-
Λεω λοιπον να παρω ενα ηλεκτροκινητο B SUV μια και το Tesla 2 δεν ξερω ποτε θα ελθει! Ετσι πλεον να παρω το πιο φθηνο να το χρησιμοποιησω 2 χρονια και μετα αν ελθει το 2 και ειναι τοσο καλυτερο να το πουλησω. Αρα λοιπον αν παρω το φθηνοτερο θα χασω τα λιγοτερα. Πλεον μου ειναι πολυ κουραστικο να οδηγω χειροκινητο αυτοκινητο! Μονο να παω δουλεια ειναι μια ωρα δρομος να παω και αλλη μια να επιστρεψω. Ασε ποσες αλλες δουλειες τρεχω μεσα στην Αθηνα. Μονο βλεπω οτι το Volvo EX30 (σε γκρι μαλλον θα παρω) ειναι πισωκινητο αλλα χωρις πανοραμικη οροφη στη φθηνη εκδοση, ενω το BYD atto 3 εχει πανοραμικη απο τη βασικη, εχει ενα υπεροχο πρασινο που μου αρεσει, αλλα ειναι μπροστοκινητο. Εχω και ενα παιδι και εσωτερικα δεν προσεχει το σαλονι ως παιδι, οποτε χαζομαρα θα ειναι να παρω ο,τι πιο ακριβο στο μεγεθος αυτο. Μαλιστα θελω να αγορασω τωρα να προλαβω τις αυξησεις απο τους δασμους της ΕΟΚ.
-
μονο να ειναι οσο πιο απωθητικο για τους κλεφτες το αυτοκινητο, γιατι εκει που παρκαρω στην εργασια κλεβουν αυτοκινητα. Θα κανω ασφαλεια κλοπης βεβαια, θα το σκεπαζω με κουκουλα και θα ζητησω και συναγερμο να βαλουν. Παρκινγκ εχω με φορτιστη. Νυχτερινο ρευμα και τριφασικο εχει το σπιτι. Θελω να ειναι οσο πιο μικρο σε SUV να παρκαρει ευκολα εξω και γιατι εχω και στενη εισοδο στο παρκινγκ. Το Υ δε θα μπορουσα να το κουμανταρω ειδικα για τις δραστηριοτητες του παιδιου και θα περναγε ισια ισα στο παρκινγκ στη στενη εισοδο.
-
ξερεις οτι ειμαι υπερ των ηλεκτρικων οποτε μην με παρεξηγησεις. Η αγορα ειναι σε παραξενο σημειο και δεν ξερω ποσο ευκολα θα μπορεσεις να πουλησεις ενα ηλεκτρικα τα επομενα 2 χρονια, ειδικα αν βγει το model 2, που φανταζομαι θα σπασει τα ταμεια.
Αν εισαι σε φαση που δεν την παλευεις με το υπαρχον αυτοκινητο σου, μηπως να δεις κανενα υβριδικο (καποιο chr ή yaris cross ισως), το οποιο σιγουρα θα πουληθει ευκολα οταν ερθει η ωρα της μεταβασης σε ηλεκτρικο;Μπηκα και εγω σε σοβαρες σκεψεις αγορας του ex30, αλλα τελικα εκανα πισω γιατι εχω καλομαθει μερικα πραγματα απο το τεσλα και δεν μπορω ευκολα να συμβιβαστω (ελλειψη dashcam, sentry, αξιοπρεπες one pedal driving, συνεχη OTA updates).
Απο εκει και περα, αν επιμενεις για ηλεκτρικο (ωστε να παρεις και το 9χιλιαρο) δες και τα id3, e2008,e-mokka και το μικρο Jeep. Απο τα 3, προσωπικα θα προτιμουσα το id3, αλλα γουστα ειναι αυτα. Εχω την εντυπωση οτι η κατηγορια αυτα εχει ολα και ολα να επιδειξει.
Το μοναδικο μοντελο προ των πυλων το οποιο θα εχει επισης ενδιαφερον, ειναι το kia ev3. Ισως αξιζει να περιμενεις λιγο να το δεις και αυτο
-
Από αυτά που προτείνει ο φίλτατος Dettol το πιο μαζεμένο είναι το Avenger. ID 3 μάλλον hatchback θα το έλεγα. Mini Aceman electric ίσως;
-
@dettol said in B Suv ηλεκτροκινητο:
ξερεις οτι ειμαι υπερ των ηλεκτρικων οποτε μην με παρεξηγησεις. Η αγορα ειναι σε παραξενο σημειο και δεν ξερω ποσο ευκολα θα μπορεσεις να πουλησεις ενα ηλεκτρικα τα επομενα 2 χρονια, ειδικα αν βγει το model 2, που φανταζομαι θα σπασει τα ταμεια.
