-
Μην αγχώνεσαι @lap δεν θα πάρεις σύνταξη!!!
Και εγώ μαζί σου βέβαια (+-5 χρόνια είμαστε)! -
Γιατί να μην πάρω; Ολοι θα πάρουμε! Το θέμα είναι να πάρουμε τόση ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς!
-
https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/463428_kalesma-se-mpoikotaz-gia-tin-aishrokerdeia
Σε πολλές χώρες παγκοσμίως, πριν λίγο ειδα στις ΗΠΑ τέτοια κίνηση...
-
Νομίζω ότι κανείς δεν είδε το βίντεο που σχολίασε, καθώς αν το έβλεπε, θα μάθαινε ότι τα ανταποδοτικά συστήματα συνταξιοδότησης εξαρτώνται αποκλειστικά απ τις αγορές (την άνοδο των οποίων μπορούν να επωφελούνται μόνο μερικώς) και κάποια κόντεψαν να χρεωκοπήσουν στη πρόσφατη οικονομική κρίση, όπως το εγγλέζικο, που το έσωσαν πειράζοντας τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας στο νόμισμα τους, πράγμα που θα ήταν αδύνατον για την Ελλάδα με ευρώ...
-
Και λέγοντας για συντάξεις και συνταξιούχους, κάποιοι δεν σταματάνε ούτε όταν βγουν στη σύνταξη, συνεχίζουν τις δουλειές όσο τους βαστανε τα πόδια τους
Αλήθεια, οι επίορκοι εισαγγελείς, δικαστικοί, αστυνομικοί κλπ είναι μερικές μονάδες, δεκάδες, εκατοντάδες ή χιλιάδες μεμονωμένες περιπτώσεις και οι δύο τρεις Χρυσοχουντίδηδες που εναλλάσσονται ως πολιτικοί τους προϊστάμενοι για δεκαετίες, τι ρόλο βαράνε;
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
12 (μαζί με τα ειδικά)+9=21
Εάν έκανες σε ένα λάθος και έγραφες σκατα σε μάθημα που είχε βαρύτητα για τις επιλογές σου τότε τα έδινες ξανά όλα την επόμενη χρονιά! Οπότε 33 σύνολο! Νομιζω 33 ήταν το ανώτατο που μπορούσες να δώσεις! Πάλι καλά!
Νομίζω κάποιοι εδιναν και τρίτη φορά!Εάν υπολογίσεις αυτές τις εξετάσεις μαζί και αυτές τις τριτοβάθμιας παιδείας 40-50-60 μαθήματα αναλόγως την σχολή (πολλά από τα οποία πολλοί συνομιλητές ούτε το οπισθόφυλλο δεν θα κατανοούσαν) συν τα 25-30 των μεταπτυχιακων και δεν ξέρω γω τι άλλο έχει το κάθε παιδί (ξένες γλώσσες, μεταπτυχιακά, διδακτορικά) θα δεις τι σημαίνει να ειρωνεύεται ο κάθε καραβανας και κληρονόμος τους νέους που γκρινιάζουν για την αναξιοκρατία της κοινωνίας που έφτιαξαν και τους παρέδωσαν!
Να εργάζονται σπουδαγμένοι άνθρωποι και να μην μπορούν να ζήσουν από το εισόδημά τους!
Τι τραύματα κουβαλάει η ψυχούλα σου και έχει κολλήσει η καραμέλα στην καταραμένη κενωνία και το σύστημα που σε πολεμάει ?
-
Κανένα, απλώς τα βάζω στην σειρά για να κατανοήσουν κάποιοι κληρονόμοι και δημ υπάλληλοι ότι έφτιαξαν μια κοινωνία και οικονομία πολύ χειρότερη από αυτήν που ξεκίνησαν οι ίδιοι.
