-
Καλημέρα!
Σκοπεύω να αγοράσω SUV και μετά από πολύ ψάξιμο στα μεταχειρισμένα πήρα την απόφαση για καινούριο με δόσεις.
Κατέληξα σε δυο μοντέλα Toyota RAV4 2.5 HSD 4WD και Nissan X-trail e-power e-4orce 4WD.
Και τα δυο τετρακίνητα υβριδικά.
Το Nissan μου άρεσε πολύ περισσότερο, αλλά δεν μπορώ να πάρω απόφαση λόγω της καινούριας τεχνολογίας και του αβέβαιου μέλλοντος έπειτα της 5 χρόνης εγγύησης. Το Toyota βέβαια με τα 10 χρόνια εγγύηση με κάνει να νιώθω πιο σίγουρα, αλλά....
Βοηθήστε ρε παιδιά να πάρω την σωστή απόφαση.
(Κατανάλωση καυσίμου και τιμή αγοράς δεν παίζουν ρόλο, γιατί πάνω κάτω έρχονται τα ίδια για εμένα). -
Είναι πολύ κακή ιδέα να αγοράσεις το rav4 τώρα καθώς το 25 θα αλλάξει το μοντέλο.
Επίσης το Toyota έχει στον πίσω άξονα ένα μικρό μοτέρ που τροφοδοτείται από την μπαταρία, σε αντίθεση με το Nissan που το πίσω μοτέρ μπορεί να τροφοδοτηθεί και από τον θερμικό, δίνοντας του καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά. Βέβαια σε θέματα αξιοπιστίας και οικονομίας το toyota είναι καλύτερο, αποδεδειγμένα αντέχει στο χρόνο, όμως επιβαρύνεται με αστεία φορολόγηση η οποία οδηγεί και σε απομείωση της τιμής του. Nissan ftw ή περιμένεις το 25. -
@ataim said in Toyota RAV4 ή Nissan X-trail:
Είναι πολύ κακή ιδέα να αγοράσεις το rav4 τώρα καθώς το 25 θα αλλάξει το μοντέλο.
Επίσης το Toyota έχει στον πίσω άξονα ένα μικρό μοτέρ που τροφοδοτείται από την μπαταρία, σε αντίθεση με το Nissan που το πίσω μοτέρ μπορεί να τροφοδοτηθεί και από τον θερμικό, δίνοντας του καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά. Βέβαια σε θέματα αξιοπιστίας και οικονομίας το toyota είναι καλύτερο, αποδεδειγμένα αντέχει στο χρόνο, όμως επιβαρύνεται με αστεία φορολόγηση η οποία οδηγεί και σε απομείωση της τιμής του. Nissan ftw ή περιμένεις το 25.Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Υποθέτω για το Nissan δεν μπορώ να μάθω περισσότερα, διότι είναι καινούργιο μοντέλο.
Τι θα μπορούσα να αναμένω με την μπαταρία και το ηλεκτρικό σύστημα μετά την λήξη της εγγύησης;
Εκεί ειναι ή ολα ή τίποτα - δηλαδή αν χρειαστεί επισκευή είναι εφικτή ή μιλάμε για ολική αλλαγή πχ μπαταρίας;
Υποθέτω επίσης οτι το RAV4 2025 θα ειναι σε εντελώς διαφορετική τιμή? Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει; -
Επίσης το Toyota έχει στον πίσω άξονα ένα μικρό μοτέρ που τροφοδοτείται από την μπαταρία, σε αντίθεση με το Nissan που το πίσω μοτέρ μπορεί να τροφοδοτηθεί και από τον θερμικό, δίνοντας του καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά.
Δε νομίζω οτι ισχύει αυτο.Και το nIssan ηλεκτρικό μοτέρ εχει πίσω .Μαλιστα ο Θερμικός απευθείας δε δίνει ούτε στους μπροστινούς τροχούς αλλά λειτουργει αποκλειστικά σαν γεννητρια.
Kατα τα λοιπά προσωπικά μου αρέσει παραπανω το Xtrail .Τρεχει τώρα προσφορά στα 50 .000 με πολύ καλο εξοπλισμο,ηλιροφη ,δερματινα Hud κτλ.Απο οτι εχω δει πάει και αρκετα καλα εκτός δρόμου ενω εχει τεράστιους χώρους. -
@kostis20 said in Toyota RAV4 ή Nissan X-trail:
Επίσης το Toyota έχει στον πίσω άξονα ένα μικρό μοτέρ που τροφοδοτείται από την μπαταρία, σε αντίθεση με το Nissan που το πίσω μοτέρ μπορεί να τροφοδοτηθεί και από τον θερμικό, δίνοντας του καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά.
