-
Γεια σας. Τι πυροσβεστηρα να πάρω για το ηλεκτρικό μου αυτοκινητο; Γιατί οι πονηρές ασφαλειες δεν καλύπτουν ασφαλεια απο φωτια αν δεν έχεις πυροσβεστηρα ακόμα και αν ειναι εμπρησμός. Επίσης που να αναγόμωσω τον πυροσβεστηρα του Rav4? Επίσης τι πυροσβεστηρα να πάρω για το σπιτι; Γενικά θέλω όσο πιο μικρό μέγεθος να μην πιάνουν χώρο. Αν πιάσει φωτια οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούν πυροσβεστηρα γιατι η σκονη συνεπαγεται καταστροφες. Σπιτι βάζεις νερο, αμάξι τρέχεις να μην εκραγεί
-
Νερό σε πιθανή ηλεκτρική πυρκαγιά στο σπίτι ... θα τα λέμε εδώ να σε θυμόμαστε.
Πας σε ένα κατάστημα πυροσβεστήρων και σου λενε τη νομοθεσία και αναγομώνεις και τους παλιούς.
Όταν το είχα ψαξει το αυτοκίνητο ηθελε 1 2κιλο αλλα λογω μεγεθους εχω παντα 2 μονοκιλους (ενα κατω απο καθε κάθισμα οδηγού συνοδηγού) που μπορει να μην ειναι σύμφωνα με το νομο (εκτος αν αλλαξε), αλλα ειναι οτι πιο γρηγορο οταν εισαι ταξιδι με 2 βαλιτσες πισω και τους πυροσβεστήρες απο κάτω.
Στο σπιτι θέλει ενα 6κιλο σε καθε όροφο και ενα 12κιλο οροφης πανω απο τον καυστήρα (δεν ξερω τι θελει στους μικρούς φυσικού αεριου στα μπαλκόνια).
-
Λεω μήπως ξέρετε ποιες είναι οι προδιαγραφές, γιατι το μαγαζί θα πει αυτά που θέλει να πουλήσει.
Επίσης αν πάρει απο ηλεκτρικό φωτια το σπιτι πέφτει ασφαλεια. Αλλά πες σπιτι να πάρω διοξειδίου του άνθρακα αλλα ειναι εξαιρετικά ογκώδης για αυτοκινητο.
Όμως το βασικότερο όλων ειναι αν κάποιος ξέρει προδιαγραφες -
@antonn said in Πυροσβεστηρας αλλιως η ασφάλεια φωτιάς δεν ισχύει!:
Λεω μήπως ξέρετε ποιες είναι οι προδιαγραφές, γιατι το μαγαζί θα πει αυτά που θέλει να πουλήσει.
Επίσης αν πάρει απο ηλεκτρικό φωτια το σπιτι πέφτει ασφαλεια. Αλλά πες σπιτι να πάρω διοξειδίου του άνθρακα αλλα ειναι εξαιρετικά ογκώδης για αυτοκινητο.
Όμως το βασικότερο όλων ειναι αν κάποιος ξέρει προδιαγραφες -
εχω κανει 2 εκπαιδευσεις πυρασφάλειας και το πιο καλο για το σπιτι είναι η κουβέρτα. Για την ασφάλεια τη δικη σου/σας. Τυλίγεσαι και περνας μεσα απο την φωτια για να φύγεις. Σκοπός ειναι να σωθεις. Για το ματι που άρπαξε και καιει το ντουλαπι απο πανω οκ, εναν 6κιλο.
-
Ευχαριστώ. Κουβερτες πυρος εχω στο σπιτι. Καλα τα λες οι ασφαλειες δεν το ξέρουν! Άρα στο αυτοκίνητο 2 κιλά κονης και να μην εχει λήξει. Μου φαίνεται πιο καλά συμβαίνει για το αυτοκίνητο καινούργιος πυροσβεστηρας. Μήπως ξέρεις κάποιον καλό για αναγόμωση πυροσβεστηρα; πρέπει να εχει πιστοποίηση να εκδώσει πιστοποιητικο
Στο σπιτι το όριο ειναι 6 κιλα; γιατί βάζω διοξειδίου του άνθρακα -
βρηκα και αυτο
https://www.e-nomothesia.gr/kat-aytokinita/ya-50292-3549-08-2009.html
δεν χρειαζεται πιστοποιητικο (αν εννοεις χαρτι), βαζει το αυτοκόλλητο πανω με τα στοιχεία του και τις ημερομηνίες και το χρωματικο δαχτυλίδι (καθε χρονο αλλαζουν χρώμα)
-
εχω 2 κοντα μου αλλα σε καθε περιοχη θα ειναι καποιο μεγάλο εξειδικευμένο θεωρω
-
Τι πυροσβεστηρα να πάρω για το ηλεκτρικό μου αυτοκινητο
Τωρα ειδα αυτο. Η απαντηση ειναι τιποτα
. Τα ηλεκτρικα δεν σβήνουν. Ο εκπαιδευτής της πυροσβεστικής μας ειχε πει οτι απλα τα αφήνουν να καούν γιατι οι μπαταριες δεν σβηνουν οσους τονους νερο και να ριξεις. Για αυτο υπαρχει το θεμα με τις μεταφορες στα πλοια.
-
@k-m said in Πυροσβεστηρας αλλιως η ασφάλεια φωτιάς δεν ισχύει!:
Παράκληση για περιοχή Δαφνη Αιγάλεω Περιστέρι ποιο θα σου φαίνονταν καλο μαγαζί για αναγόμωση πυροσβεστηρων;
-
Παράκληση για περιοχή Δαφνη Αιγάλεω Περιστέρι ποιο θα σου φαίνονταν καλο μαγαζί για αναγόμωση πυροσβεστηρων;
θα πρέπει να σε βοηθήσει καποιος που ξερει την περιοχη. Στην πολυκατοικια σε ποιον αναγομώνετε τους πυροσβεστήρες ?
