-
Εχετε λυσσάξει να κλείσουμε την συζήτηση.
Τόσο πολύ σας ενοχλεί η Ιστορία, γιατί δεν μπορεί να ακούγεται η Αριστερή Υστερία ?
Και βέβαια σωστά έγραψε ο Αλέξανδρος για αντεκδικήσεις...
Δυστυχώς όπως έχω γράψει και άλλες φορές, υπήρξαν πολλά θύματα από κάθε πλευρά, που ήταν αθώοι άνθρωποι, συνήθως φιλήσυχοι που απλά δεν είχαν όπλα, ούτε κάποιους να τους προστατεύσουν.
Ο Ελας είχε μία νοοτροπία κατά των αστών, έστω και αν αυτοί δεν είχαν σχέση με ακροδεξιές νοοτροπίες, συχνά ήταν βενιζελικοί, απλά ήταν γιατροί, δικηγόροι, έμποροι, καλλιτέχνες, ιερείς και δεν είχαν λάβει μέρος σε περίεργες καταστάσεις.
Ηταν όμως τα εύκολα θύματα. Επίσης είχαμε και ανατινάξεις σπιτιών, που έγιναν σε πόλεις και χωριά.
Είχαν επικρατήσει οι άξεστοι και οι φανατικοί στον ΕΛΑΣ και θα είχαμε ακόμα και άλλα θύματα, αν σε αρκετές περιπτώσεις, κάποιοι σοβαροί ΕΛΑΣΙΤΕΣ δεν γλύτωναν κάποιους ανθρώπους.
Προφανώς λοιπόν μετά την Βάρκιζα, συγγενείς των θυμάτων αυτών βρήκαν την ευκαιρία να εκδικηθούν.
Γνωρίζω περίπτωση σε επαρχία, 12χρονου τότε που ο πατέρας του ήταν γιατρός και κατά τον δάσκαλο στο σχολείο του 12χρονου, ήταν αστός και έπρεπε να πεθάνει. Τους είχαν στριμώξει σε ένα σπίτι και τελικά τους γλύτωσε άλλος αντάρτης, αλλά ο πιτσιρικάς είχε τρελαθεί και ήθελε να σκοτώσει τον δάσκαλο του.
Τελικά λόγω ηλικίας δεν έμπλεξε και όταν τον είδε στην Αθήνα 15 χρόνια αργότερα, απλά τον περιφρόνησε.
Αν όμως ήταν 17-18 δεν νομίζω ότι δεν θα ζητούσε εκδίκηση.
-
Τωρα που ο Γερμανοτσολιας αρχισε τα λεβεντικα θα κλεισει η τρολια που ανοιξες ?
-
Ό,τι βλακεία σου κατέβει criuser... Τολμάει να μιλήσει ο Κύρκος για τον Μάρκο Βαφειάδη.
-
Οχι βέβαια όσο δείχνει ότι πονάνε κάποιοι, περισσότερο από τους γαύρους, μια χαρά είναι...
Παρ΄ όλα αυτά εγώ είπα να μην το κάνουμε εμφυλιοπολεμικό, αλλά διεθνή πολιτική και διπλωματία, αλλά δεν αφήνουν.
-
@realzeus said in ΕΛΛΑΔΑ 1941 - 1990 ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ:
Ό,τι βλακεία σου κατέβει criuser... Τολμάμει να μιλήσει ο Κύρκος για τον Μάρκο Βαφειάδη.
Εγώ δεν ανακατεύομαι στα δικά σας.
Ασχολίαστα τα έβαλα, απλά για ενημέρωση...
-
@criuser said in ΕΛΛΑΔΑ 1941 - 1990 ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ:
Ό,τι βλακεία σου κατέβει criuser... Τολμάμει να μιλήσει ο Κύρκος για τον Μάρκο Βαφειάδη.
Εγώ δεν ανακατεύομαι στα δικά σας.
Ασχολίαστα τα έβαλα, απλά για ενημέρωση...
Εδώ δεν βγάζουν άκρη μεταξύ τους….
Και δημοκρατικά πάντα, κάθε γνώμη και άποψη δεκτή αρκεί να συμφωνεί με την δικιά μας….κλασική συμπεριφορά υποστηρικτών απολυταρχικών καθεστώτων. -
Οχι βέβαια όσο δείχνει ότι πονάνε κάποιοι, περισσότερο από τους γαύρους, μια χαρά είναι...
Παρ΄ όλα αυτά εγώ είπα να μην το κάνουμε εμφυλιοπολεμικό, αλλά διεθνή πολιτική και διπλωματία, αλλά δεν αφήνουν.
Φανηκε από το ποσό σου άρεσαν οι συνήθεις μαλακιες περι συμμοριτών και οι μαλακιες του Γκατζογιαννη!Σκεψου να μην σου άρεσαν τα εμφυλιοπολεμικά!
-
Σημασία έχει που βγάζουν άκρη μεταξύ άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα για το τι λέει ο Μαρξισμός και το παίζουν και έξυπνοι...