Δε νομίζω οτι ισχύει αυτο.Και το nIssan ηλεκτρικό μοτέρ εχει πίσω .Μαλιστα ο Θερμικός απευθείας δε δίνει ούτε στους μπροστινούς τροχούς αλλά λειτουργει αποκλειστικά σαν γεννητρια.
Kατα τα λοιπά προσωπικά μου αρέσει παραπανω το Xtrail .Τρεχει τώρα προσφορά στα 50 .000 με πολύ καλο εξοπλισμο,ηλιροφη ,δερματινα Hud κτλ.Απο οτι εχω δει πάει και αρκετα καλα εκτός δρόμου ενω εχει τεράστιους χώρους.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!
Εμένα με φοβίζει το άγνωστο της τεχνολογίας - ίσως και λόγω συζήτησης με τον αντιπρόσωπο της Toyota. -
Ναι δε ξέρω τι παίζει με την αξιοπιστια του epower.H εγγύηση είανι μονο 5 χρόνια.Iσως αν εδιναν εγγύηση ανάλογη της Toyota ....
Πάντως είναι ωραίο αμαξι το NIssan και τα μοτερ συνδυαστικα εχουν 500 Nm ροπής ,0-100 σε 7 ktl..
To εσωτερικο είναι πολύ ωραίο επίσης.Το Rav γενικά ουτε μέσα ουτε εξω μου αρέσει. -
Ναι δε ξέρω τι παίζει με την αξιοπιστια του epower.H εγγύηση είανι μονο 5 χρόνια.Iσως αν εδιναν εγγύηση ανάλογη της Toyota ....
Πάντως είναι ωραίο αμαξι το NIssan και τα μοτερ συνδυαστικα εχουν 500 Nm ροπής ,0-100 σε 7 ktl..
To εσωτερικο είναι πολύ ωραίο επίσης.Το Rav γενικά ουτε μέσα ουτε εξω μου αρέσει.Είσαι μέσα στο μυαλό μου! Κάποιος που να ναι πιο πολύ μέσα στα πράγματα ή που διαβάζει και ξένα φόρουμ θα μπορούσε να δώσει λίγο περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία και την αναμενόμενη αξιοπιστία. Έστω τα προβλεπόμενα έξοδα μετά την λήξη της εγγύησης ή μετά τα 150 000 χιλιόμετρα;
-
@hristoff said in Toyota RAV4 ή Nissan X-trail:
To εσωτερικο είναι πολύ ωραίο επίσης.Το Rav γενικά ουτε μέσα ουτε εξω μου αρέσει.Είσαι μέσα στο μυαλό μου! Κάποιος που να ναι πιο πολύ μέσα στα πράγματα ή που διαβάζει και ξένα φόρουμ θα μπορούσε να δώσει λίγο περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία και την αναμενόμενη αξιοπιστία. Έστω τα προβλεπόμενα έξοδα μετά την λήξη της εγγύησης ή μετά τα 150 000 χιλιόμετρα;
Θα το κοιτάξω λίγο γιατι με ενδιαφερει και εμένα.Δε ξέρω μ΄ηπως βγει και κανενα Facelift σε λίγο.Επίσης να ξέρεις δεν εχει ρεζέρβα.
-
Kατα τα λοιπά προσωπικά μου αρέσει παραπανω το Xtrail .Τρεχει τώρα προσφορά στα 50 .000 με πολύ καλο εξοπλισμο,ηλιροφη ,δερματινα Hud κτλ.Απο οτι εχω δει πάει και αρκετα καλα εκτός δρόμου ενω εχει τεράστιους χώρους.Μάλλον δεν έγινα κατανοητός, δεν υποστήριξα ότι ο πίσω ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται με μηχανικό τρόπο μέσω κάποιου άξονα, η διαφορά τους είναι ότι στο nissan ηλεκτρική ενέργεια θα λάβει από την μπαταρία ή και από τον θερμικό σε αντίθεση με το toyota που τον τροφοδοτεί μόνο η μπαταρία. Μηχανική ροή στον πίσω άξονα έχει μόνο η διάταξη του crv.
-
Kατα τα λοιπά προσωπικά μου αρέσει παραπανω το Xtrail .Τρεχει τώρα προσφορά στα 50 .000 με πολύ καλο εξοπλισμο,ηλιροφη ,δερματινα Hud κτλ.Απο οτι εχω δει πάει και αρκετα καλα εκτός δρόμου ενω εχει τεράστιους χώρους.Μάλλον δεν έγινα κατανοητός, δεν υποστήριξα ότι ο πίσω ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται με μηχανικό τρόπο μέσω κάποιου άξονα, η διαφορά τους είναι ότι στο nissan ηλεκτρική ενέργεια θα λάβει από την μπαταρία ή και από τον θερμικό σε αντίθεση με το toyota που τον τροφοδοτεί μόνο η μπαταρία. Μηχανική ροή στον πίσω άξονα έχει μόνο η διάταξη του crv.
