-
Θα σας σοκάρω αλλά μπορούμε και να μην βάλουμε τον κωλο μας σε ξαπλώστρα. Και αν τον βάλουμε και πληρώσουμε ξεχωριστά τις ξαπλώστρες (γιατί δεν είναι παντα εύκολο να κουβαλάς τα παντα) περνάς απο ένα παντοπωλείο λιντ, α-β και παίρνεις τα φρούτα και το κολατσιό σου.
-
@red_monster said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Θα σας σοκάρω αλλά μπορούμε και να μην βάλουμε τον κωλο μας σε ξαπλώστρα. Και αν τον βάλουμε και πληρώσουμε ξεχωριστά τις ξαπλώστρες (γιατί δεν είναι παντα εύκολο να κουβαλάς τα παντα) περνάς απο ένα παντοπωλείο λιντ, α-β και παίρνεις τα φρούτα και το κολατσιό σου.
Θα σε σοκαρω αλλά έχω να κάτσω σε ξαπλώστρα προ κορονοιου.
Τον καιρό της πανδημίας αγόρασα καλή ομπρέλα, καλά καρεκλακια για όλους και τα χρησιμοποιώ κάθε φορά που πάω για μπάνιο. -
Όλα είναι προσφορά και ζήτηση. Εκτός από το πρώτο πόδι υπάρχει και το δεύτερο.
-
Και αν τον βάλουμε και πληρώσουμε ξεχωριστά τις ξαπλώστρες (γιατί δεν είναι παντα εύκολο να κουβαλάς τα παντα) περνάς απο ένα παντοπωλείο λιντ, α-β και παίρνεις τα φρούτα και το κολατσιό σου.
Ωραίος, αύριο θα πάω σε ταβέρνα, θα παραγγείλω τα κυρίως αλλά σαλάτες, ορεκτικά και αλκοολούχα θα τα έχω από το σπίτι...
-
@criuser said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Όλα είναι προσφορά και ζήτηση. Εκτός από το πρώτο πόδι υπάρχει και το δεύτερο.
Και το τρίτο.. το μακρύτερο
-
Αυτό το άφησα για φαντασίωση
-
@yem said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Και αν τον βάλουμε και πληρώσουμε ξεχωριστά τις ξαπλώστρες (γιατί δεν είναι παντα εύκολο να κουβαλάς τα παντα) περνάς απο ένα παντοπωλείο λιντ, α-β και παίρνεις τα φρούτα και το κολατσιό σου.
Ωραίος, αύριο θα πάω σε ταβέρνα, θα παραγγείλω τα κυρίως αλλά σαλάτες, ορεκτικά και αλκοολούχα θα τα έχω από το σπίτι...
Α! Και αν έχετε κάποια ελεύθερη πριζα να φορτίσω το ηλεκτρικό αυτοκινητο.
Αυτά!
-
Αν η παροχής της ξαπλώστρας συμπεριλαμβάνεται στο τίμημα των επι μέρους προϊόντων δεν θα μπορούσες να το κανείς. Αν είναι ξεχωριστή υπηρεσία -και χρεώνεται ως τέτοια - δεν βλέπω γιατί να μην στο επιτρέψουν
Στην ταβέρνα δεν πας γιατί είναι σε ωραίο πεζόδρομο, αλλά για τις υπηρεσίες που παρέχει η ταβέρνα στο χώρο του πεζόδρομου
Ο λουόμενος πάλι στις ξαπλώστρες πήγαινε για να κάνει το μπάνιο του, το μαγαζι με τις ξαπλώστρες παρέχει υπηρεσίες που βελτιώνουν το μπάνιο σου, ορθοπεδικές ξαπλώστρες, παχύ ίσκιο σταχτοδοχεία κλπ κλπ.
