-
-
-
Me 140 χλμ/ωρα μέση κατανάλωση με ανηφορικους και επίπεδους δρόμους καθώς και κλίμα γραφει 6,3 λ/100 χλμ.
Με 90 χλμ/ωρα 3,5 λ/100 χλμ
Ξεκάθαρα καταναλώσεις αλα diesel
0-100 : 11,7''
Ρεπριζ 80-110 με 3η σχέση 7,0''
Ενώ το προηγούμενο μοντέλο με τους 90 hp
0-100 : 10,7''
Ρεπριζ 80-110 σε 6,3''
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-suzuki-swift-12-shvs
-
@lap said in Suzuki Swift (2024):
Me 140 χλμ/ωρα μέση κατανάλωση με ανηφορικους και επίπεδους δρόμους καθώς και κλίμα γραφει 6,3 λ/100 χλμ.
Με 90 χλμ/ωρα 3,5 λ/100 χλμΛογικές καταναλώσεις. Και το 208 ατμόσφαιρα τόσο πάει.
-
@petrosv30 said in Suzuki Swift (2024):
Χωροι: Πηγα και το ειδα στον Πειραια(λεωφορος θηβων), μου φανηκε πιο στενο απο το προηγουμενο, εκανα ολες τις ρυθμισεις στην θεση και εβλεπα λιγο ουρανο. Μπαινει και αυτο πλεον στην καταμαυρη μου λιστα .
Εμφανιση:Απο κοντα πλεον, ειναι πιο ωραιο απο το προηγουμενο.
Φωτα: μου ειπαν πως δεν θα εχει πλεον φωτα ομιχλης, γιατι εκαναν κατι μετρησεις και ta led , ειναι υπερ αρκετα για την νοτια ευρωπη. Δεν ξερω , εμενα με το παλιο εξω απο καλαματα( Μεσσηνια προς Αρκαδια) με ειχε βολεψει που πιανει ομιχλη πολλες φορες.
Μου αρεσε το εσωτερικο : πολυ καλυτερο απο το προηγουμενο, αλλα παλι αυτα τα μετρια πλαστικα.Και μου φανηκαν καλυτερα τα καθισματα, μεγαλωσαν την σκαλα στο προσκεφαλο .
Επισης, εμπορικα , τα εχεις ολα απο την 2η εκδοση
και η 1η ειναια ρκετα πλουσια.Στην 3η το μονο προσθετο ειναι ο κλιματισμος και οι ζαντες.Κριμας που δενε χει σπορτ εκδοση...
Ποιος σκεφτηκε να βαλει τον κλιματισμο μονο στην 3η.... -..........-
Προσωπικα , δεν θα το επαιρνα λογω χωρων πλεον και δεν μου αρεσει η μοδα με τουρμινες και μικρους κινητηρες. (Μπορει να ειναι αξιοπιστο, θα φανει στο μελλον, μπορει να το εχω παρει στραβα εγω).Πολύ παράξενο που σου φάνηκε πιο κοντό! Είναι ακριβώς ίδιο μέσα! Θα βρω κάπου τα νούμε
***Έχοντας υψος (1.92) ,
Έβαλα την καμερα του κινητου στο ιδιο ύψος με τα μάτια μου , μέσα στο swift ( το προηγουμενο).Οταν θα βρω χρονο θα ξαναπαω στο νεο , να στειλω την αντιστοιχη.Για να γινει πιο κατανοητο αυτο που θελω να αναδειξω.Από τη φωτό, αν βρίσκεσαι στην πρώτη σειρά στο φανάρι, θα πρέπει να"σγκουβεις"(λύγισμα αυχένα) για να δεις φανάρι. Ακατάλληλο για το ύψος σου αλλά συνηθίζεις στο σκούψιμο. Ωστόσο, αν οδηγήσεις αμάξι με καλό vision line και χώρο για τα πόδια δεν ξαναμπαινεις σε αμάξια μεγέθους swift.
-
@antonakis said in Suzuki Swift (2024):
Με 90 χλμ/ωρα 3,5 λ/100 χλμΛογικές καταναλώσεις. Και το 208 ατμόσφαιρα τόσο πάει.
Με τίποτα.
-
@jamesd said in Suzuki Swift (2024):
Χωροι: Πηγα και το ειδα στον Πειραια(λεωφορος θηβων), μου φανηκε πιο στενο απο το προηγουμενο, εκανα ολες τις ρυθμισεις στην θεση και εβλεπα λιγο ουρανο. Μπαινει και αυτο πλεον στην καταμαυρη μου λιστα .
Εμφανιση:Απο κοντα πλεον, ειναι πιο ωραιο απο το προηγουμενο.
Φωτα: μου ειπαν πως δεν θα εχει πλεον φωτα ομιχλης, γιατι εκαναν κατι μετρησεις και ta led , ειναι υπερ αρκετα για την νοτια ευρωπη. Δεν ξερω , εμενα με το παλιο εξω απο καλαματα( Μεσσηνια προς Αρκαδια) με ειχε βολεψει που πιανει ομιχλη πολλες φορες.
