-
@delorean said in Νέο VW Tiguan (2024):
@libitas said in Νέο VW Tiguan (2024):
Πολύ σύντομα αναμένεται η διάθεσή του και από τις ελληνικές αντιπροσωπείες. Πάντως ούτε οι πωλητές γνωρίζουν με ακρίβεια τις τιμές.
Αν ξεκινάει στα 36k με αυτόν τον εξοπλισμό, ίσως είναι καλή τιμή δεδομένου του εξοπλισμού του. Aπό επικοινωνία που είχα με αντιπροσωπεία, μου είπαν ότι θα κυκλοφορήσει και η πρώτη έκδοση με όνομα "Tiguan", όπως δηλαδή στο γερμανικό site.
Τέλος, αναμένεται να κυκλοφορήσει και μια πιο πλήρης από τη Life (αντί της Elegance), η οποία εκτιμάται ότι θα πουλήσει περισσότερο από όλες τις εκδόσεις καθώς θα είναι η πιο vfm.
Σε επικοινωνία που είχα εγω με αντιπροσωπεία με ενημέρωσε (αν και έχω αμφιβολίες για την αξιοπιστια των λεγόμενων του πωλητή) ότι το νέο Tig θα εκκινεί σε μια περιοχή πέριξ των 39.000, από τα γυρω γύρω συμπεραίνω ότι εννοούσε την Life με τον 1.5 150ps eTSI.
39000 έχει η life 130 με dsg στο γερμανικό διαμορφωτή και 41 με τους 150 ίππους.
Συνήθως είναι φθηνότερα στην Ελλάδα.
πχ. Το t cross facelift
To Tiguan γιατί να αποτελέσει εξαίρεση;
-
@sabas_thess said in Νέο VW Tiguan (2024):
Αν του έδωσαν του φίλου τιμή βάσης 39k και δεν λένε μπαρουφες θα κλάψει κάθε πικραμένος. Θα ξεκινά ως 130ps. Άρα το 150ps δεν θα ξεκινάει 1,5k επάνω; Λέω εγώ τώρα...
Πιστεύω δεν θα υπάρχει έκδοση Tiguan, η Life θα είναι η entry όπως και στο FL μοντέλο. Εξάλλου αν δεν απατώμαι 3 εκδόσεις σίγουρα είχε το προ FL μοντέλο, 3 (;) και το FL.
Το facelift μοντέλο είχε μόνο δύο εκδόσεις, τη Life και την R Line.
-
@A-d-P Το ίδιο λέμε, ίσως δεν το έχω διατυπώσει εγω καλά, 41.040 εχει η Life 150 ps στη Γερμανία, άρα το 39αρι που μου ανέφερε ο πωλητής (μιλούσαμε για τα 150 άλογα) έχει μια κάποια λογική. Απλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει εδώ η Tiguan που τιμάται 36.600 χιλ στη Γερμανία, δηλ και για τα 130 άλογα entry έκδοση θα είναι η Life.
-
@A-d-P Το ίδιο λέμε, ίσως δεν το έχω διατυπώσει εγω καλά, 41.040 εχει η Life 150 ps στη Γερμανία, άρα το 39αρι που μου ανέφερε ο πωλητής (μιλούσαμε για τα 150 άλογα) έχει μια κάποια λογική. Απλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει εδώ η Tiguan που τιμάται 36.600 χιλ στη Γερμανία, δηλ και για τα 130 άλογα entry έκδοση θα είναι η Life.
Και εγώ άκουσα ότι μάλλον δεν θα φέρουν την έκδοση με τα 130.
Ναι, τα 38-39000 για την Life dsg 150 είναι πιθανά, σε λίγο θα ξέρουμε -
Αν του έδωσαν του φίλου τιμή βάσης 39k και δεν λένε μπαρουφες θα κλάψει κάθε πικραμένος. Θα ξεκινά ως 130ps. Άρα το 150ps δεν θα ξεκινάει 1,5k επάνω; Λέω εγώ τώρα...