Ας μην τα συγχέουμε -
Αν η παροχής της ξαπλώστρας συμπεριλαμβάνεται στο τίμημα των επι μέρους προϊόντων δεν θα μπορούσες να το κανείς. Αν είναι ξεχωριστή υπηρεσία -και χρεώνεται ως τέτοια - δεν βλέπω γιατί να μην στο επιτρέψουν
Στην ταβέρνα δεν πας γιατί είναι σε ωραίο πεζόδρομο, αλλά για τις υπηρεσίες που παρέχει η ταβέρνα στο χώρο του πεζόδρομου
Ο λουόμενος πάλι στις ξαπλώστρες πήγαινε για να κάνει το μπάνιο του, το μαγαζι με τις ξαπλώστρες παρέχει υπηρεσίες που βελτιώνουν το μπάνιο σου, ορθοπεδικές ξαπλώστρες, παχύ ίσκιο σταχτοδοχεία κλπ κλπ.
Ας μην τα συγχέουμεΜην λές χαζομάρες, σαν μαγαζί όλα αυτά τα καφέ προσφέρουν φουλ κατάλογο από σνακ/μπαρ/καφέ και φυσικά τις ξαπλώστρες.
Δεν μπορείς να φέρεις να καταναλώσεις τίποτα αν δεν στο επιτρέψουν.
Επίσης είναι παράνομο και από πλευρά αγορανομίας και από πλευρά υγειονομικου! Αν θέλουν να το γράψουν το σκίζουν για πλάκα απλά κάνουν τα στραβά μάτια. -
Ας μην τα συγχέουμεΜην λές χαζομάρες, σαν μαγαζί όλα αυτά τα καφέ προσφέρουν φουλ κατάλογο από σνακ/μπαρ/καφέ και φυσικά τις ξαπλώστρες.
Δεν μπορείς να φέρεις να καταναλώσεις τίποτα αν δεν στο επιτρέψουν.
Επίσης είναι παράνομο και από πλευρά αγορανομίας και από πλευρά υγειονομικου! Αν θέλουν να το γράψουν το σκίζουν για πλάκα απλά κάνουν τα στραβά μάτια.Σου κόβουν ξεχωριστή απόδειξη για το μεν και για το δε. Ποια αγορανομία ; Ξέρεις τι γράφεις ;
Είναι απίστευτο ότι θέλετε να ειρωνευτείτε ενώ αγνοείται βασικές έννοιες οικονομικών. -
Ξέρεις τι γράφεις ;
Πάρε εσύ την μπύρα σου από τα λινλτ κάτσε και πιες την και αν έρθει ο έλεγχος θα αποδείξει ο μαγαζάτορας αν στην πούλησε χωρίς απόδειξη ή αν την έφερες από το σπίτι. Αλλά που να ξέρω εγώ... Δεν σπούδασα και οικονομικά για να το κατέχω.
-
Ξέρεις τι γράφεις ;
Πάρε εσύ την μπύρα σου από τα λινλτ κάτσε και πιες την και αν έρθει ο έλεγχος θα αποδείξει ο μαγαζάτορας αν στην πούλησε χωρίς απόδειξη ή αν την έφερες από το σπίτι. Αλλά που να ξέρω εγώ... Δεν σπούδασα και οικονομικά για να το κατέχω.
Το κάνεις ακόμα πιο τρομακτικο αυτό που γράφεις
-
Επέστρεψα. Στο νησί μίλησα με πολλούς φίλους και γνωστούς με καταλύματα. Διαπιστώσεις (για φέτος):
-
Πάρα πολλοί Αυστραλοί, οι Νο.1 τουρίστες από πλευράς χώρας. Απίστευτο εαν σκεφτούμε από πόσο μακριά έρχονται.
-
από Ευρωπαίους, σταθερά Γάλλοι και Ιταλοί, αλλά οι Γάλλοι αρκετά μειωμένη προσέλευση φέτος.
