-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
[list:ubr07uvg]Κιτρινιαρηδες και μαφιοζοι, τι χαμπαρια? [/list:u:ubr07uvg][list:ubr07uvg]ΥΓ.Ρε παιδια...........ο ιmprezas τι εγινε? [/list:u:ubr07uvg]
Που'σαι ρε Γκε-Ζέχτσιχ; Κάτσε μια στιγμή να τελειώσω τη μακαρονάδα μου και να πάρω τα πιστόλια μου!
[list:ubr07uvg]Το τραβαεο ο οργανισμος σας βρε, το βλεπω εγω [/list:u:ubr07uvg][list:ubr07uvg]Γουσταρετε ξυσιμο με 10αρι γυαλοχαρτο [/list:u:ubr07uvg]
-
Μακη ασε τα παιδια ησυχα σε παρακαλω
Τωρα που θα τους αναλαβει ο Τεως της VAG πρεπει να πιουνε χαπια, σοδες και μετα να συνεδριασουν να δουνε πω ειναι δυνατον να συμβαινει κατι τετοιο
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Κάτσε μια στιγμή να τελειώσω τη μακαρονάδα μου και να πάρω τα πιστόλια μου!Κώστα σε φαντάζομαι Clint Eastwood σε **Spagheti Western **!!!!
-
Άρχισαν τα όργανα πάλι βλέπω. Τρέχω για προμήθεια πυρομαχικών και πανοπλία.
-
Λέτε νά δούμε καί καμμιά.......ΣΙΤΣΙΛΙΑΝΙΚΗ ΓΡΑΒΑΤΑ;
-
Ο τίτλος του θεματος: ΕΥΡΩΠΗ vs ΙΑΠΩΝΙΑ vs ΗΠΑ, θα πρέπει να αλλαχθεί γιατι λοίπουν οι Ασιάτες αλλά και οι Αμερικανοι (ειδικα ο Mr USA). Ο τίτλος που ταιρίαζει περισσότερο είναι 1ος Ευρωπαικός (Εμφύλιος?) Πόλεμος.
-
Μάκη, επειδή στο χρώσταγα:
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:2z60ah8r][/list:u:2z60ah8r][list:2z60ah8r]Κοριτσια τι κανετε?Αντε να σας ανεβασω λιγο [/list:u:2z60ah8r][list:2z60ah8r]Οι απο τον 'κατω οροφο' μπορουν να προσκυνησουν [/list:u:2z60ah8r][list:2z60ah8r]Παιδια να μαζευτουμε τωρα τα Χριστουγεννα να κανουμε μια δωρεα στο σωματειο τους...................να τους παρουμε ομπρελες........τι λετε? [/list:u:2z60ah8r]Sprint 6V
Κεντρομήχανη, με κινητήρα V6 2.5!
Είπατε τίποτα;
Περισσότερα εδώ: http://home.t-online.de/home/rauen/as6ve.html
ΥΓ: Κι εμένα μου άρεσε το Σιρόκο.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
ΥΓ: Κι εμένα μου άρεσε το Σιρόκο.
Κι'εμένα, για απομίμηση της Sprint δεν ήταν κι'άσχημο!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Κεντρομήχανη, με κινητήρα V6 2.5!
Είπατε τίποτα;
[list:3twh29j0]Μπορεις να μου πεις ποσα τετοια 'δειγματα' κυκλοφορησαν? [/list:u:3twh29j0]>Κι'εμένα, για απομίμηση της Sprint δεν ήταν κι'άσχημο!
[list:3twh29j0]Την 'απομιμηση' την ΣΠΑΖΕΙΣ σε καθημερινη βαση και ΔΟΥΛΕΥΕΙ και το κοκινο λαμπατερ το φυλαγεις ως κορη οφθαλμου [/list:u:3twh29j0][list:3twh29j0]Η φτιαξτε αμαξια να δουλευουν η γυριστε το σε καφετιερες [/list:u:3twh29j0]
-
Κρίμα..να χάσω φάση με τον Durch Technik!!!
Ωραίο το Σιρόκο Μάκη...αλλά Delta ΜΙΑ έγινε!!Οτι και να μας πεις τώρα!!
[προσέξτε τώρα πως τουρμπίζει ο DT!!]
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
[προσέξτε τώρα πως τουρμπίζει ο DT!!]
[list:2z3b8yra]Τι ειπες ρεεεεεεε? [/list:u:2z3b8yra]>Κρίμα..να χάσω φάση με τον Durch Technik!!!
Ωραίο το Σιρόκο Μάκη...αλλά Delta ΜΙΑ έγινε!!Οτι και να μας πεις τώρα!!