Γενιές που περνούσες πανεύκολα στην τριτοβάθμια παιδεία, που πολύ πιθανόν με άλλο πιο δύσκολο σύστημα εξετάσεων εισαγωγής να μην περνούσαν και να ήταν απόφοιτοι λυκείου ή γυμνασίου, εάν δεν έκαναν υπερπροσπάθεια για να ανταποκριθούν στις αδικαιολόγητα βεβαρημένες εξετάσεις, γενιές που έπειτα στην αγορά εργασίας δεν είχαν να αντιμετωπίσουν 65% ανεργία, και όσοι ανήκαν στο υπόλοιπο 35% να αμείβονταν με τον υποκατωτο μισθό. Να εργάζεσαι 8 ώρα και 500 ευρώ/μηνα (μικτά). Οταν αντίστοιχα στις ίδιες ηλικίες οι προηγούμενες γενιές ζητούσαν 50αρικα για να βάλουν βενζίνη στο turbo αυτοκίνητο που τους πήρε δώρο ο μπαμπάς επειδή κατάφεραν να πάρουν πτυχίο (πολλοί εξ αυτών όντας μέλη κομματικών νεολαιών, δηλαδή με τον γνωστό τρόπο που ξέρουμε πως παίρνουν τα πτυχία) και γενικώς χρήματα για να τα πίνουν στα μπαράκια, να εντυπωσιάσουν κάποια υποψήφια νύφη.
Έπειτα κατά την έξοδο από την οικονομική κρίση που δημιούργησαν, να μην έχουν να αντιμετωπίσουν μια ακραία στεγαστική κρίση καθώς έχουν κληρονομήσει το σπίτι που κατοικούν.
Και ως γενιά στην πιο παραγωγική περίοδο τους δεν απολάμβαναν την χαμηλότερη αγοραστική δύναμη σε ολόκληρη την βαλκανική.
Γενικώς, κληρονόμοι, δεσμιτες άλλων εποχών ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ πως ζουν οι νεότερες γενιές στην Ελλάδα. Ζουν σε ένα πλασματικό δικό τους συννεφάκι.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
η σύνταξη πρέπει να είναι ανταποδοτική - ότι βάζεις παίρνεις, όχι κοινός κορβανάς.
Εκείνη την εποχή που θεσπίστηκαν τα ταμεία ήταν αποδοτικότερα ως κοινός κορβανάς! Είχε υψηλότερη απόδοση κυρίως την δεκαετία του 60!
Η ανάπτυξη της χώρας ήταν έντονη και οι αποδόσεις ήταν υψηλότερες από οποιαδήποτε ανταποδοτική σύνταξη!
Μετά γύρισε τούμπα η υπόθεση! Αλλά κάποια γενιά πρέπει να κάνει την αλλαγή! Δηλαδή να ζήσει με ελάχιστη σύνταξη ώστε οι επόμενες να γυρίσουν σε ανταποδοτικό σύστημα!
Το θέμα είναι, ποια γενιά θα ναι αυτή!
Κλασσικές πασοκιές...
Επί ΕΡΕ και μετά, είχαμε πάνω από 200000 γεννήσεις και κάτω από 80000 θανάτους τον χρόνο.
Τα προβλήματα με το ασφαλιστικό μέχρι την κρίση δεν οφείλονταν τόσο στο δημογραφικό, το οποίο ήταν αυξανόμενο μεν αλλά όχι σε τραγικό βαθμό, αλλά στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, στα "ευγενή ταμεία" και στα μεγάλα εφ άΡπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, των ΔΕΚΟ και λοιπών κρατικών εταιρειών, όπως τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες κλπ.
Αυτοί πήραν τα λεφτά των ταμείων. Και βέβαια αν βγαίνεις στην σύνταξη στα 50 με 25 χρόνια δουλειάς, θα παίρνεις σύνταξη περισσότερα χρόνια από όσα δούλεψες.
Είχαμε και συντάξεις μητέρων με 15 χρόνια στα 33 τους.
Θα παίρνουν 50 - 60 χρόνια σύνταξη.
Αλλά να ξεπλύνεις το πασοκ εσύ...
Με αυτά που κάνεις στην επόμενη ζωή σου θα είσαι βιολογικό απορρυπαντικό....
-
Why elite MBA graduates are struggling to find jobs
Is a degree still worth it?
-
Κανένα, απλώς τα βάζω στην σειρά για να κατανοήσουν κάποιοι κληρονόμοι και δημ υπάλληλοι ότι έφτιαξαν μια κοινωνία και οικονομία πολύ χειρότερη από αυτήν που ξεκίνησαν οι ίδιοι.
