-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Η κεντροδεξιά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι πες ένα 30%
Το υπόλοιπο 70 % ΔΕΝ θα ψήφιζαν κεντροδεξιά
Και πως πήρε 41 τακατο? Οι δημοσκοπήσεις μπορει να λενε, τα ίδια είχαμε και πριν τις εκλογές, πετσωμενες δημοσκοπήσεις που βγάζουν ΝΔ πρώτη μας έλεγαν και τελικά στο μόνο που έκαναν λάθος ήταν στην διαφορά των ποσοστών. Και τώρα η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, δεν έχει αλλάξει κάτι και το πασοκ και ο συριζα πέφτουν!
-
Στις δημοσκοπήσεις απαντούν όσους ρωτούν. Στις εκλογές δεν πάνε στις κάλπες όσοι απαντούν.
Το έχω δει και από το περιβάλλον μου. Και αυτοί που δεν πάνε είναι κυρίως η νεότερη γενιά.
Οπότε ναι ένα σημαντικό ποσοστό δεν θα ψήφιζαν την κυβέρνηση και θα ψήφιζαν κάτι άλλο αλλά δεν πάνε να ψηφίσουν.
Αυτό είναι το πρόβλημα.
Για αυτό καμία δημοσκόπηση δεν έπιασε το ποσοστό της κυβέρνησης στις τελευταίες εκλογές. Διότι ο λαός δηλώνει πως άλλο επιθυμεί αλλά δεν ψηφίζει για αυτό που επιθυμεί.
Η ΝΔ έλαβε 2,1 εκ ψήφους από τους 9,8 εκ εγγραμενους στους καταλόγους.
Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία έχουν την ίδια δεξαμενή ψήφων. Η ΝΔ τα τελευταία έτη δεν έχει την ίδια δεξαμενή ψήφων με τα πιο δεξιά κόμματα της.
Η ΝΔ ήταν ενωμένα δεξιά κόμματα, το έλεγε και ο ίδιος ο ΚΚ. Πως επιτελεί εργον διότι μάντρωνε τα σταγονίδια. Πλέον εξελίχθηκε η ανθρωπογεωγραφία της ΝΔ και είναι διαφορετική από το παρελθόν.
Οπότε ναι μεν πιάνει νούμερα υψηλά λόγω κομματικών οργανώσεων και αρμων στο δημόσιο και τεράστιας αποχής του λαού από τις εκλογές. Αλλα δεν μπορεί να πιάσει την απόλυτη πλειοψηφία του λαού.
Οπως και το ΠΑΣΟΚ. Το 80 ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και οι ΚΚΕδες. Για αυτό και η αδικαιολόγητη έχθρα του κόμματος εκείνη την εποχή στο πρόσωπο του Ανδρέα. Η ιστορία επαναλαμβάνετα ως φάρσα.
Μετά το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχτηκε, εξελίχθηκε και αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις στην αριστερή πολυκατοικία όπου ο καθένας είχε τους διακριτούς του ρόλους.
-
Τέμπη: Πώς η εταιρεία βρήκε τα τρία νέα βίντεο με το εμπορικό τρένο
...Οι ελεγχόμενοι, δηλαδή η εταιρεία σεκιούριτι και η διοίκηση του ΟΣΕ, έδωσαν σχετικές έγγραφες εξηγήσεις στα μέσα Ιανουαρίου 2025, και αναμένεται να διαπιστωθεί εάν θα απαλλαχθούν με βούλευμα ή θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος τους.
