-
Πέρα από τις επενδύσεις πρέπει να ξεκαθαρίσει η στρατηγική. Μέχρι στιγμής διαβάζουμε πως θέλει να γίνει αντί BMW.
Πως; Είναι μια ερώτηση.
Και γιατί; Η δεύτερη.. -
@lap said in Alfa Romeo:
Πέρα από τις επενδύσεις πρέπει να ξεκαθαρίσει η στρατηγική. Μέχρι στιγμής διαβάζουμε πως θέλει να γίνει αντί BMW.
Πως; Είναι μια ερώτηση.
Και γιατί; Η δεύτερη..- Με τα δυναμικά χαρακτηριστικά.
- Γιατί ήταν έτσι εδώ και 50-60 χρόνια.
Δικιά μου σκέψη: θα το πετύχει. Μάλλον όχι, ίσως εαν κάνει σωστές κινήσεις σε 10-15 χρόνια. Η BMW είχε 30 χρόνια για να το πετύχει, όσα δλδ ήταν απούσα ως ανταγωνισμός η Άλφα. Δεύτερη δικιά μου άποψη ότι η Άλφα έχει πεθάνει από το 1986 περίπου....την κράτησαν με τεχνητή αναπνοή για να πουλάνε φύκια.
ΥΓ: Όλα τα παραπάνω ως ιδιοκτήτης Άλφα, έστω και μικρής!
-
@fanis75 said in Alfa Romeo:
@lap said in Alfa Romeo:
Πως; Είναι μια ερώτηση.
Και γιατί; Η δεύτερη..- Με τα δυναμικά χαρακτηριστικά.
- Γιατί ήταν έτσι εδώ και 50-60 χρόνια.
Δικιά μου σκέψη: θα το πετύχει. Μάλλον όχι, ίσως εαν κάνει σωστές κινήσεις σε 10-15 χρόνια. Η BMW είχε 30 χρόνια για να το πετύχει, όσα δλδ ήταν απούσα ως ανταγωνισμός η Άλφα. Δεύτερη δικιά μου άποψη ότι η Άλφα έχει πεθάνει από το 1986 περίπου....την κράτησαν με τεχνητή αναπνοή για να πουλάνε φύκια.
ΥΓ: Όλα τα παραπάνω ως ιδιοκτήτης Άλφα, έστω και μικρής!
Δεν είχες άλφα. Punto είχες με άλλη ανάρτηση.
- Το προϊόν BMW έχει πολλά χαρακτηριστικά και στοιχεία που δημιουργούν την ιδέα BMW. Μέσα σε αυτά όντως είναι τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Τα υπόλοιπα είναι μια μεγάλη λίστα που προσελκύει τους αγοραστές. Τα έχει αυτά η άλφα Ρομέο; Μήπως στην προσπάθεια της να τα αντιγράψει εδραίωσει την υπεροχή του αυθεντικου; Μήπως υπάρχει ένα κενό που δεν το έχει πιάσει η BMW;
- Το τι ήταν πριν χρόνια είναι απλά καταγραφή της ιστορίας. Ωραίας ιστορίας δεν λέω. Σήμερα οι περιστάσεις έχουν φέρει μια άλλη αντικειμενικότητα. Σύμφωνα με αυτήν πρέπει να αποφασίσουν. Δεν απευθύνονται σε πελάτες του παρελθόντος αλλά σε πελάτες που δεν υπήρχαν ούτε ως ιδέα όταν η άλφα ήταν αυτή που ήταν. Στο ενδιάμεσο έγινε ένα οδηγοκεντρικο fiat στα μάτια των αγοραστών.
Η καταγωγή της εταιρίας για εμένα παίζει και έναν ρόλο στο τρόπο σκέψης και την ηθική της. Είναι ιταλική. Όπως και οι Έλληνες έτσι και οι Ιταλοί έχουν μάθει να ζουν με το μεγαλείο του παρελθόντος. Να το προβάλουν και να το θαυμάζουν. Δεν πιάνει πάντα αυτό όταν αρχίζεις να ζητάς πολλά χρήματα. Αυτό το έδειξε η ιστορία που τόσο λατρεύουν οι Ιταλοί
-
Μα δεν διαφωνώ σε κάτι από αυτά που λες Λαπ. Η Άλφα προσπαθεί να πουλήσει απευθυνόμενη στο παρελθόν, σε νοσταλγούς και σε μια ιδέα που φυσικά πλέον δεν υπάρχει...για αυτό είπα φύκια. Η BMW είναι πολλά μαζί και για αυτό φτιάχνει τα καλύτερα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής...η Άλφα ούτε στο 1/10 δεν μπορεί να την φτάσει πλέον.
