-
Οδηγούμε στην Ελλάδα το νέο Maxus T60 MAX

https://www.4troxoi.gr/dokimes/odigoyme-stin-ellada-to-neo-maxus-t60-max/
-
Maxus: Από ηλεκτροκίνητα Van μέχρι pick-up – Δείτε μοντέλα και τιμές
Η Maxus, με παρουσία στην Ελλάδα από το 2021, ανήκει στην SAIC Motor
εξειδικευμένη στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα της SAIC Motor,
Στην Ελλάδα την αντιπροσώπευση της Maxus έχει η εταιρεία Automotive Solutions A.E. που ανήκει στον Όμιλο Motor Oil, ενώ τη διανομή και την τεχνική υποστήριξη έχει αναλάβει ο Όμιλος Σαρακάκη.
https://carselectric.gr/maxus-apo-ilektrokinita-van-mechri-pick-up-deite-montela-kai-times/
-
ηλεκτρικό pick-up μπορεί να αγοράσει ιδιώτης ;
-
-
Γιατί να μην μπορεί να αγοράσει ο απλός ιδιώτης; Απλά ο επαγγελματίας δεν θα χρεωθεί το ΦΠΑ λογικά.
-
@babisstinson said in Maxus:
Γιατί να μην μπορεί να αγοράσει ο απλός ιδιώτης; Απλά ο επαγγελματίας δεν θα χρεωθεί το ΦΠΑ λογικά.
Διότι δεν το επιτρέπει ο Νόμος! Πρέπει να είναι επιτηδευματίας ή αγρότης: https://www.gocar.gr/useful/law/42866,Pws_apoktas_agrotiko.html
Επίσης αυτά που μπορεί να μεταφέρει ένα φορτηγό (γιατί αυτό είναι και τα pick-ups) είναι καθορισμένο βάσει της δραστηριότητας του επαγγελματία/αγρότη. Δηλαδή αν έχεις εταιρεία με υλικά συσκευασίας (όπως είχα εγώ για παράδειγμα) μπορείς να μεταφέρεις μόνο υλικά συσκευασίας και αν είσαι αγρότης μόνο αγροτικά προϊόντα. Δεν μπορείς για παράδειγμα να μεταφέρεις τα καινούρια έπιπλα της δουλειά σου ακόμα και αν σχετίζονται αυτά με την επιχείρησή σου (όχι δηλαδή του σπιτιού σου - εκεί θα έχεις τεράστιο πρόβλημα σε ενδεχόμενο έλεγχο)!!! Αν σε σταματήσει το Μεικτό θα έχεις θέμα!!! Ασχέτως που όλοι μεταφέρουν ό,τι θέλουν στην πράξη (κι εγώ το έκανα)...
-
https://www.gocar.gr/useful/law/42866,Pws_apoktas_agrotiko.html
Μάλιστα, δεν το γνώριζα. Πρέπει να δηλώσω και κάτι σαν αγροτικό εισόδημα δηλαδή αν θέλω να αποκτήσω ένα τέτοιο, ή να το πάρουμε στο όνομα της εταιρείας (έχω τεχνική εταιρεία, αντικείμενο πληροφορική και αρχιτεκτονικές μελέτες).
-
https://www.gocar.gr/useful/law/42866,Pws_apoktas_agrotiko.html
Μάλιστα, δεν το γνώριζα. Πρέπει να δηλώσω και κάτι σαν αγροτικό εισόδημα δηλαδή αν θέλω να αποκτήσω ένα τέτοιο, ή να το πάρουμε στο όνομα της εταιρείας (έχω τεχνική εταιρεία, αντικείμενο πληροφορική και αρχιτεκτονικές μελέτες).
Σωστά. Και πάλι στο όνομα της εταιρείας μόνο αν το δικαιολογεί ο ΚΑΔ σου. Επειδή είναι τεχνική εταιρεία λογικά μπορείς να δικαιολογήσεις pick-up για μεταφορά εργαλείων κλπ. Αλλά θα στα πει καλύτερα ο λογιστής/φοροτεχνικός σου αυτά.
-
Μπορείς. Το "παραθυράκι" είναι το εξής:
Πρώτον πρέπει να έχεις ένα αγροτεμάχιο στο ε9 σου, ή αν δεν έχεις βρίσκεις ένα γνωστό ή συγγενή και το νοικιάζεις για αγροτική εκμετάλλευση, έστω ελιές.
Δεύτερον δηλώνεις στη ΔΟΥ σου ότι είσαι αγρότης ειδικού καθεστώτος (δεν είσαι υποχρεωμένος να τηρείς βιβλία, ούτε επιβαρυνεσαι με ΦΠΑ)
Τρίτον στην επόμενη δήλωση εισοδήματος κάνεις και δήλωση ε3 δηλώνοντας ένα μικρό αγροτικό εισόδημα εκδίδοντας μερικές απλές αποδείξεις πώλησης (ειδικό στοιχείο λέγεται το μπλοκακι). Θα πληρώσεις ένα μικρό φόρο εισοδήματος εννοείται.
Τέταρτον αγοράζεις το βανακι ή πικ απ που θέλεις.
Για όσο χρονικό διάστημα έχεις στη κατοχή σου το αμάξι, πρέπει να δηλώνεις αγροτικό εισόδημα.Εννοείται η χρήση του υπόκειται σε περιορισμούς, όπως έγραψε ο realzeus. Στη πράξη δε σε ελέγχει κανένας.
-
-
-
Στη πράξη δε σε ελέγχει κανένας.