Πιστεύω δεν θα υπάρχει έκδοση Tiguan, η Life θα είναι η entry όπως και στο FL μοντέλο. Εξάλλου αν δεν απατώμαι 3 εκδόσεις σίγουρα είχε το προ FL μοντέλο, 3 (;) και το FL.
Ναι, γιατί δεν έφεραν στην Ελλάδα την Elegance.
-
@a-d-p said in Νέο VW Tiguan (2024):
Ναι, γιατί δεν έφεραν στην Ελλάδα την Elegance.
Σωστά, εξάλλου στο προ FL υπήρχε η Advance και η Exclusive και μετά προστέθηκε η R-Line
-
Στο Ιταλικό site υπάρχει επιπλέον και μια έκδοση Plus που ειναι λίγο διαφορετική από τη life. Οπότε μάλλον η εδώ εισαγωγική ίσως ακολουθήσει την ιδια λογική (ή θα φέρει τη life λιγο διαφορερική από οτι στη Γερμανία).
-
@anapofasistos said in Νέο VW Tiguan (2024):
Στο Ιταλικό site υπάρχει επιπλέον και μια έκδοση Plus που ειναι λίγο διαφορετική από τη life. Οπότε μάλλον η εδώ εισαγωγική ίσως ακολουθήσει την ιδια λογική (ή θα φέρει τη life λιγο διαφορερική από οτι στη Γερμανία).
Πετσοκομένη, σίγουρα...
-
@anapofasistos said in Νέο VW Tiguan (2024):
Και μάλλον θα την ονομάσουν More, όπως με το t cross facelift
-
Το ίδιο και στο αγγλικό site. Εκεί λέγεται Match. Εδώ πιθανώς θα λέγεται More.
-
Το θέμα είναι ότι οποίος ενδιαφέρεται για αγορά Tig φαίνεται πιο σοφή επιλογή να πάει στην υπάρχουσα γενιά, με κάποιους συμβιβασμούς βεβαια.
-
Το θέμα είναι ότι οποίος ενδιαφέρεται για αγορά Tig φαίνεται πιο σοφή επιλογή να πάει στην υπάρχουσα γενιά, με κάποιους συμβιβασμούς βεβαια.
Γιατί το λες αυτό; Εγώ έχω απαλλαγή τέλους ταξινόμησης και πάλι σκέφτομαι ότι αν πάρω το παλιό, μολονότι θα ωφεληθώ αρκετά, ίσως δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Το παλιό είναι "παλιό" και θα χάσει αξία αμέσως μόλις κυκλοφορήσει το νέο, καταναλώνει περισσότερο, δεν μπαίνει δακτύλιο κ.τ.λ.
Με όσα γνωρίζουμε έως τώρα, μια αρχική τιμή στα 36k δε νομίζω ότι θα είναι πολύ μακριά από αυτό που αναμένουμε, πάντα σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα.
-
Πάντως είδα τώρα στην Γαλλία ότι το δίλιτρο ντίζελ ξεκινάει από 51000 και το αυτοκίνητο δοκιμής που είχε πλησίαζε τα 60000.
-
Γιατί το λες αυτό; Εγώ έχω απαλλαγή τέλους ταξινόμησης και πάλι σκέφτομαι ότι αν πάρω το παλιό, μολονότι θα ωφεληθώ αρκετά, ίσως δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Το παλιό είναι "παλιό" και θα χάσει αξία αμέσως μόλις κυκλοφορήσει το νέο, καταναλώνει περισσότερο, δεν μπαίνει δακτύλιο κ.τ.λ.
Με όσα γνωρίζουμε έως τώρα, μια αρχική τιμή στα 36k δε νομίζω ότι θα είναι πολύ μακριά από αυτό που αναμένουμε, πάντα σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα.