Χθες η εταιρεία σεκιούριτι με νέα ανακοίνωσή της απάντησε σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι κάμερες στις σήραγγες τοποθετήθηκαν σε χρόνο μεταγενέστερο του δυστυχήματος των Τεμπών και ως εκ τούτου τα τρία βίντεο που προστέθηκαν στην δικογραφία την περασμένη Τετάρτη είναι πλαστά. Η εταιρεία διευκρινίζει ότι ήδη από το 2017 οπότε υπέγραψε σύμβαση με τον ΟΣΕ τοποθέτησε τις κάμερες στις σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα απ’ όπου και τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας λίγο πριν τη σύγκρουσή της με το Intercity 62. Σε ότι αφορά στη σύμβαση που υπεγράφη με τον ΟΣΕ το 2023 -το σχετικό έγγραφο δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα- η εταιρεία διευκρινίζει ότι αντικείμενό της είναι η τοποθέτηση επιπλέον καμερών κατά μήκος των σηράγγων Τεμπών και Πλαταμώνα και η αντικατάσταση των προηγούμενων με νέες κάμερες τελευταίας τεχνολογίας...
Την ίδια ώρα δημοσιεύματα, καταγράφουν υποψίες για εικονικό διαγωνισμό στη σύμβαση που είχε υπογράψει η εταιρεία σεκιούριτι με τον ΟΣΕ, και αυτό γιατί οι δύο "ανταγωνίστριες" εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον φέρεται να ήταν "σιαμαίες". Ο επικεφαλής της δεύτερης εταιρείας ήταν συνέταιρος σε αυτή μέχρι το 2016, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της πρώτης εταιρείας που τελικά κέρδισε τον διαγωνισμό βιντεοεπιτήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου, και την περασμένη εβδομάδα παρέδωσε τα 3 επίμαχα βίντεο της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας.
-
Η κριτικη που ασκηθηκε στον Κουλη οτι ηξερε για τα βιντεο ειναι λιγο ακυρη. Εαν ηξερε γιατι ειπε οτι μπορει να υπαρχει παρανομο φορτιο. Τοσο μπλοφα επαιξε?
-
Τα απονερα σιγά σιγά πιάνουν και εποχές Ζαιων.
-
Το υπόλοιπο 70 % ΔΕΝ θα ψήφιζαν κεντροδεξιά !
Η κυβέρνηση κυβερνά με δώρο έδρες, (σχετική πλειοψηφία) όχι διότι την ψήφισαν οι πολίτες σε ικανό ποσοστό!
Οπότε, δεν προκύπτει από κάπου η πολιτική της επικράτηση!
Ο λαϊκισμός υπήρχε και υπάρχει στην Ελλάδα! Οι εύκολες απλουστευμένες λύσεις κολακεύουν εγκέφαλους που δεν έχουν την ικανότητα σύνθετης σκέψης, είτε λόγω μη ενασχόλησης με την πολιτική είτε λόγω γονιδιακών βιολογικών παραγόντων! Οπότε σίγουρα τα λαϊκίστικα κόμματα θα πάρουν υψηλά ποσοστά! Μη ξεχνάμε πως ως λαός καταγράφουμε την χαμηλότερη νοητική και γνωστική ικανότητα σε διάφορες ευρωπαϊκές μελέτες!
Υπάρχει συσχέτιση της κατάντιας μας ως χώρα με την ικανότητα κριτικής και σύνθετης σκέψης καθως και γνωστικού επιπέδου του λαού!
Αρα με αυτό το χάλι είναι λογικό να έχουμε 70 % αριστερούς
-
Αρχικά όσοι δεν ψηφίζουν διαχρονικά στον τόπο μας θεωρούνται ιδιώτες...
Με την αρχαία και παλαιά έννοια.
Επίσης αυτό προοδευτικό που φοράνε κάποια κόμματα, βγαίνει σε μπλουζάκι μόνο ή και σε ταγιέρ ?
Και είναι ένα μέγεθος, ή έχει πολλά μεγέθη, ανάλογα με την βλακεία κάθε προοδευτικού κόμματος ?
-
Ο Μπέος, ο καλύτερος δήμαρχος της Ψωροκώσταινας.
Έλεγα κι εγώ, στη τελευταία βόλτα προχθές, πως ξαφνικά μέσα στα χιόνια γέμισαν τα Χάνια ...αγριόσκυλα;
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Το υπόλοιπο 70 % ΔΕΝ θα ψήφιζαν κεντροδεξιά !
