-
@eddie_147 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Φαντάζομαι δεν χρειάζεται να πω ότι η Ε89 με αυτό το συνδυασμό κινητηρα/κιβώτιο έχει τόσο σχέση με τη Ζ3 όσο ένα F16 με το αεροπλάνο του μουρλοκαμπερου.
Για το roadster που λες οκ.
Δεν διαφωνώ . Η Ζ3 που έχω εγώ είναι οριακά σπορ , είναι πολύ αργό σαν αμάξι αλλά έχει ωραία θέση οδήγησης και αίσθηση + ότι ανεβαίνει πολύ σε αξία. Απλά είπα επειδή έχω ήδη ένα roadster να μην έχω δύο . Πάντως όντως είναι καλή επιλογή στα χαρτιά , αν δεν αρχίσει τις μπεμβεδοζημιες είναι εξαιρετικό.
-
@stefan147 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
επιπέδου 911ΤΤ (μάλλον καλύτερο βασικά
Καλό είναι, αλλά ας μην υπερβάλλουμε...
-
Παίδες τελική δυάδα
Corvette c6 και porsche cayman s 987
Όποιος το δει και θέλει να μοιραστεί εμπειρία ή άποψη μπορεί να αφήσει ένα comment@alexzero1 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Καλησπέρα παίδες.
Είχα κάνει πριν κάτι ημέρες άλλο ένα τοπικ με θέμα σπορ αμάξι μέχρι 30.000€ με βοηθήσατε όσο δεν πάει με τα σχόλια σας . Έκανα και την προσωπική μου έρευνα με βάση τις προτάσεις σας και κατέληξα σε αυτά τα δύο αυτοκίνητα σαν τελική δυάδα .
Το ανοίγω σαν θέμα με την λογική ότι ο τίτλος θα προσελκύσει κατόχους του ενός ή του άλλου αυτοκινήτου έτσι ώστε να διευρύνω τις γνώσεις μου και να με βοηθήσει στην τελική επιλογή μου .
Σαν προτεραιότητα μου θα είναι να τα βρω και να τα οδηγήσω και τα δύο .
Το cayman θα ήθελα να είναι s , για την corvette δεν υπάρχει κάποια προτίμηση η απλή με καλύπτει .
Πέρα του οδηγικου θα προτιμηθει το αυτοκίνητο το οποίο:- Είναι πιο αξιόπιστο
- Είναι πιο εύκολο στην συντήρηση ( πληθώρα ανταλλακτικών)
- Το κόστος συντήρησης
Αυτά είναι νομίζω που με απασχολούν περισσότερο.
Δεν υπάρχει λόγος να γράψει κάποιος μια εναλλακτική έχω κλειδώσει στις επιλογές μου . Όπως είπα σκοπός του ποστ είναι η ανταλλαγή πληροφοριών έστω από δύο τρεις κατόχους του καθενός . Τώρα θα μου πεις στην Ελλάδα του 2024 που έχει γεμίσει suv , πόσοι κάτοχοι τέτοιων αυτοκινήτων θα βρεθούν αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα
-
-
Κάτοχος Cayman στο φόρουμ ειναι ένας, ο Στέφανος. Κάτοχος Κορβέτ, κανένας. Οπότε μην περιμένεις από κατόχους να σου απαντήσουν.
-
Γνώμη μου: Θεωρώ λάθος επιλογή αμαξιού αυτά τα 2 εφόσον βάζεις 3 κριτήρια, όλα σχετικά με το κόστος συντήρησης.
ΥΓ: Προφανώς η Κορβέτ πληροί τα 3 κριτήρια που έβαλες πιο καλά από την Πόρσε.
-
-
@fanis75 said in Corvette c6 ή Porsche cayman 987:
- Κάτοχος Cayman στο φόρουμ ειναι ένας, ο Στέφανος. Κάτοχος Κορβέτ, κανένας. Οπότε μην περιμένεις από κατόχους να σου απαντήσουν.
- Γνώμη μου: Θεωρώ λάθος επιλογή αμαξιού αυτά τα 2 εφόσον βάζεις 3 κριτήρια, όλα σχετικά με το κόστος συντήρησης.