Έτσι φαίνεται....ότι τιμή βλέπεις σε λίρες, τόσα υπολόγιζε σε ευρώ εδώ (ίσως και λιγότερα). Το δικό μου ξεκινά από 34700€ στον ελληνικό διαμορφωτή και η αντίστοιχη έκδοση στον αγγλικό έχει 36130£ λίρες
-
Επίσης έχω απαλλαγή ΕΤΤ, αλλά σκέψου ότι σε eTSI λόγω υβριδικού συστήματος και χαμηλότερων ρύπων το τέλος θα είναι αισθητά μειωμένο, άρα εκεί είμαστε σίγουρα χαμένοι. Συν τη διαφορά της τιμής, αν πούμε ότι όντως ένα Life 1.5 150 ps θα είναι στα 39 χιλ, ενώ ένα της υπάρχουσας γενιάς στα 36 (τιμή configurator μετά φορων). Θα πει κάποιος θα έχει καλύτερο εξοπλισμο και πιθανότατα ετσι θα είναι, απλά δεν είμαι πεπεισμένος ότι θα αξίζει τη διαφορά. Και για τη μεταπώληση έχω αμφιβολία, όταν θα έρθει η ώρα μπορεί τα θερμικά να είναι irrelevant. Τώρα για δακτύλιο μένω επαρχία όποτε αυτό δεν παίζει ρόλο στην απόφαση μου, αλλα προφανώς και αυτό πρέπει να συνυπολογίζεται. Δεν κρύβω ότι κι εγω είμαι σε δίλημμα, αν πρέπει να κλείσω ένα δεύτερης γενιάς ή να περιμένω τη νέα. Μπορεί και όλο το σκεπτικό μου να είναι λάθος, απλά αυτή είναι η άποψη μου με τα διαθεσιμα δεδομένα.
-
Επίσης έχω απαλλαγή ΕΤΤ, αλλά σκέψου ότι σε eTSI λόγω υβριδικού συστήματος και χαμηλότερων ρύπων το τέλος θα είναι αισθητά μειωμένο, άρα εκεί είμαστε σίγουρα χαμένοι. Συν τη διαφορά της τιμής, αν πούμε ότι όντως ένα Life 1.5 150 ps θα είναι στα 39 χιλ, ενώ ένα της υπάρχουσας γενιάς στα 36 (τιμή configurator μετά φορων). Θα πει κάποιος θα έχει καλύτερο εξοπλισμο και πιθανότατα ετσι θα είναι, απλά δεν είμαι πεπεισμένος ότι θα αξίζει τη διαφορά. Και για τη μεταπώληση έχω αμφιβολία, όταν θα έρθει η ώρα μπορεί τα θερμικά να είναι irrelevant. Τώρα για δακτύλιο μένω επαρχία όποτε αυτό δεν παίζει ρόλο στην απόφαση μου, αλλα προφανώς και αυτό πρέπει να συνυπολογίζεται. Δεν κρύβω ότι κι εγω είμαι σε δίλημμα, αν πρέπει να κλείσω ένα δεύτερης γενιάς ή να περιμένω τη νέα. Μπορεί και όλο το σκεπτικό μου να είναι λάθος, απλά αυτή είναι η άποψη μου με τα διαθεσιμα δεδομένα.
Έχεις δίκιο, κάπως έτσι είναι η κατάσταση. Αν μένεις επαρχία, έχει ένα λιγότερο μειονέκτημα το απερχόμενο μοντέλο (τον δακτύλιο δηλαδή). Εγώ περιμένω να δω αν θα μειωθούν περαιτέρω οι τιμές στο παλιό λόγω έλευσης του νέου μοντέλου. Όμως τα διαθέσιμα αυτοκίνητα τελειώνουν, όπως και τα χρώματα. Σε R Line τα ατελώνιστα λευκά και ασημί έχουν τελειώσει. Υπάρχουν πετρόλ, γκρι και μαύρα. Δεν ξέρω αν είναι μεγάλο το απόθεμα. Αν είναι, ίσως μειωθούν κι άλλο οι τιμές, τουλάχιστον στην R Line, όπως είχε γράψει ένας φίλος σε προηγούμενο ποστ πριν λίγες μέρες. Κάποιος που δεν έχει απαλλαγή τέλους ταξινόμησης, να δώσει περίπου 38k για το παλιό μοντέλο είναι αρκετά δύσκολο.
-
Μια υποσημείωση.