Η κυβέρνηση κυβερνά με δώρο έδρες, (σχετική πλειοψηφία) όχι διότι την ψήφισαν οι πολίτες σε ικανό ποσοστό!
Οπότε, δεν προκύπτει από κάπου η πολιτική της επικράτηση!
Ο λαϊκισμός υπήρχε και υπάρχει στην Ελλάδα! Οι εύκολες απλουστευμένες λύσεις κολακεύουν εγκέφαλους που δεν έχουν την ικανότητα σύνθετης σκέψης, είτε λόγω μη ενασχόλησης με την πολιτική είτε λόγω γονιδιακών βιολογικών παραγόντων! Οπότε σίγουρα τα λαϊκίστικα κόμματα θα πάρουν υψηλά ποσοστά! Μη ξεχνάμε πως ως λαός καταγράφουμε την χαμηλότερη νοητική και γνωστική ικανότητα σε διάφορες ευρωπαϊκές μελέτες!
Υπάρχει συσχέτιση της κατάντιας μας ως χώρα με την ικανότητα κριτικής και σύνθετης σκέψης καθως και γνωστικού επιπέδου του λαού!
Αρα με αυτό το χάλι είναι λογικό να έχουμε 70 % αριστερούς
Αφού λέμε δεν ψηφίζοθν κυρίως αριστερών και προοδευτικών κομμάτων. Οπότε....
Από την άλλη με το να μην ψηφίζοθν αφήνουν τους δεξιούς να κάνουν πάρτι με 2 εκ ψήφους στα 10 εκ εγγεγραμμένους σε όλη τη γη.
Μια δόση χαζομάρας εκ των πραγμάτων...την έχουν.
-
Κουφ@λα Φωτόπουλε, καλά να πάθεις, που έπινες ποτά στο λόμπι του ξενοδοχείου με τα λεφτά μας!
-
Και 1000 να πάει μπροστά στην γενοπ μια χαρά είναι.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Και 1000 να πάει μπροστά στην γενοπ μια χαρά είναι.
Νομίζεις. Τα λεφτά που έχει χάσει η παραγωγική βάση της Ελλάδας στα υπέρογκα κόστη ενέργειας είναι πολλαπλάσια των ισολογισμών της ΔΕΗ. Χωρίς να μιλάμε για το κόστος ευκαιρίας.
-
Πως γίνεται όλοι οι ΝΔτες ότι αγγίζετε να καταστρέφεται. Θέλει ταλέντο. Δεν είναι εύκολο.
Δηλαδή μαξιλαράκι, άπειρο χρήμα από αγορές, επιδοτήσεις, ταμείο ανάκαμψης, άπειρος ήλιος και παλι σκατα τα κάνατε. Όπως το 2004 και μετά.
-
Οι πραγματογνώμονες αποφαίνονται ότι τα βίντεο είναι γνήσια. Αναρωτιέμαι βέβαια πότε πρόλαβαν και το κατάλαβαν...
Από την άλλη είναι προφανές ότι "η άλλη πλευρά" δεν πρόκειται να το δεχτεί αυτό. Κυκλοφορούν ένα κάρο δημοσιεύσεις, άλλος λέει ότι δεν υπήρχαν τότε αυτές οι κάμερες, η εταιρία λέει ότι υπήρχαν από το 17. Άλλος λέει ότι είναι πλαστά (πότε πρόλαβε κι αυτός...), άλλος πάει και σβήνει με πρόγραμμα επεξεργασίας "ενδεικτικά" τα βαγόνια με τα container οπότε μας δείχνει ότι θα μπορούσαν να είναι εν δυνάμει πλαστά (οπότε ρωτλάω εγώ γιατί τα ψάχνουμε τα βίντεο τόσο καιρό και γιατί ακόμη ψάχνουμε αυτά της φόρτωσης;). Άλλος παίρνει αυτό το "επίτηδες αλλοιωμένο για παράδειγμα" βίντεο του προηγούμενου και γράφει (εν αγνοία του;) "το τάδε κοντέινερ βαγόνι δεν υπάρχεςι στο βίντεο, φως φανάρι ότι είναι πλαστό"!
