-
Βοήθεια...λοιπόν μου άναψε anti-pollution fault σε Peugeot 308 του 08 μοντέλο.1.400 είναι βενζίνη...από την στιγμή που άναψε η ειδοποίηση δεν τραβάει το αμάξι όπως πριν τι μπορεί να φταίει??
-
Καταλύτης;
-
@foux21 said in PEUGEOT FORUM:
Βοήθεια...λοιπόν μου άναψε anti-pollution fault σε Peugeot 308 του 08 μοντέλο.1.400 είναι βενζίνη...από την στιγμή που άναψε η ειδοποίηση δεν τραβάει το αμάξι όπως πριν τι μπορεί να φταίει??
Πρεπει να το συνδεσεις με διαγνωστικο να δεις τον κωδικο σφαλματος. Πολλά μπορει να ειναι
-
Αυτό είναι το Kinder-Έκπληξη μήνυμα που στέλνει η Peugeot σε όλους τους ιδιοκτήτες βενζινοκίνητων 207, 308 και 3008 πρώτης γενιάς, με ιδιαίτερη αδυναμία σε όσους έχουν τον 1.6ΤΗΡ. Και είναι έκπληξη γιατί μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα!
Μπορεί να σημαίνει κάποιο σημαντικό πρόβλημα και να σε βάλει σε safe mode, μπορεί να οφείλεται σε 1002 αιτίες, μπορεί και να μη σημαίνει τίποτα. Μπορεί ο κινητήρας να χρειάζεται κάποια επισκευή στο σέρβις, για να σβήσει το λαμπάκι και να δουλέψει σωστά ή μπορεί την επόμενη φορά (ή μετά από 15 μέρες, χωρίς κανένα προφανή λόγο) που θα ανάψεις, να έχει σβήσει και να δουλεύει κανονικά το αμάξι σου.
Στην περίπτωση σου, εφόσον δεν τραβάει ο κινητήρας, θα πήγαινα άμεσα σε συνεργείο. Μην περιμένεις να βρεις λύση από το ίντερνετ.
-
@harisma23 said in PEUGEOT FORUM:
Αυτό είναι το Kinder-Έκπληξη μήνυμα που στέλνει η Peugeot σε όλους τους ιδιοκτήτες βενζινοκίνητων 207, 308 και 3008 πρώτης γενιάς, με ιδιαίτερη αδυναμία σε όσους έχουν τον 1.6ΤΗΡ. Και είναι έκπληξη γιατί μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα!
Μπορεί να σημαίνει κάποιο σημαντικό πρόβλημα και να σε βάλει σε safe mode, μπορεί να οφείλεται σε 1002 αιτίες, μπορεί και να μη σημαίνει τίποτα. Μπορεί ο κινητήρας να χρειάζεται κάποια επισκευή στο σέρβις, για να σβήσει το λαμπάκι και να δουλέψει σωστά ή μπορεί την επόμενη φορά (ή μετά από 15 μέρες, χωρίς κανένα προφανή λόγο) που θα ανάψεις, να έχει σβήσει και να δουλεύει κανονικά το αμάξι σου.
Στην περίπτωση σου, εφόσον δεν τραβάει ο κινητήρας, θα πήγαινα άμεσα σε συνεργείο. Μην περιμένεις να βρεις λύση από το ίντερνετ.
Ευχαριστώ πολύ αυτό θα κάνω απλά με παραξένεψε ότι ανάβει το βεντιλατερ αφού σβήσω το αμάξι για κανά 2λεπτο όπως επίσης και με το που το βάλω μπρος
-
Μπαινει σε safe mode , γι αυτο
-
@alexandros-k said in PEUGEOT FORUM:
Μπαινει σε safe mode , γι αυτο
Μάλιστα.. ευχαριστώ.Το μυαλό Μ πήγε επειδή άναψε λαμπάκι η βενζίνη μήπως είχε τπτ σκουπιδακια μέσα αλλά όταν είδα να ανάβει το βεντιλατερ το απέκλεισαν αυτό το ενδεχομενο
-
Μια βοήθεια παίδες γιατί παιεύομαι εδώ και 1 μήνα και άκρη δεν έχει βρεθεί.. Peugeot 407 2004. Ανάβει το ESP, ελεγμένη η καλωδίωση από τον μάστορα (λέει χωρίς πρόβλημα). Σβήνει συνεχώς την βλάβη, αλλά όχι μόνο απλά ανάβει το ESP, αλλά μου σβήνεοι και το αυτοκίνητο. ¨Οχι μόνο στον δρόμο, εκεί που πας, αλλά και στματημένο στο ρελαντί. Μποερεί δηλ. να ανάψει το ESP και να σβήσει το αυτοκίνητο. Παίρνει μπροστά το βεντιλατερ και για να ξεκινήσει ξανά πρέπει να βγάλω τον πόλο της μπαταρίας και να τον ξαναβάλω και να πάρει μπροστά. ¨Αλλες φορές ανάβει το ESP απλά και μπορείς να το κινήσεις. Αν σβήσεις την μηχανή και ξαναβάλεις μπροστά θα σβήσει το λαμπάκι και όλα ΟΚ. Άλλες φορές όμως, όπως είπα, με το ποιυ θα ανάψει το ESP μπορεί να σβήσει την μηχανή. Είναι δυνατόν από το ESP να σβήνει η μηχανή????