-
Οι Έλληνες, δυστυχώς οι πιο βρώμικοι και χωρίς κανένα σεβασμό. Οι περισσότερες καταστροφές και βρωμιά στα δωμάτια (ειδικά όταν ήταν μόνο γυναικοπαρέες).
-
Κόσμος υπήρχε, τα καταλύματα σχεδόν γεμάτα, αλλά μειωμένη κίνηση σε ταβέρνες και γενικά φαγητό.
-
Συνολικά, ο τουρισμός τουλάχιστον ένα 20-30% κάτω σε σχέση με πέρσι τον Ιούλιο.
-
-
Ξέρεις τι γράφεις ;
Τρομακτικό είναι ότι οι και καλά μορφωμένοι γράφουν π@π@ριες και τις υποστηρίζουν κιόλας μέχρι αηδίας.
Στο θέμα μας, αν δεν θέλει το κατάστημα ΔΕΝ καταναλώνεις προϊόντα αγορασμένα από τρίτους, απλά τα πράγματα.
-
@fanis75 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Συνολικά, ο τουρισμός τουλάχιστον ένα 20-30% κάτω σε σχέση με πέρσι τον Ιούλιο
Το κόστος δωματίων πόσο πάνω ήταν σε σχέση με πέρυσι?
-
Επέστρεψα. Στο νησί μίλησα με πολλούς φίλους και γνωστούς με καταλύματα. Διαπιστώσεις (για φέτος):
- Συνολικά, ο τουρισμός τουλάχιστον ένα 20-30% κάτω σε σχέση με πέρσι τον Ιούλιο.
Η τσέπη μετράει... Με τις φετινές τιμές μπορεί και να έβγαλαν περισσότερα!
-
Ξέρεις τι γράφεις ;
Τρομακτικό είναι ότι οι και καλά μορφωμένοι γράφουν π@π@ριες και τις υποστηρίζουν κιόλας μέχρι αηδίας.
Στο θέμα μας, αν δεν θέλει το κατάστημα ΔΕΝ καταναλώνεις προϊόντα αγορασμένα από τρίτους, απλά τα πράγματα.
Συνεχίζεις να συγχέεις ένα κλασικό κατάστημα εστίας σε ένα πεζόδρομο στο οποίο η παροχή υπηρεσία συνδέεται με το γεύμα, με τις ξαπλώστρες στις οποίες η υπηρεσία είναι η θάλασσα.
Ξαναλέω, όταν πληρώνεις για τις ξαπλώστρες το κατάστημα οφείλει να εκδίδει ξεχωριστό παραστατικό.
Δεν μου κάνει καμία εντύπωση βέβαια, στο μυαλουδάκι σου, δεν υπάρχει επιστήμη, αφού σου φαίνεται λογικοφανές, πάπαλα, δεν μπορεί θα είναι κιόλας.Παρόμοιες φίφες διαβάζουμε όταν εφαρμόζουν συμπολίτες μας λογική μίκρο σε μάκρο κλπ κλπ
-
-
Πάρα πολλοί Αυστραλοί, οι Νο.1 τουρίστες από πλευράς χώρας. Απίστευτο εαν σκεφτούμε από πόσο μακριά έρχονται.
-
από Ευρωπαίους, σταθερά Γάλλοι και Ιταλοί, αλλά οι Γάλλοι αρκετά μειωμένη προσέλευση φέτος.
-
Οι Έλληνες, δυστυχώς οι πιο βρώμικοι και χωρίς κανένα σεβασμό. Οι περισσότερες καταστροφές και βρωμιά στα δωμάτια (ειδικά όταν ήταν μόνο γυναικοπαρέες).
-
Κόσμος υπήρχε, τα καταλύματα σχεδόν γεμάτα, αλλά μειωμένη κίνηση σε ταβέρνες και γενικά φαγητό.
-
Συνολικά, ο τουρισμός τουλάχιστον ένα 20-30% κάτω σε σχέση με πέρσι τον Ιούλιο.