Πάντως τα βίντεο αν μη τι άλλο δίνουν μια οπτική ένδειξη ότι ένα αντικείμενο μεγέθους 3Χ5Χ1 (για 10-15 τόνους ουσίας) ή 2Χ2.5Χ1 (για 4-5) είναι πού δύσκολο να υπάρχει πάνω στα πρώτα επίπεδα βαγόνια και να περιφέρεται για τόσα χλμ χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να το δει κανείς.
Από την άλλη μεριά δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα να βρεθεί ντε και καλά μια τέτοια ουσία, δλδ αν έχει γίνει η έκρηξη "ενδογενώς" απαλλάσσει αυτό σε τίποτα την κυβέρνηση, τον υπουργό, τον ΟΣΕ κλπ;
Ελπίζω οι συγγενείς των θυμάτων να έχουν κλείσει τα σόσιαλ και το ίντερνετ. Κυκλοφορεί τόση καφρίλα και "θόρυβος" εκατέρωθεν, πραγματικά θλίβομαι που ο θάνατος τόσων ανθρώπων κατέληξε (ξανά) πολιτικό κλωτσοσκούφι...
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Οι πραγματογνώμονες αποφαίνονται ότι τα βίντεο είναι γνήσια. Αναρωτιέμαι βέβαια πότε πρόλαβαν και το κατάλαβαν...
Πραγματογνώμονας δεν είμαι αλλά επειδή έχω περάσει 1000δες ώρες μπροστά σε προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και βίντεο κάνοντας αρκετά ασυνήθιστα πράγματα μπορώ να σου πω ότι οτιδήποτε και εάν λένε οι δημοσιογράφοι η γνησιότητα του βίντεο με χαμένα τα αρχεία πρώτης εγγραφής κτλ είναι αδύνατο να πιστοποιηθεί στην Ελλάδα και εξαιρετικά δύσκολο να πιστοποιηθει στο εξωτερικό. Απαιτούνται εξωτικές αναλύσεις που θα καταλήξουν απλά σε πιθανολόγηση. Πολλές δε από αυτές απαιτούν πρόσβαση στις ίδιες τις κάμερες με συγκεκριμένες δοκιμές επι του πεδίου ώστε να δημιουργηθούν βίντεο αναφοράς που μετά θα συγκριθούν με τα ελεγχόμενα. Αυτά αν είμαστε σοβαροί, διότι εάν δεν είμαστε προφανώς δια της μπακαλικής όλα παίζουν.
-
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Πραγματογνώμονας δεν είμαι αλλά επειδή έχω περάσει 1000δες ώρες μπροστά σε προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και βίντεο κάνοντας αρκετά ασυνήθιστα πράγματα μπορώ να σου πω ότι οτιδήποτε και εάν λένε οι δημοσιογράφοι η γνησιότητα του βίντεο με χαμένα τα αρχεία πρώτης εγγραφής κτλ είναι αδύνατο να πιστοποιηθεί στην Ελλάδα και εξαιρετικά δύσκολο να πιστοποιηθει στο εξωτερικό. Απαιτούνται εξωτικές αναλύσεις που θα καταλήξουν απλά σε πιθανολόγηση. Πολλές δε από αυτές απαιτούν πρόσβαση στις ίδιες τις κάμερες με συγκεκριμένες δοκιμές επι του πεδίου ώστε να δημιουργηθούν βίντεο αναφοράς που μετά θα συγκριθούν με τα ελεγχόμενα. Αυτά αν είμαστε σοβαροί, διότι εάν δεν είμαστε προφανώς δια της μπακαλικής όλα παίζουν.
Αυτό φαντάζομαι κι εγώ και γι αυτό διερωτώμαι αν είναι έτσι ποιος ο λόγος να ψάχνουμε βίντεο και φωτογραφίες από την στιγμή που ο,τι και όπως να βγει πάντα θα υπάρχει αντίλογος περί πλαστότητας.