-
-
Άλλο πάλι αυτό... Στον πατέρα μου (ίδιο μοντέλο) του έχει βγάλει μέχρι και σκωληκοειδίτιδα αλλά πρόβλημα με το Esp δεν του έχει βγάλει, δες αν όλοι οι αισθητήρες είναι καθαροί και δεν έχουν πιάσει μάκα! Πριν κάνα μην με πήρε ο πατέρας ( ο γνήσιος ) και μου είπε ότι του κάηκε τελείως η οθόνη στην κονσόλα και του ζήτησαν 300€ σε εξωτερικό συνεργείο, μου φαίνεται θα του πάρω μια από Ali express
-
Ναι τόσο κοστίζουν. Καλύτερα από εξωτερικό. Να κοιτάξεις στα σίγουρα το canbus του αυτοκινήτου, να δέχεται τις νεότερες οθόνες. Μπορεί να παίρνει ακομα και έγχρωμη από 308gt.
Όσο γιατι σβήνει, είναι πάρα πολλά τα πιθανα αίτια. Όπως τα περιγράφει για εγκέφαλο μου κάνει. Μεγάλη βλάβη. Δεν βγάζουν πλέον και εγκέφαλο για τα μοντέλα του 2000 στην psa.
Πάνε και σε άλλον μάστορα
-
@lap said in PEUGEOT FORUM:
Ναι τόσο κοστίζουν. Καλύτερα από εξωτερικό. Να κοιτάξεις στα σίγουρα το canbus του αυτοκινήτου, να δέχεται τις νεότερες οθόνες. Μπορεί να παίρνει ακομα και έγχρωμη από 308gt.
Μπα την ίδια θα του πάρω με αυτό το πορτοκαλί /μαύρο χρώμα, το μόνο που την θέλει είναι επειδή δείχνει τις λειτουργίες του a/c εκεί.
-
Και του 308gt δείχνει τον κλιματισμό.
Τα έχω ψάξει σου λέω.... Και αυτή που θα πάρεις θα έχει έξτρα λειτουργίες από την αυθεντική. -
Και του 308gt δείχνει τον κλιματισμό.
Τα έχω ψάξει σου λέω.... Και αυτή που θα πάρεις θα έχει έξτρα λειτουργίες από την αυθεντική.Άσε ρε, δεν ξέρεις τους ηλικιωμένους? Και τι είναι αυτό και τι κάνει και τι το θέλω και με μπερδεύει... Άσε που σου λέω την απλή να έχω το κεφάλι μου ήσυχο
-
~> Καινούργιο θεματάκι για το 308 (MK II) 1.2T puretech:
Μετά από μεγάλες διαδρομές (>1h), όχι σε κοντινές, τον τελευταίο μήνα κάποιες φορές στο ρελαντί το όχημα κάνει περιοδικό χαμηλής συχνότητας βόμβο (με φάση περίπου 1,5") τον οποίον "νιώθεις" και κρατώντας τον χειρόφρενο.
Γίνεται αντιληπτός μόνο με απόλυτη ησυχία εντός καμπίνας. Από τον χώρο του κινητήρα με καπό ανοικτό δεν ακούγεται τίποτα ή τουλάχιστον ο διαπεραστικός ήχος του 3cyl καλύπτει τα πάντα. Δεν είναι κλιματισμός, τον είχα κλειστό σε όλες τις περιπτώσεις καθόλη την διαδρομή . Δεν αλλάζει ο βόμβος με το πάτημα του συμπλέκτη ούτε από την περιστροφή τιμονιού από άκρη σε άκρη. Αυτά τα δύο τα τεσταρα λόγω προηγούμενων εμπειριών από έτερα οχήματά μου όπου προέκυψαν προβλήματα με δίσκο (Octavia) και κολάρο (Astra) αντίστοιχα.