Γενιές που περνούσες πανεύκολα στην τριτοβάθμια παιδεία, που πολύ πιθανόν με άλλο πιο δύσκολο σύστημα εξετάσεων εισαγωγής να μην περνούσαν και να ήταν απόφοιτοι λυκείου ή γυμνασίου, εάν δεν έκαναν υπερπροσπάθεια για να ανταποκριθούν στις αδικαιολόγητα βεβαρημένες εξετάσεις, γενιές που έπειτα στην αγορά εργασίας δεν είχαν να αντιμετωπίσουν 65% ανεργία, και όσοι ανήκαν στο υπόλοιπο 35% να αμείβονταν με τον υποκατωτο μισθό. Να εργάζεσαι 8 ώρα και 500 ευρώ/μηνα (μικτά). Οταν αντίστοιχα στις ίδιες ηλικίες οι προηγούμενες γενιές ζητούσαν 50αρικα για να βάλουν βενζίνη στο turbo αυτοκίνητο που τους πήρε δώρο ο μπαμπάς επειδή κατάφεραν να πάρουν πτυχίο (πολλοί εξ αυτών όντας μέλη κομματικών νεολαιών, δηλαδή με τον γνωστό τρόπο που ξέρουμε πως παίρνουν τα πτυχία) και γενικώς χρήματα για να τα πίνουν στα μπαράκια, να εντυπωσιάσουν κάποια υποψήφια νύφη.
Έπειτα κατά την έξοδο από την οικονομική κρίση που δημιούργησαν, να μην έχουν να αντιμετωπίσουν μια ακραία στεγαστική κρίση καθώς έχουν κληρονομήσει το σπίτι που κατοικούν.
Και ως γενιά στην πιο παραγωγική περίοδο τους δεν απολάμβαναν την χαμηλότερη αγοραστική δύναμη σε ολόκληρη την βαλκανική.
Γενικώς, κληρονόμοι, δεσμιτες άλλων εποχών ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ πως ζουν οι νεότερες γενιές στην Ελλάδα. Ζουν σε ένα πλασματικό δικό τους συννεφάκι.
Να για όλα φταίνε οι άλλοι, πως να το κάνουμε τώρα !
Το δεσμιτες ελπίζω να μην το γράφεις για εμένα, εγω ένας απόφοιτος γελ είμαι, δεν ξέρω αν και αυτο σε πονάει ! -
Οι υποψήφιοι την δεκαετία του 70 ήταν πάνω από 150000 και οι εισακτέοι σε όλη την τριτοβάθμια κάτω από 20000.
Ηταν εύκολο να περάσει ένας στους 7.
Α και ποιο μεταπτυχιακό έχει 25-30 μαθήματα ?
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Οι υποψήφιοι την δεκαετία του 70 ήταν πάνω από 150000 και οι εισακτέοι σε όλη την τριτοβάθμια κάτω από 20000.
Απλώς δεν είχαν σκοπό να περάσουν διότι δεν ήταν αυτή η κουλτούρα. Άλλος ο λόγος του ποσοστού από αυτό που φαντάζεσαι.
Παρά πολλο της γενιάς σου δεν θα μπορούσαν να σπουδάσουν με το σύστημα που έφτιαξαν στις μετέπειτα γενιές. Θα τα παρατούσαν. Ήταν γελοία ογκώδεις οι εξετάσεις και το πλήθος των μαθημάτων τεράστιο.
Βασικά οδηγούσαν τους νέους στην ιδιωτική παιδεία. Αυτός ήταν ο σκοπός. Η ΕΕ πίεζε στην ανάπτυξη ιδιωτικής τριτοβάθμιας παιδείας και ξαφνικά βρήκαν την ιδέα της ψυχολογικής και πνευματικής κούρασης των εξεταζομενων με μια τεράστια ύλη πολλών μαθημάτων. Εξού και το ότι απαγόρευαν να κρατήσεις μάθημα που έγραψες για χ,ψ λόγους καλά. Δηλαδή ήθελαν να σε αποθαρρύνουν από το να ξαναδώσεις καθώς έπρεπε να τα ξαναδώσεις ΟΛΑ από την αρχή.