Δεν ξέρω αν γίνεται στα βίντεο, πάντως σε άλλα σχετιζόμενα περί την πληροφορική (π.χ. docker images) υπάρχει διαδικασία signing με ψηφιακό πιστοποιητικό που επικυρώνει την γνησιότητα του image. Γίνεται εδώ κάτι ανάλογο? Να έχεις π.χ. πάνω σε τυχαία "καρέ" τέτοιες "στάμπες"; Τέλος πάντων...
-
Ελλαδάρα η χώρα του υπαρκτού σουρεαλισμού, εδώ όλη η έκθεση https://www.protothema.gr/files/2025-02-13/yliko_2.pdf, και το συμπέρασμα ...
Το οποίο φυσικά είναι (σκόπιμα?) διφορούμενο, διότι εάν στο βίντεο εμφανίζεται πράγματι η 63503 όπως ισχυρίζεσαι τότε κατ ανάγκην έχεις πιστοποίησει την γνησιότητα του βιντεοληπτικού υλικού μεγάλε επιστήμονα.
Διαφορετικά αγράμματε γκασμά πραγματογνώμονα εάν ισχύει η μη πιστοποίηση της γνησιότητας όφειλες να γράψεις κάτι του τύπου "στο βιντεο εμφανίζεται διερχόμενη εμπορική αμαξοστοιχία με σύνθεση και χαρακτηριστικά φορτίου πανομοιότυπα με τα αναγραφόμενα στην επίσημη λίστα φορτίου της 63503, χωρίς εμφανές άλλο φορτίο επί των φορταμαξών".
Γελοίοι τύποι ...
-
Πάντως το ιδανικό για το κομματικό σύστημα, θα ήταν να βρισκόταν κάτι στο εμπόρευμα, αν και όπως ισχύει παντού υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης του φορτίου, ενώ ο μεταφορέας απλώς ελέγχει την φορτωτική, αλλά τα παπαγαλάκια εύκολα θα μπορούσαν να το φορτώσουν στην Χελλένικ Τρέιν. Ετσι θα γλύτωνε όλος ο δημόσιος ΟΣΕ, πέραν από 4-5 σταθμάρχες και προϊσταμένους και θα μπορούσε να διώξει τους Ιταλούς και βέβαια με το αζημίωτο να πουλήσει τα τρένα σε άλλους.
Αν όμως δεν μπορεί να φανεί κάτι βέβαιο, παραμένουμε στους σταθμάρχες και το μόνο που αφορά υπάλληλο του τρένου, είναι ο με 40 χρόνια εμπειρία στον ΟΣΕ μηχανοδηγός του ιντερσίτι, ο οποίος δεν εφάρμοσε ακριβώς τον κανονισμό ότι ήταν στην λάθος γραμμή και δεν το είπε με τον σαφή τρόπο που θα γινόταν κατανοητός και όχι με την ερώτηση είμαι καλά εδώ.
-
Από την άλλη είναι προφανές ότι "η άλλη πλευρά" δεν πρόκειται να το δεχτεί αυτό. Κυκλοφορούν ένα κάρο δημοσιεύσεις, άλλος λέει ότι δεν υπήρχαν τότε αυτές οι κάμερες, η εταιρία λέει ότι υπήρχαν από το 17. Άλλος λέει ότι είναι πλαστά (πότε πρόλαβε κι αυτός...), άλλος πάει και σβήνει με πρόγραμμα επεξεργασίας "ενδεικτικά" τα βαγόνια με τα container οπότε μας δείχνει ότι θα μπορούσαν να είναι εν δυνάμει πλαστά (οπότε ρωτλάω εγώ γιατί τα ψάχνουμε τα βίντεο τόσο καιρό και γιατί ακόμη ψάχνουμε αυτά της φόρτωσης;). Άλλος παίρνει αυτό το "επίτηδες αλλοιωμένο για παράδειγμα" βίντεο του προηγούμενου και γράφει (εν αγνοία του;) "το τάδε κοντέινερ βαγόνι δεν υπάρχεςι στο βίντεο, φως φανάρι ότι είναι πλαστό"!