Μου αρεσε το εσωτερικο : πολυ καλυτερο απο το προηγουμενο, αλλα παλι αυτα τα μετρια πλαστικα.Και μου φανηκαν καλυτερα τα καθισματα, μεγαλωσαν την σκαλα στο προσκεφαλο .
Επισης, εμπορικα , τα εχεις ολα απο την 2η εκδοση
και η 1η ειναια ρκετα πλουσια.Στην 3η το μονο προσθετο ειναι ο κλιματισμος και οι ζαντες.Κριμας που δενε χει σπορτ εκδοση...
Ποιος σκεφτηκε να βαλει τον κλιματισμο μονο στην 3η.... -..........-
Προσωπικα , δεν θα το επαιρνα λογω χωρων πλεον και δεν μου αρεσει η μοδα με τουρμινες και μικρους κινητηρες. (Μπορει να ειναι αξιοπιστο, θα φανει στο μελλον, μπορει να το εχω παρει στραβα εγω).Πολύ παράξενο που σου φάνηκε πιο κοντό! Είναι ακριβώς ίδιο μέσα! Θα βρω κάπου τα νούμε
***Έχοντας υψος (1.92) ,
Έβαλα την καμερα του κινητου στο ιδιο ύψος με τα μάτια μου , μέσα στο swift ( το προηγουμενο).Οταν θα βρω χρονο θα ξαναπαω στο νεο , να στειλω την αντιστοιχη.Για να γινει πιο κατανοητο αυτο που θελω να αναδειξω.Από τη φωτό, αν βρίσκεσαι στην πρώτη σειρά στο φανάρι, θα πρέπει να"σγκουβεις"(λύγισμα αυχένα) για να δεις φανάρι. Ακατάλληλο για το ύψος σου αλλά συνηθίζεις στο σκούψιμο. Ωστόσο, αν οδηγήσεις αμάξι με καλό vision line και χώρο για τα πόδια δεν ξαναμπαινεις σε αμάξια μεγέθους swift.
Αυτό με το να σκύβεις είναι χαζομάρα απλά καθεσε ένα μέτρο πιο πίσω στο φανάρι και δεν έχεις θέμα.
Πάνε οδήγησε το και θα πάθεις όπως λενε πλάκα. Θα πετάξεις οποίο αυτοκινητο ειχες για μέσα στην πολη. Οι χώροι είναι τουλάχιστον c segment για τα πόδια του οδηγού και το κεφάλι. Συγκριτικά το 208 χωροταξικά είναι απλά δέκα φορές χειρότερο και κλειστοφοβικό. Απορώ που ευσομοι άνθρωποι αγοράζουν το 208. Τι σκέφτονται;;;
Πλέον σε απτή ποιότητα πλαστικών και φινιρίσματος το swift είναι στο ίδιο επιπεδο με ένα 208. Βελτιώθηκε αισθητά στο κομμάτι αυτό. Είναι σκληρά τα πλαστικά αλλά δεν έχουν αυτήν την γυαλάδα και η διχρωμία το αναβαθμίζει εντόνως. Γενικα το εσωτερικό θυμίζει ευρωπαϊκό αυτοκινητο.
Παρατηρήσεις στο καινούργιο.
Ο συμπλέκτης είναι το ίδιο μαλακός με πριν αλλά η επαναφορά του πιο αργη!
Το κιβώτιο είναι το ίδιο.
Το τιμόνι εχει ένα πλαστικό γκρι καλλημα στο κάτω μέρος που είναι κάπως κούφιο , πριν δεν ήταν έτσι.
Στην 5η πόρτα του πόρτ παγκαζ έχει ένα κομμάτι μόνωση με κλιπσακια. Αυτό οντως είναι πολύ άσχημο στην όψη. Ίσως είναι για την κάμερα και για εύκολη πρόσβαση στο να την επιδιορθώσεις.
Η οροφή πρέπει να έχει λίγο παραπάνω μόνωση, δεν ακούγεται τόσο κούφια.
Γενικα στον χώρο του κινητήρα βλέπεις παραπάνω μόνωση και αν την πιέσεις είναι και πιο παχιά.
Τα καθίσματα είναι λίγο πιο μαλακα από ότι στο προηγούμενο και οντως το κάθισμα του οδηγού έχω την αίσθηση πως ξεκινά στην κατώτερη του θέση ένα κλικ ψηλότερα.
Το ταμπλό ειναι σκαμμένο στο ύψος του γονάτου του οδηγού με αποτέλεσμα να κερδίζει τουλάχιστον 2-3 εξτρα εκατοστά. Στο προηγούμενο είχε τα χειριστήρια από το σύστημα κλιματισμού.
Η οθόνη αισθητά καλύτερη και σε σωστό σημείο.
-
-
@antonakis said in Suzuki Swift (2024):
Με τίποτα.