Και αυτό το κατάλαβα στην θητεία μου όπου συναναστρέφεσαι με πολλούς εκτός του περιβάλλοντος σου. Παρά πολλοί τότε στην ηλικία μου είχαν πάει στα ιδιωτικά κολλέγια. Διότι δεν πέρασαν πουθενά. Και δεν είχαν δυνάμεις να ξαναδωσουν. Εντυπωσιακός αριθμός. Σχεδόν το 1/4 του θαμαλου αν θυμάμαι καλα
Πολλά έχουν εργαστήρια μαζί με θεωρίες. Δηλαδή ένα μάθημα έχει και ξεχωριστή θεωρία και εργαστήριο. Εγω μίλησα για πληθυντικό πάντως σε εμάς τους θεωρητικούς.
-
@red_monster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Να για όλα φταίνε οι άλλοι, πως να το κάνουμε τώρα !
Το δεσμιτες ελπίζω να μην το γράφεις για εμένα, εγω ένας απόφοιτος γελ είμαι, δεν ξέρω αν και αυτο σε πονάει !Ρε συ δεν αναφέρομαι σε εσένα. Γενικά μιλώ. Μπα σε καλό σου.
-
Έχει δίκιο ο Κρουζερ, το πασοκ φταίει για τις συντάξεις, αφού κάθε φορά που έβγαινε η ΝΔ μείωνε το προσωπικό, αύξαινε τα όρια συνταξιοδότησης, μείωνε τα εφάπαξ του δημοσίου, έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες κι ακόμη θυμόμαστε τους Σαμαροβενιζέλους που διέγραψαν τα αποθεματικά των συνταξιοδοτικων ταμείων και ειδικά τον Σαμαρά, που τα ξαδέρφια και φίλους μου καραβαναδες στα ελικόπτερα (αυτά που έγιναν υποβρύχια μετά) στο Στεφανοβίκειο, αναγκάστηκαν να περιμένουν μέχρι 43ων ετών για να γίνουν συνταξιούχοι (ο ένας στα 39) ενώ τώρα τα ξαδέρφια και φίλοι μου στο ΠΕΒ περιμένουν μέχρι τα 55 για να πάρουν κι ένα διαμερισματακι στο Βόλο με το εφάπαξ, και να μην τρέχουν πάνω κάτω στο Πήλιο, συνταξιούχοι άνθρωποι.
Οπότε είναι ξεκάθαρο πως φταίει το πασοκ. -
@red_monster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Why elite MBA graduates are struggling to find jobs
Is a degree still worth it?
Για αυτό πρέπει να κάνεις μια εξειδίκευση. Οπως και ακολούθησα. Αν και η ζωή σήμερα με οδήγησε αλλού .
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
η σύνταξη πρέπει να είναι ανταποδοτική - ότι βάζεις παίρνεις, όχι κοινός κορβανάς.
Εκείνη την εποχή που θεσπίστηκαν τα ταμεία ήταν αποδοτικότερα ως κοινός κορβανάς! Είχε υψηλότερη απόδοση κυρίως την δεκαετία του 60!
Η ανάπτυξη της χώρας ήταν έντονη και οι αποδόσεις ήταν υψηλότερες από οποιαδήποτε ανταποδοτική σύνταξη!
Μετά γύρισε τούμπα η υπόθεση! Αλλά κάποια γενιά πρέπει να κάνει την αλλαγή! Δηλαδή να ζήσει με ελάχιστη σύνταξη ώστε οι επόμενες να γυρίσουν σε ανταποδοτικό σύστημα!
Το θέμα είναι, ποια γενιά θα ναι αυτή!
Κλασσικές πασοκιές...
Επί ΕΡΕ και μετά, είχαμε πάνω από 200000 γεννήσεις και κάτω από 80000 θανάτους τον χρόνο.
Τα προβλήματα με το ασφαλιστικό μέχρι την κρίση δεν οφείλονταν τόσο στο δημογραφικό, το οποίο ήταν αυξανόμενο μεν αλλά όχι σε τραγικό βαθμό, αλλά στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, στα "ευγενή ταμεία" και στα μεγάλα εφ άΡπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, των ΔΕΚΟ και λοιπών κρατικών εταιρειών, όπως τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες κλπ.
Αυτοί πήραν τα λεφτά των ταμείων. Και βέβαια αν βγαίνεις στην σύνταξη στα 50 με 25 χρόνια δουλειάς, θα παίρνεις σύνταξη περισσότερα χρόνια από όσα δούλεψες.