Συνήθως οι τιμές των μεταχειρισμένων στο προηγούμενο μοντέλο πέφτουν αρκετά όταν αρχίσουν να πωλούνται πολλά μεταχειρισμένα από το νέο μοντέλο, όχι όταν αρχίσει να πωλείται καινούργιο το νέο μοντέλο. -
@a-d-p said in Νέο VW Tiguan (2024):
Μια υποσημείωση.
Συνήθως οι τιμές των μεταχειρισμένων στο προηγούμενο μοντέλο πέφτουν αρκετά όταν αρχίσουν να πωλούνται πολλά μεταχειρισμένα από το νέο μοντέλο, όχι όταν αρχίσει να πωλείται καινούργιο το νέο μοντέλο.Μιλάμε για καινούριο από ο,τι όχι μείνει στοκαρισμενο και ατελωνιστο από την υπάρχουσα γενιά, κατά τα αλλά σωστός.
-
Έχεις δίκιο, κάπως έτσι είναι η κατάσταση. Αν μένεις επαρχία, έχει ένα λιγότερο μειονέκτημα το απερχόμενο μοντέλο (τον δακτύλιο δηλαδή). Εγώ περιμένω να δω αν θα μειωθούν περαιτέρω οι τιμές στο παλιό λόγω έλευσης του νέου μοντέλου. Όμως τα διαθέσιμα αυτοκίνητα τελειώνουν, όπως και τα χρώματα. Σε R Line τα ατελώνιστα λευκά και ασημί έχουν τελειώσει. Υπάρχουν πετρόλ, γκρι και μαύρα. Δεν ξέρω αν είναι μεγάλο το απόθεμα. Αν είναι, ίσως μειωθούν κι άλλο οι τιμές, τουλάχιστον στην R Line, όπως είχε γράψει ένας φίλος σε προηγούμενο ποστ πριν λίγες μέρες. Κάποιος που δεν έχει απαλλαγή τέλους ταξινόμησης, να δώσει περίπου 38k για το παλιό μοντέλο είναι αρκετά δύσκολο.
Αυτό πιστεύω κι εγώ ένας που δεν έχει απαλλαγή δύσκολα θα πάει να δώσει τη διαφορά. Σκέψου έχω πάρει προσφορά στα 33 με απαλλαγή και έκπτωση ένα αυτοκίνητο που έχει τιμή με αυτό τον εξοπλισμό 45 χιλ…!!! Δύσκολα θα τα δώσει λογικός άνθρωπος, θα πάει στη νέα γενιά. Το χρώμα αδιάφορο, μια χαρά είναι και αυτά, στα γούστα μου, το θέμα είναι να βρεις το επιθυμητό combo εξοπλισμού, σε αυτό που έχω βρει πχ το να μην έχει κάμερα οπισθοπορείας μου έρχεται κάπως. Αυτό με την περαιτέρω πτώση τιμής όντως έχει γράφει εδώ, αλλά ξέρεις, αν ρωτήσεις σε 5 αντιπροσωπείες, θα σου πει κανεις 5 διαφορετικά πράγματα.
-
Ισχύει αυτό, οι περισσότεροι πωλητές λένε να βιαστείς γιατί τελειώνουν τα διαθέσιμα. Εδώ που φτάσαμε, αξίζει να περιμένουμε την προωθητική ενέργεια Απριλίου, καθώς θα είναι ο μήνας (εκτός απροόπτου) που θα παρουσιαστεί το νέο μοντέλο. Πάντως στην Ελλάδα έχει καθυστερήσει αρκετά η έλευση του νέου μοντέλου, σε σχέση με άλλες χώρες. Ίσως σχετίζεται με το διαθέσιμο απόθεμα του παλιού.
Σχετικά με την κάμερα, θεωρώ ότι αν προστεθεί δεν του λείπει κάτι σημαντικό σε σχέση με νεότερα μοντέλα του ανταγωνισμού. Κοστίζει περίπου 600€. Έχω βρει μια αντιπροσωπεία που την κάνει δώρο εδώ στην Αθήνα. Άλλοι όχι.
VW Tiguan 2024