Έχεις οδηγήσει ή έτσι τα γράφεις?
-
Έχω οδήγηση το 1,2 ατμοσφαιρικό. Στα 140 χλμ δεν γράφει με τίποτα 6 λίτρα/100νχλμ
-
Έχω οδήγηση το 1,2 ατμοσφαιρικό. Στα 140 χλμ δεν γράφει με τίποτα 6 λίτρα/100νχλμ
το μαζντα στα 140 γράφει από 5 - 15. Εξαρτάται πολύ από την κλίση του οδοστρώματος.
Σε τέτοιες ταχύτητες η σύγκριση πρέπει να γίνεται ακριβώς στον ίδιο δρόμο.
Και η παραμικρή αλλαγή της κλίσης επηρεάζει σημαντικά την καταναλωση. -
Στο τεστ αναφέρει επίπεδο και ανηφορικό δρόμο. Μέση κατανάλωση (από τα επίπεδα του δρόμου) 6,3 στα 140 χλμ/ωρα
-
Στο τεστ αναφέρει επίπεδο και ανηφορικό δρόμο. Μέση κατανάλωση (από τα επίπεδα του δρόμου) 6,3 στα 140 χλμ/ωρα
ανηφορικός είναι και με 0.5% και με 10% κλίση
-
πολλές φορές δεν μπορώ να καταλάβω αν ένας δρόμος είναι κατηφορικός ή ανηφορικός παρά μόνο αν παρακολουθώ την στιγμιαία κατανάλωση.
-
@gtsartsal said in Suzuki Swift (2024):
πολλές φορές δεν μπορώ να καταλάβω αν ένας δρόμος είναι κατηφορικός ή ανηφορικός παρά μόνο αν παρακολουθώ την στιγμιαία κατανάλωση.
Παλαιά με ένα φιατ που οδηγούσα με 40 αλογα (καινούργιο είχε τόσα) το καταλάβαινες εάν δεν έβγαζε την ανηφόρα....χαχαχαχ
Ξέρεις τι είναι να έχεις άγχος εάν θα βγάλεις μια ανηφόρα;;;
Άθλιο σε όλα το φιατ αλλά στα φρένα...άγκυρες..
-
Εδώ, μπορούμε να δούμε την σύνδεση του multimedia και την φωνητική οδηγία μέσω του apple car αλλά και λεπτομερείς των πλαστικών του εσωτερικού. Δεν δείχνουν φθηνά πλέον.
-
Εδώ σε αυτό το βιντεο φαίνονται οι χώροι.
Σε έναν μετρίου αναστήματος ενήλικα εάν σηκώσεις ελάχιστα το κάθισμα του οδηγού κα θ ύψος δείτε τι χώρους αφήνει και για τους πίσω για τα γόνατα τους , το κεφάλι και τους ώμους τους αλλά κυρίως ποσο άνετα κάθετε και ο οδηγός. Οι πίσω μπορούν να κάτσουν σταυροπόδιΟι χώροι για 4 άτομα ξεκάθαρα ανήκουν στο c segment
Τετράγωνα μεγάλα ανοίγματα θυρών και μεγάλη κλίση στο άνοιγμα τους.
Μιλαμε για αυτοκινητο με 3,86μ μηκος. Γενικα, χωροταξικά έχει στοιχεία από kei car
-
Εάν το έβγαζαν με τον 1.0 turbo και με τα 950 κιλά που ζυγίζει άνετα θα έπαιζε τον ρολο κυρίου οικογενειακού με μια μπαγκαζιέρα Thule με αθροιστικά περί των 600-650 λίτρων χώρου αποσκευών και αυτό για δυο τρεις φορές το έτος που θα πηγαίνεις ταξιδια. Χωροταξικά είναι μια χαρά για παιδιά κάθε ηλικίας
-
Εάν το έβγαζαν με τον 1.0 turbo και με τα 950 κιλά που ζυγίζει άνετα θα έπαιζε τον ρολο κυρίου οικογενειακού με μια μπαγκαζιέρα Thule με αθροιστικά περί των 600-650 λίτρων χώρου αποσκευών και αυτό για δυο τρεις φορές το έτος που θα πηγαίνεις ταξιδια. Χωροταξικά είναι μια χαρά για παιδιά κάθε ηλικίας
Έχεις 100 % δίκιο.
(Σε επιβεβαιώνω γιατί και εγώ με ένα yaris + μπαγκαζιερα έχω οργώσει τη μισή Ελλάδα) -
Έτσι. Βασικά έπρεπε ολα τα μικρά να έχουν μικρές μπάρες οροφής για τον λόγο αυτόν.
Τον περισσότερο χρόνο ανα έτος δεν χρειάζεσαι το μεγάλο πορτ,παγκαζ
Πάνε και δες το swift σήκωσε ελάχιστα το κάθισμα οδηγού και δες χώρους για τους πίσω. Τι ύψος έχεις;
Suzuki Swift (2024)