-
Έτσι ρε παιδιά, βγείτε να πείτε τις αντικειμενικες αλήθειες απερίσπαστοι απ τις εμφυλιοπολεμικές αναφορές, για το αν η γιαγιά του γερμανοτσολιά είχε καρούλια θα ήταν κάρο που κουβαλούσε νεκρούς απ τη πείνα αντί για μαυραγορίτικο λάδι...
-
Λες να γράψεις να μη γράψεις....
Που να το πιάσεις που να το αφήσεις. Εγώ δύο φορές ξέρω ότι παραδώσαμε τη Μακεδονία στους Βούλγαρους. Και τις δύο με κυβερνητική εντολή.
Την πρώτη είναι μπλεγμένος ο βασιλιάς και συνυπογράφει ο Μεταξάς ως υπαρχηγός του επιτελείου το 16. Τη δεύτερη είναι η κυβέρνηση Τσολάκογλου, στην οποία συμμετείχε σχεδόν σύσσωμη η ηγεσία του στρατεύματος. Τόση εθνικοφροσυνη, πόσο να αντέξει αυτή η χώρα.
Αιτήματα εάμ για τα Δεκεμβριανά: η ανασύνταξη του στρατού, δημοψήφισμα για το πολιτειακό, εκλογές με διεθνή έλεγχο και αποστράτευση των σωμάτων ασφαλείας, όπως η χωροφυλακή, η ειδική ασφάλεια και λοιπά, τα οποία υπήρξαν οι μεγαλύτεροι δοσίλογοι και τσιράκια των κατακτητών. Επίσης πλήρη εκκαθάριση του δοσιλογισμου από τον κρατικό μηχανισμό και την κοινωνία. Κάπου εκεί μέσα θα υπήρχε και η ομοσπονδιοποίηση της Μακεδονίας αλλά το έχασα.
Για να επανέλθω στο θέμα, θα απαντήσω ότι εγώ πιστεύω θα έρχονταν τα ελλοχιμ από την κούφια γη για να μας σώσουν.
-
Τι ανιστόρητες ημιμαθείς αηδίες διαβάζουμε; Είναι δυνατόν;
-
Πραγματικά...
-
@antonmone said in ΕΛΛΑΔΑ 1941 - 1990 ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ:
Φανηκε από το ποσό σου άρεσαν οι συνήθεις μαλακιες περι συμμοριτών και οι μαλακιες του Γκατζογιαννη!Σκεψου να μην σου άρεσαν τα εμφυλιοπολεμικά!
Άλλο τι μου αρέσει και άλλο τι σχολιάζω σε συγκεκριμένο πλαίσιο συζήτησης.
-
@piliourits said in ΕΛΛΑΔΑ 1941 - 1990 ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ:
Έτσι ρε παιδιά, βγείτε να πείτε τις αντικειμενικες αλήθειες απερίσπαστοι απ τις εμφυλιοπολεμικές αναφορές, για το αν η γιαγιά του γερμανοτσολιά είχε καρούλια θα ήταν κάρο που κουβαλούσε νεκρούς απ τη πείνα αντί για μαυραγορίτικο λάδι...
Όσο και να προκαλείς δεν τσιμπάμε να χαλάσουμε το θέμα το οποίο τελικά τόσο σας ενοχλεί.
-
Τελικά αν κέρδιζε το ΚΚΕ θα είμαστε το πεδίο βολής των πυρηνικών όπλων των υπερδυνάμεων η θα είμαστε 5 -6 κομμάτια;
-
Οι μισές αλήθειες που αναφέρθηκαν πιο πάνω για το μακεδονικό στην διάρκεια των 2 παγκόσμιων πολέμων καλό είναι να αναφέρονται ολόκληρες.
-
@antonmone said in ΕΛΛΑΔΑ 1941 - 1990 ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ:
Άλλο τι μου αρέσει και άλλο τι σχολιάζω σε συγκεκριμένο πλαίσιο συζήτησης.
Αν το πλαίσιο συζήτησης περιλαμβάνει κομουνιστο συμμορίτες κλπ ηρωικά και αστικως ευγενικα ,δεν πρόκειται περι συζήτησης αλλά περι προβοκατόρικες τρόλιας και οποίος τσιμπήσει.Αυτος ήταν άλλωστε και ο αρχικός στόχος κατά την γνωμη μου και όχι η κάψα του τι θα γινόταν με φανταστικές υποθέσεις μονοκερων.
-
Δεν έχω γράψει εγώ τέτοιες εκφράσεις.
Είπα πολλές φορές να το δούμε σαν άσκηση διπλωματίας.
Να κάνουμε μια αντίστοιχη αν κέρδιζαν κάποιοι στην Κορέα, η αν τελικά έχασαν οι Αμερικανοί στο Βιετνάμ.
-
Κλασικό σύνδρομο καταδίωξης…
-
Και μυωπίας πρωτίστως!
ΕΛΛΑΔΑ 1941 - 1990 ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