-
@lap said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Οκ σε αυτό το επίπεδο δεν έχω ακόμα τηλέφωνα να ρωτήσω. Αλλά μιλάμε για CFO και CEO
ηταν στα νεα, δεν χρειαζεται να ρωτησεις κατι αν διαβαζες πχ euro2day θα το ειχες δει. αν βεβαια ησουν ενημερωμενος.
-
Αν....Έλα όμως που δεν είμαι
Ώστε από εκεί διαβάζεις αυτά περί πληθωρισμού. Το τύπο με τα κρυπτονομισματα..... Βλέπεις και τα βιντεάκια του;
Σε τσακωσα!!!
-
Ασε μας ρε Λαπ, πηγαινε να κανεις κατι παραγωγικο
Λοιπον για να σας βοηθησω ακομα και με 120κ μικτα που οντως ειναι πολυ καλα χρηματα για Ελλαδα πλουσιος δεν γινεσαι. Προφανως γιατι οι φοροι ειναι πολλοι.
Σαν υπαλληλος για να ξεφυγεις και να ανεβεις τα χρηματα τα βγαζεις ειτε απο ακινητα ειτε τα τελευταια χρονια απο μετοχες. Αν δεν εισαι απο τους τυχερους και εχεις κληρονομησει και μια τουριστικη επιχειρηση να τρεχει on the side.
-
Αν....Έλα όμως που δεν είμαι
Ώστε από εκεί διαβάζεις αυτά περί πληθωρισμού. Το τύπο με τα κρυπτονομισματα..... Βλέπεις και τα βιντεάκια του;
Σε τσακωσα!!!
εχω σταματησει να διαβαζω αυτα τα σαιτ 10 χρονια τωρα και ουτε βλεπω τιποτα απο αυτα που λες, γιατι δεν εισαι σχετικος και παλι φανταζεσαι οτι ναναι. μονο αγγλοφωνη ενημερωση εδω και πολλα χρονια.
-
Ναι καλά.
-
@wantone said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Ασε μας ρε Λαπ, πηγαινε να κανεις κατι παραγωγικο
Πριν είχα σφουγγάριμα σε όλο το σπίτι. Φτάνει.
-
@criuser said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Τελικά δε μας είπες. Ο γιος σου με τον ανιψιό σου ήταν οι νεαροί;;;
Ο γιός μου ήταν ο ένας. Τα ανήψια είναι μικρά.
Αλλά είναι παιδιά φίλων. 2 από πληροφορική, 2 οικονομικά, 4 από 5ετείς σχολές και 2 από θεωρητική κατεύθυνση.
Και ποιος τους τάισε όλους αυτούς;;; Εσύ πλήρωσες;
Παιδιά φίλων είπαμε. Τι σχέση έχω εγώ, πέρα από κοινωνική μαζί τους ?
Οι γονείς τους πλήρωσαν.
-
Να τονίσω είδα ξανα τα ποστ του Φάνη. Και ανέφερε μικτά, όχι καθαρά. Οπότε, έκανα λάθος στο τι κατάλαβα από τα γραφόμενα του. Τον μπέρδεψα με αυτά που λέει ο ταξιδευτής περι των φίλων του στις τράπεζες που έβγαζαν καθαρά 120-150 Κ/έτος !!!!. Ζητώ συγχώρεση, αν και από αυτά που έμαθα είναι πιο κάτω τα μικτα, αλλά τεσπά.
-
@red_monster said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Δεν ήταν πάντα σούπερ στελέχη.
Από χαμηλά ξεκίνησαν αλλά οι μισθοί ήταν πάντα πολύ καλοί και γρήγορα ανέβηκαν.
Τους μεγάλους τους πήραν από τα 45 έως τα 55 τους, αλλά ήταν 5-8000 καθαρά τον μήνα σε 12μηνη βάση με τα μπόνους, χώρια οι παροχές που είχαν.
8000 τον μηνα οντως πρεπει να εισαι CFO να παρεις. Παλι φουσκωνεις τα ποσα. Μεχρι 5000 τον μηνα καθαρα ξερω καποιον που ειχε ενα τμημα σε συστημικη με 140 ατομα κατω απο αυτον. και αυτα τα χρηματα προσφατα μεχρι το 2019 ηταν εκει.
Αλλα γενικα αν ξεκινησεις νωρις (καποιοι ξεκινησαν να δουλευουν σε τραπεζες στα...16 τους, αλλοι στα 19) σιγουρα εβγαλες πολυ περισσοτερα απο εναν μεσο ΕΕ και μην ξεχναμε περα απο τις χοντρες παροχες οπως χαμηλοτοκα δανεια που τα διεγραφαν και οι τραπεζικοι επαιρναν χοντρες μιζες απο ατομα που τους εδιναν δανεια.
