρολαρισμα με νεκρα, φρεναρισμα χωρις χρηση ταχυτητας, στροφη με λάθος σχέση, αλλαγή πανω στην στροφη, κλπ.)
Ωχ! Στο θέμα της τουοτα τα'γραψα;
Ημαρτον!!! Χεχε... -
Ρε manast , μανα μου, τωρα πηρα χαμπαρι οτι εχεις Stelvio
Η δικια σου , δεν εχει αυτακια πισω απο το τιμονι?
Με ποιο μοτερ ειναι? -
Ρε manast , μανα μου, τωρα πηρα χαμπαρι οτι εχεις Stelvio
Η δικια σου , δεν εχει αυτακια πισω απο το τιμονι?
Με ποιο μοτερ ειναι?Εχει, αλλά τα χρησιμοποιώ όταν στο αυτόματο mode θέλω συνήθως να κατεβάσω για λίγο. Οταν το mode είναι στο χειροκίνητο "παίζω" με το λεβιέ. Γι΄αυτό γράφω ότι ελπίζω να συνηθίσω τα αυτάκια.
-
Πιο ευχρηστα ειναι τα αυτακια. Μην τα φοβασαι
Ποιο μοτερ εχεις? -
Πιο ευχρηστα ειναι τα αυτακια. Μην τα φοβασαι
Ποιο μοτερ εχεις?Το 2.2 diesel με τα 210.
Πέρα από τα υπόλοιπα ίσως σαν diesel, να ήταν πιο μπίζουλος με χειροκίνητο. -
Αμαξαρα εχεις . Να το χαιρεσαι
-
Σ΄ευχαριστώ πολύ. 3,5 χρόνια. Και τώρα με τα pilot sport 4, ή πάει ακόμα καλύτερα ή μου φαίνεται ότι πάει...
-
Σ΄ευχαριστώ πολύ. 3,5 χρόνια. Και τώρα με τα pilot sport 4, ή πάει ακόμα καλύτερα ή μου φαίνεται ότι πάει...
Λαστιχαρες κι αυτα !!! Εχεις γουστο τελικα ,ξερεις να διαλεγεις
-
Άρχισε η κουβέντα να γίνεται ακατάλληλη για ανήλικους.
-
@lap said in Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων:
Άρχισε η κουβέντα να γίνεται ακατάλληλη για ανήλικους.
Το αμαξι του θαυμασα . Κι εσυ το ιδιο νομιζω, (το swift)
Κατα τα άλλα προτιμω τις γυναικες ακομα -
Όχι δεν το λέω για αυτό.
Ο ένας evo, ο άλλος Stelvio....στη μέση τα ανηλικα
-
Χειροκίνητο εκτός δρόμου = καμμένος συμπλέκτης
-
Γιατί, τα αυτόματα δεν έχουν συμπλέκτη; Πολύ χειρότερα έκαψα τον συνμπλέκτη όταν κόλλησα με το Mii σε μια χωμάτινη ανηφόρα και δεν μπορούσα να το πείσω να ξεκινήσει με δευτέρα..
Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων