-
Μα Μάκη μου!... Aφού εσύ έχεις Mercedes πως γίνεται να σε περνά το το κλιματιστικό μας βλ.Μitsubishi
-
ΜΑΚΗ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ, ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ
[list:6i7yu5xp]Kαλα ρε μιχαλη, σοβαρα μιλας? [/list:u:6i7yu5xp][list:6i7yu5xp]Να σε παρεξηγησω...γιατι?[/list:u:6i7yu5xp][list:6i7yu5xp]Συζητηση κανουμε και οι αποψεις σου φυσικα και ειναι σεβαστες.[/list:u:6i7yu5xp][list:6i7yu5xp]τουλαχιστον για μενα.[/list:u:6i7yu5xp][list:6i7yu5xp]Τωρα το σκεπτικιο σου να εκμεταλευτεις στα 8χαρτια αποκλειστικα και μονο τις απολυτες επιδοσεις.....ναι εχεις δικιο[/list:u:6i7yu5xp][list:6i7yu5xp]Και το πετυχες με το παραπανω(εγω νομιζα καινουριο)[/list:u:6i7yu5xp][list:6i7yu5xp]Με τη λογικη σου ναι εχεις δικιο.Δε σημαινει οτι οταν διαφωνεις ο αλλος ειναι βλακας Αλλοιμονο [/list:u:6i7yu5xp][list:6i7yu5xp]Εκτος κι αν καποιος αρχιζει να......χανει λαδια [/list:u:6i7yu5xp][list:6i7yu5xp]Eγω θα το σκεφτομουν διαφορετικα (το τονιζω και παλι ειναι θεμα φιλοσοφιας και οχι διαφωνιας)και θα επελεγα το S3 και αν δε εφτανε το χρημα για κατι ψιλα ενα χρονο υπομονη.....και εγενετο θαυμα [/list:u:6i7yu5xp][list:6i7yu5xp]Θα σκεφτομουμ βεβαια και αλλες επιλογες οπως CUPRA R η Golf 1.8T καινουρια το οποιο φτανουν τα 240 αλογα για πλακα και με λιγα χρηματα Golf 1.8T μεταχειρισμενο και απο τη μαντρα κατευθειαν μοτερ S3 kαι 2ο σταδιο Βλεπεις οτι υπαρχουν παντα επιλογες αλλα ειναι θεμα το τι ζηταει ο καθενας.Τωρα το οτι τα δυο ποιο πανω δεν ειναι τετρακινητα............ειπαμε δεν μπορεις να τα εχεις ολα αλλα και η μπροστοκουνα εχει κι αυτη τις χαρες της.Να δεις πως γυρναει ο κωλαρακος στο Golfaki κατεβεζοντας μουρες και τιμονιες Αν η subaru στα ιδια χρηματα(καινουριο)διεθετε και την αναλογη ποιοτητα σε ασφαλεια σκαφος εσωτερικο(ο εξοπλισμος δε μου λεει τιποτα)τοτε θα ελεγα μαγκια της.Αλλα βλεπεις ειναι ενας τροπος να πουλησεις και να χτυπησεις τον ανταγωνισμο στα πλευρα.[/list:u:6i7yu5xp][list:6i7yu5xp]Το τονιζω ομως και παλι παρ ολο το παραπανω σκεπτικο μου οτι η επιλογη σου με βαση τη δικη σου λογικη και απαιτησεις ηταν ευστοχη[/list:u:6i7yu5xp][list:6i7yu5xp]Αρε γμτ μας εχουν πρηστει τα δαχτυλα απ το γραψιμο και δε τις αντεχω τις σιγκυνησεις [/list:u:6i7yu5xp][list:6i7yu5xp]Ποτε θα με δεις προς τα κατω καμια κυριακη να στρωθουμε σαν ανθρωποι με το αλλο μας χομπυ(λεγε με και φραπεδια).Ετοιμος για πυροβολημα ειμαι να δουμε .....ποτε?[/list:u:6i7yu5xp]
-
Ο χρήστης Imprezas έγραψε:
ΑΝ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΙΟ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ (CKOSM ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΗ ΣΚΟΝΤΑ ΠΡΙΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ,ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ OKTAVIA) ΘΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΑΠΛΑ ΤΑ 12ΒΑΛΒΙΔΑ ΣΤΑΡΛΕΤ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΕΝ ΕΤΗ 1988 (1000ΑΡΙΑ ΚΑΙ 1300). ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΟΥΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΟ ΠΧ; 40 ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΙ ΙΠΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΟ ΠΟΥ 'ΛΑΧΑΝΙΑΖΕ' ΟΤΑΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΙΣ 5000 ΣΤΡΟΦΕΣ (ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΟΤΕΡ ΤΗΣ ΤΟΓΙΟΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΗΤΑΝ ΤΟ 'ΦΑΪ' ΤΟΥ) ΤΟ ΔΕ ΟΥΝΟ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΤΩΝ 128 ΑΚΟΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΜΠΑΤΑ 1300 TWIN CAM ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΑΝ 130 ΑΛΟΓΑΚΙΑ! ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΕΒΑΖΑΝ ΤΟΥΡΜΠΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΑ(ΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΑ ΤΑ 1000ΑΡΙΑ ΣΑΡΕΙΝΤ ΜΕ ΤΟΥΣ 101 ΙΠΠΟΥΣ) ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΝΟΜΠΑΡΙΖΑΝ ΤΙΣ 16ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ.
ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΤΟΤΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΜΕ 16ΒΑΛΒΙΔΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΠΑΣΣΑΤ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛΦ ΜΕ ΤΑ 75 ΚΑΙ ΤΑ 60 ΑΛΟΓΑ ΑΠΟ 1300CC. ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΑ ΓΚΟΛΦ GTI ΚΑΙ ΤΑ 16V ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΜΕ ΤΑ 139 ΑΛΟΓΑ(Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΟΥ ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΤΕ, G60 ΚΑΙ ΟΜΩΣ!). ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ 1400ΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ, ΤΑ ΞΕΣΚΟΝΙΣΑΝ, ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΡΜΠΟ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ R11 KAI R5GT ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΚΕΝΤΡΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙ!(OXI OTI ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΥΡΟΒΟΛΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΣΕ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ. ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ).
ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΩΝ 'ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΚΤΩΝ' ΤΟΤΕ ΙΑΠΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 'ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ' ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ!
ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ANTIΣΤΟΙΧΑ ΜΟΤΕΡ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 80: ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΓΙΟΤΑ 1600 ΜΕ 125 ΑΛΟΓΑ ΝΙΣΣΑΝ 1600 124, ΣΟΥΖΟΥΚΙ 1300 101 (ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΚΥΡΙΟΙ), ΧΟΝΤΑ 1600 125 ΚΑΙ 150(!) ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΛΕΓΕ: BMW 1600 75(!) ΙΠΠΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η VW KAI TA AOYNTI, AΠΟ 1300 60, ΑΠΟ 1800 90 ΚΛΠ. ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 80 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ.Ποσα λεφτα εδωσες να παρεις το car σου?Ετσι απο περιεργεια.Να σου πω τι θα επερνα εγω.
8 ΜΥΡΙΑ ΜΕΤΑΧ. ΜΟΝΤΕΛΟ 2000. ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΡΕ ΣΥ ΜΑΚΗ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ (ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΟ ΣΕ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ) S3 ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 10 ΜΕΤΑΧ. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΛΛΗ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΗ-ΜΑΜΙΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ;
Ναι, σωστά μάντεψες μου αρέσει η ιστορία αν και 'θετικός' άνθρωπος. Γιά ένα και μόνο λόγο: γιατί δείχνει το παρόν και σηματοδοτεί το μέλλον. Υπό αυτή την έννοια όποιοι έχουν ιστορία βαρειά στην αυτοκίνηση, βλέπε Audi/VAG και Lancia/Alfa έδειξαν ότι ήταν σχεδόν πάντα μπροστά. Αναφέρεσαι προφανώς σε μιά εποχή με τα υποτονικά Αudi και Golf στο τέλος της 10-ετίας 80', όπου η Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία έιχε περιπέσει στη μιζέρια της χαμηλής κατανάλωσης. Συμφωνώ αλλά εδώ οφείλουμε να δούμε το πρίν και την συνέχεια. Ποιός έβγαλε το πρώτο GTI και ποιοί ακολούθησαν? Θυμάσαι πως κοίταζαν επί χρόνια το Golf GTI όλοι οι άλλοι κατασκευαστές γρήγορων αυτοκινήτων? Είχα την τύχη να έχω επί 4 χρόνια περίπου στην Αγγλία (μεταξύ 1988-1992) ένα VW-Scirocco GTI (μιά ποιό sport έκδοση του Golf) δεύτερο χέρι με μετατροπή από ΑΒΤ (145hp); με μία λέξη Killer Car, κράτημα άπιαστο από άλλο πλανήτη. Κανένα εκκολαπτόμενο GTI της εποχής δεν μπορούσε να σταθεί δίπλα του. Οταν οι Γερμανοί έβγαζαν injection αρχές 80', οι υπόλοιποι το αντιλαμβάνονταν σαν αυτό που βγάζει την μπύρα στις μπυραρίες .
Και πάμε στη συνέχεια στον κινητήρα 1.8Τ του VAG, που έχουμε ξανασυζητήσει εν πολλοίς σε αυτό το Forum. Σε ρωτάω ποιός κατόρθωσε να βγάλει έναν τόσο αξιόπιστο 'συμβατικό' κινητήρα με turbo που να έχει αντέξει στο χρόνο και στα τσιγκλήματα των ιδιοκτητών του? Γιά πλάκα και με επαναπρογραμματισμό μόνο φτάνει τα 200-210 hp (βλέπε ΑΒΤ, ΜΤΜ, ΑPR, AmD, Oettinger, κλπ. Σημειωτέον ότι εγώ και κάποιος άλλος φίλος στο Forum μετρήσαμε στο δυναμόμετρο 210hp από τους 193 υποσχόμενους ). Ναι σε Οctavia που ήταν τσέχικο και σου (σας) κάνει εντύπωση, επειδή κάποτε γελάγαμε με τα Skoda. Κάποτε όμως και οι ίδιοι οι Γάλλοι, που σέβονταν τον ευατό τους ως οδηγοί, γέλαγαν με τα Peugeot και τις μανιβέλλες, και δεν ήταν μακρυά 1970-αρχές 1980.Τώρα όσο γιά τα πολυβάλβιδα (:D) μοτέρ των Ιαπώνων και τεχνολογίες VTEC με αποδόσεις 120hp/litre στις 8500-9000 στροφές (μιά κορυφή της καμπύλης) και ροπή κουκουρούκου ( ), γιά την αντίστοιχη ιπποδύναμη, η οποία βγαίνει στις 6-6500 rpm, νομίζω ότι είναι εύκολο να φτιάχνεις κινητήρα με τη φιλοσοφία μοτοσυκλέτας. Και άν κατορθώσεις να στροφάρει στις 10000rpm, τότε θα πάρεις 140hp/litre, και τι έγινε. Εχεται δεί πόσα VTI έβγαζαν λευκομπλεδίζοντα συννεφάκια από τις εξατμίσεις τους και πόσα σέρνονταν στους δρόμους από τον κινητήρα μετά από 2 χρόνια, και πόσα έγβαζαν την ιπποδύναμη που υπόσχονταν? Χωρίς να θέλω να μηδενίσω αυτή την τεχνολογία, η οποία πιστεύω ότι έχει να προσφέρει, θεωρώ ότι χρειάζεται ακόμη πολύ δρόμο γιά να φτάσει σε ένα επίπεδο αρκετά αξιόπιστο.
Σχετικά με τα 8 εκατ. και την αγορά μεταχειρισμένου Impreza του 2000, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: πρόκειται γιά το WRX των 218hp? Το S3 τουλάχιστον στο πρόσφατο test-Ειδικές διαδρομές στην πίστα έδειξαν ότι δεν ήταν ιδιαίτερα πιό αργό από το 'φτιαγμένο' Impreza WRX των 255hp. Aν δε, λάβει κανείς υπόψη ότι τα S3 γιά πλάκα φτάνουν τα 280hp γιατί έχουν από πλευράς κινητήρα το υπόβαθρο (σφυρήλατα έμβολα, κλπ)-ενώ τα WRX ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ γιά πάνω από 250-άντε 260 hp (πρέπει να βάλει κανείς τα έμβολα του STI αν δεν θέλει να παίζει Ρώσικη ρουλέτα με τον κινητήρα)-και με αναρτήσεις όπως η ΜΤΜ ξέρει , τότε άντε γειά. Προσοχή γιατί στα Νότια προάστεια κυκλοφορούν τρία S3 από 330-420hp το καθένα (βλέπε ΜΤΜ), που κάνουν πλάκα τρομοκρατώντας ανυποψίαστους 'γρήγορους' οικογενειάρχες-κατόχους Impreza και μάλιστα και STI. Eτυχε να είμαι μιά φορά συνοδηγός σε ένα από τα 'αθώα' S3 (ξέρεις αυτά με το Haldex που δεν κρατάνε ) στον περιφερειακό της Κατεχάκη (ναι με τις στροφές με κάκιστη κλίση) και το γέλοιο που κάναμε με ένα STI δεν περιγράφεται; 2 ολόκληρες στροφές υπέρ του 'απαράδεκτου' S3... . Γι' αυτό και δεν θα το πάρω γιατί είναι 'ανάγωγο'...
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΥΤΑ
Chris
-
Εγώ πάντως δεν έχω δεί ΚΑΝΕΝΑ Vti που να βγάζει μπλεδίζοντα (πως το είπες;) καπνό.Και το δικό μου που το είχα 7 χρόνια και είχα κάνει 170000χλμ (μπορώ να δώσω και νούμερο πινακίδων) δεν έκαψε ούτε σταγόνα και πήγαινε σαν το διάολο.Είπαμε...όχι κι έτσι.Ξέρεις κι εσύ ότι ΟΛΑ τα Audi με τον κινητήρα των 1800 turbo ΟΛΑ μα ΟΛΑ η μηχανή τους πέφτει μετά από 1 χρόνο;ΟΧΙ;;;Το ξέρω έτσι το είπα!!Κατάλαβες τι θέλω να πώ;Το πιο εύκολο πράγμα είναι να αναθεματίζουμε άλλα αυτοκίνητα,κινητήρες κλπ κλπ.Δε γίνεται σε όλο τον πλανήτη κάποιους κινητήρες να τους δίνουν βραβεία και σε μια γωνίτσα του να τους βγάζουμε σκάρτους.Αλίμονο ρε παιδιά.Λίγο σεβασμό (όχι στη Honda ή στην AUDI ή δεν ξέρω κι εγώ που) στην τεχνολογία και στους μηχανικούς που μας δίνουν κάποιες φορές αυτοκίνητα ή κινητήρες διαμάντια.