Υποδιευθυντές και διευθυντές περιφερειακών και αντίστοιχοι, διεθυντές μεγάλων καταστημάτων, υποδιευθυντές και διευθυντές διοικήσεων, τέτοιοι σε μεγάλες τράπεζες, είναι πάνω από 200 άτομα στην κάθε μία.
8000 στο καταστημα αποκλειεται. οπως ειπα γνωστος ειχε 140 ατομα κατω απο αυτον και δεν ειχε αυτες τις αποδοχες.
Συμφωνώ.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Διευθυντές καταστημάτων πάνε με τη συλλογική της τράπεζας, ψίχουλα σε σχέση με το παρελθόν και σε σχέση με την αντίστοιχη θέση σε άλλες εταιρίες του ιδιωτικού τομέαΛοιπόν επειδή γνωρίζω τους ανθρώπους αυτούς από χρόνια. Διευθυντής μεσαίου καταστήματος 80000 μικτά. Μεγάλου 100000. Περιφερειακός υποδιευθυντής 130000. Περιφερειακός διευθυντής 170000, Εντεταλμένοι γενικοί πάνω από 200000.
Σε αυτά έχουμε επιπλέον αμάξια αξίας από 35 μέχρι 100000 αναλογικά, κάρτες από 5000 μέχρι 25000 τον χρόνο, πληρωμή καυσίμων αρκετά για ένα φουσκωτό που κάνει 20-30 βόλτες τον χρόνο, κινητά και πολλά ακόμα, που πρακτικά εκτόξευαν τον καθαρό μισθό και επιπλέον μπόνους υπό μορφή μετοχών κυρίως που έπρεπε να τις κρατήσεις ένα χρόνο και σε πολλούς πριν την κρίση τους έδωσε πολύ χρήμα.
-
Κόψε μια 50αρα στα μεγάλα εισοδήματα στα ΜΙΚΤΑ και είσαι μεσα
-
Κατάλαβα, όπως σου είπα υπολογίζουν και τις παροχές μέσα. Μονάχα έτσι σου βγαίνουν τα νούμερα
Αλλά ξαναλέω μιλάμε για ελάχιστο κομματι των μισθωτών στην Ελλάδα
-
@fanis75 said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Ας πω και εγώ για τράπεζες, αφού κάτι ξέρω.
Οι μισθοί στα καταστήματα ειναι εξαιρετικά χαμηλοί, καμία σχέση με θέσεις σε κεντρικές υπηρεσίες. Εξαίρεση (κάποτε, όχι πια) τα Επιχειρηματικά κέντρα και το Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας, όπου ο δντης ήταν ίσος με τον δντη διεύθυνσης, οπότε είχε και αντίστοιχο μισθό. Αυτά οπως είπα κάποτε...πλέον δεν υπάρχουν.
Τώρα, στις 4 μεγάλες τράπεζες ο δντης διεύθυνσης παίζει από €100Κ έως και €140Κ/ετησίως μικτά + παροχές. Οι διάφορες θέσεις γεν δντων (ΑΓΕΔ, ΒΓΕΔ, ΓΕΔ, κλπ.) παίζουν €150 - €250Κ/ετησίως + πολλές παροχές. Οπότε για καλοπληρωμένες θέσεις, μιλάμε για δντες δνσης και πάνω, άρα 50-100 άτομα σε κάθε τράπεζα.
Σωστά τα λες μια και τα ξέρεις από μέσα, αλλά μην ξεχνάμε ότι μίλαγα για μισθούς πριν την κρίση. Επίσης τότε που είχαν και πολλά καταστήματα, οι ψηλές θέσεις ήταν περισσότερες, περίπου 200 για κάθε τράπεζα, ενώ υπήρχαν και πολλές τράπεζες που έκλεισαν ή ενσωματώθηκαν σε συστημικές.
Τέλος θα πρέπει πάντα να ληφθεί υπ΄ όψη και το ποσό που παίρνουν όταν τους διώχνουν από την τράπεζα σε ηλικίες 53 - 58 συνήθως με εθελούσιες που παίρνουν ποσά μαζί με το επίδομα απόλυσης από 120000 για την πλέμπα, μέχρι 300000 για τους διευθυντές διευθύνσεως. Αυτά τα ποσά στην κρίση έπεσαν μέχρι 160000 καθαρά. Επίσης όλοι είχαν το ταμείο τους με προσυνταξιοδοτικό καθεστώς μέχρι να πάρουν την ανώτατη σύνταξη, αφού έδιναν πολλά. Σήμερα για διευθυντές το προσυνταξιοδοτικό είναι κοντά στα 2000 τον μήνα.