Πάντως τα βίντεο αν μη τι άλλο δίνουν μια οπτική ένδειξη ότι ένα αντικείμενο μεγέθους 3Χ5Χ1 (για 10-15 τόνους ουσίας) ή 2Χ2.5Χ1 (για 4-5) είναι πού δύσκολο να υπάρχει πάνω στα πρώτα επίπεδα βαγόνια και να περιφέρεται για τόσα χλμ χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να το δει κανείς.
Από την άλλη μεριά δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα να βρεθεί ντε και καλά μια τέτοια ουσία, δλδ αν έχει γίνει η έκρηξη "ενδογενώς" απαλλάσσει αυτό σε τίποτα την κυβέρνηση, τον υπουργό, τον ΟΣΕ κλπ;
Ελπίζω οι συγγενείς των θυμάτων να έχουν κλείσει τα σόσιαλ και το ίντερνετ. Κυκλοφορεί τόση καφρίλα και "θόρυβος" εκατέρωθεν, πραγματικά θλίβομαι που ο θάνατος τόσων ανθρώπων κατέληξε (ξανά) πολιτικό κλωτσοσκούφι...
Δεν ξέρω ποιο είναι το τεχνικό σου υπόβαθρο, ούτε πιστεύω ότι το κάνεις κακόβουλα, αλλά είναι δεδομένο ότι έγινε έκρηξη (την έχουμε δει όλοι ) και η πλειοψηφία των ανθρώπων πέθανε στη φωτιά που ΔΕΝ οφειλόταν στα λάδια, έχει κι αυτό ξεκαθαριστεί, δηλαδή άλλο ήταν το εύφλεκτο υλικό, και γι αυτό ακριβώς βγήκε κι ο Μητσοτάκης κι ανασκεύασε τις δηλώσεις του.
Επί δύο χρόνια ψάχνουν βιντεοληπτικο υλικό με τη λογική οτι θα βοηθούσε να εξακριβωθεί πέραν αμφιβολίας ποιο υλικό έκαψε τα θύματα και που βρισκόταν αυτό. Επί δύο χρόνια η επίσημη θέση είναι ότι σβήστηκαν τα βίντεο, ή δεν υπήρχαν κάμερες ή δεν δούλευαν οι κάμερες κλπ
Ξαφνικά, μόλις το προανήγγειλε ο Μητσοτάκης ως ευχή, εμφανίζεται ένα βίντεο που δείχνει ένα τρένο να περνάει...Ποιος/ποιοι νομίζεις πως είναι αυτοί που εμπαίζουν τους γονείς των νεκρών;
Σαν να λέμε ότι είμαι εγώ ύποπτος για φόνο ανθρώπων με αιχμηρό αντικείμενο, και μετά από δύο χρόνια βρίσκω ένα βίντεο ότι περπατούσα σε ένα δρόμο με κατεύθυνση το σπίτι του δολοφονημένου, και σε αυτό το βίντεο φαίνεται ότι δεν κρατάω μαχαίρι, κι αφού δεν κρατάω μαχαίρι ή τσεκούρι που να φαίνεται στο βίντεο, αν αυτό είναι γνήσιο, αλλά στο ένα χέρι φαίνεται πως έχω το κινητό και στο άλλο τον καφέ, έτσι τεκμηριωνω την αθωότητα μου...
Το να βγει να μιλήσει ο Μητσοτάκης για βίντεο και μετά να βρεθεί ένα, ανέλπιστο, στο περίπου, είναι απλά επικοινωνιακος αντιπερισπασμος για δημιουργία αμφιβολιών, αφού ούτε αθωότητα ούτε ενοχή μπορεί να αποδείξει, πρόκειται για αυτό ακριβώς που περιέγραφε ο βαγκιρκ νωρίτερα...