-
Ναι, σωστά μάντεψες μου αρέσει η ιστορία αν και 'θετικός' άνθρωπος. Γιά ένα και μόνο λόγο: γιατί δείχνει το παρόν και σηματοδοτεί το μέλλον. Υπό αυτή την έννοια όποιοι έχουν ιστορία βαρειά στην αυτοκίνηση, βλέπε Audi/VAG και Lancia/Alfa έδειξαν ότι ήταν σχεδόν πάντα μπροστά. Αναφέρεσαι προφανώς σε μιά εποχή με τα υποτονικά Αudi και Golf στο τέλος της 10-ετίας 80', όπου η Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία έιχε περιπέσει στη μιζέρια της χαμηλής κατανάλωσης. Συμφωνώ αλλά εδώ οφείλουμε να δούμε το πρίν και την συνέχεια. Ποιός έβγαλε το πρώτο GTI και ποιοί ακολούθησαν? Θυμάσαι πως κοίταζαν επί χρόνια το Golf GTI όλοι οι άλλοι κατασκευαστές γρήγορων αυτοκινήτων? Είχα την τύχη να έχω επί 4 χρόνια περίπου στην Αγγλία (μεταξύ 1988-1992) ένα VW-Scirocco GTI (μιά ποιό sport έκδοση του Golf) δεύτερο χέρι με μετατροπή από ΑΒΤ (145hp); με μία λέξη Killer Car, κράτημα άπιαστο από άλλο πλανήτη. Κανένα εκκολαπτόμενο GTI της εποχής δεν μπορούσε να σταθεί δίπλα του. Οταν οι Γερμανοί έβγαζαν injection αρχές 80', οι υπόλοιποι το αντιλαμβάνονταν σαν αυτό που βγάζει την μπύρα στις μπυραρίες .
Και πάμε στη συνέχεια στον κινητήρα 1.8Τ του VAG, που έχουμε ξανασυζητήσει εν πολλοίς σε αυτό το Forum. Σε ρωτάω ποιός κατόρθωσε να βγάλει έναν τόσο αξιόπιστο 'συμβατικό' κινητήρα με turbo που να έχει αντέξει στο χρόνο και στα τσιγκλήματα των ιδιοκτητών του? Γιά πλάκα και με επαναπρογραμματισμό μόνο φτάνει τα 200-210 hp (βλέπε ΑΒΤ, ΜΤΜ, ΑPR, AmD, Oettinger, κλπ. Σημειωτέον ότι εγώ και κάποιος άλλος φίλος στο Forum μετρήσαμε στο δυναμόμετρο 210hp από τους 193 υποσχόμενους ). Ναι σε Οctavia που ήταν τσέχικο και σου (σας) κάνει εντύπωση, επειδή κάποτε γελάγαμε με τα Skoda. Κάποτε όμως και οι ίδιοι οι Γάλλοι, που σέβονταν τον ευατό τους ως οδηγοί, γέλαγαν με τα Peugeot και τις μανιβέλλες, και δεν ήταν μακρυά 1970-αρχές 1980.Τώρα όσο γιά τα πολυβάλβιδα () μοτέρ των Ιαπώνων και τεχνολογίες VTEC με αποδόσεις 120hp/litre στις 8500-9000 στροφές (μιά κορυφή της καμπύλης) και ροπή κουκουρούκου ( ), γιά την αντίστοιχη ιπποδύναμη, η οποία βγαίνει στις 6-6500 rpm, νομίζω ότι είναι εύκολο να φτιάχνεις κινητήρα με τη φιλοσοφία μοτοσυκλέτας. Και άν κατορθώσεις να στροφάρει στις 10000rpm, τότε θα πάρεις 140hp/litre, και τι έγινε. Εχεται δεί πόσα VTI έβγαζαν λευκομπλεδίζοντα συννεφάκια από τις εξατμίσεις τους και πόσα σέρνονταν στους δρόμους από τον κινητήρα μετά από 2 χρόνια, και πόσα έγβαζαν την ιπποδύναμη που υπόσχονταν? Χωρίς να θέλω να μηδενίσω αυτή την τεχνολογία, η οποία πιστεύω ότι έχει να προσφέρει, θεωρώ ότι χρειάζεται ακόμη πολύ δρόμο γιά να φτάσει σε ένα επίπεδο αρκετά αξιόπιστο.
Σχετικά με τα 8 εκατ. και την αγορά μεταχειρισμένου Impreza του 2000, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: πρόκειται γιά το WRX των 218hp? Το S3 τουλάχιστον στο πρόσφατο test-Ειδικές διαδρομές στην πίστα έδειξαν ότι δεν ήταν ιδιαίτερα πιό αργό από το 'φτιαγμένο' Impreza WRX των 255hp. Aν δε, λάβει κανείς υπόψη ότι τα S3 γιά πλάκα φτάνουν τα 280hp γιατί έχουν από πλευράς κινητήρα το υπόβαθρο (σφυρήλατα έμβολα, κλπ)-ενώ τα WRX ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ γιά πάνω από 250-άντε 260 hp (πρέπει να βάλει κανείς τα έμβολα του STI αν δεν θέλει να παίζει Ρώσικη ρουλέτα με τον κινητήρα)-και με αναρτήσεις όπως η ΜΤΜ ξέρει , τότε άντε γειά. Προσοχή γιατί στα Νότια προάστεια κυκλοφορούν τρία S3 από 330-420hp το καθένα (βλέπε ΜΤΜ), που κάνουν πλάκα τρομοκρατώντας ανυποψίαστους 'γρήγορους' οικογενειάρχες-κατόχους Impreza και μάλιστα και STI. Eτυχε να είμαι μιά φορά συνοδηγός σε ένα από τα 'αθώα' S3 (ξέρεις αυτά με το Haldex που δεν κρατάνε ) στον περιφερειακό της Κατεχάκη (ναι με τις στροφές με κάκιστη κλίση) και το γέλοιο που κάναμε με ένα STI δεν περιγράφεται; 2 ολόκληρες στροφές υπέρ του 'απαράδεκτου' S3... . Γι' αυτό και δεν θα το πάρω γιατί είναι 'ανάγωγο'...
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΥΤΑ
[list:36oemi3f]Φιλε ckosm με καλυψες ΑΠΟΛΥΤΑ[/list:u:36oemi3f][list:36oemi3f]Οχι ποιο πολυ γιτι συμφωνουμε αλλα τα εχω πει και παλιοτερα(απο εποχη.........otto εως σημερα)και το θεωρησα λιγο κουραστικο!! Απλα ηθελα να πω η συγκριση μεταξυ δυο αυτοκινητων με ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ τους βαζει ολους στη θεση τους.Απο εκει και επειτα ερχεται ο συμβιβασμος Οτι δινεις παιρνεις και ΚΑΝΕΝΑΣ δε χαριζει σε κανεναν τιποτα για να του προσφερει το καλυτερο [/list:u:36oemi3f][list:36oemi3f]Παληκαρια τα S3 ειναι ΦΟΒΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ Μην τα υποτιματε, να μην την πατηστε [/list:u:36oemi3f]
-
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ FORUM ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ! ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ CKOSM (ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑ) ΠΕΡΙΜΕΝΑ 'ΜΑΧΗ' ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ 'ΕΣΟΥΡΑ'! ΟΜΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ Η 'ΜΟΥΡΛΑ' ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ:
Και το πετυχες με το παραπανω(εγω νομιζα καινουριο)
Ε ΡΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΝΑ ΤΟ ΛΟΤΤΟ!
Θα σκεφτομουμ βεβαια και αλλες επιλογες οπως CUPRA R η Golf 1.8T καινουρια το οποιο φτανουν τα 240 αλογα για πλακα και με λιγα χρηματα Golf 1.8T μεταχειρισμενο και απο τη μαντρα κατευθειαν μοτερ S3 kαι 2ο σταδιο Βλεπεις οτι υπαρχουν παντα επιλογες αλλα ειναι θεμα το τι ζηταει ο καθενας.Τωρα το οτι τα δυο ποιο πανω δεν ειναι τετρακινητα............ειπαμε δεν μπορεις να τα εχεις ολα αλλα και η μπροστοκουνα εχει κι αυτη τις χαρες της
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΙΣ 'ΜΠΡΟΣΤΟΚΟΥΝΕΣ'. ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΩ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΓΥΑΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΩ ΤΟ ΔΕΞΙ ΠΟΔΙ ΑΝΑΛΟΓΑ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ 'ΔΙΑΣΥΡΜΟ' ΤΟΥ 2ΛΙΤΡΟΥ ΣΑΝΝΥ ΜΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΙΒΙΚ 1.3 ΜΙΑ ΒΡΟΧΕΡΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ 'ΚΟΝΤΡΑ' ΤΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΝ! Σ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΑΤΙΑ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΩ 240 ΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ ΣΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΜΠΑΤΟ ΜΟΤΕΡ!Αν η subaru στα ιδια χρηματα(καινουριο)διεθετε και την αναλογη ποιοτητα σε ασφαλεια σκαφος εσωτερικο(ο εξοπλισμος δε μου λεει τιποτα)τοτε θα ελεγα μαγκια της.Αλλα βλεπεις ειναι ενας τροπος να πουλησεις και να χτυπησεις τον ανταγωνισμο στα πλευρα.