-
Ναι και σύμφωνα με την ειδησεογραφία είναι στα δικαστήρια ως κλάδος διότι αυτά τα καλοπαιδα διέλυσαν τα επικουρικά ταμεία τους με αυτά τα εφάπαξ και συντάξεις που ψήφιζαν για τον εαυτό τους πριν την κρίση...... Έκλεψαν τις εισφορές του κλάδου τους. Τα ταμεία πήγαιναν για πτώχευση και οι σούπερ διευθυντές με τα κόκκινα δάνεια που διέλυσαν μια χώρα και ζήτησαν 50 δις κρατικη ανακεφαλαίωση, έπαιρναν συντάξεις και εφάπαξ επιπέδου άλλων χωρών έως και παρανοϊκά υψηλές.
Για αυτό από Πασοκοι έγιναν ΝΔ. Όπου υπάρχει εξουσία για να διατηρήσουν τα "κεκτημένα" τους.
-
Έτσι μπράβο
Οπότε φεύγουμε από τα 120-150 καθαρά και πάμε στα 55-60 καθαρά.!!!!!
Αυτά ακούω και εγώ....
Σοβαρά λεφτά, αλλά όχι αυτά που γράφονται εδώ μέσα.
Τα 150000 μικτά είναι 84351 καθαρά και τα 120000 είναι 67551, οπότε πάλι πασοκίες για εντυπώσεις λες.
-
Όχι 60-αλλα 67. Εντάξει λάθος μου. Έπεσα έξω κατά 500 ευρώ/μήνα
Πασοκιες στα φιλαράκια σου. Τους σούπερ διευθυνταδες.
-
Να τονίσω είδα ξανα τα ποστ του Φάνη. Και ανέφερε μικτά, όχι καθαρά. Οπότε, έκανα λάθος στο τι κατάλαβα από τα γραφόμενα του. Τον μπέρδεψα με αυτά που λέει ο ταξιδευτής περι των φίλων του στις τράπεζες που έβγαζαν καθαρά 120-150 Κ/έτος !!!!. Ζητώ συγχώρεση, αν και από αυτά που έμαθα είναι πιο κάτω τα μικτα, αλλά τεσπά.
Κόψε μια 50αρα στα μεγάλα εισοδήματα στα ΜΙΚΤΑ και είσαι μεσα
Κατάλαβα, όπως σου είπα υπολογίζουν και τις παροχές μέσα. Μονάχα έτσι σου βγαίνουν τα νούμερα
Αλλά ξαναλέω μιλάμε για ελάχιστο κομματι των μισθωτών στην Ελλάδα
Δεν κόβω τίποτα. Μιλάμε για άτομα που είναι οι 2 κολλητοί μου και έφυγαν από τις τράπεζες πριν 5 χρόνια και άλλους 2 φίλους που έφυγαν το 2010.
Οι μισθοί τους πριν την κρίση ήταν κάπου 120000 μικτά, αλλά είχαν και παροχές άλλες 2-3000 τον μήνα, τις οποίες δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τις υπολογίζεις.
Οπως γιατί δεν υπολογίζεις το μπόνους απόλυσης των 160000 για τους πρόσφατους και των 300000 για τους παλαιότερους.
Αλλά και το ότι η σύνταξη των πρόσφατων είναι 2000 και των παλαιότερων ήταν πιο πάνω και μάλιστα για να βγούν στα 55-58 χρόνια τους με 30-35 χρόνια εργασίας, ενώ η σύνταξη ενός μηχανικού θα είναι γύρω στα 1100, μετά από 40 χρόνια.
Η σύγκριση γίνεται γιατί με αυτούς τους 2 που είμαστε και κοντά στην ηλικία, ξεκινήσαμε μαζί, εγώ ως ΕΕ και επιχειρηματίας, αυτοί ως υπάλληλοι σε τράπεζες.
Η δική μου η ζωή είχε σκαμπανεβάσματα, γιατί υπήρχαν κρίσεις στην αγορά, όπως το 1985-1987, 1990-1995 και 2008-2019, με την τελευταία να με βρει στα 49 και να με αφήσει στα 60, οπότε έχασα την θεωρητικά καλύτερη δεκαετία της εργασιακής ζωής.
Αντίθετα αυτοί ξεκίνησαν από τα βασικά, αλλά γρήγορα ανέβηκαν, πέτυχαν το καράβι της αύξησης των τραπεζικών εσόδων και όταν ήρθε η κρίση, βολεύτηκαν με τις εθελούσιες. Εννοείται ότι συνεχίζουν να ψιλοδουλεύουν ως σύμβουλοι σε εταιρείες και παίρνουν 1-2000 ακόμα με χαλαρή δουλίτσα με συμμετοχή σε ΔΣ.
Συνολικά λοιπόν έβγαλαν πολύ περισσότερα χρήματα από μένα.
Θα αναφέρω και ένα άλλο παράδειγμα φίλου μου παιδικού.