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Δεν ξέρω ποιο είναι το τεχνικό σου υπόβαθρο, ούτε πιστεύω ότι το κάνεις κακόβουλα, αλλά είναι δεδομένο ότι έγινε έκρηξη (την έχουμε δει όλοι ) και η πλειοψηφία των ανθρώπων πέθανε στη φωτιά που ΔΕΝ οφειλόταν στα λάδια, έχει κι αυτό ξεκαθαριστεί, δηλαδή άλλο ήταν το εύφλεκτο υλικό, και γι αυτό ακριβώς βγήκε κι ο Μητσοτάκης κι ανασκεύασε τις δηλώσεις του.
Επί δύο χρόνια ψάχνουν βιντεοληπτικο υλικό με τη λογική οτι θα βοηθούσε να εξακριβωθεί πέραν αμφιβολίας ποιο υλικό έκαψε τα θύματα και που βρισκόταν αυτό. Επί δύο χρόνια η επίσημη θέση είναι ότι σβήστηκαν τα βίντεο, ή δεν υπήρχαν κάμερες ή δεν δούλευαν οι κάμερες κλπ
Ξαφνικά, μόλις το προανήγγειλε ο Μητσοτάκης ως ευχή, εμφανίζεται ένα βίντεο που δείχνει ένα τρένο να περνάει...Ποιος/ποιοι νομίζεις πως είναι αυτοί που εμπαίζουν τους γονείς των νεκρών;
Σαν να λέμε ότι είμαι εγώ ύποπτος για φόνο ανθρώπων με αιχμηρό αντικείμενο, και μετά από δύο χρόνια βρίσκω ένα βίντεο ότι περπατούσα σε ένα δρόμο με κατεύθυνση το σπίτι του δολοφονημένου, και σε αυτό το βίντεο φαίνεται ότι δεν κρατάω μαχαίρι, κι αφού δεν κρατάω μαχαίρι ή τσεκούρι που να φαίνεται στο βίντεο, αν αυτό είναι γνήσιο, αλλά στο ένα χέρι φαίνεται πως έχω το κινητό και στο άλλο τον καφέ, έτσι τεκμηριωνω την αθωότητα μου...
Το να βγει να μιλήσει ο Μητσοτάκης για βίντεο και μετά να βρεθεί ένα, ανέλπιστο, στο περίπου, είναι απλά επικοινωνιακος αντιπερισπασμος για δημιουργία αμφιβολιών, αφού ούτε αθωότητα ούτε ενοχή μπορεί να αποδείξει, πρόκειται για αυτό ακριβώς που περιέγραφε ο βαγκιρκ νωρίτερα...
Θα μπορούσαν όμως να έχουν βγει πολύ νωρίτερα αν υποθέσουμε ότι τα έβγαλε κάποιος μηχανισμός και ειναι εξ ορισμου πλαστα. Γιατί δεν το έκαναν νωρίτερα αφού τρόπον τινά "συμφερουν" την κυβερνηση κι ενω για πανω απο ενα χρονο κατηγορειται οτι συγκαλυπτει λαθρεμπορους;
Δεν ξέρω πως έχει βγει πόρισμα ότι η έκρηξη δεν οφείλεται στους μετασχηματιστες αφού περιμένουμε τελικο πόρισμα επ αυτου από το ΕΜΠ. Να αναφέρω ότι έχω διαβάσει άποψη η οποία έλεγε ότι η δεύτερη ηλεκτρομηχανη της εμπορικής δεν ήταν συζευγμενη και ότι τα "μη αναφλεγμενα" λάδια και οι σχετικες φωτογραφίες είναι από αυτήν και όχι από την πρώτη που ήταν σε λειτουργία και έδινε κίνηση.
Συνεπώς στα σοσιαλ ο καθείς γράφει ότι και όπως θέλει. Εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι ακόμη και χωρίς ύπαρξη παράνομου φορτίου οι ευθυνες παραμένουν σε όλη την αλυσιδα υπευθύνων, συγκρουση-εκρηξη-φωτια με τον ένα τρόπο η τον άλλο σκότωσαν τους ανθρώπους.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3