ΦΙΛΕ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΟΤΣΑ ΤΟΥ ΣΟΥΜΠΑΡΟΥ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΛΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΑ, ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΣΑΣΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΙΑΥΤΑ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Η ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΚΑΜΠΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.(ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 106 ΡΑΛΛΥ Η ΤΟ S3 ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΩΜΕΝ ΑΛΛΩΣΤΕ).
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΚΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.Ποτε θα με δεις προς τα κατω καμια κυριακη να στρωθουμε σαν ανθρωποι με το αλλο μας χομπυ(λεγε με και φραπεδια).Ετοιμος για πυροβολημα ειμαι να δουμε .....ποτε?
ΑΝΤΕ ΝΤΕ! ΤΙ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ;
Ποιός έβγαλε το πρώτο GTI και ποιοί ακολούθησαν? Θυμάσαι πως κοίταζαν επί χρόνια το Golf GTI όλοι οι άλλοι κατασκευαστές γρήγορων αυτοκινήτων? Είχα την τύχη να έχω επί 4 χρόνια περίπου στην Αγγλία (μεταξύ 1988-1992) ένα VW-Scirocco GTI (μιά ποιό sport έκδοση του Golf) δεύτερο χέρι με μετατροπή από ΑΒΤ (145hp); με μία λέξη Killer Car, κράτημα άπιαστο από άλλο πλανήτη. Κανένα εκκολαπτόμενο GTI της εποχής δεν μπορούσε να σταθεί δίπλα του. Οταν οι Γερμανοί έβγαζαν injection αρχές 80', οι υπόλοιποι το αντιλαμβάνονταν σαν αυτό που βγάζει την μπύρα στις μπυραρίες .
ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΑ! ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΩ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΤΟ GOLF GTI ΤΟ ΛΕΩ ΣΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ.
Και πάμε στη συνέχεια στον κινητήρα 1.8Τ του VAG, που έχουμε ξανασυζητήσει εν πολλοίς σε αυτό το Forum. Σε ρωτάω ποιός κατόρθωσε να βγάλει έναν τόσο αξιόπιστο 'συμβατικό' κινητήρα με turbo που να έχει αντέξει στο χρόνο και στα τσιγκλήματα των ιδιοκτητών του? Γιά πλάκα και με επαναπρογραμματισμό μόνο φτάνει τα 200-210 hp (βλέπε ΑΒΤ, ΜΤΜ, ΑPR, AmD, Oettinger, κλπ. Σημειωτέον ότι εγώ και κάποιος άλλος φίλος στο Forum μετρήσαμε στο δυναμόμετρο 210hp από τους 193 υποσχόμενους ). Ναι σε Οctavia που ήταν τσέχικο και σου (σας) κάνει εντύπωση, επειδή κάποτε γελάγαμε με τα Skoda. Κάποτε όμως και οι ίδιοι οι Γάλλοι, που σέβονταν τον ευατό τους ως οδηγοί, γέλαγαν με τα Peugeot και τις μανιβέλλες, και δεν ήταν μακρυά 1970-αρχές 1980.
ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΚΤΑΒΙΑ (ΤΑ ΤΟΥΡΜΠΑΤΑ ΠΑΝΤΑ) ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΣΠΟΡ ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ.
ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΚΑΤΙ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΜΠΑΤΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΜΕ
ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΙΕΣΗ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΤΩΡΑ ΑΝ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΑΥΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥ ΙΜΠΡΕΖΑ ΠΧ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ. ΑΠΛΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΨΗΦΙΖΩ ΙΑΠΩΝΙΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΣΟΥΜΠΑΡΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.Σχετικά με τα 8 εκατ. και την αγορά μεταχειρισμένου Impreza του 2000, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: πρόκειται γιά το WRX των 218hp?
ΝΑΙ ΜΕ ΤΑ 218 ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΗΡΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΠΟΥ 240. ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ S3 KAI TT ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ, ΠΡΙΝ Η ΣΟΥΜΠΑΡΟΥ (ΣΤΑ ΑΠΛΑ WRX NEAΣ ΓΕΝΙΑΣ) ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 100 ΚΙΛΑ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.
Aν δε, λάβει κανείς υπόψη ότι τα S3 γιά πλάκα φτάνουν τα 280hp γιατί έχουν από πλευράς κινητήρα το υπόβαθρο (σφυρήλατα έμβολα, κλπ)-ενώ τα WRX ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ γιά πάνω από 250-άντε 260 hp (πρέπει να βάλει κανείς τα έμβολα του STI αν δεν θέλει να παίζει Ρώσικη ρουλέτα με τον κινητήρα)
ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ WRX ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΙΜΠΡΕΖΑ GT ΠΟΥ 'ΠΑΙΖΟΥΝ' ΣΤΑ 300 ΑΤΙΑ ΜΕ ΜΑΜΙΣΙΑ ΕΜΒΟΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΣΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΕΠΙΣΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ, ΝΑ ΣΕ ΦΕΡΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ WRX ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΑΙΣΙΩΣ ΣΤΑ 350, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΜΑΜΙΣΙΑ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΟΥΜΠΑΡΟΥ 1 ΕΤΟΥΣ!
Προσοχή γιατί στα Νότια προάστεια κυκλοφορούν τρία S3 από 330-420hp το καθένα (βλέπε ΜΤΜ), που κάνουν πλάκα τρομοκρατώντας ανυποψίαστους 'γρήγορους' οικογενειάρχες-κατόχους Impreza και μάλιστα και STI.
ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΤΕ ΕΝ ΞΕΡΕΙΣ! ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑΡΛΕΤ 1300 ΜΕ 250PS! KAI AMA ΛΑΧΕΙ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΙΜΠΡΕΖΑ ΚΑΙ ΣΕ S3 ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ! (ΕΝΤΑΞΕΙ ΝΟΡΜΑΛ!) ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ;
-
ΥΓ. ΣΤΡΑΤΗ ΠΕΤΑΞΕΣ ΤΗ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ .... ΓΙΟΚ!
-
Για να ανακεφαλαιωσουμε...
Μεχρι στιγμης εχουμε καταληξει στα εξης αξιολογα συμπερασματα:
- ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΣΤΡΟΦΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
- ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΙΚΩΝ ΙΑΠΩΝΕΣ
- ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ
- ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΚΤΕΟ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ
- ΝΤΟΥΣΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΡΑΤΑ ΠΡΩΤΗ (δεν αντεχα...)
-
ΒΛΑΣΣΗ ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΝΟΙ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ!
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ ΟΜΩΣ. ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΡΟΑΙΣΘΗΜΑ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ! ΛΕΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ Μ3; -
ΟΜΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ Η 'ΜΟΥΡΛΑ' ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
[list:119r1vkb]Για δεσιμοοοο [/list:u:119r1vkb]>Ε ΡΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΝΑ ΤΟ ΛΟΤΤΟ
[list:119r1vkb]RS6 και κατευθειαν στο πρωτο μου ξαδερφο(ΜΤΜ ) για 15ο σταδιο [/list:u:119r1vkb]>ΑΝΤΕ ΝΤΕ! ΤΙ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ;
[list:119r1vkb]Ελα εσυ ρε Αφου εισαι ποιο γρηγορος (τριχες γρηγορος, αλλα....λεμε τωρα)Καλα που εστειλες και e-mail ρε συ [/list:u:119r1vkb]>ΤΟ GOLF GTI ΤΟ ΛΕΩ ΣΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ.