ΥΓ: Προφανώς η Κορβέτ πληροί τα 3 κριτήρια που έβαλες πιο καλά από την Πόρσε.
Ευχαριστώ για την απάντηση Φανή . Περίμενα επειδή είμαστε μεγάλο γκρουπακι ότι θα υπάρχουν περισσότεροι κάτοχοι, έχεις καμία ιδέα που θα μπορούσα να απευθυνθώ για να μάθω λίγα πράγματα παραπάνω για την corvette;
Ο Στέφανος με κάλυψε σε μεγάλο βαθμό για την πόρσε , απλά σκέφτομαι ότι καλά θα ήταν να άκουγα ακόμα και για την πόρσε 2-3 ακόμα απόψεις από κατόχους . Δεν μπορείς να κρίνεις εύκολα για την αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου αν δεν ακούσεις μια πληθώρα απόψεων από ιδιοκτήτες
Γιατί το θεωρείς λάθος θα πρόσθετες κάποια επιλογή ; απλά έγινα απόλυτος γιατί ήθελα να αποφύγω τις απαντήσεις τύπου πάρε hyandai i30N ή mx5 -
@alexzero1 said in Corvette c6 ή Porsche cayman 987:
Γιατί το θεωρείς λάθος θα πρόσθετες κάποια επιλογή ;
Όχι δεν θα προσθετα κάποιο άλλο θεωρώ αυτά τα δύο από τα καλύτερα. Λάθος θεωρώ τα κριτήρια γιατί όταν κάποιος κοιτάει να πάρει τέτοια αυτοκίνητα δεν ασχολείται με αξιοπιστία και κόστους ανταλλακτικών προφανώς αυτό είναι χαμηλά σε προτεραιό
-
@alexzero1 said in Corvette c6 ή Porsche cayman 987:
Καλησπέρα παίδες.
Είχα κάνει πριν κάτι ημέρες άλλο ένα τοπικ με θέμα σπορ αμάξι μέχρι 30.000€ με βοηθήσατε όσο δεν πάει με τα σχόλια σας . Έκανα και την προσωπική μου έρευνα με βάση τις προτάσεις σας και κατέληξα σε αυτά τα δύο αυτοκίνητα σαν τελική δυάδα .
Το ανοίγω σαν θέμα με την λογική ότι ο τίτλος θα προσελκύσει κατόχους του ενός ή του άλλου αυτοκινήτου έτσι ώστε να διευρύνω τις γνώσεις μου και να με βοηθήσει στην τελική επιλογή μου .
Σαν προτεραιότητα μου θα είναι να τα βρω και να τα οδηγήσω και τα δύο .
Το cayman θα ήθελα να είναι s , για την corvette δεν υπάρχει κάποια προτίμηση η απλή με καλύπτει .
Πέρα του οδηγικου θα προτιμηθει το αυτοκίνητο το οποίο:- Είναι πιο αξιόπιστο
- Είναι πιο εύκολο στην συντήρηση ( πληθώρα ανταλλακτικών)
- Το κόστος συντήρησης
Αυτά είναι νομίζω που με απασχολούν περισσότερο.
Δεν υπάρχει λόγος να γράψει κάποιος μια εναλλακτική έχω κλειδώσει στις επιλογές μου . Όπως είπα σκοπός του ποστ είναι η ανταλλαγή πληροφοριών έστω από δύο τρεις κατόχους του καθενός . Τώρα θα μου πεις στην Ελλάδα του 2024 που έχει γεμίσει suv , πόσοι κάτοχοι τέτοιων αυτοκινήτων θα βρεθούν αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα
Πάντα τέτοια διλήμματα !
-
Βρίσκεις Corvette c6 στα χρήματα που έχεις θέσει ως όριο;
-
Συντήρηση corvette τι σημαίνει;
Όχι τόσο σε κόστος όσο σε συνεργεία, μαστοράτζες κλπ -
@dimsabas said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Βρίσκεις Corvette c6 στα χρήματα που έχεις θέσει ως όριο;
Θεωρώ όπως το κοίταξα ότι μπορεί να βρεθεί έστω και από το εξωτερικό
-
Για δες τι γίνεται με τα πρότυπα ρύπων. Αυτό δεν είναι Euro 4; Δεν μπορείς να φέρεις τόσο παλιό όχημα.