-
Μα δεν διαφωνώ σε κάτι από αυτά που λες Λαπ. Η Άλφα προσπαθεί να πουλήσει απευθυνόμενη στο παρελθόν, σε νοσταλγούς και σε μια ιδέα που φυσικά πλέον δεν υπάρχει...για αυτό είπα φύκια. Η BMW είναι πολλά μαζί και για αυτό φτιάχνει τα καλύτερα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής...η Άλφα ούτε στο 1/10 δεν μπορεί να την φτάσει πλέον.
τωρα που θα γίνουν ολα ηλεκτρικά όλοι ξεκινάνε από αλλη αφετηρία οπότε μην συγκρίνεις τα θερμικα και βγάζεις συμπέρασμα.
Σε εμφάνιση πάντως τα ALFA και έσκιζαν και σκίζουν τα BMW. (και μαρέσουν τα BMW). Προσωπικη προτίμηση αυτό βεβαια.
-
Στο βαθμό που το δημοσίευμα μεταφέρει τα λόγια του Imparato
" Before 1950 we were a luxury brand.
In the ’70s, ’80s, ’90s and 2000s, we jumped into the generalist world. We’ve had poor quality and a very discounted range.
And then one day in 2015, we jumped into the luxury premium segment gain and pricing goes above €53,000. That’s the story of Alfa Romeo over the past 40 years. "https://www.companycartoday.co.uk/analysis-alfa-romeo-sets-out-10-year-recovery-plan/
Όσο για αυτό που έχουμε σήμερα,
" Imparato was at pains to highlight that by ending sales through loss-making channels, he had returned the brand to profit, even on these volumes. In doing so, he revealed that just 38% of Alfas had a customer waiting for them as they were built when he arrived, highlighted that the figure was then up to 72% and pointed out that he expected it to be 90% or more by the end of this year.That’s progress, although it suggests that until his arrival, Alfa had only as many willing customers as Bentley or Rolls-Royce but none of the prices or margins that make them flourish so impressively.
Now there’s talk again of Alfa becoming the premium profit centre of Stellantis. That feels a long way off – and potentially an insult to DS. There have been many reboots, but perhaps none has had so much at stake. "
ενώ και ο ισολογισμός της Stellantis έχει δημοσιευτεί εδώ και πάνω από μήνα
που αν η Alfa romeo είχε κερδοφορία πέρυσι,
ποιός έχει την αμφιβολία ότι θα είχε βγει ο ίδιος ο Imparato και θα έκανε δημοσίως τούμπες τώρα...Αντί για αυτό, τα κέρδη ανά πώληση δε δείχνουν να παρουσιάζουν την επιθυμητή πορεία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
"Even With The New Car Supply Shortage No One Wants An Alfa Romeo
Alfa Romeos sold in January went for more than $3,400 below MSRP on average — an industry record for the month."
https://jalopnik.com/even-with-the-new-car-supply-shortage-no-one-wants-an-a-1848575002 -
Πάντως και στην Καλιφόρνια ένα φίλος μου δεν έβρισκε αυτοκίνητο να αγοράσει. Μόνο η Giulia ηταν ετοιμοπαράδοτη και την πήρε σε φοβερή τιμή, με μεγάλη έκπτωση,
-
Από αυτά που διαβάζω πως λέει ο τυπάς φαίνονται για εμένα ως να εχει κατανοήσει το πρόβλημα. Άλλωστε πριν την λύση του όποιο προβλήματος απαιτείται η κατανόηση του. Πολλές φορές νομίζουμε ότι το κατανοούμε διότι εξετάζουμε τις περιπτώσεις απο τη θέση του αιτιατού και όχι του αιτίου. Μια τελεολογική δηλαδή προσέγγιση. Αν μπορούν να δουν με άλλη οπτική το θέμα τότε ίσως , λέω ίσως, επιτέλους μπει σε καλό δρόμο η άλφα.
Το θέμα μου όμως είναι άλλο.....
Μπορώ να αγοράσω άλφα;;;; -
@lap said in Alfa Romeo:
Το θέμα μου όμως είναι άλλο.....
Μπορώ να αγοράσω άλφα;;;;Τι να την κάνεις?? άχρηστα αμάξια....κάτσε να δούμε μήπως το ηλεχτρικό θα είναι της προκοπής!
-
Πάντως και στην Καλιφόρνια ένα φίλος μου δεν έβρισκε αυτοκίνητο να αγοράσει. Μόνο η Giulia ηταν ετοιμοπαράδοτη και την πήρε σε φοβερή τιμή, με μεγάλη έκπτωση,
Εννοείται κι ότι όλο αυτό συνοδεύεται κι από πωλήσεις που μειώθηκαν από 63k το 2020 στις 55k.
Μειωμένες πωλήσεις και χαμηλωμένες τιμές.
Οι λόγοι της «κερδοφορίας» που λέγαμε... -
@cholo said in Alfa Romeo:
Εννοείται κι ότι όλο αυτό συνοδεύεται κι από πωλήσεις που μειώθηκαν από 63k το 2020 στις 55k.