[list:119r1vkb]Ωπαα Δηλ εχω εργαλειο ΝΑ ΟΥΜΕ [/list:u:119r1vkb]>ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΤΕ ΕΝ ΞΕΡΕΙΣ! ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑΡΛΕΤ 1300 ΜΕ 250PS! KAI AMA ΛΑΧΕΙ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΙΜΠΡΕΖΑ ΚΑΙ ΣΕ S3 ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ! (ΕΝΤΑΞΕΙ ΝΟΡΜΑΛ!) ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ;
[list:119r1vkb]Ε καλα τωρα!!Εχει και χιλιαρι που κουρευει σαζμαν καθε μηνα Μεταροπες ειναι οσα αλογα σε δινει το δυναμομετρο να τα δουλευεις ΠΑΝΤΑ και οχι με κλεισες βαλβιδες(αρα παμε με τη μιση αποδοση)και στα ζορια ΟΝ Παν το καμια 10αρια χιλιομετρα overboost το τσιταρισμενο και ελα να μου πεις[/list:u:119r1vkb]
-
ΒΛΑΣΣΗ ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΝΟΙ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ!
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ ΟΜΩΣ. ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΡΟΑΙΣΘΗΜΑ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ! ΛΕΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ Μ3;[list:3aspof71]Ρε τερας Δε σε σταματησε η φαγουρα, ετσι? [/list:u:3aspof71][list:3aspof71]Εμ τι θα ειναι το παληκαρι?Ρυζοφαγος? [/list:u:3aspof71][list:3aspof71]Δε φενεται οτι ειναι σπιρτο αναμενο? [/list:u:3aspof71]
-
RS6 και κατευθειαν στο πρωτο μου ξαδερφο(ΜΤΜ ) για 15ο σταδιο
SKYLINE R34 VSPEC ΜΕ ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ, ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ. ΜΕΤΑ ΦΕΡΕ ΕΣΥ RS6 50OY ΣΤΑΔΙΟΥ! (ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΟΝΕΙΡΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ!)
Ελα εσυ ρε Αφου εισαι ποιο γρηγορος (τριχες γρηγορος, αλλα....λεμε τωρα)Καλα που εστειλες και e-mail ρε συ
ΕΣΤΕΙΛΑ MAIL ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ!
Εμ τι θα ειναι το παληκαρι?Ρυζοφαγος?
ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ (ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ!) ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΥΖΟΦΑΓΟΣ!
-
Βρε παιδιά ηρεμήστε! Έλεος πια. Όλα τα σωστά αυτοκίνητα είναι ευπρόσδεκτα. Αλλωστε ο καθένας έχει τα γούστα του το αποτέλεσμα όμως μετράει. Το αποτέλεσμα το βλέπει ο καθένας μας στο δρόμο όταν οδηγεί σβέλτα το αυτοκίνητάκι του (συγνώμη σε όσους διαθέτουν Ferrari ή κάτι παραπλήσιο για εσάς ισχύει αυτοκινητο).
Τώρα αν το φτιάχνει η Fuji (Subaru) η FIAT (Alfa) ή δεν φαντάζομαι και εγώ ποιός που εδρέυει κάπου στον πλανήτη Γη ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.
Ας ήταν όλα τα αυτοκίνητα οπως μερικά διαμάντια απο Ευρώπη, Ιαπωνία ή Αμερική και ας τα έφτιαχναν στον Άρη τα πράσινα ανθρωπάκια.
-
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ FORUM ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ! ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ CKOSM (ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑ) ΠΕΡΙΜΕΝΑ 'ΜΑΧΗ' ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ 'ΕΣΟΥΡΑ'! ΟΜΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ Η 'ΜΟΥΡΛΑ' ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ:
Mε λένε Χρήστο (υπογράφω Chris). Φιλικά σου θυμίζω ότι οι 'μάχες' δίνονται στα 'πεδία των μαχών' , και όχι πίσω από την οθόνη ενός Η/Υ!!! Αυτή είναι η άποψη μου και πιστεύω να συμφωνείς. Από εκεί και πέρα η τρέλα που μας ενώνει αποτελεί τη φλόγα που συντηρεί τη συζήτηση σε αυτό το Forum.
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΙΣ 'ΜΠΡΟΣΤΟΚΟΥΝΕΣ'. ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΩ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΓΥΑΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΩ ΤΟ ΔΕΞΙ ΠΟΔΙ ΑΝΑΛΟΓΑ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ 'ΔΙΑΣΥΡΜΟ' ΤΟΥ 2ΛΙΤΡΟΥ ΣΑΝΝΥ ΜΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΙΒΙΚ 1.3 ΜΙΑ ΒΡΟΧΕΡΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ 'ΚΟΝΤΡΑ' ΤΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΝ! Σ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΑΤΙΑ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΩ 240 ΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ ΣΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΜΠΑΤΟ ΜΟΤΕΡ!Eγώ πάντως παρότι με αυτοκίνητο VAG 1.8T 210hp και sport ανάρτηση δεν έχω τέτοιο πρόβλημα...
ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΜΠΑΤΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΙΕΣΗ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΤΩΡΑ ΑΝ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΑΥΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥ ΙΜΠΡΕΖΑ ΠΧ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ. ΑΠΛΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΨΗΦΙΖΩ ΙΑΠΩΝΙΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΣΟΥΜΠΑΡΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.
Συμφωνώ εν μέρει μόνο, γιατί και στο παρελθόν 'βελτιωμένοι' turbo κινητήρες (αύξηση πίεσης με πιεσοστατικές βαλβίδες προ εποχής ECU)άλλων εταιρειών παρέδιδαν εύκολα το πνεύμα. Τώρα βέβαια πέραν των 1.8Τ-VAG και των turbo της Subaru και Mitsubishi σε 'συμβατικά' αυτοκίνητα δεν ξέρω κανένα άλλο turbo που να αναβαθμίζεται με τόση αξιοπιστία. Να ξεκαθαρίσω ότι σε προηγούμενο μήνυμα σε ρώτησα ρητορικά αν ξέρεις την Prodrive και Ralliart, όχι γιά να ελέγξω τις γνώσεις σου (προς Θεού), αλλά γιά να σου υπενθυμίσω ότι αυτές ήταν και είναι υπεύθυνες γιά το σχεδιασμό και εξέλιξη των κινητήρων των Impreza και Mitsubishi Evo. Πότε οι αντίστοιχες Ιαπωνικές εταιρείες έβαλαν σε καθημερινό αυτοκίνητό τους turbo? Ποτέ! Μόνο η εμπλοκή στους αγώνες και τα εκτός Ιαπωνίας αγωνιστικά τους τμήματα (βλέπε Prodrive και Ralliart) έφεραν στο προσκήνιο αυτά τα αυτοκίνητα. Αυτό είναι ξεκάθαρο πλέον.
ΝΑΙ ΜΕ ΤΑ 218 ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΗΡΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΠΟΥ 240. ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ S3 KAI TT ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ, ΠΡΙΝ Η ΣΟΥΜΠΑΡΟΥ (ΣΤΑ ΑΠΛΑ WRX NEAΣ ΓΕΝΙΑΣ) ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 100 ΚΙΛΑ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.
Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να ήταν από MEVAPOWER με μετατροπή της Prodrive (η ελληνική Subaru το αναβαθμίζει λέει στα 255hp μόνο με πρόγραμμα ; φίλος μου κάτοχος τέτοιου WRX της Subaru που υποτίθεται του το 'έφτιαξαν' στα 255hp μέτρησε 239hp .