-
. Τα ηλεκτρικα δεν σβήνουν. Ο εκπαιδευτής της πυροσβεστικής μας ειχε πει οτι απλα τα αφήνουν να καούν γιατι οι μπαταριες δεν σβηνουν οσους τονους νερο και να ριξεις. Για αυτο υπαρχει το θεμα με τις μεταφορες στα πλοια.
Χαχαχαχα, μα λέμε τι θέλει απο το νόμο, γιατι αλλιως άκυρη η ασφάλεια πυρος οεο! Το βασικό ειναι μήπως σου βαλουν φωτια απο εμπρησμο
-
Έχω πάρει αυτόν για το σπίτι, είναι κατάλληλος για μαγειρικά έλαια
Και έναν τέτοιο κάτω από το κάθισμα του οδηγού μαζί με μια κουβέρτα. Στο πορτμπαγκάζ έχω αυτόν που μου έδωσαν από την αντιπροσωπεία.
https://www.skroutz.gr/s/22862209/Mobiak-Pyrosvestiras-Aytokinitou-Xiras-Skonis-ABC-1kg-MBK09-010PA-DF.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_shareΚουβέρτα πήρα την μεγάλη για να κουβαλάω και το παιδί αγκαλιά
https://www.skroutz.gr/s/26053454/Mobiak-Pyrimachi-Kouverta-se-Malaki-THiki-1x1-5m-KX13-009-00A.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share -
@a-d-p said in Πυροσβεστηρας αλλιως η ασφάλεια φωτιάς δεν ισχύει!:
Έχω πάρει αυτόν για το σπίτι, είναι κατάλληλος για μαγειρικά έλαια
Και έναν τέτοιο κάτω από το κάθισμα του οδηγού μαζί με μια κουβέρτα. Στο πορτμπαγκάζ έχω αυτόν που μου έδωσαν από την αντιπροσωπεία.
https://www.skroutz.gr/s/22862209/Mobiak-Pyrosvestiras-Aytokinitou-Xiras-Skonis-ABC-1kg-MBK09-010PA-DF.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_shareΚουβέρτα πήρα την μεγάλη για να κουβαλάω και το παιδί αγκαλιά
https://www.skroutz.gr/s/26053454/Mobiak-Pyrimachi-Kouverta-se-Malaki-THiki-1x1-5m-KX13-009-00A.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_shareΟυτε αυτοι δεν εχουν τοσο εξοπλισμο.
-
Φωτιά στο αμάξι ή πλησίον του αμαξιού μπορεί να προκληθεί από χίλιους δυο απίθανους λόγους, εκτός από της 0.0012% πιθανότητας να πάρει φωτιά η μπαταρία, η οποία αν πάρει, πρέπει να φύγεις και όχι να προσπαθήσεις να τη σβήσεις λόγω των τοξικών καπνών. Μπορείς όμως να προλάβεις ίσως κάποιο βραχυκύκλωμα σε άλλο σημείο του αμαξιού, κάποιο τσιγάρο ή κάτι που κουβαλάς να πιάσει φωτιά ή να βοηθήσεις κάποιο συνάνθρωπό σου. Για τη κακιά στιγμή τον κουβαλάς.
-
Οποτε για αυτοκινητο , οχι ηλεκτρικο , ενδεδειγμενος ειναι ξηρας σκονης και οχι αφρου , 2κιλος .
Σωστα ;
και για το σπιτι αφρου απο 2κιλος και πανω.
Σωστα ; -
@otso said in Πυροσβεστηρας αλλιως η ασφάλεια φωτιάς δεν ισχύει!:
Οποτε για αυτοκινητο , οχι ηλεκτρικο , ενδεδειγμενος ειναι ξηρας σκονης και οχι αφρου , 2κιλος .
Σωστα ;
και για το σπιτι αφρου απο 2κιλος και πανω.
Σωστα ;Για το σπίτι αυτός
Δες τα χαρακτηριστικά του
https://www.skroutz.gr/s/26048585/Mobiak-Foritos-Pyrosvestiras-Wet-Chemical-2lt-me-Vasi-Metalliki-MBK13-020ABF-P1E.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share -
διαβαζοντας το νομο δεν λεει για 2κιλο παντως για το αυτοκινητο. Λεει για κατασβεστική ικανότητα που βλεπω την εχουν και μονοκιλοι
Πυροσβεστήρες Τύπου 1: Φορητοί πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως κατάλληλοι για κατηγορίες πυρκαγιάς Α, Β, C και για ηλεκτρικό ρεύμα τάσης έως 1000 V, με ελάχιστη κατασβεστική ικανότητα 8Α, 34Β,
-
Στο σπίτι πρέπει να είναι ενημερωμένα και ψύχραιμα ΟΛΑ τα μέλη της οικογένειας πως σε ενδεχόμενο φωτιάς πρέπει να κλείσουν ασφάλειες στον πίνακα πριν επιχειρήσουν κατάσβεση .
Υ.γ. ο 6 κιλος είναι δυνατός αλλά χωρίς μάσκα........
Γενικά η πυρασφάλεια θέλει χρήματα..... -
2κιλο για το αυτοκινητο λεω εγω επειδη ολα τα αγωνιστικα εχουν 2κιλο και νομιζω οτι ειναι πιο σωστο ασχετως νομου .
Πυροσβεστηρας αλλιως η ασφάλεια φωτιάς δεν ισχύει!