[list:2z3b8yra]Ρε Νικο?Μεγαλο παιδι εισαι [/list:u:2z3b8yra][list:2z3b8yra]Συγκρινεις scirocco με delta? [/list:u:2z3b8yra][list:2z3b8yra]Η συγκριση παει Delta-Quattro [/list:u:2z3b8yra][list:2z3b8yra]Tι να μας πουν τωρα οι Ιταλοπιθηκοι [/list:u:2z3b8yra]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Η συγκριση παει Delta-Quattro [/list][list:bneh4wfc]Tι να μας πουν τωρα οι Ιταλοπιθηκοι [/list:u:bneh4wfc]Η προσθιοκίνητη Delta Μάκηηηηη!!!
Η Integrale ήταν απο άλλο πλανήτη,τι να μας πει το Quattro!! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η συγκριση παει Delta-Quattro [/list][list:3trqihf7]Tι να μας πουν τωρα οι Ιταλοπιθηκοι [/list:u:3trqihf7]
Η προσθιοκίνητη Delta Μάκηηηηη!!!
Η Integrale ήταν απο άλλο πλανήτη,τι να μας πει το Quattro!![list:3trqihf7]Το Quattro σας την ειπε στο WRC [/list:u:3trqihf7][list:3trqihf7]Οταν ετρεχε ο μπροστοκινητος Ιταλοπιθηκος η Audi ηταν εκτος αγωνων.Εξαλου ο χλευασμος τους γυρισε μπουμερανγκ, κι ετρεχαν σα τα ποντικια [/list:u:3trqihf7][list:3trqihf7]Ας ηταν μαγκες να βγαζαν τετρακινητα Κατασκευαστικη φιλοσοφια ειναι ολα![/list:u:3trqihf7]
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η συγκριση παει Delta-Quattro [/list][list:dm8chv8f]Tι να μας πουν τωρα οι Ιταλοπιθηκοι [/list:u:dm8chv8f]
Η προσθιοκίνητη Delta Μάκηηηηη!!!
Η Integrale ήταν απο άλλο πλανήτη,τι να μας πει το Quattro!!ναι οταν δουλευε ηταν πολυ καλη, θεϊκη θα ελεγα. Αλλα το σωστο ειναι το αμαξι να ειναι καλοφτιαγμενο κιολας. Να το σπας αφοβα. Για αυτο Quattro για την εποχη του ηταν no1.
Και μη κοιτατε τις groupA deltona . Αυτες τις οδηγησαν καμια 30 ανθρωποι με αντιστοιχους 300 απο πισω για service και υποστηριξη.Αυτες που εβγαιναν στη παραγωγη πως ηταν? Αυτο μετραει.....(για μενα) -
Φιλε Imprezas παρακολουθω την 'μονομαχια' σου με τον φιλο ckosm, εχω ομως μια απορια, μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι η τετρακινηση που δεν μπορει να δωσει πανω απο 50% ροπη στον πισω αξονα θεωρειται υποδεεστερη και οχι καλη???
Φίλε Imprezas, αυτό που αναφέρεις δεν είναι απόλυτα σωστό και απορώ πώς δεν σ'έχει διορθώσει ακόμη κανένας φίλος στο φόρουμ.
O Haldex δεν έχει κανέναν απολύτως περιορισμό όσον αφορά το ποσοστό ροπής που μπορεί να μεταφέρει στον πίσω άξονα και θεωρητικά μπορεί να μεταφερθεί ακόμη και το 100% της ροπής στον πίσω άξονα. To θέμα Haldex vs. Torsen έχει συζητηθεί εκτενώς στο ίντερνετ και το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει (το οποίο συμφωνεί και με την προσωπική μου εμπειρία ) είναι οτι και τα δύο συστήματα είναι πρακτικά ισοδύναμα. Επίσης, το Haldex είναι πολύ πιο 'προηγμένο' απ'ότι πιστεύουν οι περισσότεροι και σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα φτηνό υποκατάστατο τετρακίνησης.
Ρίξε πάντως και μια ματιά κι εδώ: http://www.haldex-traction.com/
(Έχει μια πολύ καλή απάντηση του Ulf Herlin της Haldex Traction Systems σχετικά με το θέμα αυτό)
-
Ο χρήστης VIRSS έγραψε:
O Haldex δεν έχει κανέναν απολύτως περιορισμό όσον αφορά το ποσοστό ροπής που μπορεί να μεταφέρει στον πίσω άξονα και θεωρητικά μπορεί να μεταφερθεί ακόμη και το 100% της ροπής στον πίσω άξονα.Πάντως το URL που ανέφερες (http://www.audi-sport.net/ubbthreads/showflat.php?Cat=1,110,105,200,900,1000&Board=technical&Number=25855&page=0&view=collapsed&sb=5&o=&fpart=1) λέει:
Gearbox output shaft drives front diff cage and Haldex input shaft, while Haldex output shaft goes to the rear diff cage
Αρα η σύνδεση του μπροστινού διαφορικού με την 'είσοδο' του Haldex είναι σταθερή (μηχανική, δηλ. μια διάταξη γραναζιών) και αυτό που αλλάζει είναι η έξοδος του Haldex, δηλ. η κίνηση των πίσω τροχών. Κατά συνέπεια, θεωρώ αδύνατο να επιτευχθεί μεταφορά ροπής περισσότερης από το 50% στο Haldex. Αν υποθέσουμε πως το Haldex μεταφέρει το 100% της ροπής στον πίσω άξονα, τότε ο εμπρός θα έπρεπε να είναι ακίνητος, που δεν είναι δυνατό, λόγω ακριβώς της μηχανικής σύζευξης.