Φαντάζομαι να διάβασες το προσφατο τεύχος των 4Τ με τα Subaru Impreza STI των 265 και 330hp (της ελληνικής αντιπροσωπείας) πόσο έβγαζαν στό δυναμόμετρο: 249hp (αυτό των 265) και 279hp (το βελτιωμένο των 330) . Και μάλιστα οι 4Τ έγραψαν ευγενικά ότι αυτό των 330hp πρέπει να είχε κάποιο πρόβλημα στην απόδοση της ιπποδύναμης, και ότι η πραγματική διαφορά από το normal STI δεν ήταν ως όφειλε της τάξης των 65hp αλλά 28hp . Kαι το κόστος της μετατροπής στα 5.800 Euro περίπου, ποσόν καθόλου ευκαταφρόνητο!ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ WRX ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΙΜΠΡΕΖΑ GT ΠΟΥ 'ΠΑΙΖΟΥΝ' ΣΤΑ 300 ΑΤΙΑ ΜΕ ΜΑΜΙΣΙΑ ΕΜΒΟΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΣΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΕΠΙΣΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ, ΝΑ ΣΕ ΦΕΡΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ WRX ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΑΙΣΙΩΣ ΣΤΑ 350, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΜΑΜΙΣΙΑ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΟΥΜΠΑΡΟΥ 1 ΕΤΟΥΣ!
Πάντως όλοι οι σοβαροί βελτιωτές Subaru για τα GT και WRX Impreza γιά αναβαθμίσεις >250hp συστήνουν αντικατάσταση εμβόλων-μπιελών με πιό ανθεκτικές από το STI γιά να έχει κανείς το κεφάλι του ήσυχο. Αλλιώς παίζει κανείς με τις πιθανότητες. Σίγουρα, όπως αναφερεις θα υπάρχουν και WRX και GT με εργοστασιακά έμβολα και 300-350hp χωρίς πρόβλημα, και σίγουρα εξαρτάται και από km, χρήση, κλπ. Αν όμως διαβάσει κανείς στο site scoobynet, που παρέχει πολλές χρήσιμες και αξιόπιστες πληροφορίες γιά Subaru (πιστεύω ότι ήδη το γνωρίζεις) θα επιβεβαιώσει αυτό που ισχυρίστηκα. Aντίθετα ο κινητήρας του Evo (επειδή προφανώς βγαίνει κατευθείαν με 280+hp θεωρείται πιό αλεξίσφαιρος)
Πάντως ο κινητήρας του S3 θεωρείται εντυπωσιακά αλεξίσφαιρος και αξιόπιστος σε μετατροπές μέχρι και 450hp. Και μετά βέβαια γιά αυτούς που αγαπούν τα 'ιπποφορβεία', με εμβολα από Audi-RS4 μπορεί να φτάσει τα 600hp .ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΤΕ ΕΝ ΞΕΡΕΙΣ! ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑΡΛΕΤ 1300 ΜΕ 250PS! KAI AMA ΛΑΧΕΙ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΙΜΠΡΕΖΑ ΚΑΙ ΣΕ S3 ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ! (ΕΝΤΑΞΕΙ ΝΟΡΜΑΛ!) ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ;
Σώστα! Μήπως και όταν το οδηγούν και οι γιαγιάδες μας
Οπως διαπιστώνεις πέραν του γοητευτικού περαλθόντος, με ενδιαφέρει πολύ το παρόν και το μέλλον των 'πραγματικών' αυτοκινήτων
Φιλικά πάντα,
Chris
-
Ο χρήστης GTA έγραψε:
Επιμένω επί της ουσίας και προτείνω καφέ για κουβέντα τις επόμενες ημέρες...
Μέχρι τότε...
το 7αρι πάει αέρα και προσφέρει ευχαρίστηση με πολύ λιγότερα χρήματα... Αν όμως, λέμε αν τα είχαμε τα χρήματα δεν τείθεται θέμα... Βαδίζουν αλλοιώς τα κουπέ από το Τσουφενχ... Ακόμα και η Ναόμι με τους 300 (μιά απλή καρέρα-2, 996 του 97 Δεκ ήταν...) που μένει πίσω από 7 αρια και Sti αφήνει άλλες γεύσεις. ισως μάλιστα η διαφορά είναι ανάλογη του κόστους...
Σκαιλάιν τώρα! Απαιχτο... το 1ης, το 2ης το 3ης γενιάς και όλα... αλλά πούντο; Θεωρητικό είναι! Στην αγγλία αν και ίσως...
RS6 δεν ε΄χω δοκιμάσει... Σαν κονσεπτ το θεωρώ υπερβολή... Λατρεύω το S3 και βέβαια μία οποιαδήποτε Μ3. Είτε του 85, είτε του 2005... Εχουν άποψη... Αντέχουν στο χρόνο...
Στους 4Τ Φεβρ θα βρείτε S3vsWRX-5θυρο, ωραίο κομμάτι! Αλλος θα πάρει το ένα, άλλος το άλλο... Εν τέλει....
ΣΧΣτρατη σε χαιρετώ και εγώ με τη σειρά μου και καλή μας χρονιά. Αν και δεν γνωριζόμαστε από κοντά, εγώ σε παρακολουθώ... χρόνια τώρα!
Καλά το είπες και ξαναπέστο; Αχ αυτό το κουπέ απ' το Τσουφενχάουζεν! Τρελαίνει και ξελογιάζει πραγματικά . Ενα τέτοιο οδήγησα γιά μισή ώρα προ 10-ετίας περίπου στην Αγγλία και το βλέπω ακόμα στο ύπνο μου (και μόνο).
Πάντως μέσω του Forum να σε συγχαρώ γιά το άρθρο σου στο 'Εν Ριπή' στο τεύχος του Νοέμβρη με θέμα 'Η μάχη της φτερούγας'. Απαιχτος ο παίχτης...!!! Επιασες το νόημα δάσκαλε.
Η συνέχεια αυτής της 'Μάχης της Φτερούγας' είναι εδώ, σε αυτό το θέμα. Δεν έχω διαβάσει πιό γλαφυρή και διασκεδαστική περιγραφή από αυτή τη στήλη. Ειλικρινά το χάρηκα πολύ και πάλι μπράβο σου!Πρέπει να βρεθούμε και με τα άλλα παιδιά γιά καφέ και κουβέντα! Ορισε εσύ το γήπεδο και ημέρα.
Chris
Χρήστος, 41 ετών, Aθήνα (ckosm)
-
[list:1rozgowu][/list:u:1rozgowu][list:1rozgowu][/list:u:1rozgowu]
-
Mε λένε Χρήστο (υπογράφω Chris). Φιλικά σου θυμίζω ότι οι 'μάχες' δίνονται στα 'πεδία των μαχών' , και όχι πίσω από την οθόνη ενός Η/Υ!!! Αυτή είναι η άποψη μου και πιστεύω να συμφωνείς. Από εκεί και πέρα η τρέλα που μας ενώνει αποτελεί τη φλόγα που συντηρεί τη συζήτηση σε αυτό το Forum.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΛΛΑ ΟΧΙ 100% ΧΡΗΣΤΟ. Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΝΩ 'ΜΑΧΕΣ' ΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ (ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΠΑΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ).
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ(Η ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ), Ο ΤΥΠΑΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΜΠΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ (ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Η ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΛΟΓΑ ΕΧΕΙ ΤΟ 'ΡΓΑΛΕΙΟ') ΠΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ 'ΞΕΡΕΤΕ ΣΕ ΤΙ ΑΜΑΞΙ ΕΡΙΞΑ ΣΗΜΕΡΑ;'
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑ, ΑΣ ΠΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.Eγώ πάντως παρότι με αυτοκίνητο VAG 1.8T 210hp και sport ανάρτηση δεν έχω τέτοιο πρόβλημα...
ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΠΙΝ (ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΠΙΜΠΛΙΚΙΑ) ΕΝ ΔΡΑΣΗ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ....
Να ξεκαθαρίσω ότι σε προηγούμενο μήνυμα σε ρώτησα ρητορικά αν ξέρεις την Prodrive και Ralliart, όχι γιά να ελέγξω τις γνώσεις σου (προς Θεού), αλλά γιά να σου υπενθυμίσω ότι αυτές ήταν και είναι υπεύθυνες γιά το σχεδιασμό και εξέλιξη των κινητήρων των Impreza και Mitsubishi Evo. Πότε οι αντίστοιχες Ιαπωνικές εταιρείες έβαλαν σε καθημερινό αυτοκίνητό τους turbo? Ποτέ! Μόνο η εμπλοκή στους αγώνες και τα εκτός Ιαπωνίας αγωνιστικά τους τμήματα (βλέπε Prodrive και Ralliart) έφεραν στο προσκήνιο αυτά τα αυτοκίνητα.
ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΧΙ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ! ΤΑ ΜΟΤΕΡ ΑΥΤΑ ΠΡΟΫΠΗΡΧΑΝ ΣΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΟΥΜΠΑΡΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ STI (SUBARU TECHNICA INTERNATIONAL) OXI PRODRIVE. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΑΠΩΝΙΚΗ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΓΛΙΚΗ) ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ 'ΟΠΛΩΝ' ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΣΟΥΜΠΑΡΟΥ (ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ 'Μ' (MOTORSPORT) THΣ BMW ΔΗΛΑΔΗ). ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η RALLY ART ΤΗΣ ΜΙΤΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
ΠΟΤΕ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ TURBO ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ; ΧΡΗΣΤΟ ΑΝ ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ (ΟΣΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΟΣΑ ΒΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΤΑΠΙΑ ΜΟΥ) ΙΣΩΣ ΓΙΝΩ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ. ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΕΡΙΚΑ (ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΟΜΩΣ).
ΜΙΤΣΟΥ ΓΚΑΛΑΝΤ ΚΑΙ ΣΑΠΟΡΟ 2.0 (185 ΙΠΠΟΙ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 80) ΝΙΣΣΑΝ ΣΙΛΒΙΑ 1.8 ΤΗΝ ΙΔΙΑ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ) ΕΠΟΧΗ, ΝΤΑΙΧΑΤΣΟΥ ΣΑΡΕΙΝΤ 1.0 (ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ 101 ΑΛΟΓΑΚΙΑ), ΝΙΣΣΑΝ 200 SX, 300 ZX , ΤΟΓΙΟΤΑ ΣΟΥΠΡΑ, ΣΤΑΡΛΕΤ 1.3, ΜΙΤΣΟΥ ECLIPS KAI GTO, CELICA GT-FOUR, ΣΟΥΖΟΥΚΙ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ (ΚΑΜΠΡΙΟ 800ΑΡΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ SMART ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ, ΤΟ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΠΡΙΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ!) KAI ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΘΡΟΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΑΖΙ!Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να ήταν από MEVAPOWER με μετατροπή της Prodrive (η ελληνική Subaru το αναβαθμίζει λέει στα 255hp μόνο με πρόγραμμα ; φίλος μου κάτοχος τέτοιου WRX της Subaru που υποτίθεται του το 'έφτιαξαν' στα 255hp μέτρησε 239hp .
ΟΧΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ TOΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ (ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΝ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΟΛΛΑ...). ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΤΟΥΡΜΠΑΤΑ ΜΟΤΕΡ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΟΙ 10-15 ΙΠΠΟΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ (ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΟ ΠΟΣΟ ΣΩΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ ΕΧΕΙ).
ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ, ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΟΥ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΝΑ ΨΙΛΟΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΑΙ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΤΕΡ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΥΜΠΑΡΟΥ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΩ ΣΕ ΠΟΛΛΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ (ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ). Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ 'ΕΓΚΕΦΑΛΑΚΙ' ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ (ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΥΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΕΛΤΙΩΤΕΣ, ΑΛΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ). Η ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΝΑ ΕΒΑΖΑΝ ΕΝΑΝ ΦΟΥΛ ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΟΤΕΡ ΚΑΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΣΥΝΕΔΕΑΝ ΤΟ LAPTOP ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΜΑ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.Τώρα αν το φτιάχνει η Fuji (Subaru) η FIAT (Alfa) ή δεν φαντάζομαι και εγώ ποιός που εδρέυει κάπου στον πλανήτη Γη ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.
Ας ήταν όλα τα αυτοκίνητα οπως μερικά διαμάντια απο Ευρώπη, Ιαπωνία ή Αμερική και ας τα έφτιαχναν στον Άρη τα πράσινα ανθρωπάκια.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ TO FOCUS COSWORTH; ΠΑΜΕ ΓΙΑ 2004; ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο G60 ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΩ! ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 2 ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
-
Α ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΗ; ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΠΑΙΧΤΟ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ.
ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΙΕΡΟΣΥΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΔΙΑΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΟΥΜΠΑ GT (320+ ΚΑΙ ΜΕ ΣΛΙΚ ΛΑΣΤΙΧΑ ΟΜΩΣ) ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ! ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ; -
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΛΛΑ ΟΧΙ 100% ΧΡΗΣΤΟ. Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΝΩ 'ΜΑΧΕΣ' ΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ (ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΠΑΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ).
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ(Η ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ), Ο ΤΥΠΑΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΜΠΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ (ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Η ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΛΟΓΑ ΕΧΕΙ ΤΟ 'ΡΓΑΛΕΙΟ') ΠΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ 'ΞΕΡΕΤΕ ΣΕ ΤΙ ΑΜΑΞΙ ΕΡΙΞΑ ΣΗΜΕΡΑ;'
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑ, ΑΣ ΠΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.Bρε Μιχάλη με παρεξήγησες... Δεν θα εννούσα ποτέ μα ποτέ τις μάχες των φαναριών. Αλλοίμονό μου άλλωστε στα 40 να κάνουμε τέτοιες μ@λ@κίες . Τα κάναμε αυτά προ 20-ετίας, έτσι γιά παιχνίδι.
ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΠΙΝ (ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΠΙΜΠΛΙΚΙΑ) ΕΝ ΔΡΑΣΗ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ....
Οταν είναι καλά ρυθμισμένο και δεν σου σπάει τα νεύρα, κανένα πρόβλημα. Θα μιλάς γιά anti-spin π.χ. Mercedes type που μπορεί να σε σταματήσει και μέσα στη στροφή. Μακρυά από εμάς, αλλά δεν είναι έτσι...
ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΧΙ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ! ΤΑ ΜΟΤΕΡ ΑΥΤΑ ΠΡΟΫΠΗΡΧΑΝ ΣΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΟΥΜΠΑΡΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ STI (SUBARU TECHNICA INTERNATIONAL) OXI PRODRIVE. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΑΠΩΝΙΚΗ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΓΛΙΚΗ) ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ 'ΟΠΛΩΝ' ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΣΟΥΜΠΑΡΟΥ (ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ 'Μ' (MOTORSPORT) THΣ BMW ΔΗΛΑΔΗ). ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η RALLY ART ΤΗΣ ΜΙΤΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
Ε ναι ΜΙχάλη, μόνο ατμοσφαιρικά μοτέρ, τα turbo μπήκαν από την εμπλοκή τους στους αγώνες και η τεχνογνωσία προήλθε από τα αγωνιστικά τμήματα.
ΠΟΤΕ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ TURBO ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ; ΧΡΗΣΤΟ ΑΝ ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ (ΟΣΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΟΣΑ ΒΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΤΑΠΙΑ ΜΟΥ) ΙΣΩΣ ΓΙΝΩ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ. ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΕΡΙΚΑ (ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΟΜΩΣ).