Τώρα που το είπες αυτό θυμήθηκα ιστορία. Περίμενα παραλαβή παλέτας εμπορευμάτων από προμηθευτή μου και με παίρνει τηλέφωνο ο οδηγός και μου λέει ότι τον σταμάτησε Μεικτό 500 μέτρα από την πύλη της εταιρείας μου. Και να καίγομαι εγώ για τα προϊόντα για να ξακινήσει η παραγωγή. Πήγα εκεί και παρακαλούσα τους εφοριακούς να τον αφήσουν. Στιγμές απείρου κάλλους. Χαχαχα!!!
-
Αποκτάς ένα με leasing και κανείς την δουλειά σου.
Πρόσφατα είδαμε έναν μπαμπάτσικο "ηθοποιό", σύντροφό (άλλη λέξη ταιριάζει), γνωστής αοιδούς που είχε ένα αντίστοιχο, του μεγέθους του.
-
Πρόσφατα είδαμε έναν μπαμπάτσικο "ηθοποιό", σύντροφό (άλλη λέξη ταιριάζει), γνωστής αοιδούς που είχε ένα αντίστοιχο, του μεγέθους του.
με leasing δλδ μπορεί και ιδιώτης ;
νόμιζα ήταν θέμα αυξημένων εκπομπών ρύπων που επιτρέπονται στα επαγγελματικά οχήματα κι ότι γι' αυτό δεν επιτρέπονται σε ιδιώτες (για να μη γεμίσει ο κόσμος ρυπογόνα επαγγελματικά οχήματα) , οπότε με αυτό το σκεπτικό ρώτησα αν για τα ηλεκτρικά επιτρέπεται
-
με leasing δλδ μπορεί και ιδιώτης ;
νόμιζα ήταν θέμα αυξημένων εκπομπών ρύπων που επιτρέπονται στα επαγγελματικά οχήματα κι ότι γι' αυτό δεν επιτρέπονται σε ιδιώτες (για να μη γεμίσει ο κόσμος ρυπογόνα επαγγελματικά οχήματα) , οπότε με αυτό το σκεπτικό ρώτησα αν για τα ηλεκτρικά επιτρέπεται
Η απαγόρευση ισχύει μόνο για να ενισχύσει την θέση των μεταφορέων (τα παλιά τρίκυκλα), για να έχουν έργο στην δουλειά τους.
Μπορείς ως ιδιώτης να νοικιάσεις van για να κάνεις μεταφορά, πχ από ένα σπίτι σε άλλο.
Ο μόνος περιορισμός για τα ερασιτεχνικά διπλώματα, το όχημα που νοικιάζεις μεικτό να είναι έως 3,5 τόνους -
Και πάλι εταιρεία ή ατομική επιχείρηση χρειάζεται. Οι ηθοποιοί έχουν όλοι δικές τους επιχειρήσεις (κόβουν τιμολόγια στα θέατρα, κανάλια κλπ). Δικαιολογείται για δήθεν μεταφορά υλικών για τις παραστάσεις.
-
Και πάλι εταιρεία ή ατομική επιχείρηση χρειάζεται. Οι ηθοποιοί έχουν όλοι δικές τους επιχειρήσεις (κόβουν τιμολόγια στα θέατρα, κανάλια κλπ). Δικαιολογείται για δήθεν μεταφορά υλικών για τις παραστάσεις.
Επιβεβαίωσε το σε εταιρεία leasing.
-
Επιβεβαίωσε το σε εταιρεία leasing.
Μπορεί να έχουν βρει κάποιο παραθυράκι, αλλά δεν είναι νομότυπο.
-
Πρώτον πρέπει να έχεις ένα αγροτεμάχιο στο ε9 σου, ή αν δεν έχεις βρίσκεις ένα γνωστό ή συγγενή και το νοικιάζεις για αγροτική εκμετάλλευση, έστω ελιές.
Δεύτερον δηλώνεις στη ΔΟΥ σου ότι είσαι αγρότης ειδικού καθεστώτος (δεν είσαι υποχρεωμένος να τηρείς βιβλία, ούτε επιβαρυνεσαι με ΦΠΑ)
Τρίτον στην επόμενη δήλωση εισοδήματος κάνεις και δήλωση ε3 δηλώνοντας ένα μικρό αγροτικό εισόδημα εκδίδοντας μερικές απλές αποδείξεις πώλησης (ειδικό στοιχείο λέγεται το μπλοκακι). Θα πληρώσεις ένα μικρό φόρο εισοδήματος εννοείται.αυτο που περιγραφεις τι σταθερα εξοδα εχει; πχ πληρωνεις ασφαλιστικες εισφορες; πως φορολογειται το μικρο αγροτικο εισοδημα; πχ αν ειναι 5000 απο πωλησεις λαδιου;
-
Μπορείς
Ε δηλαδή κάνοντας ματσακονιές και έχοντας/νοικιάζοντας χωραφάκι... Κανονικά-κανονικά δεν μπορείς.
γιατι; αν το επιτρεπει ο νομος; ξερω παλαιοτερα κοσμο που δηλωναν αγροτες εχοντας το σπιτι του παππου στο χωριο απλα για να εχουν την ασφαλεια υγειας και την μελλοντικη αγροτικη συνταξη νομιμα φυσικα. απο την αλλη κραταγαν ανοιχτο το σπιτι στο χωριο. αν δεν ηταν και αυτοι θα ηταν τα περισσοτερα σπιτια παρατημενα.
Maxus