Φάνη, θύμισέ μου νησί;
Μαζί επιστρέψαμε , χτες γύρισα από Ζάκυνθο.
Είχε κόσμο το νησί, κλασικά φουλ Ιταλοί, ξαπλώστρες 30-40 € (εννοείται δεν πήρα ποτέ) αλλά μου άρεσε που έβλεπα τις μισές άδειες. Φαγητό για 4μελη οικογένεια, δεν έπεφτε κάτω από τα 60-70 € (νορμάλ μας φάνηκε) , αλλά μου έκανε εντύπωση ότι έχουν πάθει πλάκα οι ντόπιοι με την άνοδο των τιμών στο φαγητό σε σχέση με πέρισυ.
Λίγα (αλλά καλά) μέρη για σωστό φαγητό, καλές παραλίες για παιδιά (δεν τρελάθηκα όμως), αυτό που τα έσπασε ήταν το τουρ στο ναυάγιο και τα πέριξ αυτού με βαρκούλα (άξιζε φουλ!).
Χάλια οδικό δίκτυο, και παντού ξεπηδουσε μια γουρουνα με κάποιον Άγγλο πάνω (δε σας χάλασε Αγγλακια για το Euro εεε;)
Το κατάλυμα που βρήκαμε απίστευτο και οικονομικό (ήταν και ο κύριος λόγος επιλογής του νησιού), σχεδόν τσάμπα 136€ για 6 άτομα (με αρχική τιμή στο booking στα 205€, κάναμε πάλι τα greek logistics ) -
-
Συνεχίζεις να συγχέεις ένα κλασικό κατάστημα εστίας σε ένα πεζόδρομο στο οποίο η παροχή υπηρεσία συνδέεται με το γεύμα, με τις ξαπλώστρες στις οποίες η υπηρεσία είναι η θάλασσα.
Ξαναλέω, όταν πληρώνεις για τις ξαπλώστρες το κατάστημα οφείλει να εκδίδει ξεχωριστό παραστατικό.
Δεν μου κάνει καμία εντύπωση βέβαια, στο μυαλουδάκι σου, δεν υπάρχει επιστήμη, αφού σου φαίνεται λογικοφανές, πάπαλα, δεν μπορεί θα είναι κιόλας.Ξεκόλλα ρε μας τα έκανες τσουρέκια.
Η επιχείρηση είτε είναι πεζοδρόμιο είτε είναι πλατεία είτε είναι θάλασσα δεν παύει να παρέχει πολλές και διαφορετικές υπηρεσίες.Δλδ εσύ ο σπουδαγμενος θα πας στην παραλία θα κάτσεις ξαπλωστρα και θα ανοίξεις τσάντα για καφέ και φαγητό? Και αν έρθει να σε διώξει θα του πεις μου έκοψες απόδειξη για ξαπλωστρα?
Ρε στην Παντειο τα μάθατε αυτά? -
Δεν μου κάνει καμία εντύπωση βέβαια, στο μυαλουδάκι σου, δεν υπάρχει επιστήμη, αφού σου φαίνεται λογικοφανές, πάπαλα, δεν μπορεί θα είναι κιόλας.Ξεκόλλα ρε μας τα έκανες τσουρέκια.
Η επιχείρηση είτε είναι πεζοδρόμιο είτε είναι πλατεία είτε είναι θάλασσα δεν παύει να παρέχει πολλές και διαφορετικές υπηρεσίες.Δλδ εσύ ο σπουδαγμενος θα πας στην παραλία θα κάτσεις ξαπλωστρα και θα ανοίξεις τσάντα για καφέ και φαγητό? Και αν έρθει να σε διώξει θα του πεις μου έκοψες απόδειξη για ξαπλωστρα?
Ρε στην Παντειο τα μάθατε αυτά?Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις δύο βοδιών άχυρα
Που θα παμε διακοπες 2024 ;