Αν εισαι σε φαση που δεν την παλευεις με το υπαρχον αυτοκινητο σου, μηπως να δεις κανενα υβριδικο (καποιο chr ή yaris cross ισως), το οποιο σιγουρα θα πουληθει ευκολα οταν ερθει η ωρα της μεταβασης σε ηλεκτρικο;Μπηκα και εγω σε σοβαρες σκεψεις αγορας του ex30, αλλα τελικα εκανα πισω γιατι εχω καλομαθει μερικα πραγματα απο το τεσλα και δεν μπορω ευκολα να συμβιβαστω (ελλειψη dashcam, sentry, αξιοπρεπες one pedal driving, συνεχη OTA updates).
Απο εκει και περα, αν επιμενεις για ηλεκτρικο (ωστε να παρεις και το 9χιλιαρο) δες και τα id3, e2008,e-mokka και το μικρο Jeep. Απο τα 3, προσωπικα θα προτιμουσα το id3, αλλα γουστα ειναι αυτα. Εχω την εντυπωση οτι η κατηγορια αυτα εχει ολα και ολα να επιδειξει.
Το μοναδικο μοντελο προ των πυλων το οποιο θα εχει επισης ενδιαφερον, ειναι το kia ev3. Ισως αξιζει να περιμενεις λιγο να το δεις και αυτο
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Πάλι σε σκέψεις οπισθοχωρησης με βάζεις. Οδήγησα το yaris cross της ανηψια μου, το πήγα να φτιάξω γρατζουνιά που έκανε και πήγα δουλειά με αυτό, αλλά δε τρελάθηκα. Υβριδικό δεν είναι το τεράστιο βήμα στο μέλλον που θέλω.
Πάλι σκέφτομαι να περιμένω έτσι που μου τα λες το 2. Έχεις μεγαλύτερη εμπειρία και σωστότερη κρίση πιστεύω από μένα, σε μια αγορά αυτοκινήτου που τόσο ριζικά αλλάζει σημερα -
@delorean said in B Suv ηλεκτροκινητο:
Από αυτά που προτείνει ο φίλτατος Dettol το πιο μαζεμένο είναι το Avenger. ID 3 μάλλον hatchback θα το έλεγα. Mini Aceman electric ίσως;
Jeep Avenger πολύ ωραίο, λίγο αδύναμο, μπροσθοκινητο και με πανοραμική οροφή θα είναι πολύ ακριβό. Αλλά πάντως καλή ιδέα
-
το κακο με το avenger ειναι οτι δυσκολα θα βγαλει ταξιδι, ενω ποιοτικα στο σαλονι δεν φαινεται να ειναι και οτι καλυτερο.
Εγω σταματησα την αναζητηση γιατι σκεφτηκα οτι αν βγει σε 2 χρονια Μ2 στα 30-35 χιλιαρικα, θα χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο που εδωσα 40-9=31 για το ex30. Δηλαδη, αν βγει στα 30-35 (που εκει ειναι ο σκοπος να βγει) να παει στο διαολο η επιδοτηση. Αλλα τουλαχιστον εγω εχω το περιθωριο να περιμενω, καθως το αμαξι της συζυγου ειναι 6ετιας με ελαχιστα χιλιομετρα, σε πολυ καλη κατασταση και δεν γκρινιαζει η ιδια να το αλλαξουμε
-
Το MG4 το έχεις σκεφτεί;
-
το κακο με το avenger ειναι οτι δυσκολα θα βγαλει ταξιδι, ενω ποιοτικα στο σαλονι δεν φαινεται να ειναι και οτι καλυτερο.
Εγω σταματησα την αναζητηση γιατι σκεφτηκα οτι αν βγει σε 2 χρονια Μ2 στα 30-35 χιλιαρικα, θα χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο που εδωσα 40-9=31 για το ex30. Δηλαδη, αν βγει στα 30-35 (που εκει ειναι ο σκοπος να βγει) να παει στο διαολο η επιδοτηση. Αλλα τουλαχιστον εγω εχω το περιθωριο να περιμενω, καθως το αμαξι της συζυγου ειναι 6ετιας με ελαχιστα χιλιομετρα, σε πολυ καλη κατασταση και δεν γκρινιαζει η ιδια να το αλλαξουμε
Ευτυχώς οικονομοτεχνικά με συγκρατείτε να μην κάνω κουτουραδα. Για το tesla 2 λοιπόν και με τα νέα δεδομένα. Έλεγα μήπως με τις χαμηλές σημερινές τιμές έκανα την κίνηση βεβιασμενα. Οπότε περιμένω.
-
@antonn said in B Suv ηλεκτροκινητο:
Ευτυχώς οικονομοτεχνικά με συγκρατείτε να μην κάνω κουτουραδα. Για το tesla 2 λοιπόν και με τα νέα δεδομένα. Έλεγα μήπως με τις χαμηλές σημερινές τιμές έκανα την κίνηση βεβιασμενα. Οπότε περιμένω.
καταλαβαινεις ομως οτι η αποφαση να περιμενεις ενεχει ρισκο. Να μην βγει ποτε (ή τουλαχιστον οχι τα επομενα 3-5 χρονια) και να χαθει η επιδοτηση. Ολα εξαρτωνται απο το αμαξι που εχεις αυτην τη στιγμη και ποσο χρονο εισαι διατεθειμενος να περιμενεις.