ΜΙΤΣΟΥ ΓΚΑΛΑΝΤ ΚΑΙ ΣΑΠΟΡΟ 2.0 (185 ΙΠΠΟΙ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 80) ΝΙΣΣΑΝ ΣΙΛΒΙΑ 1.8 ΤΗΝ ΙΔΙΑ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ) ΕΠΟΧΗ, ΝΤΑΙΧΑΤΣΟΥ ΣΑΡΕΙΝΤ 1.0 (ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ 101 ΑΛΟΓΑΚΙΑ), ΝΙΣΣΑΝ 200 SX, 300 ZX , ΤΟΓΙΟΤΑ ΣΟΥΠΡΑ, ΣΤΑΡΛΕΤ 1.3, ΜΙΤΣΟΥ ECLIPS KAI GTO, CELICA GT-FOUR, ΣΟΥΖΟΥΚΙ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ (ΚΑΜΠΡΙΟ 800ΑΡΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ SMART ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ, ΤΟ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΠΡΙΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ!) KAI ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΘΡΟΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΑΖΙ!Ναι αλλά τα είδες γιά πάνω από 1-2 χρόνια κυκλοφορίας αυτά τα Ιαπωνέζικα τουρμπάτα από τα φωτοαντιγραφικά τους, και γιατί; γιά λόγους αξιοπιστίας.
ΟΧΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ TOΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ (ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΝ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΟΛΛΑ...). ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΤΟΥΡΜΠΑΤΑ ΜΟΤΕΡ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΟΙ 10-15 ΙΠΠΟΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ (ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΟ ΠΟΣΟ ΣΩΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ ΕΧΕΙ).
Δεν διαφωνώ σε αυτά που λές, αλλά γιά πες μου σε παρακαλώ γιατί σε όλες τις μετατροπές τα 1.8Τ του VAG από οποιοδήποτε tuner δίνουν πάντα παραπάνω ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΑ, και ιδίως ροπές? Ολά τα S3 όταν λένε π.χ. 265hp είναι 285-290hp πραγματικά, και όταν λένε 310hp είναι 335hp πραγματικά, κλπ. Ολες μα όλες οι μετατροπές που υπόσχονται 193hp και 26.5kgm ροπής, βγάζουν πραγματικά 210hp και 30-33kgm ροπής, τα δε 210hp βγάζουν 230-235hp!
ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ, ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΟΥ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΝΑ ΨΙΛΟΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΑΙ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΤΕΡ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΥΜΠΑΡΟΥ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΩ ΣΕ ΠΟΛΛΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ (ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ). Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ 'ΕΓΚΕΦΑΛΑΚΙ' ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ (ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΥΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΕΛΤΙΩΤΕΣ, ΑΛΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ). Η ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΝΑ ΕΒΑΖΑΝ ΕΝΑΝ ΦΟΥΛ ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΟΤΕΡ ΚΑΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΣΥΝΕΔΕΑΝ ΤΟ LAPTOP ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΜΑ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.Συμφωνώ απόλυτα, και έχω ακούσει ότι οί καλοί βελτιωτές, όπως π.χ. Autoergonomics (Δεν ξέρω αν συμφωνείς) βάζουν νέο επαναπρογραμματιζόμενο εγκέφαλο (Motec) με άπειρες δυνατότητες ρυθμίσεων. Δεν μπορεί π.χ. η Prodrive με επαναπρογραμματισμό και αλλαγή όλης της εξάτμισης από την πολλαπλή και πίσω να βγάζει 240hp πραγματικά (ως πραγματικά υπεύθυνοι επαγγελματίες που είναι) και τα δικά μας 'τζιμάνια' (Subaru Motor Hellas) να λένε 255hp με πρόγραμμα μόνο . Τι είναι νομίζουν, θεοί?
Γειά χαρά,
Chris
-
Ε ναι ΜΙχάλη, μόνο ατμοσφαιρικά μοτέρ, τα turbo μπήκαν από την εμπλοκή τους στους αγώνες και η τεχνογνωσία προήλθε από τα αγωνιστικά τμήματα
ΣΥΜΦΩΝΩ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ Η ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΠΑΝΤΑ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ Ο (ΓΡΗΓΟΡΟΣ!) ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΑ ΣΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΜΙΤΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΓΑΛΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.Ναι αλλά τα είδες γιά πάνω από 1-2 χρόνια κυκλοφορίας αυτά τα Ιαπωνέζικα τουρμπάτα από τα φωτοαντιγραφικά τους, και γιατί; γιά λόγους αξιοπιστίας.
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΧΡΗΣΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΣΤΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΜΟΤΕΡ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΜΠΑΤΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΜΠΑΤΟ (ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΛΙΓΑ ΧΛΜ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ, ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΤΟΥΡΜΠΑΚΙ (ΣΑΡΕΙΝΤ) ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟ NISSAN 200SX ΕΠΙΣΗΣ. ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΜΠΡΕΖΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 96 ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ 15 ΕΚ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!
Δεν διαφωνώ σε αυτά που λές, αλλά γιά πες μου σε παρακαλώ γιατί σε όλες τις μετατροπές τα 1.8Τ του VAG από οποιοδήποτε tuner δίνουν πάντα παραπάνω ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΑ, και ιδίως ροπές? Ολά τα S3 όταν λένε π.χ. 265hp είναι 285-290hp πραγματικά, και όταν λένε 310hp είναι 335hp πραγματικά, κλπ. Ολες μα όλες οι μετατροπές που υπόσχονται 193hp και 26.5kgm ροπής, βγάζουν πραγματικά 210hp και 30-33kgm ροπής
ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΑΤΙΑ, ΘΑ ΣΕ ΠΑΩ ΕΓΩ ΣΕ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑΠΩΝΕΖΕΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΤΙ ΑΤΙΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ!
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΜΕ ΠΟΣΑ ΑΛΟΓΑ ΤΟ S3 ΚΑΝΕΙ 0-100 ΣΕ 5.8 ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΜΠΡΕΖΑ GT ΜΑΜΙΣΙΟ;(ΒΛΕΠΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ 4Τ)Συμφωνώ απόλυτα, και έχω ακούσει ότι οί καλοί βελτιωτές, όπως π.χ. Autoergonomics (Δεν ξέρω αν συμφωνείς) βάζουν νέο επαναπρογραμματιζόμενο εγκέφαλο (Motec) με άπειρες δυνατότητες ρυθμίσεων. Δεν μπορεί π.χ. η Prodrive με επαναπρογραμματισμό και αλλαγή όλης της εξάτμισης από την πολλαπλή και πίσω να βγάζει 240hp πραγματικά (ως πραγματικά υπεύθυνοι επαγγελματίες που είναι) και τα δικά μας 'τζιμάνια' (Subaru Motor Hellas) να λένε 255hp με πρόγραμμα μόνο . Τι είναι νομίζουν, θεοί?
ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑUTOERGONOMICS (ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΑΝΤΩΣ) ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΦΙΛΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ WRX ΤΟΥ, ΕΦΤΑΣΕ ΑΙΣΙΩΣ ΤΟΥΣ 350(ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΜΕΝΟΥΣ) ΙΠΠΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥΡΜΠΙΝΑΣ (ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ, ΡΟΥΛΕΜΑΝΑΤΗ) ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΕΓΚΕΦΑΛΑΚΙ(ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ) ΟΧΙ MOTEC. TOY ΕΔΩΣΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗ 1 ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΜΒΟΛΑ ΜΑΜΑΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΝΤΙΚΟΦΤΗ ΠΙΕΣΗΣ(ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.2) ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΦΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 255 ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΗ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΑΥΤΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΕ
ΙΑΠΩΝΙΑ vs ΕΥΡΩΠΗ vs USA