Μειωμένες πωλήσεις και χαμηλωμένες τιμές.
Οι λόγοι της «κερδοφορίας» που λέγαμε...επιμενεις και τελικα φαινεται επιλεγεις τη στρατευση.
-
Χαχαχα ηλεκτρικό;
Εκτός του ότι θα ναι πανάκριβο....Θέλω και κλειστό πάρκινγκ. Που θα βρω τόσα λεφτά;;;;
Πάντως και η bmw βγάζει κάτι 3 αρες ηλεκτρικές . Ιδιαίτερα η σειρά 4 είναι πολύ σέξι.
Αν δηλαδή αφήσουν επιτέλους την εμμονή με την bmw και οδηγηθούν σε κάποια άλλα μονοπάτια εκκεντρικότητας με ηλεκτρισμό θα ήταν κακή ιδέα;
Οι Ασιάτες το επιχείρησαν και αν δεν κάνω λάθος ξεσκίζει σε βραβεία και παραγγελίες
Σκεψου ιταλικό design σε μια τέτοια κατεύθυνση...
Για περισσότερη ανάλυση μια θεσουλα στην άλφα δεν θα με χαλούσε....
Χαχαχα -
@gatoz said in Alfa Romeo:
επιμενεις και τελικα φαινεται επιλεγεις τη στρατευση.
εγώ χαλαρά είμαι, για σένα δεν το βλέπω
πολύ προσωπικά το πήρες και το παίρνεις
-
@lap said in Alfa Romeo:
Χαχαχα ηλεκτρικό;
Εκτός του ότι θα ναι πανάκριβο....Θέλω και κλειστό πάρκινγκ. Που θα βρω τόσα λεφτά;;;;
Πάντως και η bmw βγάζει κάτι 3 αρες ηλεκτρικές . Ιδιαίτερα η σειρά 4 είναι πολύ σέξι.
Αν δηλαδή αφήσουν επιτέλους την εμμονή με την bmw και οδηγηθούν σε κάποια άλλα μονοπάτια εκκεντρικότητας με ηλεκτρισμό θα ήταν κακή ιδέα;
Οι Ασιάτες το επιχείρησαν και αν δεν κάνω λάθος ξεσκίζει σε βραβεία και παραγγελίες
Σκεψου ιταλικό design σε μια τέτοια κατεύθυνση...
Για περισσότερη ανάλυση μια θεσουλα στην άλφα δεν θα με χαλούσε....
ΧαχαχαLAP εβαλες επιτέλους ένα πανέμορφο αυτοκίνητο, έχεις πυρετο?
το συγκεκριμενο είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αυτοκίνητο. ΑΝ έπαιρνα ηλεκτρικό τώρα και μπορούσα αυτό θα διάλεγα
-
επιμενεις και τελικα φαινεται επιλεγεις τη στρατευση.
εγώ χαλαρά είμαι, για σένα δεν το βλέπω
πολύ προσωπικά το πήρες και το παίρνεις
ω, μα ναι, φαινεται απο τα ποστ αλλωστε η χαλαρωτις.
-
βρε άσε τη δική μου χαλάρωση,
εσύ που ασχολείσαι όμως...ξεπέρασέ το, αν δε μπορείς να χαλαρώσεις
-
@cirus εσύ τωρα κάτι θέλεις να πεις με την φράση του έβαλα επιτέλους ένα όμορφο αυτοκίνητο, αλλά δεν μπορώ ακόμα να το καταλάβω....
Χμμμμ.
-
βρε άσε τη δική μου χαλάρωση,
εσύ που ασχολείσαι όμως...ξεπέρασέ το, αν δε μπορείς να χαλαρώσεις
πραγματι υπαρχει ατελειωτη στη φυση. ή στη παραφυση. ειδικα εαν θελεις να επιβαλεις αποψεις με κοπτοραπτικη.
οποτε παραδινομαι. -
Cholo, βρίσκεσαι σε λεκτική αντιπαράθεση με το Δία, σχετικά με τα κέρδη ή ζημιές της AR. Ο Δίας παρέθεσε ένα άρθρο που μιλάει για κέρδη. Κι εσύ τον εγκαλείς γιατί δεν παρέθεσε νούμερα, ενώ αρνείσαι να παραθέσεις τα δικά σου στοιχεία που θα τεκμηριώσουν την άποψη σου.
Πέρα από το αν τελικά έχεις δίκιο ή όχι επί της ουσίας (δηλαδή των ζημιών της AR) είναι πραγματικά ακατανόητος ο τρόπος σκέψης σου...
-
πραγματι υπαρχει ατελειωτη στη φυση. ή στη παραφυση. ειδικα εαν θελεις να επιβαλεις αποψεις με κοπτοραπτικη.
οποτε παραδινομαι.όλο δικό σου,
αν δε μπορείς να το πάρεις αλλιώς...
Alfa Romeo