-
@alexzero1 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Θα σε σκίσει ο φόρος....θα πρέπει να την βρείς κάπου €15.000 στην Ευρώπη για να σου βγεί εντός προϋπολογισμού.
-
@dimsabas said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Για δες τι γίνεται με τα πρότυπα ρύπων. Αυτό δεν είναι Euro 4; Δεν μπορείς να φέρεις τόσο παλιό όχημα.
Euro4 νομίζω μπορείς να φέρεις απλά πληρώνεις πρόστιμο 2.000€ ή 3.000€ από εκεί και πίσω δεν μπορείς να φέρεις euro3 , euro2 είναι και ένας λόγος που παράτησα την lotus elise σαν ιδέα
-
@fanis75 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Θα σε σκίσει ο φόρος....θα πρέπει να την βρείς κάπου €15.000 στην Ευρώπη για να σου βγεί εντός προϋπολογισμού.
Για το τελωνείο λες ; Έχω τον κολλητό μου τριτεκνο και εξαρχής του είχα πει το πρότζεκτ μου και μου είπε από μόνος του θα το πάρει αυτός για εμένα και βάση νόμου δικαιούται να εκτελωνισει ένα αμάξι δίχως να πληρώσει το τελωνείο.
-
Για το τελωνείο λες ; Έχω τον κολλητό μου τριτεκνο και εξαρχής του είχα πει το πρότζεκτ μου και μου είπε από μόνος του θα το πάρει αυτός για εμένα και βάση νόμου δικαιούται να εκτελωνισει ένα αμάξι δίχως να πληρώσει το τελωνείο.
Έλεγξε το αυτό, γιατί από όσο γνωρίζω (και δεν νομίζω να έχει αλλάξει ο νόμος), υπάρχει όριο στα 2.000 κυβικά. Οπότε η Κορβέτ δεν εμπίπτει στον εκτελωνισμό χωρίς φόρο.
-
Το βρήκα:
Προϋποθέσεις – Έκταση ατέλειας
Οι γονείς με τρία ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά, δικαιούνται να παραλαμβάνουν επιβατικό αυτοκίνητο μέχρι 2000 κυβ. εκατοστά με απαλλαγή εκατό τοις εκατό (100%) του φόρου ταξινόμησης. Για αυτοκινητα ανω των 2000 κ.εκ η απαλλαγή είναι 50%.
https://estiatriteknonthessalonikis.gr/2019/08/08/τριτεκνοι-και-πολυτεκνοι-και-απαλλαγ/
Επίσης ο κολλητός σου ειναι ΟΚ με το τεκμήριο, γιατι δεν μπορεί να το μεταβιβάσει για 3 χρόνια. Αλλιώς πληρώνει το ΕΤΤ που γλύτωσε.
Επίσης:
- Κατά το περιοριστικό διάστημα των τριών (3) ετών η οδήγηση του αυτοκινήτου επιτρέπεται μόνο στα μέλη της οικογένειας του δικαιούχου, σύζυγο και άγαμα τέκνα, χωρίς να απαιτείται περαιτέρω έγκριση της Τελωνειακής Αρχής.
Γενικά ειναι αρκετοί οι περιορισμοί, οπότε δεν ειναι τόσο απλό, γιατί εάν θέλουν μπορούν να σε σκίσουν στα πρόστιμα.
-
Το εγχείρημα για την corvette έχει ως εξής:
- Έρευνα όσων αναφορά την συντήρηση , ξέρουμε ότι είναι απλά αυτοκίνητα αλλά πρέπει να βρεθεί και ο σωστός μηχανικός δεν είναι συνηθισμένο για κάποιον να κάνει σέρβις σε ls2. Μετά το πιο σημαντικό θα είναι να δούμε τι γίνεται με τα ανταλλακτικά μηχανολογικά και πλαισίου (πόρτες, καπό κτλ).
- Θα το ψάξουμε τι συμβαίνει με το τελωνείο από Αμερική αν γίνεται και με ποιον τρόπο μπορείς να φέρεις αυτοκίνητο από εκεί.