Παντως οχι, μην αγορασεις ηλεκτρικο αυτην τη στιγμη με προοπτικη να το πουλησεις σε 2 χρονια. Θα χασεις ΠΟΛΛΑ λεφτα -
Καλά, αν του βγει 26.5 χιλιάρικα κοτζάμ Atto 3, πόσα χρήματα θα χάσει σε δύο χρόνια; Δε θα πουληθεί τουλάχιστον 20; Και λίγα λέω.
-
@dimsabas said in B Suv ηλεκτροκινητο:
Καλά, αν του βγει 26.5 χιλιάρικα κοτζάμ Atto 3, πόσα χρήματα θα χάσει σε δύο χρόνια; Δε θα πουληθεί τουλάχιστον 20; Και λίγα λέω.
Η δική σου δημοσίευσης το Atto 3 και την φθηνή τώρα τιμή του στο cartalk, μου έκανε εντύπωση και είπα να κινηθώ άμεσα! Αυτό που φοβάμαι είναι να μην βγει ποτέ το tesla 2 ή να βγει σε 5 χρόνια όπως λέει ο φίλος μας παραπανω! Θέλω πολύ να πάρω αυτοκίνητο τώρα. Αυτό το Atto 3 ταξίδι βγαζει; Αν και θα έχω το rav4 με υγραέριο για ταξίδια
-
προσωπικα πιστευω οτι μετα την ληξη των επιδοτησεων θα μειωθουν αρκετα οι πωλησεις EVs καθως οποιος ηθελε να παρει, θα εχει παρει. Θα εχουν μεινει οι δυσπιστοι απεναντι στην ηλεκτροκινηση. Επισης, οι επιδοτησεις θα στρεβλωσουν τις τιμες. Πχ αν το αττο κοστιζε 35,5 - 9 = 26,5 , αυτο ειναι κατι που θα το γνωριζουν ολοι, οποτε παλι θεωρω οτι η εναρκτηρια τιμη πωλησης θα ειναι τα 20. Αλλα και παλι απεναντι σε ενα δυσπιστο κοινο.
Γνωμη μου.
-
θα συμφωνησω με τον δημητρη παντως, οτι αν δεν σε ενοχλει η προσθιοκινηση, το αττο ειναι πιο ολοκληρωμενη λυση απο το βολβο.
-
Αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα e-208 τριετίας κοστίζουν πάνω από 20 χιλιάρικα. Τη στιμή που μπορείς να αγοράσεις καινούργιο με ελάχιστα παραπάνω, εφόσον υπολογιστεί και η επιδότηση. Αν σε δύο χρόνια δεν υπάρχει, τα σημερινά μεταχειρισμένα ενδέχεται και να πουλούνται με ελάχιστη χασούρα. Λέω ενδέχεται γιατί κανείς δεν ξέρει το μέλλον. Αλλά αυτό λέει η λογική.
-
Αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα e-208 τριετίας κοστίζουν πάνω από 20 χιλιάρικα. Τη στιμή που μπορείς να αγοράσεις καινούργιο με ελάχιστα παραπάνω, εφόσον υπολογιστεί και η επιδότηση. Αν σε δύο χρόνια δεν υπάρχει, τα σημερινά μεταχειρισμένα ενδέχεται και να πουλούνται με ελάχιστη χασούρα. Λέω ενδέχεται γιατί κανείς δεν ξέρει το μέλλον. Αλλά αυτό λέει η λογική.
δεν ειναι παραλογο αυτο που λες, αλλα δεν μπορω να βγαλω συμπερασματα απο τις αγγελιες. Το γεγονος οτι εχει βαλει καποιος αγγελια ενα αμαξι σε μια τιμη, δεν σημαινει οτι θα πουληθει κιολας τελικα.
-
βεβαια για εμενα ειναι το πιο ακραιο σεναριο να το πουλησω σε 2 χρονια, δηλαδη να εχει βγει ενα σουπερ ντουπερ tesla 2, να μην με ικανοποιει στην καθυμερινοτητα μου το Atto 3. το λογικο ειναι θα με βολεψει: ολη μερα οδηγω μεσα στην Αθηνα με μποτιλιαρισματα, ωραιο, πολυτελες, ειναι απο μεσα, που ολη μερα θα ειμαι...
-
αυτο το Atto 3 ταξιδι βγαζει; μαλλον θα δυσκολευεται για να μην απαντατε
-
@antonn said in B Suv ηλεκτροκινητο:
αυτο το Atto 3 ταξιδι βγαζει; μαλλον θα δυσκολευεται για να μην απαντατε
ο bjorn λεει 248 χλμ στα 120km/h. Not great, not terrible. Το model y σε αντιστοιχες συνθηκες ηταν περιπου 350km. Δεν ξερουμε ομως και το Μ2, αν και οταν βγει, τι σοι μπαταρια θα εχει, οποτε ειναι αδικο να συγκρινουμε atto με MY, M3
-
Δεν είναι σπουδαίο για ταξίδια.
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-byd-atto-3-anasa-anakoyfisis
B Suv ηλεκτροκινητο