Α οκ δε καταλαβα τι εννουσες τότε.Πάντως όντως το πίσω μοτερ του Nissan είναι πολυ δυνατο κατι που βοηθάει γενικά .
Το Rav4 εχει σχετικά αδύναμο μοτερ στο απλο υβριδικο και πιο ισχυρό στο plug in. -
Α οκ δε καταλαβα τι εννουσες τότε.Πάντως όντως το πίσω μοτερ του Nissan είναι πολυ δυνατο κατι που βοηθάει γενικά .
Το Rav4 εχει σχετικά αδύναμο μοτερ στο απλο υβριδικο και πιο ισχυρό στο plug in.Παιδιά ευχαριστώ πολύ!
Σχετικά με την συντήρηση ή τα πιθανά προβλήματα ενδιαφέρομαι. -
Eαν δεν βιάζεσαι περίμενε το καινούριο rav.Βέβαια η τιμή θα ανέβει στο νέο.Το θέμα είναι πόσο.
Προσωπικά δεν θα πήγαινα σε οτιδήποτε full hybrid εκτός toyota/honda λόγω αξιοπιστίας. -
@moysatos said in Toyota RAV4 ή Nissan X-trail:
Eαν δεν βιάζεσαι περίμενε το καινούριο rav.Βέβαια η τιμή θα ανέβει στο νέο.Το θέμα είναι πόσο.
Προσωπικά δεν θα πήγαινα σε οτιδήποτε full hybrid εκτός toyota/honda λόγω αξιοπιστίας.Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει;
-
Από αυτά τα 2, σαφώς καλύτερο αυτοκίνητο ειναι το Νισάν, αλλά με ερωτηματικό την αξιοπιστία (για όποιον τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο). Δεν ξέρω πόσο έχει το Ραβ, αλλά μήπως στα ίδια χρήματα μπορείς να πάρει το Lexus NX που ειναι αρκετά καλύτερο?
-
Προσωπικά δεν θα πήγαινα σε οτιδήποτε full hybrid εκτός toyota/honda λόγω αξιοπιστίας.Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει;
Κανείς δεν ξέρει σίγουρα.
Οι πιο πολλοί εικάζουν μέσα στο 2025. -
Οι πιο πολλοί εικάζουν μέσα στο 2025.Αυτό διαβασα και εγώ, αλλά βλέπω μόνο Plug-in version. Είναι έτσι ή κάνω λάθος;
-
Οι πιο πολλοί εικάζουν μέσα στο 2025.Αυτό διαβασα και εγώ, αλλά βλέπω μόνο Plug-in version. Είναι έτσι ή κάνω λάθος;
Τί εννοείς; Οτι το επόμενο θα είναι μόνο plug-in;
-
Δεν διαβαζω καλα πραγματα για το Τ33,πολλες βλαβες.Ειναι πιο ωραιο βεβαια και εχει το πλεονεκτημα του χαμηλου κυβισμου.
-
RAV4 = το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο παγκοσμίως τα έτη 2021 και 2022 και το δεύτερο (μετά το Tesla Model Y) πιο καλοπουλημενο αυτοκίνητο παγκοσμίως το έτος 2023.
Τυχαίο; Δεν νομίζω...
Με δοκιμασμένη υβριδική τεχνολογία σχεδόν 30 ετών κλπ.κλπ.
Δεν με τρελαίνει αισθητικά, αλλά είναι εργαλείο.
Προσωπικά, θα περίμενα το καινούριο RAV4 ή θα έβρισκα κανένα καλομεταχειρισμένο σε καλή τιμή, να γλιτώσω και κάποια χρόνια φόρου πολυτελείας/τεκμηρίου, ελέω 2500cc. Ίσως κοιτούσα και κανένα Lexus NX, όπως πρότεινε ο @fanis75. -
To nx 450h + με ανάλογο εξοπλισμό με το nissan κανει γύρω στα 70.Αλλα πλέον μιλάμε για plug in με 309 άλογα.
Και εγώ θα το προτιμουσα .Ίσως είναι χειρότερο από το nissan σε χώρους και εκτός δρόμου. Αλλά ποιότητα εσωτερικού και design είναι αλλού.Επισης δεν έχει ρεζέρβα.
Toyota RAV4 ή Nissan X-trail