- Θα αφήσουμε ένα χρονικό όριο για έρευνα αγοράς .
Αν βρεθεί χρόνος για όλα αυτά γιατί δουλεύω κιόλας και καλύπτουν τα κριτήρια θα προχωρήσω προς την corvette. Ειδάλλως η cayman s είναι μονόδρομος ή μια απλή το πιο καθαρό θα αποκτηθεί.
Porsche cayman s:
0-100: 5.4s
Τελική 275km/h
Porsche cayman:
0-100: 6.1
Τελική : 260km/h.
Μην τρελαθουμε κανένας μας δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από επιδόσεις. Είναι κεντρομηχανο , έχει καλύτερη θέση το μοτέρ αν με ρωτάς από την 911 που είναι πιο πίσω σε σχέση με την cayman (πολύ καλύτερο αμάξι η 911 δεν το συζητάμε) είναι drivers car η αεροδυναμική του , η θέση οδήγησης. Έχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο. Αυτοί οι χρόνοι και η τελική μπορεί να μην γεμίζουν πλέον το μάτι αλλά αν το οδηγήσεις θα καταλάβεις. Τα περισσότερα άλογα είναι πλεονασμός θεωρώ όταν προέρχονται από τέτοια αυτοκίνητα . Για να τα αξιοποιήσεις πρέπει να είσαι πίστα δύο -τρεις φορές τον μήνα. Το corvette είναι αμαξαρα και v8 δεν νομίζω ότι ακόμα και στο μέλλον θα είναι εύκολο για κάποιον να πάρει v8 και αυτό τα λέει -
Το βρήκα:
Προϋποθέσεις – Έκταση ατέλειας
Οι γονείς με τρία ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά, δικαιούνται να παραλαμβάνουν επιβατικό αυτοκίνητο μέχρι 2000 κυβ. εκατοστά με απαλλαγή εκατό τοις εκατό (100%) του φόρου ταξινόμησης. Για αυτοκινητα ανω των 2000 κ.εκ η απαλλαγή είναι 50%.
https://estiatriteknonthessalonikis.gr/2019/08/08/τριτεκνοι-και-πολυτεκνοι-και-απαλλαγ/
Επίσης ο κολλητός σου ειναι ΟΚ με το τεκμήριο, γιατι δεν μπορεί να το μεταβιβάσει για 3 χρόνια. Αλλιώς πληρώνει το ΕΤΤ που γλύτωσε.
Επίσης:
- Κατά το περιοριστικό διάστημα των τριών (3) ετών η οδήγηση του αυτοκινήτου επιτρέπεται μόνο στα μέλη της οικογένειας του δικαιούχου, σύζυγο και άγαμα τέκνα, χωρίς να απαιτείται περαιτέρω έγκριση της Τελωνειακής Αρχής.
Γενικά ειναι αρκετοί οι περιορισμοί, οπότε δεν ειναι τόσο απλό, γιατί εάν θέλουν μπορούν να σε σκίσουν στα πρόστιμα.
Το 6 δεν το ήξερα
-
- Θα το ψάξουμε τι συμβαίνει με το τελωνείο από Αμερική αν γίνεται και με ποιον τρόπο μπορείς να φέρεις αυτοκίνητο από εκεί.
Από Αμερική πληρώνεις επιπλέον 24% ΦΠΑ και εαν δεν έχει CE (που δεν θα έχει λογικά) πρέπει να πληρώσεις και για αυτό.
Γενικά εισαγωγή από Αμερική είναι δύσκολη και συνήθως ασύμφορη, εκτός από επαναπατρισμό.
-
Από Αμερική πληρώνεις επιπλέον 24% ΦΠΑ και εαν δεν έχει CE (που δεν θα έχει λογικά) πρέπει να πληρώσεις και για αυτό.
Γενικά εισαγωγή από Αμερική είναι δύσκολη και συνήθως ασύμφορη, εκτός από επαναπατρισμό.
συν 10% δασμο, 24% ΦΠΑ και τελος ταξινομησης. ειναι ασυμφορο. τα μεταφορικα ειναι 7000 αυτη την στιγμη.
Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€