Σήμερα είχα το (3ο, "μεγάλο") ετήσιο σέρβις (45κ χιλιόμετρα, 265€) κατά το οποίο το ανέφερα, καταγράφηκε αλλά δεν διαπιστώθηκε. Πιθανολογούν δυναμό αλλά θέλουν όταν κάνει τον βόμβο (σήμερα το πρωί δεν τον έκανε ενώ η απόσταση μέχρι την αντιπροσωπεία είναι περίπου 15') να τους το πάω να το ακούσουν.
Αν είχε κανείς αντίστοιχο θέμα είναι όλος αυτιά. Αν/όταν έχω αποτέλεσμα/διάγνωση/λύση θα επανέλθω με νέο post.
Περιττό να πω ότι μετά τα άκυρα λαμπάκια λαδιού, τα προβλήματα του infotainment, την κάκιστη/ράθυμη αντιμετώπιση της τοπικής αντιπροσωπείας αλλά και το τελευταίο θέμα είμαι απογοητευμένος, ξενερωμένος αλλά και μετανιωμένος για την επιλογή μου.
Στο αυτοκίνητο δεν έχει γίνει καμία "παρέμβαση" after sales και όλα τα σέρβις του γίνονται όπως πρέπει στην αντιπροσωπεία. Έχω βάλει μόνο φίλτρο αέρα K&N αλλά θεωρώ απίθανο να παίζει ρόλο στον βόμβο.
Προσπάθησα να πάρω ηχογράφηση του βόμβου εχθές και για την αντιπροσωπεία αλλά και για να σας το ανεβάσω αλλά οι ήχοι του περιβάλλοντος δεν αφήνουν να περάσει δυστυχώς.
ΥΓ: Προ 2μήνου η κολλητή μας με το ίδιο ακριβώς όχημα αγορασμένο 3 μήνες μετά από εμάς στα 37,5κ χιλιόμετρα είχε απότομη απώλεια ισχύος και check engine κατά την διάρκεια ταξιδιού Θεσσαλονίκη - Κοζάνη. Έστειλε πίσω Θεσσαλονίκη με οδική το όχημα, πήρε διάγνωση για το γνωστό πρόβλημα απώλειας πίεσης στο χώρο του ιμάντα χρονισμού και της έγινε, εντός εγγύησης ευτυχώς, αντίσταση ιμάντα με τα λάδια του. Από τότε δεν είχε ξανά θέμα ενώ το όχημα έμεινε εντός αντιπροσωπείας 6 εργάσιμες γιατί έκανε 4 εργάσιμες να δωθεί έγκριση για αποκατάσταση εντός εγγύησης από τα κεντρικά. Δεν το είχα αναφέρει τότε γιατί είμαι προληπτικός και φοβόμουν για το δικό μου.
-
Και σε γνωστη μου με DS7 στο τρίμηνο της αλλάξαν μοτέρ...
-
Μήπως ειναι ο ανεμιστήρας του ψυγείου που συντονίζει;
-
Μήπως ειναι ο ανεμιστήρας του ψυγείου που συντονίζει;
Θα τους το αναφέρω όταν θα ξαναπάω αλλά πρόσεξα πολύ έβαλα αυτί όσο πιο κοντά μπορούσα σε διάφορα σημεία του κινητήρα, δεν νομίζω...
-
Όσο γιατι σβήνει, είναι πάρα πολλά τα πιθανα αίτια. Όπως τα περιγράφει για εγκέφαλο μου κάνει. Μεγάλη βλάβη. Δεν βγάζουν πλέον και εγκέφαλο για τα μοντέλα του 2000 στην psa.
Πάνε και σε άλλον μάστορα
Μιας που αναφέρει ο Lap την πιθανότητα προβλήματος στον εγκέφαλο , να σημειώσω ότι είχα και εγώ θέμα με το C Max (ναι σε αυτό το αυτοκίνητο είχα αλλάξει και εγκέφαλο), υπάρχει πλέον επιλογή το να μπορείς να αλλάξεις τον εγκέφαλο με εκτυπωμένο το pattern από εξωτερικό συνεργάτη και τέλος τα 300.
Απλώς το αναφέρω αν χρειαστεί.
-
Ωραίο. Δεν το γνώριζα αυτό.
Σχολείο αυτό το c max
PEUGEOT FORUM