Είχαμε και συντάξεις μητέρων με 15 χρόνια στα 33 τους.
Θα παίρνουν 50 - 60 χρόνια σύνταξη.
Αλλά να ξεπλύνεις το πασοκ εσύ...
Με αυτά που κάνεις στην επόμενη ζωή σου θα είσαι βιολογικό απορρυπαντικό....
Το ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνη, και σοβαρή, κανείς δεν λέει το αντίθετο. Αλλά επειδή είσαι ανίδεος επι μακροικονιμκων ιστορικών στοιχειων κάνε τον κόπο να διαβάσεις σχετική βιβλιογραφία. Επι εποχής ΕΡΕ τα ασφαλιστικά ταμεία χρηματοδοτούσαν τα δημόσια έργα (υπερκοστολοηγμενα και σε ημέτερους) και λειτούργησαν ως αποθεματικά με μάλιστα μικρότερη απόδοση από τον πληθωρισμό. Συνεπώς, δημιουργώντας τρύπες που τις κάλυπταν με δανεισμό.
Ενώ ήταν διάσημα τ δάνεια της εποχής από τα αποθεματικά αυτά σε δεξιούς επιχειρηματίες φιλικών στην κυβέρνηση.
Επι του δικού σου μάλιστα κατά την πρόσφατη πτώχευση της χώρας τα ασφαλιστικά ταμεία εξέδωσαν ομόλογα και έπαιζαν σε αγορές.
Γενικά, αυτός ο στόμφος να προβάλλετε ότι δεν γνωρίζετε είναι ο λόγος που διαλύσατε τη χώρα. Νομίζετε ότι ξέρετε και καταστρέψατε την πατρίδα σας. Ανίδεοι σε όλα.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Έχει δίκιο ο Κρουζερ, το πασοκ φταίει για τις συντάξεις, αφού κάθε φορά που έβγαινε η ΝΔ μείωνε το προσωπικό, αύξαινε τα όρια συνταξιοδότησης, μείωνε τα εφάπαξ του δημοσίου, έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες κι ακόμη θυμόμαστε τους Σαμαροβενιζέλους που διέγραψαν τα αποθεματικά των συνταξιοδοτικων ταμείων και ειδικά τον Σαμαρά, που τα ξαδέρφια και φίλους μου καραβαναδες στα ελικόπτερα (αυτά που έγιναν υποβρύχια μετά) στο Στεφανοβίκειο, αναγκάστηκαν να περιμένουν μέχρι 43ων ετών για να γίνουν συνταξιούχοι (ο ένας στα 39) ενώ τώρα τα ξαδέρφια και φίλοι μου στο ΠΕΒ περιμένουν μέχρι τα 55 για να πάρουν κι ένα διαμερισματακι στο Βόλο με το εφάπαξ, και να μην τρέχουν πάνω κάτω στο Πήλιο, συνταξιούχοι άνθρωποι.
Οπότε είναι ξεκάθαρο πως φταίει το πασοκ.Ο Βενιζέλος ΝΔ ήταν βέβαια.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Οπότε είναι ξεκάθαρο πως φταίει το πασοκ.Ο Βενιζέλος ΝΔ ήταν βέβαια.
Απ τους Σαμαροβενιζέλους, μας έμεινε απ τον χοντρό πασοκτζη το PSI κι απ τον άντρακλα Νεοδημοκράτη το WiFi.
-
Είναι τουλάχιστον βλακεία να λες ότι οι παλαιότεροι πέρναγαν πιο εύκολα.
-
Έχω ενστάσεις για το psi το οποίο ήταν καταστροφικό αλλά το επέβαλαν οι ευρωπαίοι για να ανταλλάξουν ομόλογα που έληγαν και δεν είχαμε να πληρώσουμε. Ευθυνη έχουν όσοι οδήγησαν σε πτώχευση τη χώρα. Όσοι παρέλαβαν μια οικονομία αρκετά καλή, όχι τέλεια, και την έκαναν την χειρότερη στην γη μετά την Αργεντινή με τεράστια ελλειματα.
Αλλά αυτό με το WiFi. Το θυμάμαι. Τι έλεγε ο άνθρωπος. Τι ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ πουλούσε;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3