Αυτός ήταν από προβληματική οικογένεια, που τον μεγάλωσε η γιαγιά του, φτωχό παιδί, τελείωσε το δημοτικό και μπάρκαρε στα 12 χρόνια του.
Στα 16 του είχε ανοίξει ψιλικατζίδικο και μετά τον στρατό, μπήκε στο εμπόριο και δούλευε σε πανηγύρια, μετά από λίγα χρόνια μπήκε στα εποχιακά είδη και νοίκιαζε 1-2 μαγαζιά και έκοβε επιταγές. Υπήρχαν χρονιές που πήγε καλά, άλλες πολύ καλά, άλλες που καταστράφηκε, γιατί το εποχιακό αν δεν πουληθεί στην ώρα του, μετά το πουλάς σε εξευτελιστικές τιμές, οπότε οι επιταγές διαμαρτύρονται και μπλέκεις σε θέματα.
Μετά τα 50 άρχισαν τα εγκεφαλικά από τα ζόρια που τράβαγε και γύρω στα 55 εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο, χωρίς να κάνει οικογένεια.Υπήρχε και άλλος παιδικός φίλος από πολύτεκνη οικογένεια 8 παιδιών, που επίσης τέλειωσε το δημοτικό, μπάρκαρε στα 12 και μάζεψε κάποια λεφτά και μετά τον στρατό μπήκε σε μία εταιρεία και έγινε φύλακας στο εργοστάσιο. Εκανε οικογένεια, αγόρασε ένα σπίτι και βγήκε και στην σύνταξη πρόσφατα.
Τα παραδείγματα που ανέφερα ήταν στοχευμένα για να έχουμε και ένα ταξικό υπόβαθρο για να χαρούν κάποιοι φίλοι εδώ μέσα.
Σε κάθε περίπτωση όμως ο μισθωτός για το επίπεδο του, σε βάθος μίας εργασιακής ζωής ήταν ο κερδισμένος.
-
Ναι και σύμφωνα με την ειδησεογραφία είναι στα δικαστήρια ως κλάδος διότι αυτά τα καλοπαιδα διέλυσαν τα επικουρικά ταμεία τους με αυτά τα εφάπαξ και συντάξεις που ψήφιζαν για τον εαυτό τους πριν την κρίση...... Έκλεψαν τις εισφορές του κλάδου τους. Τα ταμεία πήγαιναν για πτώχευση και οι σούπερ διευθυντές με τα κόκκινα δάνεια που διέλυσαν μια χώρα και ζήτησαν 50 δις κρατικη ανακεφαλαίωση, έπαιρναν συντάξεις και εφάπαξ επιπέδου άλλων χωρών έως και παρανοϊκά υψηλές.
Για αυτό από Πασοκοι έγιναν ΝΔ. Όπου υπάρχει εξουσία για να διατηρήσουν τα "κεκτημένα" τους.
Αυτά που λες δίνονταν σε επίπεδο γενικών διευθυντών. Επίσης δεν ψήφιζε κανείς, μιλάμε για ιδιωτικές τράπεζες, όχι για την Εθνική. Οι φίλοι μου ήταν μέχρι διευθυντές.
-
Μα οι κολλητοί σου φίλοι "ΕΤΥΧΕ" να είναι σε θέσεις που είναι ελάχιστες στην αγορά και δη στην καλύτερη εποχή. Η σύνταξή σε διάφορους τέτοιους διευθυντές (δεν μιλώ για τους δικούς σου, δεν τους γνωρίζω) είναι πλασματική και δεν ξέρω κατά πόσο ακόμα θα την λαμβάνουν. Όπως έγραψα εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις ή έχουν τελεσιδικισει και δεν το γνωρίζω. Αυτά τα ξέρουν οι τραπεζικοί καλυτερα. Γενικά έκαναν όργια όχι απλά λαμογιες με τα επικουρικά τους ταμεία πολλοί εξ αυτών πριν τη κρίση.
Το καλύτερο είναι να πάρεις τον μέσο εργαζόμενο που μετά από 15 έτη εργασίας σε σοβαρό πόστο ευθύνης θα βγάζει 1700-2000 ευρώ καθαρά *14 μήνες. Αυτό είναι μια ρεαλιστική σύγκριση
-
Αυτά που λες δίνονταν σε επίπεδο γενικών διευθυντών. Επίσης δεν ψήφιζε κανείς, μιλάμε για ιδιωτικές τράπεζες, όχι για την Εθνική. Οι φίλοι μου ήταν μέχρι διευθυντές.
Εσύ τι νομίζεις έγινε στις ιδιωτικές με τα ταμεία τους;;;;
-
Παράδειγμα
Όπως και στην εθνική γνωρίζω περιπτώσεις και σε άλλες ιδιωτικές με απίστευτη λεηλάτηση των ταμείων τους.
ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