-
Δεν διαφωνώ μ'αυτό που λές...γιατί όμως η ίδια η HTS ισχυρίζεται οτι είναι εφικτή η μεταφορά του 100% της ροπής στον πίσω άξονα; Λογικά αυτοί θα γνωρίζουν κάτι παραπάνω...Ακόμη όμως κι αν κάτι τέτοιο δεν είναι πρακτικά εφικτό, δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην μπορούμε να έχουμε κατανομή ροπής π.χ. 40-60 ή ακόμη και 10-90 ανάμεσα στον μπροστινό και τον πίσω άξονα...Ίσως ένα mail στην HTS να μας λύσει την απορία
Υ.Γ. 1: Διάβασες όλο το thread του link που παρέθεσα παραπάνω;
Υ.Γ. 2: Παιδιά σόρρυ για το thread hijacking
-
Ο χρήστης babis έγραψε:
Η Ευρώπη κακά τα ψέμματα δείχνει το δρόμο και οι άλλοι (japs) ακολουθούν (και όλο και πιο συχνά ξεπερνούν). Η νέα τρέλλα μάλλον θα είναι SUV υπερεπιδόσεων (στυλ Cayenne turbo)για να (ξανα)τρέχουν οι Ιάπωνες να τους (ξανα)ξεπεράσουν.Biastikes na milishs.
Tous prolaban. Nissan/Infinity FX45 -
Ο χρήστης VIRSS έγραψε:
Δεν διαφωνώ μ'αυτό που λές...γιατί όμως η ίδια η HTS ισχυρίζεται οτι είναι εφικτή η μεταφορά του 100% της ροπής στον πίσω άξονα;Που το λέει αυτό ? Διότι είδα όσο γρήγορα μπορούσα το site τους και πουθενά δεν είδα κάτι τέτοιο.
δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην μπορούμε να έχουμε κατανομή ροπής π.χ. 40-60 ή ακόμη και 10-90 ανάμεσα στον μπροστινό και τον πίσω άξονα...
Αν δεις τον τρόπο λειτουργίας, είναι ένας πολύ εξελιγμένος στον τρόπο ενεργοποίησής του υδραυλικός πολύδισκος συμπλέκτης (wet multiplate clutch). Οπότε στη θέση 'full lock' αναγκαστικά η σύνδεση του εμπρός με τον πίσω άξονα είναι πλήρης, δηλ. 50-50 μεταφορά ροπής. Εξάλλου και οι της Haldex το λένε αυτό:
When driving in snow or other difficult conditions, the coupling is almost in Lock-Up. The differential speed is only 1-2 rpm between the driving axle and the secondarily driven axle
Για να μεταφέρεις περισσότερη από 50-50 ροπή χρειάζεσαι μια διάταξη διαφοροποίησης της ταχύτητας περιστροφής των αξόνων (δηλ. κάποιου τύπου διαφορικό), όχι συμπλέκτη.
-
Που το λέει αυτό ? Διότι είδα όσο γρήγορα μπορούσα το site τους και πουθενά δεν είδα κάτι τέτοιο
Αναφερόμουν στη συζήτηση του Αudi Sport.net και όχι στο site της Haldex, γι'αυτό σε ρώτησα άλλωστε αν είχες διαβάσει και όλο το σχετικό thread. Εκεί λοιπόν αναφέρονται τα εξής (τα Bold δικά μου):
- There are situations where near 100% torque transfer to the rear axle occur. An example is if the front wheels are on ice and the rear wheels are on tarmac. In that case the front wheels have (almost) no grip. In that case, the Haldex coupling will transfer all torque to the rear axle and prevent front wheel spin. On uniform surfaces however, the coupling can not transfer all torque to the rear axle.*
...
*During cruising which a constant velocity, we have the possibility to transfer up to 40-45% of the torque to the rear axle, given nominal tyres. During acceleration, the weight transfer increase the front tyre slip and decreases the rear axle slip, giving us the possibility to achieve more or less the same torque distribution as the dynamic weight distribution. Generally speaking, depending on the vehicle somewhere around 60-70% is possible to achieve during a full acceleration. Note that we are still talking about a uniform surface, with no spin on the front wheels.
*...
Ulf Herlin
Vice President, MarketingΤι λες;
ΙΑΠΩΝΙΑ vs ΕΥΡΩΠΗ vs USA